Nova vest
Tenis

Nedelja, 11.06.2017.

08:28

Šarapova propušta i Vimbldon!

Marija Šarapova neće učestvovati u kvalifikacijama za Vimbldon, pošto se muči sa povredom butnog mišića.

Izvor: PT

Autor: PT

Šarapova propušta i Vimbldon!
Getty Images

Ruska teniserka nije igrala niti na jednom turniru posle eliminacije u drugoj rundi Mastersa u Rimu, a upravo je tada morala da preda meč zbog povrede.

Pretpostavlja se da će se Šarapova na teren vratiti krajem jula, kada će sezone trave već uveliko proći.

"Posle detaljnih pregleda, nažalost neću moći da nastupam na sezoni trave kao što je bilo predviđeno. Nastaviću sa oporavkom, a sledeći turnir na kojem budem nastupala je Stenford", napisala je Maša na Fejsbuk profilu.

Turnir u Stenford na programu je 30. jula. Podsećamo, Šarapova se vratila tenisu u aprilu na turniru u Štutgartu posle 15 meseci pauze zbog dopinga.

Posle Rima čelni ljudi Rolan Garosa odlučili su da joj ne dodele specijalnu pozivnicu za Otvoreno prvenstvo Francuske, posle čega je Maša izjavila da će za Vimldon igrati kvalifikacije.

Nažalost, zbog povrede neće biti u mogućnosti da se takmiči na sezoni trave, tako da na povratak petostruke Grend slem šampionke na teren moraćemo da sačekamo do kraja jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

14 h

U fokusu

Vidi sve