Nova vest
Rukomet

Subota, 05.02.2005.

17:02

Vujović:"Žao mi je,mogli smo bolje"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Selektor rukometne reprezentacije Srbije i Crne Gore Veselin Vujović čestitao je svojim izabranicima pet mesto na Svetskom prvenstvu u Tunisu, ali je izrazio žaljenje što nisu uspeli da ostvare viši plasman.

"Ostaje nam da analiziramo šta se sve dogodjalo. Sudjenje je za nas deo jednog miljea koji prati sva velika takmičenja. Uvek je bilo grešaka i na našu i na tudju štetu, ali mislim da smo u nekim momentima mogli da odigramo bolje", rekao je Vujović posle pobede reprezentacije SCG nad Grčkom 37:26 u borbi za 5. mesto.

On je dodao da smatra da pojedini igrači reprezentacije SCG nisu bili u formi u kakvoj je očekivao i da ga je to malo sprečilo da do kraja sprovede šta je zamislio.

"Pokazali smo dobru igru. Ostavili smo iza sebe mnogo reprezentacija koje su na ranijim takmičenjima bile bolje - Nemačku, Švedsku, Norvešku, Dansku i Island. Pre dolaska u Tunis rekao sam da možda nećemo doneti medalju, ali da se sigurno nećemo obrukati", rekao je Vujović.

Selektor SCG je istakao da su "plavi" igrali požrtvovano i borbeno, ali i da ovaj sastav ima budućnost koju će već pokazati na narednom Evropskom prvenstvu 2006. godine u Švajcarskoj.

Ne znam da li ću ostati selektor

Na pitanje, da li će i dalje voditi reprezentaciju SCG, odgovorio je:

"U ovom trenutku ne znam da li ću ostati selektor. Na Olimpijskim igrama u Sidneju sam bio četvrti, pa je to ocenjeno kao neuspeh". On je dodao da je selekcija SCG na SP u Tunisu igrala na zavidnom nivou i da je cela sportska javnost bila uz nju.

"Dobijamo čestitke i pozdrave, ali to ništa ne znači. Ne znam svoj status, ali u svakom slučaju ukoliko ovaj sastav ostane na okupu i ako se napravi plan i program, ova reprezentacija ima budućnost. To bi naravno donelo i medalje našoj zemlji", rekao je Vujović.

Selektor "plavih" je ponovio da je za njega čast da vodi reprezentaciju Srbije i Crne Gore i da je to mesto koje se ne odbija.

"Da li ću ostati selektor ne zavisi samo od mene. Želeo bih da nastavim da radim, ali moramo neke stvari postaviti na svoje mesto. Ne može uspeh da pripada svima nama, a neuspeh samo meni", rekao je Vujović.

On je naglasio da se nada da će posle SP, rukomet u SCG dobiti na popularnosti.

"Mislim da su to ovi momci zaslužili. Medjutim, da se ne lažemo, nismo pokazali igru ekstra kvaliteta. Bilo je puno grešaka i nedostataka, ali oni su 'ginuli' na svakoj utakmici. To im se vratilo, jer su postali sportski junaci, kojima je nedostajao samo jedan korak za veliki uspeh", rekao je Vujović.

Komentarišući utakmice na Svetskom prvenstvu u Tunisu, on je naglasio da je "znao da nas neke greške mogu skupo koštati".

"Mogu igrače da naučim da igraju u napadu i odbrani, ali ne mogu da im dam iskustvo. To je nemoguće. Verovatno Vladica Stojanović vise neće na kraju utakmice brzo šutirati, možda bi Dragan Sudžum sada pogodio gol da opet dobije loptu kao u meču protiv Hrvatske. Nismo realizovali neke šanse, imali smo lošu sreću i nedostajalo nam je iskustvo", zaključio je Vujović.

On je dodao da sigurno postoje i njegove greške u vodjenju utakmica i da će ih analizirati.

"Trudim se da pred ekipu izadjem najspremniji. Moram da znam više od igrača, pošto je to jedini način da mi veruju i da me slušaju", rekao je Vujović.

Rukometna reprezentacija Srbije i Crne Gore je zauzimanjem petog mesta na Svetskom prvenstvu u Tunisu popravila za tri pozicije svoj plasman u odnosu na prošli evropski i svetski šampionat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve