Nova vest
Tenis

Petak, 03.06.2016.

18:55

Đoković: Kako je govorio pokojni patrijarh...

Novak Đoković kaže da oseća pritisak pred finale Rolan Garosa, ali da ne želi da stvara dodatnu tenziju govoreći o tome.

Izvor: B92

Autor:B92

Đoković: Kako je govorio pokojni patrijarh...
Getty Images

“Iskustvo koje imam pokušaću da iskoristim da se pripremim za ovaj meč kao i za svaki drugi. Naravno da je emocija drugačija u Gren slem finalu, pogotovo Rolan Garosa, to je neminovno“, rekao je Đoković.

“Ali kako je govorio pokojni patrijarh Pavle: ’Kakve su ti misli, takav ti je život’. Ne želim da stvaram još veći pritisak nego što jeste – pritisak je ogroman, očekivanja još veća, ne samo moja, nego i ljudi koji me prate i podržavaju. Toga sam svestan, ali ne želim o tome da razmišljam i da pričam više nego što već osećam. Trudiću se da svoje misli i energiju usmerim na način koji će mi omogućiti da pružim maksimum u nedelju“, dodao je Đoković.

Za kompletiranje Gren slema i svoju prvu titulu u Parizu Novak će se boriti sa Endijem Marijem. Do sada su se Škot i on šest puta sastali u Gren slem finalima – srpski teniser slavio je sva četiri puta u Melburnu, dok je Mari bio bolji u Njujorku 2012. i na Vimbldonu 2013. godine.

„Već smo igrali dva finala na šljaci ove sezone – u Madridu i Rimu smo osvojili po titulu. On je u prva dva kola igrao mečeve u pet setova i veliki je borac. Tokom godina je njegova igra na zemljanoj podlozi mnogo napredovala. Ova sezona je pravi primer toga. Siguran sam da će biti izuzetno emotivno finale, puno dugih razmena sa osnovne linije jer imamo sličan stil igre. Znam njegovu igru, on zna moju i siguran sam da ćemo obojica pružiti sve što možemo u nedelju“, rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve