Heroina X dana: Devojka koja ne igra samo na travi

Do ovog Rolan Garosa nikada nije prošla dalje od trećeg kola u Parizu, a sada je u četvrtfinalu.

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2016.

23:00

Heroina X dana: Devojka koja ne igra samo na travi
Getty images

Cvetana Pirkonkova je bila poznata kao igračica koja daleko najbolje rezultate pravi na travi, pošto je na Vimbldonu igrala polufinale 2010. i četvrtfinale 2011. godine.

Sada je u osmini finale pobedila Agnješku Radvanjsku sa 2:6, 6:3, 6:3 i plasirala se u četvrtfinale Rolan Garosa.

Meč je počeo u ponedeljak, Radvanjska je počela mnogo bolje i povela sa 6:2, 3:0, ali se u nastavku po teškim uslovima u utorak Bugarska mnogo bolje snašla.

Dobila je deset uzastopnih gemova, povela sa 4:0 u odlučujućem setu i do kraja mirno privela meč kraju. Radvanjska je bila vidno nezadovoljna uslovima u kojima je odigran nastavak, a i Pironkova se slaže da bi možda bilo drugačije da je meč nastavljen u ponedeljak.

„Da, ’momentum’ je u tim trenucima bio na njenoj strani. Igrala je veoma, veoma dobro, ali nikada se ne zna. Ne mogu reći da, ne mogu reći ne. Borila bih se do kraja. Uslovi su bili isti za mene jer sam i ja igrala na kiši. Nisam igračica koja voli spore terene i teške loptice, ali sam iz glave pokušavala da izbacim činjenicu da pada kiša i da se koncentrišem na svaki sledeći poen.“

Ona dodaje da se koncentrisala samo na svoju igru.

„Bila sam koncentrisana na svoja osećanja i svoju igru, pa nisam obraćala pažnju na njene reakcije. Nije pokazivala nervozu sve dok nije gubila 4:0 u trećem setu, tada je krenula da negoduje nešto glasnije. Ali to je bilo samo nekih pet minuta, posle je bila ista kao u prva dva seta. Nije bilo idealno, ali tako je kako je.“

Pironkova je 2010. ostvarila najbolji plasman u karijeri kada je bila 31. na svetu. U ponedeljak je bila 93. na WTA listi, a posle ovog uspeha ostvariće dodatni skok za još barem 20 pozicija.

Sada će igrati protiv Samante Stosur za prolaz u polufinale što je meč koji svakako može da dobije iako je izgubila tri puta u četiri međusobna okršaja sa Australijankom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: