Nova vest
Tenis

Subota, 28.05.2016.

19:02

Novak brži od mraka, bolji od Bedenea

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobio je trku sa vremenom u subotu i plasirao se u osminu finala Rolan Garosa.

Izvor: B92

Autor:B92

Novak brži od mraka, bolji od Bedenea

Posle mnogo problema sa kišom i pomeranja mečeva Đoković je ipak stigao da savladala naturalizovanog Britanca Aljaža Bedenea sa 6:2, 6:3, 6:3.

Meč je počeo u 19.15h, pa je Đoković morao da požuri kako ne bi morao i u nedelju da izlazi na teren. Srpski teniser je odigrao generalno veoma dobar meč, imao je nekoliko propusta, ali se sigurno neće mnogo osvrtati na duel sa Bedeneom koga je dobio i drugi put u isto toliko okršaja.

Rival najboljem igraču današnjice u borbi za novo Gren slem četvrtfinale biće Roberto Bautista-Agus koji je takođe sa 3-0 pobedio Hrvata Bornu Ćorića.

Tok meča:

Srpski teniser koncentrisano je ušao u meč očigledno rešen da provede što manje vremena na terenu. Dobio je uvodni gem bez izgubljenog poena, a onda je odmah stigao do brejka iskoristivši treću brejk priliku.

Bedene je u petom gemu imao šansu da se vrati rezultatski u prvi set, ali je Đoković spasao brejk loptu sjajnom bekhend dijagonalom i poveo je sa 4:1. Do kraja prvog seta Đoković je napravio još jedan brejk i rutinski je poveo sa 1-0 (6:2).

Na startu drugog seta Bedene je imao odličnu priliku na servis Đokovića. Stigao je do 15:40, ali je srpski teniser dobio četiri vezana poena i poveo je sa 1:0. Novak je do brejka stigao u četvrtom gemu. Sačekao je nekoliko grešaka rivala, a onda je brzo poveo sa 4:1.

Novak je u šestom gemu ponovo oduzeo servis rivalu, ali ipak nije završio set sa 6:1. Bedene je vratio jedan brejk, smanjio je na 5:3, ali više od toga nije mogao - 6:3.

I treći set Đoković je odlično počeo. Odmah je napravio brejk, poveo je sa 2:0, ali je dozvolio Bedeneu da se vrati i izjednači. To ga je unervozilo jer je mrak padao u Parizu, a srpski teniser je svakako želeo da meč završi u subotu.

Ipak, srpski teniser se brzo konsolidovao, napravio je dva brejka u nastavku seta i prošao je u osminu finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve