Nova vest
Rukomet

Sreda, 08.02.2006.

19:27

Vujović: "Kriv sam ali ostajem"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Selektor rukometne reprezentacije Srbije i Crne Gore Veselin Vujović izjavio je da nema nameru da podnese ostavku, iako na Evropskom prvenstvu u Švajcarskoj nije ostvario planiran rezultat.

Reprezentacija SCG je zauzela deveto mesto na EP, mada su uoči sampionata igrači i selektor najavljivali dobar plasman i borbu za jednu od medalja.

"Osećam odgovrnost za loš plasman na Evropskom prvenstvu i sramota me je zbog toga. Nikada nisam rekao da sam zadovoljan, ali uslediće analize koje će pokazati zbog čega se sve tako dogodilo."

On je dodao da su pojedini novinari pisali o nečemu što nije imalo veze sa lošom igrom na šampionatu i da ne postoji način da on to demantuje.

"Svi mogu da kažu da smo loše igrali, ali da se neke stvari toliko
preuveličavaju to ne mogu da razumem. Nema načina da više demantujem. Ići ću na sud."
.

Selektor SCG je naveo kao primer da je srednji bek Vladica Stojanović na Svetosavskom balu otpevao jednu pesmu, jer je bila takva atmosfera, a da su onda pojedini mediji objavili da je u nekoj diskoteci pevao do jutra.

Pored toga, ocenjeno je da je stručni štab zavarala druga utakmica sa selekcijom Slovenije, neposredno pre početka EP, kada je ekipa dobro igrala, jer su tada pomislili da su dometi reprezentacije SCG zaista veliki.

"U Švajcarskoj sam se nadao, iako sam znao da je ekipa na neki način limitirana, da možemo da stignemo do medalje. Ja sam kao selektor najveći krivac za neuspeh. Možda je trebalo da povedem neke mladje igrače, ali da su oni sagoreli na prvenstvu, opet bih bio odgovoran."

On je dodao da je mnogo toga hteo sam da uradi i da je pogrešio što posle odlaska Veselina Vukovića nije proširio stručni štab, kako bi sebi olakšao posao.

Direktor reprezentacije Svetozar Stanković ocenio je da su igrači i stručni stab najviše razočarani lošim plasmanom na EP.

"Smatram da je rukomet mnogo toga dobio u poslednje dve, tri godine i da ne bi trebalo nečiji rad ocenjivati na osnovu jednog rezultata."

Predsednik Rukometne zajednice Srbije i Crne Gore Zoran Radojičić istakao je da se deveto mesto može smatrati i uspehom i neuspehom.

"Upravni odbor ima apsolutno poverenje u Vujovića, ali zahtevaću od njega i drugih odgovornih službi da podnesu isveštaje o ovom Evropskom prvenstvu."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve