Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 29.05.2017.

23:00

Heroj dana II: Španski "pitbul"

David Ferer oličenje je borbenosti na ATP turi više od deset godina, a mečem prvog kola Rolan Garosa podsetio nas je to.

Izvor: PT

Autor: PT

Heroj dana II: Španski
Getty Images

U najdužem duelu dosadašnjeg dela turnira Španac je posle četiri sata i 29 minuta igre savladao Amerikanca Donalda Janga.

Da sve bude još dramatičnije, Ferer je u poslednjem setu slavio posle 24 odigrana gema, odnosno rezultatom 13:11.

Odavno popularni “Pitbul“ nije onaj stari, polako ga stižu godine pošto je početkom aprila napunio 35 godine, međutim žar u očima i želja za pobedom kod njega se ne dovode u pitanje.

Dugo godina je bio među prvih deset tenisera sveta i borio se na svim podlogama, međutim upravo najbolje rezultate je ostvarivao na šljaci gde je je 2013. godine poražen u finalu.

Pre četiri godine Ferer je igrao možda i najbolji tenis na ovoj podlozi, pošto do finala nije izgubio niti jedan set. Znamo da je do borbe za trofej nekog Grend slema potrebno odigrati šest mečeva, a David je do finala stigao sa skorom 18:0.

Međutim, Nadal je tada bio prejak za Ferera, kojeg je posle tri seta dobio i tako došao do osmog trofeja na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Ipak da se vratimo malo meču, koji je obeležio drugi dan Rolan Garosa. Nezgodni Donald Jang igrao je zaista dobar tenis, pa i ne čudi što je pružio ovoliki otpor Fereru.

Imao je Amerikanac prednost od 2:1 u setovima, međutim po ko zna koji put u karijeri sada 33. igrač sveta nije odustajao. Odličnom igrom u četvrtom setu uspeo je da izjednači, a potom je u petom usledila prava drama.

Španac je konstatno prvi oduzimao servise protivniku, međutim umor i nešto slabiji servis dozvolili su Jangu da se dva puta vrati u meč, prvo pri rezultatu 3:1, a potom i 4:2 za Ferera.

Kada je Jang izjednačio na 4:4, do kraja se igralo dosta ujednačeno, teniseri su čuvali svoje servise, međutim 24. gemu Ferer je napravio pravi pritisak na servis Amerikanca.

Prvu meč loptu nije iskoristio, a potom ni drugu, međutim kako se kaže – bila je treća sreća pa je posle 269 minuta Ferer uspeo da se plasira u drugu rundu.

Tamo će mu protivnik biti još jedan odličan šljakaš i sunarodnik Felisijano Lopes, a nema sumnje da nas očekuje još jedan spektakl, poznajući sposobnosti dva tenisera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d