6:1, 6:2: Kada Novak zaigra vanzemaljski tenis...

„Igrao sam protiv igrača koji je sve uradio savršeno. Nikada nisam video da je neko igrao na takvom nivou.“

Izvor: B92

Četvrtak, 09.06.2016.

16:35

6:1, 6:2: Kada Novak zaigra vanzemaljski tenis...
Getty images

To su bile reči Rafaela Nadala, jednog od najboljih tenisera u istoriji, posle poraza od Novaka Đokovića u finalu turnira u Dohi početkom 2016. godine.

Srpski teniser je u tom finalu odigrao zaista skoro savršen meč koji je dobio više nego ubedljivo protiv raspoloženog rivala – 6:1, 6:2. Upravo je taj rezultat obeležio prvu polovinu 2016. godine što se tiče Novaka Đokovića. Najbolji teniser današnjice osam puta je ove sezone dobio vezane setove rezultatom 6:1, 6:2, ali se posebno ističu tri meča. Đoković je prethodno u 2015. odigrao verovatno najbolju sezonu u istoriji tenisa i mnogi su sumnjali da prvi igrač sveta može da nastavi u istom ritmu.

„Margine na vrhu su izuzetno male. Đoković će se naredne godine vratiti sa ekstremnim samopouzdanjem. Ali ponoviti tako sjajnu sezonu je veoma teško“, rekao je Federer pred početak godine.

U polufinalu Australijan opena Đoković i Federer odigrali su prvi duel u 2016. Federer je stigao prepun samopouzdanja do tog polufinala, a onda je stiglo otrežnjenje.

Novak je ponovio savršeno izdanje iz duela sa Nadalom, pa je legendarni švajcarski teniser izgledao kao početnik u prva dva seta. Rezultat? 6:1, 6:2. Nešto slično Đoković je ponovio i u nedeljnom finalu Rolan Garosa. Izgubio je prvi set sa 6:3, delovalo je da će pritisak ponovo učiniti svoje i da će Novak ostati bez jedinog Gren slema koji u nedostaje.

To se ipak nije dogodilo. Đoković je ponovo ušao u ’zen’ fazu, zaigrao je ’vanzameljski’ tenis i Mari nije imao šta da traži u nastavku – 6:1, 6:2 za brzi preokret finala.

Osim u ova tri duela, Đoković je dva vezana seta dobio rezultatom 6:1, 6:2 u još pet navrata ove godine – protiv Fratanđela u Indijan Velsu, protiv Nedovjesova u Dejvis kupu, protiv Džazirija i Robreda u Dubaiju, kao i protiv Halisa na Australijan openu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: