Ponedeljak, 23.05.2022.

21:57

Kralj indiferentnosti

Po ko zna koji put Rafael Nadal je diplomatski felširao lopticu topspin forhendom pravo u lice čitavog teniskog sveta.

Izvor: Zoran Kecman

Kralj indiferentnosti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

kwisatz

pre 1 godinu

Ma jeste Vi onaj Kecman što je prvi ušao u Brod?!?
Šalu na stranu, svaka čast na tekstu.
I posle da se ne pitaju zašto Srbi masovno veruju u teorije zavere, ovi im daju materijala napretek.

Mimi

pre 1 godinu

Bravo!
Čak ste ulepšali ceo tekst, ne zaslužuju takvi ovako kulturno pisanje za ono što predstavljaju.
Mnogim igračima, teniserima, je jasno da Nadal i Federer brinu samo o sebi, svom novcu i privilegijama...tako je i uz čika Bila bilo, a vidimo šta rade Novaku tokom cele karijere, kao i ove sramote poslednjih godina.

Za razliku od našeg multistručnjaka

pre 1 godinu

Nadal radi upravo ono što se i očekuje od vrhunskih sportista.
Igra tenis i tačka. Eh, da je više takvih.
Svestan je da uspeh u sportu automatski ne znači da si stručan za medicinu, ekonomiju, pravo, politiku, itd.
Kanda naši ljudi brkaju neke lončiće, uključujući i autora teksta.
Nastavlja se sa infantilnim stavom "učiteljica me ne voli" i svi su se urotili protiv nas, tako blistavih, ispravnih na pravoj strani istorije.

Petros

pre 1 godinu

Englezi. Njihov CILJ nisu Rusi već NOVAK. Spletkaroši naj gori i nihova META UVEK PLATI PUNU CENU. Nikad mu neće zaboraviti što nije pristao da se odrekne Srbije. Biti Srbin i to naj bolji NIJE DOZVOLJENO. Kakva slučajnost Australija sprečen da igra, a Vimbldon može ali bez bodova. Sprečiti ga da neobori rekord Štefi Graf. Nadam se da su zakasnili, MADA ENGLEZI SU TO.

Рашо

pre 1 godinu

Занимљиво је да након овог потеза нико не прави искорак и каже шта је следеће. Све до сада урађено је чињено са смислом и планом али ту није крај. Наредни потез АТP и WTA ће бити да се освојени трофеји у Лондону неће убрајати јер "турнир није бодован" па ни трофеј неће моћи да се убраја у статистику! Једино одступање је могуће ако победник буде неки миљеник а не Новак! То ћемо знати тек када се сазна победник!

cvbnm

pre 1 godinu

"Igrali su tada čika Bili, Rodžer i Rafa lepo i u dublu, čisto da se zabave, a usput verovatno popričaju i o tome šta sledi narednih meseci, kako neće biti putovanja i slično, iako je pandemija objavljena tek početkom marta."

Ne znam šta su oni pričali. Znam da sam ja početkom februara, dakle pre njih, putovao Evropom i da je na aerodromima pisalo da se svi koji imaju temepraturu i dolaze iz dalekoazijskih zemalja jave "na šalter taj i taj".

Domaćini kod kojih smo doseli rekoše da ovo ne ide na dobro i da je svašta moguće, pa i da se uvedu restrikcije i ograniče putovanja zbog mogućnosti pandemije...

I pričamo mi tako i kažemo kako je super što smo se videli, jer možda bude period kada nećemo moći i sve tako... nisam ni znao - jesmo li mi zaverenici koji su znali nešto više od grugih? Zorane?

Izbacite patetiku i kuloarske priče i biće sjajno, članak obiluje kvalitetnim materijalom.
Za sada, nažalost, u jeftinim oblandama.

Joker

pre 1 godinu

Ja njega razumem. Velike sponzore ima sa jakim ugovorima, i oni mu diriguju šta će da kaže. Što naravno, ne menja činjenicu da je beskičmenjak.

neko tamo

pre 1 godinu

OK za stav o Nadalovim postpupcima u vezi sa W i AO, osudu je sasvim ocekivana pa cak i ovako ostra.

Medjutim, cemu ovo nagadjanje o Gejtsu, naklapanje ko je s kim i o cemu pricao, teoretisanje ko se sa kim sta dogovorio. Potpuno nepotrebno provlacenje avaks stavova kroz nesto sto nema veze sa tim vec je rec o sasvim drugoj stvari. Samo se umanjuje vrednost realnih argumenata za Nadalove postupke u vezi AO i W.

PSL

pre 1 godinu

On je u savetu igrača i mora da kaže šta misli i mora da kaže kako će zaštititi interese tenisera bez obzira iz koje zemlje dolaze. Baš zato što nije političar već teniser. Vrlo zanimljivo ko je u tom savetu. Nadal koji igra, a o ničemu nema mišljenje, Federe koji neigra već jako dugo i isto tako nema svoje mišljenje i Endi koji je čas Škot, a čas Englez. Budite sigurni da je Nadal ili Federe prvi na listi nema šanse da bi oduzimali bodove i da oni izgube prvo mesto.

uji

pre 1 godinu

Pa tako i treba on je teniser a ne politicar
(Sasa, 24. maj 2022 09:07)

Valjda je na prvom mestu čovek, koji ima svoju glavu i može da ima mišljenje o nečemu.

my way

pre 1 godinu

""Nemam jasan stav. Tu uvek postoji ovlašćeno telo ili neka osoba koja donosi odluke i igrači moraju da ih poštuju. Svi igrači imaju svoje stavove o svemu i u ovom svetu nam je potreban neko ko donosi odluke. Nije bitno da li sam ja saglasan", rekao je Nadal."

Класичан примерак какве људе западни "демократски и слободарски свет" жели. Он може и заражен у Аустралију, њему се бодови и прво место не би одузели никада оваквом невероватном одлуком да се бодови са прошлогодишњег Вимблдона скидају, иако се овогодишњи Вимблдон неће бодовати. Слободан си да се покораваш...

uZinat

pre 1 godinu

Ozbiljno mislite da se iz Atp-a nisu preracunali i videli da ce novak tu najvise da izgubi i bas zato doneli ovakvu odluku... Setite se, ni atp nije bas na njegovoj strani i ne voli ga nesto preterano... Nista ovo nije slucajno

bla bla

pre 1 godinu

Pored toga da je licemeran ima tu još nečega …ja mislim da je on u fazonu šta mene pitajte tako teške pitanja i teme kad sam ja samo (tupavi ) teniser (fudbaler )….ponaša se u fazonu pitajte me samo o tenisu jer ja sam teniser a ne političar ..e pa sine šta radiš u savetu igrača onda ,tu moraš da imaš stav a i još po nešto ….bio Nole pa kad je video šta rade otvorio novu organizaciju…ipak postoje i tu jasne struje velike vladavine zapada koje nikad neće dozvoliti da neke stvari izgledaju kako bi trebalo

okvaldo

pre 1 godinu

To što se on ne meša u pitanja u koja ne treba da se meša je dobro.

Njegovo je da igra i da da sve od sebe na tom polju.

Za ostala pitnaja je neko drugi plaćen da odlučuje.

Možda Rafa u privatnom životu itekako ima stav o svemu, možda čak drži slike Putina i Zelenskog jednu do druge iznad kreveta, ali to je njegova lična stvar i tako treba i da ostane.

Ima na engleskom čuvena rečenica koja to objašnjava: Shut up and play!

mile

pre 1 godinu

Bravo Kecmane. Fino doprinosos u ocrnjivanju Đokovićevih rivala. Kad napises nesto sto nije glorifikacija Đokovića, onda će i tvoje pisanije imati neku vrednost.

Mrki

pre 1 godinu

Čovek je šljaker, nema intelekt za to što mu se nameće. Očekivali smo od njega i u australiji. Taj manjak predstavlja se kao manjak stava, kukavičluk što je pogrešno. Pravda za Rafu. Titula za našega genija.

Mladen

pre 1 godinu

Covek prosto nema ni intelektualne sposobnosti da se izrazi na konkretan nacin,mora i to da se otvoreno kaze.
Odsustvo bilo kakvog stava vezano za konkretne probleme vezane za stanje u tenisu/rat u Ukrajini/vakcinaciju,bilo sta, drzi ga po strani,tj. samo on misli da je tako.
Po meni spada u najgoru kategoriju ljudi,koji nemaju cvrst stav (kakav god on bio) ni o cemu.

Malina

pre 1 godinu

Cestitke za tekst. Sve mi to znamo ali sta im se moze? Bezobrazluku nikad kraja, sve rade da bi ostetili Novaka. Ne mogu da podnesu da neko ko nije "od njih" u njihovom sportu bude najbolji. Nas sa Balkana nikada nece gledati jednako, mi smo za njih zemlja treceg sveta, divljaci, neokolonija.

Aleksa Pufta

pre 1 godinu

Rafa ce dici ruku za svaku odluku koja ce stetiti Novaku.
Kada se videlo da Novak ima problem sa igranjem na AO on se odmah oporavio i zaigrao a verujem da mu niko nije radio antidoping test ili je tudji uzorak davao.
voleo bih da ga na RG sto ranije ako je moguce Novak sprasi kao ovog prvog protivnia.
E sad ako Vimbldon nema bodove pitanje je da li ove godine ima status GS turnira. Ako ima Novak treba da igra jer ne verujem da ce moci na US open a posle ni na AO.
I mislim da bi Novaku najbolje bilo da mu sledeca sezona bude oprostajna i da odigra sve one turnire gde mu je bilo najprijatnije poput Monte Karla gde je ziveo, Rima koji ga je voleo od kad je bio momcic (valjda zbog tadasnjeg sponzora ST), Peking itd.
Mislim da je to bolje nego da dozivi sudbinu Federera koji samo baca mrlju na brilijantnu karijeru makar to mediji ne pisali tako.

Dragon

pre 1 godinu

Na stranu sad ko koga simpatiše, ali objektivno Nadal je trebao da reaguje na drugi način ... da kao osoba s takvom reputacijom i položajem ima definisan stav, stav koji će da se "čuje", stav koji će da "osudi" i stane na stranu svojih kolega ... ne bilo koga, nego svojih kolega!
Da budemo jasni ... zna čitav svet kakve stavove ima Nadal kada je njegova koža u pitanju, ali u ovom slučaju je "pao" jer, recimo, da mu odgovara ovakav rasplet ...
Ovo nema veze s tim kakav je on sportista, teniser, borac, šampion ... po ko zna koji put je pokazao svoju "lošu" stranu kada su kolege očekivale podršku, nema potrebe opisivati i nabrajati ...
Dosta je tu dodvoravanja, ulizivanja po potrebi za svoju kožu ... neko više treba da istupi, voleo bih da to bude Novak, da se kaže više jednom, uperi prstom u neke ljude ... neka se ljuti posle ko hoće! Da Novak više zaboravi ta grljenja s nekim teniserima, dosta više ... rukujem se i to je to! Dosta više ...

kiki

pre 1 godinu

Sto se AO tice, bila je to svinjarija od strane AU, ali Novak je, sa druge strane, mogao i da se vakcinise. Sto se Wb i ATP tice - iskljucivo je u pitanju teska svinjarija.

vrg

pre 1 godinu

dovoljno je pametan da zna da je za njega najbolje da bude bot. zauzvrat dobija sendvice u vidu odlicnog zreba, dobrih termina, uklanjanja novaka sa koliko vec slemova u poslednjih nekoliko godina i slicno.

Topnik

pre 1 godinu

Nadal nikad neće ići protiv institucija jer zna da bi ga one mogle uništiti u jednom danu kao što je svojedobno bio slučaj s Lanceom Armstrongom.

Majstor Ringo

pre 1 godinu

Ja bih isto stavio na analizu i njegovo ponasanje na terenu, tacnije jel zaista povredjen ili nije?
Ono sto smo videli u prvom mecu zaista deluje zdravo kao da to nije Nadal iz Rima, Madrida, kao da nije bilo one silne pauze. Videcemo tek je prvo kolo proslo, ako zaista nastavi da melje onda mogu biti samo dve opcije, da je nevidjeni folirant, da nije bilo nikakve povrede, ili da su ga nakljukali sa pitaj boga cime, nedozvoljenim stvarima, sto se kaze da odigra na stereodima ovaj RG.

Hmmm

pre 1 godinu

Svi mogu da bojkotuju W, pocev od Novaka i da se ne pojave tamo. Na taj nacin mogu da pokazu svoj stav vezano za desavanja. Nece to uraditi, jer niko to ne zeli da uradi, ali bitno je nekoga okriviti, cisto da imamo koga da pljujemo.

varburg limuzina

pre 1 godinu

Odlican tekst, gadja sustinu tacno u centar. Bilo bi lepo da ga neki strani medij prenese u celosti tamo sa Zapada, mozda bismo onda dobili nekakav stav od gospodina Nadala i gosn Rodzera. Ovako bojim se da ce ostati za domacu raju, da podstice mrznju prema drugoj dvojici.
Prosto receno, Nadal i Rodzer su pravi primer Zapada, cuti o bitnim stvarima koje se kose sa zapadnim kapitalistickim interesima, a napadaj one koji nisu po tom kalupu napravljeni i ciji bi postupci mogli biti opasni za odlucujuce funkcije i dobit koja je u rukama 100% zapadnjaka. Na njih, ja vise gledam kao da su politicari a ne sportisti. Mogu da kazem da su to dva politicara koji imaju smisla i da trce po terenu. Ili kao neki madjionicari, gledas ih a ne verujes sta cujes od njih. To je taj dobro poznati cinizam i hladnokrvnost koju mozes osetiti samo kad se nadjes u njihovim zemljama, kao da jedino o cemu brinu jeste njihov kapital kako da ga sacuvaju i jos vise uvecaju, pa makar morali preko mrtvih gaziti.

pa ovo nije avokado

pre 1 godinu

Covek prica onako kako mu PR tim kaze da prica. Ne znam da li je autor teksta svestan da Novak kao i Rafa imaju milionske ugovore sa raznim brendovima i da sa tim dolazi i odredjena odgovornost. Top 5 igraci najvecu sumu novca zaradjuju od sponzora govorimo o stotinama miliona godisnje. Dakle kada vam neko da toliki novac vaš PR tim prvo gleda vaš ugled (kako bi vas sutra prodali za vise para) a onda taj isti tim pozove PR tim vaseg sponzora pa onda pita kakvi su njihovi kompanijski stavovi povodom toga i na kraju donesu odluku sta smete, a sta ne smete da pricate. Rafa je jedan od ljudi koji do slova svoje stavove iznosi onako kako mu je receno, takav je tip. Novak je od onih ljudi koji je nocna mora za svoj PR tim jer ono sto mu je receno smatra samo kao predlog ne kao i obavezu pa cesto kaze nesto za sta se njegov tim hvata za glavu i smislja kako da ga povadi. I na kraju to vam je i razlog zasto ljudi i ne gotive toliko Novaka. U danasnjem svetu fejk ljudi uvek ce te bolje proci ako ste kao Rafa i tu nema vise sta da se prica.

Srdjan

pre 1 godinu

To što Nadal smatra da teniser treba samo da igra tenis ne znači da zaslužuje kritike.
Uostalom, od sveukupnog Novakovog vanteniskog angažmana, bar 80% je bilo pogrešno ili promašeno.

Rej Von Fon

pre 1 godinu

Nadal radi ono sto se ocekuje od najboljih tenisera. Slikas se, smeje, zahvaljujes svakom turniru koji je uvek nekako omiljen i najbolji, izbegava svako pokazivanje misljenja. Od svih sportova, tenis je folirantski sport, gde se biti dzentlmen ili dama pretvorilo u cutanje, ignorisanje i odbijanje da se ucestvuje u bilo kom sportskom, politickom, drustvenom, socijalnom desavanju na planeti Zemlji. Oni kao igraju egzibicije, kao za ugrozene, ali niko nikada ne iznese svoj stav van onih 5 recenica sto im savez napise. Nikada se niko od njih nije borio za nesto, cak i u humanitarnom radu su nevidljivi, imaju organizacije, daju pare, ali niko od njih ne ucestvuje stvarno. Djokovic pokusava da razbije taj kalup, ali moje neko misljenje je da on treba da ili ide do kraja ili da cuti kao i svi. A ne i on sad kao to je kompleksna situacija, reci covece kako jeste, svejedno su ti oduzeli 4000 poena, preziveo si, jos uvek igras, tu si. I da sponzori igraju veoma veliki uticaj i na igrace i na savez, i oni isto odredjuju sta sme a sta ne smeju njihovi igraci da govore.

Goran

pre 1 godinu

Kada su 2020. trebali da se brišu bodovi sa Rolan Garosa jer nije igran zbog korone u maju, tada je imao vrlo jasan stav da je to nepravedno i da treba da mu se zamrznu bodovi. A tek Federer zbog koga je zamrzvanje produženo i na dve godine, samo sada sa 50%... Uzgred, postoji i treća najpoštenija varijanta - bodovi sa ovogodišnjeg Vimbldona se računaju a svima koji iz političkih razloga nisu mogli da igraju, zamrzavaju se prošlogodišnji bodovi. Zo bi trebalo da važi i za Melburn i svuda.

milos00

pre 1 godinu

Bravo izu ga čovek, ali uzalud ovo čitamo samo mi Srbi...
Naravno da su ovu odluku dogovorili sa Nadalom i Pedererom(namerno P) njima ovo najviše odgovara.

Sasha

pre 1 godinu

Pa nije bas njegovo telo njegova stvar. To bi mogli reci i oni koji koriste stimulativne droge. Od prvih 100 tenisera vakcinisano je 99. I sta cemo sad?

Nebojša

pre 1 godinu

Dajte mu jednu fair play nagradu mislim kad već ne možete Federeru pošto eto ne igra kome nego Rafici koji je uvek fer pošten i na strani pravde sa stavom!!!

Aleksandar

pre 1 godinu

Svaka cast za tekst. Konacno neko da napise ono sto je vec godinama ocigledno. Nadal je uspeo da bude licemerniji od Federera i to za nekoliko nivoa. A to nimalo nije jednostavno.

Gogi

pre 1 godinu

Nole ima tog "balkanskog" u sebi. Gde voli još I da pomogne i podeli. Pa na zapadu deca odrastaju tako što svako sebi plati piće, zovem te na rodjendan al sam sebi plačaš i td i td. Znači naučeni su od malih nogu da gledaju sebe i svoj interes. A našminkani da lepo pričaju i da de lepo ponašaju

igor

pre 1 godinu

Nadal je, prosto rečeno, sluga svih gospodara... Zamisli kao toliko si poznata ličnost, a kičme nigde... ne mogu da ga gledam.. e zato ja više poštujem onog Kirjosa, dečko se ne folira, ćao zdravo...

dinosaurus

pre 1 godinu

Top tekst i zapazanje ikonacno neko da napise ono sto treba za ovog sarlatana. Ne umanjujem njegovo dostignuce ,mada je upitno to da li je bio dopingovan cesto.

Aleksandar

pre 1 godinu

Svaka cast za tekst. Konacno neko da napise ono sto je vec godinama ocigledno. Nadal je uspeo da bude licemerniji od Federera i to za nekoliko nivoa. A to nimalo nije jednostavno.

dinosaurus

pre 1 godinu

Top tekst i zapazanje ikonacno neko da napise ono sto treba za ovog sarlatana. Ne umanjujem njegovo dostignuce ,mada je upitno to da li je bio dopingovan cesto.

igor

pre 1 godinu

Nadal je, prosto rečeno, sluga svih gospodara... Zamisli kao toliko si poznata ličnost, a kičme nigde... ne mogu da ga gledam.. e zato ja više poštujem onog Kirjosa, dečko se ne folira, ćao zdravo...

Gogi

pre 1 godinu

Nole ima tog "balkanskog" u sebi. Gde voli još I da pomogne i podeli. Pa na zapadu deca odrastaju tako što svako sebi plati piće, zovem te na rodjendan al sam sebi plačaš i td i td. Znači naučeni su od malih nogu da gledaju sebe i svoj interes. A našminkani da lepo pričaju i da de lepo ponašaju

milos00

pre 1 godinu

Bravo izu ga čovek, ali uzalud ovo čitamo samo mi Srbi...
Naravno da su ovu odluku dogovorili sa Nadalom i Pedererom(namerno P) njima ovo najviše odgovara.

Nebojša

pre 1 godinu

Dajte mu jednu fair play nagradu mislim kad već ne možete Federeru pošto eto ne igra kome nego Rafici koji je uvek fer pošten i na strani pravde sa stavom!!!

uji

pre 1 godinu

Pa tako i treba on je teniser a ne politicar
(Sasa, 24. maj 2022 09:07)

Valjda je na prvom mestu čovek, koji ima svoju glavu i može da ima mišljenje o nečemu.

uZinat

pre 1 godinu

Ozbiljno mislite da se iz Atp-a nisu preracunali i videli da ce novak tu najvise da izgubi i bas zato doneli ovakvu odluku... Setite se, ni atp nije bas na njegovoj strani i ne voli ga nesto preterano... Nista ovo nije slucajno

Malina

pre 1 godinu

Cestitke za tekst. Sve mi to znamo ali sta im se moze? Bezobrazluku nikad kraja, sve rade da bi ostetili Novaka. Ne mogu da podnesu da neko ko nije "od njih" u njihovom sportu bude najbolji. Nas sa Balkana nikada nece gledati jednako, mi smo za njih zemlja treceg sveta, divljaci, neokolonija.

PSL

pre 1 godinu

On je u savetu igrača i mora da kaže šta misli i mora da kaže kako će zaštititi interese tenisera bez obzira iz koje zemlje dolaze. Baš zato što nije političar već teniser. Vrlo zanimljivo ko je u tom savetu. Nadal koji igra, a o ničemu nema mišljenje, Federe koji neigra već jako dugo i isto tako nema svoje mišljenje i Endi koji je čas Škot, a čas Englez. Budite sigurni da je Nadal ili Federe prvi na listi nema šanse da bi oduzimali bodove i da oni izgube prvo mesto.

Topnik

pre 1 godinu

Nadal nikad neće ići protiv institucija jer zna da bi ga one mogle uništiti u jednom danu kao što je svojedobno bio slučaj s Lanceom Armstrongom.

my way

pre 1 godinu

""Nemam jasan stav. Tu uvek postoji ovlašćeno telo ili neka osoba koja donosi odluke i igrači moraju da ih poštuju. Svi igrači imaju svoje stavove o svemu i u ovom svetu nam je potreban neko ko donosi odluke. Nije bitno da li sam ja saglasan", rekao je Nadal."

Класичан примерак какве људе западни "демократски и слободарски свет" жели. Он може и заражен у Аустралију, њему се бодови и прво место не би одузели никада оваквом невероватном одлуком да се бодови са прошлогодишњег Вимблдона скидају, иако се овогодишњи Вимблдон неће бодовати. Слободан си да се покораваш...

bla bla

pre 1 godinu

Pored toga da je licemeran ima tu još nečega …ja mislim da je on u fazonu šta mene pitajte tako teške pitanja i teme kad sam ja samo (tupavi ) teniser (fudbaler )….ponaša se u fazonu pitajte me samo o tenisu jer ja sam teniser a ne političar ..e pa sine šta radiš u savetu igrača onda ,tu moraš da imaš stav a i još po nešto ….bio Nole pa kad je video šta rade otvorio novu organizaciju…ipak postoje i tu jasne struje velike vladavine zapada koje nikad neće dozvoliti da neke stvari izgledaju kako bi trebalo

kiki

pre 1 godinu

Sto se AO tice, bila je to svinjarija od strane AU, ali Novak je, sa druge strane, mogao i da se vakcinise. Sto se Wb i ATP tice - iskljucivo je u pitanju teska svinjarija.

Mladen

pre 1 godinu

Covek prosto nema ni intelektualne sposobnosti da se izrazi na konkretan nacin,mora i to da se otvoreno kaze.
Odsustvo bilo kakvog stava vezano za konkretne probleme vezane za stanje u tenisu/rat u Ukrajini/vakcinaciju,bilo sta, drzi ga po strani,tj. samo on misli da je tako.
Po meni spada u najgoru kategoriju ljudi,koji nemaju cvrst stav (kakav god on bio) ni o cemu.

Majstor Ringo

pre 1 godinu

Ja bih isto stavio na analizu i njegovo ponasanje na terenu, tacnije jel zaista povredjen ili nije?
Ono sto smo videli u prvom mecu zaista deluje zdravo kao da to nije Nadal iz Rima, Madrida, kao da nije bilo one silne pauze. Videcemo tek je prvo kolo proslo, ako zaista nastavi da melje onda mogu biti samo dve opcije, da je nevidjeni folirant, da nije bilo nikakve povrede, ili da su ga nakljukali sa pitaj boga cime, nedozvoljenim stvarima, sto se kaze da odigra na stereodima ovaj RG.

Goran

pre 1 godinu

Kada su 2020. trebali da se brišu bodovi sa Rolan Garosa jer nije igran zbog korone u maju, tada je imao vrlo jasan stav da je to nepravedno i da treba da mu se zamrznu bodovi. A tek Federer zbog koga je zamrzvanje produženo i na dve godine, samo sada sa 50%... Uzgred, postoji i treća najpoštenija varijanta - bodovi sa ovogodišnjeg Vimbldona se računaju a svima koji iz političkih razloga nisu mogli da igraju, zamrzavaju se prošlogodišnji bodovi. Zo bi trebalo da važi i za Melburn i svuda.

vrg

pre 1 godinu

dovoljno je pametan da zna da je za njega najbolje da bude bot. zauzvrat dobija sendvice u vidu odlicnog zreba, dobrih termina, uklanjanja novaka sa koliko vec slemova u poslednjih nekoliko godina i slicno.

varburg limuzina

pre 1 godinu

Odlican tekst, gadja sustinu tacno u centar. Bilo bi lepo da ga neki strani medij prenese u celosti tamo sa Zapada, mozda bismo onda dobili nekakav stav od gospodina Nadala i gosn Rodzera. Ovako bojim se da ce ostati za domacu raju, da podstice mrznju prema drugoj dvojici.
Prosto receno, Nadal i Rodzer su pravi primer Zapada, cuti o bitnim stvarima koje se kose sa zapadnim kapitalistickim interesima, a napadaj one koji nisu po tom kalupu napravljeni i ciji bi postupci mogli biti opasni za odlucujuce funkcije i dobit koja je u rukama 100% zapadnjaka. Na njih, ja vise gledam kao da su politicari a ne sportisti. Mogu da kazem da su to dva politicara koji imaju smisla i da trce po terenu. Ili kao neki madjionicari, gledas ih a ne verujes sta cujes od njih. To je taj dobro poznati cinizam i hladnokrvnost koju mozes osetiti samo kad se nadjes u njihovim zemljama, kao da jedino o cemu brinu jeste njihov kapital kako da ga sacuvaju i jos vise uvecaju, pa makar morali preko mrtvih gaziti.

Dragon

pre 1 godinu

Na stranu sad ko koga simpatiše, ali objektivno Nadal je trebao da reaguje na drugi način ... da kao osoba s takvom reputacijom i položajem ima definisan stav, stav koji će da se "čuje", stav koji će da "osudi" i stane na stranu svojih kolega ... ne bilo koga, nego svojih kolega!
Da budemo jasni ... zna čitav svet kakve stavove ima Nadal kada je njegova koža u pitanju, ali u ovom slučaju je "pao" jer, recimo, da mu odgovara ovakav rasplet ...
Ovo nema veze s tim kakav je on sportista, teniser, borac, šampion ... po ko zna koji put je pokazao svoju "lošu" stranu kada su kolege očekivale podršku, nema potrebe opisivati i nabrajati ...
Dosta je tu dodvoravanja, ulizivanja po potrebi za svoju kožu ... neko više treba da istupi, voleo bih da to bude Novak, da se kaže više jednom, uperi prstom u neke ljude ... neka se ljuti posle ko hoće! Da Novak više zaboravi ta grljenja s nekim teniserima, dosta više ... rukujem se i to je to! Dosta više ...

mile

pre 1 godinu

Bravo Kecmane. Fino doprinosos u ocrnjivanju Đokovićevih rivala. Kad napises nesto sto nije glorifikacija Đokovića, onda će i tvoje pisanije imati neku vrednost.

Rej Von Fon

pre 1 godinu

Nadal radi ono sto se ocekuje od najboljih tenisera. Slikas se, smeje, zahvaljujes svakom turniru koji je uvek nekako omiljen i najbolji, izbegava svako pokazivanje misljenja. Od svih sportova, tenis je folirantski sport, gde se biti dzentlmen ili dama pretvorilo u cutanje, ignorisanje i odbijanje da se ucestvuje u bilo kom sportskom, politickom, drustvenom, socijalnom desavanju na planeti Zemlji. Oni kao igraju egzibicije, kao za ugrozene, ali niko nikada ne iznese svoj stav van onih 5 recenica sto im savez napise. Nikada se niko od njih nije borio za nesto, cak i u humanitarnom radu su nevidljivi, imaju organizacije, daju pare, ali niko od njih ne ucestvuje stvarno. Djokovic pokusava da razbije taj kalup, ali moje neko misljenje je da on treba da ili ide do kraja ili da cuti kao i svi. A ne i on sad kao to je kompleksna situacija, reci covece kako jeste, svejedno su ti oduzeli 4000 poena, preziveo si, jos uvek igras, tu si. I da sponzori igraju veoma veliki uticaj i na igrace i na savez, i oni isto odredjuju sta sme a sta ne smeju njihovi igraci da govore.

Joker

pre 1 godinu

Ja njega razumem. Velike sponzore ima sa jakim ugovorima, i oni mu diriguju šta će da kaže. Što naravno, ne menja činjenicu da je beskičmenjak.

pa ovo nije avokado

pre 1 godinu

Covek prica onako kako mu PR tim kaze da prica. Ne znam da li je autor teksta svestan da Novak kao i Rafa imaju milionske ugovore sa raznim brendovima i da sa tim dolazi i odredjena odgovornost. Top 5 igraci najvecu sumu novca zaradjuju od sponzora govorimo o stotinama miliona godisnje. Dakle kada vam neko da toliki novac vaš PR tim prvo gleda vaš ugled (kako bi vas sutra prodali za vise para) a onda taj isti tim pozove PR tim vaseg sponzora pa onda pita kakvi su njihovi kompanijski stavovi povodom toga i na kraju donesu odluku sta smete, a sta ne smete da pricate. Rafa je jedan od ljudi koji do slova svoje stavove iznosi onako kako mu je receno, takav je tip. Novak je od onih ljudi koji je nocna mora za svoj PR tim jer ono sto mu je receno smatra samo kao predlog ne kao i obavezu pa cesto kaze nesto za sta se njegov tim hvata za glavu i smislja kako da ga povadi. I na kraju to vam je i razlog zasto ljudi i ne gotive toliko Novaka. U danasnjem svetu fejk ljudi uvek ce te bolje proci ako ste kao Rafa i tu nema vise sta da se prica.

Sasha

pre 1 godinu

Pa nije bas njegovo telo njegova stvar. To bi mogli reci i oni koji koriste stimulativne droge. Od prvih 100 tenisera vakcinisano je 99. I sta cemo sad?

Рашо

pre 1 godinu

Занимљиво је да након овог потеза нико не прави искорак и каже шта је следеће. Све до сада урађено је чињено са смислом и планом али ту није крај. Наредни потез АТP и WTA ће бити да се освојени трофеји у Лондону неће убрајати јер "турнир није бодован" па ни трофеј неће моћи да се убраја у статистику! Једино одступање је могуће ако победник буде неки миљеник а не Новак! То ћемо знати тек када се сазна победник!

okvaldo

pre 1 godinu

To što se on ne meša u pitanja u koja ne treba da se meša je dobro.

Njegovo je da igra i da da sve od sebe na tom polju.

Za ostala pitnaja je neko drugi plaćen da odlučuje.

Možda Rafa u privatnom životu itekako ima stav o svemu, možda čak drži slike Putina i Zelenskog jednu do druge iznad kreveta, ali to je njegova lična stvar i tako treba i da ostane.

Ima na engleskom čuvena rečenica koja to objašnjava: Shut up and play!

Petros

pre 1 godinu

Englezi. Njihov CILJ nisu Rusi već NOVAK. Spletkaroši naj gori i nihova META UVEK PLATI PUNU CENU. Nikad mu neće zaboraviti što nije pristao da se odrekne Srbije. Biti Srbin i to naj bolji NIJE DOZVOLJENO. Kakva slučajnost Australija sprečen da igra, a Vimbldon može ali bez bodova. Sprečiti ga da neobori rekord Štefi Graf. Nadam se da su zakasnili, MADA ENGLEZI SU TO.

Srdjan

pre 1 godinu

To što Nadal smatra da teniser treba samo da igra tenis ne znači da zaslužuje kritike.
Uostalom, od sveukupnog Novakovog vanteniskog angažmana, bar 80% je bilo pogrešno ili promašeno.

Hmmm

pre 1 godinu

Svi mogu da bojkotuju W, pocev od Novaka i da se ne pojave tamo. Na taj nacin mogu da pokazu svoj stav vezano za desavanja. Nece to uraditi, jer niko to ne zeli da uradi, ali bitno je nekoga okriviti, cisto da imamo koga da pljujemo.

Za razliku od našeg multistručnjaka

pre 1 godinu

Nadal radi upravo ono što se i očekuje od vrhunskih sportista.
Igra tenis i tačka. Eh, da je više takvih.
Svestan je da uspeh u sportu automatski ne znači da si stručan za medicinu, ekonomiju, pravo, politiku, itd.
Kanda naši ljudi brkaju neke lončiće, uključujući i autora teksta.
Nastavlja se sa infantilnim stavom "učiteljica me ne voli" i svi su se urotili protiv nas, tako blistavih, ispravnih na pravoj strani istorije.

Mimi

pre 1 godinu

Bravo!
Čak ste ulepšali ceo tekst, ne zaslužuju takvi ovako kulturno pisanje za ono što predstavljaju.
Mnogim igračima, teniserima, je jasno da Nadal i Federer brinu samo o sebi, svom novcu i privilegijama...tako je i uz čika Bila bilo, a vidimo šta rade Novaku tokom cele karijere, kao i ove sramote poslednjih godina.

neko tamo

pre 1 godinu

OK za stav o Nadalovim postpupcima u vezi sa W i AO, osudu je sasvim ocekivana pa cak i ovako ostra.

Medjutim, cemu ovo nagadjanje o Gejtsu, naklapanje ko je s kim i o cemu pricao, teoretisanje ko se sa kim sta dogovorio. Potpuno nepotrebno provlacenje avaks stavova kroz nesto sto nema veze sa tim vec je rec o sasvim drugoj stvari. Samo se umanjuje vrednost realnih argumenata za Nadalove postupke u vezi AO i W.

cvbnm

pre 1 godinu

"Igrali su tada čika Bili, Rodžer i Rafa lepo i u dublu, čisto da se zabave, a usput verovatno popričaju i o tome šta sledi narednih meseci, kako neće biti putovanja i slično, iako je pandemija objavljena tek početkom marta."

Ne znam šta su oni pričali. Znam da sam ja početkom februara, dakle pre njih, putovao Evropom i da je na aerodromima pisalo da se svi koji imaju temepraturu i dolaze iz dalekoazijskih zemalja jave "na šalter taj i taj".

Domaćini kod kojih smo doseli rekoše da ovo ne ide na dobro i da je svašta moguće, pa i da se uvedu restrikcije i ograniče putovanja zbog mogućnosti pandemije...

I pričamo mi tako i kažemo kako je super što smo se videli, jer možda bude period kada nećemo moći i sve tako... nisam ni znao - jesmo li mi zaverenici koji su znali nešto više od grugih? Zorane?

Izbacite patetiku i kuloarske priče i biće sjajno, članak obiluje kvalitetnim materijalom.
Za sada, nažalost, u jeftinim oblandama.

kwisatz

pre 1 godinu

Ma jeste Vi onaj Kecman što je prvi ušao u Brod?!?
Šalu na stranu, svaka čast na tekstu.
I posle da se ne pitaju zašto Srbi masovno veruju u teorije zavere, ovi im daju materijala napretek.

Mrki

pre 1 godinu

Čovek je šljaker, nema intelekt za to što mu se nameće. Očekivali smo od njega i u australiji. Taj manjak predstavlja se kao manjak stava, kukavičluk što je pogrešno. Pravda za Rafu. Titula za našega genija.

Aleksa Pufta

pre 1 godinu

Rafa ce dici ruku za svaku odluku koja ce stetiti Novaku.
Kada se videlo da Novak ima problem sa igranjem na AO on se odmah oporavio i zaigrao a verujem da mu niko nije radio antidoping test ili je tudji uzorak davao.
voleo bih da ga na RG sto ranije ako je moguce Novak sprasi kao ovog prvog protivnia.
E sad ako Vimbldon nema bodove pitanje je da li ove godine ima status GS turnira. Ako ima Novak treba da igra jer ne verujem da ce moci na US open a posle ni na AO.
I mislim da bi Novaku najbolje bilo da mu sledeca sezona bude oprostajna i da odigra sve one turnire gde mu je bilo najprijatnije poput Monte Karla gde je ziveo, Rima koji ga je voleo od kad je bio momcic (valjda zbog tadasnjeg sponzora ST), Peking itd.
Mislim da je to bolje nego da dozivi sudbinu Federera koji samo baca mrlju na brilijantnu karijeru makar to mediji ne pisali tako.

mile

pre 1 godinu

Bravo Kecmane. Fino doprinosos u ocrnjivanju Đokovićevih rivala. Kad napises nesto sto nije glorifikacija Đokovića, onda će i tvoje pisanije imati neku vrednost.

okvaldo

pre 1 godinu

To što se on ne meša u pitanja u koja ne treba da se meša je dobro.

Njegovo je da igra i da da sve od sebe na tom polju.

Za ostala pitnaja je neko drugi plaćen da odlučuje.

Možda Rafa u privatnom životu itekako ima stav o svemu, možda čak drži slike Putina i Zelenskog jednu do druge iznad kreveta, ali to je njegova lična stvar i tako treba i da ostane.

Ima na engleskom čuvena rečenica koja to objašnjava: Shut up and play!

Sasha

pre 1 godinu

Pa nije bas njegovo telo njegova stvar. To bi mogli reci i oni koji koriste stimulativne droge. Od prvih 100 tenisera vakcinisano je 99. I sta cemo sad?

Za razliku od našeg multistručnjaka

pre 1 godinu

Nadal radi upravo ono što se i očekuje od vrhunskih sportista.
Igra tenis i tačka. Eh, da je više takvih.
Svestan je da uspeh u sportu automatski ne znači da si stručan za medicinu, ekonomiju, pravo, politiku, itd.
Kanda naši ljudi brkaju neke lončiće, uključujući i autora teksta.
Nastavlja se sa infantilnim stavom "učiteljica me ne voli" i svi su se urotili protiv nas, tako blistavih, ispravnih na pravoj strani istorije.

kiki

pre 1 godinu

Sto se AO tice, bila je to svinjarija od strane AU, ali Novak je, sa druge strane, mogao i da se vakcinise. Sto se Wb i ATP tice - iskljucivo je u pitanju teska svinjarija.

Hmmm

pre 1 godinu

Svi mogu da bojkotuju W, pocev od Novaka i da se ne pojave tamo. Na taj nacin mogu da pokazu svoj stav vezano za desavanja. Nece to uraditi, jer niko to ne zeli da uradi, ali bitno je nekoga okriviti, cisto da imamo koga da pljujemo.

Srdjan

pre 1 godinu

To što Nadal smatra da teniser treba samo da igra tenis ne znači da zaslužuje kritike.
Uostalom, od sveukupnog Novakovog vanteniskog angažmana, bar 80% je bilo pogrešno ili promašeno.

dinosaurus

pre 1 godinu

Top tekst i zapazanje ikonacno neko da napise ono sto treba za ovog sarlatana. Ne umanjujem njegovo dostignuce ,mada je upitno to da li je bio dopingovan cesto.

Aleksandar

pre 1 godinu

Svaka cast za tekst. Konacno neko da napise ono sto je vec godinama ocigledno. Nadal je uspeo da bude licemerniji od Federera i to za nekoliko nivoa. A to nimalo nije jednostavno.

neko tamo

pre 1 godinu

OK za stav o Nadalovim postpupcima u vezi sa W i AO, osudu je sasvim ocekivana pa cak i ovako ostra.

Medjutim, cemu ovo nagadjanje o Gejtsu, naklapanje ko je s kim i o cemu pricao, teoretisanje ko se sa kim sta dogovorio. Potpuno nepotrebno provlacenje avaks stavova kroz nesto sto nema veze sa tim vec je rec o sasvim drugoj stvari. Samo se umanjuje vrednost realnih argumenata za Nadalove postupke u vezi AO i W.

igor

pre 1 godinu

Nadal je, prosto rečeno, sluga svih gospodara... Zamisli kao toliko si poznata ličnost, a kičme nigde... ne mogu da ga gledam.. e zato ja više poštujem onog Kirjosa, dečko se ne folira, ćao zdravo...

Aleksa Pufta

pre 1 godinu

Rafa ce dici ruku za svaku odluku koja ce stetiti Novaku.
Kada se videlo da Novak ima problem sa igranjem na AO on se odmah oporavio i zaigrao a verujem da mu niko nije radio antidoping test ili je tudji uzorak davao.
voleo bih da ga na RG sto ranije ako je moguce Novak sprasi kao ovog prvog protivnia.
E sad ako Vimbldon nema bodove pitanje je da li ove godine ima status GS turnira. Ako ima Novak treba da igra jer ne verujem da ce moci na US open a posle ni na AO.
I mislim da bi Novaku najbolje bilo da mu sledeca sezona bude oprostajna i da odigra sve one turnire gde mu je bilo najprijatnije poput Monte Karla gde je ziveo, Rima koji ga je voleo od kad je bio momcic (valjda zbog tadasnjeg sponzora ST), Peking itd.
Mislim da je to bolje nego da dozivi sudbinu Federera koji samo baca mrlju na brilijantnu karijeru makar to mediji ne pisali tako.

milos00

pre 1 godinu

Bravo izu ga čovek, ali uzalud ovo čitamo samo mi Srbi...
Naravno da su ovu odluku dogovorili sa Nadalom i Pedererom(namerno P) njima ovo najviše odgovara.

Malina

pre 1 godinu

Cestitke za tekst. Sve mi to znamo ali sta im se moze? Bezobrazluku nikad kraja, sve rade da bi ostetili Novaka. Ne mogu da podnesu da neko ko nije "od njih" u njihovom sportu bude najbolji. Nas sa Balkana nikada nece gledati jednako, mi smo za njih zemlja treceg sveta, divljaci, neokolonija.

Gogi

pre 1 godinu

Nole ima tog "balkanskog" u sebi. Gde voli još I da pomogne i podeli. Pa na zapadu deca odrastaju tako što svako sebi plati piće, zovem te na rodjendan al sam sebi plačaš i td i td. Znači naučeni su od malih nogu da gledaju sebe i svoj interes. A našminkani da lepo pričaju i da de lepo ponašaju

varburg limuzina

pre 1 godinu

Odlican tekst, gadja sustinu tacno u centar. Bilo bi lepo da ga neki strani medij prenese u celosti tamo sa Zapada, mozda bismo onda dobili nekakav stav od gospodina Nadala i gosn Rodzera. Ovako bojim se da ce ostati za domacu raju, da podstice mrznju prema drugoj dvojici.
Prosto receno, Nadal i Rodzer su pravi primer Zapada, cuti o bitnim stvarima koje se kose sa zapadnim kapitalistickim interesima, a napadaj one koji nisu po tom kalupu napravljeni i ciji bi postupci mogli biti opasni za odlucujuce funkcije i dobit koja je u rukama 100% zapadnjaka. Na njih, ja vise gledam kao da su politicari a ne sportisti. Mogu da kazem da su to dva politicara koji imaju smisla i da trce po terenu. Ili kao neki madjionicari, gledas ih a ne verujes sta cujes od njih. To je taj dobro poznati cinizam i hladnokrvnost koju mozes osetiti samo kad se nadjes u njihovim zemljama, kao da jedino o cemu brinu jeste njihov kapital kako da ga sacuvaju i jos vise uvecaju, pa makar morali preko mrtvih gaziti.

cvbnm

pre 1 godinu

"Igrali su tada čika Bili, Rodžer i Rafa lepo i u dublu, čisto da se zabave, a usput verovatno popričaju i o tome šta sledi narednih meseci, kako neće biti putovanja i slično, iako je pandemija objavljena tek početkom marta."

Ne znam šta su oni pričali. Znam da sam ja početkom februara, dakle pre njih, putovao Evropom i da je na aerodromima pisalo da se svi koji imaju temepraturu i dolaze iz dalekoazijskih zemalja jave "na šalter taj i taj".

Domaćini kod kojih smo doseli rekoše da ovo ne ide na dobro i da je svašta moguće, pa i da se uvedu restrikcije i ograniče putovanja zbog mogućnosti pandemije...

I pričamo mi tako i kažemo kako je super što smo se videli, jer možda bude period kada nećemo moći i sve tako... nisam ni znao - jesmo li mi zaverenici koji su znali nešto više od grugih? Zorane?

Izbacite patetiku i kuloarske priče i biće sjajno, članak obiluje kvalitetnim materijalom.
Za sada, nažalost, u jeftinim oblandama.

Mrki

pre 1 godinu

Čovek je šljaker, nema intelekt za to što mu se nameće. Očekivali smo od njega i u australiji. Taj manjak predstavlja se kao manjak stava, kukavičluk što je pogrešno. Pravda za Rafu. Titula za našega genija.

pa ovo nije avokado

pre 1 godinu

Covek prica onako kako mu PR tim kaze da prica. Ne znam da li je autor teksta svestan da Novak kao i Rafa imaju milionske ugovore sa raznim brendovima i da sa tim dolazi i odredjena odgovornost. Top 5 igraci najvecu sumu novca zaradjuju od sponzora govorimo o stotinama miliona godisnje. Dakle kada vam neko da toliki novac vaš PR tim prvo gleda vaš ugled (kako bi vas sutra prodali za vise para) a onda taj isti tim pozove PR tim vaseg sponzora pa onda pita kakvi su njihovi kompanijski stavovi povodom toga i na kraju donesu odluku sta smete, a sta ne smete da pricate. Rafa je jedan od ljudi koji do slova svoje stavove iznosi onako kako mu je receno, takav je tip. Novak je od onih ljudi koji je nocna mora za svoj PR tim jer ono sto mu je receno smatra samo kao predlog ne kao i obavezu pa cesto kaze nesto za sta se njegov tim hvata za glavu i smislja kako da ga povadi. I na kraju to vam je i razlog zasto ljudi i ne gotive toliko Novaka. U danasnjem svetu fejk ljudi uvek ce te bolje proci ako ste kao Rafa i tu nema vise sta da se prica.

uji

pre 1 godinu

Pa tako i treba on je teniser a ne politicar
(Sasa, 24. maj 2022 09:07)

Valjda je na prvom mestu čovek, koji ima svoju glavu i može da ima mišljenje o nečemu.

Nebojša

pre 1 godinu

Dajte mu jednu fair play nagradu mislim kad već ne možete Federeru pošto eto ne igra kome nego Rafici koji je uvek fer pošten i na strani pravde sa stavom!!!

Topnik

pre 1 godinu

Nadal nikad neće ići protiv institucija jer zna da bi ga one mogle uništiti u jednom danu kao što je svojedobno bio slučaj s Lanceom Armstrongom.

uZinat

pre 1 godinu

Ozbiljno mislite da se iz Atp-a nisu preracunali i videli da ce novak tu najvise da izgubi i bas zato doneli ovakvu odluku... Setite se, ni atp nije bas na njegovoj strani i ne voli ga nesto preterano... Nista ovo nije slucajno

Petros

pre 1 godinu

Englezi. Njihov CILJ nisu Rusi već NOVAK. Spletkaroši naj gori i nihova META UVEK PLATI PUNU CENU. Nikad mu neće zaboraviti što nije pristao da se odrekne Srbije. Biti Srbin i to naj bolji NIJE DOZVOLJENO. Kakva slučajnost Australija sprečen da igra, a Vimbldon može ali bez bodova. Sprečiti ga da neobori rekord Štefi Graf. Nadam se da su zakasnili, MADA ENGLEZI SU TO.

my way

pre 1 godinu

""Nemam jasan stav. Tu uvek postoji ovlašćeno telo ili neka osoba koja donosi odluke i igrači moraju da ih poštuju. Svi igrači imaju svoje stavove o svemu i u ovom svetu nam je potreban neko ko donosi odluke. Nije bitno da li sam ja saglasan", rekao je Nadal."

Класичан примерак какве људе западни "демократски и слободарски свет" жели. Он може и заражен у Аустралију, њему се бодови и прво место не би одузели никада оваквом невероватном одлуком да се бодови са прошлогодишњег Вимблдона скидају, иако се овогодишњи Вимблдон неће бодовати. Слободан си да се покораваш...

bla bla

pre 1 godinu

Pored toga da je licemeran ima tu još nečega …ja mislim da je on u fazonu šta mene pitajte tako teške pitanja i teme kad sam ja samo (tupavi ) teniser (fudbaler )….ponaša se u fazonu pitajte me samo o tenisu jer ja sam teniser a ne političar ..e pa sine šta radiš u savetu igrača onda ,tu moraš da imaš stav a i još po nešto ….bio Nole pa kad je video šta rade otvorio novu organizaciju…ipak postoje i tu jasne struje velike vladavine zapada koje nikad neće dozvoliti da neke stvari izgledaju kako bi trebalo

Dragon

pre 1 godinu

Na stranu sad ko koga simpatiše, ali objektivno Nadal je trebao da reaguje na drugi način ... da kao osoba s takvom reputacijom i položajem ima definisan stav, stav koji će da se "čuje", stav koji će da "osudi" i stane na stranu svojih kolega ... ne bilo koga, nego svojih kolega!
Da budemo jasni ... zna čitav svet kakve stavove ima Nadal kada je njegova koža u pitanju, ali u ovom slučaju je "pao" jer, recimo, da mu odgovara ovakav rasplet ...
Ovo nema veze s tim kakav je on sportista, teniser, borac, šampion ... po ko zna koji put je pokazao svoju "lošu" stranu kada su kolege očekivale podršku, nema potrebe opisivati i nabrajati ...
Dosta je tu dodvoravanja, ulizivanja po potrebi za svoju kožu ... neko više treba da istupi, voleo bih da to bude Novak, da se kaže više jednom, uperi prstom u neke ljude ... neka se ljuti posle ko hoće! Da Novak više zaboravi ta grljenja s nekim teniserima, dosta više ... rukujem se i to je to! Dosta više ...

Mladen

pre 1 godinu

Covek prosto nema ni intelektualne sposobnosti da se izrazi na konkretan nacin,mora i to da se otvoreno kaze.
Odsustvo bilo kakvog stava vezano za konkretne probleme vezane za stanje u tenisu/rat u Ukrajini/vakcinaciju,bilo sta, drzi ga po strani,tj. samo on misli da je tako.
Po meni spada u najgoru kategoriju ljudi,koji nemaju cvrst stav (kakav god on bio) ni o cemu.

Goran

pre 1 godinu

Kada su 2020. trebali da se brišu bodovi sa Rolan Garosa jer nije igran zbog korone u maju, tada je imao vrlo jasan stav da je to nepravedno i da treba da mu se zamrznu bodovi. A tek Federer zbog koga je zamrzvanje produženo i na dve godine, samo sada sa 50%... Uzgred, postoji i treća najpoštenija varijanta - bodovi sa ovogodišnjeg Vimbldona se računaju a svima koji iz političkih razloga nisu mogli da igraju, zamrzavaju se prošlogodišnji bodovi. Zo bi trebalo da važi i za Melburn i svuda.

Joker

pre 1 godinu

Ja njega razumem. Velike sponzore ima sa jakim ugovorima, i oni mu diriguju šta će da kaže. Što naravno, ne menja činjenicu da je beskičmenjak.

vrg

pre 1 godinu

dovoljno je pametan da zna da je za njega najbolje da bude bot. zauzvrat dobija sendvice u vidu odlicnog zreba, dobrih termina, uklanjanja novaka sa koliko vec slemova u poslednjih nekoliko godina i slicno.

kwisatz

pre 1 godinu

Ma jeste Vi onaj Kecman što je prvi ušao u Brod?!?
Šalu na stranu, svaka čast na tekstu.
I posle da se ne pitaju zašto Srbi masovno veruju u teorije zavere, ovi im daju materijala napretek.

Majstor Ringo

pre 1 godinu

Ja bih isto stavio na analizu i njegovo ponasanje na terenu, tacnije jel zaista povredjen ili nije?
Ono sto smo videli u prvom mecu zaista deluje zdravo kao da to nije Nadal iz Rima, Madrida, kao da nije bilo one silne pauze. Videcemo tek je prvo kolo proslo, ako zaista nastavi da melje onda mogu biti samo dve opcije, da je nevidjeni folirant, da nije bilo nikakve povrede, ili da su ga nakljukali sa pitaj boga cime, nedozvoljenim stvarima, sto se kaze da odigra na stereodima ovaj RG.

Рашо

pre 1 godinu

Занимљиво је да након овог потеза нико не прави искорак и каже шта је следеће. Све до сада урађено је чињено са смислом и планом али ту није крај. Наредни потез АТP и WTA ће бити да се освојени трофеји у Лондону неће убрајати јер "турнир није бодован" па ни трофеј неће моћи да се убраја у статистику! Једино одступање је могуће ако победник буде неки миљеник а не Новак! То ћемо знати тек када се сазна победник!

Mimi

pre 1 godinu

Bravo!
Čak ste ulepšali ceo tekst, ne zaslužuju takvi ovako kulturno pisanje za ono što predstavljaju.
Mnogim igračima, teniserima, je jasno da Nadal i Federer brinu samo o sebi, svom novcu i privilegijama...tako je i uz čika Bila bilo, a vidimo šta rade Novaku tokom cele karijere, kao i ove sramote poslednjih godina.

Rej Von Fon

pre 1 godinu

Nadal radi ono sto se ocekuje od najboljih tenisera. Slikas se, smeje, zahvaljujes svakom turniru koji je uvek nekako omiljen i najbolji, izbegava svako pokazivanje misljenja. Od svih sportova, tenis je folirantski sport, gde se biti dzentlmen ili dama pretvorilo u cutanje, ignorisanje i odbijanje da se ucestvuje u bilo kom sportskom, politickom, drustvenom, socijalnom desavanju na planeti Zemlji. Oni kao igraju egzibicije, kao za ugrozene, ali niko nikada ne iznese svoj stav van onih 5 recenica sto im savez napise. Nikada se niko od njih nije borio za nesto, cak i u humanitarnom radu su nevidljivi, imaju organizacije, daju pare, ali niko od njih ne ucestvuje stvarno. Djokovic pokusava da razbije taj kalup, ali moje neko misljenje je da on treba da ili ide do kraja ili da cuti kao i svi. A ne i on sad kao to je kompleksna situacija, reci covece kako jeste, svejedno su ti oduzeli 4000 poena, preziveo si, jos uvek igras, tu si. I da sponzori igraju veoma veliki uticaj i na igrace i na savez, i oni isto odredjuju sta sme a sta ne smeju njihovi igraci da govore.

PSL

pre 1 godinu

On je u savetu igrača i mora da kaže šta misli i mora da kaže kako će zaštititi interese tenisera bez obzira iz koje zemlje dolaze. Baš zato što nije političar već teniser. Vrlo zanimljivo ko je u tom savetu. Nadal koji igra, a o ničemu nema mišljenje, Federe koji neigra već jako dugo i isto tako nema svoje mišljenje i Endi koji je čas Škot, a čas Englez. Budite sigurni da je Nadal ili Federe prvi na listi nema šanse da bi oduzimali bodove i da oni izgube prvo mesto.