Nova vest
Tenis

Četvrtak, 08.06.2017.

14:48

Novakovi navijači: Od "gotov je" do "vratiće se"

Ispadanje Novaka Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa i dalje je glavna tema na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Novakovi navijači: Od
EPA/YOAN VALAT

Đoković je u sredu završio takmičenje u četvrtfinalu porazom od Dominika Tima, pa će pasti na treću poziciju na ATP listi jer je prošle sezone osvojio titulu.

Novakovi navijači, kojih sada u kompleksu i nema previše, priznaju da njihov miljenih nije u formi, ali se nadaju i očekuju da će nas ponovo obradovati velikim uspesima.

Od našeg specijalnog izveštača iz Pariza Nikole Đukića.

"Čak ni zvezde na nebu ne sijaju večno. Svoj teniski opus je zaokružio trofejom na Rolan Garosu. I ne samo to, zaokružio je i opus u privatnom životu. On je od 18-19. godine profesionalac i sada se dešava da je situacija drugačija. Sa našeg aspekta, u tenisu je osvojio sve što može da se osvoji. Njegov život je kompletiran, a sada ti uslovno rečeno problemi, jer mi ne znamo da li su problemi ili ne, mogu da ometaju. On je i dalje jedan od najboljih igrača na svetu, ali me uopšte nije iznenadio njegov pad. To je normalno. Svima se to desilo u tenisu, jedino se Pit Sampras oprostio sa stilom. Ne znam da li su ispravne odluke ili ne, samo je Rodžer Federer pravio prave izbore tokom karijere. Barem imamo nekog iz regiona koji nas predstavlja na pravi način. Jedino me iznenadilo što je sve tako brzo završeno protiv Tima. Ali kada je počeo da igra tenis, da li je neko od nas očekivao da će otići ovoliko daleko?", rekao je Moma iz Hrvatske.

Nenad, koji više od 20 godina živi u Parizu, priznaje da sada stvari nisu tako dobre kao ranije.

"Redovno pratim šta se dešava u tenisu, posebno oko Novaka Đokovića jer mi je to deo posla. Svi smo svesni da trenutno ne igra dobro, ali kada stigne u Pariz, ne možemo da se ne ponadamo da će uraditi nešto. Posebno jer je toliko godina čekao na titulu sa Rolan Garosa i dočekao je prošle godine".

On ističe da ipak ne treba sumnjati u povratak Đokovića u borbu za najveće titule.

"Mislim da se potpuno ispraznio baš u Parizu prošle godine, posle se povredio, imao nekoliko teških poraza i nije uspeo da se vrati. Sigurno je da on nije zaboravio da igra tenis, možda su se dogodili i neki porodični problem, ali niko od nas to ne zna. Sada je teško jer su ostali počeli da igraju sjajno – pogledajte Federera, Nadala, Vavrinku, pa i Tima… Ipak, vratiće se on".

Da li si siguran u to?

"Da, možda više nećemo videti onu igru od ranije, ali uvek može do prvog mesta. Kada je Mari prvi sa ovakvom formom, može i on".

Jasin, mlada Francuskinja koja je pratila meč Miomira Kecmanovića, istakla je da joj je Đoković omiljeni teniser.

"Ne sumnjajte u Novaka, ovaj poraz ništa ne znači. Biću i sledeće godine ovde i tada će osvojiti titulu".

Međutim, postoje i oni koji veruju suprotno.

"Ma nema šanse, sa njim je gotovo. Možda osvoji još jedan Grend slem, ali to sigurno neće biti ovde na Rolan Garosu. Polako prolazi njegovo vreme", naveo ja Gabrijel, momak iz Sen Denija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve