Heroina dana XII: Polufinale režirano u Maroku

Kiki Bertens je nastavila da bude noćna mora za favorizovane rivale na ovogodišnjem Rolan Garosu, ovoga puta je pobedila Timeu Bačinski.

Izvor: NL

Četvrtak, 02.06.2016.

21:30

Heroina dana XII: Polufinale režirano u Maroku
Foto: Getty images

U prvom setu se Švajcarkinja držala , ali je Bertens na kraju uzela set 7:5, a u drugom deveta igračica sveta nije imala šanse.

“Zaista ne znam, nemam ideju kako se osećam, ali sam srećna. Mislim da još uvek ne mogu da verujem”, istakla je uzbuđena Holanđanka posle meča.

Bertens se u ovoj rubric našla i trećeg dana, kada je savladala Anđeliku Kerber, tako da je sam početak turnira nagoveštavao velike stvari za 58. teniserku na VTA listi. Ipak, kiša je dosta promenila uslove u odnosu na sam start turnira.

“Teren je bio jako spor, a lopte teške, uslovi za igru su bili teški. Bilo je jako teško da se igra agresivno, pogotovo protiv Timee koja često menja ritam”, dodala je Bertens.

Posle trijumfa nad Kerber holandska teniserka nije imala nameru da stane. Redom su padale Darija Kasatkina i Medison Kiz, a ovakva forma je posledica jednog izgubljenog polufinala.

Ono što sam zapatila iz ove sezone je polufinale u Rabatu, Tamo sam imala meč loptu, a na kraju sam izgubila jer sam bila pod velikim stresom. Posle toga sam dugo razgovarala sa trenerom i mislim da sam se posle toga smirila”, istakla je Bertens, koja je u karijeri jednom osvajala turnir u Maroku.

Uspela je da prebrodi i fizičke i mentalne prepreke koje su je sprečavale da u prethodnim sezonama dođe do samog vrha ženskog tenisa, tako da je sada bilo parvo vreme za velika dela.

Mentalno se osećam jako dobro, ali fizički je bilo jako teško danas. Imala sam problema sa listom, posebno u drugom setu. Poslednje dve godine su bile jako teške za mene. Prvo sam, imala operaciju članka, a posle toga sam doživela još problema sa zdravljem. Ove sezone sam radila puno i osećam se sjajno”, smatra Holanđanka.

Sada sledi duel sa Serenom. Već je Amerikanka eliminisala jednu od naših heroina, mada je Julija Putinceva pružila sjajan otpor. Kao ni Kazahstanka, ni Bertens nema šta da izgubi u meču sa neprikosnovenog na VTA listi, ali jedno je sigurno – Serenu čeka vraški težak posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: