Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 23.05.2016.

20:30

Prekid zbog mraka: Mari gubio 2-0, uzvratio sa 9:0

Endi Mari gubio je 2-0 od Radeka Štepaneka u prvom kolu RG, ali je smanjio sa 6:0 i poveo 4:2 u četvrtom setu, pre nego što je meč prekinut zbog mraka.

Izvor: AK

Autor: AK

Prekid zbog mraka: Mari gubio 2-0, uzvratio sa 9:0
Foto: Getty Images

Zaboravljeni 37-godišnji Čeh je impresionirao u prva dva seta te ih dobio sa po 6:3, a ako je posle prvog moglo da se kaže da je bila slučajnost, posle drugog već nije.

Ipak, Britanac se vratio u život na impresivan način, vezao je devet gemova za 6:0 u trećem i 3:0 u četvrtom, pre nego što je duel prekinut na 4:2 zbog mraka.

Štepanek je više grešio, jedva osvajao poene na svoj drugi servis, ali je imao više vinera od Marija i zasluženo stigao do dva seta prednosti.

U oba seta je napravio po dva brejka, dok je Mari uspeo samo jednom da oduzme servis Čehu, iz prve prilike na startu drugog seta, ali mu je Štepanek odmah uzvratio.

Ipak, to kao da je razbesnelo Britanca, počisto je Čeha u trećem setu te sa tri brejka, rival je poentirao svega šest puta, pa je Mari stigao do perfektnih 6:0.

Mari je nastavio seriju sa još tri gema u četvrtom setu, koju je Štepanek konačno okončao za 3:1, da bi na 4:2 sudija prekinuo duel zbog mraka u Parizu.

Meč će biti nastavljen u utorak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve