Malo kandidata za mesto selektora

Željko ČačijaIzvor: B92, Beta
Podeli

Potpredsednica rukometnog saveza Srbije Milena Delić izjavila je da je Anja Andersen jasno stavila do znanja Savezu da potraži drugog selektora za žensku reprezentaciju.

"Mi priznajemo samo ono što zvanično stigne u RS. Anju Andersen smo tri puta žvali da je pitamo kada možemo u najkraćem roku da se sastanemo. Rekla nam je da je sada opterećena obavezama i da ne može da nam da konačan odgovor o tome da li bi vodila našu žensku reprezentaciju", rekla je Delićeva.

Ona je dodala da im je time jasno stavila do znanja da treba da razmišljaju u drugom pravcu.

Upravni odbor RS uputio je pre sedam dana javni poziv trenerima da pošalju svoje prijave na konkurs za selektora ženske reprezentacije.

"Moram da priznam da nije neko veliko interesovanje. Do sada su stigle prijave Časlava Dinčića koji radi u Nemačkoj i Bratislava Obućine trenera rukometašica Dinama iz Pančeva. Ukoliko neko želi može do sutra da se javi", rekla je Delićeva.

Potpredsednica RŠ smatra da su neki treneri videli izjave Anje Andersen u medijima i da ih je ona time obeshrbrila, jer su mislili da je "to gotova stvar".

Na sledećoj sednici Upravni odbor odlučiće o novom selektoru ženske reprezentacije, a Delićeva je istakla da postoje indicije da će se na konkurs prijaviti još jedan ili dva trenera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.