Heroina dana XI: Ovo je sve normalno, neka se spremi Serena

Kazahstan je verovatno jedno od poslednjih mesta na kojima ćete tražiti vrhunski tenis, ali na pariskoj šljaci nas oduševljava jedna stanovnica Astane.

Izvor: NL

Sreda, 01.06.2016.

21:00

Heroina dana XI: Ovo je sve normalno, neka se spremi Serena
Foto: Getty Images

Julija Putincevaima 21 godinu, 60. je igračica ja VTA listi i "smrt" je za favorite na ovom Rolan Garosu.

Sada je savladala Karlu Suares Navaro 5:7, 5:7 i tako pokazala ne samo zavidan kvalitet i talenat nego i veliku mentalnu snagu.

Uspela je u prvom setu samo jednom da dozvoli Špankinji da uzme gem na svoj servis, a iako nije briljirala kada je servirala bila je skoncentrisana kada je bilo najpotrebnije - u 12. gemu.

U drugom setu se videla drugačija igra, ali je opet Putinceva brejknula kada je trebalo i otišla u četvrtfinale.

Ako je možda nekome njen rezultat iznenađenje, njoj sigurno nije. Sigurna je u svoj rad, pa je rekla nešto slično onoj legendarnoj rečenici Miroslava Nikolića "ovo je sve normalno".

"Mnogo sam radila, pogotobo pred sezonu na šljaci, tako da sam odigrala nekoliko sjajnih mečeva ovde i nadam se da ću tako nastaviti. Mislim da sam uvek igrala dobro, ali sam prethodnih godina imala probleme sa kondicijom i morala sam ponekad da igram agresivnije", naglasiola je Julija Putinceva, koja nije rezervisala hotel za drugu nedelju turnira.

"Nisam mislila da ću brzo ispasti, samo sam smatrala da je bolje da ne rezervišem hotel, već da u drugoj nedelji nađem novo mesto", ispravila je Putinceva novinare, koji su smatrali da Kazahstanka nije želela da troši novac na rezervaciju jer je mislila da će brzo ispasti.

Nije joj žreb mnogo pomogao, odmah je naletela na Andreu Petković, ali je tu prepreku savladala lakše nego što se iko nadao. U drugom kolu bilo je 6:2, 6:2 za Juliju, koju sada čeka duel sa najboljom na svetu.

Nije joj padalo na pamet da preti Sereni, ali jasno je da ne ide na duel sa belom zastavom. Igrale su već, jasno je ko je favorit, a Putinceva će izaći na teren da radi ono što voli - da igra tenis.

"Sledeća je Serena, igrale smo dva puta.Ona je najbolja teniserka i legenda je, na meni je da dam sve od sebe i vidim šta će se desiti. Nemam šta da izgubim protiv nje, moje je da igram, ne mogu ništa drugo da uradim", zaključila je Putinceva.

Ukoliko se dese dva iznenađenja u polufinalu bismo mogli da gledamo dve naše heroine - Putincevu i Kiki Bertens.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: