Nova vest
Tenis

Utorak, 30.05.2017.

12:20

Troicki: Bio sam mnogo nervozan, Agasi mi je idol

Srpski teniser Viktor Troicki bio je iznenađen saradnjom Novaka Đokovića i Andrea Agasija, za kojeg kaže da mu je idol iz detinjstva.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Troicki: Bio sam mnogo nervozan, Agasi mi je idol
EPA/SEDAT SUNA

Đoković je angažovao Agasija tokom Rolan Garosa, a Troicki je istakao da je bio veoma nervozan pre prvog susreta sa Amerikancem na treningu.

Od našeg specijalnog izveštača iz Pariza Nikole Đukića.

"Dogovorili smo se da ćemo trenirati ako ne budemo igrali u nedelju, poklopilo se da su nam mečevi u ponedeljak i, iskreno, radovao sam se treningu. Ne toliko što je s druge strane Nole, već zato što je s njim Agasi", rekao je Troicki.

"To mi je najveći idol iz detinjstva, obožavao sam ga kada sam bio mali. To sam govorio toliko puta. Bio sam uzbudjen i veče pre, pre i za vreme treninga. Upoznao sam ga u prolazu u Sinsinatiju kada sam počinjao karijeru. To mu je bio pretposlednji turnir u karijeri, čini mi se. Tada me nije znao, a sada me zna iz sveta tenisa, ali ga nisam video otkad sam bio klinac".

Troicki je trenirao zajedno sa Djokovićem u nedelju, ali ga nije previše interesovao kolega iz reprezentacije, već njegov novi trener.

"Iznenadila me je ta saradnja, ali Andre može puno toga da pomogne Noletu, ima mnogo toga korisnog da mu kaže. Novaku treba ličnost koja je prošla sve i svašta u tenisu, imaće prave savete. To je osveženje za Novaka i daće mu novu energiju. Kada ga vidi u loži tokom mečeva, dobiće dodatnu motivaciju i želeće više da se dokaže. Logično je da je doveo nekog bivšeg vrhunskog tenisera i drago mi je da je to Agasi".

I Viktor je primetio da se Novak promenio nabolje.

"Krenuo je bolje da igra, a i na treningu sam osetio da se promenio. Krenuo je sa više samopouzdanja, agresivnijom igrom i baš kao da mu je Agasi trener. Vidim da ga je savetovao da igra agresivnije, da ‘ulazi’ u ritern jer su obojica prepoznatljiva po tom udarcu. To su dva najbolja riterna u istoriji tenisa. Najviše će mu pomoći na psihičkom planu – Andre je prošao kroz svašta. Bio je prvi, pa je ispao van 100, pa se vratio na vrh, što nikome u tenisu nije pošlo za rukom".

Usledilo je logično pitanje – da li on planira da za trenera dovede neku tenisku legendu?

"Ne planiram da dovodim legendu, imam već jednu – mog trenera Džeka", zaključio je Troicki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve