Nova vest
Tenis

Utorak, 24.05.2016.

14:25

Drama u dva dana, pet setova – Mari od 0-2 do drugog kola!

Drugi teniser sveta Endi Mari provukao se u drugo kolo teškom pobedom nad Radekom Štepanekom u pet setova.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Drama u dva dana, pet setova – Mari od 0-2 do drugog kola!
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Mari je gubio 0-2 u ponedeljak, uspeo da smanji kada je meč prekinut, a u utorak i da kompletira preoret rezultatom 3:6, 3:6, 6:0, 6:3, 7:5.

Duel koji je trajao više od 3 sata i 40 minuta mogao je da ode i na drugu stranu jer je Čeh imao nekoliko dobrih prilika da zapreti u odlučujućem setu.

Zaboravljeni 37-godišnji Čeh impresionirao jeu prva dva seta, dobivši oba sa po 6:3. Ipak, Britanac se vratio u život na impresivan način – vezao je devet gemova za 6:0 u trećem i 3:0 u četvrtom, pre nego što je duel prekinut na 4:2 zbog mraka.

Dvojica igrača izašla su na teren ’Šatrijea’ i Endi je lagano izjednačio na 2-2, pa je pobednika odlučivao odlučujući set. Činilo se da će šampion iz Rima lako prelomiti u svoju korist, ali je u prvoj polovini petog seta propustio dve brejk šanse.

Zbog toga je morao da strepi u finišu – pri rezultatu 5:4 i 30:30 Radek je imao aktivan poen, pre nego što je bekhend paralelu, koja je mogla da mu donese meč loptu, poslao u mrežu. Drugi igrač planete se izvukao, oduzeo servis rivalu i završio težak posao u dva dana.

Na kraju, Britanac je meč završio sa 14 asova, 39 vinera i 34 neiznuđene greške, dok je Štepanek bio agresivniji, ali je mnogo više grešio – 57:74.

On će se u drugoj rundi sastati sa domaćim igračem Matijasom Buržuom koji je maksimalnim rezultatom eliminisao Đordija Samper-Montanu.

Otvoreno prvenstvo Francuske igra se za ukupni nagradni fond od 32 miliona evra, a titulu brani Stan Vavrinka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve