Subota, 12.06.2021.

00:01

Rafa: Novak zaslužio pobedu, nisam imao svoj dan

Rafael Nadal je tek treći put u karijeri poražen u jednom meču na Rolan Garosu.

Izvor: Z.K.

Rafa: Novak zaslužio pobedu, nisam imao svoj dan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

295 Komentari

Sortiraj po:

John

pre 2 godine

"nisam imao svoj dan"

Ma nemoj. Da si protiv bilo koga drugog (uključujući tu i Federera) odigrao onako ako sinoć bilo bi to rutinsko gaženje sa 3:0 ne bi se ni oznojio...
Imao si ti dan kakav si retko imao.
Samo, ima jedan "mali" problem. I Đoković je imao svoj dan. I bio si dovoljan baksuz da naletiš na njega baš kada on ima svoj dan. A kada Đoković ima svoj dan, tada ne pomaže ni meč lopte protiv njega da imaš. Eno, pitaj Federera...

Istrebljivac Vonjevina

pre 2 godine

Vonjavi spanski donjovesni histolog i patolog debelocrevnog ispusta.
Mozes Noletu zajedno sa onim vonjavim ch leprsavkom samo patike da cistis.
Idemo nazad u spansku rupu, zivlje to malo...

Anangaranga

pre 2 godine

Nadal je odigrao svoj najbolji mec ove godine na Sljaci... greske su nastupile kada je ostao bez snage jer je pregoreo u pokusaju da prati Novaka u mecu.. jako tezak mec i fizicki i psihicki!!
(magla svuda oko nas, 12. jun 2021 11:41)

Daleko je to od najboljeg, da je odigrao najbolji mec pobedio bi.

Ana

pre 2 godine

Reci, 'nisam imaosvoj dan' ja za povracanje. Uvek je imao dva dana odmora pred polufinale, igrao u uslovima koji najbolje odgovaraju njegovoj igri itd i sada reci, nije mi bio dan...?!!! Secam se kada je Nole trazio da se pokvasi teren u jednom od njihovih meceva na garosu a on se nije slozio... Sve su ti udovoljavali i sada kada neces podici trofej nalazis smesne razloge za to. Nole je godinama igrao po tri dana, bez pauze pred polufinale ili finale. I? Da li je nesto rekao povodom toga? Igrao si nocu i to nije dobro za tvoj spin? Ma stvarno? A sta mislis da se uvek igralo uvece, koliko bi osvojio titula, ali nije jer nije bilo reflektora. Daj bre, samo kmecite a imali ste sve moguce povlastice i ti i Rodja.

realno

pre 2 godine

@Ocekivanje

Da se malo razumes u tenis ne bi ti bila cudna ta izjava.
Rezultat uopste ne mora da bude merilo necije igre.
Verovatno je i igrao losije, ali je dobijao poene zbog protivnikovih gresaka I zbog toga sto je dobro odigrao samo par kljucnih poena na brejk loptama za Novaka i brejk loptama koje je on imao.
Odigras 3 bitna poena dobro, a sve ostale lose I vodis 5:0.
Vrlo lako je u tom setu moglo biti i 5:2 za Novaka, ali samo igrom slucaja nije bilo.
To ti je kao kad u fudbalu jedna ekipa igra dobro propusti 20 sansi i na kraju izgubi mec jer je primila neki glupi auto gol.
Sport I jeste toliko zanimljiv sto ne pobedjuje uvek bolji igrac ili tim.
U bar 20% slucajeva do pobede dodje onaj ko je losiji.
Cesto i sreca igra veliku ulogu.

Secam se na primer Wimbldona 2010. godine. Nadal se vec u drugom kolu jedva provuce kroz 5 setova. U trecem kolu opet jedva u 5 setova. Igra polufinale protiv Endia Mareja. Ceo mec je duplo losiji od protivnika, ali se nekako izvlaci i na kraju dobije prvi set zbog pomoci mreze na set loptu, u drugom setu opet mu mreza pomaze na set loptu, u trecem setu slicna situacija.
I umesto da izgubi taj mec sa 3:0 Nadal pobedi sa 3:0.
Na sve to u drugom polufinalu Novak izgubi od Berdiha i Nadal nicim izazvano osvoji titulu. A realno je vec posle drugog kola trebao da ide kuci.

...

pre 2 godine

kako je ljigav, umanjuje pobedu izvlacenjem na uslove koji su bili isti kao prosle godine u finalu, pritom kaze da mu nije dan a igrali epski mec koji je pucao od kvaliteta. ljiga nesportska.

Vaše ime

pre 2 godine

idi malo pogledaj taj drop shot Noleta na tvoju set loptu u trecem setu i razumjeces zasto ovde na Balkanu zive ljudi sa velikim mu..tinama kakve nemaju ni bikovi sa Majorke
(Zasluzio je, 12. jun 2021 00:28)

Svaka čast

magla svuda oko nas

pre 2 godine

Nadal je odigrao svoj najbolji mec ove godine na Sljaci... greske su nastupile kada je ostao bez snage jer je pregoreo u pokusaju da prati Novaka u mecu.. jako tezak mec i fizicki i psihicki!!

Novak je borac kao i svi Srbi

pre 2 godine

@ Haha, 12. jun 2021 10:17
Ne lupaj, ako ne znas bar malo istoriju. Koliko vekova su Arapi drzali Pirinejsko poluostrvo? Duze nego Turci Balkansko. I pri tom, Turci, dok su bili u usponu nisu se mnogo bavili Srbima i ostalim pokorenim narodima. Tek kad je u carstvu zavladao haos, pocinju da smaraju narode koji su u njemu ziveli. A Srbi su uvek imali svest o svom carstvu, zato se i nisu mirili s okupacijom. A cak i neke dobre stvari su se tokom nje desile: Obnova Pecke Patrijarsije itd.

Prozukli novinar

pre 2 godine

Zaista neverovatna izjava velikog tenisera. Nije imao svoj dan, a igrao je mozda i najbolji mec ikada. To najvise govori koliko spanskog "bika" ova realnost boli. Nije Nole zapinjao u Rimu i to su videli oni koji su hteli da vide. Mudri Djokovic tamo je "snimio" kako moze da ga pobedi i tako je i bilo. Dao mu je malo lufta na pocetku i posle ga jednostavno-"samleo". Novak Djokovic velikan , a nas. E, da navijac sam Partizana evo vec pola veka i pozdrav za sve prave navijace "crno-belih", koji bas kao i ja Noletu ni trunku ne zameraju- iskrenost.

Bl

pre 2 godine

@Haha,
dobro su rekli da, čega se pametan stidi, budala se ponosi.U toj strašnoj istoriji Balksna tvoje pretke mogu svrstati u samo dvije grupe: poturice ili habzburške konjušare. U svakom slučaju nisi pozvan da se nekome rugaš. Srbi, kao i dvi ostali balkanski narodi, su mnogo stradali od Turakaa, ali se nikad nisu predali i na kraju su uspjeli osloboditi se. Za tvoje podsjećanje, dobar dio današnje Španije bio je nekoliko vjekova pod islamskom (Arapi) okupacijom i tiranijom.
Da imaš imalo ljudskosti, nikad se ne bi mogao diviti onemo šta su Španci uradili u Južnoj i Srednjoj Americi. To du bili zločini gori i od onih koje su činili okupatori u starom vijeku.

Torrente

pre 2 godine

Tako su francuzi ispali totalni amateri sa forsiranjem tenisa. A englezi gospoda nema turnira dok uslovi nisu pravi teniski.
(sportdetective, 12. jun 2021 09:30)

Nije bilo u pitanju englesko gospodstvo, nego pare!
Vimbldon je posle epidemije SARS-a 2012. godine bio jedini GS turnir koji je počeo da plaća osiguranje u slučaju izbijanja pandemije.

Pokupili su pare od osiguranja i baš ih briga.

dush

pre 2 godine

Ja Sam primerio jos od AO da Nadal nema kondicije. Cim igra sa jacim protivnikom 4-5 seta ne moze izdrzati.Jedini nacin sa pobedi je 3-0, eventualno 3-1. Protiv Novaka u cetvrtom setu je fizicki pao, nije imao snage. Da se igrao peti set on ne bi mogao da hoda. Isto protic Civipasa prosli AO, prva 3 seta igrao dobro i kad je izgubio treci nije ga bilo nigde. Nazalost godine cine svoje. On nije talentovan kao Federer i Djokovic,zato Federer sa 38 godina igra Finala i polufinala GS. Verujem da ce i Novak sa 37 igrati na vrhunskom nivou.Nadal je sve postigao svojim neverovatnim radom i zalaganjem, zato ga je kostalo zdravlje, pogotovu igrajuci sljaku, najzahtevnija podloga.

Bardami

pre 2 godine

Nije imao svoj dan?! Ne može da se oslobodi sujete. Nisi imao svoj dan, jer je Nole igrao na svom nivou. A kad je Djoković na "svom" nivou ne bitno je na kojoj podlozi igra i s kim. Najbolji je.

Konfučije

pre 2 godine

(Mikii, 12. jun 2021 00:17)
Ne mogu biti siguran da li je ovo nik od redovnog Mikija? Ali voleo bih pročitati neko objektivno mišljenje, bez navijačke ostrašćenosti. Znam da je većina komentara koje ostavljaš borba protiv primitivizma i to navlači bes velikog broja ljudi. Ja jesam veliki Novakov navijač, ali trudim se objektivno sagledati neke stvari. Isto tako znam da ti nisi za Novaka, ali to ne menja stvar. Sport dobro razumeš, napiši neku opservaciju lišenu prepucavanja, voleo bih pročitati. Pozdrav.

Torrente

pre 2 godine

Dakle, tvoji preci pokorni turski robovi, koji cute dok im decu odvode u janjicare i hareme, a zene plode i sire turske gene, a njegovi preci gospodari sveta.
I ti lajes o Balkanu i balkanskoj hrabrosti. To je "balkanski" obraz.
(Haha, 12. jun 2021 10:17)

Pati, nesrećo, tek će da boli kada prof. dr. sci. med. Đoković ode na 23+ GS. :)

Haha

pre 2 godine

@Zasluzio je
Hahaha, oni sa tim m......... sa Balkana su vekovima bili obicni robovi, turski, austrijski itd, dok su Spanci vladali svetom.
Dakle, tvoji preci pokorni turski robovi, koji cute dok im decu odvode u janjicare i hareme, a zene plode i sire turske gene, a njegovi preci gospodari sveta.
I ti lajes o Balkanu i balkanskoj hrabrosti. To je "balkanski" obraz.

Lav Lazo

pre 2 godine

Niko ne spori da si bolji igrac na sljaci i da su ovi vecernji uslovi daleko vise odgovarali Djokovicu. Zato bi u finalnom mecu verovatno bila drugacija prica jer bi se igralo u uslovima koji vise tebi odgovaraju sto i pokazuje 13/13, ali u ovom momentu ne bi smelo da bude price o tim stvarima. Veceras si izgubio od boljeg igraca, i tu je kraj svake price. Neka je i za nijansicu bio bolji, ali je bio. Cestitaj i bezi kuci na trening.
(Mikii, 12. jun 2021 00:17)
Meni se čini da ti nas koji smo tvrdili da Novak itekako ima šansu ove godine nazva bezmozgovićima. Kao što rekoh tada, RG je blizu pa ćemo vidjeti. Savjet: pravi se ti i dalje pametan, ali nije fino omalovažavati druge. Svako dobro.

ekspert

pre 2 godine

Da je ti bilo finale uzeo bi ga Nadal ko jedan. Prosto zato što se finale igra po danu, i ispali ga malo maler što su ona dva baksuza ostali do sedam.

realnost

pre 2 godine

Od njihovih 58 medjusobnih duela, bar 10 je bilo antologijskih, jednostavno je ovo neka druga dimenzija tenisa kada njih dvojica igraju, ovaj nivo i fizicki i mentalni niko nikad nece dostici! Po meni, sinoc je odlucila Djokoviceva neverovatna fizicka sprema, cini mi se da je bio u stanju da igra jos 3 sata na ovom nivou... Nadal sa druge strane, mislim da se vise mentalno raspao nakon onog prelakog voleja koji je poslao u aut na 4:3 u tajbrejku treceg seta, od tada su za njega kola krenula nizbrdo... njegov zamisljeni pogled u pauzi izmedju treceg i cetvrtog seta kada je Djokovic otisao u svlacionicu je dosta jasno pokazao da on to ne moze da preokrene...jer iako je na pocetku cetvrtog seta uzeo dva gema, uzeo ih je zato sto se Djokovic malo ohladio, cim je Djokovic dodao gas, Nadal je tada nadjacan i fizicki, Djokovic ga je zargonski pregazio sa sest vezanih gemova... Mislim da Djokovic ima snage za jos tri godine vrhunskog tenisa, dok je Nadal sve blizi kraju, i cini mi se da mu je RG sledece godine oprostaj od tenisa, Federer ce verovatno zavrsiti karijeru za mesec dana kada se zavrsi WB!

o77

pre 2 godine

Jako ružna izjava, premazana. Kaži lepo da je Novak bio bolji a ne kao imao sam slab dan. Onda ispada da je Novak prošlo finale imao slab dan. Ma daj Nadale, stisaj tu sujetu i priznaj da je Nole ovaj put bio bolji.

Ocekivanje ?

pre 2 godine

Nisam ocekivala ovako bednu reakciju od Nadala.
Zar je toliko tesko ljudski ,sportski ,priznati ," NOVAK JE BOLJI"
Svetlosnim miljama je razlika izmedju NOVAKA I OSTALIH.
SVE VAS ,RODZERA I ORGANIZATORE DA BUDE SRAMOTA ZA NAMESTANJE REDOSLEDA TAKMICENJA.

To bi bilo to

pre 2 godine

@ raks. Jedino si pogodio za Novakov mentalitet u taj-beku.Jer,ne znam zbog čega ali sam bio ubeđen,da če ga Novak tu dobiti mada je izgubio dva od Museti ja i jedan od Beretinija.Neverovatno ali Novak kad igra protiv Rafe i Rodžera taj-brekove pruža najbolje od sebe.

sportdetective

pre 2 godine

kakav dan, oducio te od tenisa
(bojan, 12. jun 2021 00:28)

Stvarno ne znam kako te botino jedna nije sramota da napises ovakav komentar. Samo se seti krompira iz oktobra.
(maki, 12. jun 2021 07:38)

Maki duso, pa kako tebe nije sramota, pa tenis nije sport koji se igra kad je hladno. U ovakvim pravim uvjetima, Nole je pokazo kako se igra. A ono prosle godine je bilo sve samo ne temis. Tako su francuzi ispali totalni amateri sa forsiranjem tenisa. A englezi gospoda nema turnira dok uslovi nisu pravi teniski.

Бранко

pre 2 godine

Краљ је мртав - живео цар - Le Roi est mort - vive le Tsar - како кажу ожалошћени Французи..
На споменик победника ставити Новаков лик!!!

vlasta

pre 2 godine

@Jovan
A ovaj nas sa chia semenkama, posto ne jede slaninu, pobedjuje tako dopingovanog Nadala?
Ajde ljudi.. Smanjite dozivljaj, uzivajte u tenisu. Sudarili se dva sampiona, milina za gledati. Toliko puta je Novak bio blizu, moralo je i na njegovu stranu. Da Nadal nije ispucao onaj volej u aut, u taj brejku, ko zna kako bi islo dalje. Znaci, jedna lopta. Ali jeste, i sad treba uzivati u velikoj i zasluzenoj pobedi.

Brane

pre 2 godine

Nadal-servis nula,bekend nula,forhend grešaka koliko hoćeš u četvrtom setu ostao bez snage.Danas bi izgubio od bilo kojeg top 7 igrača osim možda Mede.

Forest

pre 2 godine

Kladionice nepopuštaju. Dakle Rafa je veliki favorit po njima, ali dobro... Breme favorita na leđima će nositi Rafa, pod mnogo većim pritiskom pobednica ja, osvajanja...
Generalno Rafa može 2 seta( verovatno prva 2) da igra na 100% svojih mogućnosti. Ako Novak uspe da izdrži taj prvi nalet i uzme jedan od ta dva seta, šanse za trijumf rapidno rastu. Novak ima i više snage ako meč potraje duže.. Ključ bi bio igra u finalu Rima gde su detalji odlučivali, ili otkidanje seta kao što je Diego pre 2 dana uradio. Što meč kasnije počne tim bolje za Novaka, dakle navijamo da Zverev i Cicipas igraju 5 setova, da meč počne što kasnije, da Rafin spin što manje ima uloge u meču :)
Druga stvar je koliko će Novakov behend da izdrži tokom meča i istrpi Rafin forhend. Ako u tome uspe smem da potpišem da pobeđuje - ali to je tako teško sprovesti u delo. Behend paralela po meni će biti ključ uz naravno dobar servis tokom meča. Drop samo kad mora ili kad ostane bez daha u dugoj razmeni..
Zaključak: Teško da Rafa može da ponovi meč iz prošlog finala a isto tako teško da Novak može tako loše da odigra. Kao rezultat svega navedenog = Očekujte spektakl. Nek bolji pobedi
Idemo Nole, možeš ti to !!!
(Forest, 11. jun 2021 10:35)
Sve se obistinilo na kraju, počev od 5 setova iz prvog polufinala :) 10/10

Cane

pre 2 godine

Mislim da ni Rafa nema i nikada neće imati "svoj dan" kada je Novak motivisan, zdrav i fokusiran. U tom modu, niko ne može da pobedi Novaka. A juče je Novak bio nabrušen kao dijamant. Bilo je i grešaka sa obe strane, ali zato što su obojica bili prinuđeni da odigraju nemoguće da bi savladali jedan drugog. Nema šta, onakvu partiju tenisa kao sinoć mogu da odigraju samo dva najbolja tenisera svih vremena. Pobediti onakvog Nadala kako je igrao ceo meč je bez sumnje podvig za koji je sposoban SAMO Novak.

A ovo što za novinare priča Rafa me podsetilo na priču o "Boži zvanom Pub" :

Baron je pričao posle da je špil bio star,
da je previše pio, da ga poneo žar!
Ma, svi što gube se ljute, to je poznata stvar...

Aleksandar

pre 2 godine

Haha nije imao dan, e ni ti Rafo nisi više fer... Novak je jednostavno pokazao da kada vas obojca podignete formu do maksimuma, Novak je znatno bolji.

glukozamin

pre 2 godine

Znači ni priprema pred meč ne može da pomogne. Igrao je "Neljuti se čoveče" a ipak se pravda.
Ali, šta je mogao da kaže kao opravdanje, da ni dr. Fuentes nije više ono što je nekad bio?

Goat Nole

pre 2 godine

Leonardo,ostaje vam samo da kukate i da se tesite.Ocekivao si i nadao se nekoj reprizi od prosle godine?E pa sad je tvoj pulen dobio takvu porciju na sred svog terena.Ove godine pada rekord po slemovima,gotovo je sve :)

Ivаn

pre 2 godine

Mа dаjte ljudi ovde se predstаvljа kаko je Nаdаl igrаo sjаjno, а nije ni blizu. 55 neiznudjenih gresаkа, 8 ili 9 duplih... To je kаtаstrofа. U jednom trenutku nije mogаo dа ubаci prvi servis mаltene ceo 4 set. Nije ovo nikаkаv mec bio. Jedino sto je vаljаlo je onаj 3 set.

Lena

pre 2 godine

Nadal je u ovom mecu shvatio ko je apsolutni GOAT, bas kao sto je to dzemperko shvatio na Wimbledonu 2019. godine.Poslao ih Nole obojicu u pemziju i zaborav. Zivece zauvek u vecnoj senci Novaka GOATovica!!!

Bane

pre 2 godine

Ako izuzmemo početnih 5:0, u nastavku je Djokovic uzeo 22, a Nadal 12 setova. Dakle, posle uvodnog zaletanja, palo je pranje kada se Novak probudio.

Nikola Pušonja

pre 2 godine

Nije najbolji mec ali 3.set sigurno nesto najbolje sto smo ikada pogledali, posle toga je Rafa pao potpuno i fizicki i psihicki, radovao se u jednom trenutku na 15:15 bodreci sam sebe ali uzalud, ispred sebe je imao mnogo spremnijeg igraca u svakom smislu, koji je ne tako davno izjavio da ga zanimaju samo grend slem titule. U Rimu je bila priprema, odrzavanje i tempiranje forme,sada se to lepo videlo.
Ps: U 4. setu ga je tek krenuo servis i videli smo sa kojom lakocom ga je odigrao, prepun samopuzdanja i energije...

матори

pre 2 godine

Мени се није свидело што је намерно напуцавао лоптицу у тело Нолету 5 пута за један меч. Деси се једном, али... ту сам скапирао да је ментално слаб и да ће га Ноле одувати. Иначе га поштујем као спортисту тј поштовао сам га.

Mikloš Salamander

pre 2 godine

Na pocetku sam igrao gore,sta?ha ha ha pa poveo si 5:0 o cemu pricas covece,i to da kao nisi imao svoj dan,malo sutra,nego te je Nole nadvisio u svim segmentima,nece da prizna poraz sportski i kaze jeste,Novak je danas bio bolji i zasluzeno je pobedio a ne da trazi krivicu u nije bio moj dan,umor bla bla,Rafa je pa donekle i realniji a o onom drugom necu ni da pricam, hm...ajde ovako,(sajdzija na konferenciji za novinare)mušica preletela kada sam trebao da odigram forhend pa je to bio razlog mom porazu!.E to je ta razlika izmedju ove dvojice i Novaka,Nole prizna sportski,jeste bio je bolji i tacka.

Sasa

pre 2 godine

Posle AO 2012, najbolji mec u istoriji tenisa!!!
(Sergej, 12. jun 2021 00:17)

Pa to je diskutabilno, nema šta ovaj meč je bio vrhunski, ali ima mnogo vrhunskih mečeva, na primer meč Federer - Djoković u polutinalu Rolan Garosa kad je Federer prekinuo niz bez poraza Djolovića, pa Federer - Djoković na US OPEN- u kad je Djoković spadao dve meč lopte i pobedio, pa opet isti protivnici Djoković - Federer na Vimbldonu kad je Djoković takodje spasao dve meč lopte i pobedio, nekako sam uvek više voleo mečeve Federera i Djokovića zbog tenzije koja je nosila njihove mečeve jer se ne vole baš preterano.

Banjaluka

pre 2 godine

Kakva noc tebra, em vrhunski mec, Novak pobijedio, plus se ja opario, kvota bila 3.5, singlao ga sa 5 eura, sjutra da se digne kesh pa u provod... Sta covjek vise da pozeli u zivotu !?
(BizmAr, 12. jun 2021 00:29)

S' tolikim novcem, bi mogao razmisliti o odmoru u Grckoj ili Spaniji. Mozda cak o kupovini auta.

Zeljko

pre 2 godine

R E S P E C T 👏👏👏……ali necu mu zaboraviti sto mi je dzigericu pojeo svih ovih godina pa i juce u prvom setu👍💪🏆

Alex

pre 2 godine

Nije imao svoj dan? Ne Rafa, i te kako si imao ali je dosao jaci a taj je svetski broj 1 i pobedio te. A ti si i te kako imao dan, igrao si preko svog maksimuma.

dure

pre 2 godine

Pre meča pitam druga "eksperta",kako ono beše,kad padne mrak,poveća se vlaga,jel loptica ide brže ili sporije.Kad mi je odgovorio,ja ispadoh ekspert i kažem,da je to šansa za Novaka!Zaista mislim da su igrali prvi meč dana,bilo bi znaaatno teže...

Mandingo

pre 2 godine

Ne bih rekao da je Rafa imao los dan. Naprotiv, igrao je odlicno ali imao je tu nesrecu da je Nole igrao bolje i zasluzeno pobedio. Ovo je bio najbolji mec mislim u istoriji Roland Garosa i megju najboljim na shljaci. Put za najvise gran slema je otvoren. Bravo Nole, kao uvek podrska iz Makedonije

Gustav

pre 2 godine

Kazi bila je velika borba, Novak je sasvim zasluzeno pobedio. Kakav dan, kakva set lopta, imao je srece vise nego pameti sto je uopste i dosao do 6-5 i set lopte. Trebalo je ranije biti 2-1 za Noleta. Koliko je samo linija pogodio, lopti koje su od sajle mreze zavrsile u polju umesto u autu. Pocinjes i ti da mi se gadis kao kolega Svajcarac, oducice vas Novak od tenisa

Vuk

pre 2 godine

Ih, pa imao je i Novak budalastih grešaka kod dropšotova, a posebno kod voleja, pa i duplih grešaka. Viđao sam greške kod obojice koje se nisu ranije toliko javljali. Tako gledajući, ni Novaku nije baš bio dan. Novak je "samo" uspeo da ostane više fokusiran i da u pravim momentima pogodi što je nijansa jer je i Nadal pogađao ludački i svaka čast na tome. Samo je Novak uspeo to malo bolje od njega. Pa mora neko da pobedi, ne mogu obojica biti najbolji. Samo ću reći da je Cicipas izuzetan i mislim da će Novak morati da igra isto ili još malo bolje od ovoga sa Nadalom.

maki

pre 2 godine

kakav dan, oducio te od tenisa
(bojan, 12. jun 2021 00:28)

Stvarno ne znam kako te botino jedna nije sramota da napises ovakav komentar. Samo se seti krompira iz oktobra.

Ante

pre 2 godine

I kad je gubio 1 set, Nole je djelovao da te načeo.
Nema, jednostavno si naletio na zid. Set lopte, meč lopte, isto ti je, kad ih nečeš dobiti, Nolin pritisak melje polako, ali sigurno.
To se najbolje vidi na skraćenim loptama. Nole samopouzdanjem melje protivnika.
Ostaje vam da gledate neizbježno. Preuzimanje svih rekorda.
Ćao.

Jovan

pre 2 godine

Deklasirao je dopingovanog Nadala. Protiv Novaka ni hemija ne pomaze Vreme je da Nadal zavrsava karijeru, ne moze se vecito dopingom orikrivati nemoc. Pa pogledajte samo kako on trci, kao robot. Taj za deset godina nece moci da se krece. Njegova realnost su invalidska kolica.

anica velickovic

pre 2 godine

Nije bas Rafo tako...imao si ti dan ali si bio losiji igrac na terenu koliko god da neces priznati. Nema veze, ne zameram ti, ipak je ovo tvoj teren i sigurno da te boli poraz.

dure

pre 2 godine

Rafa još jednom pokazuje kakav je sportista i dzentlmen,iako na terenu izgleda arogantno..svaka čast najbolji drugi teniseru svih vremena!

Tedy

pre 2 godine

Kakvu defanzivu ima ovaj čovek i kakav brutalan forhend.... A šta reći za Novaka koji je to uspeo da reši.... Nestvarni Novak Đoković teniski svet za sebe

BLuka

pre 2 godine

Rafa nije do dana...ti si zbilja savršeno igrao, da su dvojiva bila sa druge strane ti bi ih sinoć pobedio koliko si fenomenalno igrao. Novak je prosto bio bolji,mogu slobodno reći da u buduće imaš ozbiljan problem na šljaci a na tvrdim podlogama prosto nemaš više šanse.

Mikloš Salamander

pre 2 godine

Na pocetku sam igrao gore,sta?ha ha ha pa poveo si 5:0 o cemu pricas covece,i to da kao nisi imao svoj dan,malo sutra,nego te je Nole nadvisio u svim segmentima,nece da prizna poraz sportski i kaze jeste,Novak je danas bio bolji i zasluzeno je pobedio a ne da trazi krivicu u nije bio moj dan,umor bla bla,Rafa je pa donekle i realniji a o onom drugom necu ni da pricam, hm...ajde ovako,(sajdzija na konferenciji za novinare)mušica preletela kada sam trebao da odigram forhend pa je to bio razlog mom porazu!.E to je ta razlika izmedju ove dvojice i Novaka,Nole prizna sportski,jeste bio je bolji i tacka.

golijat

pre 2 godine

Covek zivi za tenis …Jedva se nakanio ozeniti onom devojkom, ali njega to ne interesuje…brak, deca! Ona je samo paravan , privid normalnosti kod njega ! Verovatno ne moze ni da ima decu od tolikog pucanja ko zna cime , samo da ne unisti zdravlje. Srecno Rafa , jos godina pa u penziju, verovatno…

sale

pre 2 godine

Kako god, napred Stefanose Cicipase!
(Kaiser Roger, 12. jun 2021 00:28)

Odluči se za koga navijaš. Slatko ću likovati ako Nole pobedi i Cicipasa. Užasno me nerviraš!

raks

pre 2 godine

Procitajte Novakov komentar ovde na sajtu. Trebalo mu je 4prva gema da se prilagodi Rafi. Na onih 5:0 je pocelo, i to je to, nema vise sta da se prica, da je Rafa odigrao mec karijere ne bi imao sanse. Drugi set je Nadal mogao samo da ceka da se zavrsi. Dao je u trecem sve od sebe, al ne vredi, opet taj tajbrejk u kome dolazi do izrazaja Novakov mentalitet. Zadnji set- Novak ko na dopingu, Nadal je znao da nema nikakve sanse, 6gemova u nizu je dobio Novak, bio je na 300% sebe, ja ono nisam video.

realno

pre 2 godine

Ostaje zal sto Nole nije malo bolje usao u prvi set pa da ga zbrise sa 3-0 . Salu na stranu, gotovo savrsen mec na nasu radost, pobedjen je kako Nole kaze najveci rival i to na njegovom terenu. Gde ces lepse...

Niko

pre 2 godine

Izvini druze, uz duzno poštovanje igrao si odlično, sevirao kao nikad, ali jednostavno to je tvoj najbolji tenis igrao si 110%
I ne mozeš bolje od toga sa novakom jer ti on ne dozvoljava, nije to švarcman.Jedino ko moze bolje to je novak i to jedino da bolje servira, sinoć ga servis nije tako sluzio. VAMOS NOVAK

dOox

pre 2 godine

Ajmo biti realni. Sinoc, bilo koji igrac da je bio preko mreze umesto Djokovica, sa tom "slabom" igrom, bilo bi 3-0 za Nadala i to lagano.

Živojin

pre 2 godine

Kako god, napred Stefanose Cicipase!
(Kaiser Roger, 12. jun 2021 00:28)

Podsetio si me čuvene scene kada Čkalja stojeći iza ramena Pavla Vujisića šapuće: "Rokni ga Pajo".

dottore

pre 2 godine

Po svemu sudeći, ATP i Federer, su "savetovali" Rafu, da NE SME da hvali Novaka...Ali sve se menja. Ideeemo Nole, GRAND SLAM! All 4!

sini

pre 2 godine

Kako god, napred Stefanose Cicipase!
(Kaiser Roger, 12. jun 2021 00:28)

Hahahha boli i treba za takve kao ti BOL je jedino rešenje!!!!

BLuka

pre 2 godine

Kakav tenis igra ovaj covek i sta sve brani, svemirski tenis. Mislim da ni Novak ne moze da veruje da ga je dobio posle onakvih riterna. Bravo za obojicu, i hvala vam!
(TROLejbus@
Grešiš..novak ne može berovati šta je Nadal vraćao, i ništa više.
Do 5:0 se sumnjalo ko će biti pobednik a posle je postalo apsolutno jasno kuda meč ide jer za razliku od početka prvog seta Novak je posle svake svoje greške ili gubitka gema prontno reagovao i mijenjao..tušio je Nadala kao anakonda žrtvu.

x2

pre 2 godine

Hehehe... A Rođa nevera.... bez šale niko nije do sada 2x bio Rafu u Parizu... svaka čast, naravno nisam gledao poslednji set... sad na miru da "vratim"...

Analiza

pre 2 godine

Iako deluje fer,ovo nije realno vidjenje meca.Rafa kaze da nije imao dan (??).Malo cudno,kidao je kao lud,ja bih pre rekao da je bio na svom maksimumu i da bolje od toga juce ne moze.Jeste imao par gresaka kad je poklonio Novaku poene,ali je zato osvojio gomilu neverovatnih poena koji su vec vidjeni bili za Novaka.Ipak Novak je sve izdrzao,uvek se vracao,i kao i obicno,kad je najvaznije odigrao najbolje.I to je ta mentalna snaga gde Novak nema premca u svetu.I to ce se videti u njihovim narednim mecevima na RG ako ih bude.A ja verujem da ce se sresti bar jos jednom,dvaput,u Parizu.Nece Rafa imati sta da trazi u tim duelima.Pa nek prica i dalje da nema dan.

Realno

pre 2 godine

Igrao si ti fenomenalno, ali je Djoković igrao ludački dobro!
Bitno je da Rafa neće osvojiti jedini GS koji i može da osvoji,a naravno bilo bi dobro da ga Novak osvoji.
Najbolji meč na šljaci koji sam gledao, a nemam malo godina.

bcr

pre 2 godine

Jak los gubitnik tokom cele karijere.
Te recenice koje izgovara su na nivou deteta, svaka recenica 3-4 reci ( umor, lose vreme, odskok, brejk lotope, los volej ) i samo tako u krug.

nicks

pre 2 godine

Jadni Nosonja da ga Milkica mora opet tući
A u nedjelju tek....
Švicarska podiže kvote za ulaz radnika sa Kosova
Podiže kamate na -3% za štednju....

Brane

pre 2 godine

Hvala obojici za onakav tenis. Velicanstveno. Sve cestitke. Novak je odigrao neverovatno . Sigurno najbolji teniser u ovom trenutku. Nema sta. Bravo.

pirke

pre 2 godine

Kako god, napred Stefanose Cicipase!
(Kaiser Roger, 12. jun 2021 00:28)

Sto taj Goat od 40 godina nije izasao na megdan onom pravom Goat-u? Umesto toga je predao mec. Na kraju osta on na 20, a koliko ce imati Nadal i Nole, vdecemo, ali jedno je sigurno, obojica idu prekp 20

PRSKAJ POLIVAJ !!!

pre 2 godine

Budimo iskreni, imao si. Ali kad i Nole ima isto, desi se ovo. Tako je i sa Rodjom. Jednostavno je ovaj nas bolji i tacka.

vrg

pre 2 godine

malo bezveze zvuci reci "nije bio moj dan".
ovo je bila borba titana, jedan poen je odlucivao, novakov uspeli drop shot na set loptu, rafin promasen zicer volejom u taj brejku...
pre toga novak poklonio tolike poene mlakim smecevima, ali se videlo da je za nijansu bio bolji, apsolutno zasluzena pobeda protiv rafe koji je bio dobar koliko i uvek u parizu. nista ne moze da umanji novakov trijumf ovde. posteno je zavrsio najtezi posao u tenisu.
uradjeno je ono najbitnije, rafa je sprecen da ode na 21 tamo gde je imao najvece sanse za to! sada za bonus sa grkom. deluje da je ostalo snage. idemooooo!

Stvari su jasne

pre 2 godine

Imao si dan, koliko si mogao da ga imas, odnosno, koliko je tata dozvoljavao.
Vec godinama sve zavisi od njega.
Ako igra svoj vrhunski tenis, niko mu nije ravan.
Cim je malo ispod tog nivoa, mnogi dobri igraci dobijaju sansu,
a pre svih ti, na sljaci.

Batistuta

pre 2 godine

Svaka cast i Rafi, ANTOLOGIJSKI mec, potpuno zasluzeno Rafa ostaje drugi u GOAT trci, a znamo ko je prvi ;) Rafi sve cestitke jos jednom, zelim mu da osvoji vise grend slemova od kralja foliranja i bezanja kad je gusto, ali bar za jedan manje u odnosu na jedinog pravog sampiona, srpskog asa i coveka kojeg je nemoguce ne voleti!
(Anthony Soprano, 12. jun 2021 00:27)

Zasto nemoguce? Pa ja ga ne volim a Srbin sam.

Leonardo

pre 2 godine

Rafa ni blizu maksimuma, previse neprisiljenih, uzasno los dan.. da igraju sutra opet nole bi dobio porciju kao i lani, uzeo bi maximum 1set ..ali eto sta je tu je, od iducih 5 rg uzet ce rafa jos 3-4 sigurno

donji dzep

pre 2 godine

Sad Rafa oseti kako je bilo Rodzeru na Wimbldonu i to ih je pobedio sve u njihovim kucama! Ovom pobedom je presao i tu barijeru koju je imao sve ove godine na RG. Kao sto je imao nekad i sa Rogerom. Poz

sakupljač minusa

pre 2 godine

Hajde budite realni. Rafa imao 2 vinera manje a skoro 20 grešaka više. Obično kad je obrnuto govorili ste da to znači da se Novak sve pitao. zasluženo je pobedio. Al to je zato što je igrao najbolji tenis svoj na Rg, što je i sam rekao. Rafin užasan servis i brdo grešaka mu nisu ni mogli doneti bolji rezultat. Novakova prednost je i bolja pripremljenost. Rafa nije imao snage ni za 4 seta. Prošle sezone je Novak sam bio kriv za ono demoliranje. Sad se objektivno može reći da je uz savršenu Novakovu igru i Rafa doprineo njegovoj pobedi.

Gazda Dojkan

pre 2 godine

Vidno se mučio pred kraj meča. Baš je loše izgledao. I pored ogromnog broja neiznudjenih, tri seta je bio u egalu. Strasan borac. Nema veze da li mu ide ili ne, igra iz sve snage. I ima verovatno najbolju kontru ikada.

Šatrovački tetreb

pre 2 godine

Samo jedna stvar. Odnos sa publikom, divna energija, ljubav, itd. Itd. Ne mogu da ne primetim situaciju, gde se Nadal žali sudiji na navijanje Novakovih navijača, jer navijaju duže nego što bi trebalo i remete ga pri servi. Dakle, ne provokacije, reči sa tribina, već dugo navijanje.

E sada, vidite šta Rafi smeta, a sa koliko neuporedivo gorim odnosom publike prema igraču nosi Đoković kroz celu karijeru i posle su ljudi zgađeni što se istresao posle meča... L i c e m e r i!

Izbor

pre 2 godine

Svaka njemu čast kao tenisera ali mene mnogo iritira njegovo ponašanje onaj ritual prilikom serviranja pa peškiri jedan tamo jedan ovamo onda ono slaganje u liniji onih boca za vodu. Jos počeo da glumi da dekoncentrise Novaka sa odugovlacenjem u pripremi na Novakov servis. Sto je mnogo mnogo je. Lik previše sujetatan po tom pitanju rekao bih bolestan na neki nacin.

ronin

pre 2 godine

Свака част обојици, можда и један од најбољих тениских мечева до сада, толико врхунских поена на обе стране, нијансе су биле у питању. Рођо извини, али поред ове двојице немаш шансе да будеш најбољи свих времена, остајеш упамћен као тенисер са најелегантнијом игром и то је то.

Srba

pre 2 godine

Sve čestitke Rafa, titulu kralja šljake ti niko nikada neće oduzeti. Samo tri poraza i preko sto pobeda! Neverovatno! Ali to daje još veći značaj ovoj pobedi najboljeg tenisera ikada...

Drug Crni

pre 2 godine

Veliki sportista i veliki covek. Hvala ti sto si zajedno sa Novakom ucinio vecerasnji mec jednim od najuzbudljivijih koje sam ikada gledao!

nostradamus

pre 2 godine

Hvala Novaku što me čini ponosnim, svaka mu čast na postignutom. Nikad nismo imali tako velikog sportistu i čoveka kao što je on. Hvala ti Novaće sad uvek i za veke vekova, amin

zlaja

pre 2 godine

znaci od 58 meceva sa novakom cak 30 nije bio tvoj dan..prevellike slucajnosti..kakav si ti baksuz..
obojica ste gresili dosta nocas ali ipak bolji I izdrzljiviji je pobedio..
reci bar jednom Rafa da je Novak veliki sampion umesto da nije bio tvoj dan I da nisu bili tvoji uslovi.

Ненад

pre 2 godine

Да ли ће у следећих годину дана Еуроспорт да приказује поене које Новак добија?

z’brda

pre 2 godine

Vodio si 5:0 u prvom i kažeš da te nije išlo. Išlo je tebe itekako dobro, ali Novak je podigao svoj nivo i dobio te jer si se ispraznio kako je meč tekao.

TROLejbus

pre 2 godine

Kakav tenis igra ovaj covek i sta sve brani, svemirski tenis. Mislim da ni Novak ne moze da veruje da ga je dobio posle onakvih riterna. Bravo za obojicu, i hvala vam!

milanche

pre 2 godine

nisi imao svoj dan,pa nije ga imao ni nole prosle god u finalu,karma je cudo,pa si likovao,molim eurosport da ukine reklamu od prosle god koju vrte celu godinu

samo jako

pre 2 godine

Ma i vreme ti je bilo..realno imao si i ti sreće ranije sa Novakom,te 2013 si se izmigoljio zbog onog čuvenog pecanja tako da dosta je bilo...imamo novog kralja tenisa u svakom pogledu,možda i uzme sad sva 4 GS da vas sve zajedno pošalje u penziju odmah

Хм,хм

pre 2 godine

Мало је било овако,па је мало било онако.Рафа је велики тенисер,али ипак сујета излази из њега.Сјајно је играо Рафа и било ко други би попио 3-0 ладно.Не требају му ови фазони,лоптица мање одскаче итд.Да није краљ овог терена,да није за све ове године,против Новака играо ама баш у свим условима,поверовао би му.Новак Ђоковић је искључиви кривац за пораз,јер је успео по први пут да надјача Рафу и на шљаци,јер га је у једном тренутку излудео са угловима које је погађао,јер је веровао до краја,јер је већ после првог сета убацио црв сумње у Рафину главу.Не,велики Рафаеле, ти ниси могао боље од овога да одиграш.

Dušan

pre 2 godine

Svaka čast na izjavi, Novak je bolji teniser, ali ovaj čovek bukvalno živi za tenis i pobede, neverovatan podvig je njega pobediti na RG, zato je Novak najveci teniser svih vremena, uspeo je.. I ranije ga je imao, nije se dalo, ali na kraju je jasno sve.

поп

pre 2 godine

Опасан кварњак овај Надал.Чим није победио није имао свој дан...Кад ће једном да призна да је Новак за њега мозак...

Pedja

pre 2 godine

ko dosad nije shvatio nikad i neće ključnu zadnju rečenicu iz koje se vidi da je Novak ubedljivo najbolji igrač svih vremena.Uvek je igrao na gostujućem terenu uvek protiv većine publike i zato ako gol u gostima vredi duplo i svakanjegova titula vredi duplo.

miks

pre 2 godine

Pa kako bre da kazes da nisi imao svoj dan..igrao si protiv najboljeg na svetu 5 sati,svaka loptica ti je pogadjala liniju,od mrexe u protivnikovo polje i izjavis da nisi imao svoj dan...eeee bre Rafa nije ti ovo trebalo

Poznanik

pre 2 godine

Rafa je zaista kralj sljake, veliki igrac i sjajan borac.
Ali, Nole je jednostavno - bolji.
Valjalo bi Noletu da osvoji bar jos dva GS u narednih godinu dana.
Naravno, prvo ovaj u nedelju.
Moje misljenje je da su Rafa i Fed narocito, zavrsili sa GS titulama.

Mikii

pre 2 godine

Niko ne spori da si bolji igrac na sljaci i da su ovi vecernji uslovi daleko vise odgovarali Djokovicu. Zato bi u finalnom mecu verovatno bila drugacija prica jer bi se igralo u uslovima koji vise tebi odgovaraju sto i pokazuje 13/13, ali u ovom momentu ne bi smelo da bude price o tim stvarima. Veceras si izgubio od boljeg igraca, i tu je kraj svake price. Neka je i za nijansicu bio bolji, ali je bio. Cestitaj i bezi kuci na trening.

miodrag

pre 2 godine

Prvo izjava Rafe da nije imao svoj dan je skroz neistinita. Rafa je imao sjajan dan i igrao fantastičan tenis, ali Novak je bio bolji u trenutcima kada se lomilo meč. U svakom slučaju bravo za obojicu, a Nole nek pokori Rolan Garos i osvoji ovo finale.

danijel

pre 2 godine

Pa, ipak je Nole igrao na domacem terenu, zivi u Francuskoj gde plca i porez, ima francuski pasos, deca rodjena u Francuskoj, pricaju bolje francuski nego srpski... Bice revans u Madridu!

BizmAr

pre 2 godine

Kakva noc tebra, em vrhunski mec, Novak pobijedio, plus se ja opario, kvota bila 3.5, singlao ga sa 5 eura, sjutra da se digne kesh pa u provod... Sta covjek vise da pozeli u zivotu !?

zile

pre 2 godine

Budi bre čovek, imao si ti tvoj dan, ali si ispred sebe imao stenu i boljeg od sebe, jel to tako teško priznati, mukice, ili su ti steroidi popili mozak, a ?

Baltazar

pre 2 godine

Sve vajni stručnjaci pa rekoh sebi da i ja napišem koju.
Uz dužno poštovanje Švarciju i Beretiniju zna se koga svi mi priželjkujemo u polufinalu gornjeg dela žreba.
Ključan set koji Noletu skoro pa garantuje pobedu protiv Nadala je treći. Treći set kako zna i ume MORA da dobije. Ukoliko eventualno izgubi prva dva seta, dobije li treći, Nole vozi Nadala u 5 setova na snagu i izdržljivost i dobija meč (3:2 za Noleta)! Ukoliko Nole osvoji prvi ili drugi set i taj FAMOZNI treći on to završava u 4 seta (3:1 za Noleta).
Ovakav stav gradim na tome da Nadal nema snage za 5 setova i ako se sećate s jeseni kada su igrali finale na RG njih dvojica da je Nole kojim slučajem dobio treći set dobio bi i meč u pet setova. Nadal je već počeo da posrće u tom trećem. Nije posrnuo jer ga Nole nije namučio u prva dva seta, pogotovo u onom prvom koji veoma brzo izgubio sa 6:0. Znači nema lakih poena, kidati od prvog udarca i izmučiti Rafu pa makar i dobio prva dva seta. Treći set, ponavljam, je ključ za Noleta i tu leži njegova čista pobeda, bilo u 4 ili 5 setova! Iiiiideeeemooooo Nooooleeeee!!!!
(Baltazar, 08. jun 2021 20:34)

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Svaka ti čast na izjavi. Zna da mu je ovo bio meč karijere jer bi otišao na 21 GS i opet dostojanstven u porazu. Poštovanje!

Pozdrav svim normalnim ljudima

pre 2 godine

Veliko postovanje za tebe Rafa, svakako je moglo da bude drugacije da si neke udarce pogodio, ali sve u svemu najrealnije sto si mogao da kazes je "Cestitam najboljem ikada"...

Gojko/PFC

pre 2 godine

Postovanje za rafu, a jos vece postovanje za naseg noleta! Nole je sam zakuvo svojim greskama, moglo je biti i lakse. Bravo nole!!

Zasluzio je

pre 2 godine

Zasluzili smo i mi brate Rafice, da konachno ne gledamo te rituale uvo nos shorc nos uvo...dosta si nas 16 godina muchio, idi malo pogledaj taj drop shot Noleta na tvoju set loptu u trecem setu i razumjeces zasto ovde na Balkanu zive ljudi sa velikim mu..tinama kakve nemaju ni bikovi sa Majorke

dejan

pre 2 godine

pavljucenkova i ....ona druga ce na ovom turniru uzeti vise novca od Nadala. Njihovi nastupi su vise vredeli i treba ih nagraditu za promociju tenisa

Marko

pre 2 godine

Svaka cast momci!
Odigrali ste mozda najbolji mecu istoriji tenisa.Novak je dokazao i tek ce dokazati da je najbolji teniser ikada.
Pomera granice i pitanje je momenta kada ce doci do brojke od 21 titule na Grand slamu.

Sejl Brejl

pre 2 godine

Rafa ti si car. To sto si ti uspio u parizu nece vise niko nikada uspjeti. Zato je ova danasnja pobjeda naseg noleta jos sladja i dragocenena. Bilo je privilegija gledati vas a ma da i stetno po zdravlju ? svaka cast nasem novaku!!! Nemam rijeci..idemoooooooooo

Dušan

pre 2 godine

Nije bilo tvoje veče,Pa bolje od ovoga ne možeš,Sve si vratio i imao čak puno sreće,svaka lopta koja je udarila u vrh mreže je prešla u Novakovo polje.Najbolji Rafa na Rolan Garosu i Novak od večeras,Novak bi pobedio.

kurtone

pre 2 godine

Nadal.. Uvek fer i korektan kako u pobedi tako i danas u porazu! Bravo Rafa, veliki si sampion ali danas je drugi sampion bio bolji! Do sledeceg susreta, Adios

Marko

pre 2 godine

Zasto imam ovdje ovdje osjecaj da on malo podcjenjuje Djokovica. Prica o njemu kao da je on bilo ko. Gdje je pomen o vanzemaljskim reternima Novaka koji su se desavali veceras....

Sinke

pre 2 godine

Nadal je igrao svoju igru,bio je blizu svog najboljeg nivoa,definitivno,ali Novak je isto bio prakticno na svom vrhuncu,i zato smo dobili ovako lud i nezaboravan mec...Vidjelo se na kraju meca da je ovo Nadalu tesko palo,jer ima 35 godina,13 tiutla na Rolan Garosu,i prosto nije navikao da bude porazen.Cak je i meni bilo nevjerovatno vidjeti Nadala porazenog,toliko nas je navikao samo na pobjede....A sada Novace,stisni jako do kraja,pobjedi Cicipasa i osvoji 19 gren slem.

znalac

pre 2 godine

Imao si ti svoj dan itekako ,nego te je pojeo najbolji teniser u istoriji ,jos jednom je pokazao da kad je u svom elementu ne moze mu niko nista i nigde ,do kraja trećeg seta si se držao i posle kad si video da nema boze pomozi samo si se predao i izduvao ko balon

Boston Celtics

pre 2 godine

Kakav folirant.
Svake godine mu organizatori šteluju raspored i stavljaju ga da igra pre Djokovića kako bi imao više vremena za oporavak. Nadam se da do kraja karijere nećeš uzeti više nijedan GS, folirantu jedan.

zoran

pre 2 godine

Rafa malo nije realan... Igrao je Rafa sjajan tenis večeras ali se tesi.... Kao nije mu bio dan, pa noć menja uslove i slično... Noć je i Novaku,
uslovi su isto obojici....
Novak je sve vreme vrsio pritisak...
Treba reći da čak i kod 5-0 u prvom setu Nole nije igrao mnogo lose već su sve zavrsnice gema otisle Rafi.

Vasic

pre 2 godine

“Nisam imao svoj dan”.

Da li je stvarno ovo rekao?
Pa covece poveo si 5-0, dakle delovalo je kao da ti je dan bio savrsen.
Bice da nije u pitanju los dan, raspored zvezda ili sta god se moze iskoristiti kao izgovor.
Kazi lepo da se protiv ovakvog tenisa ne moze i zavrsena prica.
Jer ovo sto je Djokovic igrao, to je unapredjena verzija onoga sto smo pre 5-6 godina mislili da je vrhunac ove igre.
Covek te omlatio kao krusku, kakav los dan, kakvi bakraci. Kojeg god dana da si mu dosao, sa ovakvom igrom bi te pocistio.

KiM

pre 2 godine

Idemo Noleee!!! Legendo!!! Ali ljudi moram da se osvrnem na Nadala. Jedan od najvecih sportista svih vremena! Nadal=definicija sportiste!

Mikii

pre 2 godine

On kaze da nije imao svoj dan? Ha! Naravno da si imao svoj dan. Ako razbijes prvi set onako kako si odigrao, ako vracas brejkove onako kako si vracao u narednim setovima, ti si imao svoj dan. Mozda nije odigrao vrh svog Rolan Garos tenisa, ali je odigrao na milimetre od toga. Problem je sto ga je Djokovic razmontirao. Dakle ne radi se o "nemanju svog dana" nego se radi o tome da je Novak Djokovic G.O.A.T. tenisa i to i veceras ce mnogi u sebi priznati,ono makar ako nisu dovoljno veliki da kazu naglas.

glukozamin

pre 2 godine

Rafa se vadi, ovo je samo izgovor. Ništa nije zavisilo od njega. Iako je igrao dobro, Nole je bio bolji! Poene je uglavnom dobijao kad je Nole grešio. Za sve se pitao Nole, čak i kad je gubio svoje servis gemove, pogotovo onaj prvi. Nije to do lošeg dana, Nadal je jednostavno zbrisan. U novoj ulozi, potčinjenog, prečesto je delovao zbunjeno i izgubljeno bez pravih rešenja, to je zasluga Noleta!
Treba odati Noletu priznanje na stavu i maestralnoj igri!

Globtroter

pre 2 godine

Rafu sam gotivio maltene kao Novaka i iskreno se radovao svakoj njegovoj pobedi, ali od kako ih Novak stiže i ugrožava prilično je promenio ploču. Prema Novaku je dosta hladan i izjava da mu je Roger najveći rival je prilično lažna, marketinška i puna zavisti. Pa sa Novakom je odigrao skoro 20 mečeva više tako da ni po jednom kriterijumu ne može da kaže tako nešto. Mislim da će ga Novak do kraja karijere pobeđivati i nadam se da se ovaj neće poput Federera povlačiti sa turnira kako bi izbegao Novaka zbog međusobnog skora.

Laki NS

pre 2 godine

Dva ludaka! Nevidjen nivo tenisa ova dva momka mogu da igraju na visokom nivou jos bar tri godine. Federer polako moze u penziju ako ne uzme Vimbldon ali Novak ga je na travi dobijao i u najboljim danima sada bi trebalo da bude puno lakse.

Vaše ime

pre 2 godine

Ma sta kazes bre. Nije imao svoj dan? Pa odigrao je vrhunski, bilo koga drugog bi pomeo za sat ipo. Samo sto je Novak odigrao svoj top tenis, i nije mu se predao kao prosle godine.

antiDebil

pre 2 godine

A jel pricalo o povredama I problenima? Jel tupilo u prazno I foliralo se?
Nije?
Jos je rano, pocece koliko sledece nedelje...
A kad ce ono da dobije Djokovica na AO, pitam za druga?

marko

pre 2 godine

Samo dvojica tenisera su uspela da pobede Nadala na RG:

Soderling 2009. i Đoković 2015. i 2021.

Neverovatan uspeh, za koga god da navijate ???????

Anfield

pre 2 godine

Najbolji igrač na šljaci ikad, ipak je igrao protiv najboljeg ikad, neka tuga mi dođe kad pomislim da je Novak penzionisao Nadala posle ovog RG, još godinu-dve i odoše bogovi tenisa na odmor, privilegije je gledati ih dok traju.

Serz

pre 2 godine

Druze svaka tebi cast. I aplaudirao si mu na dobre poene, i proveravao njegove aute, maksimalno si bio korektan i svaka ti cast. Bio je Novak bolji veceras i vreme ce pokazati da je to bilo odlucujuce za goat trku,da te ostavi na 20gs-ova.Svakako si veliki sampion, jedan od 3 najbolja svih vremena, rekao bih drugi na toj listi...

Evo mene opet

pre 2 godine

Veoma vazan mec i za jednog i za drugog.
Novak je poslao poruku da GOAT trka nije ni izbliza zavrsena.
Rafa vise nije siguran ni u svojoj drugoj kuci.
Na trenutke je delovao frustrirano,nemocno gledajuci u pravcu svog boksa,kao da se pravda u smislu ne mogu mu nista.
Polako ga je izdavala snaga,nije mu jos mnogo preostalo.
Ne da nije uspeo zadrzati brejk prednosti u 4. setu,nego je izgubio sest za redom.
I to je to.
Novak sad mora da se prizemlji i pripremi za finale.
Valjda se seca Vavrinke.
Grk je odigrao najvise meceva ove godine,jeste mlad,ali nece ni njemu biti lako da odigra na 100%.
Pametnom i agresivnom igrom,Novak moze da ga izbaci iz ritma.
Poptpuno,kao Rafu danas.
Idemoooo!

UrkeGP

pre 2 godine

Rafa igrao si ti svoj najbolji tenis ali za ovako naostrenog Novaka nema leka. Novakov najvisi nivo u tenisu ni jedno bice koje je postojalo na planeti Zemlji nikads nije dostiglo. Tacka.

Рајко Четник, клуб 311+

pre 2 godine

Браво Рафо, краљ шљаке је достојанствено поднео пораз од цара тениса.
Двојица највећих одиграли су величанствен меч а зна се и ко је побегао са мегдана.
Респект дивовима тениса.

armadajj

pre 2 godine

Veliki si sampion Rafo. Ovakve izjave te cine jednim od najboljih sportista svih vremena. Zao mi je sto si izgubio ali Novak je masinerija koja mora da bude najbolja ikada. To je jedino moguce ako tebe pobedi na RG-u.

Srdjan

pre 2 godine

Svim poklonicima Rafe i Federera, nadam se da sada vidite koliko je ruzno potcenjivanje Novaka onim ,,Nolo” i slicno. Veceras ne bi trebalo da potcenimo Rafu. Covek je veliki sampion! Djokovic je tek veceras pronasao lek za igru Nadala na Rolan Garosu, posle toliko godina. Prethodna pobeda izvojevana je protiv Nadala koji nije bio u formi, a vecerasnja protiv Nadala u top formi. Bila je ovo prava sahovska partija. Nadmudrivanje, genijalni potezi, snazni udarci i jos mnogo toga. Ovo je bio nakon finala Australijen opena koje je Novak dobio sa 3:2, najbolji mec koji su njih dvojica odigrali, a ako se slozimo da je sljaka najtezi teren, onda je ovo bio definitivno najbolji mec ikada. Djokovic na 100 % je najbolji igrac na svetu ikada. Veceras je Djokovic poceo da igra od 0:5 za protivnika. Nakon toga je dominantno dobio drugi i cetvrti set, dok je u trecem bio za nijansu bolji. Djokovic je jos jednom ispisao istoriju, ali ovo veceras je bila prekretnica istorije. Ocekuje ga finale sa fantasticnim Cicipasom. Navedenog momka ne bi trebalo omalovazavati, izuzetan je bio na ovom turniru. Steta sto Nole nije nasao resenja za Vavrinku u dva finala koja su igrali (RG, USO). Ipak, sve je to sport. Nadamo se da ce u nedelju Novak pobediti i da ce imati fokus, energiju, volju i sve ostalo sto je potrebno i nakon RG, za Vimbldon, Olimpijske igre, US Open i zavrsni masters. Ostale turnire ne mora ni da igra u punoj formi. Jos jednom bravo Novace, bravo i Rafi za otpor koji je pruzio veceras. Sto se tice Rafine izjave, deluje mi da ne shvata da je igrao dobro, ali da je igrao protiv Novaka koji je veceras bio na 100 %. Protiv takvog Novaka nema sanse da se dodje do trijumfa, cak ni na RG. Cestitke Rafi za aplauze u toku meca, zbog Djokovicevih izvanrednih poena. E sad, mozda ne verujete, ali mislim da postoji realna mogucnost da Rodzer i Rafa ostanu na 20 GS turnira, a da Nole bude ubedljivo broj 2 po broju GS. Vecerasnja pobeda stavlja Noleta na mesto favorita na sledecem RG. Radujte se Srbi, imamo najboljeg sportistu svih vremena u Novaku Djokovicu!

Marko Bn

pre 2 godine

Da li je moguće da čovjek se vadi sad na uslove hahahahaha. Izgubio zato što je loptica niže odskakala pa ja ne mogu da vjerujem. Sljedeći put najbolje stavite uvijek da igra po danu kada je preko 30 stepeni. Napravite mu uslove da nema vjetra i da loptica može da više odskače. Ovo je isto kad ja igram sa drugom plej stejšn pa se žalim na pokvaren dzojstik.

Randy Marsh

pre 2 godine

Igrao je Rafa odlično 3 i po seta. Na kraju je ostao bez snage. Ali je izgubio jer je Novak danas bio bolji.
Svaka čast obojici na spektaklu.

majstor

pre 2 godine

Federer je "penzionisan" pre dve godine na Wimbledonu, danas je "penzionisan" i Rafa.Rafa ima prednost u vidu šljake u odnosu na Federera koji nema prilike da bude dominantan na nekom od turnira.

No name

pre 2 godine

Ti si dobar čovek velik sportsmem vidi se da jedva suzdržao a da nije zaplakao stalo mu je da bude isto koliko Novak po broju GS uspešan zato se igra sport.

Odnosno ostane nepobediv u Parizu.

Glava gore šampione ! Odmori idu novi turniri to jest Vimbldon pa beton nadamo se tituli i sigurno će biti koji GS do kraja karijere. Poraz sastavni deo sporta. I ovo ne umanjuje 13RG koja osvojio. Prosto Novak bio bolji to je danas odlučilo.

Stefke98

pre 2 godine

Rafa je odigrao vrlo dobro,brzinu ispod svoje najjace ,ali godine su ga stigle,pa u tu brzinu ne moze vise ni da ubaci.Ono sto je odlucilo je fizicka sprema ,gde je Rafa bas pao naglo, i to se videlo jos sredinom treceg seta da ne moze da drzi ritam.Kao odlucujuci momenat izdvojio bi drugi set 4:2 za Novaka i onaj njegov servisa gem od 12minuta,gde se znalacki izvukao.A i sigurno kraj prvog seta gde je oduzeo Rafi servis, i samim tim se malo oslobio,ko zna sta bi bilo da je Rafa dobio prvi set 6-0/1,vrlo verovatno scenario od proslogodisnjeg finala,ali to je sta bi bilo kad bi bilo.Nadam se da se Nole nije emotivno ispraznio kao one 2016 godine,jer ipak treba igrati finale i to protiv Cicipasa,koji igra sezonu karijere,vrlo opasan na sljaci,pokazao je da zna i moze.Ali ako Nole bude na nivou Cipiripi se tu nista nece pitati
SporCki pozdrav,SRBIJA CEKA 19GS!

DukiNS

pre 2 godine

Rafa, svaka čast obojici, ali baš da ti nije bio dan... nemoj. Ulazile su ti neke loptice u polje, sačuvaj bože, protiv bilo koga drugog to bi bio poen, ali ti si se vraćao. Svaka čast zaista, malo je odlučivalo, i drago mi je što je Novak prošao. Nadam se da ne bude kao sa Vavrinkom onomad i da Cicipas pada. Ajmo Novače do besmrtnosti ove godine.

The pilot

pre 2 godine

SRAM TE BILO!
Nikada u karijeri posle poraza od Novaka, nisi izjavio da je Novak bio bolji!
I ti, kao i Federer ste uvek gubili - jer ste imali loš dan!
Ubio vam je psihu!

asky

pre 2 godine

Imao je on svoj dan ali je ga Novak ipak preslusao i definitivno dokazao da je najbolji. Ovsko slomiti Nadala na RG moze samo Novak i niko drugi.
Novaku kapa do poda od Bosancerosa.

ovako stoje stvari

pre 2 godine

Rafa, prosle godine u finalu Novak nije imao dan, i ti si to iskoristio i isprasio si ga. Danas ste obojica imali svoj dan, spremni i naostreni, i Novak te je pobedio. Zato sto je on GOAT kad igra u top formi, i ti se uverio u to.

Anthony Soprano

pre 2 godine

Svaka cast i Rafi, ANTOLOGIJSKI mec, potpuno zasluzeno Rafa ostaje drugi u GOAT trci, a znamo ko je prvi ;) Rafi sve cestitke jos jednom, zelim mu da osvoji vise grend slemova od kralja foliranja i bezanja kad je gusto, ali bar za jedan manje u odnosu na jedinog pravog sampiona, srpskog asa i coveka kojeg je nemoguce ne voleti!

ivke

pre 2 godine

Svaka cast . Rafael Nadal i Novak su uvek bili gospoda i u pobedi i porazu , uvek korektno cestitaju boljem . Na kraju karijera , izmedju njih dvojice ce se vodiiti debata o najboljem ikada , iako je po meni Nole to vec sada ( osvojio u nedelju ili ne ) . Rodzera ce nazalost samo njegovi veliki faonovi da pokusavaju da uguraju u trku izmedju ove dvojice .

Хм,хм

pre 2 godine

Мало је било овако,па је мало било онако.Рафа је велики тенисер,али ипак сујета излази из њега.Сјајно је играо Рафа и било ко други би попио 3-0 ладно.Не требају му ови фазони,лоптица мање одскаче итд.Да није краљ овог терена,да није за све ове године,против Новака играо ама баш у свим условима,поверовао би му.Новак Ђоковић је искључиви кривац за пораз,јер је успео по први пут да надјача Рафу и на шљаци,јер га је у једном тренутку излудео са угловима које је погађао,јер је веровао до краја,јер је већ после првог сета убацио црв сумње у Рафину главу.Не,велики Рафаеле, ти ниси могао боље од овога да одиграш.

Zasluzio je

pre 2 godine

Zasluzili smo i mi brate Rafice, da konachno ne gledamo te rituale uvo nos shorc nos uvo...dosta si nas 16 godina muchio, idi malo pogledaj taj drop shot Noleta na tvoju set loptu u trecem setu i razumjeces zasto ovde na Balkanu zive ljudi sa velikim mu..tinama kakve nemaju ni bikovi sa Majorke

Anthony Soprano

pre 2 godine

Svaka cast i Rafi, ANTOLOGIJSKI mec, potpuno zasluzeno Rafa ostaje drugi u GOAT trci, a znamo ko je prvi ;) Rafi sve cestitke jos jednom, zelim mu da osvoji vise grend slemova od kralja foliranja i bezanja kad je gusto, ali bar za jedan manje u odnosu na jedinog pravog sampiona, srpskog asa i coveka kojeg je nemoguce ne voleti!

TROLejbus

pre 2 godine

Kakav tenis igra ovaj covek i sta sve brani, svemirski tenis. Mislim da ni Novak ne moze da veruje da ga je dobio posle onakvih riterna. Bravo za obojicu, i hvala vam!

UrkeGP

pre 2 godine

Rafa igrao si ti svoj najbolji tenis ali za ovako naostrenog Novaka nema leka. Novakov najvisi nivo u tenisu ni jedno bice koje je postojalo na planeti Zemlji nikads nije dostiglo. Tacka.

Dušan

pre 2 godine

Svaka čast na izjavi, Novak je bolji teniser, ali ovaj čovek bukvalno živi za tenis i pobede, neverovatan podvig je njega pobediti na RG, zato je Novak najveci teniser svih vremena, uspeo je.. I ranije ga je imao, nije se dalo, ali na kraju je jasno sve.

Serz

pre 2 godine

Druze svaka tebi cast. I aplaudirao si mu na dobre poene, i proveravao njegove aute, maksimalno si bio korektan i svaka ti cast. Bio je Novak bolji veceras i vreme ce pokazati da je to bilo odlucujuce za goat trku,da te ostavi na 20gs-ova.Svakako si veliki sampion, jedan od 3 najbolja svih vremena, rekao bih drugi na toj listi...

ovako stoje stvari

pre 2 godine

Rafa, prosle godine u finalu Novak nije imao dan, i ti si to iskoristio i isprasio si ga. Danas ste obojica imali svoj dan, spremni i naostreni, i Novak te je pobedio. Zato sto je on GOAT kad igra u top formi, i ti se uverio u to.

Vaše ime

pre 2 godine

Ma sta kazes bre. Nije imao svoj dan? Pa odigrao je vrhunski, bilo koga drugog bi pomeo za sat ipo. Samo sto je Novak odigrao svoj top tenis, i nije mu se predao kao prosle godine.

Mikii

pre 2 godine

On kaze da nije imao svoj dan? Ha! Naravno da si imao svoj dan. Ako razbijes prvi set onako kako si odigrao, ako vracas brejkove onako kako si vracao u narednim setovima, ti si imao svoj dan. Mozda nije odigrao vrh svog Rolan Garos tenisa, ali je odigrao na milimetre od toga. Problem je sto ga je Djokovic razmontirao. Dakle ne radi se o "nemanju svog dana" nego se radi o tome da je Novak Djokovic G.O.A.T. tenisa i to i veceras ce mnogi u sebi priznati,ono makar ako nisu dovoljno veliki da kazu naglas.

Anfield

pre 2 godine

Najbolji igrač na šljaci ikad, ipak je igrao protiv najboljeg ikad, neka tuga mi dođe kad pomislim da je Novak penzionisao Nadala posle ovog RG, još godinu-dve i odoše bogovi tenisa na odmor, privilegije je gledati ih dok traju.

Pozdrav svim normalnim ljudima

pre 2 godine

Veliko postovanje za tebe Rafa, svakako je moglo da bude drugacije da si neke udarce pogodio, ali sve u svemu najrealnije sto si mogao da kazes je "Cestitam najboljem ikada"...

zoran

pre 2 godine

Rafa malo nije realan... Igrao je Rafa sjajan tenis večeras ali se tesi.... Kao nije mu bio dan, pa noć menja uslove i slično... Noć je i Novaku,
uslovi su isto obojici....
Novak je sve vreme vrsio pritisak...
Treba reći da čak i kod 5-0 u prvom setu Nole nije igrao mnogo lose već su sve zavrsnice gema otisle Rafi.

Marko

pre 2 godine

Zasto imam ovdje ovdje osjecaj da on malo podcjenjuje Djokovica. Prica o njemu kao da je on bilo ko. Gdje je pomen o vanzemaljskim reternima Novaka koji su se desavali veceras....

Sinke

pre 2 godine

Nadal je igrao svoju igru,bio je blizu svog najboljeg nivoa,definitivno,ali Novak je isto bio prakticno na svom vrhuncu,i zato smo dobili ovako lud i nezaboravan mec...Vidjelo se na kraju meca da je ovo Nadalu tesko palo,jer ima 35 godina,13 tiutla na Rolan Garosu,i prosto nije navikao da bude porazen.Cak je i meni bilo nevjerovatno vidjeti Nadala porazenog,toliko nas je navikao samo na pobjede....A sada Novace,stisni jako do kraja,pobjedi Cicipasa i osvoji 19 gren slem.

Poznanik

pre 2 godine

Rafa je zaista kralj sljake, veliki igrac i sjajan borac.
Ali, Nole je jednostavno - bolji.
Valjalo bi Noletu da osvoji bar jos dva GS u narednih godinu dana.
Naravno, prvo ovaj u nedelju.
Moje misljenje je da su Rafa i Fed narocito, zavrsili sa GS titulama.

Mikii

pre 2 godine

Niko ne spori da si bolji igrac na sljaci i da su ovi vecernji uslovi daleko vise odgovarali Djokovicu. Zato bi u finalnom mecu verovatno bila drugacija prica jer bi se igralo u uslovima koji vise tebi odgovaraju sto i pokazuje 13/13, ali u ovom momentu ne bi smelo da bude price o tim stvarima. Veceras si izgubio od boljeg igraca, i tu je kraj svake price. Neka je i za nijansicu bio bolji, ali je bio. Cestitaj i bezi kuci na trening.

Рајко Четник, клуб 311+

pre 2 godine

Браво Рафо, краљ шљаке је достојанствено поднео пораз од цара тениса.
Двојица највећих одиграли су величанствен меч а зна се и ко је побегао са мегдана.
Респект дивовима тениса.

antiDebil

pre 2 godine

A jel pricalo o povredama I problenima? Jel tupilo u prazno I foliralo se?
Nije?
Jos je rano, pocece koliko sledece nedelje...
A kad ce ono da dobije Djokovica na AO, pitam za druga?

Baltazar

pre 2 godine

Sve vajni stručnjaci pa rekoh sebi da i ja napišem koju.
Uz dužno poštovanje Švarciju i Beretiniju zna se koga svi mi priželjkujemo u polufinalu gornjeg dela žreba.
Ključan set koji Noletu skoro pa garantuje pobedu protiv Nadala je treći. Treći set kako zna i ume MORA da dobije. Ukoliko eventualno izgubi prva dva seta, dobije li treći, Nole vozi Nadala u 5 setova na snagu i izdržljivost i dobija meč (3:2 za Noleta)! Ukoliko Nole osvoji prvi ili drugi set i taj FAMOZNI treći on to završava u 4 seta (3:1 za Noleta).
Ovakav stav gradim na tome da Nadal nema snage za 5 setova i ako se sećate s jeseni kada su igrali finale na RG njih dvojica da je Nole kojim slučajem dobio treći set dobio bi i meč u pet setova. Nadal je već počeo da posrće u tom trećem. Nije posrnuo jer ga Nole nije namučio u prva dva seta, pogotovo u onom prvom koji veoma brzo izgubio sa 6:0. Znači nema lakih poena, kidati od prvog udarca i izmučiti Rafu pa makar i dobio prva dva seta. Treći set, ponavljam, je ključ za Noleta i tu leži njegova čista pobeda, bilo u 4 ili 5 setova! Iiiiideeeemooooo Nooooleeeee!!!!
(Baltazar, 08. jun 2021 20:34)

Dušan

pre 2 godine

Nije bilo tvoje veče,Pa bolje od ovoga ne možeš,Sve si vratio i imao čak puno sreće,svaka lopta koja je udarila u vrh mreže je prešla u Novakovo polje.Najbolji Rafa na Rolan Garosu i Novak od večeras,Novak bi pobedio.

Sejl Brejl

pre 2 godine

Rafa ti si car. To sto si ti uspio u parizu nece vise niko nikada uspjeti. Zato je ova danasnja pobjeda naseg noleta jos sladja i dragocenena. Bilo je privilegija gledati vas a ma da i stetno po zdravlju ? svaka cast nasem novaku!!! Nemam rijeci..idemoooooooooo

zile

pre 2 godine

Budi bre čovek, imao si ti tvoj dan, ali si ispred sebe imao stenu i boljeg od sebe, jel to tako teško priznati, mukice, ili su ti steroidi popili mozak, a ?

majstor

pre 2 godine

Federer je "penzionisan" pre dve godine na Wimbledonu, danas je "penzionisan" i Rafa.Rafa ima prednost u vidu šljake u odnosu na Federera koji nema prilike da bude dominantan na nekom od turnira.

Marko

pre 2 godine

Svaka cast momci!
Odigrali ste mozda najbolji mecu istoriji tenisa.Novak je dokazao i tek ce dokazati da je najbolji teniser ikada.
Pomera granice i pitanje je momenta kada ce doci do brojke od 21 titule na Grand slamu.

znalac

pre 2 godine

Imao si ti svoj dan itekako ,nego te je pojeo najbolji teniser u istoriji ,jos jednom je pokazao da kad je u svom elementu ne moze mu niko nista i nigde ,do kraja trećeg seta si se držao i posle kad si video da nema boze pomozi samo si se predao i izduvao ko balon

marko

pre 2 godine

Samo dvojica tenisera su uspela da pobede Nadala na RG:

Soderling 2009. i Đoković 2015. i 2021.

Neverovatan uspeh, za koga god da navijate ???????

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Svaka ti čast na izjavi. Zna da mu je ovo bio meč karijere jer bi otišao na 21 GS i opet dostojanstven u porazu. Poštovanje!

kurtone

pre 2 godine

Nadal.. Uvek fer i korektan kako u pobedi tako i danas u porazu! Bravo Rafa, veliki si sampion ali danas je drugi sampion bio bolji! Do sledeceg susreta, Adios

John

pre 2 godine

"nisam imao svoj dan"

Ma nemoj. Da si protiv bilo koga drugog (uključujući tu i Federera) odigrao onako ako sinoć bilo bi to rutinsko gaženje sa 3:0 ne bi se ni oznojio...
Imao si ti dan kakav si retko imao.
Samo, ima jedan "mali" problem. I Đoković je imao svoj dan. I bio si dovoljan baksuz da naletiš na njega baš kada on ima svoj dan. A kada Đoković ima svoj dan, tada ne pomaže ni meč lopte protiv njega da imaš. Eno, pitaj Federera...

Ana

pre 2 godine

Reci, 'nisam imaosvoj dan' ja za povracanje. Uvek je imao dva dana odmora pred polufinale, igrao u uslovima koji najbolje odgovaraju njegovoj igri itd i sada reci, nije mi bio dan...?!!! Secam se kada je Nole trazio da se pokvasi teren u jednom od njihovih meceva na garosu a on se nije slozio... Sve su ti udovoljavali i sada kada neces podici trofej nalazis smesne razloge za to. Nole je godinama igrao po tri dana, bez pauze pred polufinale ili finale. I? Da li je nesto rekao povodom toga? Igrao si nocu i to nije dobro za tvoj spin? Ma stvarno? A sta mislis da se uvek igralo uvece, koliko bi osvojio titula, ali nije jer nije bilo reflektora. Daj bre, samo kmecite a imali ste sve moguce povlastice i ti i Rodja.

miks

pre 2 godine

Pa kako bre da kazes da nisi imao svoj dan..igrao si protiv najboljeg na svetu 5 sati,svaka loptica ti je pogadjala liniju,od mrexe u protivnikovo polje i izjavis da nisi imao svoj dan...eeee bre Rafa nije ti ovo trebalo

Forest

pre 2 godine

Kladionice nepopuštaju. Dakle Rafa je veliki favorit po njima, ali dobro... Breme favorita na leđima će nositi Rafa, pod mnogo većim pritiskom pobednica ja, osvajanja...
Generalno Rafa može 2 seta( verovatno prva 2) da igra na 100% svojih mogućnosti. Ako Novak uspe da izdrži taj prvi nalet i uzme jedan od ta dva seta, šanse za trijumf rapidno rastu. Novak ima i više snage ako meč potraje duže.. Ključ bi bio igra u finalu Rima gde su detalji odlučivali, ili otkidanje seta kao što je Diego pre 2 dana uradio. Što meč kasnije počne tim bolje za Novaka, dakle navijamo da Zverev i Cicipas igraju 5 setova, da meč počne što kasnije, da Rafin spin što manje ima uloge u meču :)
Druga stvar je koliko će Novakov behend da izdrži tokom meča i istrpi Rafin forhend. Ako u tome uspe smem da potpišem da pobeđuje - ali to je tako teško sprovesti u delo. Behend paralela po meni će biti ključ uz naravno dobar servis tokom meča. Drop samo kad mora ili kad ostane bez daha u dugoj razmeni..
Zaključak: Teško da Rafa može da ponovi meč iz prošlog finala a isto tako teško da Novak može tako loše da odigra. Kao rezultat svega navedenog = Očekujte spektakl. Nek bolji pobedi
Idemo Nole, možeš ti to !!!
(Forest, 11. jun 2021 10:35)
Sve se obistinilo na kraju, počev od 5 setova iz prvog polufinala :) 10/10

Cane

pre 2 godine

Mislim da ni Rafa nema i nikada neće imati "svoj dan" kada je Novak motivisan, zdrav i fokusiran. U tom modu, niko ne može da pobedi Novaka. A juče je Novak bio nabrušen kao dijamant. Bilo je i grešaka sa obe strane, ali zato što su obojica bili prinuđeni da odigraju nemoguće da bi savladali jedan drugog. Nema šta, onakvu partiju tenisa kao sinoć mogu da odigraju samo dva najbolja tenisera svih vremena. Pobediti onakvog Nadala kako je igrao ceo meč je bez sumnje podvig za koji je sposoban SAMO Novak.

A ovo što za novinare priča Rafa me podsetilo na priču o "Boži zvanom Pub" :

Baron je pričao posle da je špil bio star,
da je previše pio, da ga poneo žar!
Ma, svi što gube se ljute, to je poznata stvar...

Bardami

pre 2 godine

Nije imao svoj dan?! Ne može da se oslobodi sujete. Nisi imao svoj dan, jer je Nole igrao na svom nivou. A kad je Djoković na "svom" nivou ne bitno je na kojoj podlozi igra i s kim. Najbolji je.

Evo mene opet

pre 2 godine

Veoma vazan mec i za jednog i za drugog.
Novak je poslao poruku da GOAT trka nije ni izbliza zavrsena.
Rafa vise nije siguran ni u svojoj drugoj kuci.
Na trenutke je delovao frustrirano,nemocno gledajuci u pravcu svog boksa,kao da se pravda u smislu ne mogu mu nista.
Polako ga je izdavala snaga,nije mu jos mnogo preostalo.
Ne da nije uspeo zadrzati brejk prednosti u 4. setu,nego je izgubio sest za redom.
I to je to.
Novak sad mora da se prizemlji i pripremi za finale.
Valjda se seca Vavrinke.
Grk je odigrao najvise meceva ove godine,jeste mlad,ali nece ni njemu biti lako da odigra na 100%.
Pametnom i agresivnom igrom,Novak moze da ga izbaci iz ritma.
Poptpuno,kao Rafu danas.
Idemoooo!

magla svuda oko nas

pre 2 godine

Nadal je odigrao svoj najbolji mec ove godine na Sljaci... greske su nastupile kada je ostao bez snage jer je pregoreo u pokusaju da prati Novaka u mecu.. jako tezak mec i fizicki i psihicki!!

Vaše ime

pre 2 godine

idi malo pogledaj taj drop shot Noleta na tvoju set loptu u trecem setu i razumjeces zasto ovde na Balkanu zive ljudi sa velikim mu..tinama kakve nemaju ni bikovi sa Majorke
(Zasluzio je, 12. jun 2021 00:28)

Svaka čast

milanche

pre 2 godine

nisi imao svoj dan,pa nije ga imao ni nole prosle god u finalu,karma je cudo,pa si likovao,molim eurosport da ukine reklamu od prosle god koju vrte celu godinu

Vasic

pre 2 godine

“Nisam imao svoj dan”.

Da li je stvarno ovo rekao?
Pa covece poveo si 5-0, dakle delovalo je kao da ti je dan bio savrsen.
Bice da nije u pitanju los dan, raspored zvezda ili sta god se moze iskoristiti kao izgovor.
Kazi lepo da se protiv ovakvog tenisa ne moze i zavrsena prica.
Jer ovo sto je Djokovic igrao, to je unapredjena verzija onoga sto smo pre 5-6 godina mislili da je vrhunac ove igre.
Covek te omlatio kao krusku, kakav los dan, kakvi bakraci. Kojeg god dana da si mu dosao, sa ovakvom igrom bi te pocistio.

поп

pre 2 godine

Опасан кварњак овај Надал.Чим није победио није имао свој дан...Кад ће једном да призна да је Новак за њега мозак...

...

pre 2 godine

kako je ljigav, umanjuje pobedu izvlacenjem na uslove koji su bili isti kao prosle godine u finalu, pritom kaze da mu nije dan a igrali epski mec koji je pucao od kvaliteta. ljiga nesportska.

The pilot

pre 2 godine

SRAM TE BILO!
Nikada u karijeri posle poraza od Novaka, nisi izjavio da je Novak bio bolji!
I ti, kao i Federer ste uvek gubili - jer ste imali loš dan!
Ubio vam je psihu!

Pedja

pre 2 godine

ko dosad nije shvatio nikad i neće ključnu zadnju rečenicu iz koje se vidi da je Novak ubedljivo najbolji igrač svih vremena.Uvek je igrao na gostujućem terenu uvek protiv većine publike i zato ako gol u gostima vredi duplo i svakanjegova titula vredi duplo.

sale

pre 2 godine

Kako god, napred Stefanose Cicipase!
(Kaiser Roger, 12. jun 2021 00:28)

Odluči se za koga navijaš. Slatko ću likovati ako Nole pobedi i Cicipasa. Užasno me nerviraš!

Prozukli novinar

pre 2 godine

Zaista neverovatna izjava velikog tenisera. Nije imao svoj dan, a igrao je mozda i najbolji mec ikada. To najvise govori koliko spanskog "bika" ova realnost boli. Nije Nole zapinjao u Rimu i to su videli oni koji su hteli da vide. Mudri Djokovic tamo je "snimio" kako moze da ga pobedi i tako je i bilo. Dao mu je malo lufta na pocetku i posle ga jednostavno-"samleo". Novak Djokovic velikan , a nas. E, da navijac sam Partizana evo vec pola veka i pozdrav za sve prave navijace "crno-belih", koji bas kao i ja Noletu ni trunku ne zameraju- iskrenost.

Vuk

pre 2 godine

Ih, pa imao je i Novak budalastih grešaka kod dropšotova, a posebno kod voleja, pa i duplih grešaka. Viđao sam greške kod obojice koje se nisu ranije toliko javljali. Tako gledajući, ni Novaku nije baš bio dan. Novak je "samo" uspeo da ostane više fokusiran i da u pravim momentima pogodi što je nijansa jer je i Nadal pogađao ludački i svaka čast na tome. Samo je Novak uspeo to malo bolje od njega. Pa mora neko da pobedi, ne mogu obojica biti najbolji. Samo ću reći da je Cicipas izuzetan i mislim da će Novak morati da igra isto ili još malo bolje od ovoga sa Nadalom.

Ocekivanje ?

pre 2 godine

Nisam ocekivala ovako bednu reakciju od Nadala.
Zar je toliko tesko ljudski ,sportski ,priznati ," NOVAK JE BOLJI"
Svetlosnim miljama je razlika izmedju NOVAKA I OSTALIH.
SVE VAS ,RODZERA I ORGANIZATORE DA BUDE SRAMOTA ZA NAMESTANJE REDOSLEDA TAKMICENJA.

Realno

pre 2 godine

Igrao si ti fenomenalno, ali je Djoković igrao ludački dobro!
Bitno je da Rafa neće osvojiti jedini GS koji i može da osvoji,a naravno bilo bi dobro da ga Novak osvoji.
Najbolji meč na šljaci koji sam gledao, a nemam malo godina.

Globtroter

pre 2 godine

Rafu sam gotivio maltene kao Novaka i iskreno se radovao svakoj njegovoj pobedi, ali od kako ih Novak stiže i ugrožava prilično je promenio ploču. Prema Novaku je dosta hladan i izjava da mu je Roger najveći rival je prilično lažna, marketinška i puna zavisti. Pa sa Novakom je odigrao skoro 20 mečeva više tako da ni po jednom kriterijumu ne može da kaže tako nešto. Mislim da će ga Novak do kraja karijere pobeđivati i nadam se da se ovaj neće poput Federera povlačiti sa turnira kako bi izbegao Novaka zbog međusobnog skora.

miodrag

pre 2 godine

Prvo izjava Rafe da nije imao svoj dan je skroz neistinita. Rafa je imao sjajan dan i igrao fantastičan tenis, ali Novak je bio bolji u trenutcima kada se lomilo meč. U svakom slučaju bravo za obojicu, a Nole nek pokori Rolan Garos i osvoji ovo finale.

Srdjan

pre 2 godine

Svim poklonicima Rafe i Federera, nadam se da sada vidite koliko je ruzno potcenjivanje Novaka onim ,,Nolo” i slicno. Veceras ne bi trebalo da potcenimo Rafu. Covek je veliki sampion! Djokovic je tek veceras pronasao lek za igru Nadala na Rolan Garosu, posle toliko godina. Prethodna pobeda izvojevana je protiv Nadala koji nije bio u formi, a vecerasnja protiv Nadala u top formi. Bila je ovo prava sahovska partija. Nadmudrivanje, genijalni potezi, snazni udarci i jos mnogo toga. Ovo je bio nakon finala Australijen opena koje je Novak dobio sa 3:2, najbolji mec koji su njih dvojica odigrali, a ako se slozimo da je sljaka najtezi teren, onda je ovo bio definitivno najbolji mec ikada. Djokovic na 100 % je najbolji igrac na svetu ikada. Veceras je Djokovic poceo da igra od 0:5 za protivnika. Nakon toga je dominantno dobio drugi i cetvrti set, dok je u trecem bio za nijansu bolji. Djokovic je jos jednom ispisao istoriju, ali ovo veceras je bila prekretnica istorije. Ocekuje ga finale sa fantasticnim Cicipasom. Navedenog momka ne bi trebalo omalovazavati, izuzetan je bio na ovom turniru. Steta sto Nole nije nasao resenja za Vavrinku u dva finala koja su igrali (RG, USO). Ipak, sve je to sport. Nadamo se da ce u nedelju Novak pobediti i da ce imati fokus, energiju, volju i sve ostalo sto je potrebno i nakon RG, za Vimbldon, Olimpijske igre, US Open i zavrsni masters. Ostale turnire ne mora ni da igra u punoj formi. Jos jednom bravo Novace, bravo i Rafi za otpor koji je pruzio veceras. Sto se tice Rafine izjave, deluje mi da ne shvata da je igrao dobro, ali da je igrao protiv Novaka koji je veceras bio na 100 %. Protiv takvog Novaka nema sanse da se dodje do trijumfa, cak ni na RG. Cestitke Rafi za aplauze u toku meca, zbog Djokovicevih izvanrednih poena. E sad, mozda ne verujete, ali mislim da postoji realna mogucnost da Rodzer i Rafa ostanu na 20 GS turnira, a da Nole bude ubedljivo broj 2 po broju GS. Vecerasnja pobeda stavlja Noleta na mesto favorita na sledecem RG. Radujte se Srbi, imamo najboljeg sportistu svih vremena u Novaku Djokovicu!

dOox

pre 2 godine

Ajmo biti realni. Sinoc, bilo koji igrac da je bio preko mreze umesto Djokovica, sa tom "slabom" igrom, bilo bi 3-0 za Nadala i to lagano.

dure

pre 2 godine

Rafa još jednom pokazuje kakav je sportista i dzentlmen,iako na terenu izgleda arogantno..svaka čast najbolji drugi teniseru svih vremena!

Boston Celtics

pre 2 godine

Kakav folirant.
Svake godine mu organizatori šteluju raspored i stavljaju ga da igra pre Djokovića kako bi imao više vremena za oporavak. Nadam se da do kraja karijere nećeš uzeti više nijedan GS, folirantu jedan.

samo jako

pre 2 godine

Ma i vreme ti je bilo..realno imao si i ti sreće ranije sa Novakom,te 2013 si se izmigoljio zbog onog čuvenog pecanja tako da dosta je bilo...imamo novog kralja tenisa u svakom pogledu,možda i uzme sad sva 4 GS da vas sve zajedno pošalje u penziju odmah

ivke

pre 2 godine

Svaka cast . Rafael Nadal i Novak su uvek bili gospoda i u pobedi i porazu , uvek korektno cestitaju boljem . Na kraju karijera , izmedju njih dvojice ce se vodiiti debata o najboljem ikada , iako je po meni Nole to vec sada ( osvojio u nedelju ili ne ) . Rodzera ce nazalost samo njegovi veliki faonovi da pokusavaju da uguraju u trku izmedju ove dvojice .

Laki NS

pre 2 godine

Dva ludaka! Nevidjen nivo tenisa ova dva momka mogu da igraju na visokom nivou jos bar tri godine. Federer polako moze u penziju ako ne uzme Vimbldon ali Novak ga je na travi dobijao i u najboljim danima sada bi trebalo da bude puno lakse.

sini

pre 2 godine

Kako god, napred Stefanose Cicipase!
(Kaiser Roger, 12. jun 2021 00:28)

Hahahha boli i treba za takve kao ti BOL je jedino rešenje!!!!

anica velickovic

pre 2 godine

Nije bas Rafo tako...imao si ti dan ali si bio losiji igrac na terenu koliko god da neces priznati. Nema veze, ne zameram ti, ipak je ovo tvoj teren i sigurno da te boli poraz.

To bi bilo to

pre 2 godine

@ raks. Jedino si pogodio za Novakov mentalitet u taj-beku.Jer,ne znam zbog čega ali sam bio ubeđen,da če ga Novak tu dobiti mada je izgubio dva od Museti ja i jedan od Beretinija.Neverovatno ali Novak kad igra protiv Rafe i Rodžera taj-brekove pruža najbolje od sebe.

Torrente

pre 2 godine

Dakle, tvoji preci pokorni turski robovi, koji cute dok im decu odvode u janjicare i hareme, a zene plode i sire turske gene, a njegovi preci gospodari sveta.
I ti lajes o Balkanu i balkanskoj hrabrosti. To je "balkanski" obraz.
(Haha, 12. jun 2021 10:17)

Pati, nesrećo, tek će da boli kada prof. dr. sci. med. Đoković ode na 23+ GS. :)

Mandingo

pre 2 godine

Ne bih rekao da je Rafa imao los dan. Naprotiv, igrao je odlicno ali imao je tu nesrecu da je Nole igrao bolje i zasluzeno pobedio. Ovo je bio najbolji mec mislim u istoriji Roland Garosa i megju najboljim na shljaci. Put za najvise gran slema je otvoren. Bravo Nole, kao uvek podrska iz Makedonije

realnost

pre 2 godine

Od njihovih 58 medjusobnih duela, bar 10 je bilo antologijskih, jednostavno je ovo neka druga dimenzija tenisa kada njih dvojica igraju, ovaj nivo i fizicki i mentalni niko nikad nece dostici! Po meni, sinoc je odlucila Djokoviceva neverovatna fizicka sprema, cini mi se da je bio u stanju da igra jos 3 sata na ovom nivou... Nadal sa druge strane, mislim da se vise mentalno raspao nakon onog prelakog voleja koji je poslao u aut na 4:3 u tajbrejku treceg seta, od tada su za njega kola krenula nizbrdo... njegov zamisljeni pogled u pauzi izmedju treceg i cetvrtog seta kada je Djokovic otisao u svlacionicu je dosta jasno pokazao da on to ne moze da preokrene...jer iako je na pocetku cetvrtog seta uzeo dva gema, uzeo ih je zato sto se Djokovic malo ohladio, cim je Djokovic dodao gas, Nadal je tada nadjacan i fizicki, Djokovic ga je zargonski pregazio sa sest vezanih gemova... Mislim da Djokovic ima snage za jos tri godine vrhunskog tenisa, dok je Nadal sve blizi kraju, i cini mi se da mu je RG sledece godine oprostaj od tenisa, Federer ce verovatno zavrsiti karijeru za mesec dana kada se zavrsi WB!

Bl

pre 2 godine

@Haha,
dobro su rekli da, čega se pametan stidi, budala se ponosi.U toj strašnoj istoriji Balksna tvoje pretke mogu svrstati u samo dvije grupe: poturice ili habzburške konjušare. U svakom slučaju nisi pozvan da se nekome rugaš. Srbi, kao i dvi ostali balkanski narodi, su mnogo stradali od Turakaa, ali se nikad nisu predali i na kraju su uspjeli osloboditi se. Za tvoje podsjećanje, dobar dio današnje Španije bio je nekoliko vjekova pod islamskom (Arapi) okupacijom i tiranijom.
Da imaš imalo ljudskosti, nikad se ne bi mogao diviti onemo šta su Španci uradili u Južnoj i Srednjoj Americi. To du bili zločini gori i od onih koje su činili okupatori u starom vijeku.

Srba

pre 2 godine

Sve čestitke Rafa, titulu kralja šljake ti niko nikada neće oduzeti. Samo tri poraza i preko sto pobeda! Neverovatno! Ali to daje još veći značaj ovoj pobedi najboljeg tenisera ikada...

zlaja

pre 2 godine

znaci od 58 meceva sa novakom cak 30 nije bio tvoj dan..prevellike slucajnosti..kakav si ti baksuz..
obojica ste gresili dosta nocas ali ipak bolji I izdrzljiviji je pobedio..
reci bar jednom Rafa da je Novak veliki sampion umesto da nije bio tvoj dan I da nisu bili tvoji uslovi.

Analiza

pre 2 godine

Iako deluje fer,ovo nije realno vidjenje meca.Rafa kaze da nije imao dan (??).Malo cudno,kidao je kao lud,ja bih pre rekao da je bio na svom maksimumu i da bolje od toga juce ne moze.Jeste imao par gresaka kad je poklonio Novaku poene,ali je zato osvojio gomilu neverovatnih poena koji su vec vidjeni bili za Novaka.Ipak Novak je sve izdrzao,uvek se vracao,i kao i obicno,kad je najvaznije odigrao najbolje.I to je ta mentalna snaga gde Novak nema premca u svetu.I to ce se videti u njihovim narednim mecevima na RG ako ih bude.A ja verujem da ce se sresti bar jos jednom,dvaput,u Parizu.Nece Rafa imati sta da trazi u tim duelima.Pa nek prica i dalje da nema dan.

raks

pre 2 godine

Procitajte Novakov komentar ovde na sajtu. Trebalo mu je 4prva gema da se prilagodi Rafi. Na onih 5:0 je pocelo, i to je to, nema vise sta da se prica, da je Rafa odigrao mec karijere ne bi imao sanse. Drugi set je Nadal mogao samo da ceka da se zavrsi. Dao je u trecem sve od sebe, al ne vredi, opet taj tajbrejk u kome dolazi do izrazaja Novakov mentalitet. Zadnji set- Novak ko na dopingu, Nadal je znao da nema nikakve sanse, 6gemova u nizu je dobio Novak, bio je na 300% sebe, ja ono nisam video.

Aleksandar

pre 2 godine

Haha nije imao dan, e ni ti Rafo nisi više fer... Novak je jednostavno pokazao da kada vas obojca podignete formu do maksimuma, Novak je znatno bolji.

bcr

pre 2 godine

Jak los gubitnik tokom cele karijere.
Te recenice koje izgovara su na nivou deteta, svaka recenica 3-4 reci ( umor, lose vreme, odskok, brejk lotope, los volej ) i samo tako u krug.

vrg

pre 2 godine

malo bezveze zvuci reci "nije bio moj dan".
ovo je bila borba titana, jedan poen je odlucivao, novakov uspeli drop shot na set loptu, rafin promasen zicer volejom u taj brejku...
pre toga novak poklonio tolike poene mlakim smecevima, ali se videlo da je za nijansu bio bolji, apsolutno zasluzena pobeda protiv rafe koji je bio dobar koliko i uvek u parizu. nista ne moze da umanji novakov trijumf ovde. posteno je zavrsio najtezi posao u tenisu.
uradjeno je ono najbitnije, rafa je sprecen da ode na 21 tamo gde je imao najvece sanse za to! sada za bonus sa grkom. deluje da je ostalo snage. idemooooo!

Alex

pre 2 godine

Nije imao svoj dan? Ne Rafa, i te kako si imao ali je dosao jaci a taj je svetski broj 1 i pobedio te. A ti si i te kako imao dan, igrao si preko svog maksimuma.

golijat

pre 2 godine

Covek zivi za tenis …Jedva se nakanio ozeniti onom devojkom, ali njega to ne interesuje…brak, deca! Ona je samo paravan , privid normalnosti kod njega ! Verovatno ne moze ni da ima decu od tolikog pucanja ko zna cime , samo da ne unisti zdravlje. Srecno Rafa , jos godina pa u penziju, verovatno…

dush

pre 2 godine

Ja Sam primerio jos od AO da Nadal nema kondicije. Cim igra sa jacim protivnikom 4-5 seta ne moze izdrzati.Jedini nacin sa pobedi je 3-0, eventualno 3-1. Protiv Novaka u cetvrtom setu je fizicki pao, nije imao snage. Da se igrao peti set on ne bi mogao da hoda. Isto protic Civipasa prosli AO, prva 3 seta igrao dobro i kad je izgubio treci nije ga bilo nigde. Nazalost godine cine svoje. On nije talentovan kao Federer i Djokovic,zato Federer sa 38 godina igra Finala i polufinala GS. Verujem da ce i Novak sa 37 igrati na vrhunskom nivou.Nadal je sve postigao svojim neverovatnim radom i zalaganjem, zato ga je kostalo zdravlje, pogotovu igrajuci sljaku, najzahtevnija podloga.

Šatrovački tetreb

pre 2 godine

Samo jedna stvar. Odnos sa publikom, divna energija, ljubav, itd. Itd. Ne mogu da ne primetim situaciju, gde se Nadal žali sudiji na navijanje Novakovih navijača, jer navijaju duže nego što bi trebalo i remete ga pri servi. Dakle, ne provokacije, reči sa tribina, već dugo navijanje.

E sada, vidite šta Rafi smeta, a sa koliko neuporedivo gorim odnosom publike prema igraču nosi Đoković kroz celu karijeru i posle su ljudi zgađeni što se istresao posle meča... L i c e m e r i!

Ante

pre 2 godine

I kad je gubio 1 set, Nole je djelovao da te načeo.
Nema, jednostavno si naletio na zid. Set lopte, meč lopte, isto ti je, kad ih nečeš dobiti, Nolin pritisak melje polako, ali sigurno.
To se najbolje vidi na skraćenim loptama. Nole samopouzdanjem melje protivnika.
Ostaje vam da gledate neizbježno. Preuzimanje svih rekorda.
Ćao.

dure

pre 2 godine

Pre meča pitam druga "eksperta",kako ono beše,kad padne mrak,poveća se vlaga,jel loptica ide brže ili sporije.Kad mi je odgovorio,ja ispadoh ekspert i kažem,da je to šansa za Novaka!Zaista mislim da su igrali prvi meč dana,bilo bi znaaatno teže...

Lena

pre 2 godine

Nadal je u ovom mecu shvatio ko je apsolutni GOAT, bas kao sto je to dzemperko shvatio na Wimbledonu 2019. godine.Poslao ih Nole obojicu u pemziju i zaborav. Zivece zauvek u vecnoj senci Novaka GOATovica!!!

Gustav

pre 2 godine

Kazi bila je velika borba, Novak je sasvim zasluzeno pobedio. Kakav dan, kakva set lopta, imao je srece vise nego pameti sto je uopste i dosao do 6-5 i set lopte. Trebalo je ranije biti 2-1 za Noleta. Koliko je samo linija pogodio, lopti koje su od sajle mreze zavrsile u polju umesto u autu. Pocinjes i ti da mi se gadis kao kolega Svajcarac, oducice vas Novak od tenisa

o77

pre 2 godine

Jako ružna izjava, premazana. Kaži lepo da je Novak bio bolji a ne kao imao sam slab dan. Onda ispada da je Novak prošlo finale imao slab dan. Ma daj Nadale, stisaj tu sujetu i priznaj da je Nole ovaj put bio bolji.

glukozamin

pre 2 godine

Znači ni priprema pred meč ne može da pomogne. Igrao je "Neljuti se čoveče" a ipak se pravda.
Ali, šta je mogao da kaže kao opravdanje, da ni dr. Fuentes nije više ono što je nekad bio?

danijel

pre 2 godine

Pa, ipak je Nole igrao na domacem terenu, zivi u Francuskoj gde plca i porez, ima francuski pasos, deca rodjena u Francuskoj, pricaju bolje francuski nego srpski... Bice revans u Madridu!

glukozamin

pre 2 godine

Rafa se vadi, ovo je samo izgovor. Ništa nije zavisilo od njega. Iako je igrao dobro, Nole je bio bolji! Poene je uglavnom dobijao kad je Nole grešio. Za sve se pitao Nole, čak i kad je gubio svoje servis gemove, pogotovo onaj prvi. Nije to do lošeg dana, Nadal je jednostavno zbrisan. U novoj ulozi, potčinjenog, prečesto je delovao zbunjeno i izgubljeno bez pravih rešenja, to je zasluga Noleta!
Treba odati Noletu priznanje na stavu i maestralnoj igri!

nostradamus

pre 2 godine

Hvala Novaku što me čini ponosnim, svaka mu čast na postignutom. Nikad nismo imali tako velikog sportistu i čoveka kao što je on. Hvala ti Novaće sad uvek i za veke vekova, amin

PRSKAJ POLIVAJ !!!

pre 2 godine

Budimo iskreni, imao si. Ali kad i Nole ima isto, desi se ovo. Tako je i sa Rodjom. Jednostavno je ovaj nas bolji i tacka.

Jovan

pre 2 godine

Deklasirao je dopingovanog Nadala. Protiv Novaka ni hemija ne pomaze Vreme je da Nadal zavrsava karijeru, ne moze se vecito dopingom orikrivati nemoc. Pa pogledajte samo kako on trci, kao robot. Taj za deset godina nece moci da se krece. Njegova realnost su invalidska kolica.

Ненад

pre 2 godine

Да ли ће у следећих годину дана Еуроспорт да приказује поене које Новак добија?

sportdetective

pre 2 godine

kakav dan, oducio te od tenisa
(bojan, 12. jun 2021 00:28)

Stvarno ne znam kako te botino jedna nije sramota da napises ovakav komentar. Samo se seti krompira iz oktobra.
(maki, 12. jun 2021 07:38)

Maki duso, pa kako tebe nije sramota, pa tenis nije sport koji se igra kad je hladno. U ovakvim pravim uvjetima, Nole je pokazo kako se igra. A ono prosle godine je bilo sve samo ne temis. Tako su francuzi ispali totalni amateri sa forsiranjem tenisa. A englezi gospoda nema turnira dok uslovi nisu pravi teniski.

DukiNS

pre 2 godine

Rafa, svaka čast obojici, ali baš da ti nije bio dan... nemoj. Ulazile su ti neke loptice u polje, sačuvaj bože, protiv bilo koga drugog to bi bio poen, ali ti si se vraćao. Svaka čast zaista, malo je odlučivalo, i drago mi je što je Novak prošao. Nadam se da ne bude kao sa Vavrinkom onomad i da Cicipas pada. Ajmo Novače do besmrtnosti ove godine.

Stvari su jasne

pre 2 godine

Imao si dan, koliko si mogao da ga imas, odnosno, koliko je tata dozvoljavao.
Vec godinama sve zavisi od njega.
Ako igra svoj vrhunski tenis, niko mu nije ravan.
Cim je malo ispod tog nivoa, mnogi dobri igraci dobijaju sansu,
a pre svih ti, na sljaci.

x2

pre 2 godine

Hehehe... A Rođa nevera.... bez šale niko nije do sada 2x bio Rafu u Parizu... svaka čast, naravno nisam gledao poslednji set... sad na miru da "vratim"...

матори

pre 2 godine

Мени се није свидело што је намерно напуцавао лоптицу у тело Нолету 5 пута за један меч. Деси се једном, али... ту сам скапирао да је ментално слаб и да ће га Ноле одувати. Иначе га поштујем као спортисту тј поштовао сам га.

Бранко

pre 2 godine

Краљ је мртав - живео цар - Le Roi est mort - vive le Tsar - како кажу ожалошћени Французи..
На споменик победника ставити Новаков лик!!!

Gojko/PFC

pre 2 godine

Postovanje za rafu, a jos vece postovanje za naseg noleta! Nole je sam zakuvo svojim greskama, moglo je biti i lakse. Bravo nole!!

armadajj

pre 2 godine

Veliki si sampion Rafo. Ovakve izjave te cine jednim od najboljih sportista svih vremena. Zao mi je sto si izgubio ali Novak je masinerija koja mora da bude najbolja ikada. To je jedino moguce ako tebe pobedi na RG-u.

Brane

pre 2 godine

Hvala obojici za onakav tenis. Velicanstveno. Sve cestitke. Novak je odigrao neverovatno . Sigurno najbolji teniser u ovom trenutku. Nema sta. Bravo.

dottore

pre 2 godine

Po svemu sudeći, ATP i Federer, su "savetovali" Rafu, da NE SME da hvali Novaka...Ali sve se menja. Ideeemo Nole, GRAND SLAM! All 4!

Novak je borac kao i svi Srbi

pre 2 godine

@ Haha, 12. jun 2021 10:17
Ne lupaj, ako ne znas bar malo istoriju. Koliko vekova su Arapi drzali Pirinejsko poluostrvo? Duze nego Turci Balkansko. I pri tom, Turci, dok su bili u usponu nisu se mnogo bavili Srbima i ostalim pokorenim narodima. Tek kad je u carstvu zavladao haos, pocinju da smaraju narode koji su u njemu ziveli. A Srbi su uvek imali svest o svom carstvu, zato se i nisu mirili s okupacijom. A cak i neke dobre stvari su se tokom nje desile: Obnova Pecke Patrijarsije itd.

realno

pre 2 godine

@Ocekivanje

Da se malo razumes u tenis ne bi ti bila cudna ta izjava.
Rezultat uopste ne mora da bude merilo necije igre.
Verovatno je i igrao losije, ali je dobijao poene zbog protivnikovih gresaka I zbog toga sto je dobro odigrao samo par kljucnih poena na brejk loptama za Novaka i brejk loptama koje je on imao.
Odigras 3 bitna poena dobro, a sve ostale lose I vodis 5:0.
Vrlo lako je u tom setu moglo biti i 5:2 za Novaka, ali samo igrom slucaja nije bilo.
To ti je kao kad u fudbalu jedna ekipa igra dobro propusti 20 sansi i na kraju izgubi mec jer je primila neki glupi auto gol.
Sport I jeste toliko zanimljiv sto ne pobedjuje uvek bolji igrac ili tim.
U bar 20% slucajeva do pobede dodje onaj ko je losiji.
Cesto i sreca igra veliku ulogu.

Secam se na primer Wimbldona 2010. godine. Nadal se vec u drugom kolu jedva provuce kroz 5 setova. U trecem kolu opet jedva u 5 setova. Igra polufinale protiv Endia Mareja. Ceo mec je duplo losiji od protivnika, ali se nekako izvlaci i na kraju dobije prvi set zbog pomoci mreze na set loptu, u drugom setu opet mu mreza pomaze na set loptu, u trecem setu slicna situacija.
I umesto da izgubi taj mec sa 3:0 Nadal pobedi sa 3:0.
Na sve to u drugom polufinalu Novak izgubi od Berdiha i Nadal nicim izazvano osvoji titulu. A realno je vec posle drugog kola trebao da ide kuci.

BizmAr

pre 2 godine

Kakva noc tebra, em vrhunski mec, Novak pobijedio, plus se ja opario, kvota bila 3.5, singlao ga sa 5 eura, sjutra da se digne kesh pa u provod... Sta covjek vise da pozeli u zivotu !?

vlasta

pre 2 godine

@Jovan
A ovaj nas sa chia semenkama, posto ne jede slaninu, pobedjuje tako dopingovanog Nadala?
Ajde ljudi.. Smanjite dozivljaj, uzivajte u tenisu. Sudarili se dva sampiona, milina za gledati. Toliko puta je Novak bio blizu, moralo je i na njegovu stranu. Da Nadal nije ispucao onaj volej u aut, u taj brejku, ko zna kako bi islo dalje. Znaci, jedna lopta. Ali jeste, i sad treba uzivati u velikoj i zasluzenoj pobedi.

Mikloš Salamander

pre 2 godine

Na pocetku sam igrao gore,sta?ha ha ha pa poveo si 5:0 o cemu pricas covece,i to da kao nisi imao svoj dan,malo sutra,nego te je Nole nadvisio u svim segmentima,nece da prizna poraz sportski i kaze jeste,Novak je danas bio bolji i zasluzeno je pobedio a ne da trazi krivicu u nije bio moj dan,umor bla bla,Rafa je pa donekle i realniji a o onom drugom necu ni da pricam, hm...ajde ovako,(sajdzija na konferenciji za novinare)mušica preletela kada sam trebao da odigram forhend pa je to bio razlog mom porazu!.E to je ta razlika izmedju ove dvojice i Novaka,Nole prizna sportski,jeste bio je bolji i tacka.

Živojin

pre 2 godine

Kako god, napred Stefanose Cicipase!
(Kaiser Roger, 12. jun 2021 00:28)

Podsetio si me čuvene scene kada Čkalja stojeći iza ramena Pavla Vujisića šapuće: "Rokni ga Pajo".

Banjaluka

pre 2 godine

Kakva noc tebra, em vrhunski mec, Novak pobijedio, plus se ja opario, kvota bila 3.5, singlao ga sa 5 eura, sjutra da se digne kesh pa u provod... Sta covjek vise da pozeli u zivotu !?
(BizmAr, 12. jun 2021 00:29)

S' tolikim novcem, bi mogao razmisliti o odmoru u Grckoj ili Spaniji. Mozda cak o kupovini auta.

pirke

pre 2 godine

Kako god, napred Stefanose Cicipase!
(Kaiser Roger, 12. jun 2021 00:28)

Sto taj Goat od 40 godina nije izasao na megdan onom pravom Goat-u? Umesto toga je predao mec. Na kraju osta on na 20, a koliko ce imati Nadal i Nole, vdecemo, ali jedno je sigurno, obojica idu prekp 20

Nikola Pušonja

pre 2 godine

Nije najbolji mec ali 3.set sigurno nesto najbolje sto smo ikada pogledali, posle toga je Rafa pao potpuno i fizicki i psihicki, radovao se u jednom trenutku na 15:15 bodreci sam sebe ali uzalud, ispred sebe je imao mnogo spremnijeg igraca u svakom smislu, koji je ne tako davno izjavio da ga zanimaju samo grend slem titule. U Rimu je bila priprema, odrzavanje i tempiranje forme,sada se to lepo videlo.
Ps: U 4. setu ga je tek krenuo servis i videli smo sa kojom lakocom ga je odigrao, prepun samopuzdanja i energije...

Stefke98

pre 2 godine

Rafa je odigrao vrlo dobro,brzinu ispod svoje najjace ,ali godine su ga stigle,pa u tu brzinu ne moze vise ni da ubaci.Ono sto je odlucilo je fizicka sprema ,gde je Rafa bas pao naglo, i to se videlo jos sredinom treceg seta da ne moze da drzi ritam.Kao odlucujuci momenat izdvojio bi drugi set 4:2 za Novaka i onaj njegov servisa gem od 12minuta,gde se znalacki izvukao.A i sigurno kraj prvog seta gde je oduzeo Rafi servis, i samim tim se malo oslobio,ko zna sta bi bilo da je Rafa dobio prvi set 6-0/1,vrlo verovatno scenario od proslogodisnjeg finala,ali to je sta bi bilo kad bi bilo.Nadam se da se Nole nije emotivno ispraznio kao one 2016 godine,jer ipak treba igrati finale i to protiv Cicipasa,koji igra sezonu karijere,vrlo opasan na sljaci,pokazao je da zna i moze.Ali ako Nole bude na nivou Cipiripi se tu nista nece pitati
SporCki pozdrav,SRBIJA CEKA 19GS!

Marko Bn

pre 2 godine

Da li je moguće da čovjek se vadi sad na uslove hahahahaha. Izgubio zato što je loptica niže odskakala pa ja ne mogu da vjerujem. Sljedeći put najbolje stavite uvijek da igra po danu kada je preko 30 stepeni. Napravite mu uslove da nema vjetra i da loptica može da više odskače. Ovo je isto kad ja igram sa drugom plej stejšn pa se žalim na pokvaren dzojstik.

Drug Crni

pre 2 godine

Veliki sportista i veliki covek. Hvala ti sto si zajedno sa Novakom ucinio vecerasnji mec jednim od najuzbudljivijih koje sam ikada gledao!

donji dzep

pre 2 godine

Sad Rafa oseti kako je bilo Rodzeru na Wimbldonu i to ih je pobedio sve u njihovim kucama! Ovom pobedom je presao i tu barijeru koju je imao sve ove godine na RG. Kao sto je imao nekad i sa Rogerom. Poz

BLuka

pre 2 godine

Rafa nije do dana...ti si zbilja savršeno igrao, da su dvojiva bila sa druge strane ti bi ih sinoć pobedio koliko si fenomenalno igrao. Novak je prosto bio bolji,mogu slobodno reći da u buduće imaš ozbiljan problem na šljaci a na tvrdim podlogama prosto nemaš više šanse.

asky

pre 2 godine

Imao je on svoj dan ali je ga Novak ipak preslusao i definitivno dokazao da je najbolji. Ovsko slomiti Nadala na RG moze samo Novak i niko drugi.
Novaku kapa do poda od Bosancerosa.

Sasa

pre 2 godine

Posle AO 2012, najbolji mec u istoriji tenisa!!!
(Sergej, 12. jun 2021 00:17)

Pa to je diskutabilno, nema šta ovaj meč je bio vrhunski, ali ima mnogo vrhunskih mečeva, na primer meč Federer - Djoković u polutinalu Rolan Garosa kad je Federer prekinuo niz bez poraza Djolovića, pa Federer - Djoković na US OPEN- u kad je Djoković spadao dve meč lopte i pobedio, pa opet isti protivnici Djoković - Federer na Vimbldonu kad je Djoković takodje spasao dve meč lopte i pobedio, nekako sam uvek više voleo mečeve Federera i Djokovića zbog tenzije koja je nosila njihove mečeve jer se ne vole baš preterano.

Lav Lazo

pre 2 godine

Niko ne spori da si bolji igrac na sljaci i da su ovi vecernji uslovi daleko vise odgovarali Djokovicu. Zato bi u finalnom mecu verovatno bila drugacija prica jer bi se igralo u uslovima koji vise tebi odgovaraju sto i pokazuje 13/13, ali u ovom momentu ne bi smelo da bude price o tim stvarima. Veceras si izgubio od boljeg igraca, i tu je kraj svake price. Neka je i za nijansicu bio bolji, ali je bio. Cestitaj i bezi kuci na trening.
(Mikii, 12. jun 2021 00:17)
Meni se čini da ti nas koji smo tvrdili da Novak itekako ima šansu ove godine nazva bezmozgovićima. Kao što rekoh tada, RG je blizu pa ćemo vidjeti. Savjet: pravi se ti i dalje pametan, ali nije fino omalovažavati druge. Svako dobro.

z’brda

pre 2 godine

Vodio si 5:0 u prvom i kažeš da te nije išlo. Išlo je tebe itekako dobro, ali Novak je podigao svoj nivo i dobio te jer si se ispraznio kako je meč tekao.

Bane

pre 2 godine

Ako izuzmemo početnih 5:0, u nastavku je Djokovic uzeo 22, a Nadal 12 setova. Dakle, posle uvodnog zaletanja, palo je pranje kada se Novak probudio.

Randy Marsh

pre 2 godine

Igrao je Rafa odlično 3 i po seta. Na kraju je ostao bez snage. Ali je izgubio jer je Novak danas bio bolji.
Svaka čast obojici na spektaklu.

sakupljač minusa

pre 2 godine

Hajde budite realni. Rafa imao 2 vinera manje a skoro 20 grešaka više. Obično kad je obrnuto govorili ste da to znači da se Novak sve pitao. zasluženo je pobedio. Al to je zato što je igrao najbolji tenis svoj na Rg, što je i sam rekao. Rafin užasan servis i brdo grešaka mu nisu ni mogli doneti bolji rezultat. Novakova prednost je i bolja pripremljenost. Rafa nije imao snage ni za 4 seta. Prošle sezone je Novak sam bio kriv za ono demoliranje. Sad se objektivno može reći da je uz savršenu Novakovu igru i Rafa doprineo njegovoj pobedi.

Mikloš Salamander

pre 2 godine

Na pocetku sam igrao gore,sta?ha ha ha pa poveo si 5:0 o cemu pricas covece,i to da kao nisi imao svoj dan,malo sutra,nego te je Nole nadvisio u svim segmentima,nece da prizna poraz sportski i kaze jeste,Novak je danas bio bolji i zasluzeno je pobedio a ne da trazi krivicu u nije bio moj dan,umor bla bla,Rafa je pa donekle i realniji a o onom drugom necu ni da pricam, hm...ajde ovako,(sajdzija na konferenciji za novinare)mušica preletela kada sam trebao da odigram forhend pa je to bio razlog mom porazu!.E to je ta razlika izmedju ove dvojice i Novaka,Nole prizna sportski,jeste bio je bolji i tacka.

Torrente

pre 2 godine

Tako su francuzi ispali totalni amateri sa forsiranjem tenisa. A englezi gospoda nema turnira dok uslovi nisu pravi teniski.
(sportdetective, 12. jun 2021 09:30)

Nije bilo u pitanju englesko gospodstvo, nego pare!
Vimbldon je posle epidemije SARS-a 2012. godine bio jedini GS turnir koji je počeo da plaća osiguranje u slučaju izbijanja pandemije.

Pokupili su pare od osiguranja i baš ih briga.

Izbor

pre 2 godine

Svaka njemu čast kao tenisera ali mene mnogo iritira njegovo ponašanje onaj ritual prilikom serviranja pa peškiri jedan tamo jedan ovamo onda ono slaganje u liniji onih boca za vodu. Jos počeo da glumi da dekoncentrise Novaka sa odugovlacenjem u pripremi na Novakov servis. Sto je mnogo mnogo je. Lik previše sujetatan po tom pitanju rekao bih bolestan na neki nacin.

BLuka

pre 2 godine

Kakav tenis igra ovaj covek i sta sve brani, svemirski tenis. Mislim da ni Novak ne moze da veruje da ga je dobio posle onakvih riterna. Bravo za obojicu, i hvala vam!
(TROLejbus@
Grešiš..novak ne može berovati šta je Nadal vraćao, i ništa više.
Do 5:0 se sumnjalo ko će biti pobednik a posle je postalo apsolutno jasno kuda meč ide jer za razliku od početka prvog seta Novak je posle svake svoje greške ili gubitka gema prontno reagovao i mijenjao..tušio je Nadala kao anakonda žrtvu.

Goat Nole

pre 2 godine

Leonardo,ostaje vam samo da kukate i da se tesite.Ocekivao si i nadao se nekoj reprizi od prosle godine?E pa sad je tvoj pulen dobio takvu porciju na sred svog terena.Ove godine pada rekord po slemovima,gotovo je sve :)

Istrebljivac Vonjevina

pre 2 godine

Vonjavi spanski donjovesni histolog i patolog debelocrevnog ispusta.
Mozes Noletu zajedno sa onim vonjavim ch leprsavkom samo patike da cistis.
Idemo nazad u spansku rupu, zivlje to malo...

dejan

pre 2 godine

pavljucenkova i ....ona druga ce na ovom turniru uzeti vise novca od Nadala. Njihovi nastupi su vise vredeli i treba ih nagraditu za promociju tenisa

ronin

pre 2 godine

Свака част обојици, можда и један од најбољих тениских мечева до сада, толико врхунских поена на обе стране, нијансе су биле у питању. Рођо извини, али поред ове двојице немаш шансе да будеш најбољи свих времена, остајеш упамћен као тенисер са најелегантнијом игром и то је то.

maki

pre 2 godine

kakav dan, oducio te od tenisa
(bojan, 12. jun 2021 00:28)

Stvarno ne znam kako te botino jedna nije sramota da napises ovakav komentar. Samo se seti krompira iz oktobra.

Tedy

pre 2 godine

Kakvu defanzivu ima ovaj čovek i kakav brutalan forhend.... A šta reći za Novaka koji je to uspeo da reši.... Nestvarni Novak Đoković teniski svet za sebe

Niko

pre 2 godine

Izvini druze, uz duzno poštovanje igrao si odlično, sevirao kao nikad, ali jednostavno to je tvoj najbolji tenis igrao si 110%
I ne mozeš bolje od toga sa novakom jer ti on ne dozvoljava, nije to švarcman.Jedino ko moze bolje to je novak i to jedino da bolje servira, sinoć ga servis nije tako sluzio. VAMOS NOVAK

No name

pre 2 godine

Ti si dobar čovek velik sportsmem vidi se da jedva suzdržao a da nije zaplakao stalo mu je da bude isto koliko Novak po broju GS uspešan zato se igra sport.

Odnosno ostane nepobediv u Parizu.

Glava gore šampione ! Odmori idu novi turniri to jest Vimbldon pa beton nadamo se tituli i sigurno će biti koji GS do kraja karijere. Poraz sastavni deo sporta. I ovo ne umanjuje 13RG koja osvojio. Prosto Novak bio bolji to je danas odlučilo.

Zeljko

pre 2 godine

R E S P E C T 👏👏👏……ali necu mu zaboraviti sto mi je dzigericu pojeo svih ovih godina pa i juce u prvom setu👍💪🏆

Konfučije

pre 2 godine

(Mikii, 12. jun 2021 00:17)
Ne mogu biti siguran da li je ovo nik od redovnog Mikija? Ali voleo bih pročitati neko objektivno mišljenje, bez navijačke ostrašćenosti. Znam da je većina komentara koje ostavljaš borba protiv primitivizma i to navlači bes velikog broja ljudi. Ja jesam veliki Novakov navijač, ali trudim se objektivno sagledati neke stvari. Isto tako znam da ti nisi za Novaka, ali to ne menja stvar. Sport dobro razumeš, napiši neku opservaciju lišenu prepucavanja, voleo bih pročitati. Pozdrav.

realno

pre 2 godine

Ostaje zal sto Nole nije malo bolje usao u prvi set pa da ga zbrise sa 3-0 . Salu na stranu, gotovo savrsen mec na nasu radost, pobedjen je kako Nole kaze najveci rival i to na njegovom terenu. Gde ces lepse...

Gazda Dojkan

pre 2 godine

Vidno se mučio pred kraj meča. Baš je loše izgledao. I pored ogromnog broja neiznudjenih, tri seta je bio u egalu. Strasan borac. Nema veze da li mu ide ili ne, igra iz sve snage. I ima verovatno najbolju kontru ikada.

Anangaranga

pre 2 godine

Nadal je odigrao svoj najbolji mec ove godine na Sljaci... greske su nastupile kada je ostao bez snage jer je pregoreo u pokusaju da prati Novaka u mecu.. jako tezak mec i fizicki i psihicki!!
(magla svuda oko nas, 12. jun 2021 11:41)

Daleko je to od najboljeg, da je odigrao najbolji mec pobedio bi.

KiM

pre 2 godine

Idemo Noleee!!! Legendo!!! Ali ljudi moram da se osvrnem na Nadala. Jedan od najvecih sportista svih vremena! Nadal=definicija sportiste!

ekspert

pre 2 godine

Da je ti bilo finale uzeo bi ga Nadal ko jedan. Prosto zato što se finale igra po danu, i ispali ga malo maler što su ona dva baksuza ostali do sedam.

Brane

pre 2 godine

Nadal-servis nula,bekend nula,forhend grešaka koliko hoćeš u četvrtom setu ostao bez snage.Danas bi izgubio od bilo kojeg top 7 igrača osim možda Mede.

Haha

pre 2 godine

@Zasluzio je
Hahaha, oni sa tim m......... sa Balkana su vekovima bili obicni robovi, turski, austrijski itd, dok su Spanci vladali svetom.
Dakle, tvoji preci pokorni turski robovi, koji cute dok im decu odvode u janjicare i hareme, a zene plode i sire turske gene, a njegovi preci gospodari sveta.
I ti lajes o Balkanu i balkanskoj hrabrosti. To je "balkanski" obraz.

nicks

pre 2 godine

Jadni Nosonja da ga Milkica mora opet tući
A u nedjelju tek....
Švicarska podiže kvote za ulaz radnika sa Kosova
Podiže kamate na -3% za štednju....

Ivаn

pre 2 godine

Mа dаjte ljudi ovde se predstаvljа kаko je Nаdаl igrаo sjаjno, а nije ni blizu. 55 neiznudjenih gresаkа, 8 ili 9 duplih... To je kаtаstrofа. U jednom trenutku nije mogаo dа ubаci prvi servis mаltene ceo 4 set. Nije ovo nikаkаv mec bio. Jedino sto je vаljаlo je onаj 3 set.

Batistuta

pre 2 godine

Svaka cast i Rafi, ANTOLOGIJSKI mec, potpuno zasluzeno Rafa ostaje drugi u GOAT trci, a znamo ko je prvi ;) Rafi sve cestitke jos jednom, zelim mu da osvoji vise grend slemova od kralja foliranja i bezanja kad je gusto, ali bar za jedan manje u odnosu na jedinog pravog sampiona, srpskog asa i coveka kojeg je nemoguce ne voleti!
(Anthony Soprano, 12. jun 2021 00:27)

Zasto nemoguce? Pa ja ga ne volim a Srbin sam.

Leonardo

pre 2 godine

Rafa ni blizu maksimuma, previse neprisiljenih, uzasno los dan.. da igraju sutra opet nole bi dobio porciju kao i lani, uzeo bi maximum 1set ..ali eto sta je tu je, od iducih 5 rg uzet ce rafa jos 3-4 sigurno

danijel

pre 2 godine

Pa, ipak je Nole igrao na domacem terenu, zivi u Francuskoj gde plca i porez, ima francuski pasos, deca rodjena u Francuskoj, pricaju bolje francuski nego srpski... Bice revans u Madridu!

Zasluzio je

pre 2 godine

Zasluzili smo i mi brate Rafice, da konachno ne gledamo te rituale uvo nos shorc nos uvo...dosta si nas 16 godina muchio, idi malo pogledaj taj drop shot Noleta na tvoju set loptu u trecem setu i razumjeces zasto ovde na Balkanu zive ljudi sa velikim mu..tinama kakve nemaju ni bikovi sa Majorke

Brane

pre 2 godine

Nadal-servis nula,bekend nula,forhend grešaka koliko hoćeš u četvrtom setu ostao bez snage.Danas bi izgubio od bilo kojeg top 7 igrača osim možda Mede.

maki

pre 2 godine

kakav dan, oducio te od tenisa
(bojan, 12. jun 2021 00:28)

Stvarno ne znam kako te botino jedna nije sramota da napises ovakav komentar. Samo se seti krompira iz oktobra.

Хм,хм

pre 2 godine

Мало је било овако,па је мало било онако.Рафа је велики тенисер,али ипак сујета излази из њега.Сјајно је играо Рафа и било ко други би попио 3-0 ладно.Не требају му ови фазони,лоптица мање одскаче итд.Да није краљ овог терена,да није за све ове године,против Новака играо ама баш у свим условима,поверовао би му.Новак Ђоковић је искључиви кривац за пораз,јер је успео по први пут да надјача Рафу и на шљаци,јер га је у једном тренутку излудео са угловима које је погађао,јер је веровао до краја,јер је већ после првог сета убацио црв сумње у Рафину главу.Не,велики Рафаеле, ти ниси могао боље од овога да одиграш.

Haha

pre 2 godine

@Zasluzio je
Hahaha, oni sa tim m......... sa Balkana su vekovima bili obicni robovi, turski, austrijski itd, dok su Spanci vladali svetom.
Dakle, tvoji preci pokorni turski robovi, koji cute dok im decu odvode u janjicare i hareme, a zene plode i sire turske gene, a njegovi preci gospodari sveta.
I ti lajes o Balkanu i balkanskoj hrabrosti. To je "balkanski" obraz.

Anangaranga

pre 2 godine

Nadal je odigrao svoj najbolji mec ove godine na Sljaci... greske su nastupile kada je ostao bez snage jer je pregoreo u pokusaju da prati Novaka u mecu.. jako tezak mec i fizicki i psihicki!!
(magla svuda oko nas, 12. jun 2021 11:41)

Daleko je to od najboljeg, da je odigrao najbolji mec pobedio bi.

Anthony Soprano

pre 2 godine

Svaka cast i Rafi, ANTOLOGIJSKI mec, potpuno zasluzeno Rafa ostaje drugi u GOAT trci, a znamo ko je prvi ;) Rafi sve cestitke jos jednom, zelim mu da osvoji vise grend slemova od kralja foliranja i bezanja kad je gusto, ali bar za jedan manje u odnosu na jedinog pravog sampiona, srpskog asa i coveka kojeg je nemoguce ne voleti!

ekspert

pre 2 godine

Da je ti bilo finale uzeo bi ga Nadal ko jedan. Prosto zato što se finale igra po danu, i ispali ga malo maler što su ona dva baksuza ostali do sedam.

kurtone

pre 2 godine

Nadal.. Uvek fer i korektan kako u pobedi tako i danas u porazu! Bravo Rafa, veliki si sampion ali danas je drugi sampion bio bolji! Do sledeceg susreta, Adios

Istrebljivac Vonjevina

pre 2 godine

Vonjavi spanski donjovesni histolog i patolog debelocrevnog ispusta.
Mozes Noletu zajedno sa onim vonjavim ch leprsavkom samo patike da cistis.
Idemo nazad u spansku rupu, zivlje to malo...

Leonardo

pre 2 godine

Rafa ni blizu maksimuma, previse neprisiljenih, uzasno los dan.. da igraju sutra opet nole bi dobio porciju kao i lani, uzeo bi maximum 1set ..ali eto sta je tu je, od iducih 5 rg uzet ce rafa jos 3-4 sigurno

zoran

pre 2 godine

Rafa malo nije realan... Igrao je Rafa sjajan tenis večeras ali se tesi.... Kao nije mu bio dan, pa noć menja uslove i slično... Noć je i Novaku,
uslovi su isto obojici....
Novak je sve vreme vrsio pritisak...
Treba reći da čak i kod 5-0 u prvom setu Nole nije igrao mnogo lose već su sve zavrsnice gema otisle Rafi.

Dušan

pre 2 godine

Svaka čast na izjavi, Novak je bolji teniser, ali ovaj čovek bukvalno živi za tenis i pobede, neverovatan podvig je njega pobediti na RG, zato je Novak najveci teniser svih vremena, uspeo je.. I ranije ga je imao, nije se dalo, ali na kraju je jasno sve.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Svaka ti čast na izjavi. Zna da mu je ovo bio meč karijere jer bi otišao na 21 GS i opet dostojanstven u porazu. Poštovanje!

Jovan

pre 2 godine

Deklasirao je dopingovanog Nadala. Protiv Novaka ni hemija ne pomaze Vreme je da Nadal zavrsava karijeru, ne moze se vecito dopingom orikrivati nemoc. Pa pogledajte samo kako on trci, kao robot. Taj za deset godina nece moci da se krece. Njegova realnost su invalidska kolica.

Pozdrav svim normalnim ljudima

pre 2 godine

Veliko postovanje za tebe Rafa, svakako je moglo da bude drugacije da si neke udarce pogodio, ali sve u svemu najrealnije sto si mogao da kazes je "Cestitam najboljem ikada"...

Batistuta

pre 2 godine

Svaka cast i Rafi, ANTOLOGIJSKI mec, potpuno zasluzeno Rafa ostaje drugi u GOAT trci, a znamo ko je prvi ;) Rafi sve cestitke jos jednom, zelim mu da osvoji vise grend slemova od kralja foliranja i bezanja kad je gusto, ali bar za jedan manje u odnosu na jedinog pravog sampiona, srpskog asa i coveka kojeg je nemoguce ne voleti!
(Anthony Soprano, 12. jun 2021 00:27)

Zasto nemoguce? Pa ja ga ne volim a Srbin sam.

antiDebil

pre 2 godine

A jel pricalo o povredama I problenima? Jel tupilo u prazno I foliralo se?
Nije?
Jos je rano, pocece koliko sledece nedelje...
A kad ce ono da dobije Djokovica na AO, pitam za druga?

TROLejbus

pre 2 godine

Kakav tenis igra ovaj covek i sta sve brani, svemirski tenis. Mislim da ni Novak ne moze da veruje da ga je dobio posle onakvih riterna. Bravo za obojicu, i hvala vam!

Ivаn

pre 2 godine

Mа dаjte ljudi ovde se predstаvljа kаko je Nаdаl igrаo sjаjno, а nije ni blizu. 55 neiznudjenih gresаkа, 8 ili 9 duplih... To je kаtаstrofа. U jednom trenutku nije mogаo dа ubаci prvi servis mаltene ceo 4 set. Nije ovo nikаkаv mec bio. Jedino sto je vаljаlo je onаj 3 set.

Marko

pre 2 godine

Zasto imam ovdje ovdje osjecaj da on malo podcjenjuje Djokovica. Prica o njemu kao da je on bilo ko. Gdje je pomen o vanzemaljskim reternima Novaka koji su se desavali veceras....

UrkeGP

pre 2 godine

Rafa igrao si ti svoj najbolji tenis ali za ovako naostrenog Novaka nema leka. Novakov najvisi nivo u tenisu ni jedno bice koje je postojalo na planeti Zemlji nikads nije dostiglo. Tacka.

Vaše ime

pre 2 godine

Ma sta kazes bre. Nije imao svoj dan? Pa odigrao je vrhunski, bilo koga drugog bi pomeo za sat ipo. Samo sto je Novak odigrao svoj top tenis, i nije mu se predao kao prosle godine.

golijat

pre 2 godine

Covek zivi za tenis …Jedva se nakanio ozeniti onom devojkom, ali njega to ne interesuje…brak, deca! Ona je samo paravan , privid normalnosti kod njega ! Verovatno ne moze ni da ima decu od tolikog pucanja ko zna cime , samo da ne unisti zdravlje. Srecno Rafa , jos godina pa u penziju, verovatno…

Baltazar

pre 2 godine

Sve vajni stručnjaci pa rekoh sebi da i ja napišem koju.
Uz dužno poštovanje Švarciju i Beretiniju zna se koga svi mi priželjkujemo u polufinalu gornjeg dela žreba.
Ključan set koji Noletu skoro pa garantuje pobedu protiv Nadala je treći. Treći set kako zna i ume MORA da dobije. Ukoliko eventualno izgubi prva dva seta, dobije li treći, Nole vozi Nadala u 5 setova na snagu i izdržljivost i dobija meč (3:2 za Noleta)! Ukoliko Nole osvoji prvi ili drugi set i taj FAMOZNI treći on to završava u 4 seta (3:1 za Noleta).
Ovakav stav gradim na tome da Nadal nema snage za 5 setova i ako se sećate s jeseni kada su igrali finale na RG njih dvojica da je Nole kojim slučajem dobio treći set dobio bi i meč u pet setova. Nadal je već počeo da posrće u tom trećem. Nije posrnuo jer ga Nole nije namučio u prva dva seta, pogotovo u onom prvom koji veoma brzo izgubio sa 6:0. Znači nema lakih poena, kidati od prvog udarca i izmučiti Rafu pa makar i dobio prva dva seta. Treći set, ponavljam, je ključ za Noleta i tu leži njegova čista pobeda, bilo u 4 ili 5 setova! Iiiiideeeemooooo Nooooleeeee!!!!
(Baltazar, 08. jun 2021 20:34)

Ocekivanje ?

pre 2 godine

Nisam ocekivala ovako bednu reakciju od Nadala.
Zar je toliko tesko ljudski ,sportski ,priznati ," NOVAK JE BOLJI"
Svetlosnim miljama je razlika izmedju NOVAKA I OSTALIH.
SVE VAS ,RODZERA I ORGANIZATORE DA BUDE SRAMOTA ZA NAMESTANJE REDOSLEDA TAKMICENJA.

Serz

pre 2 godine

Druze svaka tebi cast. I aplaudirao si mu na dobre poene, i proveravao njegove aute, maksimalno si bio korektan i svaka ti cast. Bio je Novak bolji veceras i vreme ce pokazati da je to bilo odlucujuce za goat trku,da te ostavi na 20gs-ova.Svakako si veliki sampion, jedan od 3 najbolja svih vremena, rekao bih drugi na toj listi...

ovako stoje stvari

pre 2 godine

Rafa, prosle godine u finalu Novak nije imao dan, i ti si to iskoristio i isprasio si ga. Danas ste obojica imali svoj dan, spremni i naostreni, i Novak te je pobedio. Zato sto je on GOAT kad igra u top formi, i ti se uverio u to.

Mikii

pre 2 godine

On kaze da nije imao svoj dan? Ha! Naravno da si imao svoj dan. Ako razbijes prvi set onako kako si odigrao, ako vracas brejkove onako kako si vracao u narednim setovima, ti si imao svoj dan. Mozda nije odigrao vrh svog Rolan Garos tenisa, ali je odigrao na milimetre od toga. Problem je sto ga je Djokovic razmontirao. Dakle ne radi se o "nemanju svog dana" nego se radi o tome da je Novak Djokovic G.O.A.T. tenisa i to i veceras ce mnogi u sebi priznati,ono makar ako nisu dovoljno veliki da kazu naglas.

realno

pre 2 godine

@Ocekivanje

Da se malo razumes u tenis ne bi ti bila cudna ta izjava.
Rezultat uopste ne mora da bude merilo necije igre.
Verovatno je i igrao losije, ali je dobijao poene zbog protivnikovih gresaka I zbog toga sto je dobro odigrao samo par kljucnih poena na brejk loptama za Novaka i brejk loptama koje je on imao.
Odigras 3 bitna poena dobro, a sve ostale lose I vodis 5:0.
Vrlo lako je u tom setu moglo biti i 5:2 za Novaka, ali samo igrom slucaja nije bilo.
To ti je kao kad u fudbalu jedna ekipa igra dobro propusti 20 sansi i na kraju izgubi mec jer je primila neki glupi auto gol.
Sport I jeste toliko zanimljiv sto ne pobedjuje uvek bolji igrac ili tim.
U bar 20% slucajeva do pobede dodje onaj ko je losiji.
Cesto i sreca igra veliku ulogu.

Secam se na primer Wimbldona 2010. godine. Nadal se vec u drugom kolu jedva provuce kroz 5 setova. U trecem kolu opet jedva u 5 setova. Igra polufinale protiv Endia Mareja. Ceo mec je duplo losiji od protivnika, ali se nekako izvlaci i na kraju dobije prvi set zbog pomoci mreze na set loptu, u drugom setu opet mu mreza pomaze na set loptu, u trecem setu slicna situacija.
I umesto da izgubi taj mec sa 3:0 Nadal pobedi sa 3:0.
Na sve to u drugom polufinalu Novak izgubi od Berdiha i Nadal nicim izazvano osvoji titulu. A realno je vec posle drugog kola trebao da ide kuci.

Рајко Четник, клуб 311+

pre 2 godine

Браво Рафо, краљ шљаке је достојанствено поднео пораз од цара тениса.
Двојица највећих одиграли су величанствен меч а зна се и ко је побегао са мегдана.
Респект дивовима тениса.

zile

pre 2 godine

Budi bre čovek, imao si ti tvoj dan, ali si ispred sebe imao stenu i boljeg od sebe, jel to tako teško priznati, mukice, ili su ti steroidi popili mozak, a ?

dure

pre 2 godine

Pre meča pitam druga "eksperta",kako ono beše,kad padne mrak,poveća se vlaga,jel loptica ide brže ili sporije.Kad mi je odgovorio,ja ispadoh ekspert i kažem,da je to šansa za Novaka!Zaista mislim da su igrali prvi meč dana,bilo bi znaaatno teže...

...

pre 2 godine

kako je ljigav, umanjuje pobedu izvlacenjem na uslove koji su bili isti kao prosle godine u finalu, pritom kaze da mu nije dan a igrali epski mec koji je pucao od kvaliteta. ljiga nesportska.

John

pre 2 godine

"nisam imao svoj dan"

Ma nemoj. Da si protiv bilo koga drugog (uključujući tu i Federera) odigrao onako ako sinoć bilo bi to rutinsko gaženje sa 3:0 ne bi se ni oznojio...
Imao si ti dan kakav si retko imao.
Samo, ima jedan "mali" problem. I Đoković je imao svoj dan. I bio si dovoljan baksuz da naletiš na njega baš kada on ima svoj dan. A kada Đoković ima svoj dan, tada ne pomaže ni meč lopte protiv njega da imaš. Eno, pitaj Federera...

znalac

pre 2 godine

Imao si ti svoj dan itekako ,nego te je pojeo najbolji teniser u istoriji ,jos jednom je pokazao da kad je u svom elementu ne moze mu niko nista i nigde ,do kraja trećeg seta si se držao i posle kad si video da nema boze pomozi samo si se predao i izduvao ko balon

Analiza

pre 2 godine

Iako deluje fer,ovo nije realno vidjenje meca.Rafa kaze da nije imao dan (??).Malo cudno,kidao je kao lud,ja bih pre rekao da je bio na svom maksimumu i da bolje od toga juce ne moze.Jeste imao par gresaka kad je poklonio Novaku poene,ali je zato osvojio gomilu neverovatnih poena koji su vec vidjeni bili za Novaka.Ipak Novak je sve izdrzao,uvek se vracao,i kao i obicno,kad je najvaznije odigrao najbolje.I to je ta mentalna snaga gde Novak nema premca u svetu.I to ce se videti u njihovim narednim mecevima na RG ako ih bude.A ja verujem da ce se sresti bar jos jednom,dvaput,u Parizu.Nece Rafa imati sta da trazi u tim duelima.Pa nek prica i dalje da nema dan.

vlasta

pre 2 godine

@Jovan
A ovaj nas sa chia semenkama, posto ne jede slaninu, pobedjuje tako dopingovanog Nadala?
Ajde ljudi.. Smanjite dozivljaj, uzivajte u tenisu. Sudarili se dva sampiona, milina za gledati. Toliko puta je Novak bio blizu, moralo je i na njegovu stranu. Da Nadal nije ispucao onaj volej u aut, u taj brejku, ko zna kako bi islo dalje. Znaci, jedna lopta. Ali jeste, i sad treba uzivati u velikoj i zasluzenoj pobedi.

Ana

pre 2 godine

Reci, 'nisam imaosvoj dan' ja za povracanje. Uvek je imao dva dana odmora pred polufinale, igrao u uslovima koji najbolje odgovaraju njegovoj igri itd i sada reci, nije mi bio dan...?!!! Secam se kada je Nole trazio da se pokvasi teren u jednom od njihovih meceva na garosu a on se nije slozio... Sve su ti udovoljavali i sada kada neces podici trofej nalazis smesne razloge za to. Nole je godinama igrao po tri dana, bez pauze pred polufinale ili finale. I? Da li je nesto rekao povodom toga? Igrao si nocu i to nije dobro za tvoj spin? Ma stvarno? A sta mislis da se uvek igralo uvece, koliko bi osvojio titula, ali nije jer nije bilo reflektora. Daj bre, samo kmecite a imali ste sve moguce povlastice i ti i Rodja.

Poznanik

pre 2 godine

Rafa je zaista kralj sljake, veliki igrac i sjajan borac.
Ali, Nole je jednostavno - bolji.
Valjalo bi Noletu da osvoji bar jos dva GS u narednih godinu dana.
Naravno, prvo ovaj u nedelju.
Moje misljenje je da su Rafa i Fed narocito, zavrsili sa GS titulama.

Mikii

pre 2 godine

Niko ne spori da si bolji igrac na sljaci i da su ovi vecernji uslovi daleko vise odgovarali Djokovicu. Zato bi u finalnom mecu verovatno bila drugacija prica jer bi se igralo u uslovima koji vise tebi odgovaraju sto i pokazuje 13/13, ali u ovom momentu ne bi smelo da bude price o tim stvarima. Veceras si izgubio od boljeg igraca, i tu je kraj svake price. Neka je i za nijansicu bio bolji, ali je bio. Cestitaj i bezi kuci na trening.

bcr

pre 2 godine

Jak los gubitnik tokom cele karijere.
Te recenice koje izgovara su na nivou deteta, svaka recenica 3-4 reci ( umor, lose vreme, odskok, brejk lotope, los volej ) i samo tako u krug.

majstor

pre 2 godine

Federer je "penzionisan" pre dve godine na Wimbledonu, danas je "penzionisan" i Rafa.Rafa ima prednost u vidu šljake u odnosu na Federera koji nema prilike da bude dominantan na nekom od turnira.

armadajj

pre 2 godine

Veliki si sampion Rafo. Ovakve izjave te cine jednim od najboljih sportista svih vremena. Zao mi je sto si izgubio ali Novak je masinerija koja mora da bude najbolja ikada. To je jedino moguce ako tebe pobedi na RG-u.

ivke

pre 2 godine

Svaka cast . Rafael Nadal i Novak su uvek bili gospoda i u pobedi i porazu , uvek korektno cestitaju boljem . Na kraju karijera , izmedju njih dvojice ce se vodiiti debata o najboljem ikada , iako je po meni Nole to vec sada ( osvojio u nedelju ili ne ) . Rodzera ce nazalost samo njegovi veliki faonovi da pokusavaju da uguraju u trku izmedju ove dvojice .

No name

pre 2 godine

Ti si dobar čovek velik sportsmem vidi se da jedva suzdržao a da nije zaplakao stalo mu je da bude isto koliko Novak po broju GS uspešan zato se igra sport.

Odnosno ostane nepobediv u Parizu.

Glava gore šampione ! Odmori idu novi turniri to jest Vimbldon pa beton nadamo se tituli i sigurno će biti koji GS do kraja karijere. Poraz sastavni deo sporta. I ovo ne umanjuje 13RG koja osvojio. Prosto Novak bio bolji to je danas odlučilo.

sakupljač minusa

pre 2 godine

Hajde budite realni. Rafa imao 2 vinera manje a skoro 20 grešaka više. Obično kad je obrnuto govorili ste da to znači da se Novak sve pitao. zasluženo je pobedio. Al to je zato što je igrao najbolji tenis svoj na Rg, što je i sam rekao. Rafin užasan servis i brdo grešaka mu nisu ni mogli doneti bolji rezultat. Novakova prednost je i bolja pripremljenost. Rafa nije imao snage ni za 4 seta. Prošle sezone je Novak sam bio kriv za ono demoliranje. Sad se objektivno može reći da je uz savršenu Novakovu igru i Rafa doprineo njegovoj pobedi.

Alex

pre 2 godine

Nije imao svoj dan? Ne Rafa, i te kako si imao ali je dosao jaci a taj je svetski broj 1 i pobedio te. A ti si i te kako imao dan, igrao si preko svog maksimuma.

dure

pre 2 godine

Rafa još jednom pokazuje kakav je sportista i dzentlmen,iako na terenu izgleda arogantno..svaka čast najbolji drugi teniseru svih vremena!

sportdetective

pre 2 godine

kakav dan, oducio te od tenisa
(bojan, 12. jun 2021 00:28)

Stvarno ne znam kako te botino jedna nije sramota da napises ovakav komentar. Samo se seti krompira iz oktobra.
(maki, 12. jun 2021 07:38)

Maki duso, pa kako tebe nije sramota, pa tenis nije sport koji se igra kad je hladno. U ovakvim pravim uvjetima, Nole je pokazo kako se igra. A ono prosle godine je bilo sve samo ne temis. Tako su francuzi ispali totalni amateri sa forsiranjem tenisa. A englezi gospoda nema turnira dok uslovi nisu pravi teniski.

dush

pre 2 godine

Ja Sam primerio jos od AO da Nadal nema kondicije. Cim igra sa jacim protivnikom 4-5 seta ne moze izdrzati.Jedini nacin sa pobedi je 3-0, eventualno 3-1. Protiv Novaka u cetvrtom setu je fizicki pao, nije imao snage. Da se igrao peti set on ne bi mogao da hoda. Isto protic Civipasa prosli AO, prva 3 seta igrao dobro i kad je izgubio treci nije ga bilo nigde. Nazalost godine cine svoje. On nije talentovan kao Federer i Djokovic,zato Federer sa 38 godina igra Finala i polufinala GS. Verujem da ce i Novak sa 37 igrati na vrhunskom nivou.Nadal je sve postigao svojim neverovatnim radom i zalaganjem, zato ga je kostalo zdravlje, pogotovu igrajuci sljaku, najzahtevnija podloga.

Prozukli novinar

pre 2 godine

Zaista neverovatna izjava velikog tenisera. Nije imao svoj dan, a igrao je mozda i najbolji mec ikada. To najvise govori koliko spanskog "bika" ova realnost boli. Nije Nole zapinjao u Rimu i to su videli oni koji su hteli da vide. Mudri Djokovic tamo je "snimio" kako moze da ga pobedi i tako je i bilo. Dao mu je malo lufta na pocetku i posle ga jednostavno-"samleo". Novak Djokovic velikan , a nas. E, da navijac sam Partizana evo vec pola veka i pozdrav za sve prave navijace "crno-belih", koji bas kao i ja Noletu ni trunku ne zameraju- iskrenost.

Vaše ime

pre 2 godine

idi malo pogledaj taj drop shot Noleta na tvoju set loptu u trecem setu i razumjeces zasto ovde na Balkanu zive ljudi sa velikim mu..tinama kakve nemaju ni bikovi sa Majorke
(Zasluzio je, 12. jun 2021 00:28)

Svaka čast

Dušan

pre 2 godine

Nije bilo tvoje veče,Pa bolje od ovoga ne možeš,Sve si vratio i imao čak puno sreće,svaka lopta koja je udarila u vrh mreže je prešla u Novakovo polje.Najbolji Rafa na Rolan Garosu i Novak od večeras,Novak bi pobedio.

Marko

pre 2 godine

Svaka cast momci!
Odigrali ste mozda najbolji mecu istoriji tenisa.Novak je dokazao i tek ce dokazati da je najbolji teniser ikada.
Pomera granice i pitanje je momenta kada ce doci do brojke od 21 titule na Grand slamu.

Anfield

pre 2 godine

Najbolji igrač na šljaci ikad, ipak je igrao protiv najboljeg ikad, neka tuga mi dođe kad pomislim da je Novak penzionisao Nadala posle ovog RG, još godinu-dve i odoše bogovi tenisa na odmor, privilegije je gledati ih dok traju.

поп

pre 2 godine

Опасан кварњак овај Надал.Чим није победио није имао свој дан...Кад ће једном да призна да је Новак за њега мозак...

KiM

pre 2 godine

Idemo Noleee!!! Legendo!!! Ali ljudi moram da se osvrnem na Nadala. Jedan od najvecih sportista svih vremena! Nadal=definicija sportiste!

Realno

pre 2 godine

Igrao si ti fenomenalno, ali je Djoković igrao ludački dobro!
Bitno je da Rafa neće osvojiti jedini GS koji i može da osvoji,a naravno bilo bi dobro da ga Novak osvoji.
Najbolji meč na šljaci koji sam gledao, a nemam malo godina.

Mandingo

pre 2 godine

Ne bih rekao da je Rafa imao los dan. Naprotiv, igrao je odlicno ali imao je tu nesrecu da je Nole igrao bolje i zasluzeno pobedio. Ovo je bio najbolji mec mislim u istoriji Roland Garosa i megju najboljim na shljaci. Put za najvise gran slema je otvoren. Bravo Nole, kao uvek podrska iz Makedonije

Mikloš Salamander

pre 2 godine

Na pocetku sam igrao gore,sta?ha ha ha pa poveo si 5:0 o cemu pricas covece,i to da kao nisi imao svoj dan,malo sutra,nego te je Nole nadvisio u svim segmentima,nece da prizna poraz sportski i kaze jeste,Novak je danas bio bolji i zasluzeno je pobedio a ne da trazi krivicu u nije bio moj dan,umor bla bla,Rafa je pa donekle i realniji a o onom drugom necu ni da pricam, hm...ajde ovako,(sajdzija na konferenciji za novinare)mušica preletela kada sam trebao da odigram forhend pa je to bio razlog mom porazu!.E to je ta razlika izmedju ove dvojice i Novaka,Nole prizna sportski,jeste bio je bolji i tacka.

Banjaluka

pre 2 godine

Kakva noc tebra, em vrhunski mec, Novak pobijedio, plus se ja opario, kvota bila 3.5, singlao ga sa 5 eura, sjutra da se digne kesh pa u provod... Sta covjek vise da pozeli u zivotu !?
(BizmAr, 12. jun 2021 00:29)

S' tolikim novcem, bi mogao razmisliti o odmoru u Grckoj ili Spaniji. Mozda cak o kupovini auta.

Bardami

pre 2 godine

Nije imao svoj dan?! Ne može da se oslobodi sujete. Nisi imao svoj dan, jer je Nole igrao na svom nivou. A kad je Djoković na "svom" nivou ne bitno je na kojoj podlozi igra i s kim. Najbolji je.

Torrente

pre 2 godine

Dakle, tvoji preci pokorni turski robovi, koji cute dok im decu odvode u janjicare i hareme, a zene plode i sire turske gene, a njegovi preci gospodari sveta.
I ti lajes o Balkanu i balkanskoj hrabrosti. To je "balkanski" obraz.
(Haha, 12. jun 2021 10:17)

Pati, nesrećo, tek će da boli kada prof. dr. sci. med. Đoković ode na 23+ GS. :)

Sinke

pre 2 godine

Nadal je igrao svoju igru,bio je blizu svog najboljeg nivoa,definitivno,ali Novak je isto bio prakticno na svom vrhuncu,i zato smo dobili ovako lud i nezaboravan mec...Vidjelo se na kraju meca da je ovo Nadalu tesko palo,jer ima 35 godina,13 tiutla na Rolan Garosu,i prosto nije navikao da bude porazen.Cak je i meni bilo nevjerovatno vidjeti Nadala porazenog,toliko nas je navikao samo na pobjede....A sada Novace,stisni jako do kraja,pobjedi Cicipasa i osvoji 19 gren slem.

milanche

pre 2 godine

nisi imao svoj dan,pa nije ga imao ni nole prosle god u finalu,karma je cudo,pa si likovao,molim eurosport da ukine reklamu od prosle god koju vrte celu godinu

dottore

pre 2 godine

Po svemu sudeći, ATP i Federer, su "savetovali" Rafu, da NE SME da hvali Novaka...Ali sve se menja. Ideeemo Nole, GRAND SLAM! All 4!

sini

pre 2 godine

Kako god, napred Stefanose Cicipase!
(Kaiser Roger, 12. jun 2021 00:28)

Hahahha boli i treba za takve kao ti BOL je jedino rešenje!!!!

Gustav

pre 2 godine

Kazi bila je velika borba, Novak je sasvim zasluzeno pobedio. Kakav dan, kakva set lopta, imao je srece vise nego pameti sto je uopste i dosao do 6-5 i set lopte. Trebalo je ranije biti 2-1 za Noleta. Koliko je samo linija pogodio, lopti koje su od sajle mreze zavrsile u polju umesto u autu. Pocinjes i ti da mi se gadis kao kolega Svajcarac, oducice vas Novak od tenisa

dOox

pre 2 godine

Ajmo biti realni. Sinoc, bilo koji igrac da je bio preko mreze umesto Djokovica, sa tom "slabom" igrom, bilo bi 3-0 za Nadala i to lagano.

raks

pre 2 godine

Procitajte Novakov komentar ovde na sajtu. Trebalo mu je 4prva gema da se prilagodi Rafi. Na onih 5:0 je pocelo, i to je to, nema vise sta da se prica, da je Rafa odigrao mec karijere ne bi imao sanse. Drugi set je Nadal mogao samo da ceka da se zavrsi. Dao je u trecem sve od sebe, al ne vredi, opet taj tajbrejk u kome dolazi do izrazaja Novakov mentalitet. Zadnji set- Novak ko na dopingu, Nadal je znao da nema nikakve sanse, 6gemova u nizu je dobio Novak, bio je na 300% sebe, ja ono nisam video.

glukozamin

pre 2 godine

Znači ni priprema pred meč ne može da pomogne. Igrao je "Neljuti se čoveče" a ipak se pravda.
Ali, šta je mogao da kaže kao opravdanje, da ni dr. Fuentes nije više ono što je nekad bio?

marko

pre 2 godine

Samo dvojica tenisera su uspela da pobede Nadala na RG:

Soderling 2009. i Đoković 2015. i 2021.

Neverovatan uspeh, za koga god da navijate ???????

Sejl Brejl

pre 2 godine

Rafa ti si car. To sto si ti uspio u parizu nece vise niko nikada uspjeti. Zato je ova danasnja pobjeda naseg noleta jos sladja i dragocenena. Bilo je privilegija gledati vas a ma da i stetno po zdravlju ? svaka cast nasem novaku!!! Nemam rijeci..idemoooooooooo

The pilot

pre 2 godine

SRAM TE BILO!
Nikada u karijeri posle poraza od Novaka, nisi izjavio da je Novak bio bolji!
I ti, kao i Federer ste uvek gubili - jer ste imali loš dan!
Ubio vam je psihu!

Boston Celtics

pre 2 godine

Kakav folirant.
Svake godine mu organizatori šteluju raspored i stavljaju ga da igra pre Djokovića kako bi imao više vremena za oporavak. Nadam se da do kraja karijere nećeš uzeti više nijedan GS, folirantu jedan.

Vasic

pre 2 godine

“Nisam imao svoj dan”.

Da li je stvarno ovo rekao?
Pa covece poveo si 5-0, dakle delovalo je kao da ti je dan bio savrsen.
Bice da nije u pitanju los dan, raspored zvezda ili sta god se moze iskoristiti kao izgovor.
Kazi lepo da se protiv ovakvog tenisa ne moze i zavrsena prica.
Jer ovo sto je Djokovic igrao, to je unapredjena verzija onoga sto smo pre 5-6 godina mislili da je vrhunac ove igre.
Covek te omlatio kao krusku, kakav los dan, kakvi bakraci. Kojeg god dana da si mu dosao, sa ovakvom igrom bi te pocistio.

Srdjan

pre 2 godine

Svim poklonicima Rafe i Federera, nadam se da sada vidite koliko je ruzno potcenjivanje Novaka onim ,,Nolo” i slicno. Veceras ne bi trebalo da potcenimo Rafu. Covek je veliki sampion! Djokovic je tek veceras pronasao lek za igru Nadala na Rolan Garosu, posle toliko godina. Prethodna pobeda izvojevana je protiv Nadala koji nije bio u formi, a vecerasnja protiv Nadala u top formi. Bila je ovo prava sahovska partija. Nadmudrivanje, genijalni potezi, snazni udarci i jos mnogo toga. Ovo je bio nakon finala Australijen opena koje je Novak dobio sa 3:2, najbolji mec koji su njih dvojica odigrali, a ako se slozimo da je sljaka najtezi teren, onda je ovo bio definitivno najbolji mec ikada. Djokovic na 100 % je najbolji igrac na svetu ikada. Veceras je Djokovic poceo da igra od 0:5 za protivnika. Nakon toga je dominantno dobio drugi i cetvrti set, dok je u trecem bio za nijansu bolji. Djokovic je jos jednom ispisao istoriju, ali ovo veceras je bila prekretnica istorije. Ocekuje ga finale sa fantasticnim Cicipasom. Navedenog momka ne bi trebalo omalovazavati, izuzetan je bio na ovom turniru. Steta sto Nole nije nasao resenja za Vavrinku u dva finala koja su igrali (RG, USO). Ipak, sve je to sport. Nadamo se da ce u nedelju Novak pobediti i da ce imati fokus, energiju, volju i sve ostalo sto je potrebno i nakon RG, za Vimbldon, Olimpijske igre, US Open i zavrsni masters. Ostale turnire ne mora ni da igra u punoj formi. Jos jednom bravo Novace, bravo i Rafi za otpor koji je pruzio veceras. Sto se tice Rafine izjave, deluje mi da ne shvata da je igrao dobro, ali da je igrao protiv Novaka koji je veceras bio na 100 %. Protiv takvog Novaka nema sanse da se dodje do trijumfa, cak ni na RG. Cestitke Rafi za aplauze u toku meca, zbog Djokovicevih izvanrednih poena. E sad, mozda ne verujete, ali mislim da postoji realna mogucnost da Rodzer i Rafa ostanu na 20 GS turnira, a da Nole bude ubedljivo broj 2 po broju GS. Vecerasnja pobeda stavlja Noleta na mesto favorita na sledecem RG. Radujte se Srbi, imamo najboljeg sportistu svih vremena u Novaku Djokovicu!

dejan

pre 2 godine

pavljucenkova i ....ona druga ce na ovom turniru uzeti vise novca od Nadala. Njihovi nastupi su vise vredeli i treba ih nagraditu za promociju tenisa

BLuka

pre 2 godine

Kakav tenis igra ovaj covek i sta sve brani, svemirski tenis. Mislim da ni Novak ne moze da veruje da ga je dobio posle onakvih riterna. Bravo za obojicu, i hvala vam!
(TROLejbus@
Grešiš..novak ne može berovati šta je Nadal vraćao, i ništa više.
Do 5:0 se sumnjalo ko će biti pobednik a posle je postalo apsolutno jasno kuda meč ide jer za razliku od početka prvog seta Novak je posle svake svoje greške ili gubitka gema prontno reagovao i mijenjao..tušio je Nadala kao anakonda žrtvu.

BLuka

pre 2 godine

Rafa nije do dana...ti si zbilja savršeno igrao, da su dvojiva bila sa druge strane ti bi ih sinoć pobedio koliko si fenomenalno igrao. Novak je prosto bio bolji,mogu slobodno reći da u buduće imaš ozbiljan problem na šljaci a na tvrdim podlogama prosto nemaš više šanse.

Ante

pre 2 godine

I kad je gubio 1 set, Nole je djelovao da te načeo.
Nema, jednostavno si naletio na zid. Set lopte, meč lopte, isto ti je, kad ih nečeš dobiti, Nolin pritisak melje polako, ali sigurno.
To se najbolje vidi na skraćenim loptama. Nole samopouzdanjem melje protivnika.
Ostaje vam da gledate neizbježno. Preuzimanje svih rekorda.
Ćao.

sale

pre 2 godine

Kako god, napred Stefanose Cicipase!
(Kaiser Roger, 12. jun 2021 00:28)

Odluči se za koga navijaš. Slatko ću likovati ako Nole pobedi i Cicipasa. Užasno me nerviraš!

anica velickovic

pre 2 godine

Nije bas Rafo tako...imao si ti dan ali si bio losiji igrac na terenu koliko god da neces priznati. Nema veze, ne zameram ti, ipak je ovo tvoj teren i sigurno da te boli poraz.

Lena

pre 2 godine

Nadal je u ovom mecu shvatio ko je apsolutni GOAT, bas kao sto je to dzemperko shvatio na Wimbledonu 2019. godine.Poslao ih Nole obojicu u pemziju i zaborav. Zivece zauvek u vecnoj senci Novaka GOATovica!!!

o77

pre 2 godine

Jako ružna izjava, premazana. Kaži lepo da je Novak bio bolji a ne kao imao sam slab dan. Onda ispada da je Novak prošlo finale imao slab dan. Ma daj Nadale, stisaj tu sujetu i priznaj da je Nole ovaj put bio bolji.

Goat Nole

pre 2 godine

Leonardo,ostaje vam samo da kukate i da se tesite.Ocekivao si i nadao se nekoj reprizi od prosle godine?E pa sad je tvoj pulen dobio takvu porciju na sred svog terena.Ove godine pada rekord po slemovima,gotovo je sve :)

Aleksandar

pre 2 godine

Haha nije imao dan, e ni ti Rafo nisi više fer... Novak je jednostavno pokazao da kada vas obojca podignete formu do maksimuma, Novak je znatno bolji.

Cane

pre 2 godine

Mislim da ni Rafa nema i nikada neće imati "svoj dan" kada je Novak motivisan, zdrav i fokusiran. U tom modu, niko ne može da pobedi Novaka. A juče je Novak bio nabrušen kao dijamant. Bilo je i grešaka sa obe strane, ali zato što su obojica bili prinuđeni da odigraju nemoguće da bi savladali jedan drugog. Nema šta, onakvu partiju tenisa kao sinoć mogu da odigraju samo dva najbolja tenisera svih vremena. Pobediti onakvog Nadala kako je igrao ceo meč je bez sumnje podvig za koji je sposoban SAMO Novak.

A ovo što za novinare priča Rafa me podsetilo na priču o "Boži zvanom Pub" :

Baron je pričao posle da je špil bio star,
da je previše pio, da ga poneo žar!
Ma, svi što gube se ljute, to je poznata stvar...

Konfučije

pre 2 godine

(Mikii, 12. jun 2021 00:17)
Ne mogu biti siguran da li je ovo nik od redovnog Mikija? Ali voleo bih pročitati neko objektivno mišljenje, bez navijačke ostrašćenosti. Znam da je većina komentara koje ostavljaš borba protiv primitivizma i to navlači bes velikog broja ljudi. Ja jesam veliki Novakov navijač, ali trudim se objektivno sagledati neke stvari. Isto tako znam da ti nisi za Novaka, ali to ne menja stvar. Sport dobro razumeš, napiši neku opservaciju lišenu prepucavanja, voleo bih pročitati. Pozdrav.

magla svuda oko nas

pre 2 godine

Nadal je odigrao svoj najbolji mec ove godine na Sljaci... greske su nastupile kada je ostao bez snage jer je pregoreo u pokusaju da prati Novaka u mecu.. jako tezak mec i fizicki i psihicki!!

samo jako

pre 2 godine

Ma i vreme ti je bilo..realno imao si i ti sreće ranije sa Novakom,te 2013 si se izmigoljio zbog onog čuvenog pecanja tako da dosta je bilo...imamo novog kralja tenisa u svakom pogledu,možda i uzme sad sva 4 GS da vas sve zajedno pošalje u penziju odmah

miks

pre 2 godine

Pa kako bre da kazes da nisi imao svoj dan..igrao si protiv najboljeg na svetu 5 sati,svaka loptica ti je pogadjala liniju,od mrexe u protivnikovo polje i izjavis da nisi imao svoj dan...eeee bre Rafa nije ti ovo trebalo

asky

pre 2 godine

Imao je on svoj dan ali je ga Novak ipak preslusao i definitivno dokazao da je najbolji. Ovsko slomiti Nadala na RG moze samo Novak i niko drugi.
Novaku kapa do poda od Bosancerosa.

Marko Bn

pre 2 godine

Da li je moguće da čovjek se vadi sad na uslove hahahahaha. Izgubio zato što je loptica niže odskakala pa ja ne mogu da vjerujem. Sljedeći put najbolje stavite uvijek da igra po danu kada je preko 30 stepeni. Napravite mu uslove da nema vjetra i da loptica može da više odskače. Ovo je isto kad ja igram sa drugom plej stejšn pa se žalim na pokvaren dzojstik.

nostradamus

pre 2 godine

Hvala Novaku što me čini ponosnim, svaka mu čast na postignutom. Nikad nismo imali tako velikog sportistu i čoveka kao što je on. Hvala ti Novaće sad uvek i za veke vekova, amin

zlaja

pre 2 godine

znaci od 58 meceva sa novakom cak 30 nije bio tvoj dan..prevellike slucajnosti..kakav si ti baksuz..
obojica ste gresili dosta nocas ali ipak bolji I izdrzljiviji je pobedio..
reci bar jednom Rafa da je Novak veliki sampion umesto da nije bio tvoj dan I da nisu bili tvoji uslovi.

Gazda Dojkan

pre 2 godine

Vidno se mučio pred kraj meča. Baš je loše izgledao. I pored ogromnog broja neiznudjenih, tri seta je bio u egalu. Strasan borac. Nema veze da li mu ide ili ne, igra iz sve snage. I ima verovatno najbolju kontru ikada.

vrg

pre 2 godine

malo bezveze zvuci reci "nije bio moj dan".
ovo je bila borba titana, jedan poen je odlucivao, novakov uspeli drop shot na set loptu, rafin promasen zicer volejom u taj brejku...
pre toga novak poklonio tolike poene mlakim smecevima, ali se videlo da je za nijansu bio bolji, apsolutno zasluzena pobeda protiv rafe koji je bio dobar koliko i uvek u parizu. nista ne moze da umanji novakov trijumf ovde. posteno je zavrsio najtezi posao u tenisu.
uradjeno je ono najbitnije, rafa je sprecen da ode na 21 tamo gde je imao najvece sanse za to! sada za bonus sa grkom. deluje da je ostalo snage. idemooooo!

pirke

pre 2 godine

Kako god, napred Stefanose Cicipase!
(Kaiser Roger, 12. jun 2021 00:28)

Sto taj Goat od 40 godina nije izasao na megdan onom pravom Goat-u? Umesto toga je predao mec. Na kraju osta on na 20, a koliko ce imati Nadal i Nole, vdecemo, ali jedno je sigurno, obojica idu prekp 20

x2

pre 2 godine

Hehehe... A Rođa nevera.... bez šale niko nije do sada 2x bio Rafu u Parizu... svaka čast, naravno nisam gledao poslednji set... sad na miru da "vratim"...

Mikloš Salamander

pre 2 godine

Na pocetku sam igrao gore,sta?ha ha ha pa poveo si 5:0 o cemu pricas covece,i to da kao nisi imao svoj dan,malo sutra,nego te je Nole nadvisio u svim segmentima,nece da prizna poraz sportski i kaze jeste,Novak je danas bio bolji i zasluzeno je pobedio a ne da trazi krivicu u nije bio moj dan,umor bla bla,Rafa je pa donekle i realniji a o onom drugom necu ni da pricam, hm...ajde ovako,(sajdzija na konferenciji za novinare)mušica preletela kada sam trebao da odigram forhend pa je to bio razlog mom porazu!.E to je ta razlika izmedju ove dvojice i Novaka,Nole prizna sportski,jeste bio je bolji i tacka.

Sasa

pre 2 godine

Posle AO 2012, najbolji mec u istoriji tenisa!!!
(Sergej, 12. jun 2021 00:17)

Pa to je diskutabilno, nema šta ovaj meč je bio vrhunski, ali ima mnogo vrhunskih mečeva, na primer meč Federer - Djoković u polutinalu Rolan Garosa kad je Federer prekinuo niz bez poraza Djolovića, pa Federer - Djoković na US OPEN- u kad je Djoković spadao dve meč lopte i pobedio, pa opet isti protivnici Djoković - Federer na Vimbldonu kad je Djoković takodje spasao dve meč lopte i pobedio, nekako sam uvek više voleo mečeve Federera i Djokovića zbog tenzije koja je nosila njihove mečeve jer se ne vole baš preterano.

Bane

pre 2 godine

Ako izuzmemo početnih 5:0, u nastavku je Djokovic uzeo 22, a Nadal 12 setova. Dakle, posle uvodnog zaletanja, palo je pranje kada se Novak probudio.

Nikola Pušonja

pre 2 godine

Nije najbolji mec ali 3.set sigurno nesto najbolje sto smo ikada pogledali, posle toga je Rafa pao potpuno i fizicki i psihicki, radovao se u jednom trenutku na 15:15 bodreci sam sebe ali uzalud, ispred sebe je imao mnogo spremnijeg igraca u svakom smislu, koji je ne tako davno izjavio da ga zanimaju samo grend slem titule. U Rimu je bila priprema, odrzavanje i tempiranje forme,sada se to lepo videlo.
Ps: U 4. setu ga je tek krenuo servis i videli smo sa kojom lakocom ga je odigrao, prepun samopuzdanja i energije...

матори

pre 2 godine

Мени се није свидело што је намерно напуцавао лоптицу у тело Нолету 5 пута за један меч. Деси се једном, али... ту сам скапирао да је ментално слаб и да ће га Ноле одувати. Иначе га поштујем као спортисту тј поштовао сам га.

realnost

pre 2 godine

Od njihovih 58 medjusobnih duela, bar 10 je bilo antologijskih, jednostavno je ovo neka druga dimenzija tenisa kada njih dvojica igraju, ovaj nivo i fizicki i mentalni niko nikad nece dostici! Po meni, sinoc je odlucila Djokoviceva neverovatna fizicka sprema, cini mi se da je bio u stanju da igra jos 3 sata na ovom nivou... Nadal sa druge strane, mislim da se vise mentalno raspao nakon onog prelakog voleja koji je poslao u aut na 4:3 u tajbrejku treceg seta, od tada su za njega kola krenula nizbrdo... njegov zamisljeni pogled u pauzi izmedju treceg i cetvrtog seta kada je Djokovic otisao u svlacionicu je dosta jasno pokazao da on to ne moze da preokrene...jer iako je na pocetku cetvrtog seta uzeo dva gema, uzeo ih je zato sto se Djokovic malo ohladio, cim je Djokovic dodao gas, Nadal je tada nadjacan i fizicki, Djokovic ga je zargonski pregazio sa sest vezanih gemova... Mislim da Djokovic ima snage za jos tri godine vrhunskog tenisa, dok je Nadal sve blizi kraju, i cini mi se da mu je RG sledece godine oprostaj od tenisa, Federer ce verovatno zavrsiti karijeru za mesec dana kada se zavrsi WB!

Бранко

pre 2 godine

Краљ је мртав - живео цар - Le Roi est mort - vive le Tsar - како кажу ожалошћени Французи..
На споменик победника ставити Новаков лик!!!

To bi bilo to

pre 2 godine

@ raks. Jedino si pogodio za Novakov mentalitet u taj-beku.Jer,ne znam zbog čega ali sam bio ubeđen,da če ga Novak tu dobiti mada je izgubio dva od Museti ja i jedan od Beretinija.Neverovatno ali Novak kad igra protiv Rafe i Rodžera taj-brekove pruža najbolje od sebe.

Lav Lazo

pre 2 godine

Niko ne spori da si bolji igrac na sljaci i da su ovi vecernji uslovi daleko vise odgovarali Djokovicu. Zato bi u finalnom mecu verovatno bila drugacija prica jer bi se igralo u uslovima koji vise tebi odgovaraju sto i pokazuje 13/13, ali u ovom momentu ne bi smelo da bude price o tim stvarima. Veceras si izgubio od boljeg igraca, i tu je kraj svake price. Neka je i za nijansicu bio bolji, ali je bio. Cestitaj i bezi kuci na trening.
(Mikii, 12. jun 2021 00:17)
Meni se čini da ti nas koji smo tvrdili da Novak itekako ima šansu ove godine nazva bezmozgovićima. Kao što rekoh tada, RG je blizu pa ćemo vidjeti. Savjet: pravi se ti i dalje pametan, ali nije fino omalovažavati druge. Svako dobro.

Torrente

pre 2 godine

Tako su francuzi ispali totalni amateri sa forsiranjem tenisa. A englezi gospoda nema turnira dok uslovi nisu pravi teniski.
(sportdetective, 12. jun 2021 09:30)

Nije bilo u pitanju englesko gospodstvo, nego pare!
Vimbldon je posle epidemije SARS-a 2012. godine bio jedini GS turnir koji je počeo da plaća osiguranje u slučaju izbijanja pandemije.

Pokupili su pare od osiguranja i baš ih briga.

Novak je borac kao i svi Srbi

pre 2 godine

@ Haha, 12. jun 2021 10:17
Ne lupaj, ako ne znas bar malo istoriju. Koliko vekova su Arapi drzali Pirinejsko poluostrvo? Duze nego Turci Balkansko. I pri tom, Turci, dok su bili u usponu nisu se mnogo bavili Srbima i ostalim pokorenim narodima. Tek kad je u carstvu zavladao haos, pocinju da smaraju narode koji su u njemu ziveli. A Srbi su uvek imali svest o svom carstvu, zato se i nisu mirili s okupacijom. A cak i neke dobre stvari su se tokom nje desile: Obnova Pecke Patrijarsije itd.

Bl

pre 2 godine

@Haha,
dobro su rekli da, čega se pametan stidi, budala se ponosi.U toj strašnoj istoriji Balksna tvoje pretke mogu svrstati u samo dvije grupe: poturice ili habzburške konjušare. U svakom slučaju nisi pozvan da se nekome rugaš. Srbi, kao i dvi ostali balkanski narodi, su mnogo stradali od Turakaa, ali se nikad nisu predali i na kraju su uspjeli osloboditi se. Za tvoje podsjećanje, dobar dio današnje Španije bio je nekoliko vjekova pod islamskom (Arapi) okupacijom i tiranijom.
Da imaš imalo ljudskosti, nikad se ne bi mogao diviti onemo šta su Španci uradili u Južnoj i Srednjoj Americi. To du bili zločini gori i od onih koje su činili okupatori u starom vijeku.

BizmAr

pre 2 godine

Kakva noc tebra, em vrhunski mec, Novak pobijedio, plus se ja opario, kvota bila 3.5, singlao ga sa 5 eura, sjutra da se digne kesh pa u provod... Sta covjek vise da pozeli u zivotu !?

miodrag

pre 2 godine

Prvo izjava Rafe da nije imao svoj dan je skroz neistinita. Rafa je imao sjajan dan i igrao fantastičan tenis, ali Novak je bio bolji u trenutcima kada se lomilo meč. U svakom slučaju bravo za obojicu, a Nole nek pokori Rolan Garos i osvoji ovo finale.

Gojko/PFC

pre 2 godine

Postovanje za rafu, a jos vece postovanje za naseg noleta! Nole je sam zakuvo svojim greskama, moglo je biti i lakse. Bravo nole!!

Globtroter

pre 2 godine

Rafu sam gotivio maltene kao Novaka i iskreno se radovao svakoj njegovoj pobedi, ali od kako ih Novak stiže i ugrožava prilično je promenio ploču. Prema Novaku je dosta hladan i izjava da mu je Roger najveći rival je prilično lažna, marketinška i puna zavisti. Pa sa Novakom je odigrao skoro 20 mečeva više tako da ni po jednom kriterijumu ne može da kaže tako nešto. Mislim da će ga Novak do kraja karijere pobeđivati i nadam se da se ovaj neće poput Federera povlačiti sa turnira kako bi izbegao Novaka zbog međusobnog skora.

Drug Crni

pre 2 godine

Veliki sportista i veliki covek. Hvala ti sto si zajedno sa Novakom ucinio vecerasnji mec jednim od najuzbudljivijih koje sam ikada gledao!

ronin

pre 2 godine

Свака част обојици, можда и један од најбољих тениских мечева до сада, толико врхунских поена на обе стране, нијансе су биле у питању. Рођо извини, али поред ове двојице немаш шансе да будеш најбољи свих времена, остајеш упамћен као тенисер са најелегантнијом игром и то је то.

Izbor

pre 2 godine

Svaka njemu čast kao tenisera ali mene mnogo iritira njegovo ponašanje onaj ritual prilikom serviranja pa peškiri jedan tamo jedan ovamo onda ono slaganje u liniji onih boca za vodu. Jos počeo da glumi da dekoncentrise Novaka sa odugovlacenjem u pripremi na Novakov servis. Sto je mnogo mnogo je. Lik previše sujetatan po tom pitanju rekao bih bolestan na neki nacin.

donji dzep

pre 2 godine

Sad Rafa oseti kako je bilo Rodzeru na Wimbldonu i to ih je pobedio sve u njihovim kucama! Ovom pobedom je presao i tu barijeru koju je imao sve ove godine na RG. Kao sto je imao nekad i sa Rogerom. Poz

PRSKAJ POLIVAJ !!!

pre 2 godine

Budimo iskreni, imao si. Ali kad i Nole ima isto, desi se ovo. Tako je i sa Rodjom. Jednostavno je ovaj nas bolji i tacka.

Stvari su jasne

pre 2 godine

Imao si dan, koliko si mogao da ga imas, odnosno, koliko je tata dozvoljavao.
Vec godinama sve zavisi od njega.
Ako igra svoj vrhunski tenis, niko mu nije ravan.
Cim je malo ispod tog nivoa, mnogi dobri igraci dobijaju sansu,
a pre svih ti, na sljaci.

Brane

pre 2 godine

Hvala obojici za onakav tenis. Velicanstveno. Sve cestitke. Novak je odigrao neverovatno . Sigurno najbolji teniser u ovom trenutku. Nema sta. Bravo.

Vuk

pre 2 godine

Ih, pa imao je i Novak budalastih grešaka kod dropšotova, a posebno kod voleja, pa i duplih grešaka. Viđao sam greške kod obojice koje se nisu ranije toliko javljali. Tako gledajući, ni Novaku nije baš bio dan. Novak je "samo" uspeo da ostane više fokusiran i da u pravim momentima pogodi što je nijansa jer je i Nadal pogađao ludački i svaka čast na tome. Samo je Novak uspeo to malo bolje od njega. Pa mora neko da pobedi, ne mogu obojica biti najbolji. Samo ću reći da je Cicipas izuzetan i mislim da će Novak morati da igra isto ili još malo bolje od ovoga sa Nadalom.

Tedy

pre 2 godine

Kakvu defanzivu ima ovaj čovek i kakav brutalan forhend.... A šta reći za Novaka koji je to uspeo da reši.... Nestvarni Novak Đoković teniski svet za sebe

Niko

pre 2 godine

Izvini druze, uz duzno poštovanje igrao si odlično, sevirao kao nikad, ali jednostavno to je tvoj najbolji tenis igrao si 110%
I ne mozeš bolje od toga sa novakom jer ti on ne dozvoljava, nije to švarcman.Jedino ko moze bolje to je novak i to jedino da bolje servira, sinoć ga servis nije tako sluzio. VAMOS NOVAK

realno

pre 2 godine

Ostaje zal sto Nole nije malo bolje usao u prvi set pa da ga zbrise sa 3-0 . Salu na stranu, gotovo savrsen mec na nasu radost, pobedjen je kako Nole kaze najveci rival i to na njegovom terenu. Gde ces lepse...

Zeljko

pre 2 godine

R E S P E C T 👏👏👏……ali necu mu zaboraviti sto mi je dzigericu pojeo svih ovih godina pa i juce u prvom setu👍💪🏆

Pedja

pre 2 godine

ko dosad nije shvatio nikad i neće ključnu zadnju rečenicu iz koje se vidi da je Novak ubedljivo najbolji igrač svih vremena.Uvek je igrao na gostujućem terenu uvek protiv većine publike i zato ako gol u gostima vredi duplo i svakanjegova titula vredi duplo.

Evo mene opet

pre 2 godine

Veoma vazan mec i za jednog i za drugog.
Novak je poslao poruku da GOAT trka nije ni izbliza zavrsena.
Rafa vise nije siguran ni u svojoj drugoj kuci.
Na trenutke je delovao frustrirano,nemocno gledajuci u pravcu svog boksa,kao da se pravda u smislu ne mogu mu nista.
Polako ga je izdavala snaga,nije mu jos mnogo preostalo.
Ne da nije uspeo zadrzati brejk prednosti u 4. setu,nego je izgubio sest za redom.
I to je to.
Novak sad mora da se prizemlji i pripremi za finale.
Valjda se seca Vavrinke.
Grk je odigrao najvise meceva ove godine,jeste mlad,ali nece ni njemu biti lako da odigra na 100%.
Pametnom i agresivnom igrom,Novak moze da ga izbaci iz ritma.
Poptpuno,kao Rafu danas.
Idemoooo!

Stefke98

pre 2 godine

Rafa je odigrao vrlo dobro,brzinu ispod svoje najjace ,ali godine su ga stigle,pa u tu brzinu ne moze vise ni da ubaci.Ono sto je odlucilo je fizicka sprema ,gde je Rafa bas pao naglo, i to se videlo jos sredinom treceg seta da ne moze da drzi ritam.Kao odlucujuci momenat izdvojio bi drugi set 4:2 za Novaka i onaj njegov servisa gem od 12minuta,gde se znalacki izvukao.A i sigurno kraj prvog seta gde je oduzeo Rafi servis, i samim tim se malo oslobio,ko zna sta bi bilo da je Rafa dobio prvi set 6-0/1,vrlo verovatno scenario od proslogodisnjeg finala,ali to je sta bi bilo kad bi bilo.Nadam se da se Nole nije emotivno ispraznio kao one 2016 godine,jer ipak treba igrati finale i to protiv Cicipasa,koji igra sezonu karijere,vrlo opasan na sljaci,pokazao je da zna i moze.Ali ako Nole bude na nivou Cipiripi se tu nista nece pitati
SporCki pozdrav,SRBIJA CEKA 19GS!

DukiNS

pre 2 godine

Rafa, svaka čast obojici, ali baš da ti nije bio dan... nemoj. Ulazile su ti neke loptice u polje, sačuvaj bože, protiv bilo koga drugog to bi bio poen, ali ti si se vraćao. Svaka čast zaista, malo je odlučivalo, i drago mi je što je Novak prošao. Nadam se da ne bude kao sa Vavrinkom onomad i da Cicipas pada. Ajmo Novače do besmrtnosti ove godine.

glukozamin

pre 2 godine

Rafa se vadi, ovo je samo izgovor. Ništa nije zavisilo od njega. Iako je igrao dobro, Nole je bio bolji! Poene je uglavnom dobijao kad je Nole grešio. Za sve se pitao Nole, čak i kad je gubio svoje servis gemove, pogotovo onaj prvi. Nije to do lošeg dana, Nadal je jednostavno zbrisan. U novoj ulozi, potčinjenog, prečesto je delovao zbunjeno i izgubljeno bez pravih rešenja, to je zasluga Noleta!
Treba odati Noletu priznanje na stavu i maestralnoj igri!

Randy Marsh

pre 2 godine

Igrao je Rafa odlično 3 i po seta. Na kraju je ostao bez snage. Ali je izgubio jer je Novak danas bio bolji.
Svaka čast obojici na spektaklu.

Laki NS

pre 2 godine

Dva ludaka! Nevidjen nivo tenisa ova dva momka mogu da igraju na visokom nivou jos bar tri godine. Federer polako moze u penziju ako ne uzme Vimbldon ali Novak ga je na travi dobijao i u najboljim danima sada bi trebalo da bude puno lakse.

Srba

pre 2 godine

Sve čestitke Rafa, titulu kralja šljake ti niko nikada neće oduzeti. Samo tri poraza i preko sto pobeda! Neverovatno! Ali to daje još veći značaj ovoj pobedi najboljeg tenisera ikada...

z’brda

pre 2 godine

Vodio si 5:0 u prvom i kažeš da te nije išlo. Išlo je tebe itekako dobro, ali Novak je podigao svoj nivo i dobio te jer si se ispraznio kako je meč tekao.

Šatrovački tetreb

pre 2 godine

Samo jedna stvar. Odnos sa publikom, divna energija, ljubav, itd. Itd. Ne mogu da ne primetim situaciju, gde se Nadal žali sudiji na navijanje Novakovih navijača, jer navijaju duže nego što bi trebalo i remete ga pri servi. Dakle, ne provokacije, reči sa tribina, već dugo navijanje.

E sada, vidite šta Rafi smeta, a sa koliko neuporedivo gorim odnosom publike prema igraču nosi Đoković kroz celu karijeru i posle su ljudi zgađeni što se istresao posle meča... L i c e m e r i!

Ненад

pre 2 godine

Да ли ће у следећих годину дана Еуроспорт да приказује поене које Новак добија?

nicks

pre 2 godine

Jadni Nosonja da ga Milkica mora opet tući
A u nedjelju tek....
Švicarska podiže kvote za ulaz radnika sa Kosova
Podiže kamate na -3% za štednju....

Živojin

pre 2 godine

Kako god, napred Stefanose Cicipase!
(Kaiser Roger, 12. jun 2021 00:28)

Podsetio si me čuvene scene kada Čkalja stojeći iza ramena Pavla Vujisića šapuće: "Rokni ga Pajo".

Forest

pre 2 godine

Kladionice nepopuštaju. Dakle Rafa je veliki favorit po njima, ali dobro... Breme favorita na leđima će nositi Rafa, pod mnogo većim pritiskom pobednica ja, osvajanja...
Generalno Rafa može 2 seta( verovatno prva 2) da igra na 100% svojih mogućnosti. Ako Novak uspe da izdrži taj prvi nalet i uzme jedan od ta dva seta, šanse za trijumf rapidno rastu. Novak ima i više snage ako meč potraje duže.. Ključ bi bio igra u finalu Rima gde su detalji odlučivali, ili otkidanje seta kao što je Diego pre 2 dana uradio. Što meč kasnije počne tim bolje za Novaka, dakle navijamo da Zverev i Cicipas igraju 5 setova, da meč počne što kasnije, da Rafin spin što manje ima uloge u meču :)
Druga stvar je koliko će Novakov behend da izdrži tokom meča i istrpi Rafin forhend. Ako u tome uspe smem da potpišem da pobeđuje - ali to je tako teško sprovesti u delo. Behend paralela po meni će biti ključ uz naravno dobar servis tokom meča. Drop samo kad mora ili kad ostane bez daha u dugoj razmeni..
Zaključak: Teško da Rafa može da ponovi meč iz prošlog finala a isto tako teško da Novak može tako loše da odigra. Kao rezultat svega navedenog = Očekujte spektakl. Nek bolji pobedi
Idemo Nole, možeš ti to !!!
(Forest, 11. jun 2021 10:35)
Sve se obistinilo na kraju, počev od 5 setova iz prvog polufinala :) 10/10