Nova vest
Tenis

Utorak, 31.05.2016.

11:55

Iz Pariza: Kiša "ubija" Garos, očajnički potez organizatora

Jesenje vreme u Parizu – kiša pada, uglavnom jakim intenzitetom, onda malo smanji taman da se čovek ponada, ali očas posla ponovo pojača.

Izvor: B92

Autor:B92

Iz Pariza: Kiša
Getty Images

I tako već više od dva dana – od subote zaključno sa ponedeljkom palo je više kiše u Parizu nego prosečno za mesec dana u glavnom gradu Francuske.

U ponedeljak je kompleks Rolan Garosa bio pun, sada su ljudi poučeni iskustvom došli u znatno manjem broju. Ipak, i dalje ih ima – kao u ponedeljak, vršljaju okolo sa kišobranima i kabanicama, ali češće su u prolazima i sede.

Tužno je, s obzirom na to da su mnogi ovakve dane planirali mesecima unapred i da su platili ne baš mali novac da bi sada došli i smrzavali se.

Novac će im biti vraćen u celosti ako ne vide ni sekund igre, za manje od dva sata delimično se refundira, a više od dva sata računa se kao “ceo dan“. Međutim, slaba je to uteha, došli su da gledaju tenis i da uživaju, ne da džedže po kiši i dobiju svoje pare.

Prema proceni direktora turnira Gija Foržea, koji je na konferenciji za novinare bio frustriran i tužan, turnir je u ponedeljak izgubio oko dva miliona evra.

"Ako se nastavi ovako – igrači će morati da igraju dva meča u dva dana, možda čak i tri. Na kraju možemo i da odložimo finale ako bude bilo potrebe", rekao je Forže.

Da stvar bude još gora, prilaz kompleksu je užasan – uglavnom je zemljan i sada su tu bare i blato, pa nije redak prizor da vidite novinare kako suše patike na sušilici za ruke (bar i ona da ima neku upotrebu).

Novinari su tu, “izmišljaju“ sadržaj u nedostatku suštinskog, teniskog, dok su igrači van kompleksa uglavnom ili u svojim prostorijama čekaju da sa razglasa objave početak programa.

Očajnički potez organizatora koji su poslali igrači na teren, iako kiša nije ni prestala da pada, pa je Šatrije bio maltene prazan. Igralo se kao u blatu, a posle sat igre okončano je mučenje – novi prekid.

Videćemo do kada će se igrati ovaj Rolan Garos...

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

8 h

U fokusu

Vidi sve