Nova vest
Tenis

Petak, 27.05.2016.

13:49

Mari konačno proigrao, 3-0 protiv Karlovića

Drugi teniser sveta Endi Mari plasirao se u četvrto kolo Rolan Garosa, pošto je prvi put na turniru igrao meč u tri seta.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Mari konačno proigrao, 3-0 protiv Karlovića
Photo by Dennis Grombkowski/Getty Images

Mari je u trećoj rundi eliminisao Iva Karlovića iz Hrvatske, rezultatom 6:1, 6:4, 7:6 (7-3), posle nešto manje od dva sata igre.

Prethodno je protiv Radeka Štepaneka morao da nadokanđuje minus od dva seta, a onda i u duelu sa Matijasom Burgom sa 1-2 preokrenuo na 3-2.

Endi je već na startu duela odličnim lobom oduzeo servis protivniku, a onda nastavio seriju i za samo pola sata došao do 6:1. Na startu drugog dela igre iskoristio je prvu brejk loptu i preuzeo potpunu kontrolu nad mečom.

Lagano je osvajao svoje gemove, u petom gemu propustio još dve, ali je sigurno odservirao za 2-0 u setovima.

Za razliku od prethodna dva seta, ‘Doktor Ivo’ je u trećem ipak sačuvao servis, iako se suočavao sa dve brejk lopte pri rezultatu 2:2. Otišlo se u taj brejk, ali je Britanac bio koncentrisaniji i posao završio maksimalnim rezultatom, prvi put od početka turnira.

Na kraju, nije dozvolio visokom Hrvatu nijednu brejk priliku, a upisao je 34 vinera i samo 4 neiznuđene greške. Karlović je pogodio 37 direktnih poena, od kojih je 14 “otpalo” na asove, uz 21 grešku.

Mari će se za mesto u četvrtfinalu boriti sa boljim iz duela Džona Iznera i Tejmuraza Gabašvilija.

Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu igra se za nagradni fond od 32 miliona evra, a titulu brani Stan Vavrinka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve