Nova vest
Tenis

Četvrtak, 02.06.2016.

09:00

Čeng za B92: Novaka su dobijali i Stan i Endi...

Majkl Čeng, osvajač Rolan Garosa 1989. godine, kaže za B92 da je Stan Vavrinka glavni konkurent Novaku Đokoviću za trofej na drugom Gren slemu sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Čeng za B92: Novaka su dobijali i Stan i Endi...
Getty Images

Čeng ne otpisuje ni Endija Marija, ističe da je rano da se govori o obaranju Federerovog rekorda od 17 Gren slem titula, a osvrnuli smo se i na poraz njegovog učenika Keija Nišikorija.

“Ne mislim da je Nadalovo povlačenje uticalo na Novaka jer je svestan koliko ga teške prepreke čekaju do kraja. Istina, nema ni Federera, ali tu su Mari i Vavrinka – to su dvojica igrača koja su pobeđivala Đokovića u važnim mečevima, Endi u Rimu pre nekoliko nedelja, a Stan ga je dobio prošle godine u finalu. Neće biti lako Novaku i siguran sam da je spreman na veliku borbu“, kaže Čeng za B92 i dodaje:

“U ovim uslovima, Vavrinka bi imao veću šansu jer njemu odgovaraju ovako ’teški’ uslovi, dok će Endi morati da bude još čvršći po ovako sporom terenu. Rekao bih da je Stan glavna konkurencija Novaku“.

Novak trenutno ima 11 Gren slem titula, šest manje od rekordera Rodžera Federera.

“Mislim da je malo rano za priču o tome, da budem iskren, čak mislim da ni Novak ne razmišlja o tome, već se koncentriše na Rolan Garos koji još nije osvojio“.

Čeng je trenutno trener Keija Nišikorija, kojeg su mnogi videli u završnici turnira, ali on je ispao u osmini finala od Rišara Gaskea.

“Razočaravajući poraz – počeo je dobro, ali kiša nas je prilično poremetila. Posle toga je Kei bio bez žara, dok je Gaske sa publikom iza sebe igrao sjajno. Dobro je igrao na šljaci ove sezone, zato nas je ovaj poraz malo poremetio“.

Čeng je u finalu 1989. godine savladao Edberga i to je ostala njegova jedina Gren slem titula, iako je igrao još tri finala – po jedno u Parizu, Melburnu i Njujorku.

“Prošlo je mnogo vremena, ali uvek mi je poseban osećaj kada se vraćam u Pariz, posebno da igram na turniru legendi. Uvek uživam“, zaključio je Čeng za B92.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve