Kviz B92 - koliko znate o Rolan Garosu?

Već ste navikli na rubriku kviz koju smo pokrenuli pre nekoliko meseci, pa je sada red da se takmičimo o Rolan Garosu, dok to teniseri rade na pariskoj šljaci.

Izvor: ÐN

Utorak, 23.05.2017.

09:00

Kviz B92 - koliko znate o Rolan Garosu?
EPA/KERIM OKTEN

Cilj kviza je da se, dok uživamo u teniskim uzbuđenjima tokom dve nedelje, dobro zabavimo, nešto naučimo, ali i razvijemo takmičarski duh.

Za razliku od prethodnih izdanja, sada neće biti pomoći sa fotografija, već ćemo pokušati da vas navedemo samo na osnovu ponuđenih odgovora.

Kao i uvek, nije samo to što vam donosimo tokom drugog od četiri Grend slema – svakodnevno ćete sa nama moći da tipujete, ali i da saznajete mnoge zanimljivosti, čitate o herojima, istoriji...

Zato ostanite uz B92.net i slobodno predlažite u čemu biste hteli da se takmičite.

Pitanja:

1. Otvoreno prvenstvo Francuske igra se svake godine na terenima Rolan Garosa. Ko je bio Rolan Garos? 2. Na koliko terena će se 2017. godine igrati mečevi? 3. Ko je od ponuđenih igrača tokom karijere osvojio Vimbldon, ali nije Rolan Garos? 4. Prvo izdanje turnira održano je 1891. godine – ko je bio šampion u muškoj konkurenciji? 5. Jedna žena je od 2005. do 2007. dominirala na drugom Grend slemu sezone – o kome se radi? 6. Zbog Drugog svetskog rata turnir nije održavan punih šest godina. Marsel Bernar je osvojio trofej u muškoj, Margaret Ozborn u ženskoj, ali koji par je trijumfovao u miks dublu? 7. Rafael Nadal je najuspešniji teniser u Parizu svih vremena i ima priliku da osvoji jubilarnu, 10. titulu. Ko je drugi na večnoj listi po broju pehara kada je reč o Open eri? 8. Najmlađa šampionka Rolan Garosa imala je samo 16 godina i 6 meseci kada je pobedila, a ona je? 9. Godine 2004. igrač koji nije bio među nosiocima ostvario je uspeh karijere i podigao 'Kup musketara'. Ko je to bio? 10. Vest da je Novak Đoković 2016. osvojio Rolan Garos i kompletirao sva četiri Grend slema oborila je rekord po broju odobrenih komentara na sajtu B92.net. Koliko ih je bilo?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: