Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 24.07.2006.

20:17

RSS: Superlige sa 16 i 12 klubova

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Naredne sezone u konkurenciji rukometaša u Superligi će se takmičiti 16 klubova, a u konkurenciji rukometašica biće ih 12, odlučila je Skupština Rukometnog saveza Srbije.

Odlučeno je da klubovi igraju jedinstvenu ligu bez doigravanja (plej ofa i plej auta), ali konačne propozicije tek će biti utvrđene.

Ostalo je nepoznato kada Superliga počinje, do kada traje, kao i koliko klubova ispada u niži rang.

Upravni odbor imamo je tri predloga i to su: 14 muških i 12 ženskih ekipa u Super i Prvoj ligi; 14 muških i 12 ženskih u Superligi, ali 16 muških i 12 ženskih u Prvoj ligi; 16 muških i 12 ženskih ekipa u Superligi i 16 muških i 12 ženskih u Prvoj ligi.

Predsednik Upravnog odbora Velimir Marjanović istakao je da je zadovoljan sednicom.

"Prvi put su poslanici morali da izađu i obrazlože za koju su opciju, a da se ne kriju iza tuđih preloga. Pobedio je predlog koji je za povećanje klubova u Superligi, s tim što je paradoks da su ga izneli ljudi koji su se zalagali za ostanak sadašnjeg manjeg broja", rekao je Marjanović agenciji Beta.

On je dodao da je teško predvideti da li će povećanje klubova u najvišem rangu doneti kvalitet.

"Predlog o povećanju nije rezultat duže studije o tome da li će doneti kvalitet, nego prihvatanje jedne realnosti da u Srbiji najveći broj klubova želi da igra u Superligi", rekao je Marjanović.

Predsednik UO RS Srbije naglasio je da je najčešći razlog kojim je obrazložen taj predlog bio da se neki rukometni centri uključe jer misle da mogu da isprate takmičenje.

"U nekom drugom planu ostalo je da povećanje broja klubova garantuje da će takmičenje ostati regularno i ako se dogodi da neke ekipe iz finansijskih razloga odustanu. To ne bi bilo moguće kada bi učestvovao manje klubova", rekao je Marjanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve