Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 29.05.2017.

20:00

Souza se pravi lud: Protiv Janka se ništa nije dogodilo

Žoua Souza, portugalski igrač koji je pretio da će prekinuti meč sa Jankom Tipsarević, "napravio se lud" prilikom pitanja o situaciji sa kraja drugog seta.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Souza se pravi lud: Protiv Janka se ništa nije dogodilo
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Tipsarević je dobio prvi set, ali je Portugalac preokrenuo i uspeo da dođe do trijumfa, rezultatom 4:6, 7:6 (7-3), 6:2, 6:2.

Međutim, odlučujući trenutak dogodio se u finišu drugog seta, kada je Žoao pretio da će odbiti da nastavi sa igrom.

Od našeg specijalnog izveštača iz Pariza Nikole Đukića.

"Ništa se nije dogodilo. To su situacije koje se događaju tokom mečeva, ništa posebno. Sudija je mislio da sam rekao nešto, a nisam. Dao mi je drugu opomenu, što je automatski kazneni poen, za nešto što nisam rekao. Ali to okej, i oni su ljudi i mogu da pogreše. Napravio je jednu grešku i nije bilo nikakvih problema", rekao je Souza.

Pri rezultatu 6:5 i 15:15 sudija Sedrik Murije oduzeo mu je poen zbog psovanja.Souza je izgovorio dobro poznatu rečenicu "De puta madre", a pošto je nekoliko minuta ranije opomenut, kažnjen je oduzimanjem poena. Momentalno je počeo raspravu sa sudijom iz Francuske i u jednom trenutku seo na klupu, odbijajući da nastavi susret.

"Rekao sam joj da je u pitanju nešto što nisam kazao, ona mi je odgovorila da ne može da promeni sudijsku odluku i to je to. Ne dajem takvim stvarima preterano značaja. Gubio sam 15:30 i mentalno sam pokušavao da se vratim. Odigrao sam veoma dobro posle toga", kaže Souza koji je pokušavao supervizorki da objasni zbog čega se svađao sa sudijom.

On se potom osvrnuo na sam duel sa Jankom.

"Bio je ovo dobar meč, težak. Kako je susret odmicao, podizao sam nivo igre, posebno u trećem i četvrtom setu. Veoma sam srećan zbog trijumfa nad odličnim igračem".

Portugalac je tako onemogućio srpski derbi i u drugoj rundi će igrati sa Novakom Đokovićem.

"Muči se, a drugi je na svetu. Ne mislim da se muči – svako može imati dobre i loše trenutke u karijeri. Ne verujem da je u lošem periodu jer je drugi. Da je 30. na svetu, mogli bismo da kažemo da je u slaboj formi. On je jedan od najboljih igrača na svetu, jedan od najboljih u istoriji ovog sporta. Daću sve od sebe, nije mi prvi put da igram protiv njega. Igrali smo i ovde jednom i znamo se – biće to dobra borba", zaključio je Souza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve