Nova vest
Tenis

Sreda, 25.05.2016.

13:29

Mekinro: I jedan Srbin...

Patrik Mekinro, brat Džona Mekinroa i bivši selektor Dejvis kup tima SAD, odao je počast Rodžeru Federeru posvetivši mu poduži status na Tviteru.

Izvor:

Autor:

Mekinro: I jedan Srbin...
Getty Images

Osim odsustva Švajcarca sa Rolan Garosa, Patrik je zabrinut i kako će tenis izgledati u bliskoj budućnosti – upitavši da li Rafael Nadal i Nokak Djoković poseduju magiju kao maestro iz Bazela.

"Dok sam tražio šta je na programu narednog dana Rolan Garsoa, zapitao sam se – 'Da li ovako izgleda život posle odlaska Rodžera Federera iz tenisa? Njegova veličina ne leži samo u 17 onih najvećih titula, već i u njegovoj dugovečnosti, ali i mogućnosti da privuče ogroman broj 'očiju' na svoje mečeve. Da, čak i kada se radi o prvim i drugim kolima, gde obično razbije rivale, i to su mečevi koje morate gledati kada Rodžer. Ne samo zbog njegovog elagantnog načina igre, već zato što biste u bilo kom trenutku mogli videti nešto što nikada pre niste", počeo je svoju 'ispovest' Mekinro.

Legendarni Amerikanac se zatim osvrnuo i na ostatak svetskog vrha, istakavši da ne smatra da Endi Mari i Stan Vavrinka mogu da nateraju da navijačima 'krv proključa'.

"U sve dužno poštovanje prema Endiju Mariju, drugom nosiocu, i Stanu Vavrinki, četvrtom favoritu i branicu titule, koji će se naći na terenima u Parizu, njihovi mečevi ne teraju navijače da im 'krv proključa' u isčekivanju nečeka zaista posebnog. Jesu njih dvojica veliki igrači, bilo ko od njih dvojice mogao bi da se nađe u drugoj nedelji i da se kasnije bori za trofej, ali... Žao mi je, oni ne bude u navijačima ono što budi gospodin Federer. Rafa možda, i jedan Srbin, koji piše svoju istoriju u trenucima dok mi ovo radimo, ali s obzirom da su obojica u istoj strani žreba – uvek će svoje susrete igrati istog dana. Oni su briljantni na sebi svojstven način, ali da li imaju Federerovu magiju".

"Navijači će se okrenuti Niku Kirjosu, Aleksanderu Zverevu, Dominiku Timu i Borni Ćoriću – kako bi uvideli da li su oni ti novi čuvari, čuvari koji bi trebalo da zamene stare. S druge strane, poprilično sam siguran da 'stariji' novi čuvari, kojilo kod Kei Nišikori i Miloš Raonić bili uspešni, neće prići ni blizu. Shodno tome, obozavaoci tenisa, organizatori i predsednici TV kuća spremite se za život posle Rodžera. Nadamo se da to vreme još uvek nije sasvim došlo, ali će biti uskoro i ne izgleda dobro. Spremite se za puste travnjake Vimbldona 2019. godine", zaključio je Mekinro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve