Đoković kreće od Granoljersa, Nadal na putu ka finalu!

Novak Đoković počeće odbranu titule na Rolan Garosu protiv Španca Marsela Granoljersa.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Petak, 26.05.2017.

12:45

Đoković kreće od Granoljersa, Nadal na putu ka finalu!
Foto: Getty images

Drugi naš predstavnik Viktor Troicki igraće sa Rusom Jevgenijem Donskojom, dok Brazilci čekaju Dušana Lajovića (Tomaša Belučija) i Janka Tipsarevića (Žoao Souza).

U drugom kolu mogli bismo da vidimo veliki srpski derbi između Đokovića i Tipsarevića.

Granoljers je 76. igrač sveta, a Đoković je dobio sva tri prethodna susreta sa Špancem. Poslednji su imali 2013. kada je Novak slavio 6:2, 6:0 Šangaju.

Granoljers u tri meča nije osvojio nijedan set protiv Srbina. Ove godine je zabeležio svega tri pobede u 15 mečeva, a poslednji nastup je imao u Madridu gde ga je na startu savladao Florijan Majer sa 7:5, 7:5. Prvi nosilac turnira Endi Mari igraće protiv Andreja Kuznjecova u prvom kolu, dok će rival Rafaelu Nadalu biti Benoa Per.

Treći nosilac Stan Vavrinka turnir počinje protiv kvalifikanta u Marijevoj polovini žreba, a šampion Rima Aleksandar Zverev igra sa iskusnim Fernandom Verdaskom.

Potencijalni rival Đokoviću u četvrtfinalu mu je Dominik Tim, a u ovoj rundi mogli bi se sresti još Mari – Nišikori, Vavrinka – Čilić, Raonić – Nadal.

Đoković i njegov najveći rival devetostruki šampion RG Nadal mogli bi da se sretnu u polufinalu turnira! Španca bi u drugom kolu mogao da dočeka Viktor Troicki.
Foto: Getty images
Što se tiče ženskog turnira, Jelena Janković će u prvom kolu igrati sa rivalkom koja dođe iz kvalifikacija, koje nije uspela da prođe Aleksandra Krunić.

Najinteresantniji parovi prve runde su Kerber – Makarova, Pliškova – Ženg, Halep – Čepelova, Mugurusa – Skjavone, Kiz – Barti, Puig – Vinči, Kvitova – Boserup.

Potencijalni dueli u četvrtfinalu su Mugurusa – Cibulkova, Kerbe – Kuznjecova, Svitolina – Halep, Konta – Pliškova.

Turnir u Parizu počinje u nedelju, a mečeve možete gledati na televiziji B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: