Nova vest
Tenis

Četvrtak, 26.05.2016.

23:30

Dan VI: Sve oči uprte u Viktora, Srbi igraju i dubl

Šestog dana Rolan Garosa oči srpskih navijača biće uperene u duel Viktora Troickog i Žila Simona koji je smešten na stadion ‘Suzan Lenglen’.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Dan VI: Sve oči uprte u Viktora, Srbi igraju i dubl
Foto: Getty Images

Troicki i Simon igraće poslednji, četvrti meč na drugom po veličini stadionu u Parizu, što znači da neće početi pre 16 časova.

Viktor je istakao da mu francuski teniser ne leži, izgubio je svih šest međusobnih duela, ali ovaj meč je možda i najbolja prilika da se taj skor promeni.

Simon je u sredu u pet setova eliminisao Gvida Pelju, u duelu koji je trajao skoro 4 sata i 40 minuta, što će sigurno ostaviti posledica na njegovom telu. Žil nije blistao ni na startu sa Dutra Silvom, pa će odmorniji Troicki imati solidnu šansu za trijumf, iako ga kladionice ne vide kao favorita.

Na ‘Lenglenu’ program otvara Simona Halep sa Naomi Osakom, a potom slede dueli Ivo Karlović – Endi Mari i Barbora Stricova – Agnješka Radvanjska.

I na ‘Šatrijeu’ će biti veoma zanimljivo – Garbinje Mugurusa svoj meč trećeg kola Rolan Garosa igra sa Janinom Vikmajer iz Belgije, posle njih će na teren Sem Stosur i Lucie Šafaržova, odnosno Nik Kirjos i Rišar Gaske. Program zatvaraju Stan Vavrinka i domaći predstavnik Žeremi Šardi u jednom od derbija šestog dana.

Na terenu broj 1 naći će se Miloš Raonić i Kei Nišikori, dok će od srpskih predstavnika svoje mečeve u dublu igrati Aleksandra Krunić, Jelena Janković i Nenad Zimonjić. Krunićeva će u paru sa Mirjanom Lučić-Baroni igrati protiv američke kombinacije Rakel Atavo/Ebigejl Spirs, a Jankovićeva i Zimonjić se u miksu sastaju sa timom koji čine spomenuta Atavo i Rejven Klasen.

Rolan Garos, šesti dan:
Filip Šatrije:

11.00 Janina Vikmajer – Garbinje Mugurusa
ne pre 12.30 Samanta Stosur – Lucie Šafaržova
ne pre 14.00 Nik Kirjos – Rišar Gaske
ne pre 16.00 Žeremi Šardi – Stan Vavrinka

Suzan Lenglen:
11.00 Simona Halep – Naomi Osaka
ne pre 12.30 Ivo Karlović – Endi Mari
ne pre 14.30 Barbora Stricova – Agnješka Radvanjska
ne pre 16.00 Žil Simon – Viktor Troicki

Teren broj 1:
11.00 Miloš Raonić – Andrej Martin
ne pre 13.00 Kei Nišikori – Fernando Verdasko
ne pre 15.00 Cvetana Pironkova – Sloun Stivens
ne pre 16.30 Martina Hingis/Sanja Mirza – Nao Hibino/Eri Hozumi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve