Nova vest
Tenis

Utorak, 29.09.2020.

23:00

"Ti si mi jedan od omiljenih novinara, ali vidim da ja nisam jedan od tvojih"

Novak Đoković i poznati italijanski novinar Ubaldo Skanagata imali su zanimljivu konverzaciju na virtuelnoj konferenciji za novinare.

Izvor: PT

Autor: PT

(Photo by Lintao Zhang/Getty Images)

Srpski teniser plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa rutinskom pobedom nad Mikaelom Imerom.

Posle meča italijanski novinar je upitao Novaka zašto opširno odgovara na svako pitanje – da li je to zato što želi da mu novinari postavljaju manje pitanja ili iz nekog drugog razloga?

"Hvala, to smatram komplimentom. Pokušavam da vam dajem materijal, ne vidimo se uživo pa nije lako komunicirati na ovaj način, ali moramo da ovo prihvatimo kao trenutnu realnost. Ne znam kako da shvatim tvoje pitanje... Ne znam da li si zadovoljan ili nisi zadovoljan mojim odgovorima. Ako hoćeš da skratim - skratiću. Reci mi, Ubi, znaš da si jedan od mojih omiljenih, kako god ti kažeš - biće", kroz smeh je prokomentarisao Novak i dodao:

"Znaš da si jedan od mojih omiljenih, ali vidim da ja nisam jedan od tvojih. U pozadini vidim dva zanimljiva lica i tu definitivno nema mene", istakao je Novak pozadinu ispred koje sedi Skanagata, na kojoj se nalaze korice na kojima su Rodžer Federer i Rafael Nadal.

"Pošalji mi neku svoju dobru sliku", odogovrio mu je Skanagata, na šta se Novak nadovezao: "Uf, to je teško naći".

O savršenim mečevima

Đoković je na konferenciji bio upitan za savršeni meč.

"Savršen meč je 6:0, 6:0, sigurno. Ali, mislim da se to nikada nije desilo, možda nekada na početku karijere jesam pobedio tim rezultatom. Finale 2019. u Australiji protiv Nadala je definitivno najbolji tenis koji sam ikada pružio. Istakao bih i meč protiv Berdiha u finalu Pekinga, bilo je 6:0, 6:2. Taj meč sam zauvek zapamtio. Odigrao sma mnogo velikih mečeva u karijeri, ali ta dva mi ostaju u sećanju. Rezultatski to je jednostavno 6:0, 6:0, ali to se ne dešava na najvišem nivou. Moj meč protiv Nadala je sigurno najbliže savršenom meču što sam odigrao".

O slobodnom vremenu

"Čitam knjige, slušam muziku, gledam filmove, sa porodicom se čujem, imam neke rutine koje radim i mentalno, fizički i duhovno. Ne žalim se, ispuni se dan, nije mi dosadno i uvek postoji nešto na čemu može da se radi. Na neki način je i dobro jer nema distrakcija. Pošto mi je sada zabranjeno da izlazim napolje sva koncentracija je usmerena na oporavak i pripreme. Sve je u redu, igramo karte, zezamo se sa timom. Miljan (Amanović) se pridružio i danas je imao svoj debitantski naslov u 'Uno' kartama i prošlo je tragično za njega. I dalje čekam nekoga iz tima ko može da me izazove u igranju kartama", rekao je Đoković.

Maska sa grbom Srbije koju je nosio u Rimu:

"Ne mogu da je nađem... Došao bih sa njom, ali negde... Ne znam gde se nalazi, moraćemo da napravimo još jednu sa grbom (Srbije), na tome se radi", zaključio je srpski teniser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve