Nova vest
Tenis

Petak, 03.06.2016.

14:55

Vavrinka se raspao, Mari drugi finalista!

U finalu Rolan Garosa, drugog Gren slema sezone, igraće dvojica najboljih igrača sveta – Novak Đoković i Endi Mari.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Vavrinka se raspao, Mari drugi finalista!
Photo by Julian Finney/Getty Images

Mari je u drugom polufinalu savladao prošlogodišnjeg šampiona sa 6:4, 6:2, 4:6, 6:2, posle više od dva i po sata igre.

Britanac je prvi put u karijeri stigao do borbe za titulu u Bulonjskoj šumi, a tamo ga čeka Novak Đoković koji je u tri seta eliminisao Dominika Tima iz Austrije – 6:2, 6:1, 6:4.

Stan nije prikazao ni delić onog tenisa koji ga je krasio u prethodnim rundama, ali i prošle godine, a često je loptice izbacivao i po više metara u aut. Pokleknuo je u finišu prvog seta, potpuno nestao u drugom, a jedini period dobre igre imao je u finišu trećeg kada je osvojio jedini set.

Na kraju, imao je 41 viner i čak 43 neiznuđene greške, dok je Mari bio mnogo umereniji – 25:22.

Britanac je na taj način obezbedio treće veliko finale zaredom sa Đokovićem i 34. međusobni duel rivalstva u kojem Srbin vodi 23-10.

Finale je na programu u nedelju od 15 časova na stadionu 'Filip Šatrije'

Otvoreno prvenstvo Francuske igra se za nagradni fond od 32 miliona evra.

Tok meča:

Vavrinka je svojim servisom počeo meč i osvojio ga je sa ’nulom’, a onda je usledio maratonski gem koji je trajao više od 13 minuta. Mari je spasao jednu brejk loptu, iskoristio tek petu priliku za gem i prelomio prvi deo igre.

Pun samopouzdanja, već u sledećem gemu došao je do 15:40, propustio prvu brejk loptu, ali već kod druge je bio koncentrisaniji i poveo 3:1. Tu prednost je bez većih problema sačuvao sve do trenutka kada je servirao za set.

Stan je ozbiljno zapretio pošto je spasao set loptu, ali je propustio da realizuje tri brejk šanse i Mari je dobrim servisom došao do prvog seta – 6:4.

Igra Stana Vavrinke potpuno se raspala u drugom setu – posle 1:1 dozvolio je rivalu da veže četiri gema, od toga dva brejka i dođe na korak do meča. Ni u jednom trenutku nije mogao da parira protivniku, bekhend mu je bio izuzetno slab, pa je Mari poveo 2-0 za nešto više od 80 minuta – 6:2.

Prvi put od početka meča Švajcarac je uspevao da parira momku iz Danblejna i činilo se da mu malo fali da uhvati rezultatski priključak. Spasao je brejk šansu u trećem setu, potom u finišu tog dela igre konačno načeo Endija i smanjio na 1-2.

Međutim, psihički ispražnjen posle osvajanja seta dozvolio je da mu rival oduzme servis već na startu četvrtog seta i to je bio kraj. Mari je do kraja napravio još jedan brejk i posao završio za dva sata i 36 minuta – 6:4, 6:2, 4:6, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve