Utorak, 07.06.2016.

19:00

Rodik: Trka za titulu najboljeg u istoriji se nastavlja

Nekadašnji američki teniser Endi Rodik pridružio se brojnim sadašnjim i bivšim igračima koji su odali priznanje Novaku Đokoviću.

Izvor: B92

Rodik: Trka za titulu najboljeg u istoriji se nastavlja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Maja

pre 7 godina

Svi momci iz sadašnjeg tenisa bi tako ladno i lako dobili sve ove iz rane ere Federera, da bi se pušilo. Svi elementi igre su na strani sadašnjeg naraštaja. I ko je za to zaslužan? Zna se, Novak Đoković, koji je postavio atomske repere svim teniserima. U ranijim erama takvog sportiste nije bilo. Ende!

sloba-novi-sad

pre 7 godina

Dominacija u najjačoj konkurenciji, neponovljivo!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nasta, 8. jun 2016 12:29)

@Nasta
Brate uz svo postovanje ali daleko su raonic, tsonga, wawrinka i marin cilic od najace konkurencije, najaca konkurencija je bila kad su federer i nadal igrali svoj najbolji tenis + ostali, ovo danas je jedna od najslabijih konkurencija ako cemo realno uz svo postovanje djokovicu i njegovim rezultatima

prorok VUK

pre 7 godina

Jumkove prognoze za Novaka zasnovane na njegovom izuzetnom poznavanju tenisa: neće osvojiti više od 2 GS, neće nikada osvojiti Wimbldon, neće nikada biti Br.1, neće nikada imati pozitivan skor sa Federerom i Nadalom, neće nikada uzeti Rolan Garos,neće uzeti zlato na OI i poslednja prognoza je da rekord Federera u osvojenim GS ostaje!!! eee koji stručnjak!!Sve pogađa ko prstom u.... Jedina istina je potvrđena zakonitost, da se sve događa suprotno od onoga što mučeni Jumko prognozira. Tako da će biti i zlato sa OI i kalendarskih 4 GS u nizu.. i konačno pašće rekord Federera. I poživeće Jumko dugo na zemlji da sve to vidi...

Матори

pre 7 godina

@Дејан. Интересантан артикал. Потврђује оно што мислимо. Новак је бр 1 и може да буде најбољи икад. За сад је међу најбољих 5 икад. Мало ми је?

Bzvz

pre 7 godina

Evo najaceg komentara Federeru pa da ga citirsm da procita i Yumko...
Jos samo da neko kaze da ovo nije istina!!!!

"Ha... pa 'ladno je manja bodovna razlika izmedju Federera i mene, nego izmedju Djovaka i Federera! Jos samo da kupim reket..."

???

nerealno čitanje

pre 7 godina

Više je "nestvarna" ili nestvarno dobra nego "nerealna" generacija, ali očekivati da se razume ta razlika je prilično donkihotovski u eri opšte nepismenosti i priučenih prevodilaca...

bez pausalnih podataka

pre 7 godina

Novak je Federera prvi put dobio u polufinalu Gs na AO 2008godine,tad je Federer imao 27g,a potom u polufinalu USO 2010g kada je Federer imao 29g,u tom trenutku bilo je 3:2 za Federera u pobjedama na Gs,sada je 9:6 za Novaka.

Jumko

pre 7 godina

Trkaju se Federer koji ima 35 godina(povredjen) i Nadal koji vec dve godine nije vise ono sto je nekad bio. Ps. Federerov rekord ostaje nedostizan.

šetač

pre 7 godina

Neka uzima Nole titule, sve istalo je nebitno. Broj nedelja služi u fazonu "Dokon pop i jariće krsti". Noletov tenis je novi standard u ovoj igri sa reketom niko pre, a posle..... videćemo a može i nećemo skoro.

323

pre 7 godina

mogu samo da budu tri trecine . ako je jednu cetvrtinu namenio endiju e tu se grdno vara. sa 2 gs nema pristup najboljima u istoriji. ma ni blizu..

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 7 godina

Rodika sam slušao kao komentatora na US open i od tada ima moje veliko poštovanje. Čovek je Patriku Mekenrou i još jednom komentatoru objašnjavao kako je Novak nepravedno zapostavljen i sa pravom veličao njegove uspehe. I jedini je bio koji se vidno oduševljavao Novakovim potezima objašnjavajući da je gotovo nemoguće to što je Novak upravo uradio. A u jednom trenutku je u šali rekao da je glavni razloga što je završio karijeru ranije od očekivanog bio pozitivan skor sa budućim najboljim teniserom svih vremena misleći na Novaka...

shhhhhh

pre 7 godina

Rodik je bio moj omiljeni teniser. Koliko sam ga voleo, da me pitate zasto, ne znam... Onaj poraz od Federera u finalu vimbldona 2009 mi i dalje stvara osecaj mucnine. Inace jedan od cetvorice tenisera koji protiv Novaka imaju pozitivan skor. Doduse pobego je na vreme, sto je sam i izjavio nedavno :D

Persol

pre 7 godina

Ono sto je meni fascinantno i govori o kojim veličinama je rec to je da njih 4 Aj i Mareja da stavimo pored njih imaju preko 45 gs to mi je stvarno merilo!!! A bice ih jos od Noleta očekujem jos samo dva rekorda i da svima zacepi usta a to su da prebaci 17 gs uskoro i broj nedelja na 1 mestu ! Ljudi sta vise

Stanimir Branimir

pre 7 godina

Rodik je od kada je u penziji jedan od najvećih Noletovih poštovalaca. Među prvima je počeo da priča o njegovoj dominaciji, čak i kad je većina sumnjala da to može da potraje.

Dacha

pre 7 godina

A po cemu je to sve Rodzer ispred Djokovica,ostalo mu je samo broj nedelja na prvom mestu i broj Grem Slemova,u svim ostalim segmentima Djokovic je ispred Federera,a ako ga zdravlje posluzi realno je da najmanje naredne dve godine dominira sto znaci da automatski pada rekord o broju nedelja na prvom mestu i ostaje samo da se pitamo o broju Grem Slem titula jer ipak to je malo teze prognozirati...ali i tu je realno da Novak u najgorem slucaju uzme bar 5,6 a u prevodu to je ili izjednacavanje rekorda ili prestizanje jer Federer vise nece nijedan osvojiti,ako se i sastane sa Novakom realno je samo da se uveca razlika u pobedama na stranu Novaka. Svako objektivan i neutralan to razumece.

Дејан

pre 7 godina

http://www.thenational.ae/sport/tennis/diluting-novak-djokovics-success-over-not-facing-a-peak-nadal-or-federer-is-unfair-and-unfounded

Pročitaj šta si napisao

pre 7 godina

Roger je najveci a Rafa i Novak su tik iza njega. To se nece promeniti dok god je ovog sporta...

(fedfam, 07. jun 2016 19:37)

Mislim da će nas "ovaj sport" nadživeti. Kako možeš da tvrdiš da se "to" neće promeniti? Brojke su još uvek na Federerovoj strani, ali su ozbiljno ugrožene. Gotovo bih se kladio da će ga Đoković prevazići po svim (preostalim) važnim kriterijumima. A onda je realno očekivati da će neki novi teniski biser prešišati obojicu. Za pet godina, pet decenija... Neki rekordi su prilično bajati. Gledao sam Konorsa u direktnim prenosima. Verovatno je prestao da igra pre nego što si se rodio. Još uvek je rekorder po broju pobeda, kakvih - takvih, ali će i taj rekord jednom pasti.

okram

pre 7 godina

Evo odgovora za Jumka i dr. Rodicka iz prve ruke o konkurenciji.
Pa izdade vas i vaš najbolji prijatelj. Ha.Ha.
Da nešto sam se pitao čitajući sve ove kometare i gledajućimedjusobne mečeve. Da li se neko uopšte seća kad su poslednji put igralio jedan protiv drugog Rafa i Rođa . ne bih da grešim ali mislim da je Rođa to maksimalno izbegavao-ispravite me ako grešim.
(jaki, 7. jun 2016 18:43)

Finale Bazela prošle godine. Dobio Federer.

Tool

pre 7 godina

Roger je najveci a Rafa i Novak su tik iza njega. To se nece promeniti dok god je ovog sporta...
(fedfam, 07. jun 2016 19:37)

Nemaš ti pojma.

b92 najbolji

pre 7 godina

Imam utisak da ovi stariji igraci kao sto su Rodik , Sampras , Agasi bas nesto ne vole Rodzera. Malo malo pa ga neko prozove govoreci u superlativu o Novaku.

Kao da jedva cekaju kad ce ga Novak prestici po broju GS.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Valderama, 7. jun 2016 18:36)

Pa ne vole ga kad im je nabio komplekse. Kao sto Max Biaggi mrzi Valentina Rosija i navija za Lorenca. Unistio mu Rosi karijeru.

Рајко Четник

pre 7 godina

Нажалост по тенис ово постаје трка коју трчи само један највећи.
Надал има повреду која је можда крај каријере.
Рођа избегава Нолета и учествује на малим турнирима да не би кварио скор.
Новак поручује Рођи, на рекет ми дођи.

Orao

pre 7 godina

Ovih dana mnogi govore o konkurenciji u tenisu. Neki kažu danas je najbolja konkurencija ikada, drugi najgora konkurencija ikada. Da vidimo šta govori statistika igrača, koji su bili savremenici, suparnici i najdominantniji teniseri otkad postoji ATP lista i kada je tenis postao globalan i profesionalan sport. Na listi su samo igrači koji su bili bar godinu dana broj 1 na ATP listi ili oni koji su osvojili bar 4 GS. Jedini koji je izostavljen sa tog spiska je Hewitt (3 GS i 80 nedelja na čelu ATP) jer je igrao u vreme kada nijedan igrač nije dominirao ni po čemu i teško je odrediti ko su bili njegovi najveći konkurenti na početku 21. veka (2000-2002).
- Connors, Borg, McEnroe (26 GS i 547 nedelja na čelu ATP liste)
- Wilander, Lendl, Edberg, Becker (27 GS i 374 nedelja)
- Agassi, Sampras, Courier (26 GS i 445 nedelja)
- Federer, Nadal, Đoković (43+ GS i 645+ nedelja)

Mislim da je odgovor jasan kao dan.

danilo

pre 7 godina

Endi nikada nije voleo Noleta, ali pred ovom neverovatnom Noletovom serijom nije mogao da se pravi lud i da priča o eleganciji Fedexov bekenda i patika.
I rekao je suštinu: Trka za najboljeg u istoriji jeste još otvorena jer niko ne zna šta donosi dan.
Takođe, velika je istina da ovakva tri igrača nisu nikada igrala u istom vremenu. Ovo je zato vreme vrhunca tenisa kao igre, i to se vidi po nagradama, po gledanošću i po sponzorskim ugovorima.

Mujo

pre 7 godina

I ja se slažem sa Rodikom da je trka za najboljeg u istoriji u toku i da treba sačekati završetak.
Ja verujem da će Federer, kada Novak završi karijeru, biti najbolji svih vremena. Do tada će osvojiti zlato na Olimpijadi, dva mastersa što mu fale, preokrenuće skor protiv Nadala i Novaka, osvojiće kalendarski grand slem ili bar sva četiri uzastopno, izbiće na prvo mesto ATP liste sa 17.000 bodova i biće nesporni GOAT. Do tada će naravno i pobediti Nadala na Rolan Garosu.

Advokat svih Srba

pre 7 godina

Jedan od onih koji su na sav glas omalovažavali Novaka doduše ispao je čovek jer se pomirio s tim da se ogrešio i počeo je da peva drugu pesmu,dok pojedini tipa Wilander ne odstupaju ni makac!

jaki

pre 7 godina

Evo odgovora za Jumka i dr. Rodicka iz prve ruke o konkurenciji.
Pa izdade vas i vaš najbolji prijatelj. Ha.Ha.
Da nešto sam se pitao čitajući sve ove kometare i gledajućimedjusobne mečeve. Da li se neko uopšte seća kad su poslednji put igralio jedan protiv drugog Rafa i Rođa . ne bih da grešim ali mislim da je Rođa to maksimalno izbegavao-ispravite me ako grešim.

nikola

pre 7 godina

Jumkov komentar pre pocetka RG i posle poraza u Rimu

Crv sumnje se uvlaci jos od Monte Karla.Polako ali sigurno svi dizu formu i u egalu igraju sa njim, Nadal, Nisikori, Marej. Sledi turnir koji nikada nije osvojio NITI CE jer jednostavno nema u glavi, zato nikada nece biti medju najvecima kako je veliki Mats Vilander juce izjavio.
(Jumko, 17. maj 2016 09:29)

hahahahaha.Nema u glavi.To mislis na sebe.Nema Jumka da nam drobi o nikad goroj konkurenciji.

Valderama

pre 7 godina

Imam utisak da ovi stariji igraci kao sto su Rodik , Sampras , Agasi bas nesto ne vole Rodzera. Malo malo pa ga neko prozove govoreci u superlativu o Novaku.

Kao da jedva cekaju kad ce ga Novak prestici po broju GS.

Orao

pre 7 godina

Ovih dana mnogi govore o konkurenciji u tenisu. Neki kažu danas je najbolja konkurencija ikada, drugi najgora konkurencija ikada. Da vidimo šta govori statistika igrača, koji su bili savremenici, suparnici i najdominantniji teniseri otkad postoji ATP lista i kada je tenis postao globalan i profesionalan sport. Na listi su samo igrači koji su bili bar godinu dana broj 1 na ATP listi ili oni koji su osvojili bar 4 GS. Jedini koji je izostavljen sa tog spiska je Hewitt (3 GS i 80 nedelja na čelu ATP) jer je igrao u vreme kada nijedan igrač nije dominirao ni po čemu i teško je odrediti ko su bili njegovi najveći konkurenti na početku 21. veka (2000-2002).
- Connors, Borg, McEnroe (26 GS i 547 nedelja na čelu ATP liste)
- Wilander, Lendl, Edberg, Becker (27 GS i 374 nedelja)
- Agassi, Sampras, Courier (26 GS i 445 nedelja)
- Federer, Nadal, Đoković (43+ GS i 645+ nedelja)

Mislim da je odgovor jasan kao dan.

nikola

pre 7 godina

Jumkov komentar pre pocetka RG i posle poraza u Rimu

Crv sumnje se uvlaci jos od Monte Karla.Polako ali sigurno svi dizu formu i u egalu igraju sa njim, Nadal, Nisikori, Marej. Sledi turnir koji nikada nije osvojio NITI CE jer jednostavno nema u glavi, zato nikada nece biti medju najvecima kako je veliki Mats Vilander juce izjavio.
(Jumko, 17. maj 2016 09:29)

hahahahaha.Nema u glavi.To mislis na sebe.Nema Jumka da nam drobi o nikad goroj konkurenciji.

Mujo

pre 7 godina

I ja se slažem sa Rodikom da je trka za najboljeg u istoriji u toku i da treba sačekati završetak.
Ja verujem da će Federer, kada Novak završi karijeru, biti najbolji svih vremena. Do tada će osvojiti zlato na Olimpijadi, dva mastersa što mu fale, preokrenuće skor protiv Nadala i Novaka, osvojiće kalendarski grand slem ili bar sva četiri uzastopno, izbiće na prvo mesto ATP liste sa 17.000 bodova i biće nesporni GOAT. Do tada će naravno i pobediti Nadala na Rolan Garosu.

Advokat svih Srba

pre 7 godina

Jedan od onih koji su na sav glas omalovažavali Novaka doduše ispao je čovek jer se pomirio s tim da se ogrešio i počeo je da peva drugu pesmu,dok pojedini tipa Wilander ne odstupaju ni makac!

Рајко Четник

pre 7 godina

Нажалост по тенис ово постаје трка коју трчи само један највећи.
Надал има повреду која је можда крај каријере.
Рођа избегава Нолета и учествује на малим турнирима да не би кварио скор.
Новак поручује Рођи, на рекет ми дођи.

danilo

pre 7 godina

Endi nikada nije voleo Noleta, ali pred ovom neverovatnom Noletovom serijom nije mogao da se pravi lud i da priča o eleganciji Fedexov bekenda i patika.
I rekao je suštinu: Trka za najboljeg u istoriji jeste još otvorena jer niko ne zna šta donosi dan.
Takođe, velika je istina da ovakva tri igrača nisu nikada igrala u istom vremenu. Ovo je zato vreme vrhunca tenisa kao igre, i to se vidi po nagradama, po gledanošću i po sponzorskim ugovorima.

Valderama

pre 7 godina

Imam utisak da ovi stariji igraci kao sto su Rodik , Sampras , Agasi bas nesto ne vole Rodzera. Malo malo pa ga neko prozove govoreci u superlativu o Novaku.

Kao da jedva cekaju kad ce ga Novak prestici po broju GS.

Tool

pre 7 godina

Roger je najveci a Rafa i Novak su tik iza njega. To se nece promeniti dok god je ovog sporta...
(fedfam, 07. jun 2016 19:37)

Nemaš ti pojma.

Stanimir Branimir

pre 7 godina

Rodik je od kada je u penziji jedan od najvećih Noletovih poštovalaca. Među prvima je počeo da priča o njegovoj dominaciji, čak i kad je većina sumnjala da to može da potraje.

Dacha

pre 7 godina

A po cemu je to sve Rodzer ispred Djokovica,ostalo mu je samo broj nedelja na prvom mestu i broj Grem Slemova,u svim ostalim segmentima Djokovic je ispred Federera,a ako ga zdravlje posluzi realno je da najmanje naredne dve godine dominira sto znaci da automatski pada rekord o broju nedelja na prvom mestu i ostaje samo da se pitamo o broju Grem Slem titula jer ipak to je malo teze prognozirati...ali i tu je realno da Novak u najgorem slucaju uzme bar 5,6 a u prevodu to je ili izjednacavanje rekorda ili prestizanje jer Federer vise nece nijedan osvojiti,ako se i sastane sa Novakom realno je samo da se uveca razlika u pobedama na stranu Novaka. Svako objektivan i neutralan to razumece.

jaki

pre 7 godina

Evo odgovora za Jumka i dr. Rodicka iz prve ruke o konkurenciji.
Pa izdade vas i vaš najbolji prijatelj. Ha.Ha.
Da nešto sam se pitao čitajući sve ove kometare i gledajućimedjusobne mečeve. Da li se neko uopšte seća kad su poslednji put igralio jedan protiv drugog Rafa i Rođa . ne bih da grešim ali mislim da je Rođa to maksimalno izbegavao-ispravite me ako grešim.

Persol

pre 7 godina

Ono sto je meni fascinantno i govori o kojim veličinama je rec to je da njih 4 Aj i Mareja da stavimo pored njih imaju preko 45 gs to mi je stvarno merilo!!! A bice ih jos od Noleta očekujem jos samo dva rekorda i da svima zacepi usta a to su da prebaci 17 gs uskoro i broj nedelja na 1 mestu ! Ljudi sta vise

Pročitaj šta si napisao

pre 7 godina

Roger je najveci a Rafa i Novak su tik iza njega. To se nece promeniti dok god je ovog sporta...

(fedfam, 07. jun 2016 19:37)

Mislim da će nas "ovaj sport" nadživeti. Kako možeš da tvrdiš da se "to" neće promeniti? Brojke su još uvek na Federerovoj strani, ali su ozbiljno ugrožene. Gotovo bih se kladio da će ga Đoković prevazići po svim (preostalim) važnim kriterijumima. A onda je realno očekivati da će neki novi teniski biser prešišati obojicu. Za pet godina, pet decenija... Neki rekordi su prilično bajati. Gledao sam Konorsa u direktnim prenosima. Verovatno je prestao da igra pre nego što si se rodio. Još uvek je rekorder po broju pobeda, kakvih - takvih, ali će i taj rekord jednom pasti.

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 7 godina

Rodika sam slušao kao komentatora na US open i od tada ima moje veliko poštovanje. Čovek je Patriku Mekenrou i još jednom komentatoru objašnjavao kako je Novak nepravedno zapostavljen i sa pravom veličao njegove uspehe. I jedini je bio koji se vidno oduševljavao Novakovim potezima objašnjavajući da je gotovo nemoguće to što je Novak upravo uradio. A u jednom trenutku je u šali rekao da je glavni razloga što je završio karijeru ranije od očekivanog bio pozitivan skor sa budućim najboljim teniserom svih vremena misleći na Novaka...

okram

pre 7 godina

Evo odgovora za Jumka i dr. Rodicka iz prve ruke o konkurenciji.
Pa izdade vas i vaš najbolji prijatelj. Ha.Ha.
Da nešto sam se pitao čitajući sve ove kometare i gledajućimedjusobne mečeve. Da li se neko uopšte seća kad su poslednji put igralio jedan protiv drugog Rafa i Rođa . ne bih da grešim ali mislim da je Rođa to maksimalno izbegavao-ispravite me ako grešim.
(jaki, 7. jun 2016 18:43)

Finale Bazela prošle godine. Dobio Federer.

shhhhhh

pre 7 godina

Rodik je bio moj omiljeni teniser. Koliko sam ga voleo, da me pitate zasto, ne znam... Onaj poraz od Federera u finalu vimbldona 2009 mi i dalje stvara osecaj mucnine. Inace jedan od cetvorice tenisera koji protiv Novaka imaju pozitivan skor. Doduse pobego je na vreme, sto je sam i izjavio nedavno :D

bez pausalnih podataka

pre 7 godina

Novak je Federera prvi put dobio u polufinalu Gs na AO 2008godine,tad je Federer imao 27g,a potom u polufinalu USO 2010g kada je Federer imao 29g,u tom trenutku bilo je 3:2 za Federera u pobjedama na Gs,sada je 9:6 za Novaka.

šetač

pre 7 godina

Neka uzima Nole titule, sve istalo je nebitno. Broj nedelja služi u fazonu "Dokon pop i jariće krsti". Noletov tenis je novi standard u ovoj igri sa reketom niko pre, a posle..... videćemo a može i nećemo skoro.

b92 najbolji

pre 7 godina

Imam utisak da ovi stariji igraci kao sto su Rodik , Sampras , Agasi bas nesto ne vole Rodzera. Malo malo pa ga neko prozove govoreci u superlativu o Novaku.

Kao da jedva cekaju kad ce ga Novak prestici po broju GS.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Valderama, 7. jun 2016 18:36)

Pa ne vole ga kad im je nabio komplekse. Kao sto Max Biaggi mrzi Valentina Rosija i navija za Lorenca. Unistio mu Rosi karijeru.

nerealno čitanje

pre 7 godina

Više je "nestvarna" ili nestvarno dobra nego "nerealna" generacija, ali očekivati da se razume ta razlika je prilično donkihotovski u eri opšte nepismenosti i priučenih prevodilaca...

prorok VUK

pre 7 godina

Jumkove prognoze za Novaka zasnovane na njegovom izuzetnom poznavanju tenisa: neće osvojiti više od 2 GS, neće nikada osvojiti Wimbldon, neće nikada biti Br.1, neće nikada imati pozitivan skor sa Federerom i Nadalom, neće nikada uzeti Rolan Garos,neće uzeti zlato na OI i poslednja prognoza je da rekord Federera u osvojenim GS ostaje!!! eee koji stručnjak!!Sve pogađa ko prstom u.... Jedina istina je potvrđena zakonitost, da se sve događa suprotno od onoga što mučeni Jumko prognozira. Tako da će biti i zlato sa OI i kalendarskih 4 GS u nizu.. i konačno pašće rekord Federera. I poživeće Jumko dugo na zemlji da sve to vidi...

Bzvz

pre 7 godina

Evo najaceg komentara Federeru pa da ga citirsm da procita i Yumko...
Jos samo da neko kaze da ovo nije istina!!!!

"Ha... pa 'ladno je manja bodovna razlika izmedju Federera i mene, nego izmedju Djovaka i Federera! Jos samo da kupim reket..."

???

Дејан

pre 7 godina

http://www.thenational.ae/sport/tennis/diluting-novak-djokovics-success-over-not-facing-a-peak-nadal-or-federer-is-unfair-and-unfounded

Maja

pre 7 godina

Svi momci iz sadašnjeg tenisa bi tako ladno i lako dobili sve ove iz rane ere Federera, da bi se pušilo. Svi elementi igre su na strani sadašnjeg naraštaja. I ko je za to zaslužan? Zna se, Novak Đoković, koji je postavio atomske repere svim teniserima. U ranijim erama takvog sportiste nije bilo. Ende!

323

pre 7 godina

mogu samo da budu tri trecine . ako je jednu cetvrtinu namenio endiju e tu se grdno vara. sa 2 gs nema pristup najboljima u istoriji. ma ni blizu..

Матори

pre 7 godina

@Дејан. Интересантан артикал. Потврђује оно што мислимо. Новак је бр 1 и може да буде најбољи икад. За сад је међу најбољих 5 икад. Мало ми је?

Jumko

pre 7 godina

Trkaju se Federer koji ima 35 godina(povredjen) i Nadal koji vec dve godine nije vise ono sto je nekad bio. Ps. Federerov rekord ostaje nedostizan.

sloba-novi-sad

pre 7 godina

Dominacija u najjačoj konkurenciji, neponovljivo!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nasta, 8. jun 2016 12:29)

@Nasta
Brate uz svo postovanje ali daleko su raonic, tsonga, wawrinka i marin cilic od najace konkurencije, najaca konkurencija je bila kad su federer i nadal igrali svoj najbolji tenis + ostali, ovo danas je jedna od najslabijih konkurencija ako cemo realno uz svo postovanje djokovicu i njegovim rezultatima

Jumko

pre 7 godina

Trkaju se Federer koji ima 35 godina(povredjen) i Nadal koji vec dve godine nije vise ono sto je nekad bio. Ps. Federerov rekord ostaje nedostizan.

b92 najbolji

pre 7 godina

Imam utisak da ovi stariji igraci kao sto su Rodik , Sampras , Agasi bas nesto ne vole Rodzera. Malo malo pa ga neko prozove govoreci u superlativu o Novaku.

Kao da jedva cekaju kad ce ga Novak prestici po broju GS.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Valderama, 7. jun 2016 18:36)

Pa ne vole ga kad im je nabio komplekse. Kao sto Max Biaggi mrzi Valentina Rosija i navija za Lorenca. Unistio mu Rosi karijeru.

sloba-novi-sad

pre 7 godina

Dominacija u najjačoj konkurenciji, neponovljivo!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nasta, 8. jun 2016 12:29)

@Nasta
Brate uz svo postovanje ali daleko su raonic, tsonga, wawrinka i marin cilic od najace konkurencije, najaca konkurencija je bila kad su federer i nadal igrali svoj najbolji tenis + ostali, ovo danas je jedna od najslabijih konkurencija ako cemo realno uz svo postovanje djokovicu i njegovim rezultatima

Mujo

pre 7 godina

I ja se slažem sa Rodikom da je trka za najboljeg u istoriji u toku i da treba sačekati završetak.
Ja verujem da će Federer, kada Novak završi karijeru, biti najbolji svih vremena. Do tada će osvojiti zlato na Olimpijadi, dva mastersa što mu fale, preokrenuće skor protiv Nadala i Novaka, osvojiće kalendarski grand slem ili bar sva četiri uzastopno, izbiće na prvo mesto ATP liste sa 17.000 bodova i biće nesporni GOAT. Do tada će naravno i pobediti Nadala na Rolan Garosu.

Дејан

pre 7 godina

http://www.thenational.ae/sport/tennis/diluting-novak-djokovics-success-over-not-facing-a-peak-nadal-or-federer-is-unfair-and-unfounded

Tool

pre 7 godina

Roger je najveci a Rafa i Novak su tik iza njega. To se nece promeniti dok god je ovog sporta...
(fedfam, 07. jun 2016 19:37)

Nemaš ti pojma.

Рајко Четник

pre 7 godina

Нажалост по тенис ово постаје трка коју трчи само један највећи.
Надал има повреду која је можда крај каријере.
Рођа избегава Нолета и учествује на малим турнирима да не би кварио скор.
Новак поручује Рођи, на рекет ми дођи.

nikola

pre 7 godina

Jumkov komentar pre pocetka RG i posle poraza u Rimu

Crv sumnje se uvlaci jos od Monte Karla.Polako ali sigurno svi dizu formu i u egalu igraju sa njim, Nadal, Nisikori, Marej. Sledi turnir koji nikada nije osvojio NITI CE jer jednostavno nema u glavi, zato nikada nece biti medju najvecima kako je veliki Mats Vilander juce izjavio.
(Jumko, 17. maj 2016 09:29)

hahahahaha.Nema u glavi.To mislis na sebe.Nema Jumka da nam drobi o nikad goroj konkurenciji.

Orao

pre 7 godina

Ovih dana mnogi govore o konkurenciji u tenisu. Neki kažu danas je najbolja konkurencija ikada, drugi najgora konkurencija ikada. Da vidimo šta govori statistika igrača, koji su bili savremenici, suparnici i najdominantniji teniseri otkad postoji ATP lista i kada je tenis postao globalan i profesionalan sport. Na listi su samo igrači koji su bili bar godinu dana broj 1 na ATP listi ili oni koji su osvojili bar 4 GS. Jedini koji je izostavljen sa tog spiska je Hewitt (3 GS i 80 nedelja na čelu ATP) jer je igrao u vreme kada nijedan igrač nije dominirao ni po čemu i teško je odrediti ko su bili njegovi najveći konkurenti na početku 21. veka (2000-2002).
- Connors, Borg, McEnroe (26 GS i 547 nedelja na čelu ATP liste)
- Wilander, Lendl, Edberg, Becker (27 GS i 374 nedelja)
- Agassi, Sampras, Courier (26 GS i 445 nedelja)
- Federer, Nadal, Đoković (43+ GS i 645+ nedelja)

Mislim da je odgovor jasan kao dan.

323

pre 7 godina

mogu samo da budu tri trecine . ako je jednu cetvrtinu namenio endiju e tu se grdno vara. sa 2 gs nema pristup najboljima u istoriji. ma ni blizu..

jaki

pre 7 godina

Evo odgovora za Jumka i dr. Rodicka iz prve ruke o konkurenciji.
Pa izdade vas i vaš najbolji prijatelj. Ha.Ha.
Da nešto sam se pitao čitajući sve ove kometare i gledajućimedjusobne mečeve. Da li se neko uopšte seća kad su poslednji put igralio jedan protiv drugog Rafa i Rođa . ne bih da grešim ali mislim da je Rođa to maksimalno izbegavao-ispravite me ako grešim.

Pročitaj šta si napisao

pre 7 godina

Roger je najveci a Rafa i Novak su tik iza njega. To se nece promeniti dok god je ovog sporta...

(fedfam, 07. jun 2016 19:37)

Mislim da će nas "ovaj sport" nadživeti. Kako možeš da tvrdiš da se "to" neće promeniti? Brojke su još uvek na Federerovoj strani, ali su ozbiljno ugrožene. Gotovo bih se kladio da će ga Đoković prevazići po svim (preostalim) važnim kriterijumima. A onda je realno očekivati da će neki novi teniski biser prešišati obojicu. Za pet godina, pet decenija... Neki rekordi su prilično bajati. Gledao sam Konorsa u direktnim prenosima. Verovatno je prestao da igra pre nego što si se rodio. Još uvek je rekorder po broju pobeda, kakvih - takvih, ali će i taj rekord jednom pasti.

Dacha

pre 7 godina

A po cemu je to sve Rodzer ispred Djokovica,ostalo mu je samo broj nedelja na prvom mestu i broj Grem Slemova,u svim ostalim segmentima Djokovic je ispred Federera,a ako ga zdravlje posluzi realno je da najmanje naredne dve godine dominira sto znaci da automatski pada rekord o broju nedelja na prvom mestu i ostaje samo da se pitamo o broju Grem Slem titula jer ipak to je malo teze prognozirati...ali i tu je realno da Novak u najgorem slucaju uzme bar 5,6 a u prevodu to je ili izjednacavanje rekorda ili prestizanje jer Federer vise nece nijedan osvojiti,ako se i sastane sa Novakom realno je samo da se uveca razlika u pobedama na stranu Novaka. Svako objektivan i neutralan to razumece.

Valderama

pre 7 godina

Imam utisak da ovi stariji igraci kao sto su Rodik , Sampras , Agasi bas nesto ne vole Rodzera. Malo malo pa ga neko prozove govoreci u superlativu o Novaku.

Kao da jedva cekaju kad ce ga Novak prestici po broju GS.

Advokat svih Srba

pre 7 godina

Jedan od onih koji su na sav glas omalovažavali Novaka doduše ispao je čovek jer se pomirio s tim da se ogrešio i počeo je da peva drugu pesmu,dok pojedini tipa Wilander ne odstupaju ni makac!

okram

pre 7 godina

Evo odgovora za Jumka i dr. Rodicka iz prve ruke o konkurenciji.
Pa izdade vas i vaš najbolji prijatelj. Ha.Ha.
Da nešto sam se pitao čitajući sve ove kometare i gledajućimedjusobne mečeve. Da li se neko uopšte seća kad su poslednji put igralio jedan protiv drugog Rafa i Rođa . ne bih da grešim ali mislim da je Rođa to maksimalno izbegavao-ispravite me ako grešim.
(jaki, 7. jun 2016 18:43)

Finale Bazela prošle godine. Dobio Federer.

danilo

pre 7 godina

Endi nikada nije voleo Noleta, ali pred ovom neverovatnom Noletovom serijom nije mogao da se pravi lud i da priča o eleganciji Fedexov bekenda i patika.
I rekao je suštinu: Trka za najboljeg u istoriji jeste još otvorena jer niko ne zna šta donosi dan.
Takođe, velika je istina da ovakva tri igrača nisu nikada igrala u istom vremenu. Ovo je zato vreme vrhunca tenisa kao igre, i to se vidi po nagradama, po gledanošću i po sponzorskim ugovorima.

bez pausalnih podataka

pre 7 godina

Novak je Federera prvi put dobio u polufinalu Gs na AO 2008godine,tad je Federer imao 27g,a potom u polufinalu USO 2010g kada je Federer imao 29g,u tom trenutku bilo je 3:2 za Federera u pobjedama na Gs,sada je 9:6 za Novaka.

Stanimir Branimir

pre 7 godina

Rodik je od kada je u penziji jedan od najvećih Noletovih poštovalaca. Među prvima je počeo da priča o njegovoj dominaciji, čak i kad je većina sumnjala da to može da potraje.

shhhhhh

pre 7 godina

Rodik je bio moj omiljeni teniser. Koliko sam ga voleo, da me pitate zasto, ne znam... Onaj poraz od Federera u finalu vimbldona 2009 mi i dalje stvara osecaj mucnine. Inace jedan od cetvorice tenisera koji protiv Novaka imaju pozitivan skor. Doduse pobego je na vreme, sto je sam i izjavio nedavno :D

Persol

pre 7 godina

Ono sto je meni fascinantno i govori o kojim veličinama je rec to je da njih 4 Aj i Mareja da stavimo pored njih imaju preko 45 gs to mi je stvarno merilo!!! A bice ih jos od Noleta očekujem jos samo dva rekorda i da svima zacepi usta a to su da prebaci 17 gs uskoro i broj nedelja na 1 mestu ! Ljudi sta vise

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 7 godina

Rodika sam slušao kao komentatora na US open i od tada ima moje veliko poštovanje. Čovek je Patriku Mekenrou i još jednom komentatoru objašnjavao kako je Novak nepravedno zapostavljen i sa pravom veličao njegove uspehe. I jedini je bio koji se vidno oduševljavao Novakovim potezima objašnjavajući da je gotovo nemoguće to što je Novak upravo uradio. A u jednom trenutku je u šali rekao da je glavni razloga što je završio karijeru ranije od očekivanog bio pozitivan skor sa budućim najboljim teniserom svih vremena misleći na Novaka...

šetač

pre 7 godina

Neka uzima Nole titule, sve istalo je nebitno. Broj nedelja služi u fazonu "Dokon pop i jariće krsti". Noletov tenis je novi standard u ovoj igri sa reketom niko pre, a posle..... videćemo a može i nećemo skoro.

nerealno čitanje

pre 7 godina

Više je "nestvarna" ili nestvarno dobra nego "nerealna" generacija, ali očekivati da se razume ta razlika je prilično donkihotovski u eri opšte nepismenosti i priučenih prevodilaca...

Bzvz

pre 7 godina

Evo najaceg komentara Federeru pa da ga citirsm da procita i Yumko...
Jos samo da neko kaze da ovo nije istina!!!!

"Ha... pa 'ladno je manja bodovna razlika izmedju Federera i mene, nego izmedju Djovaka i Federera! Jos samo da kupim reket..."

???

Матори

pre 7 godina

@Дејан. Интересантан артикал. Потврђује оно што мислимо. Новак је бр 1 и може да буде најбољи икад. За сад је међу најбољих 5 икад. Мало ми је?

Maja

pre 7 godina

Svi momci iz sadašnjeg tenisa bi tako ladno i lako dobili sve ove iz rane ere Federera, da bi se pušilo. Svi elementi igre su na strani sadašnjeg naraštaja. I ko je za to zaslužan? Zna se, Novak Đoković, koji je postavio atomske repere svim teniserima. U ranijim erama takvog sportiste nije bilo. Ende!

prorok VUK

pre 7 godina

Jumkove prognoze za Novaka zasnovane na njegovom izuzetnom poznavanju tenisa: neće osvojiti više od 2 GS, neće nikada osvojiti Wimbldon, neće nikada biti Br.1, neće nikada imati pozitivan skor sa Federerom i Nadalom, neće nikada uzeti Rolan Garos,neće uzeti zlato na OI i poslednja prognoza je da rekord Federera u osvojenim GS ostaje!!! eee koji stručnjak!!Sve pogađa ko prstom u.... Jedina istina je potvrđena zakonitost, da se sve događa suprotno od onoga što mučeni Jumko prognozira. Tako da će biti i zlato sa OI i kalendarskih 4 GS u nizu.. i konačno pašće rekord Federera. I poživeće Jumko dugo na zemlji da sve to vidi...