Nova vest
Tenis

Četvrtak, 25.05.2017.

09:52

Forže o Šarapovoj: Mi nismo WTA, nama je tenis ispred novca

Gi Forže, direktor Rolan Garosa, objasnio je zašto Marija Šarapova nije dobila specijalnu pozivnicu za drugi Grend Slem sezone.

Izvor:

Autor:

Forže o Šarapovoj: Mi nismo WTA, nama je tenis ispred novca
Getty Images

Ruskinja se u martu vratila na teren posle petnaestomesečne suspenzije zbog dopinga, a posle odluke čelnika turnira iz Bulonjske šume odlučila je da za Vimbldon ništa ne prepusti slučaju, pa će do terena londonskog Old Inglang Klaba pokušati da dođe kroz kvalifikacije.

"Veoma je delikatna i kontroverzna cela ta stvar, pritom situacija varira u zavisnosti od toga s kim razgovarate. Mnogi ljudi kažu da smo uradili pravu stvar, ističući da je ne dodeljivanje vajld karda bila jedina opcija. Opet, s druge strane, ima i onih koji nisu saglasni s našom odlukom. Što se Marije tiče, nju smatram iskrenom osobom, osobom koja je platila zbog svoje greške, a to što nije zatražila specijalnu pozivnicu za Vimbldon je sjajna stvar. Briljantan način da se kaže – 'Prošlost je prošlost, ne želim ni da razmišljam o njoj. Hajmo da nastavimo napred'. Suština je da mi nismo kao WTA, koja samo razmišlja o pravljenju novca i privlačenju što većeg broja navijača", pojasnio je Forže.

Osim dvostruke šampionke Rolan Garosa, neće biti ni trudne Serene Vilijams, dok u muškom žrebu nema Rodžera Federera, pošto je Švajcarac odlučio da preskoči kompletnu sezonu na šljaci.

"Naš turnir zahteva nešto više fizičke potrošnje, energije... Zbog toga ga Boris Beker ili Pit Sampras nikada nisu osvojili. U Rodžerovim godinama, on mora da bude veoma pažljiv i da pravi poseban raspored, kao da igra drugi sport. Poštujemo njegovu odluku, iako ona čini navijače tužnim, ali ko god da osvoji trofej biće superstar".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve