Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 29.05.2017.

21:48

Rafa: Svet je malo lud, dobro je što ima ovoliko obezbeđenja

Rafael Nadal uspešno je započeo njemu omiljeni Grend slem, a posle meča govorio je o duelu sa Perom, ali i o drugim stvarima.

Izvor: PT

Autor: PT

Rafa: Svet je malo lud, dobro je što ima ovoliko obezbeđenja
Getty Images

Španac je bio upitan, da prokomentariše bezbednost ove godine koja je na visokom nivou i da li mu to smeta, da ima toliko čuvara oko sebe.

Mislim da je sjajno što imamo ovoliku bezbednost. Ne želim da kažem ništa loše u vezi ove stvari, ali je svet danas pomalo lud. Zato je bolje imati bezboednost, zar ne?“, rekao je Nadal, a potom i dodao.

Nisam osoba koja voli oko sebe obezbeđenje. Uvek po svetu idem bez njih. Slobodan sam da kažem to, zato što ih nikad ne uzimam. Veoma sam normalna osoba. Ali na ovako velikim događajima, važno je da da svako dobije odgovarajuću bezbednost. Za publiku, za igrače i za sve je važno da budu na sigurnom“, kazao je Španac.

Takođe, Rafa je bio upitan da prokometariše poredak nosilaca, jer se na Vimldonu drugačije rangiraju. Naime, oni su nametnuli svoja poredak najboljih na travi, nebitno na ATP plasman, a Nadal je pitan da li bi to trebao da uvede i Rolan Garos.

To je kontrovezna stvar, zato što ako ste četvrti na svetu, zaslužujete da budete četvrti. Ako ste prvi, logično je da ćete biti prvi nosilac. Ako ste 33., a igrati odlično na šljaci to nema nikakve veze, nećete biti nosilac i to je to“, rekao je Španac i naveo jedan primer u kojem je ovo pravilo dobro.

Ako ste bili povređeni, recimo, dajem primer Del Potra koji je 700. na svetu a igra u dobroj formi i vraća se, možda bi trebalo da bude nosilac, ali to su retki slučajevi“, naveo je Rafa.

Kada je reč o meču i pobedi nad Benoom Perom, četvrti igrač planete bio je zadovoljan svojom igrom.

Srećan sam što sam startovao pobedom. Nisam imao lakog protivnika u prvoj rundi, to je očigledno. On je veoma nezgodan igrač i imao je ove godine neke dobre pobede. Izašao sam na teren sa dosta poštovanja prema njemu“, kazao je Nadal koji će se u drugom kolu sastati sa Robinom Haseom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve