Nova vest
Tenis

Subota, 10.06.2017.

10:00

Tipovi, dan XIV: Rumunka će pokvariti kraj letonske bajke

Stigli smo do poslednja dva poglavnja, prvo je finale Rolan Garosa u ženskoj konkurenciji.

Izvor: B92

Autor:B92

Tipovi, dan XIV: Rumunka će pokvariti kraj letonske bajke

S jedne strane je Simona Halep, iako joj je tek 25 godina već je vrlo iskusna, a ovo joj je drugo finale u Parizu.

S druge je 20-godišnja Jelena Ostapenko, najmlađa finalistkinja u istoriji RG i prva "nenositeljka" u finalu još od 1983.

15:00 Simona Halep – Jelena Ostapenko
h1 (-1,5) kvota 1,8

U finalu ne postoje apsolutni favoriti, posebno kada je u pitanju ženski tenis poslednjih godina, ali zaista će biti neočekivano ako Halep ne slavi u ovom meču. Rumunka je briljantna na šljaci ove godine, izgubila je samo dva od 20 mečeva, a igra više nego sjajno i u Parizu.

S druge strane, Ostapenko je pokazala da će narednih godina da se verovatno često bori za titule na najvećim turnirima, a iako niko ne pamti drugog, ona nema šta da izgubi u ovom meču. U subotu lako mogu da odluče detalji, a jedan će biti vrlo važan. Halep je još 2014. možda zaslužila da osvoji RG, vreme je da joj se to "vrati".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

12 h

U fokusu

Vidi sve