Nova vest
Tenis

Nedelja, 05.06.2016.

15:34

Olga Danilović: U šoku sam, tata je plakao

Šampionka Rolan Garosa u juniorskom dublu Olga Danilović istakla je posle meča da je neverovatno srećna i da ne može da sabere utiske.

Izvor: B92

Autor:B92

Olga Danilović: U šoku sam, tata je plakao
Foto: Getty images

Ona je pomenula i svog oca, proslavljenog košarkaša Predraga Danilovića, koji je takođe jako emotivno doživeo ovaj trijumf.

“U šoku sam. Došla sam u svlačionicu, stala i nisam znala šta da radim. Mislim da sam pet minuta samo stajala. Još uvek nisam svesna šta smo postigle, kao ni ona", rekla je Danilović.

Dugo je pobedničkom paru trebalo da dođe do daha.

"Sedele smo u svlačionici i bile u šoku. Tek za jedno dva-tri sata kada se slegnu emocije, shvatiću šta sam uradila”, dodala je nova srpska šampionka.

Olga ima tek 15 godina, a u paru sa Polom Arijas Manhon je u super tajbrejku bila bolja od para Pervušina – Potapova. Posle osvajanja titule odmah je pozvala oca.

Pozvala sam tatu, to je jedino što sam uradila. Nisam ni gledala telefon jer sam imala milion poruka i poziva. Samo sam pozvala tatu i javila mu. Pratio je rezultat i iskreno – plakao je. I ja sam plakala, ipak sam tatina ćera. Mama ne znam gde je, izašla sam sa terena, ali i dalje ne znam gde je. Žena je u šoku, zagrlila me je i tresli smo se od uzbuđenja”, dodala je Olga.

Šampionka dubla je naglasila da joj je ipak singl bio u prvom planu, a otkrila je da nije ni planirala da igra sa Špankinjom u duetu.

Singl mi je u prvom planu, izgubila sam u prvom kolu i to sam već rekla – imala sam šanse, nisam ih iskoristila i to me je koštalo meča. Ne mogu da kažem da nisam došla da osvojim, ovo je ipak Gren slem i svi dođu da osvoje, ali sam htela da vidim u kakvom sam rangu sa njima, na čemu treba da poradim i mislim da se dobro nosim sa njima. Što se dubla tiče, nije bilo planirano da igramo nas dve. Došla sam da igram sa drugom devojčicom, ali je ona ispala u kvalifikacijama, moja nova partnerka jeste. Sa tom prethodnom verovatno ne bih ušla u glavni žreb, ona nije imala partnerku i tako je ispalo. U drugom kolu smo dobile 10:8, uz nec u finišu. Uopšte nije bilo planirano”, otkrila je Danilović.

Istakla je i da joj je ovo velika motivacija pred Vimbldon.

Ogromna, večeras se vraćam kući i počinjem pripreme za Vimbldon. Do sada sam ‘grizla’, ali tek ću posle ovoga”, izjavila je šampionka Rolan Garosa.

Na startu su gubile, ali za to je „kriva“ isključivo odlična igra njihovih protivnica.

Nije toliko loš početak koliko su one igrale dobro – ja igram paralelu, one na paraleli. Ja u dijagonalu, one na dijagonali. Nas je adrenalin udario tek na 3:0, plus su se tribine popunile, a ja sam jednom igrala pred toliko ljudi, ali ne pred toliko mojih navijača. Sada da me pitate kako smo dobile ja ne bih znala da vam objasnim“, naglasila je Olga, koja je posebno istakla važnost podrške navijača.

Oni su nas digli, nismo se mi predale, ali su one imale potpnu kontrolu nad mečom.

Srpska teniserka je sebe označila kao emotivnu, ali ni njena partnerka nije savladala emocije posle pobede.

Ona je flegma, ali ni ona sada nije izdržala, nikada pre nije igrala pred toliko ljudi. Ja sam skakala i toliko sam vikala, ne osećam noge i izgubila sam glas“, priznala je Olga.

Tenis joj nije bio prva ljubav, krenula je sa baletom, pa ritmičkom gimnastikom pre nego što se zaljubila u beli sport.

Ja sam pre išla na balet, ali mi nešto nije išlo. Balet mi je pomogao oko koordinacije, išla sam i na ritmičku gimnastiku. To mi je ranije išlo kada sam bila mršavija, posle sam porasla i to mi više nije išlo za rukom. Tenis sam videla na TV i otišla sam da probam. Jedan trening, drugi i na kraju sam ostajala po ceo dan na terenu. Tada sam imala pet i po godina“, otkrila je Danilović.

Na pitanje koga je u to vreme gledala odgovorila je kratko:

Noleta.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

11 h

U fokusu

Vidi sve