Heroj dana XI: Najveća pobeda Austrijanca u karijeri

Ljudima koji su upućeni u tenis, pobeda Tima nad Đokovićem ne predstavlja veliko iznenađenje s obzirom na dobru formu Austrijanca i promenljive partije Srbina.

Izvor: PT

Sreda, 07.06.2017.

21:36

Heroj dana XI: Najveća pobeda Austrijanca u karijeri
Getty Images

Međutim, kada izbacite aktuelnog šampiona Rolan Garosa i drugog igrača na svetu svakako zaslužujete da budete heroj dana.

Ova pobeda poprima još veći značaj kada kažemo da je Tim prvi put u karijeri trijumfovao protiv Novaka i da se drugu godinu uzastopno plasirao među četiri najbolja na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Da polako stasava kao igrač i ličnost, Austrijanac je pokazao na Mastersu u Rimu kada je savladao Rafaela Nadala koji ga je prethodno tri puta pobedio u 20 dana.

To upravo pokazuje da dvadesettrogodišnji igrač sazreva i da je spreman na velika dela, poput ovog kada je eliminisao Novaka Đokovica. Ruku na srce, Dominik je ubedljivo poražen u polufinalu Rima od Đokovića, međutim to ga nije omelo da se revanšira na mnogo većoj pozornici.

Kada je reč o meču u Parizu, Tim je bio potpuno superioran u odnosu na Srbina, što se najviše videlo u drugom, a potom i u trećem setu.
Getty Images
Odlična igra sa osnovne linije, razorni forhend i ništa manje bolji bekhend funkcionisali su na najvećem mogućem nivou. Novak se tokom prvog seta borio koliko je mogao, međutim ispostaviće se da je "taj-brejk" bio od velike važnosti, s obzirom da je u preostala dva seta Austrijanac demolirao srpskog igrača.

Odličan primer za to je trajanje setova, pošto je prvi trajao 74 minuta, a drugi i treci zajedno 63. Da sve bude još spektakularnije za Tima, u poslednjem setu dopustio je Novaku da osvoji samo osam poena, a niti jedan gem.

Jednostavno sve je funkcionisalo perfektno sa Dominika koji će se u borbi za finale Rolan Garosa boriti protiv “Kralja” šljake, Rafaela Nadala.

Nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl, s obzirom da se sastaju trenutno dva najbolja igrača na ovoj podlozi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: