Utorak, 13.06.2017.

21:14

Nadal se pita – Vimbldon donosi prvo mesto

Rafael Nadal je ne tako davno bio jako daleko od prvog mesta na ATP listi, delovalo je i od vrhunskog tenisa.

Izvor:

Nadal se pita – Vimbldon donosi prvo mesto IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Kika Majstor

pre 6 godina

Bice zanimljivo. Mozda nije lose sto je Novak u drugom planu, mozda ga i to malo prodrma,mada mislim da ce njegov povratak ce biti proces, sto bi on rekao samopouzdanje se tesko stice a lako gubi. Mada moze se desiti i da poludi i osvoji , to bih najvise voleo.Kako god ,bice dobrog tenisa.
(Ferdinand, 13. jun 2017 22:02)

Odlična metoda osvajanja Wimbledona, "poludiš" i osvojiš! Je li? Bez treninga? Bez snage? Bez kondicije? Samo poludiš? A možda ukuvaš i onaj drugi čuveni recept, "srpski inat"?

Bodovi

pre 6 godina

Nadal ce sigurno biti prvi u jednom delu ove godine, s obzirom da su Djokovic i Marej nestali, a Nadal je konstantan, i na betonu ove godine ima odlicne rezultate.
ATP rang lista je jedna vrlo postena stvar, jer vam racuna poene u poslednjih 365 dana, tako da ne mozete biti prvi sa jednim ili dva vrhunska rezultata, vec je prvi zaista najbolji u prethodnih 365 dana od danasnjeg dana.
Tu nema taktike, kao sto vidim da neki misle, oko osvajanja i branjenja bodova, tipa sad cu da ne uradim nista da bih sledece godine ovde osvojio bodove, to teniseri ne rade, vec ,,poznavaoci" tenisa sa ,,strucnim" misljenjima tako prezentuju, sto je cista glupost.

Stanimal

pre 6 godina

Kao prvo svi su prevideli da Andy brani i 500 bodova u Queen's-u

Drugo:
Murray 9890 (brani 2.000+500)
Wawrinka 6175 (brani 45)

U prevodu ako Wawrinka do kraja Wimbledona osvoji 1255 poena više od Murray-a eto njega na mestu broj 1. Dakle, otprilike ako osvoji, a Andy ne uđe u finale.....

šetač

pre 6 godina

Rafa ako preživi prvu nedelju ide daleko, ali sve ukazuje na Rođu kao favorita. Nole je u krizi iz koje ne vidim izlaz bez stručnog tima. Od institucije postao je član nekakve družine gde se širi ljubav!?

XXX

pre 6 godina

Wawrinka

Australia Open - 2014
Roland Garros - 2015
US Open - 2016

Mislim da je jasno sta je 2017. Steta jedino sto je usao u finale ovogodisnjeg RG-a i upropastio svoj 100% ucinak u GS finalima.

NikolaBg855

pre 6 godina

Najjaci su mi ovi koji pricaju da Nadal nema nikakve sanse na Vimbldonu. Pa momak je najboljoj formi od svih, osvajao je Vimbldon i ranije, pa nije to neki nizerazredni teniser pa da ispadne tek tako. Pricamo o Nadalu! Naravno, na sljaci je uvek favorit, ali pocinje tur na travi, sada je jos gladniji i spremniji i to nije onaj Rafa od prosle i pretprosle godine, to je onaj "spartanac",borac koga smo navikli da gledamo. Nije favorit ali je medju favoritima. Uopste ne bi bilo iznenadjenje da osvoji Vimbldon!

m

pre 6 godina

kakvi naslovi i "lepe" price kada je rec o Nadalu, a i Federeru. Kada je Nole sam pobedjivao sve bez pomoci svetskih mocnika sa pritiskom publike, sa unistavajucimu komentarima Vilandera, niko od nasih se nije nasao da ga uzdigne "Nije smeo, il nije hteo, vrag bi ga znao"? a sada opet hvalospevi drugima, kakvi smo to mi? Za Noleta memate fond reci

Vrana

pre 6 godina

Poslednje finale na travi za Nadala je bilo u Štugartu 250 kad je pobedio Troickog u finalu kao uvertiru za tadašnji Vimbldon a onda se dogodio Dustin Brown. To je bilo 2015 godine sve.

ja

pre 6 godina

Uvek sam bio za Nadala kad je bio rivalitet Federer-Nadal. Posle je Djokovic stasao i krenuo da melje sve redom, pa mi Nadal vise uopste nije bio simpatican, mada je bilo prilicno tuzno kad se povredio i pauzirao, tacno je falio... I evo, vratio se. Stvarno svaka cast, veliko postovanje za sve sto je uradio i sto radi.
Ali kada za par godina odu ovih par velikih, kvalitet ce se srozati do nivoa na kom je zenski tenis. Osvajace pehare razni po principu neko mora da pobedi. Nece Marej dugo biti najgori broj 1, to sigurno.

Pukovnik Vranic

pre 6 godina

Mnogo, ali mnogo ce zavisiti od zreba na WB. Nadal, ukoliko izbegne vrhunske servere, lagano moze do finala, a nakon toga je sve moguce. Ipak, misljenja sam da ce Federer, ukoliko nesto ne zabrlja sa nekim autsajderom, osvojiti titulu. Koliko sutra cemo moci da vidimo kako izgleda njegova igra na travi posle ove pauze. :)

mlekadzija

pre 6 godina

Posto je propustio sezonu sljake na kojoj nema sta da trazi Federer se vraca na omiljenu podlogu. Mozda i osvoji W ukoliko ga ne pobedi neki mnogo slabije plasirani teniser kao pre nekoliko godina....ISto vazi i za Rafu samo obrnuto.

momodobri

pre 6 godina

Objektivno,Nadal je umoran,to je trava i svestan je svojih kolena.Jedno je RG,ali ovde Federer dolazi potpuno odmoran,igra turnir gde su poeni kraci,dugo nije uzeo WB i pobedio je Nadala ove godine tri puta!Tako da po meni,Federer je favorit,tik do njega Marej.Sampion je trenutni,ima igru za travu.Od Tima,Zvereva,Raonica,Kirjosa,Nisikorija moze se ocekivati da neko od njih se probije do kraja,nije nemoguce.Jedino,Novaka ne mogu da provalim,nit znamo gde je u kakvoj formi,yreb,kriza...ko zna...A taj covek je opet tri puta osvajao WB.Ne znam,Novak je misterija ne meni nego svima koji prate tenis mislim.

lucchese

pre 6 godina

logicna stvar obzirom da je ranglista u tenisu jedini realni pokazatelj ko je u poslednjih godinu dana u rezultatski najboljoj formi. shodno tome sledece godine ce nadal morati sve da brani a opet djokovic ce dobjati brdo poena ako naravno povrati igru koja ga je krasila. jedini nacin da neko bude vise godina na celu je da bude dominantan. i federer i rafa pa onda nole su kroz karijeru kako su sazrevali imali svako u svoje vreme imali po par godina vladavine. nakon njih mislim da sledi period konstantnog menjanja igraca na prvom mestu poput zenskog tenisa kad je cak i jankovicka imala par nedelja na celu bez osvojenog grand slam-a. niko od njih ne bi bio na vrhu da nisu prekinule enanova i klajsters sa igrom.

Duka Zemun

pre 6 godina

Ovi teniseri što su rođeni od 1990-1995. su tezak promasaj i ne mogu se porediti sa legendama rođenim osamdesetih. Sramota je da među onima koji sada imaju od 22-27 godina ne postoji niti jedan čovek sposoban da makar pripreti Rodžeru, Rafi i Noletu, koje svrstavam u zasebnu kategoriju, pa čak ni Mareju i Vavrinki koje svrstavam u drugu kategoriju asova. Možda će se među onima rođenim u drugoj polovini devedesetih pojaviti neka istinska zvezda, ali je za ove nešto starije već prekasno.

Никола

pre 6 godina

Finale Federer- Nadal , osvaja Federer a Nadal preuzima 1 poziciju , na kraju godine prepušta Federeru 1 mesto 
Свет је леп када сањамо

Spartak

pre 6 godina

Postoji jedan problem sa travom i Nasalom. Ne prija mu koljenima. On je svoj primarni cilj za ovu sezonu ostvario. Sve sto uradi na Vimbldonu je bonus.

Sr

pre 6 godina

Nadal je igrao 5 finala Wimblidona i kad vidis njegovu formu na RG onda mora biti u najuzem krugu favorita. Dosta ce zavisitii od zreba jer je i Andi prikazao dobru igru na RG. Tu je Federer dok Nole, Raonic, Zverev,Kyrgios i jos par njih vrebaju iz prikrajka.

Ferdinand

pre 6 godina

Bice zanimljivo. Mozda nije lose sto je Novak u drugom planu, mozda ga i to malo prodrma,mada mislim da ce njegov povratak ce biti proces, sto bi on rekao samopouzdanje se tesko stice a lako gubi. Mada moze se desiti i da poludi i osvoji , to bih najvise voleo.Kako god ,bice dobrog tenisa.

Tolle

pre 6 godina

Da sam nole ne bi me videla Srbija ni sekunde a ni centa pomoci....Kakvi smo to ljudi
(dareeee, 13. jun 2017 22:22)

Neka plati porez pa neka ide!

jaki

pre 6 godina

Ne znam zašto toliko mrzite Novaka u zadnje vreme da mu i jednu titulu uzešte sa Vimbldona. koliko se ja dobro sećam ako se dobro sećam on ima 3 titule sa WB, 2 sa US, 1 Rg i 6 AU. Usput dobro ste čuli 12 i zapamtite dobro jer teško da će iko ikada sa ovih prostora tome prići. Jedino je Monika imala šansu ali nije imala sreće. Šansu jeimal i Ana ali nije bila dovoljno uporna. Šansu je imala i Jelena ali nije bila dovoljno kvalitetna i td... Imaće još mnogi šansu ada li će biti ovako jaki kao Novak - teško. zato uživajte dok još možete jer prestaće da se prenosi tenis kad Novak prestane da igra.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Ne mora da osvoji, ukoliko Marej izgubi u polufinalu, a Rafa stigne do finala, bice prvi, ili ukoliko Marej izgubi u 1/4 finalu a Rafa dodje do polufinala...

Maksim

pre 6 godina

Kaže ne treba u drugi plan postaviti Novak. Kakav drugi, on je u četvrtom planu. Pa zar neko misli da se Novak može brzo povratiti mešu favorite. Na žalost novak nije favorit ni za četvrtfinale. Treba će njemu dobra godina da se vrati u formu.

Onaj "Blistavi um" dobi nobela za ekonomiju, ovom nobela za sport!

pre 6 godina

Ako uspe da konačno reši rebus koja od dve flašice ide u sredinu, ne da će biti prvi na ATP, nego će biti tajni vladar galaksije!

Brufen_od_400

pre 6 godina

Pita se Federer.

Ja i dalje ne verujem da bilo ko ovde ne zna kakav će biti ishod ove sezone. Federer uzima WB i US i ide u penziju sa 20 GS. Sve dogovoreno još odavno u NIKE HQ.

Negativni

pre 6 godina

Teško. Mada, ume on itekako dobro da odigra na travi. Zavisi dosta i od žreba. Ako naleti na raspoložene servere, može brzo da ispadne. Ali, veliki je borac, zdrav je, igrao je ove godine nekoliko finala na najvećim turnirima, tako da finale nije nemoguće. A u finalu...e, to je već druga priča.

ne grli sekvoju i ne ljubi gladiole a osvojio RG

pre 6 godina

Dve stvari su sigurne:
1. Nadal će biti prvi do kraja godine
2. Novak će biti 10. do kraja godine

momabrazil

pre 6 godina

Nadal ima sanse i te kako , uz Federera je glavni favorit, a ono sto me najvise impresionira je velika cetvorka u kojoj se Murray ustalio posle skoro godinu dana na prvom mestu. Mlade nade tenisa su tu ali meni su ipak najdrazi iz big four jer mi se svaki njihov uspeh chini kao i Noletov uspeh. Jos pare godina ce biti u vrhu i tesko da ce se iz ove maldje generacije starijih od 23 g roditi neka rivalstva kao ovih danasnjih. Tim Kirjos i Zverev bi vec trebali imati bar po jedan Gran Slam a niko od njih ih nema, u rangu su Del Porta ili Conge, Vavrinka je za njih daleko. Bas me zanima dokle cemo uzivati u charima ovih majstora tenisa a Nole ce se vratiti kad tad nece dugo ostati imun na uspehe Nadala i Federera

polako

pre 6 godina

Cekajte bre ljudi rafa ne mora da osvoji vimbldon ako marej ispadne a ovaj prođe u osminu ili 1/4 finale to mu dođe taj zaostatak otprilike?

jaki

pre 6 godina

Ne znam zašto toliko mrzite Novaka u zadnje vreme da mu i jednu titulu uzešte sa Vimbldona. koliko se ja dobro sećam ako se dobro sećam on ima 3 titule sa WB, 2 sa US, 1 Rg i 6 AU. Usput dobro ste čuli 12 i zapamtite dobro jer teško da će iko ikada sa ovih prostora tome prići. Jedino je Monika imala šansu ali nije imala sreće. Šansu jeimal i Ana ali nije bila dovoljno uporna. Šansu je imala i Jelena ali nije bila dovoljno kvalitetna i td... Imaće još mnogi šansu ada li će biti ovako jaki kao Novak - teško. zato uživajte dok još možete jer prestaće da se prenosi tenis kad Novak prestane da igra.

polako

pre 6 godina

Cekajte bre ljudi rafa ne mora da osvoji vimbldon ako marej ispadne a ovaj prođe u osminu ili 1/4 finale to mu dođe taj zaostatak otprilike?

Spartak

pre 6 godina

Postoji jedan problem sa travom i Nasalom. Ne prija mu koljenima. On je svoj primarni cilj za ovu sezonu ostvario. Sve sto uradi na Vimbldonu je bonus.

momodobri

pre 6 godina

Objektivno,Nadal je umoran,to je trava i svestan je svojih kolena.Jedno je RG,ali ovde Federer dolazi potpuno odmoran,igra turnir gde su poeni kraci,dugo nije uzeo WB i pobedio je Nadala ove godine tri puta!Tako da po meni,Federer je favorit,tik do njega Marej.Sampion je trenutni,ima igru za travu.Od Tima,Zvereva,Raonica,Kirjosa,Nisikorija moze se ocekivati da neko od njih se probije do kraja,nije nemoguce.Jedino,Novaka ne mogu da provalim,nit znamo gde je u kakvoj formi,yreb,kriza...ko zna...A taj covek je opet tri puta osvajao WB.Ne znam,Novak je misterija ne meni nego svima koji prate tenis mislim.

momabrazil

pre 6 godina

Nadal ima sanse i te kako , uz Federera je glavni favorit, a ono sto me najvise impresionira je velika cetvorka u kojoj se Murray ustalio posle skoro godinu dana na prvom mestu. Mlade nade tenisa su tu ali meni su ipak najdrazi iz big four jer mi se svaki njihov uspeh chini kao i Noletov uspeh. Jos pare godina ce biti u vrhu i tesko da ce se iz ove maldje generacije starijih od 23 g roditi neka rivalstva kao ovih danasnjih. Tim Kirjos i Zverev bi vec trebali imati bar po jedan Gran Slam a niko od njih ih nema, u rangu su Del Porta ili Conge, Vavrinka je za njih daleko. Bas me zanima dokle cemo uzivati u charima ovih majstora tenisa a Nole ce se vratiti kad tad nece dugo ostati imun na uspehe Nadala i Federera

Maksim

pre 6 godina

Kaže ne treba u drugi plan postaviti Novak. Kakav drugi, on je u četvrtom planu. Pa zar neko misli da se Novak može brzo povratiti mešu favorite. Na žalost novak nije favorit ni za četvrtfinale. Treba će njemu dobra godina da se vrati u formu.

ne grli sekvoju i ne ljubi gladiole a osvojio RG

pre 6 godina

Dve stvari su sigurne:
1. Nadal će biti prvi do kraja godine
2. Novak će biti 10. do kraja godine

Duka Zemun

pre 6 godina

Ovi teniseri što su rođeni od 1990-1995. su tezak promasaj i ne mogu se porediti sa legendama rođenim osamdesetih. Sramota je da među onima koji sada imaju od 22-27 godina ne postoji niti jedan čovek sposoban da makar pripreti Rodžeru, Rafi i Noletu, koje svrstavam u zasebnu kategoriju, pa čak ni Mareju i Vavrinki koje svrstavam u drugu kategoriju asova. Možda će se među onima rođenim u drugoj polovini devedesetih pojaviti neka istinska zvezda, ali je za ove nešto starije već prekasno.

Sr

pre 6 godina

Nadal je igrao 5 finala Wimblidona i kad vidis njegovu formu na RG onda mora biti u najuzem krugu favorita. Dosta ce zavisitii od zreba jer je i Andi prikazao dobru igru na RG. Tu je Federer dok Nole, Raonic, Zverev,Kyrgios i jos par njih vrebaju iz prikrajka.

Ferdinand

pre 6 godina

Bice zanimljivo. Mozda nije lose sto je Novak u drugom planu, mozda ga i to malo prodrma,mada mislim da ce njegov povratak ce biti proces, sto bi on rekao samopouzdanje se tesko stice a lako gubi. Mada moze se desiti i da poludi i osvoji , to bih najvise voleo.Kako god ,bice dobrog tenisa.

Negativni

pre 6 godina

Teško. Mada, ume on itekako dobro da odigra na travi. Zavisi dosta i od žreba. Ako naleti na raspoložene servere, može brzo da ispadne. Ali, veliki je borac, zdrav je, igrao je ove godine nekoliko finala na najvećim turnirima, tako da finale nije nemoguće. A u finalu...e, to je već druga priča.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Ne mora da osvoji, ukoliko Marej izgubi u polufinalu, a Rafa stigne do finala, bice prvi, ili ukoliko Marej izgubi u 1/4 finalu a Rafa dodje do polufinala...

Onaj "Blistavi um" dobi nobela za ekonomiju, ovom nobela za sport!

pre 6 godina

Ako uspe da konačno reši rebus koja od dve flašice ide u sredinu, ne da će biti prvi na ATP, nego će biti tajni vladar galaksije!

Никола

pre 6 godina

Finale Federer- Nadal , osvaja Federer a Nadal preuzima 1 poziciju , na kraju godine prepušta Federeru 1 mesto 
Свет је леп када сањамо

lucchese

pre 6 godina

logicna stvar obzirom da je ranglista u tenisu jedini realni pokazatelj ko je u poslednjih godinu dana u rezultatski najboljoj formi. shodno tome sledece godine ce nadal morati sve da brani a opet djokovic ce dobjati brdo poena ako naravno povrati igru koja ga je krasila. jedini nacin da neko bude vise godina na celu je da bude dominantan. i federer i rafa pa onda nole su kroz karijeru kako su sazrevali imali svako u svoje vreme imali po par godina vladavine. nakon njih mislim da sledi period konstantnog menjanja igraca na prvom mestu poput zenskog tenisa kad je cak i jankovicka imala par nedelja na celu bez osvojenog grand slam-a. niko od njih ne bi bio na vrhu da nisu prekinule enanova i klajsters sa igrom.

Brufen_od_400

pre 6 godina

Pita se Federer.

Ja i dalje ne verujem da bilo ko ovde ne zna kakav će biti ishod ove sezone. Federer uzima WB i US i ide u penziju sa 20 GS. Sve dogovoreno još odavno u NIKE HQ.

mlekadzija

pre 6 godina

Posto je propustio sezonu sljake na kojoj nema sta da trazi Federer se vraca na omiljenu podlogu. Mozda i osvoji W ukoliko ga ne pobedi neki mnogo slabije plasirani teniser kao pre nekoliko godina....ISto vazi i za Rafu samo obrnuto.

Tolle

pre 6 godina

Da sam nole ne bi me videla Srbija ni sekunde a ni centa pomoci....Kakvi smo to ljudi
(dareeee, 13. jun 2017 22:22)

Neka plati porez pa neka ide!

šetač

pre 6 godina

Rafa ako preživi prvu nedelju ide daleko, ali sve ukazuje na Rođu kao favorita. Nole je u krizi iz koje ne vidim izlaz bez stručnog tima. Od institucije postao je član nekakve družine gde se širi ljubav!?

ja

pre 6 godina

Uvek sam bio za Nadala kad je bio rivalitet Federer-Nadal. Posle je Djokovic stasao i krenuo da melje sve redom, pa mi Nadal vise uopste nije bio simpatican, mada je bilo prilicno tuzno kad se povredio i pauzirao, tacno je falio... I evo, vratio se. Stvarno svaka cast, veliko postovanje za sve sto je uradio i sto radi.
Ali kada za par godina odu ovih par velikih, kvalitet ce se srozati do nivoa na kom je zenski tenis. Osvajace pehare razni po principu neko mora da pobedi. Nece Marej dugo biti najgori broj 1, to sigurno.

NikolaBg855

pre 6 godina

Najjaci su mi ovi koji pricaju da Nadal nema nikakve sanse na Vimbldonu. Pa momak je najboljoj formi od svih, osvajao je Vimbldon i ranije, pa nije to neki nizerazredni teniser pa da ispadne tek tako. Pricamo o Nadalu! Naravno, na sljaci je uvek favorit, ali pocinje tur na travi, sada je jos gladniji i spremniji i to nije onaj Rafa od prosle i pretprosle godine, to je onaj "spartanac",borac koga smo navikli da gledamo. Nije favorit ali je medju favoritima. Uopste ne bi bilo iznenadjenje da osvoji Vimbldon!

Vrana

pre 6 godina

Poslednje finale na travi za Nadala je bilo u Štugartu 250 kad je pobedio Troickog u finalu kao uvertiru za tadašnji Vimbldon a onda se dogodio Dustin Brown. To je bilo 2015 godine sve.

Bodovi

pre 6 godina

Nadal ce sigurno biti prvi u jednom delu ove godine, s obzirom da su Djokovic i Marej nestali, a Nadal je konstantan, i na betonu ove godine ima odlicne rezultate.
ATP rang lista je jedna vrlo postena stvar, jer vam racuna poene u poslednjih 365 dana, tako da ne mozete biti prvi sa jednim ili dva vrhunska rezultata, vec je prvi zaista najbolji u prethodnih 365 dana od danasnjeg dana.
Tu nema taktike, kao sto vidim da neki misle, oko osvajanja i branjenja bodova, tipa sad cu da ne uradim nista da bih sledece godine ovde osvojio bodove, to teniseri ne rade, vec ,,poznavaoci" tenisa sa ,,strucnim" misljenjima tako prezentuju, sto je cista glupost.

Kika Majstor

pre 6 godina

Bice zanimljivo. Mozda nije lose sto je Novak u drugom planu, mozda ga i to malo prodrma,mada mislim da ce njegov povratak ce biti proces, sto bi on rekao samopouzdanje se tesko stice a lako gubi. Mada moze se desiti i da poludi i osvoji , to bih najvise voleo.Kako god ,bice dobrog tenisa.
(Ferdinand, 13. jun 2017 22:02)

Odlična metoda osvajanja Wimbledona, "poludiš" i osvojiš! Je li? Bez treninga? Bez snage? Bez kondicije? Samo poludiš? A možda ukuvaš i onaj drugi čuveni recept, "srpski inat"?

Pukovnik Vranic

pre 6 godina

Mnogo, ali mnogo ce zavisiti od zreba na WB. Nadal, ukoliko izbegne vrhunske servere, lagano moze do finala, a nakon toga je sve moguce. Ipak, misljenja sam da ce Federer, ukoliko nesto ne zabrlja sa nekim autsajderom, osvojiti titulu. Koliko sutra cemo moci da vidimo kako izgleda njegova igra na travi posle ove pauze. :)

XXX

pre 6 godina

Wawrinka

Australia Open - 2014
Roland Garros - 2015
US Open - 2016

Mislim da je jasno sta je 2017. Steta jedino sto je usao u finale ovogodisnjeg RG-a i upropastio svoj 100% ucinak u GS finalima.

Stanimal

pre 6 godina

Kao prvo svi su prevideli da Andy brani i 500 bodova u Queen's-u

Drugo:
Murray 9890 (brani 2.000+500)
Wawrinka 6175 (brani 45)

U prevodu ako Wawrinka do kraja Wimbledona osvoji 1255 poena više od Murray-a eto njega na mestu broj 1. Dakle, otprilike ako osvoji, a Andy ne uđe u finale.....

m

pre 6 godina

kakvi naslovi i "lepe" price kada je rec o Nadalu, a i Federeru. Kada je Nole sam pobedjivao sve bez pomoci svetskih mocnika sa pritiskom publike, sa unistavajucimu komentarima Vilandera, niko od nasih se nije nasao da ga uzdigne "Nije smeo, il nije hteo, vrag bi ga znao"? a sada opet hvalospevi drugima, kakvi smo to mi? Za Noleta memate fond reci

Brufen_od_400

pre 6 godina

Pita se Federer.

Ja i dalje ne verujem da bilo ko ovde ne zna kakav će biti ishod ove sezone. Federer uzima WB i US i ide u penziju sa 20 GS. Sve dogovoreno još odavno u NIKE HQ.

ne grli sekvoju i ne ljubi gladiole a osvojio RG

pre 6 godina

Dve stvari su sigurne:
1. Nadal će biti prvi do kraja godine
2. Novak će biti 10. do kraja godine

Tolle

pre 6 godina

Da sam nole ne bi me videla Srbija ni sekunde a ni centa pomoci....Kakvi smo to ljudi
(dareeee, 13. jun 2017 22:22)

Neka plati porez pa neka ide!

Никола

pre 6 godina

Finale Federer- Nadal , osvaja Federer a Nadal preuzima 1 poziciju , na kraju godine prepušta Federeru 1 mesto 
Свет је леп када сањамо

Maksim

pre 6 godina

Kaže ne treba u drugi plan postaviti Novak. Kakav drugi, on je u četvrtom planu. Pa zar neko misli da se Novak može brzo povratiti mešu favorite. Na žalost novak nije favorit ni za četvrtfinale. Treba će njemu dobra godina da se vrati u formu.

Onaj "Blistavi um" dobi nobela za ekonomiju, ovom nobela za sport!

pre 6 godina

Ako uspe da konačno reši rebus koja od dve flašice ide u sredinu, ne da će biti prvi na ATP, nego će biti tajni vladar galaksije!

jaki

pre 6 godina

Ne znam zašto toliko mrzite Novaka u zadnje vreme da mu i jednu titulu uzešte sa Vimbldona. koliko se ja dobro sećam ako se dobro sećam on ima 3 titule sa WB, 2 sa US, 1 Rg i 6 AU. Usput dobro ste čuli 12 i zapamtite dobro jer teško da će iko ikada sa ovih prostora tome prići. Jedino je Monika imala šansu ali nije imala sreće. Šansu jeimal i Ana ali nije bila dovoljno uporna. Šansu je imala i Jelena ali nije bila dovoljno kvalitetna i td... Imaće još mnogi šansu ada li će biti ovako jaki kao Novak - teško. zato uživajte dok još možete jer prestaće da se prenosi tenis kad Novak prestane da igra.

Ferdinand

pre 6 godina

Bice zanimljivo. Mozda nije lose sto je Novak u drugom planu, mozda ga i to malo prodrma,mada mislim da ce njegov povratak ce biti proces, sto bi on rekao samopouzdanje se tesko stice a lako gubi. Mada moze se desiti i da poludi i osvoji , to bih najvise voleo.Kako god ,bice dobrog tenisa.

polako

pre 6 godina

Cekajte bre ljudi rafa ne mora da osvoji vimbldon ako marej ispadne a ovaj prođe u osminu ili 1/4 finale to mu dođe taj zaostatak otprilike?

momabrazil

pre 6 godina

Nadal ima sanse i te kako , uz Federera je glavni favorit, a ono sto me najvise impresionira je velika cetvorka u kojoj se Murray ustalio posle skoro godinu dana na prvom mestu. Mlade nade tenisa su tu ali meni su ipak najdrazi iz big four jer mi se svaki njihov uspeh chini kao i Noletov uspeh. Jos pare godina ce biti u vrhu i tesko da ce se iz ove maldje generacije starijih od 23 g roditi neka rivalstva kao ovih danasnjih. Tim Kirjos i Zverev bi vec trebali imati bar po jedan Gran Slam a niko od njih ih nema, u rangu su Del Porta ili Conge, Vavrinka je za njih daleko. Bas me zanima dokle cemo uzivati u charima ovih majstora tenisa a Nole ce se vratiti kad tad nece dugo ostati imun na uspehe Nadala i Federera

momodobri

pre 6 godina

Objektivno,Nadal je umoran,to je trava i svestan je svojih kolena.Jedno je RG,ali ovde Federer dolazi potpuno odmoran,igra turnir gde su poeni kraci,dugo nije uzeo WB i pobedio je Nadala ove godine tri puta!Tako da po meni,Federer je favorit,tik do njega Marej.Sampion je trenutni,ima igru za travu.Od Tima,Zvereva,Raonica,Kirjosa,Nisikorija moze se ocekivati da neko od njih se probije do kraja,nije nemoguce.Jedino,Novaka ne mogu da provalim,nit znamo gde je u kakvoj formi,yreb,kriza...ko zna...A taj covek je opet tri puta osvajao WB.Ne znam,Novak je misterija ne meni nego svima koji prate tenis mislim.

m

pre 6 godina

kakvi naslovi i "lepe" price kada je rec o Nadalu, a i Federeru. Kada je Nole sam pobedjivao sve bez pomoci svetskih mocnika sa pritiskom publike, sa unistavajucimu komentarima Vilandera, niko od nasih se nije nasao da ga uzdigne "Nije smeo, il nije hteo, vrag bi ga znao"? a sada opet hvalospevi drugima, kakvi smo to mi? Za Noleta memate fond reci

Negativni

pre 6 godina

Teško. Mada, ume on itekako dobro da odigra na travi. Zavisi dosta i od žreba. Ako naleti na raspoložene servere, može brzo da ispadne. Ali, veliki je borac, zdrav je, igrao je ove godine nekoliko finala na najvećim turnirima, tako da finale nije nemoguće. A u finalu...e, to je već druga priča.

Spartak

pre 6 godina

Postoji jedan problem sa travom i Nasalom. Ne prija mu koljenima. On je svoj primarni cilj za ovu sezonu ostvario. Sve sto uradi na Vimbldonu je bonus.

Sr

pre 6 godina

Nadal je igrao 5 finala Wimblidona i kad vidis njegovu formu na RG onda mora biti u najuzem krugu favorita. Dosta ce zavisitii od zreba jer je i Andi prikazao dobru igru na RG. Tu je Federer dok Nole, Raonic, Zverev,Kyrgios i jos par njih vrebaju iz prikrajka.

lucchese

pre 6 godina

logicna stvar obzirom da je ranglista u tenisu jedini realni pokazatelj ko je u poslednjih godinu dana u rezultatski najboljoj formi. shodno tome sledece godine ce nadal morati sve da brani a opet djokovic ce dobjati brdo poena ako naravno povrati igru koja ga je krasila. jedini nacin da neko bude vise godina na celu je da bude dominantan. i federer i rafa pa onda nole su kroz karijeru kako su sazrevali imali svako u svoje vreme imali po par godina vladavine. nakon njih mislim da sledi period konstantnog menjanja igraca na prvom mestu poput zenskog tenisa kad je cak i jankovicka imala par nedelja na celu bez osvojenog grand slam-a. niko od njih ne bi bio na vrhu da nisu prekinule enanova i klajsters sa igrom.

Duka Zemun

pre 6 godina

Ovi teniseri što su rođeni od 1990-1995. su tezak promasaj i ne mogu se porediti sa legendama rođenim osamdesetih. Sramota je da među onima koji sada imaju od 22-27 godina ne postoji niti jedan čovek sposoban da makar pripreti Rodžeru, Rafi i Noletu, koje svrstavam u zasebnu kategoriju, pa čak ni Mareju i Vavrinki koje svrstavam u drugu kategoriju asova. Možda će se među onima rođenim u drugoj polovini devedesetih pojaviti neka istinska zvezda, ali je za ove nešto starije već prekasno.

Kika Majstor

pre 6 godina

Bice zanimljivo. Mozda nije lose sto je Novak u drugom planu, mozda ga i to malo prodrma,mada mislim da ce njegov povratak ce biti proces, sto bi on rekao samopouzdanje se tesko stice a lako gubi. Mada moze se desiti i da poludi i osvoji , to bih najvise voleo.Kako god ,bice dobrog tenisa.
(Ferdinand, 13. jun 2017 22:02)

Odlična metoda osvajanja Wimbledona, "poludiš" i osvojiš! Je li? Bez treninga? Bez snage? Bez kondicije? Samo poludiš? A možda ukuvaš i onaj drugi čuveni recept, "srpski inat"?

mlekadzija

pre 6 godina

Posto je propustio sezonu sljake na kojoj nema sta da trazi Federer se vraca na omiljenu podlogu. Mozda i osvoji W ukoliko ga ne pobedi neki mnogo slabije plasirani teniser kao pre nekoliko godina....ISto vazi i za Rafu samo obrnuto.

NikolaBg855

pre 6 godina

Najjaci su mi ovi koji pricaju da Nadal nema nikakve sanse na Vimbldonu. Pa momak je najboljoj formi od svih, osvajao je Vimbldon i ranije, pa nije to neki nizerazredni teniser pa da ispadne tek tako. Pricamo o Nadalu! Naravno, na sljaci je uvek favorit, ali pocinje tur na travi, sada je jos gladniji i spremniji i to nije onaj Rafa od prosle i pretprosle godine, to je onaj "spartanac",borac koga smo navikli da gledamo. Nije favorit ali je medju favoritima. Uopste ne bi bilo iznenadjenje da osvoji Vimbldon!

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Ne mora da osvoji, ukoliko Marej izgubi u polufinalu, a Rafa stigne do finala, bice prvi, ili ukoliko Marej izgubi u 1/4 finalu a Rafa dodje do polufinala...

XXX

pre 6 godina

Wawrinka

Australia Open - 2014
Roland Garros - 2015
US Open - 2016

Mislim da je jasno sta je 2017. Steta jedino sto je usao u finale ovogodisnjeg RG-a i upropastio svoj 100% ucinak u GS finalima.

Stanimal

pre 6 godina

Kao prvo svi su prevideli da Andy brani i 500 bodova u Queen's-u

Drugo:
Murray 9890 (brani 2.000+500)
Wawrinka 6175 (brani 45)

U prevodu ako Wawrinka do kraja Wimbledona osvoji 1255 poena više od Murray-a eto njega na mestu broj 1. Dakle, otprilike ako osvoji, a Andy ne uđe u finale.....

Vrana

pre 6 godina

Poslednje finale na travi za Nadala je bilo u Štugartu 250 kad je pobedio Troickog u finalu kao uvertiru za tadašnji Vimbldon a onda se dogodio Dustin Brown. To je bilo 2015 godine sve.

ja

pre 6 godina

Uvek sam bio za Nadala kad je bio rivalitet Federer-Nadal. Posle je Djokovic stasao i krenuo da melje sve redom, pa mi Nadal vise uopste nije bio simpatican, mada je bilo prilicno tuzno kad se povredio i pauzirao, tacno je falio... I evo, vratio se. Stvarno svaka cast, veliko postovanje za sve sto je uradio i sto radi.
Ali kada za par godina odu ovih par velikih, kvalitet ce se srozati do nivoa na kom je zenski tenis. Osvajace pehare razni po principu neko mora da pobedi. Nece Marej dugo biti najgori broj 1, to sigurno.

Bodovi

pre 6 godina

Nadal ce sigurno biti prvi u jednom delu ove godine, s obzirom da su Djokovic i Marej nestali, a Nadal je konstantan, i na betonu ove godine ima odlicne rezultate.
ATP rang lista je jedna vrlo postena stvar, jer vam racuna poene u poslednjih 365 dana, tako da ne mozete biti prvi sa jednim ili dva vrhunska rezultata, vec je prvi zaista najbolji u prethodnih 365 dana od danasnjeg dana.
Tu nema taktike, kao sto vidim da neki misle, oko osvajanja i branjenja bodova, tipa sad cu da ne uradim nista da bih sledece godine ovde osvojio bodove, to teniseri ne rade, vec ,,poznavaoci" tenisa sa ,,strucnim" misljenjima tako prezentuju, sto je cista glupost.

šetač

pre 6 godina

Rafa ako preživi prvu nedelju ide daleko, ali sve ukazuje na Rođu kao favorita. Nole je u krizi iz koje ne vidim izlaz bez stručnog tima. Od institucije postao je član nekakve družine gde se širi ljubav!?

Pukovnik Vranic

pre 6 godina

Mnogo, ali mnogo ce zavisiti od zreba na WB. Nadal, ukoliko izbegne vrhunske servere, lagano moze do finala, a nakon toga je sve moguce. Ipak, misljenja sam da ce Federer, ukoliko nesto ne zabrlja sa nekim autsajderom, osvojiti titulu. Koliko sutra cemo moci da vidimo kako izgleda njegova igra na travi posle ove pauze. :)