Nova vest
Tenis

Utorak, 31.05.2016.

16:18

Kiša potopila favoritkinje – ispale Aga i Simona!

Kiša nije napravila probleme samo Novaku Đokoviću, prvom favoritu u muškoj konkurenciji, već i teniserkama koje su pretendovale na titulu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Kiša potopila favoritkinje – ispale Aga i Simona!
Photo by Dennis Grombkowski/Getty Images

U utorak su u roku od samo pola sata ispale druga i šesta nositeljka na Rolan Garosu – Agnješka Radvanjska i Simona Halep.

Simonu je u četvrtom kolu eliminisala Sem Stosur sa 7:6 (7-0), 6:3, dok je Radvanjska izgubila od fenomenalne Cvetane Pironkove, rezultatom 2:6, 6:3, 6:3.

Poljakinja je veoma lako dobila prvi deo igre, iako je i tada viđeno mnogo brejkova. Usledila je pauza zbog obilnih padavina, pa se Bugarka vratila na teren potpuno oporavljena. Nije mnogo forsirala, ali je sjajno čekala greške rivalke i izjednačila u setovima.

Na samom početku drugog dva puta uzastopno je oduzela servis Agi i potom privela meč kraju posle više od 130 minuta aktivne igre.

Devojka za koju je do sada važilo da igra samo Vimbldon, u četvrtfinalu drugog Gren slema sezone čeka Australijanka, koja je napravila preokret protiv Halep.

Šesta igračica na svetu imala je brejk prednosti polovinom prvog seta, ali ga je ispustila kada je servirala za 1-0. Otišlo se u taj brejk, Stosur je dodatni gem dobila sa ’nulom’ i potpuno preuzela kontrolu nad duelom.

Na samom početku i kraju drugog seta oduzimala je servis Simoni, što joj je bilo dovoljno da se u sledeću rundu plasira za nešto više od 100 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve