Nova vest
Tenis

Petak, 09.06.2017.

13:35

Kecmanović u taj-brejku ostao bez finala Rolan Garosa!

Miomir Kecmanović, prvi nosilac juniorskog Rolan Garosa, nije uspeo da se plasira u veliko finale u Bulonjskoj šumi.

Izvor:

Autor:

Kecmanović u taj-brejku ostao bez finala Rolan Garosa!
Getty Images

Sedamnaestogodišnji srpski teniser poražen je u polufinalu od Nikole Kuna iz Španije, jedanaestog favorita drugog Grend Slema sezone, posle velike borbe u tri seta – 7:6(5), 2:6, 7:6.

Miomir je meč otvorio brejkom, ali je Nikola uspeo da uzvrati već u četvrtom gemu, posle čega su obojica bila sigurna prilikom servisa, pa je usledio taj-brejk.

U trinaestom gemu presudio je samo jedan mini brejk, a napravio ga je Španac pri vođstvu od 5:4 i potom došao do vođstva u setovima.

Usledio je sjajan odgovor prvog juniora sveta, koji je u finišu drugog dela igre dvaputa zaredom uspeo da oduzme servis protivniku i izbori odlučujući set.

Tada se igra u potpunosti rasplamsala, pa smo videli nova četiri brejka – po dva na obe strane. Kun je bio bliži trijumfu, pošto je drugim brejkom došao u poziciju da svojim servisima overi prolaz u meč za titulu, ali Miomir ima više razloga za nezadovoljstvo jer je ispustio velikih 3:0 i brejk loptu da stigne do 'duple' prednosti.

Ali, i ovoga puta usledio je savršen odgovor Srbina – brejk vraćen bez izgubljenog poena za vrhunac drame u novom taj-brejku.

Nažalost, iako je dobro počeo Miomir nije uspeo da zadrži koncentraciju i u potpunosti kruniše to što je bio u naletu. Nikola to koristi najpre za vođstvo od 3:2, a zatim i za konačni trijumf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve