Nova vest
Tenis

Četvrtak, 25.05.2017.

15:33

Cirijak razočaran: Federer šteti ATP turu jer bira turnire

Jon Cirijak, direktor Mastersa u Madridu i Ženeva Opena, kaže da Rodžer Federer ne donosi ništa dobro ATP turu jer bira turnire na kojima će igrati.

Izvor:

Autor:

Cirijak razočaran: Federer šteti ATP turu jer bira turnire
Getty Images

"Gospodina Federera smo očekivali na turnirima u Monte Karlu, Madridu i Rimu. Jer, tokom karijere je uvek ispunjavao svoje dužnosti, ali to sada nije slučaj. Igra s vremena na vreme, pa mi sa Tura možemo da ga gledamo samo na televiziji, odnosno ne možemo da računamo na njega", rekao je Cirijak u razgovoru za 'Direct News'.

Švajcarac je odlučio da posle sjajnog starta sezone i osvajanja rekordnog 18. Grend Slema u Australiji, kao i Mastersa u Indijan Velsu i Majamiju, preskoči kompletnu sezonu na šljaci kako bi maksimalno spreman dočekao svoj omiljeni turnir – Vimbldon.

"Iskreno, ne vidim šta on može da uradi na Vimbldonu, iako bih voleo da ga osvoji još pet puta. Bilo mi je jako drago kada je osvojio Australiju, ali sam se istovremeno radovao da ću ga gledati. Čak i kada izgubi, gospodin Federer je veći od istorije. On je poseban šampion. Nažalost, iako je njegova pojava dobra za tenis, istovremeno nije i za Tur. Jer, čak i pored njegovih godina, igra premalo", ističe Rumun.

'Buldožer iz Brašova' je iskoristio kraj razgovora da još jednom ukaže, kako tvrdi, na važnost Mastersa, koji su prema njemu nezasluženo u senci četiri najveća turnira.

"Osnova tenisa nisu samo Grend Slemovi, već i devet Mastersa. Jer, oni čine 12 teniskih nedelja godišnje, kada imate priliku da putem kamera vidite svakog igrača. S druge strane, to na Grend Slemovima nije moguće, pošto oni 80 odsto svog novca zarađuju dešavanjima van samih terena", zaključio je Cirijak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve