Nova vest
Tenis

Četvrtak, 26.05.2016.

11:00

Ana rutinski porazila Naru za treće kolo

Ana Ivanović plasirala se u treće kolo Rolan Garosa rutinskom pobedom nad Kurumi Narom posle 86 minuta igre – 7:5, 6:1.

Izvor:

Autor:

Ana rutinski porazila Naru za treće kolo
Getty Images

Najbolja srpska teniserka je u prvom kolu porazila Osean Dodan posle dosta oscilacija, dok je u borbi za učešće u drugoj nedelji drugog Gren slema sezone čeka bolja iz susreta Elene Svitoline iz Ukrajine i mlade Amerikanke Tejlor Taunsend.

Bio je ovo drugi međusobni duel Srpkinje i Japanke, a pobednica Otvorenog prvenstva Francuske iz 2008. godine zabeležila je i drugi trijumf.

Ana je odigrala veoma dobro, a to je posebno važno posle spomenutih oscilacija na otvaranju turnira u Bulonjskoj šumi. Ivanovićeva je brzo stigla do brejka, već pri prvom servisu rivalke, ali je Japanka uspela da se vrati. Međutim, posle propuštene tri set lopte, Ana ponovo podiže nivo igre, pravi novi brejk i stiže do vođstva u setovima.

Daleko manje uzbuđenja viđeno je u drugom delu meča, pošto je Ivanovićeva novim brejkom na startu i definitivno prelomila meč, da bi na kraju posao završila sa ubedljivih 6:1.

Ana je na siguran način započela meč, da bi već u prvom servis gemu protivnice stigla do brejka – iskoristivši prvu od dve vezane šanse. Nara je pokušala odmah da odgovori, šta više imala je istovetnu situaciju kao njena protivnica, ali je Ivanovićeva odservirala četiri asa i viner, takođe iz početnog udarca, za još ubedljivije vođstvo – 3:0.

Mogla je Ana i do dva brejka prednosti, ali nije uspela da iskoristi nijednu od četiri uzastopne šanse, posle velike borbe, da bi Nara na kraju ipak uspela da se upiše na semafor. Nedugo zatim Ana je ponovo imala tri gema viška – 4:1.

Međutim, Kurumi je strpljivo čekala svoju šansu i pad protivnice, a to se dogodilo u sedmom gemu – kada je prvu brejk šansu na meču pretvorila u povratak, a potom i spasla nove dve šanse za rivalku i u potpunosti se vratila – 4:4.

Srpkinja je uspela da povrati momentum i vrati prednost na svoju stranu sigurnim servisima i agresivnim forhendima, ali je onda propustila šansu da brejkom dođe do vođstva u setovima – pošto je propustila nove tri brejk/set prilike – 5:5

Ipak, ono što je propustila u desestom gemu nadoknadila je u 12. Prethodne je odigrala još jednom sigurno na svoj servis, da bi potom vezala dva forhenda u svom stilu za isto toliko set lopti, posle čega je usledio još jedan sjajan forhend za osvajanje seta – 7:5.

Tamo gde je stala na kraju prvog, nastavila je na startu drugog dela igre. Najpre je zabeležila novi siguran gem, da bi već u sledećem po treći put na meču oduzela servis protivnici – 2:0.

Pokušala je Nara, kao i u prvom setu, da uzvrati odmah, ali je Ivanovićeva podigla nivo igre i stigla do 3:0, pre nego što se i Japanka upisala – 3:1.

Nije sada bio povratka za Japanku, Ana je zadržavala nivo igre, još jednom oduzela servis protivnici i apsolutno zasluženo na ubedljiv način obezbedila plasman u treće kolo – 6:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve