Petak, 20.05.2022.

08:00

Teže nije moglo

Organizatori predstojećeg Rolan Garosa "spremili" su za Novaka Đokovića paklen put do odbrane titule.

Izvor: Milan Tomiæ

Teže nije moglo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Bik koji leži

pre 1 godinu

Mnogo bolje je imati rovitog Nadala u četvrtfinalu ako uopste i dodje do njega.U Rimu je ispao u 4-om kolu a tamo se igra na 2 seta.Ovde je četfrtfinale tek 5-to kolo a igra je na 3 seta.Pride, ni njegovi protivnici nisu bas za bacanje.Drugo, kazete u Novakovoj polovini su Alkaraz i Zverev.Zaboravljate da samo jedan od njih moze u polufinale jer jedan mora otpasti u četvrtfinalu, mada me ne bi čudilo da to bude neko treci.Ni druga polovina žreba nece proci bez iznenadjenja.Sumnjam da Cipiripi moze opet u finale.

Nenad

pre 1 godinu

Nole vrlo dobro zna ako hoće da osvoji pehar ime protivnika nije bitan,bitno je biti maksimalno fokusiran.Opterećivati se imenima protivnika nema nikakve svrhe,jer Nole ima jasan cilj da osvoji 21 Gren slem.

Z

pre 1 godinu

Dobro je da Novak igra prvi dan i imaće dva dana odmora izmedju Nadala i Alkaraza (ubedjen sam da neće izgubiti od Nadala) tako da će poprilično svež ući u to polufinale a kasnije i finale.

zelena trava

pre 1 godinu

Ma sta "teze nije moglo"? Novak je proslogodisnji sampion i prvi igrac na svetu. Teze nije moglo protivnicima. Nadal nema veceg protivnika u tri dobijena na RG. Sve drugo je stvar trenutka.

dejanmi

pre 1 godinu

Svarcman je van forme Kecman ni sam ne zna kako ga je ispustio u Madridu da bi ga potom Garin razbio u drugom kolu. Nadal nije u formi mozda mu 4 meca pomognu ali ako se oduze mogu i da mu naskode.
Alkaraz je jos enigma na GS iako vjerujem da moze igrati 5 sati bez problema.Kecman moze do cetvrtfinala lagano.
Samo se nadam da ne bude cudnog rasporeda za Noleta pa da bude razvlacenja meca na dva dana odnosno igranja 3 dana zaredom.

Andrea Djani

pre 1 godinu

Zreb nije dobar i to zbog Svarcmana u 1/8 finala i nista drugo . Nadal nece doci do 1/4 finala , tako da to nije problem , a sa Alkarazom je bolje u 1/2 finalu , nego u finalu , jer i Nole vise nije u najboljim godinama i sigurno ce imati vise snage u mecu pre finala , koji ce , verovatno biti i najtezi . A da su organizatori ucinili sve sto je bilo u njihovoj moci , kao i uvek , da Noletu bude najteze moguce , to svakako .

Realno

pre 1 godinu

Uz duzno postovanje, ja ne delim ovo misljenje.
Smatram da Nadal ni izbliza nece moci da pruzi jaci otpor Djokovicu,
Zverev igra u promenljivoj formi, a Medvedev je daleko od svog nivoa,
upravo zbog pauze koju je napravio.

mookieblaylock

pre 1 godinu

voleo bi duel sa ti alkarazom verujte da ne znam kako decko uopste izgleda..ali samo cujem alkaraz ovo alkaraz ono, ko je bre taj

Goran

pre 1 godinu

Sansa da mu naleti Alkaras pre finala je ionako bila 50% ali mnogo gore bi bilo da se sastaje sa Alkarasom u cetvrtfinalu. S druge strane s obzirom da Nadal zaista nije u formi to sto igra sa Nadalom u cetvrtfinalu moze biti jako dobro jer mu se pruza jedinstvena prilika da pobedi Nadala 3 puta na Rolan Garosu a niko drugi nije uspeo da ga pobedi ni 2 puta.

ctrl+alt+delete

pre 1 godinu

I bolje da ide ovim putem tj Rafa u cetvrt finalu pa verovatno izmoreni Alkaraz u polu finalu pa ko god u finalu jer ako do finala Novak dodje kroz ovaj zreb, osvaja finale sigurno.

TROLL

pre 1 godinu

Nije zreb bas tako strasan,najstrasniji deo njegovog kostura je Karlos Alcaraz,Swarcman i Dimitrov nisu bas kalibar da bi bili mina Novaku,Nadal ga ceka u cetvrtfinalu sa dobrim razlogom,jednostavno on je u jako losoj formi i pao ja na ATP listi tako da ga ne treba racunati kao starog Nadala,finale ce biti protiv Alkaraza u poluginalu,ako prodje njega osvaja trofej 100% u finalu.

Vule

pre 1 godinu

Оже Алијасим има добре предиспозиције да добије Зверева, Медведев не игра добро на шљаци, још сад послије повреде, не би било изненађење да рано испадне. Циципас игра добро, прије двије године се чак и вратио након 2:0 за Новака и изборио пети сет и биће највећа пријетња уз Алкараза. Надал се мучи са повредом, а Новак игра све боље како вријеме пролази и како има што више одиграних мечева, тако да мислим да неће имати проблема против њега.

Kole

pre 1 godinu

Za ove sto pisu da je isto njemu kao i ostalima. Nije. On je prvi na listi. Samim tim trebalo bi da ima odredjene pogodnosti odnosno malo laksi put do finala. To je uvek bio slucaj kada su Federer ili Nadal bili prvi. Nekada su se u tenisu odredjeni turniri igrali tako da proslogodisnji osvajac sedi i ceka a ostali igraju turnir pa ko osvoji izlazi njemu na megdan. To je malo radikalan pristup i nije bio fer ali je izgleda posteniji od ovoga sto sad imamo. Zasto bi se inace trudio da budes prvi u zrebanju ako to ne donosi nikakav benefit. Sve rade protiv njega ali jaci je on od toga.

Oki

pre 1 godinu

Sad će srBski teoretičari zavere da kažu kako se sve namešta Cicipasu jer ne može srBin da pobedi, al ne može ni Španac jer su to sve organizatori iz Francuske, a oni vole više Grke nego Špance


xD

realno

pre 1 godinu

tri ubedljivo najveca favorita u istoj strani zreba??? kakav je ovo glup zreb??? mislim ne samo za Novaka, nego za ceo turnir, bukvalno su autsajderima dali Sansu da udju u finale bzvz, Medevedev iako drugi na listi, ne bi smeo da bude u top 10 kada se zreba na Sljaci, decko je operisan od Sljake i bez povrede, kamoli sada..

Srdjan

pre 1 godinu

Kada si broj 1 (a Nole je broj 1 svih vremena), svejedno ti je sa kim igras. Licno mislim da je i bolje ovako nego da se mrcvari sa nekim anonimusima do polu-finala i da onda tamo dodje nespreman.

Marko

pre 1 godinu

Ključ za Novaka je da u četvrtfinalu protiv Nadala ne odigra meč duži od 4 sata. Ako ga uspije tući za 4 sata(poželjno sto kraći meč), onda Novaku ozbiljno rastu šanse. Pa i prošle godine je igrao sa Nadalom 4 sata, pa u finalu protiv Cicipasa ponovo 4 sata.

igor

pre 1 godinu

Na prvi pogled jeste teško, ali biće teško i Nadalu i Alkarazu. Nadal, rovit treba pre Novaka, da prodje veoma dobrog Felixa, koji je opasan, i može da napravi velike probleme Nadalu i eliminiše ga. S druge strane, Zverev će biti itekako motivisan protiv Alkaraza zbog užasnog termina oko ponoći koji je imao u Madridu u polufinalu, gde je legao oko 3 noću i umoran otišao na megdan Alkarazu, od koga je zbog toga lako izgubio. No, idemo korak po korak, Novak je podigao formu, Nadal je rovit, uslovi za Alkaraza ako se sastanu su potpuno drugačiji od Madridskih, sporija je podloga. Generalno, umereni sam optimista za Novaka da može do trofeja.

Bojan

pre 1 godinu

Kad je najteze Djokovic!!! Uvek bilo. Kada kazu da ce da se proseta do finala, uvek ili povreda ili umor ili los dan. Ovako je pod pritiskom. A, covek je najbolji pod pritiskom!!!

Mare

pre 1 godinu

U 90% slučajeva mu je paklen žreb. Sećam se dok je Federer bio prvi pa čak i Nadal, pa u prva 2-3 kola dobiju sve kvalifikante. Nije u redu ovo. On kao prvi igrač nema nikakvu prednost.

Boris Banović

pre 1 godinu

Po mom mišljenju, idealan žreb, ako se ima u vidu ambicija da se osvoji RG ! Što pre susret sa Rafom, ako do njega uopšte i dođe, to bolje po Novaka. Što se tiče Alkarasa , nesumnjivo jednog od predvodnika mlađe generacije, mislim da je rano svrstavati ga u favorite zbog trenutnog bljeska. Dešava se da takvi igrači ispadnu već u prvom, drugom kolu. Nema on iskustvo igre na 3 dobijena seta !

Dragan

pre 1 godinu

Nadal je godinama jurio Federera na gren slemovima da ga prestigne po titulama i zasluženo je uspeo.
Ali Novak godinama juri obojicu i verujem da će on imati najviše gren slemova na kraju.

znanje-imanje

pre 1 godinu

Prvi i daleko najbitniji preduslov da se žreb oceni na Slemu kao dobar ili loš je: ima li koski u ranim kolima? Ovde ih nema, ako je Novak zdrav, fit i u formi ima prva 4 neproblematična kola. Samim time žreb je već ne dobar nego vrlo dobar! Sa Nišiokom i Molčanom može biti dosta trčanja; nezgodno je da nisu protivnici za Novakov statistički tenis već mora proaktivno da igra - ali tako je finiširao u Rimu. Ne tenisom čekanja nego tenisom konstruisanja poena.
Četvrtfinale - da li će to uopšte biti Nadal? Koji sada izvesno nije takav bauk. Za Nadala će plus svaki protivnik biti težak i iscrpljujući - a Felix pogotovu.
I Alkaras je daleko od toga da je već stigao do finala i već pobedio Zvereva. I to sa 3:0 ga pobedio...
Činjenica jeste da je Novakova polovina žreba duplo teža po imenima. Ali! Drugo najbitnije (pored prvog, imati lak početak) je ko će se s kim koliko smoriti? Cicipas će se odmah mučiti sa Musetijem, i Medvedeva mogu mučiti naši igrači odmah itd. Novakov žreb je OK, ni izbliza nije specijalno težak.

ja

pre 1 godinu

Mislim da je bolje što ide na Nadala što ranije. Na RG ga je pobeđivao u četvrfinalu i polufinalu, nikad u finalu. Pored toga, realno je da će se taj meč igrati u večernjem terminu, što više odgovara Novaku, dok se finale po pravilu igra preko dana, vrlo često po vrućini, što više odgovara Nadalu

draganTenis

pre 1 godinu

Ako Nole ispadne, neće ispasti jer mu žreb nije bio naklonjen, to bi bilo jadno, nego što nije igrao kako ume i može. Kada igra kako ume i može, nema tog protivnika koji će ga izbaciti u 5 setova. Nole je gladniji nego ikada, zbog svega što ga je snašlo u prethodnom periodu. Ne zaboravite da je on vuk (kako on kaže), i da je on najveći gladijator u poznatoj istoriji.

питам за друга

pre 1 godinu

Свиђа ми се што је традиција испоштована тиме што смо потврдили да је Шварцман и даље ''омален''. Предлажем да сличне присне придеве уведемо и за остале тенисере, рецимо ''проћелави Медведев'', ''рошави Алкарас'' и сл.

Debeljko

pre 1 godinu

Nema to previse veze. Setite se prosle godine je bio mozda i tezi zreb za Novaka. 5 setova sa Musetijem pa veoma tezak mec sa Beretinijem pa maraton sa Nadalom pa Cicipas 5 setova

.

pre 1 godinu

Paklenu stranu žreba u stvari najviše i čini Novak. Osim što je najbolji igrač, dodatnu muku u stomaku za ostale igrače predstavlja nečista savest i osećaj gađenja prema samima sebi zbog njihovog ponašanja za vreme Novakove golgote u Australiji. Ko imalo, među njima, ima savesti i stida nije mu lako ni svejedno kad ga vidi. Nije da preterujem, ali čovek je svetac za njih sve tamo.

Online

pre 1 godinu

Nemoj da bude najlaksi zreb posle 3
kola. Treba onaj mali da prodje 3 kola,kao i nadal koji je mec zavrsio sepajuci pre dve nedelje. Dakle samo polako..

sasa the king

pre 1 godinu

Ako bude u dobroj formi, a Rim je lokazao da jeste, on je najveca opasnost za sve. Dobiti ga u tri seta je mnogo tezi zadatak nego u dva. To vazi i za Alkaraza, koga je jedan pogresan forhend iscupao iz “kanala” u Madridu.

Marko

pre 1 godinu

Često se dešavalo u prošlosti da se paklen žreb pretvori u maciji kašalj zbog kikseva, povreda itd. Možda tako bude i ovaj put ;)

Jovan Drago

pre 1 godinu

Uvek kad se pricalo o teskom Novakovom zrebu, neki od favorita su ispadali ranije i ispostavilo se da nije bas tako a Nole je uglavnom isao do titule. Tako da mec po mec, ako neko moze to je nas sokol!

ja

pre 1 godinu

Mislim da je bolje što ide na Nadala što ranije. Na RG ga je pobeđivao u četvrfinalu i polufinalu, nikad u finalu. Pored toga, realno je da će se taj meč igrati u večernjem terminu, što više odgovara Novaku, dok se finale po pravilu igra preko dana, vrlo često po vrućini, što više odgovara Nadalu

Dragan

pre 1 godinu

Nadal je godinama jurio Federera na gren slemovima da ga prestigne po titulama i zasluženo je uspeo.
Ali Novak godinama juri obojicu i verujem da će on imati najviše gren slemova na kraju.

znanje-imanje

pre 1 godinu

Prvi i daleko najbitniji preduslov da se žreb oceni na Slemu kao dobar ili loš je: ima li koski u ranim kolima? Ovde ih nema, ako je Novak zdrav, fit i u formi ima prva 4 neproblematična kola. Samim time žreb je već ne dobar nego vrlo dobar! Sa Nišiokom i Molčanom može biti dosta trčanja; nezgodno je da nisu protivnici za Novakov statistički tenis već mora proaktivno da igra - ali tako je finiširao u Rimu. Ne tenisom čekanja nego tenisom konstruisanja poena.
Četvrtfinale - da li će to uopšte biti Nadal? Koji sada izvesno nije takav bauk. Za Nadala će plus svaki protivnik biti težak i iscrpljujući - a Felix pogotovu.
I Alkaras je daleko od toga da je već stigao do finala i već pobedio Zvereva. I to sa 3:0 ga pobedio...
Činjenica jeste da je Novakova polovina žreba duplo teža po imenima. Ali! Drugo najbitnije (pored prvog, imati lak početak) je ko će se s kim koliko smoriti? Cicipas će se odmah mučiti sa Musetijem, i Medvedeva mogu mučiti naši igrači odmah itd. Novakov žreb je OK, ni izbliza nije specijalno težak.

питам за друга

pre 1 godinu

Свиђа ми се што је традиција испоштована тиме што смо потврдили да је Шварцман и даље ''омален''. Предлажем да сличне присне придеве уведемо и за остале тенисере, рецимо ''проћелави Медведев'', ''рошави Алкарас'' и сл.

draganTenis

pre 1 godinu

Ako Nole ispadne, neće ispasti jer mu žreb nije bio naklonjen, to bi bilo jadno, nego što nije igrao kako ume i može. Kada igra kako ume i može, nema tog protivnika koji će ga izbaciti u 5 setova. Nole je gladniji nego ikada, zbog svega što ga je snašlo u prethodnom periodu. Ne zaboravite da je on vuk (kako on kaže), i da je on najveći gladijator u poznatoj istoriji.

.

pre 1 godinu

Paklenu stranu žreba u stvari najviše i čini Novak. Osim što je najbolji igrač, dodatnu muku u stomaku za ostale igrače predstavlja nečista savest i osećaj gađenja prema samima sebi zbog njihovog ponašanja za vreme Novakove golgote u Australiji. Ko imalo, među njima, ima savesti i stida nije mu lako ni svejedno kad ga vidi. Nije da preterujem, ali čovek je svetac za njih sve tamo.

Debeljko

pre 1 godinu

Nema to previse veze. Setite se prosle godine je bio mozda i tezi zreb za Novaka. 5 setova sa Musetijem pa veoma tezak mec sa Beretinijem pa maraton sa Nadalom pa Cicipas 5 setova

Bojan

pre 1 godinu

Kad je najteze Djokovic!!! Uvek bilo. Kada kazu da ce da se proseta do finala, uvek ili povreda ili umor ili los dan. Ovako je pod pritiskom. A, covek je najbolji pod pritiskom!!!

igor

pre 1 godinu

Na prvi pogled jeste teško, ali biće teško i Nadalu i Alkarazu. Nadal, rovit treba pre Novaka, da prodje veoma dobrog Felixa, koji je opasan, i može da napravi velike probleme Nadalu i eliminiše ga. S druge strane, Zverev će biti itekako motivisan protiv Alkaraza zbog užasnog termina oko ponoći koji je imao u Madridu u polufinalu, gde je legao oko 3 noću i umoran otišao na megdan Alkarazu, od koga je zbog toga lako izgubio. No, idemo korak po korak, Novak je podigao formu, Nadal je rovit, uslovi za Alkaraza ako se sastanu su potpuno drugačiji od Madridskih, sporija je podloga. Generalno, umereni sam optimista za Novaka da može do trofeja.

Marko

pre 1 godinu

Često se dešavalo u prošlosti da se paklen žreb pretvori u maciji kašalj zbog kikseva, povreda itd. Možda tako bude i ovaj put ;)

Boris Banović

pre 1 godinu

Po mom mišljenju, idealan žreb, ako se ima u vidu ambicija da se osvoji RG ! Što pre susret sa Rafom, ako do njega uopšte i dođe, to bolje po Novaka. Što se tiče Alkarasa , nesumnjivo jednog od predvodnika mlađe generacije, mislim da je rano svrstavati ga u favorite zbog trenutnog bljeska. Dešava se da takvi igrači ispadnu već u prvom, drugom kolu. Nema on iskustvo igre na 3 dobijena seta !

Online

pre 1 godinu

Nemoj da bude najlaksi zreb posle 3
kola. Treba onaj mali da prodje 3 kola,kao i nadal koji je mec zavrsio sepajuci pre dve nedelje. Dakle samo polako..

sasa the king

pre 1 godinu

Ako bude u dobroj formi, a Rim je lokazao da jeste, on je najveca opasnost za sve. Dobiti ga u tri seta je mnogo tezi zadatak nego u dva. To vazi i za Alkaraza, koga je jedan pogresan forhend iscupao iz “kanala” u Madridu.

Mare

pre 1 godinu

U 90% slučajeva mu je paklen žreb. Sećam se dok je Federer bio prvi pa čak i Nadal, pa u prva 2-3 kola dobiju sve kvalifikante. Nije u redu ovo. On kao prvi igrač nema nikakvu prednost.

Jovan Drago

pre 1 godinu

Uvek kad se pricalo o teskom Novakovom zrebu, neki od favorita su ispadali ranije i ispostavilo se da nije bas tako a Nole je uglavnom isao do titule. Tako da mec po mec, ako neko moze to je nas sokol!

Marko

pre 1 godinu

Ključ za Novaka je da u četvrtfinalu protiv Nadala ne odigra meč duži od 4 sata. Ako ga uspije tući za 4 sata(poželjno sto kraći meč), onda Novaku ozbiljno rastu šanse. Pa i prošle godine je igrao sa Nadalom 4 sata, pa u finalu protiv Cicipasa ponovo 4 sata.

realno

pre 1 godinu

tri ubedljivo najveca favorita u istoj strani zreba??? kakav je ovo glup zreb??? mislim ne samo za Novaka, nego za ceo turnir, bukvalno su autsajderima dali Sansu da udju u finale bzvz, Medevedev iako drugi na listi, ne bi smeo da bude u top 10 kada se zreba na Sljaci, decko je operisan od Sljake i bez povrede, kamoli sada..

Srdjan

pre 1 godinu

Kada si broj 1 (a Nole je broj 1 svih vremena), svejedno ti je sa kim igras. Licno mislim da je i bolje ovako nego da se mrcvari sa nekim anonimusima do polu-finala i da onda tamo dodje nespreman.

Andrea Djani

pre 1 godinu

Zreb nije dobar i to zbog Svarcmana u 1/8 finala i nista drugo . Nadal nece doci do 1/4 finala , tako da to nije problem , a sa Alkarazom je bolje u 1/2 finalu , nego u finalu , jer i Nole vise nije u najboljim godinama i sigurno ce imati vise snage u mecu pre finala , koji ce , verovatno biti i najtezi . A da su organizatori ucinili sve sto je bilo u njihovoj moci , kao i uvek , da Noletu bude najteze moguce , to svakako .

Goran

pre 1 godinu

Sansa da mu naleti Alkaras pre finala je ionako bila 50% ali mnogo gore bi bilo da se sastaje sa Alkarasom u cetvrtfinalu. S druge strane s obzirom da Nadal zaista nije u formi to sto igra sa Nadalom u cetvrtfinalu moze biti jako dobro jer mu se pruza jedinstvena prilika da pobedi Nadala 3 puta na Rolan Garosu a niko drugi nije uspeo da ga pobedi ni 2 puta.

TROLL

pre 1 godinu

Nije zreb bas tako strasan,najstrasniji deo njegovog kostura je Karlos Alcaraz,Swarcman i Dimitrov nisu bas kalibar da bi bili mina Novaku,Nadal ga ceka u cetvrtfinalu sa dobrim razlogom,jednostavno on je u jako losoj formi i pao ja na ATP listi tako da ga ne treba racunati kao starog Nadala,finale ce biti protiv Alkaraza u poluginalu,ako prodje njega osvaja trofej 100% u finalu.

zelena trava

pre 1 godinu

Ma sta "teze nije moglo"? Novak je proslogodisnji sampion i prvi igrac na svetu. Teze nije moglo protivnicima. Nadal nema veceg protivnika u tri dobijena na RG. Sve drugo je stvar trenutka.

Realno

pre 1 godinu

Uz duzno postovanje, ja ne delim ovo misljenje.
Smatram da Nadal ni izbliza nece moci da pruzi jaci otpor Djokovicu,
Zverev igra u promenljivoj formi, a Medvedev je daleko od svog nivoa,
upravo zbog pauze koju je napravio.

Vule

pre 1 godinu

Оже Алијасим има добре предиспозиције да добије Зверева, Медведев не игра добро на шљаци, још сад послије повреде, не би било изненађење да рано испадне. Циципас игра добро, прије двије године се чак и вратио након 2:0 за Новака и изборио пети сет и биће највећа пријетња уз Алкараза. Надал се мучи са повредом, а Новак игра све боље како вријеме пролази и како има што више одиграних мечева, тако да мислим да неће имати проблема против њега.

ctrl+alt+delete

pre 1 godinu

I bolje da ide ovim putem tj Rafa u cetvrt finalu pa verovatno izmoreni Alkaraz u polu finalu pa ko god u finalu jer ako do finala Novak dodje kroz ovaj zreb, osvaja finale sigurno.

Kole

pre 1 godinu

Za ove sto pisu da je isto njemu kao i ostalima. Nije. On je prvi na listi. Samim tim trebalo bi da ima odredjene pogodnosti odnosno malo laksi put do finala. To je uvek bio slucaj kada su Federer ili Nadal bili prvi. Nekada su se u tenisu odredjeni turniri igrali tako da proslogodisnji osvajac sedi i ceka a ostali igraju turnir pa ko osvoji izlazi njemu na megdan. To je malo radikalan pristup i nije bio fer ali je izgleda posteniji od ovoga sto sad imamo. Zasto bi se inace trudio da budes prvi u zrebanju ako to ne donosi nikakav benefit. Sve rade protiv njega ali jaci je on od toga.

Oki

pre 1 godinu

Sad će srBski teoretičari zavere da kažu kako se sve namešta Cicipasu jer ne može srBin da pobedi, al ne može ni Španac jer su to sve organizatori iz Francuske, a oni vole više Grke nego Špance


xD

Nenad

pre 1 godinu

Nole vrlo dobro zna ako hoće da osvoji pehar ime protivnika nije bitan,bitno je biti maksimalno fokusiran.Opterećivati se imenima protivnika nema nikakve svrhe,jer Nole ima jasan cilj da osvoji 21 Gren slem.

Bik koji leži

pre 1 godinu

Mnogo bolje je imati rovitog Nadala u četvrtfinalu ako uopste i dodje do njega.U Rimu je ispao u 4-om kolu a tamo se igra na 2 seta.Ovde je četfrtfinale tek 5-to kolo a igra je na 3 seta.Pride, ni njegovi protivnici nisu bas za bacanje.Drugo, kazete u Novakovoj polovini su Alkaraz i Zverev.Zaboravljate da samo jedan od njih moze u polufinale jer jedan mora otpasti u četvrtfinalu, mada me ne bi čudilo da to bude neko treci.Ni druga polovina žreba nece proci bez iznenadjenja.Sumnjam da Cipiripi moze opet u finale.

dejanmi

pre 1 godinu

Svarcman je van forme Kecman ni sam ne zna kako ga je ispustio u Madridu da bi ga potom Garin razbio u drugom kolu. Nadal nije u formi mozda mu 4 meca pomognu ali ako se oduze mogu i da mu naskode.
Alkaraz je jos enigma na GS iako vjerujem da moze igrati 5 sati bez problema.Kecman moze do cetvrtfinala lagano.
Samo se nadam da ne bude cudnog rasporeda za Noleta pa da bude razvlacenja meca na dva dana odnosno igranja 3 dana zaredom.

Z

pre 1 godinu

Dobro je da Novak igra prvi dan i imaće dva dana odmora izmedju Nadala i Alkaraza (ubedjen sam da neće izgubiti od Nadala) tako da će poprilično svež ući u to polufinale a kasnije i finale.

mookieblaylock

pre 1 godinu

voleo bi duel sa ti alkarazom verujte da ne znam kako decko uopste izgleda..ali samo cujem alkaraz ovo alkaraz ono, ko je bre taj

Kole

pre 1 godinu

Za ove sto pisu da je isto njemu kao i ostalima. Nije. On je prvi na listi. Samim tim trebalo bi da ima odredjene pogodnosti odnosno malo laksi put do finala. To je uvek bio slucaj kada su Federer ili Nadal bili prvi. Nekada su se u tenisu odredjeni turniri igrali tako da proslogodisnji osvajac sedi i ceka a ostali igraju turnir pa ko osvoji izlazi njemu na megdan. To je malo radikalan pristup i nije bio fer ali je izgleda posteniji od ovoga sto sad imamo. Zasto bi se inace trudio da budes prvi u zrebanju ako to ne donosi nikakav benefit. Sve rade protiv njega ali jaci je on od toga.

.

pre 1 godinu

Paklenu stranu žreba u stvari najviše i čini Novak. Osim što je najbolji igrač, dodatnu muku u stomaku za ostale igrače predstavlja nečista savest i osećaj gađenja prema samima sebi zbog njihovog ponašanja za vreme Novakove golgote u Australiji. Ko imalo, među njima, ima savesti i stida nije mu lako ni svejedno kad ga vidi. Nije da preterujem, ali čovek je svetac za njih sve tamo.

Vule

pre 1 godinu

Оже Алијасим има добре предиспозиције да добије Зверева, Медведев не игра добро на шљаци, још сад послије повреде, не би било изненађење да рано испадне. Циципас игра добро, прије двије године се чак и вратио након 2:0 за Новака и изборио пети сет и биће највећа пријетња уз Алкараза. Надал се мучи са повредом, а Новак игра све боље како вријеме пролази и како има што више одиграних мечева, тако да мислим да неће имати проблема против њега.

znanje-imanje

pre 1 godinu

Prvi i daleko najbitniji preduslov da se žreb oceni na Slemu kao dobar ili loš je: ima li koski u ranim kolima? Ovde ih nema, ako je Novak zdrav, fit i u formi ima prva 4 neproblematična kola. Samim time žreb je već ne dobar nego vrlo dobar! Sa Nišiokom i Molčanom može biti dosta trčanja; nezgodno je da nisu protivnici za Novakov statistički tenis već mora proaktivno da igra - ali tako je finiširao u Rimu. Ne tenisom čekanja nego tenisom konstruisanja poena.
Četvrtfinale - da li će to uopšte biti Nadal? Koji sada izvesno nije takav bauk. Za Nadala će plus svaki protivnik biti težak i iscrpljujući - a Felix pogotovu.
I Alkaras je daleko od toga da je već stigao do finala i već pobedio Zvereva. I to sa 3:0 ga pobedio...
Činjenica jeste da je Novakova polovina žreba duplo teža po imenima. Ali! Drugo najbitnije (pored prvog, imati lak početak) je ko će se s kim koliko smoriti? Cicipas će se odmah mučiti sa Musetijem, i Medvedeva mogu mučiti naši igrači odmah itd. Novakov žreb je OK, ni izbliza nije specijalno težak.

Oki

pre 1 godinu

Sad će srBski teoretičari zavere da kažu kako se sve namešta Cicipasu jer ne može srBin da pobedi, al ne može ni Španac jer su to sve organizatori iz Francuske, a oni vole više Grke nego Špance


xD

Dragan

pre 1 godinu

Nadal je godinama jurio Federera na gren slemovima da ga prestigne po titulama i zasluženo je uspeo.
Ali Novak godinama juri obojicu i verujem da će on imati najviše gren slemova na kraju.

ja

pre 1 godinu

Mislim da je bolje što ide na Nadala što ranije. Na RG ga je pobeđivao u četvrfinalu i polufinalu, nikad u finalu. Pored toga, realno je da će se taj meč igrati u večernjem terminu, što više odgovara Novaku, dok se finale po pravilu igra preko dana, vrlo često po vrućini, što više odgovara Nadalu

Mare

pre 1 godinu

U 90% slučajeva mu je paklen žreb. Sećam se dok je Federer bio prvi pa čak i Nadal, pa u prva 2-3 kola dobiju sve kvalifikante. Nije u redu ovo. On kao prvi igrač nema nikakvu prednost.

draganTenis

pre 1 godinu

Ako Nole ispadne, neće ispasti jer mu žreb nije bio naklonjen, to bi bilo jadno, nego što nije igrao kako ume i može. Kada igra kako ume i može, nema tog protivnika koji će ga izbaciti u 5 setova. Nole je gladniji nego ikada, zbog svega što ga je snašlo u prethodnom periodu. Ne zaboravite da je on vuk (kako on kaže), i da je on najveći gladijator u poznatoj istoriji.

mookieblaylock

pre 1 godinu

voleo bi duel sa ti alkarazom verujte da ne znam kako decko uopste izgleda..ali samo cujem alkaraz ovo alkaraz ono, ko je bre taj

Boris Banović

pre 1 godinu

Po mom mišljenju, idealan žreb, ako se ima u vidu ambicija da se osvoji RG ! Što pre susret sa Rafom, ako do njega uopšte i dođe, to bolje po Novaka. Što se tiče Alkarasa , nesumnjivo jednog od predvodnika mlađe generacije, mislim da je rano svrstavati ga u favorite zbog trenutnog bljeska. Dešava se da takvi igrači ispadnu već u prvom, drugom kolu. Nema on iskustvo igre na 3 dobijena seta !

питам за друга

pre 1 godinu

Свиђа ми се што је традиција испоштована тиме што смо потврдили да је Шварцман и даље ''омален''. Предлажем да сличне присне придеве уведемо и за остале тенисере, рецимо ''проћелави Медведев'', ''рошави Алкарас'' и сл.

Bojan

pre 1 godinu

Kad je najteze Djokovic!!! Uvek bilo. Kada kazu da ce da se proseta do finala, uvek ili povreda ili umor ili los dan. Ovako je pod pritiskom. A, covek je najbolji pod pritiskom!!!

Andrea Djani

pre 1 godinu

Zreb nije dobar i to zbog Svarcmana u 1/8 finala i nista drugo . Nadal nece doci do 1/4 finala , tako da to nije problem , a sa Alkarazom je bolje u 1/2 finalu , nego u finalu , jer i Nole vise nije u najboljim godinama i sigurno ce imati vise snage u mecu pre finala , koji ce , verovatno biti i najtezi . A da su organizatori ucinili sve sto je bilo u njihovoj moci , kao i uvek , da Noletu bude najteze moguce , to svakako .

realno

pre 1 godinu

tri ubedljivo najveca favorita u istoj strani zreba??? kakav je ovo glup zreb??? mislim ne samo za Novaka, nego za ceo turnir, bukvalno su autsajderima dali Sansu da udju u finale bzvz, Medevedev iako drugi na listi, ne bi smeo da bude u top 10 kada se zreba na Sljaci, decko je operisan od Sljake i bez povrede, kamoli sada..

Jovan Drago

pre 1 godinu

Uvek kad se pricalo o teskom Novakovom zrebu, neki od favorita su ispadali ranije i ispostavilo se da nije bas tako a Nole je uglavnom isao do titule. Tako da mec po mec, ako neko moze to je nas sokol!

igor

pre 1 godinu

Na prvi pogled jeste teško, ali biće teško i Nadalu i Alkarazu. Nadal, rovit treba pre Novaka, da prodje veoma dobrog Felixa, koji je opasan, i može da napravi velike probleme Nadalu i eliminiše ga. S druge strane, Zverev će biti itekako motivisan protiv Alkaraza zbog užasnog termina oko ponoći koji je imao u Madridu u polufinalu, gde je legao oko 3 noću i umoran otišao na megdan Alkarazu, od koga je zbog toga lako izgubio. No, idemo korak po korak, Novak je podigao formu, Nadal je rovit, uslovi za Alkaraza ako se sastanu su potpuno drugačiji od Madridskih, sporija je podloga. Generalno, umereni sam optimista za Novaka da može do trofeja.

TROLL

pre 1 godinu

Nije zreb bas tako strasan,najstrasniji deo njegovog kostura je Karlos Alcaraz,Swarcman i Dimitrov nisu bas kalibar da bi bili mina Novaku,Nadal ga ceka u cetvrtfinalu sa dobrim razlogom,jednostavno on je u jako losoj formi i pao ja na ATP listi tako da ga ne treba racunati kao starog Nadala,finale ce biti protiv Alkaraza u poluginalu,ako prodje njega osvaja trofej 100% u finalu.

Realno

pre 1 godinu

Uz duzno postovanje, ja ne delim ovo misljenje.
Smatram da Nadal ni izbliza nece moci da pruzi jaci otpor Djokovicu,
Zverev igra u promenljivoj formi, a Medvedev je daleko od svog nivoa,
upravo zbog pauze koju je napravio.

Marko

pre 1 godinu

Često se dešavalo u prošlosti da se paklen žreb pretvori u maciji kašalj zbog kikseva, povreda itd. Možda tako bude i ovaj put ;)

Online

pre 1 godinu

Nemoj da bude najlaksi zreb posle 3
kola. Treba onaj mali da prodje 3 kola,kao i nadal koji je mec zavrsio sepajuci pre dve nedelje. Dakle samo polako..

Debeljko

pre 1 godinu

Nema to previse veze. Setite se prosle godine je bio mozda i tezi zreb za Novaka. 5 setova sa Musetijem pa veoma tezak mec sa Beretinijem pa maraton sa Nadalom pa Cicipas 5 setova

sasa the king

pre 1 godinu

Ako bude u dobroj formi, a Rim je lokazao da jeste, on je najveca opasnost za sve. Dobiti ga u tri seta je mnogo tezi zadatak nego u dva. To vazi i za Alkaraza, koga je jedan pogresan forhend iscupao iz “kanala” u Madridu.

Marko

pre 1 godinu

Ključ za Novaka je da u četvrtfinalu protiv Nadala ne odigra meč duži od 4 sata. Ako ga uspije tući za 4 sata(poželjno sto kraći meč), onda Novaku ozbiljno rastu šanse. Pa i prošle godine je igrao sa Nadalom 4 sata, pa u finalu protiv Cicipasa ponovo 4 sata.

Z

pre 1 godinu

Dobro je da Novak igra prvi dan i imaće dva dana odmora izmedju Nadala i Alkaraza (ubedjen sam da neće izgubiti od Nadala) tako da će poprilično svež ući u to polufinale a kasnije i finale.

Srdjan

pre 1 godinu

Kada si broj 1 (a Nole je broj 1 svih vremena), svejedno ti je sa kim igras. Licno mislim da je i bolje ovako nego da se mrcvari sa nekim anonimusima do polu-finala i da onda tamo dodje nespreman.

zelena trava

pre 1 godinu

Ma sta "teze nije moglo"? Novak je proslogodisnji sampion i prvi igrac na svetu. Teze nije moglo protivnicima. Nadal nema veceg protivnika u tri dobijena na RG. Sve drugo je stvar trenutka.

ctrl+alt+delete

pre 1 godinu

I bolje da ide ovim putem tj Rafa u cetvrt finalu pa verovatno izmoreni Alkaraz u polu finalu pa ko god u finalu jer ako do finala Novak dodje kroz ovaj zreb, osvaja finale sigurno.

Goran

pre 1 godinu

Sansa da mu naleti Alkaras pre finala je ionako bila 50% ali mnogo gore bi bilo da se sastaje sa Alkarasom u cetvrtfinalu. S druge strane s obzirom da Nadal zaista nije u formi to sto igra sa Nadalom u cetvrtfinalu moze biti jako dobro jer mu se pruza jedinstvena prilika da pobedi Nadala 3 puta na Rolan Garosu a niko drugi nije uspeo da ga pobedi ni 2 puta.

Bik koji leži

pre 1 godinu

Mnogo bolje je imati rovitog Nadala u četvrtfinalu ako uopste i dodje do njega.U Rimu je ispao u 4-om kolu a tamo se igra na 2 seta.Ovde je četfrtfinale tek 5-to kolo a igra je na 3 seta.Pride, ni njegovi protivnici nisu bas za bacanje.Drugo, kazete u Novakovoj polovini su Alkaraz i Zverev.Zaboravljate da samo jedan od njih moze u polufinale jer jedan mora otpasti u četvrtfinalu, mada me ne bi čudilo da to bude neko treci.Ni druga polovina žreba nece proci bez iznenadjenja.Sumnjam da Cipiripi moze opet u finale.

dejanmi

pre 1 godinu

Svarcman je van forme Kecman ni sam ne zna kako ga je ispustio u Madridu da bi ga potom Garin razbio u drugom kolu. Nadal nije u formi mozda mu 4 meca pomognu ali ako se oduze mogu i da mu naskode.
Alkaraz je jos enigma na GS iako vjerujem da moze igrati 5 sati bez problema.Kecman moze do cetvrtfinala lagano.
Samo se nadam da ne bude cudnog rasporeda za Noleta pa da bude razvlacenja meca na dva dana odnosno igranja 3 dana zaredom.

Nenad

pre 1 godinu

Nole vrlo dobro zna ako hoće da osvoji pehar ime protivnika nije bitan,bitno je biti maksimalno fokusiran.Opterećivati se imenima protivnika nema nikakve svrhe,jer Nole ima jasan cilj da osvoji 21 Gren slem.