Nova vest
Tenis

Sreda, 31.05.2017.

13:00

Troicki eliminisan u drugom kolu Rolan Garosa

Viktor Troicki poražen je od Nikoloza Basilašvilija sa 3–0 u setovima u drugom kolu Otvorenog prvenstva Francuske 6:7, 6:7, 6:7.

Izvor: PT

Autor: PT

Troicki eliminisan u drugom kolu Rolan Garosa
Getty Images

U meču punom oscilacija srpski igrač izgubio je u svakom od tri taj-brejka čime je završio učešće na Rolan Garosu.

Basilašvili će se u trećem kolu sastati sa boljim iz duela Rafael Nadal–Robin Hase.

Igra živaca viđena je u sva tri seta, a uvek je kao pobednik izlazio 63. igrač sveta. Troicki nije dobro krenuo meč, pošto je već u svom prvom servis gemu uspeo da izgubi servis.

Ipak, Viktor je uspeo da se vrati u meč, pa je usledio prvi od tri taj-brejka. Gruzin je bio ubedljiv i sa 7:3 dobio 13. gem prvog seta. Ista igra viđena je u naredna dva seta, a svaki set je obilovao brejkovima.

U poslednjem, Srpki igrač bio je pred eliminacijom, ali je opet uspeo da se borbenom igrom uspeo da izjednači. Usledio je treći taj-brejk u kojem je Troicki pružio dosta jači otpor, a imao je i prednost od 5:4. Međutim, Basilašvili je dobio tri poena zaredom, čime je došao do velike pobede u karijeri.

Viktor Troicki loše je startovao meč pošto je već u prvom gemu seta uspeo da izgubi svoj servis gem, 1:0. Potom je srpski teniser imao priliku da vrati brejk, međutim Gruzin je spasao dve brejk lopte i tako dobije drugi gem, 2:0.

Navikli smo na ovakve promenljive partije od Troickog, a do dvostrukog brejk prednosti Basilašvili je mogao već u drugom servis gemu Srbina. Opet je 63. igrač svet imao tri uzasopne brejk lopte, međutim odličnim servisima Viktor je uspeo da ih spasi i da dođe do prvog gema na meču, 2:1.

Usledila su dva laka gema na obe strane, a onda je Troicki napravio veći pritisak na servis Gruzina, što se isplatilo, pa je izjednčanio 3:3. Međutim, srpski teniser ponovo je uspeo da izgubi servis, a potom je Basilašvili potvrdio brejk, 5:3.

Ipak, nastavila se ista igra u prvom setu, što znači da je Troicki uspeo ponovo da vrati brejk, 5:5. Naredna dva gema teniseri su rešili u svoju korist, pa je usledio taj - brejk. U 13. gemu, Gruzin se bolje snašao i dobio ga sa 7:3.

Drugi set otvoren je dosta mirnije, jer su teniseri suvereno čuvali svoje servise. Za raziliku od prvog seta, gde je skoro u svakom gemu bila brejk lopta, u uvodnih sedam gemova nije viđena nijedna – 4:3 za Basilašvilija.

Međutim tada je Gruzin uspeo da napravi brejk, povede sa 5:3 i dođe do jednog koraka od drugog seta. Ipak, Troicki je uzvratio i došao do izjednačenja 5:5. Usledila su dva sigurna gema, pa se ušlo u novi taj-brejk. U 13. gemu viđena je ista situacija kao i u prvom setu, Basilašvili je dominirao i taj-brejk dobio sa ubedljivih 7:2.

Treći set nije dobro krenuo za srpskog tenisera, pošto je je Gruzin uspeo da napravi brejk i dođe do prednosti od 3:1. Činilo se da će Viktor lako izgubiti, međutim borbeni duh ga je vratio u meč, 3:3.

Od tog momenta nije bilo velikih šansi, igrači su čuvali svoje servise, pa je rezultat glasio 5:5. Promena nije bilo ni naredna dva gema, pa se ušlo na treći taj-brejk u meču.

Opet je Gruzin bio bolji u odlučujućim poenima, samo je sada Viktor pružio dosta jači otpor, nego u prethodna dva taj-brejka. Ipak rezultatom 7:5, Basilašvili je eliminisao srpskog predstavnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve