Nova vest
Tenis

Subota, 28.05.2016.

22:55

Novak: Što pre uvesti svetla, saosećam sa Nadalom

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je u meču trećeg kola naturalizovanog Britanca Aljaza Bedenea 6;2, 6;3, 6;3.

Izvor: NL

Autor: NL

Novak: Što pre uvesti svetla, saosećam sa Nadalom
Foto: Getty images

Plasirao se u drugo kolo, ali je ovaj meč zbog mraka lako mogao da bude prekinut. To je donekle poremetilo našeg tenisera.

„Posle drugog seta sam počeo da razmišljam o tome da ću igrati i sutra. Onda je počeo da pada mrak, ispustio sam servis i gemovi su bili jako dugi. Mislim da nismo mogli igrati duže. Drago mi je da sam večeras završio“, rekao je Đoković.

Novak je odlično počeo i brzo završio posao u prva dva seta, ali je u trećem sve išlo dosta teže.

Na startu sam razmišljao samo o mojoj igri i pokušavao sam da dođem do najbolje taktike. Odlično sam igrao, bilo je 6:2, 5:1 i 30:0, a onda je došlo nekoliko dugih gemovan u kojima nisam koristio svoje šanse. Ipak dobro sam završio prva dva seta i treći sam počeo odlično“, zaključio je Đoković, koji je apelovao na organizatore turnira da što pre uvedu osvetljenje na terene.

Samo se nadam da će Rolan Garos imati svetla, bar na terenu „Suzan Lenglen“. Na Gren Slemun morate imati svetla. Ni za koga nije dobro da čekate ceo dan, ni za igrače, ni za turnir ni za navijače“, smatra Novak.

Rafael Nadal je predao i pre početka meča drugog kola sa Marselom Granoljersom, a prvi teniser na ATP listi je naglasio da mu je žao zbog takvog razvoja događaja.

Svakako nije najnormalnije da nema ni Rafe ni Federera u drugoj nedelji turnira. Naravno navijači to ne vole da vide, a ni organizatori. Ovo je sport i to se dešava, nekada intenzitet i kvantitet mečeva koje igrare tokom sezone zna da vas stigne i kada ste u toj situaciji, kao Nadal, morate da predate meč“, naglasio je Đoković.

Na pitanje da li posle povlačenja Nadala oseća pritisak odgovorio je odrično.

Ne, kao što sam i ranije rekao saosećam sa njim kao sportista koji je takođe ranije bio povređen. Mogu samo da zamislim kako mu je pošto mu je Rolan Garos omiljeni Gren Slem“, sportski je odgovorio Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d