Nova vest
Tenis

Utorak, 30.05.2017.

22:00

"El Grande" Novak, grandiozni promašaj i sarkastični Endi

"Nole, mnogo te volim, znam da si drugi, ali je to privremeno jer si ti broj jedan. Ti si veliki čovek i zato što te mnogo volim".

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Foto: EPA/TATYANA ZENKOVICH

Ovu rečenicu Dijego Armando Maradona, jedan od najvećih fudbalera svih vremena, uputio je Novaku Đokoviću prilikom intervjua za B92.net krajem prošle godine.

Iako je želeo, legendarni Argentinac na početku sezone nije dobio priliku da se ponovo susretne sa Đokovićem, ali ga to nije sprečilo da mu "preko nas" poželi sreću pri odbrani titule na Rolan Garosu.

"Obožavan je širom sveta i kada tako nešto kaže o meni, stvarno mi izuzetno laska. Veoma sam zahvalan na tome", nije Novak krio oduševljenje što ga se setila "Božija ruka".

Ne postoji mnogo boljih sportskih priča za započinjanje dana, kao ni ukusnijeg načina da se isti započne od izuzetnih sendviča u bagetu, sa francuskim majonezom. Ni borba sa španskim kolegama za bilo koju reč Karlosa Moje, nekadašnjeg šampiona Rolan Garosa i jednog od trenera Rafaela Nadala, nije pokvarila raspoloženje, a on je rekao da se Rafa polako vraća u formu kojom će dominirati.

Kada smo već pri hrani, poprilično sam se plašio da se približim restoranu za novinare, gde nas je ovoga puta ipak čekalo poprilično ukusno jelo.

Pasta sa mesom u sosu od paradajza bila je mnogo bolji izbor u odnosu na jučerašnji francuski "specijalitet" – nešto što je ličilo na knedle sa ukusom ribe. Postalo mi je jasno da je istinita najava da ovde novinarski život može nekada da bude težak.

U međuvremenu, Janko Tipsarević i Viktor Troicki ispali su na startu turnira u dublu, pa je tako utorak ostao rezervisan za igrače iz gornje polovine žreba. 'Filip Šatrije' čekao je da se pojavi Endi Mari, ali je pre toga morao da bude nastavljen duel Aleksandera Zvereva i Fernanda Verdaska.

Meč Španca i talentovanog Nemca prekinut je u ponedeljak pri rezultatu 1-1 u setovima zbog slabe vidljivosti, na čemu je posebno insistirao Zverev.

Kakva je to bila greška, ispostaviće se, pošto je u tom trenutku izjednačio i imao 'momentum' na svojoj strani – sutradan je slika bila potpuno drugačija.

Jeste šampion Mastersa u Rimu prvi napravio brejk, ali je Verdasko brzo preokrenuo i potpuno preuzeo kontrolu. Koristio je to što je protivnik bio van ritma i rutinski priveo meč kraju. Rolan Garos je ostao bez najveće mlade nade, a naš Đoković se pokazao kao poprilično loš prognozer.

On je Aleksandera svrstao u šest najvećih favorita za trijumf u Parizu i, što bi naši stari rekli, urekao ga već na startu. Međutim, uprkos Novakovom "grandioznom" promašaju u proceni, Zverev je ponašanjem na konferenciji pokazao da ima potpuno ispravno razmišljanje.

Došao je odmah iz svlačionice, priznao da mu je igra bila "sr*nje", ali nije želeo da pravi preveliku famu oko toga.

"Nekada igrate loše, ali nema potrebe za kajanjem. U Rimu sam igrao dobro i osvojio turnir. Ovde sam odigrao loše i ispao u prvom kolu. Život se ne završava ovde jer i dalje dobro stojim na 'rejs' listi. Samo sam izgubio meč. Naravno da treba da budem zabrinut zbog načina na koji sam igrao, ali ništa nije tragično".

Mogli smo da se koncentrišemo na Marija koji je svoj meč sa Aleksandrom Kuznjecovim igrao sledeći. Tačnije, nismo baš odmah – koleginica iz Poljske, u centru za novinare smeštena tačno prekoputa mene, napravila je malu dramu kada je na razglasu čula da je Mari u sali za konferencije.

"Šta? Povlači se?", rekla je očigledno veoma uzbuđena jer znamo da je u Pariz stigao sa velikim zdravstvenim problemima, ali se vrlo brzo "ugasila".

"To je Džejmi Mari", stigao je odgovor.

Džejmijev brat izašao je na 'Šatrije' i konstantno bio blizu da pusti kola nizbrdo, ali je i pored izgubljenog drugog seta zadržavao uzde u svojim rukama. Rukama kojima je, u prvih sat vremena meča, sarkastično aplaudirao prilikom svakog izgubljenog poena.

Na licu bi imao prepoznatljivi širok osmeh, a kako su primetile britanske kolege, aplauzi su bili upućeni ka boksu u kojem je sedeo Ivan Lendl. Ne možemo da kažemo baš da 'Ivan grozni' nije navikao na ovakve situacije.

Dani prolaze, a prašina oko Andrea Agasija se ne stišava – Viktor Troicki priznao je da je bio poprilično nervozan pre treninga sa Novakom jer mu je Amerikanac oduvek bio idol, a dve gospođe posebno su se potrudile da budu primećene.

Ana iz Holandije i Gabrijela iz Nemačke, nosile su transparent kroz koji su provukle sopstvene glave i na originalan način tražile fotografiju sa Agasijem. Verujemo da će im legendarni teniser, koji se sada našao u ulozi trenera, pružiti to zadovoljstvo dok ne ode krajem prve nedelje.

Osim ovih, i druge zanimljive vesti iz Pariza možete čitati u rubrici "Nikolin slajs" koji već sutra nastavlja put na pariskoj šljaci. Takođe, u sredu budite uz televiziju B92 jer vas očekuje direktan prenos meča Novak Đoković – Žoao Souza.

Pozdrav iz Pariza!

Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

9 h

U fokusu

Vidi sve