Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 22.05.2017.

18:27

"Najveći svih vremena – Nadal ili Federer? Nijedan"

Rod Lejver, žova legenda svetskog tenisa, kaže da niko ne možete biti smatran najvećih igračem svih vremena.

Izvor:

Autor:

Getty Images

"Možda nijedan. Ne znam, drugačiji su im stilovi igre. Na šljaci niko ne može da bude jači od Rafaela Nadala, dok je Rodžer u stanju da uradi sve – ume da igra na tvrdoj podlozi, na travi... Danas je to tako, ukoliko želite da budete dobri morate da znate da igrate na svim podlogama. Ko je najveći igrač ikada? Moje mišljenje – niko. Kada pogledate sve ove igrače, možete da ih stavite samo u posebnu eru, od kojih svaka ima svog boja jedan", smatra osvajač 11 Grend Slem titula.

Nekadašnji broj jedan dominirao je 'belim sportom' šesdesetih godina prošlog veka, ostvario je 536 pobeda i zabeležio 135 poraza. Osvojio je 200 trofeja, od kojih ATP Tur 'priznaje' 52.

"Trebalo bih da naučim da igram sa današnjim reketima, da pokušam da shvatim kakav je danas njima osećaj i da vidim koliko bih ja mogao da uradim. Danas, da biste bili dobar igrač morate da počnete da se pripremate još kao dete, da naučite kako da igrate drop šot, kako da koristite top spin... Lakše je danas igrati tenis", zaključio je Australijanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve