Ponedeljak, 06.06.2016.

23:00

Brojke koje govore da je Novak već sada najveći

Novak Đoković, Rodžer Federer ili Rafael Nadal, ko je od ove trojice teniskih velikana najveći?

Izvor: B92

Brojke koje govore da je Novak veæ sada najveæi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

184 Komentari

Sortiraj po:

Orao

pre 7 godina

Najbolji su mi ovi poznavaoci tenisa koji kazu da je Novaku sljaka "najlosija" podloga a covek na njoj ima 82% pobeda, sto je 4. najbolji rezultat u istoriji tenisa na toj podlozi. Ispred njega su samo sljakasi Nadal i Borg i Mats Vilander sa ukupno 18 GS pobeda na RG ...Ako mu je igra na sljaci "losa", kakva je onda tek Lendlu, Vilasu, Agasiju, Kertenu, Musteru, Federeru, Mareju koji nemaju ni blizu takav odnos pobeda i poraza na sljaci a fantasticni su igraci na sljaci?

Orao

pre 7 godina

Najbolji su mi ovi poznavaoci tenisa koji kazu da je Novaku sljaka "najlosija" podloga a covek na njoj ima 82% pobeda, sto je 4. najbolji rezultat u istoriji tenisa na toj podlozi. Ispred njega su samo sljakasi Nadal i Borg i Mats Vilander sa ukupno 18 GS pobeda na RG ...Ako mu je igra na sljaci "losa", kakva je onda tek Lendlu, Vilasu, Agasiju, Kertenu, Musteru, Federeru, Mareju koji nemaju ni blizu takav odnos pobeda i poraza na sljaci a fantasticni su igraci na sljaci?

anica

pre 7 godina

Da, za sve je kriva pesma..."doslo vreme, izdaje me snaga"...od tada se ne posvadjasmo, ocigledno si skapirao poentu.
Sa jedne strane mladi Novak i Nadal, sa druge strane Agasi i ostali... ne omalovazam, ali to su smesni teniseri u odnosu na ovaj tenis danas koji je gladijatorski...sve njih bi Marej pojeo za dorucak zapamti.
Nije za pohvalu sto je stariji 6 godina od Novaka a nema neku veliku razliku u trofejima da kazem da se izdvojio od Novaka kao najbolji u istoriji. Zivi od stare slave, i Novak ima 6 AO. Mozes ti da pises sta god zelis, cinjenica je da se nije snasao sa Novakom i Rafom, ne govorim ja o njegovom broju slemova vec o protivnicima, ne omalovazavam njegove rezultate, najtrofejniji, ali da je prenapumpana karijera...jeste. Pogledaj statistiku karijere, ti si pametna osoba, lako sve skapiras.
Ne pada nista sa neba vise moja tacko, mora da se radi, ako se hoce napredak..eto, videli smo prosle godine na Vimbldonu, Us open, ove godine AO, ne videsmo na RG nije mu bitan turnir, ali imamo priliku sada na Vimbldonu da se uverimo jos jednom ko je bolji.
Filipusis, Rodik, Hjuit, Safin, Agasi, Bagdatis, Gonzales...o cemu vise da se prica.
Gem set mec...Djokovic. Cao, dovidjenja.

Vuja neznalica

pre 7 godina

Liste mogu da se prave samo sa igračima koji su završili karijeru. Kada (uskoro) RF bude među njima, biće br.1. Kada Nole završi karijeru biće br.1. a RF automatski br.2. Da li ima ikog i na ovom forumu i u teniskom svetu, i među navijačima plačka i među navijačima Nadala ko još sumnja u to?
Plašio sam se samo da se RF ne povuče (ili da se ne sretne sa Noletom dovoljan broj puta) pa da njihov međusobni odnos ostane kao parametar u kome bi lokničasti bio bolji...

MSquared

pre 7 godina

Kako ljudi lupetaju o slaboj konkurenciji za Novaka boze svasta... Pa Novak je od 12 GS titula koje je uzeo morao da u 11 pobedi ili Mareja ili Nadala ili Federera u finalu. Samo jednom je igrao protiv Conge... Ako to nije najtezi finalni zreb ikada ja stvarno ne znam sta je... Boze svasta zaista...

Svete

pre 7 godina

(., 7. jun 2016 12:58)

Djokovic je vec dosta blizu Federeru a ova titula vredi mnogo vise od jednog slema, steta sto toga nisi svestan.
Koji su ti igraci koji su igrali protiv Federera u njegovoj najuspesnijoj 2006 godini, navedi mi ta imena ?
Federerov bivsi trener je govorio kako je Federer igrao u slabijoj konkurenciji, sta mislis ko je blize istini ti ili on ?

.

pre 7 godina

@anica
Pa gde si anice, odavno se nismo prepirali ti i ja!?
Ne vredjam ja, uglavnom odgovaram na uvrede, kako kad. Pa ne znam sad bas sta je za pohvalu, a sta nije. Kakav je to vakuum iskoristio Federer? Od 2003 do 2011 16 GS, to ti je anice najbolji niz u istoriji tenisa. U istom periodu preko 20 uzastopnih polufinala, od AO 2005 do RG 2010 samo 2 puta nije igrao u finalu GS, 8 godina bez prekida medju najbolja 2 na svetu, uglavnom na prvom mestu...7 Vimbldona, 5 USO, 302 nedelje prvi. Domaci zadatak za SVE tenisere.Nemoj da pricamo o vakuumu, Rafa drugi teniser od 2005, GS sampion od 2005, Agasi bio mladji nego Rodzer danas, Safin i Rodik (isti oni koji su se poigravali sa Samprasom, Agasijem i Djokovicem) na vrhuncu, Djokovic, Davidenko, Del Potro, Marej, Gonzales. U tom vakuumu neki danasnji velikani nisu mogli da se izbore za titule, samo su Federer i Nadal dominirali.
A pitanje je kako ce se u buducnosti komentarisati ova konkurencija u kojoj je Federer star i povredjen, Nadal povredjen, a GS osvajaju Vavrinka, Cilic i slicni. Mozda i to bude neki vakuum? Zamisli neko kaze 2020, Djokovic od 2016 osvojio "samo" 5 GS! Nki nagijac Tima ili Kirgiosa, Zvereva?
Sta ce biti mi ne znamo, a sta jeste znamo, Federer je na vrhu, Djokovic ga juri, videcemo sta ce biti.

viscaelbarca

pre 7 godina

djokovic je u rasponu od pocetka svoje karijere do 2014 uzeo 6 grand slamova...nakon povrede murray-a i nadala 2014 djokovic je za nepune 2je godine uzeo jos 6 gs titula...
mislim niko nije kriv njima sto su se povrijedili i sto su federera u medjuvremenu stigle godine i takodje povrede ali djokovicu je stvarno konkurencija mnogo slabija nego sto je prije nadalu bila a to se najbolje vidi po protivnicima koje dobija..
meni je djokovic bolji teniser bio prije posebno 2011 nego sto je danas..mislim da bi on sam uzivao u pobjedama nad rafom i fedexom u vrhunskoj formi nego sa slabasnim andyjem,berdihom i nishikorijem

323

pre 7 godina

Za taj minus koji Novak ima se Novakomrzci i hvataju. 17 GS Rodzera i 14 GS Rafe. Kao i Rodzerov broj nedelja na prvom mestu. Ali polako...samo polako.

Woody Woodpecker

pre 7 godina

@Pribil: Postoji ELO sistem slican sahu, gde se sve sabira i oduzima, na toj listi Nole je drugi iza Federera ali i mladji 6 godina...

Ti podaci koje si ti gledao nisu bas najtacniji, Novak ima najveci peak Elo rating od pocetka Open Ere: http://tennis-strangeforest.rhcloud.com/allTimeEloRatings
Ostvaren posle AO 2016. Sada mu je Elo rating malo opao jer je izgubio 3 match-a ove sezone, od toga 2 od slabih protivnika, kada se najvise gube Elo poeni.
Federer je tek peti na ovoj listi. Razlog za ovo je slabija konkurancija u vreme kada je Federer vladao, pa nije imao velikane kojima bi 'skinuo bodove' (osnova Elo sistema).
Novak je imao Federara i Nadala koji su nakupili puno Elo poena, pa su njegove pobede protiv njih njemu donosile puno Elo poena.
Ovo je sustina Elo ratinga, a prilicno je fer:
Ako pobedis nekoga ko je pobedjivao druge, dobijes vise poena nego da pobedis nekoga ko je gubio.

Peđa

pre 7 godina

Čitajući ove komentare ne mogu da se otmem utisku da smo nestrpljivi.Zbog čega,ne znam ali mislim da će se sve iskristalisati kada ova tri velikana završe svoje karijere.Ne bih se samo složio da je ovo za Noleta poslednji voz na OI.Pa i naredne olimpijade Novak će imati 33 godine i ne vidim zašto ne bi igrao.To,da li je na putu da poruši sve rekorde i podigne lestvicu daleko više nego što je Rodžer postavio,pokazaće vreme.Zato ne treba da budemo nedtrpljivi.Moje lično mišljenje je da Federer igra poslednju ili u najboljem slučaju predposlednju sezonu u karijeri.Što se Nadala tiče,nadam se da on može da bljesne na još ponekom mastersu ili GS,naročito RG,ali mislim da on pred sobom ima još najviše dve,tri sezone vrhunskog tenisa.Na kraju pogledajmo našeg Novaka.Ima 29 godina i način na koji se "troši" obećava bar još pet,šest sezona u karijeri.Od toga bar još tri mogu biti na vrhunskom nivou.Neka u prve tri uzima samo po 2 GS dolazimo već do brojke od 18???Moja lična prognoza je da će ih na kraju Novak imati 20 i samo se nadam da će ga povrede zaobilaziti.E tada ćemo gospodo ,daj Bože zdravlja,pričati o najvećem svih vremena a ja nemam nikakvih sumnji ko će to biti.

VUK

pre 7 godina

@Đole.. aaaaa koja logika je da je Novaku koji je neki dan napunio 29 godina ovo poslednja šansa na OI u Riu? Isto kao i Federeru koji ima 35 godina?!?!? Novak će na sledećim OI imati 33 godine!!! Do tada ako spusti gas na 2 GS godišnje imaće 19 -20 GS i verovatno laganini odbranu zlata iz Ria.. Evo živog Jumka (još uvek) Do sada nikada ništa nisam promašio.. znači rekli smo zlato u RIU i pobamo taj A 330 koji leti Beograd - New York.. i 14 GS. Wimbldon je samo deo priprema za Rio i stizanje Nadala na USA O.

Fx

pre 7 godina

Postoje neke statistike koje niko ne pominje, a bićemo svedoci narednih tri-četiri godine kako će Nole da ih popravlja, a bogami neke i da nadmaši. Recimo:
Najviše dobijenih mečeva u karijeri:
1. Konors 1.247
11. Nole 728
Najviše GS dobijenih mečeva:
1. Federer 302
2. Nole 221
Procenat pobeda
1. Borg 83,07%
2. Nole 83,01%
Procenat pobeda na GS
1. Borg 89,81%
3. Nole 86,67%
Broj titula
1. Konors 109
6. Nole 65
Broj finala
1. Konors 163
8. Nole 92
Broj GS finala
1. Federer 27
2. Nole 20
I vrlo interesantan podatak koji niko ne pominje, broj nedelja na mestu broj jedan na kraju sezone:
1. Sampras 6
4. Nole 4

Sve te statistike upravo potvrđuju da su Konors i Lendl blago zapostavljeni kada se govori o GOAT. Borg, naravno, nije kandidat za GOAT jer je rano prekinuo karijeru, ali je postavio, itekako, rekorde koji podsećaju na Bimonov rekord u skoku u dalj po dugovečnosti.

Mislim da ne treba mnogo pameti da se zaključi da je samo pitanje vremena kada će Nole prestići Federera po broju GS titula i broju nedelja na mestu broj jedan.
Ali to nije toliko bitno kako mnogi tvrde. Bitno je da će u godinama koje dolaze Nole postaviti sasvim neke nove standarde, recimo broj mastersa, uključujući i osvajanje svih devet, pa će po završetku karijere biti ne samo GOAT, nego će neke statistike biti dugo vremena nedostižne, upravo kao što sad izgledaju neke Konorsove. Nedostižne za sva vremena.

anica

pre 7 godina

Draga Tackice;
ti si se dosta promenio kakav si bio...ne vedjas vise Novaka, iznenadjujuce.
7 Vimbldona je za svaku pohvalu a tih 89 titula nije jer je pola ATP 500 250. Mogao je da roka sve te brojke kad je imao vakuum prostor, od 2007 uzeo 5 GS...smesno, ali smesno!
Zato bi se ti objasnjavao, a i ja sa tobom, kad se zna sta je na kraju sudjeno, uzivaj tackice.

As

pre 7 godina

Nole nek napise knjigu o svome zivotu i o tome kako je postao najbolji i jos bitnije kako je uspio toliki niz godina da se odrzi na vrhu u zlatnoj eri tenisa, a da pritom ostane dobar covjek, stavise postane i bolji covjek, i postace novi mesija

dominus

pre 7 godina

Ako osvoji preostala dva slema i Rio (ajde da dodam i Sinsinati), priča o najboljem se tu završava. Bez obzira što statistički to još nije. Međutim, u naredne tri godine, on će premašiti rekord u broju nedelja (biće na više od 350), zatim u broju slemova (negde oko 20), masterse da ne spominjem. Tada će i statistički biti No. 1 for all time.

Zvezdara

pre 7 godina

Ne treba zaboraviti i masters titule. Novak je u ovom trenutku vlasnik 4GS titule, 5 masters titule i 1 završni masters. To je 10 najvažnijih titula u godini od 14. I da ponovi neko 4 GS titule teško da će u isto vreme držati i ostalih 6 koje on ima u ovo vreme.

pustite komentar

pre 7 godina

mali jedan drugog, kao i mnogo drugih kvalitetnih igraca u svoje najbolje vreme, dok Djokovic evo dve godine nema apsolutno nijednog koji moze da ga ugrozi. I kako vreme ide, situacija je jos i povoljnija po njega. Bilo koji od ove dvojice (Fed-Nad) da je u ovakvoj situaciji, jednako bi dominirao. Cak i ovakvi Federer i Nadal bi prasili danasnju Djokovicevu konkurenciju i to ce potvrditi cak i najzagrizeniji bot. (Mikii, 06. jun 2016 22:06) 

Jasno je da se hvatas za slamku,jer ko je dobio Rafu u 7 uzastopnih finala '11e? Ko je uzeo najvise GSova od tada? A Roger je bio upravo u Novakovim godinama. Rafa i da ne govorim,standardan. Tako da vase price su za vasu sujetu,i to razumem. Tesko je ljudima koji mrze. Najteze. Pa ko ih je poslao u ovakvo nokaut stanje? Marej? Vavrinka? Cilic? Sve odlicni igraci,ali trenutka. A Nole je "srgao" samopouzdanje i krila ovoj dvojici 2011e u najboljim im godinama. Tako da,tu pricu batali. Bajata!

miki7878

pre 7 godina

ovo što ću napisati niko neće da uzme u razmatranje. rodzer je 5 godina bio bez ikakve konkurencije i uzeo nekoliko GS. pa se rafa pojavio, i njih dvojica su se klali kroz celu karijeru do pre 2,3 godine. u medjuvremenu od pojave nadala ubrzo se pojavio i novak. koji iskreni da budemo vec 2,3 godine nema konkurenciju i nauzimao se GS. ako bolje pogledate videćete da je rafa imao u karijeri ubedljivo najtežu konkurenciju i pri tom uzeo 14 GS. nikad nije bio "sam" na turu. za razliku od ove dvojice. da je imao taku situaciju uzeo bi 20 GS. al neverovatno je kako nijedan "poznavalac" tenisa ili kolumnista to ne vidi. nego svi gledaju konkurenciju koju su imali rodzer i novak. razmislite malo....

Haahhaha

pre 7 godina

koja ste vi komedija, ajde bre navijamo za Novaka svi ali nemoj da lupetate . samo gledate sa nase tacke gledista. ima Novak jos 5 ovakvih turnira da osvoji da stigne najboljem pluss da ima srece da Federer ne uzme nista- pita se i on nesto. Nerealni ste totalno

pustite komentar

pre 7 godina

...... sta im je jos ostalo vise gs titula i nedelja na prvom mestu, dakle imaju tacno jos dve godine da se bar za to drze :)(goran, 06. jun 2016 23:17)

i to ce morati da puste,jer ja nisam gledao racunicu,ali kapiram da je tesko da ce skoro sa prvog mesta,pa imao i rezultate prosecne za njega. E sad,drugo je to sto je moje misljenje da ga je ova titula tek razgoropadila. Mogu misliti ako bi uzeo zlato na Olimpijadi,ali medalju svakako uzima. Ne zameram,koja god. Dakle,mislim da ce mu ova titula tek dati krila(bez red bull-a),i mentalno ga rasteretiti da igra samo najvece turnire i jasno tempira formu za iste. Ne smem ni da zamislim gde je granica. Naravno,uz zdravlje,koje mu zelim No1!

Aleksandra

pre 7 godina

@samo se blamirate- mi u Srbiji i možemo da ga smatramo najboljim, a šta li vi možete (odakle god da si), samo da mi je znati!

pustite komentar

pre 7 godina

Mozete ga vi u Srbiji smatrati najboljim ikada koliko god zelite, ali dok god ostatak sveta zna da je to Federer, uzalud vam to sto ste sami sebi utuvili u glavu.(samo se blamirate, 06. jun 2016 23:02)

Citaj ovo siromasni covece. Federer najtrofejni,najlepsi tenis,ali sva 4 GS odjednom!? A? Bodovi? Mastersi! Medusobni skor(da,sada kada je Fed stariji,ali i on je nabio skor kada je Novak bio nebrusen,neformiran)!? Argumenti se lagano tope,zato i sam pokusavas zadnje atome opravdanja da izvuces! Odlika sujetnih,sto Sampras,Rafa,Andy i jos puno drugih nisu. Osim velikog Federera,Vilandera,Pata Casha(teniser koliko i ja da sam trenirao)! Sve bolesno sujetni! Na njihovu zalost!!! I tvoju!

pustite komentar

pre 7 godina

Mozete ga vi u Srbiji smatrati najboljim ikada koliko god zelite, ali dok god ostatak sveta zna da je to Federer, uzalud vam to sto ste sami sebi utuvili u glavu.(samo se blamirate, 06. jun 2016 23:02)

Citaj ovo siromasni covece. Federer najtrofejni,najlepsi tenis,ali sva 4 GS odjednom!? A? Bodovi? Mastersi! Medusobni skor(da,sada kada je Fed stariji,ali i on je nabio skor kada je Novak bio nebrusen,neformiran)!? Argumenti se lagano tope,zato i sam pokusavas zadnje atome opravdanja da izvuces! Odlika sujetnih,sto Sampras,Rafa,Andy i jos puno drugih nisu. Osim velikog Federera,Vilandera,Pata Casha(teniser koliko i ja da sam trenirao)! Sve bolesno sujetni! Na njihovu zalost!!!

pustite komentar

pre 7 godina

...... sta im je jos ostalo vise gs titula i nedelja na prvom mestu, dakle imaju tacno jos dve godine da se bar za to drze :)(goran, 06. jun 2016 23:17)

i to ce morati da puste,jer ja nisam gledao racunicu,ali kapiram da je tesko da ce skoro sa prvog mesta,pa imao i rezultate prosecne za njega. E sad,drugo je to sto je moje misljenje da ga je ova titula tek razgoropadila. Mogu misliti ako bi uzeo zlato na Olimpijadi,ali medalju svakako uzima. Ne zameram,koja god. Dakle,mislim da ce mu ova titula tek dati krila(bez red bull-a),i mentalno ga rasteretiti da igra samo najvece turnire i jasno tempira formu za iste. Ne smem ni da zamislim gde je granica. Naravno,uz zdravlje,koje mu zelim No1!

pustite komentar

pre 7 godina

Mozete ga vi u Srbiji smatrati najboljim ikada koliko god zelite, ali dok god ostatak sveta zna da je to Federer, uzalud vam to sto ste sami sebi utuvili u glavu.(samo se blamirate, 06. jun 2016 23:02)

Citaj ovo siromasni covece. Federer najtrofejni,najlepsi tenis,ali sva 4 GS odjednom!? A? Bodovi? Mastersi! Medusobni skor(da,sada kada je Fed stariji,ali i on je nabio skor kada je Novak bio nebrusen,neformiran)!? Argumenti se lagano tope,zato i sam pokusavas zadnje atome opravdanja da izvuces! Odlika sujetnih,sto Sampras,Rafa,Andy i jos puno drugih nisu. Osim velikog Federera,Vilandera,Pata Casha(teniser koliko i ja da sam trenirao)! Sve bolesno sujetni! Na njihovu zalost!!!

Lovac_u_mutnom

pre 7 godina

Zasto svi pisete kako ce prestici Rodju posle Wimbledona 2018 i krajem 2018te? Sad ima 12 GS titula i do kraja 2017 ih moze imati 18 !!! Ja verujem da ce to i napraviti !!!

SPIDER

pre 7 godina

Novak ima dovoljno vremena da stigne sve Rogerove brojke. Ali sta cemo sa magijom...
I Lebron je vec sada bolji od MJ-a u mnogim parametrima, ali...

pustite komentar

pre 7 godina

...... sta im je jos ostalo vise gs titula i nedelja na prvom mestu, dakle imaju tacno jos dve godine da se bar za to drze :)(goran, 06. jun 2016 23:17)

i to ce morati da puste,jer ja nisam gledao racunicu,ali kapiram da je tesko da ce skoro sa prvog mesta,pa imao i rezultate prosecne za njega. E sad,drugo je to sto je moje misljenje da ga je ova titula tek razgoropadila. Mogu misliti ako bi uzeo zlato na Olimpijadi,ali medalju svakako uzima. Ne zameram,koja god. Dakle,mislim da ce mu ova titula tek dati krila(bez red bull-a),i mentalno ga rasteretiti da igra samo najvece turnire i jasno tempira formu za iste. Ne smem ni da zamislim gde je granica. Naravno,uz zdravlje,koje mu zelim No1!

Ja tebi, vojvodo...

pre 7 godina

mali jedan drugog, kao i mnogo drugih kvalitetnih igraca u svoje najbolje vreme, dok Djokovic evo dve godine nema apsolutno nijednog koji moze da ga ugrozi. I kako vreme ide, situacija je jos i povoljnija po njega. Bilo koji od ove dvojice (Fed-Nad) da je u ovakvoj situaciji, jednako bi dominirao. Cak i ovakvi Federer i Nadal bi prasili danasnju Djokovicevu konkurenciju i to ce potvrditi cak i najzagrizeniji bot. 

(Mikii, 06. jun 2016 22:06) 

Najzagriženiji bot? Jumko?! Mikii?!
Sve, sve, ali da ti pominješ botove!

Nebojša

pre 7 godina

@MD 
Novak Djokovic je 2010 imao 23 godine i porazio ga je jedan Melcer u cetvrtfinalu RG. Samo nekoliko meseci pre Novakove 2011. Objasnjenje? Desava se.
(., 06. jun 2016 21:48)

Novak je iste te 2010 na us openu izbacio Fedexa dešava se pa se ponovo desilo sledeće godine u Australiji pa ponovo na us openu.

Vlada djordjevic

pre 7 godina

Novak je medju 4-5 najvećih sada , sa medaljom u Brazilu i još 4-5 GS biće najveći u istoriji, želim mu sve , ali i brz toga On je nas najveći i hvala mu sto nas izvlači iz dna !!!

epp

pre 7 godina

zasada nije.Ali do kraja 2018. ce preteci Federera po osvojenim GS nadam se,a samim tim i broju nedelja kao broj 1.I na kraju da vidimo koji ce onda biti argument RF fanova i Jumka.Slaba konkurencija.Filipusisi,Bagdatis,Safin,Agasi na zalasku,Rodik,Hjuit ,Nadal se tek pojavio i oni su jaca od Mareja,Nadala zrelijeg,Federera samog,Vavrinke?Ako im to ne upali onda ce ko je osvojio vise trofeja 250 na kojima se Novak ni ne pojavljuje.Ko je vise nedelja uzastopno bio prvi?E to ce Novak tesko oboriti ali ko zna juce je pokazao da je sve moguce.

Mizantrop

pre 7 godina

Ahahahahahaaa hvataju se hejteri za "slamku spasa" zvanu GS i nedelje na prvom mestu, odnosno jedine dve stavke gde je iznad Novaka i Rafe. U svemu drugom ne može da se meri. Da mi je znati samo za čega ćete se hvatati kad te dve stavke padnu, a pašće neminovno, dočekaćemo i to. Pa vaš pulen nije čak ni drugi nego eventualno treći od velike trojke.
Da postavimo stvari na svoje mesto: H2H ga delju obojica, pogotovo Nadal. 4GS-a u nizu može da sanja samo. Od pojave Rafe pa onda i Novaka prestaje njegova dominacija. Najviše ATP poena što je ikad imao je 10550, daleko ispod Rafe i posebno Novaka 17k. Broj završenih godina na prvom mestu Sampras ima više od njega a uskoro i Novak. I najbitnija stavka kada pričate o "slaboj konkurenciji" je ova, u GS finalima ga Novak pere 3-1 a Rafa 6-2. Znači odnos sa konkurentima s kojim ga direktno upoređuju mu je 3 pobede i 9 poraza u kategoriji u kojoj ga najviše veličaju, pametnom dosta.

Ratko

pre 7 godina

GOAT листу можете видети овде:

[link]

Иначе, све честитке за постигнуте резултате и тога ће свакако бити још.
(Недељко Стефановић, 6. jun 2016 22:13)
Ta GOAT lista je toliko ograničena sa nekim glupim parametrima i trofejima koji ne mogu biti merilo uspesnosti i igrackih kvaliteta nekog tenisera. Vidim Jimi Konors na drugom mestu te liste a Lendl takođe ispred Đokovića. Obojica imaju manje GS trofeja, obojica nemaju sve GS trofeje, Džimi Konors ima jednu titulu sa ATP završnog mastersa. Obojica imaju manje Mastersa odnosno manje Gren Prija kako su se tada zvali. I oni vidim tu računaju sve osvojene trofeje i one 250 koje su osvojili. Federer je osvojio 20 tih trofeja kada mu to oduzmeš eto ga skoro pa ko Đoković. Jedino imaju više nedelja na prvom mestu i to još malo. Vidim sada su po toj listi počeli da računaju ko je najbolji svih vremena a ona nije merodovna. Realno bi trebalo da se gledaju GS trofeji, nedelje na broju 1, međusobni dueli,osvojeni mastersi.Pobede protiv top 10 igrača na GS i mastersima je jako važan parametar kao i na završnom mastersu. A ne na svim turnirima na kojima nastupaju, to je totalno neuporedivo. Tu je Đoković ubedljivo prvi. Đoković ako ga zdravlje posluži i uz malo sreće ima da osvoji naredni Vimbldon i US Open pa ćemo tada videti ko je najači svih vremena.

košta

pre 7 godina

Federer je imao mnogo sreće na Rolan Garrosu kada je konačno pobedio Soderlinga 2009 i kada je uzeo tutulu. Federeru se za razliku od Noleta može osporiti ta titula jer nikad nije pobedio Nadala na pariskoj sljaci, Novak je prošle godine razbio Nadala sa 3-0 i potpuno zasluženo možemo reći da je Novak zaslužio RG i da to nema veze sa tim da li mu je preko mreže Nadala ili neko drugi, Federer nikad neće pobediti Nadala na Garosu i zato je velika sreća za njea što je uspeo da izbegne Nadala, pogotovo u tom periodu kada je Rafa dominirao Sljakom...

Konkurencija NAUČNIČE!

pre 7 godina

(., 6. jun 2016 22:10)

Naravio si raketnu nauku od komentara.
Poenta je da će uvek biti trolova koji će naći izgovor zašto Nole nije goat.
Novak celu profesionalnu karijeru igra protiv Marija, Federera, Nadala, Vavrenke, koji zajedno imaju 35GS titula - i pored takvih šampiona je za sad uspeo da uzme 12GS.
A Federer je pola karijere igrao u toj ubilačkoj konkurenciji, ali na početku kad je najviše osvajao titule igrao je protiv Rodika, Agasija i ostale buranije.
To ne znači da je on loš, već da nije toliko nedodirljiv kao što njegovi zaluđeni fanovi ( kao ti ) pričaju.
Ja pričam o konkurenciji, a ne o tome da je Federer loš teniser. On je velemajstor, ali je Novak bolji !
Poenta je da je Nole imao teži put ka GS, i da bi i on imao danas 17,18 ili 20 GS da je finala igrao protiv Bagdatisa i Gonzalesa.
Ti ne možeš da razumeš, žao mi je, ali znaš kako kažu: Kada ćuti i budalu smatraju pametnom. Zato tiću...

anica

pre 7 godina

Da su istih godina i da se medjusobno kolju dok su obojica na vrhuncu, ni Novak ni Federer ne bi postigli sve sto su postigli. Federer bi realno bio jaci na Vimbldonu, Novak na AO, Federer na USO, Novak verovatno na RG, mada bi na USO i RG bili manje dominantni jedan u odnosu na drugog, masterse bi delili, prvo mesto takodje, tako da bi zavrsili karijere sa mnogo manje titula nego sto ce zavrsiti.
Naravno, Rafa na vrhuncu bi ih obojicu mlatio na sljaci, ali titulu van sljake ne bi gledao.
(., 6. jun 2016 22:50)

Da su isto godiste Rodje ne bi bilo nigde.
Zasto Federer nije sagledao svoje mane kao Novak, i pokusao da dobija Rafu na sljaci kao Novak? Zasto se uvek opravdava njegov los tenis, zar zaista mislis da nije mogao da ga dobije jednom na RG...evo i Marej uzeo masterse na sljaci.
Novak je radio na sebi uvek, i presao ih...to moras postovati!
Federer je izgubljen od silnih hvalisanja i stvaranja laznog oreola nedodirljivog i sad mu se tackice to obija o glavu...da je pametan, ko sto nije, igrao bi dvorucni bekhend.
Nije mogao da istrpi spin, pa zato gubio hahahaha, igraj bre tenis ili begaj, beat it no one wants to be defeated..katastrofalan mu je skor sa Nadalom.
Novak je dokaz da se sve moze!

veliki strumf

pre 7 godina

Hej Mikii trolcino jedna, vecina nas te ni minusom vise ne udostojava! Ti si covek koji mrzi, ne podnosi i takve niko ne postuje. Vise ti vecina ni komentar ne procita, tvoje trovanje je totalno nebitno, davis se u sopstvenoj mrznji i samo nastavi. Zbog tebe i tebi slicnih mi je jos milije sto Novak gazi i ne staje. Celom svetu, SVAKOM NORMALNOM I NEOSTRASCENOM COVEKU je jasno ko je daleko najbolji trenutno i ko jeste, a svakako ce biti najbolji u istoriji. To sto vas nekoliko (ili jedan, samo pod 3-4 nick-a) se upinje iz petnih zila da dokaze nesto drugo i baljezga o kobajagi slaboj konkurenciji (koja nikad jaca nije bila, naravno) i drugim budalastinama - pa to cak ni Vilander ne bi progutao (p.s. a ko brani Rafi da igra i osvaja turnire?). Zato, uzivajte u svojoj zavisti, a mi cemo u Noletovim uspesima.

.

pre 7 godina

@goran
Ma jasno, vise GS i nedelja na prvom mestu, skroz nebitne kategorije. Sta vredi 17 gs kad imas jednu pobedu manje u medjusobnom skoru!? Ne vredi ni 5 godina NEPREKIDNOG boravka na prvom mestu, 89 titula, 7 Vimbldona, nista to ne vredi, tu si ti da objasnis kome ponestaje argumenata.

qwq

pre 7 godina

Ja ne poznajem coveka, koji prati tenis, da ne misli da je novak najbolji u istoriji. Pa cak i "obicni" ljudi tako misle. On je za nas vec svetac. Radim u prodavnici, i svi komentarisu: lokane pijanice, poljoprivrednici, jedan drug sto 16 sati igra lol, nastavnim matematike, covek koji je "operisan" od sporta... I tako. Novaj je najbolji.
(TESLA org, 6. jun 2016 20:03)

To samo pokazuje da je kasaba jedno zivo bice cije misljenja namecu mediji.
Strucna analiza i konkretni podaci su nesto drugo, a to je daleko merodavnije.

Đole

pre 7 godina

Odlučiće Rio. To je sasvim izvesno poslednja šansa Federera, a verovatno i Novakova da osvoji zlatnu olimpijsku.
Nadala (na žalost, moram da kažem) niko i ne računa kao kandidata za najvećeg jer je svojim ogromnim i nepotrebnim požrtvovanjem skratio sopstvenu karijeru za nekoliko godina.

Ukoliko Novak osvoji zlato u Riju, Federer će zauvek ostati najviše drugi.

samo se blamirate

pre 7 godina

Mozete ga vi u Srbiji smatrati najboljim ikada koliko god zelite, ali dok god ostatak sveta zna da je to Federer, uzalud vam to sto ste sami sebi utuvili u glavu.

Dr Agan

pre 7 godina

mali jedan drugog, kao i mnogo drugih kvalitetnih igraca u svoje najbolje vreme, dok Djokovic evo dve godine nema apsolutno nijednog koji moze da ga ugrozi. I kako vreme ide, situacija je jos i povoljnija po njega. Bilo koji od ove dvojice (Fed-Nad) da je u ovakvoj situaciji, jednako bi dominirao. Cak i ovakvi Federer i Nadal bi prasili danasnju Djokovicevu konkurenciju i to ce potvrditi cak i najzagrizeniji bot.
(Mikii, 06. jun 2016 22:06)


O cemu pricas?Nole je obojicu usio u medjusobnim duelima

goran

pre 7 godina

kako federistima svakog dana ponestaje argumenata, bolji medjusobni skor im izbili iz ruke, vise mastersa isto, sva 4 gs rf nikad nije drzao u rukama... sta im je jos ostalo vise gs titula i nedelja na prvom mestu, dakle imaju tacno jos dve godine da se bar za to drze :)

ekspert

pre 7 godina

Od pomenute trojke Novak je najbolji(najbolji u medjusobnom skoru. 11 gs protiv igraca koji su osvajali gs titule); Roger igra najlepsi tenis a Rafael jednostavno kralj sljake.A o broju gs i broju nedelja je glupo pisati jer pomenuta trojka su jos aktivni igraci.

Paja

pre 7 godina

Igram tenis i takmicim se na solidnom nivou. Pobediti na turniru na kome ne ucustvuju moja dva najveca rivala - to se desilo pre tri nedelje - mi nista ne znaci.

WoodyWoodpecker

pre 7 godina

>> GOAT листу можете видети овде:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/edit#gid=0

A naslednika GOAT Liste, Ultimate Tennis Statistics, mozete videti ovde:
http://tennis-strangeforest.rhcloud.com/goatList

Btw, Laver ima 29 uzastopnih GS pobeda (http://tennis-strangeforest.rhcloud.com/record?recordId=GrandSlamWinningStreak), jer je '70 preskocio AO i RG a na Wimbledonu '70 zabelezio 3 pobede pre nego sto je izgubio.

bogoljub

pre 7 godina

Nije Jordan bolji od Braynt a za jednu titulu. I nije Messi gori od Maradone zbog nedostatka titule SP(diskutabilno ko je tu bolji).
Tenis se promenio posebno poslednjih par godina. Vise nema klinaca dobrih jer je postao gladijatorski mnogo vise. Nadal je sa 19 imao GS, 5 mastersa, Novak sa 20 finale GS, masters konstantnost dobrih rezultata, npr.Berdych je imao masters u tim godinama, Murray..danas nemamo igraca ispod 25 koji je konkurentan. Thiem ima 23 godine. Vidite sta je Nole ili Nadal vec imao u 23 godine. Ne bih rekao da je nefostatak talenata jer jednostavno bar bi se pojavio jedan iole dobar. Nekad su igracima krace karijere trajale. Pa Becker i Edberg su vec u 30 bili penzioneri i to zesci.
I sam Novak je izjavio da se mnogo promenilo od osvajanja njegove australije 2008.god i 2011, 2012. Voleo bih da mi neko objasni zasto ovo.
A ko je najbolji ikada stvarno je nezahvalno. Meni se ne svidja npr.uopste kako Nadal igra, a nesporno je fenomenalan i nikada ne bih rekao da je najbolji ikada ili da je cak bolji od Edberga npr. Da nije imao tri puta velike pauze zbog povrede pitanje kakav bi raspored titula, gs bio..ali ne bi.mi promenilo misljenje o njemu.
Ipak na ovim komentarima vidim svi.fenomenalno poznaju tenis i bas prate i glupo je na osnovu statistika prostih dokazivati ko je najbolji. Tezina najveca u sportu je odrzati kontinuitet tako da su fenomenalni njih trojica, ali i Borg i Sampras, pa i Agassi.

Mikiveliki

pre 7 godina

Чему све ове статистике? Да би се показало како је Новак најбољи играч свих времена, он мора да освоји више титула од Федерера, све остало је пуко наклапање.

Jadranko

pre 7 godina

@Goran,
nisi u pravu, Federer bi sva 4 finala RG koja je izgubio od Nadala pobedio da je igrao protiv bilo kojeg drugog tenisera u tom trenutku, toliko je bio dominantan, a Nadalovi spinovi mu nisu ležali na njegov jednoručni bekend. I plus ono finale US Opena protiv del Potra kad je imao 2:1 u setovima i 4:1... realno je da bi trebao imat 22 GS titule, od toga 5 RG.

anica

pre 7 godina

(Seljačina par ekselans, 6. jun 2016 21:22)
Ocigledno da ne znate kako Nole razmislja, kakvo bre zasicenje?
Ovo mu je samo dodatni motiv, ova godina je krucijalna za sve..sto se tice servera, ne brinu me zbog Novakovog riterna, kad je prosao Andersona sa 40 asova i pobedio, na US openu pored onolike halabuke i nekulture, protiv SImona na OZi openu je imao 100 gresaka, i izlazio kao pobednik, sve to samo vise budi adrenalin i strast...nema tu sta vise da se prica, sve je jasno! Sto su uzeli, uzeli su! Moze na mastersima da se batrgaju, dobiti Novaka na GS u 3 seta je rovovska borba.
Generalno Noletova serva je bila malo losija na Roland Garosu, ali je sigurno sljaka doprinela tome, na travi ce biti sve bolje.
Prvi dan Vimbldona, 27.jun, Nole otvara turnir prvi...jedva cekam da vidim predivnu travu, mnogo volim Vimbli.
Kragujevac ceka 13GS.

pusica

pre 7 godina

Gospodo, ignorišite ove priče o povređenim i matorim ljubimcima, konkurenciji, bla, bla, itd. Pustite ove (hr)botine da ližu svoje rane u tišini. Budite samilosni.

Mikii

pre 7 godina

Svi ti argumenti usko su povezani sa potpunim padom Nadala i Federera i nestankom konkurencije. Osvojiti 4 grend slema u nizu nije uspelo niti jednoj legendi ovog sporta, a samo Djokovicu jeste?! Budimo ozbiljni. I medjusobni skor, i odnos sa top 10 igracima, i masters titule, sve je to doslo nakon Roland Garosa 2014. otkada Nadal vise nije onaj igrac od ranije. Od 2012. do te godine Rafa je vezao 4 grend slem pobede i poslednji medjusobni na US Open-u i RG-u koje je dobio "na glavu" bili su jasan pokazatelj da Nadal drzi Djokovica pod kontrolom. Sad svako moze da navodi na svoju vodenicu, ali je cinjenica da su Federer i Nadal imali jedan drugog, kao i mnogo drugih kvalitetnih igraca u svoje najbolje vreme, dok Djokovic evo dve godine nema apsolutno nijednog koji moze da ga ugrozi. I kako vreme ide, situacija je jos i povoljnija po njega. Bilo koji od ove dvojice (Fed-Nad) da je u ovakvoj situaciji, jednako bi dominirao. Cak i ovakvi Federer i Nadal bi prasili danasnju Djokovicevu konkurenciju i to ce potvrditi cak i najzagrizeniji bot.

Ivan

pre 7 godina

Vidim mnogi postaju opsednuti raznim statistikama, ja cu vam reci samo jedno.Uzivajte ljudi dok traje,jer ovakav covek i sportista se retko radja.
PS.NOLE HVALA TI ZA SVE!!!

Недељко Стефановић

pre 7 godina

GOAT листу можете видети овде:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/edit#gid=0

Иначе, све честитке за постигнуте резултате и тога ће свакако бити још.

Maja

pre 7 godina

Velika je stvar što se uopšte polemiše da li je najbolji svih vremena.
Evo ove naše trolčine nisu najbolje ni u čemu, ni u svojoj ulici. Možda su osrednji u zlobi, čak su i tu ispod proseka.

.

pre 7 godina

@Petar
I sta sad? Moze da osvoji 20 GS, naci ce se neko kao ti ko ce reci da je osvojio sve u konkurenciji matorca koji ima 17 GS jer je igrao u eri matorog Agasija i Rodika. Ili ce takvi kao ti pircati kako je imao samo povredjenog Nadala i leprsavog matorca kao konkurente. Omalovazavajuci Federera omalovazavas i Djokovica, samo nemas mozga da to ukapiras posto ne vidis dalje od nosa. Ako je RF najuspesniji jer je osvajao protiv Rodika i Agasija (a toi nije istina, glavni rival bio Nadal pa Novak), onda ni Novak nije nista narocito jer je osvajao protiv istog tog Federera. Znam da ne kapiras, nadji nekog inteligentnog da ti objasni. Ako omalovazavas njegove protivnike, omalovazavas i njega samog. Takvi kao ti kazu da je Novak velik jer je osvajao sve protiv RF i Nadala, a onda njih popljujete jer nisu nista narocito, osvajali u losoj konkurenciji.
Ako je tvrdoglavost zaista energija glupaka, ti si onda pun energije.

skydog

pre 7 godina

@Pribil
Ne znam koju si ti ELO listu gledao,Djokovic je i tu prvi.Od aktivnih igraca Nadal je drugi,a Federer treci.Po mom skromnom misljenju ovo je najrealniji nacin rangiranja igraca.

Tennisman

pre 7 godina

Kada se procita tekst, svi su u fazonu "Uopste se ne postavlja pitanje ko je najbolji,pa naravno Nole ", ali ovde su navedeni samo rekordi koje Nole drzi a kada bi stavili u tekstu i rekorde koje drze Nadal i Federer tek tada bi mogli uporedjivati ko je bolji.

.

pre 7 godina

Da su istih godina i da se medjusobno kolju dok su obojica na vrhuncu, ni Novak ni Federer ne bi postigli sve sto su postigli. Federer bi realno bio jaci na Vimbldonu, Novak na AO, Federer na USO, Novak verovatno na RG, mada bi na USO i RG bili manje dominantni jedan u odnosu na drugog, masterse bi delili, prvo mesto takodje, tako da bi zavrsili karijere sa mnogo manje titula nego sto ce zavrsiti.
Naravno, Rafa na vrhuncu bi ih obojicu mlatio na sljaci, ali titulu van sljake ne bi gledao.

Novosadjanin.

pre 7 godina

Danilo,

nije slucajnost, nesto se desavalo te 1987 god, evo na mom fakultetu generacija 87 god nije normalna, toliko uspesnih ljudi da to nije realno...

Petar

pre 7 godina

Zaboravili ste da napomenete broj najvećih titula osvojenih od strane Novaka, Nadala i Federera.
-Novak ima 12 GS-a, 29 masters titula i 5 WTF-a. Ukupno 46 velikih titula. U proseku osvaja svaki 3. VELIKI turnir na koji se pojavi(3.15).
-Federer ima 17 GS-a, 24 mastersa i 6 WTF-a. Ukupno 47 velikih titula. U proseka osvaja svaki 4. ili 5 veliki turnir na koji se pojavi(4.35).
-Nadal ima 14 GS-a, 28 mastersa. Ukupno 42 velike titule. U proseku osvaja svaki 3. ili 4. veliki turnir na koji se pojavi(3.50).
-Marej ima 2 GS-a i 12 mastersa. Ukupno 14 velikih titula. U proseku osvaja svaki 10. veliki turnir na koji se pojavi(9.7)
Sampras je na primer osvajao svaki 5. veliki turnir, a Agasi svaki 7.
Eto koliko je Novak dominantan. Ima još mnogo zanimljivih podataka i statistika, ali sam kratak sa vremenom.

veliki strumf

pre 7 godina

Ima tu jos dosta parametara koji se mogu posmatrati, kao sto je broj zavrsnih mastersa, broj godina koje je igrac zavrsavao na broju 1 (sto je vrlo cenjen kriterijum), medjusobni skor sa igracima iz top 10, broj uzastopnih finala na ATP turu, broj uzastopnih cetvrtfinala, polufinala i finala na GS... Apsolutno po svim kriterijumima Novak ce biti najveci ili vec jeste! Od poslednjih 8 GS turnira uzeo je 6, a ja ne mogu da zamislim da od narednih 10 ne uzme bar 5 jer je neverovatno konstantan i dominantan! Prvo mesto mu jos dugo niko ne moze ni ugroziti, kamo li biti u prilici da ga prestigne (a i kad ga neko nekad prestigne, uvek ce Nole moci da se vrati). Bukvalno ce u svemu biti najbolji - jos je mlad a telo mu je u perfektnom stanju. Jos mnogo radosti ce nam priredjivati...

zex

pre 7 godina

nevidim razliku dal ce Novak osvojiti 17 ili 14gs titule ako po ovim drugim parametrima bude uspesniji. mislim da je dovoljno uradio i do sada a sada kako bude.nadam se da ce osvojiti jos 5gs ali i nemora jer je mnogo uradio.Novak je jedinstven ali su i Nadal,Federer a i Mary jedinstveni i za mene su oni najbolji na svetu.Naravno Novak je predvodnik grupe.

MD

pre 7 godina

Rodzer Federer je 2010. imao 29 godina i u 1/4 finalu Wimbledona ga je izbacio jedan Berdih, koga jedna ekipa ljudi ovde proglasava losim teniserom u odnosu na neke od ranijih godina. Voleo bih da cujem objasnjenje za takav poraz u 29 godina.

srle

pre 7 godina

Novak je vec sada najbolji u istoriji. Zaista odlicna analiza i statistika. Ostalo je da Novak ima strpljenja kao i do sada, potrebno mu je tih 5 gren slemova, 100 nedelja na prvom mestu i to je to. Kada se pogleda unazad, posle US Opena 2010 i poraza od Nadala, Novak je mnogo zaostajao za Federerom. Skor je bio 16-1 u broju osvojenih gren slemova u korist Federera. Sada je sve drugacije, Novak je kompletirao sve gren slemove i bice mu mnogo lakse da stigne Federera po broju osvojenih titula.

Dejan Ristic KG

pre 7 godina

Odlican tekst.No,jedan veoma vazan podatak je novinar zaboravio da pomene.U pitanju je jedan od najvecih podataka u tenisu: Broj godina (sezona) u kojima je teniser proglasen za najboljeg Na svetu! Na toj listi Su: Sampras 6, Djokovic 5,Federer 5,Lendl 4,... Nole ce I ove godine skoro sigurno biti opet proglasen za najboljeg,time ce preteci Federera,I izjednaciti rekord Samprasa.

dare slovenac

pre 7 godina

jako bitno je da je Novak, igrao u vreme Federera, Nadala.. Roger je glavninu uspeha osvojio u vreme Roddicka i Hewitta(teniski vakum posle Samprasa i Agassia)

O

pre 7 godina

Svi oni zajedno imaju stotine i stotine nedelja ako ne i hiljade i hiljade na prvom mjestu, a niko nije osvojio sto je Nole osvojio i zato i treba da se zove Nole slem, i zato i jeste najveci pokazatelj ko je najbolji svih vremena. Poz

.

pre 7 godina

@dare slovenac
Glupost. Federer je 13 GS osvojio u periodu u kojem mu je glavni rival bio Nadal, a od 2007 tu je i Djokovic kao 3 na svetu sve do 2011 kada ga je i prestigao. Dakle, duze su mu rivali bili Nadal i Novak nego Rodik i Safin.

RF

pre 7 godina

Federer je pokazao da jedini pravi rival Novaku kada Novak igra tenis zivota, a Federer ima 34 godine. Da su vrsnjaci svima je jasno da bi Federer na travi sigurno bio bolji od Novaka, na betonu bi bila borba, a na sljaci vrv bi Novak bio malo bolji. Tako da su njih dvojica dva najbolja ikada, samo sto hteo neko da prizna ili ne Federer ima nesto sto niko drugi nema. A to je talenat koji nema limita, a Novak ima fizičku spremu i neverovatnu psihu.

Seljačina par ekselans

pre 7 godina

Nikad se ne zna šta se može dogoditi u budućnosti...svi govore kako će Novak osvojiti sve 4 velike titule ove sezone, kao da je to kao popiti čašu vode. Otkud mi znamo da li bi Đoković osvojio Vimbldon prošle godine da je osvojio RG?! Možda bi došlo do psihičkog i emotivnog pražnjenja i možda bi rano ispao...otkud znamo da se to neće desiti ove sezone?! A možda se desi da naleti na nekog snažnog servera koji ima svoj dan, a trava je pogodna za takve igrače. A ove godine, u projektovanom finalu bi Nola čekao Marej, koji pred svojim navijačima može biti opasniji od Federera.

Nesa iz Beograda

pre 7 godina

Niko nije napisao da se broj 1 na listi nije ovako racunao kao sad. Pre 10ak godina nisu se branili poeni kao sad nego su bile " kompjuterske liste" i sigurno da je morao da brani poene Federer ne bi bio 302 nedelje na vrhu. Sto se tice RF on tesko da ce vise osvojiti GS, mozda neki Masters ali i to tesko dok ce Nole da ide na preko 40 Mastersa i najverovatnije 20ak GS-a a 302 nedelje su tu, jako blizu. Nema nikakve dileme da ce Nole biti najbolji po svim parametrima samo Boze daj zdravlja da se ne povredi
Ako neko misli da nece slobodno nek predlozi u sta da se kladimo?!

Ђорђе

pre 7 godina

Задњи пасус објашњава зашто још није највећи. Али текст одише утиском да ће Новак за коју годину то ипак постати.

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

Jedna sitnica, 17 je veći broj od 12!
Postoje vredni i manje vredni rekordi, Roger je rekorder čak i u broju vrednih rekorda.
Ovo natezanje da je već najbolji je zaista besmisleno, pogotovo što ima šanse da to nekad i postane.
Realno gledajući, nije još blizu.

.

pre 7 godina

@MD
Novak Djokovic je 2010 imao 23 godine i porazio ga je jedan Melcer u cetvrtfinalu RG. Samo nekoliko meseci pre Novakove 2011. Objasnjenje? Desava se.

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

Ajde malo da izadjemo iz ove euforije i da probamo realno da sagledamo stvari. Mislim da Federer i Nadal vise ne mogu biti ozbiljna pretnja Djokovicu. Federer ima 35 godina i krenule su povrede, on na turnirima u tri seta vise nema sanse i pored stila igre koji zahteva malo napora. Nadal koji je godinu dana trazio formu opet se povredio, opet mora ispocetka, a ima vec trideset godina, sumnjam da ce biti onaj stari. Mladi koji stizu mogu tek za par godina da dostignu nivo kako bi osvajali velike turnire. Znaci glavni rivali su Marej, Vavrinka, Raonic, Nisikori, Tim..... Sad pitanje, koliko Djokovic moze da traje? To niko ne zna. Neki tvrde 5-6 godina sto po meni nije realno, mozda bi mogao da igra jos toliko ali ne na ovom nivou. Moje misljenje je da je on sad u zenitu, da ce 2016-ta biti odlicna, da ce i 2017-ta biti u njegovom znaku ali ne bas sjajna kao ova sada. 2018-te ocekujem da neko drugi stupi na scenu, ne kazem da nece biti titula, ali ne u ovom broju i ne toliko bitnih. Sve to pod uslovom da ga povrede zaobidju. 2019-te Novak ce imati 33 godine, i ne mozemo ocekivati da se krece kao sada, ni refleks koji je bitan za njegov ritern vise nece biti isti, a to su glavne vrline u njegovoj igri. Moja procena da ce Novakove brojke izgledati ovako: 15-18 GS, 250-320 nedelja na p.m., 35-40 mastersa, 80-90 titula, oko 1000 pobeda u karijeri.

.

pre 7 godina

@Svete
Nadala je preskocio, tu se slazem, ali da bi preskocio Federera mora jos mnogo da radi, ipak je Federer po uspesima, daleko ispred Nadala. Videcemo na kraju sta ce biti, Djokovic ima sansu, ali ponavljam, ima tu jos mnogo posla, Federer je ipak Federer.

skydog

pre 7 godina

U inace odlicnom tekstu zaboravljene su dve stvari-rekordan broj ATP poena i ekspresno obezbedjivanje igranja na zavrsnom turniru u Londonu.Brojka od 16950 poena deluje nestvarno i cisto sumnjam da ce neko uspeti da je ikada nadmasi.Tu ne mislim na Novaka jer ako mu dune da odigra Kvins ili Hale,sto nije iskljuceno,eto prelaska 17000.To je za sve domaci zadatak koji nema resenje!

jmk

pre 7 godina

Broj nedelja na prvom mestu ce sigurno preci, Nadala i Samprasa u slemovima takodje i onda kada se sve sabere i oduzme bice najbolji svih vremena.

dino

pre 7 godina

Jos jedan podatak Novakove dominacije: Kada je Novak osvoio svoj prvi masters 2007 godine, Federer je imao 14 mastersa. Od tada , Federer je osvoio 10, a Novak 29 mastersa. Slicno je i sa Nadalom .Nadal je do prvog Novakovog mastersa imao 9 osvojenih mastersa. Od tada Nadal osvaja 19, a Novak 29 mastersa. Ovaj podatak potvrdjuje Novakovu dominaciju na masters turnirima. Ista situacija je isa G.S. turnirima. Kada je Novak osvoio prvi G.S. , Federer je imao 12 ovojenih G.S. turnira. Od tada je osvoio 5, a Novak 12. Isto je i sa Nadalom. Kada je Novak osvoio prvi G.S , Nadal je imao 4 G.S. , a od tada je osvoio 10, a Novak 12 G.S. Ovi podaci govore koliko je Novak dominantan u eri Federera i Nadala.

zzbz

pre 7 godina

Dzabe sve, ako jumko kaze da nije, onda nije :).
Da je Nole neprikosnoven za mene nema dileme. 5. godina vlada svetskim tenisom, bez trunke sanse za bilo kog tenisera.
A ono sto je fascinantno za mene je skor Djokovica 9 od 11 poslednjih GS.
Ali ne zamarajmo se brojkama, uzivajmo dok traje. Pre nego sto ode u penziju, potuci ce sve moguce rekorde, a kad ode bice uspeh i 1. kolo GS nekog srpskog tenisera.

Jumko

pre 7 godina

@TESLA org Pa naravno kada nisi izasao iz Srbije! Ovde ne znas ni jednog poljoprivrednika, magistra, naucnika itd koji ce reci da Djordjevic nije naj plej Evrope, Grbic naj odbojkas sveta, Sapic naj vatetpolista, da je Cavic dobio Felpsa itd. Bas si dobar parametar naveo! Lol

Goran

pre 7 godina

Novak nije imao srece u nekim GS finalima i polufinalima, u mnogo vecoj meri od Nadala i Federera. Mogao je vrlo lako da ima bar 2 titule vise dok je Nadal trebao da ima 1-2 titule manje jer ima 20 GS pobeda manje od Novaka. Ima znacajno manje i polufinala i cetvrtfinala na GS turnirima od Novaka a cak ni u finalima nije bolji.

branko

pre 7 godina

Dolazim iz Slovenije juce smo slavili 1 rodjendan mojoj cerci kod rodbine u Srbiji ja sam morao da se izvinim gostima,NOLE hvala ti do neba.

Majčin sin Siniša

pre 7 godina

Da dodam jos jedan podatak koji treba imati u vidu. Novaku sada nedostaje jedna titula Rolan Garosa i dve titule Sinsinatija pa da moze da kaze: SVE NAJVAZNIJE TURNIRE U TENISU SAM OSVOJIO NAJMANJE DVA PUTA!!!!
Ja sam uveren da ce on u tome uspeti. Najtezu stvar je juce uradio, uzeo je RG prvi put. Moze se reci da u Sinsiju nije bas imao srece (pet izgubljenih finala) ali i to ce se promeniti.
Ukoliko ove godine uzme zlato na Olimpijadi onda ce imati jos jedan izuzetno vazan argument...
Ponosan na Novakov uspeh!!!

dušan

pre 7 godina

U tenisu, kao i u svakom sportu postoji jako puno parametara. Elem suština je, hteli mi to da priznamo ili ne, da je najbitniji broj nedelja na prvom mestu, ukupan broj pobeda na ATP-u, broj titula, i naravno GS titule. Neko ko je na zalasku karijere, recimo može da izgubi od nekog klinca prvi i jedini meč i mi ćemo, po nekim stručnjacima ovde, reći ovaj je bolji jer ima bolji medjusobni skor, ili zaradio je više novca, a recimo pre 20-tak godina, kada se isto tako igrao tenis, fond nagrada je bio i do 10 puta manji.

Tenisman

pre 7 godina

Za početak ima nešto što ova generacija nikada neće dostići - Joker Poker. Kako stvari stoje, ove godine lako je moguće da postigne Straight Flush, a možda i Royal Flush :)

dušan

pre 7 godina

U tenisu, kao i u svakom sportu postoji jako puno parametara. Elem suština je, hteli mi to da priznamo ili ne, da je najbitniji broj nedelja na prvom mestu, ukupan broj pobeda na ATP-u, broj titula, i naravno GS titule. Neko ko je na zalasku karijere, recimo može da izgubi od nekog klinca prvi i jedini meč i mi ćemo, po nekim stručnjacima ovde, reći ovaj je bolji jer ima bolji medjusobni skor, ili zaradio je više novca, a recimo pre 20-tak godina, kada se isto tako igrao tenis, fond nagrada je bio i do 10 puta manji.

Paul

pre 7 godina

Ovo je neko juce napisao kao komentar:
"Ono što je neverovatno je činjenica da kada Novaku ne bi imao nijedan bod sa Grand Slem turnira i dalje bi bio prvi! Naravno, nerealno je samo zato što bi u tom slučaju, neke od tih bodova osvojili Mari ili Federer pa bi ga prestigli, ali ovako, na suvo, da kaže "skinite mi sve bodove sa svih Grand Slam turnira" - opet prvi!I još malo statistike: u Federerovih 17 dobijenih GS finala, protivnici su imali prosečan rang 16,06 na atp listi; u Novakovih 12 titula, rang protivnika je prosečno 5,75. AKo izbacimo nalošije rangiranog protivnika (kod Novaka Conga koji je bio 38, kod Federera Safin koji je bio 86.), to je još drastičnije: Federerovi prorivnici su u preostalih 16 finala bili rangirani 11,68, a Noletovi u 11 finala rangirani 2,58."

Petar

pre 7 godina

Mnogi će reći nema 17 GS titula.
Ako Novak za 3,4 godine osvoji 18GS, reći će da nije igrao lepršavo kao Fed.
Ako bi Novak sutra počeo da igra jednoručni bekend, da svaki drugi viner bude kroz noge, iza leđa, da udara voleje zatvorenih očiju; reći će da je to zato što je konkurencija slaba.
Da je igrao u vreme Rodika i matorog Agasija, i da je osvojio sve, rekli bi i tad da je slaba konkurencija. Da je igrao u vreme Samprasa i da je završio karijeru sa 20GS - kazali bi da je imao samo Samprasa kao jedinog pravog protivnika.
Da je igrao u vreme Lejvera i da je osvojio 45 GS trofeja govorili bi kako je to bio smešan tenis sa drvenim reketima.
Znači UVEK će mazge naći nešto, bez obzira kakav uspeh napravi.
To je kao da pokušavate da objasnite mravu kako da napravi Ferari.
Valjda je zato Satre rekao; ''Tvrdoglavost je energija glupaka''.

.

pre 7 godina

Treba sacekati kraj karijere pa videti. Po nekim brojkama je on bolji, po nekim drugim Federer. Na kraju ce se videti ko ce biti bolji u vise kategorija. Djokovic ima vise uzastopnih pobeda, Rodzer ona silna uzastopna finala, polufinala, Novak masterse, Federer GS, Novak skor, Rodzer nedelje na prvom mestu. Takodje, procenti ce se videti tek kada broj meceva bude priblizan, ovako ima manje smisla.
Na kraju ce svejedno biti dvojica najboljih u istoriji, Nadal nije u toj kategoriji jer je ipak previse jednostran, sljaka je njegova ostalo ne.

Рајко Четник

pre 7 godina

Срећа Ноелтова и Надалова што се појавила техника за ауте ( Хок Ај). Ми који пратимо тенис више од 10 година сећамо се како су Федереру додељивани поени и када су његове лопте биле и 5 центиметара у ауту али су судије како линијске тако и главни ћутали јер се није смело против федерера судити јер је он имао статус Бога.
На сву срећу времена ус се променила.

anica

pre 7 godina

Puno Vam hvala na ovome.
Bicu najiskrenija...Federer je jos uvek najveci igrac svih vremena statisticki, iz postovanja to kazem...u odnosu na GS trofeje koje ima i nedelje na prvom mestu, kako god ih osvojio, to je zabelezeno. Respekt za 7 Vimbldona.
Ako gledamo sa druge strane..nacin na koji je Federer uzimao GS trofeje nikako ne mogu biti laksi od Novakovog puta, i sve ovo nabrojano izdvaja Novaka.
Mislim da je Novak kompletniji teniser od Federera, iako Federer igra lepsi tenis za oko..ali opet to nije presudno jer se gleda rezultat.
Svako ima svoje misljenje, i tih rasprava ce uvek biti, jedno je sigurno Novak je visoko podigao lestvicu u ovom sportu, preko jednog Federera i Nadala, i ima sansu uz sva cetiri slema ove godine, Olimpijadu, da se zaista izdvoji, po meni, ako to uradi prestace sve price.
Volim te Nole, uz tebe do vecnosti!
Predivni gospodine...ponosni smo svi na tebe!

miso

pre 7 godina

covece,on je 26 puta pobedio Nadala,ne znam da li neko drugi ima vise od 10 pobeda. Federer ima samo 10 pobeda protiv Nadala ako se dobro secam,ostali ni toliko.

mico

pre 7 godina

Istorija se pise, krenulo je prosle godine saputanjem, glasine su sad sve jace i jace, do 2020. i Novakove 33. godine ocekujem da sve to preraste u jedan urlik, THE GREATEST TENNIS PLAYER IN HISTORY FROM SERBIA, NOVAK DJOKOVIC!

O

pre 7 godina

Po meni je vaznije iamti sva 4 gs u istoj godini, ej u istoj godini, sto niko do sad nije uradio nego biti prvi na mjestu broj 1. Pa bio si prvi toliko dugo i nisi uspio da sve osvojis, pa zar je toliko tesko? Nego sta nego je tesko!

WeZ

pre 7 godina

Ja ne poznajem coveka, koji prati tenis, da ne misli da je novak najbolji u istoriji. Pa cak i "obicni" ljudi tako misle. On je za nas vec svetac. Radim u prodavnici, i svi komentarisu: lokane pijanice, poljoprivrednici, jedan drug sto 16 sati igra lol, nastavnim matematike, covek koji je "operisan" od sporta... I tako. Novaj je najbolji.
(TESLA org, 06. jun 2016 20:03)

Sam si rekao, susreces se uglavnom sa ljudima koji nemaju veze sta gledaju tako da i sam vidis ko sve smatra da je Novak najbolji!
HAHAHAHAHAHAHA!

aleksandar

pre 7 godina

ljudi,crta se podvlaci posle OI 2020-e,mozda I kasnije,relao sam to milion puta.do tada cemo se nervira ti,lupati o sto,gristi nokte i prste,ali ce Boze zdravlja vredeti

DulePA

pre 7 godina

Novaka jedino moze da omete neka visa sila, iliti neka povreda...ako ga to, daj Boze, zaobidje, nece mu biti ravnog na vecnoj rang listi tenisera.

Lazooo

pre 7 godina

H2H ne znaci nista. On vodi protiv Rogera i Rafe u poslednje 2 godine kad je njihova igra mnogo slabija. Roddick, Safin i ostali isto tako vode protiv Djokovica. Mastersi se igraju od 1990 tako da igraci prije toga nisu mogli ni da se bore. Najvaznije je GS i broj nedelja - A Federer je tu na vrhu. Broj finala, 1/2, 1/4, ucesca na GS - Sve Federer. O broju titula i meceva da ne govorimo.

kajlo ren

pre 7 godina

Svi pricaju o 4gs titule u nizu, a niko ne spominje jedan isto veoma bitan podatak, Novak je sve 4 titule osvojio protiv drugog nosioca na turniru. W2015 i USO2015 protiv tada drugog Federera, AO i RG 2016 protiv sada drugog Mareja.

Гавра

pre 7 godina

Новак ће по мом мишљењу бити најбољи по свим статистикама кроз две - две и по године, и нико никада га неће стићи.

danijel

pre 7 godina

cestitam! i ako ne navijam za tebe jer nisam izbsrbije ali si posteno osvojio!!!

grwota bi bilo da nisi osvojio gs kad ai jedan od najbolji ikad..

Branko

pre 7 godina

Djokovic postavlja rekorde, u sigurno najzescoj konkurenciji u istoriji tenisa. Federer je imao dobar period u karijeti gde nije imao ovakvu konkurenciju i mnoge titule je osvajao protiv dosta slabijih igraca.... Neka je zdravlje uz Novaka pa ce pred kraj 2018-te preci i Federerove brojke.

Kriv ugao

pre 7 godina

Ako osvoji kalendarski gs (a ja sam ubjedjen sa ce to ove godine osvojiti) bice najbolji u istoriji bez obzira na gs totule i nedelje na vrhu.Za sad je jos uvijek Federer najbolji(nazalost).

(Borky, 06. jun 2016 20:16)

Zašto nažalost? Dobro je da ti neko postavi cilj, nešto kao domaći zadatak. Ako nemaš konkretan cilj, ne znaš ni približno koji su ti limiti jer je teško naći motiv za trku sa samim sobom. Đoković je više puta izjavljivao da su ga Federer i Nadal napravili ovakvog kakav je. Ubeđen sam da su oni zaslužniji nego Vajda i Beker. Njima takođe svaka čast, ali moraš imati materijala da bi izbrusio dragulj. Ne verujem da bi uspeli sa Kirjosom, Troickim, Gofanom... Možda s nekim lucidnim igračem tipa Monfisa, kad bi ga naterali da se maksimalno posveti.

lucky

pre 7 godina

Po meni je vaznije iamti sva 4 gs u istoj godini, ej u istoj godini, sto niko do sad nije uradio nego biti prvi na mjestu broj 1. Pa bio si prvi toliko dugo i nisi uspio da sve osvojis, pa zar je toliko tesko? Nego sta nego je tesko!
(O, 6. jun 2016 20:29)
Nema ni Nole sva 4gs u istoj godini..

šta ti dečko radiš

pre 7 godina

Kada budu sva trojica završili karijere, lista će izgledati ovako:
1. Novak Đoković (najviše Gren Slemova, Mastersa, završnih Mastersa, broj nedelja na prvom mestu, itd..)
2. Rodger Federer (drugi po broju GS i nedelja na prvom mestu)
3. Rafael Nadal/Pit Sampras (treći po broju GS), uz ogradu da će Nadal ostati broj jedan po broju Rolland Garrosa (9)

Onda slede svi ostali. A Andy Murray će ostati upamćen kao hroničar vremena u kojem su igrali trojica najvećih i biće gost po raznim emisijama u kojima će pričati hvalospeve o ovoj trojici, i o tome kako mu je bila velika čast da igra u njihovo vreme.

zoran ivkovic

pre 7 godina

zaista nole je jedan od najvecih tenisera u istoriji . sjajan teniser zaista ! bilo je zaista tesko u doba federera i nadala dostici prvo mesto . federer bio na vrhu karijere i igrao sjajno ,takodje nadal bio sjajan posebno na sljaci . uspeo je djokovic da ih prestigne i ostavi iza . nole sada igra sjajno a federer i nadal opadaju . federera muce godine a nadala povrede . nole je konstantan i igra zaista stabilno . da li ce prestici 17 grendslem titula rodzera ne znam ,nadam se da hoce

mahir

pre 7 godina

Federer nikada nebi osvojio RG da Soderling nije eliminisao Nadala u cetvrtfinalu, dok je Nadalova titula na AOu cista omaska, dok sa druge strane Noletu niko nista nije poklanjao, naprotiv u mnogim situacijama imao je brojne prepreke sto subjektivne ( nekorektna publika ), sto objektivne ( vremenski uslovi ), tako da svaki njegov GS, Masters, vrijede za nijansu vise.

Svete

pre 7 godina

Ne znam da li ljudi razumeju da ova pobeda od juce vredi mnogo vise od jedne GS titule zbog cinjenice da je cetvrta u nizu, da je to ta cuvena 28.pobeda koju Federer nikako nije mogao da dohvati, a kada bi se Federeru oduzeli rezultati iz prethodnih 6 godina svasta zanimljivo bi se tu videlo.
Federer je malo posustao u Djokovicevim godinama i sledece sezone takodje,tek se kasnije podigao na visi nivo dok Djokovic konstantno igra sve bolje i zrelije...
Stize ga Djokovic po APSOLUTNO svakom mogucem parametru ,vec ovako 6 godina mladji ga je pretekao po broju masters titula, do kraja godine ce po 5 puta zavrsiti sezonu kao najbolji itd itd ,a Nadala je Djokovic vec sada svakako preskocio !

Petar

pre 7 godina

Takođe završni turnir u Londonu gde igra samo 8 najboljih.
Novak ima 5 trofeja, Federer 6, ali Rafa je na 0.
Konkurencija je takođe važna. Novak i Nadal su imali mnogo teže protivnike od Federera.

Djole

pre 7 godina

Zivimo u eri sigurno 3 najveca tenisera svih vremena. Uzivajmo dok jos traje, pa cemo kada svi oni zavrse karijere polemisati o tome ko je najveci. Buducnost ne djeluje nimalo optimisticno osim par imena, izdovojio bih medju svima samo Tima. Novak ima sigurno jos 3 godine top tenisa, zato uzivajmo i divimo se, nadam se buducem najvecem.

Cole

pre 7 godina

Djokovic je pobedio Nadala na Roland Garosu!!!
(Milos, 6. jun 2016 20:03)

Nisi lepo pročitao,
i ja sam u prvi mah to pomislio.

Pročitaj ponovo (odnosi se na Federera).

...Federer je takođe Đokovića pobedio na sva četiri Gren slema, ali nije Nadala na Rolan Garosu, a Nadal nije pobedio Đokovića na Australijan openu...

Nislija

pre 7 godina

Ne treba trčati pred rudu, za dve godine siguran sam da će mnogi isticati Djokovića kao najboljeg u istoriji, ali treba biti strpljiv sa tim.

Ni GOAT lista, ni broj međusobnih duela nisu toliko merodavni kao što su broj gren slem titula i broj nedelja na prvom mestu.

Djoković je već sada, manje-više, osigurao da bude prvi bar još godinu dana, ako to uspe i do sredine 2018. onda će zvanično i pretići Federerove 302 nedelje koje jedino može da sustigne osvajanjem novih gren slem titula.

Budimo strpljivi sačekajmo da prodju dve godine kada, ako ga zdravlje i motivacija posluži, može pretići sve konkurente za najvećeg svih vremena.

Душко Јевтовић

pre 7 godina

Велика је радост коментарисати освајање четврте грен слем титуле заредом, што је Новаку Ђоковићу успело као тек трећем тенисеру за више од 120 година!
Зато, ево само једног запажања у вези његовог изгледа.
На Новаку је све као саливено!
Мајица, кратке панталоне, патике, његов став и покрети, показују идеалног тенисера, коме се нема шта додати ни одузети. Подсећа на статуту Микеланђеловог "Давида" - оваплоћено савршенство.
Погледајте било ког другог тенисера док игра против њега: дрес му виси, делује трапаво, недостаци му избијају у први план, чак и кад добија поене, јер у поређењу са Ђоковићем личи на рекреативца који слободно поподне користи да испуни време омиљеном забавом.
Новаков изглед је спољашњи израз његовог унутрашњег склада и пронађене равнотеже. Самодисциплина и сигурност су последица љубави којом је испуњен и којом је окружен.
Он зрачи добром вољом и намерама и то гледаоце не оставља равнодушним. Ма колико имали предрасуда према Србији и Новаку Ђоковићу као Србину, и они примећују да његов успех има дубље разлоге и да се не исцрпљује у тренинзима и жељи за победом.
Хвала Ти Новаче и желим да Те Свети Дух никада не напушта.

TESLA org

pre 7 godina

Ja ne poznajem coveka, koji prati tenis, da ne misli da je novak najbolji u istoriji. Pa cak i "obicni" ljudi tako misle. On je za nas vec svetac. Radim u prodavnici, i svi komentarisu: lokane pijanice, poljoprivrednici, jedan drug sto 16 sati igra lol, nastavnim matematike, covek koji je "operisan" od sporta... I tako. Novaj je najbolji.

.

pre 7 godina

Bas zato sto svako ima jake argumente na svojoj strani ne moze se jedan izdvojiti kao najveci ikada. Bez obzira koliko ko od njih jos osvajao. Jednostavno, oni su trojica najboljih u istoriji i ne bi to bili da nije bilo ove druge dvojice.

Mujo

pre 7 godina

Bili jednom u jednom avionu jedan Englez, jedan Bugarin i Francuz... jeli, i jedan Srbin... Pera. E, sad, ja ovaj, ne znam baš kako je to sve išlo po redu, samo na kraju Srbin je bio najpametniji i sve je nadmudrio.

Danilo

pre 7 godina

Ima tu još nekih Noletovih prednosti u odnosu na ovu dvojicu, a i sve ostale igrače!
Nole je čovek koji je zaradio najviše novca od nagrada, jedini igrač koji je dobio 8 od 9 ATP 1000, jedini koji je u jednoj godini osvojio 6 ATP 1000 titula.
Nole je jedini igrač koji je igrao 18 uzastopih GS i ATP 1000 finala.
Nole ima najbolji procenat uspešnosti i na GS-ovima, i na tvrdim podlogama u istoriji.
Sasvim je izvesno da će po broju nedelje kao broj 1 preteći Fedexa jer mu je potrebno još samo dve godine što znači da bi do 31. rođendana već bio tu.
Realno, Nole u sledeće 3 ili 4 godine može da osvoji tih 5 GS-ova ali i bez toga već je jasno da je on GOAT, samo ako odigra još jednu ovakvu sezonu.
P.S.
Imali smo divnu priliku da gledamo Bolta, najvećeg atletičara u istoriji i Mesija, verovatno najboljeg fudbalera u istoriji.
Sva trojica su 1987. godište!
Slučajnost,ha?

Sir Giles

pre 7 godina

Čovek je sjajan teniser, jedan od najboljih, i to je to. Šta se primate k'o da vama ide u džep? Uživajte dok traje. Zar je važno da li je najbolji u istoriji? Šta to dokazuje? Kakve bilo ko od vas ima veze sa tim? Jedan više nego uspešan Srbin u moru mediokriteta.

milan

pre 7 godina

bice on najbolji u istoriji po svim navedenim brojkama za dve godine,taman mu toliko treba za jos 6 slemova i 102 nedelje,zivi bili pa videli....

mister mister

pre 7 godina

Pazi ovako,samo zdravlje da ga posluzi i fokusiranost,covek ce da dostigne 302 nedelje!A ukoliko bi ove osvojio OI i Sinsinati(mozda i preostala dva GS sto nije nemoguce) verovatno postaje najbolji.Jer je osvojio sve u tenisu aloooo.Ne volim ovako da pricam,neka igra pa kako bude ali covek je najozbiljniji za GOAT.

Hoces Iskreno?

pre 7 godina

Za pocetak , neka osvoji Wimbledon , pa Olimpijske igre .
Za kasnije CE SE DOGOVORIMO . :D

Te 302 nedelje zvuci realno da stigne,dok 17 slemova ipak teze.
Jedina prepreka Noletu u bliskoj buducnosti ce biti mladji igraci. Marej ga mozda dobije svaki 5 susret, Rodzer je daleko od forme,a Nadala stizu povrede zbog surove fizicke igre koju je forsirao godinama.

danix

pre 7 godina

Najbolje je ovo sto je autor rekao da Novak,Fedex i Rafa jos nisu zavrsili karijeru,medjutim,realno je ocekivati da se samo od Novaka ocekuje da u narednom periodu osvaja GS-ove,Masterse !000 i zavrsni Masters.
Nijue napomenur Zavrsni Masters u Londonu,Fedex ima sest osvojenih,Novak pet,a rafa ni jedan.
Dakle,tacno je da Novak dominira u mnogim statistickim podacima,ali Novakova potpuna pobjeda ce doci u momentu kada osvoji makar 18 GS i predje granicu od 302 sedmice na celu ATP.
Tada ce Novak zatvoriti usta cak i Vilanderu.
A,mislim da na Novakovo krunisanje najveceg tenisera medju najvecim necemo dugo cekati.

Borky

pre 7 godina

Ako osvoji kalendarski gs (a ja sam ubjedjen sa ce to ove godine osvojiti) bice najbolji u istoriji bez obzira na gs totule i nedelje na vrhu.Za sad je jos uvijek Federer najbolji(nazalost).

Svete

pre 7 godina

Ne znam da li ljudi razumeju da ova pobeda od juce vredi mnogo vise od jedne GS titule zbog cinjenice da je cetvrta u nizu, da je to ta cuvena 28.pobeda koju Federer nikako nije mogao da dohvati, a kada bi se Federeru oduzeli rezultati iz prethodnih 6 godina svasta zanimljivo bi se tu videlo.
Federer je malo posustao u Djokovicevim godinama i sledece sezone takodje,tek se kasnije podigao na visi nivo dok Djokovic konstantno igra sve bolje i zrelije...
Stize ga Djokovic po APSOLUTNO svakom mogucem parametru ,vec ovako 6 godina mladji ga je pretekao po broju masters titula, do kraja godine ce po 5 puta zavrsiti sezonu kao najbolji itd itd ,a Nadala je Djokovic vec sada svakako preskocio !

kajlo ren

pre 7 godina

Svi pricaju o 4gs titule u nizu, a niko ne spominje jedan isto veoma bitan podatak, Novak je sve 4 titule osvojio protiv drugog nosioca na turniru. W2015 i USO2015 protiv tada drugog Federera, AO i RG 2016 protiv sada drugog Mareja.

milan

pre 7 godina

bice on najbolji u istoriji po svim navedenim brojkama za dve godine,taman mu toliko treba za jos 6 slemova i 102 nedelje,zivi bili pa videli....

Petar

pre 7 godina

Takođe završni turnir u Londonu gde igra samo 8 najboljih.
Novak ima 5 trofeja, Federer 6, ali Rafa je na 0.
Konkurencija je takođe važna. Novak i Nadal su imali mnogo teže protivnike od Federera.

mico

pre 7 godina

Istorija se pise, krenulo je prosle godine saputanjem, glasine su sad sve jace i jace, do 2020. i Novakove 33. godine ocekujem da sve to preraste u jedan urlik, THE GREATEST TENNIS PLAYER IN HISTORY FROM SERBIA, NOVAK DJOKOVIC!

miso

pre 7 godina

covece,on je 26 puta pobedio Nadala,ne znam da li neko drugi ima vise od 10 pobeda. Federer ima samo 10 pobeda protiv Nadala ako se dobro secam,ostali ni toliko.

TESLA org

pre 7 godina

Ja ne poznajem coveka, koji prati tenis, da ne misli da je novak najbolji u istoriji. Pa cak i "obicni" ljudi tako misle. On je za nas vec svetac. Radim u prodavnici, i svi komentarisu: lokane pijanice, poljoprivrednici, jedan drug sto 16 sati igra lol, nastavnim matematike, covek koji je "operisan" od sporta... I tako. Novaj je najbolji.

Nislija

pre 7 godina

Ne treba trčati pred rudu, za dve godine siguran sam da će mnogi isticati Djokovića kao najboljeg u istoriji, ali treba biti strpljiv sa tim.

Ni GOAT lista, ni broj međusobnih duela nisu toliko merodavni kao što su broj gren slem titula i broj nedelja na prvom mestu.

Djoković je već sada, manje-više, osigurao da bude prvi bar još godinu dana, ako to uspe i do sredine 2018. onda će zvanično i pretići Federerove 302 nedelje koje jedino može da sustigne osvajanjem novih gren slem titula.

Budimo strpljivi sačekajmo da prodju dve godine kada, ako ga zdravlje i motivacija posluži, može pretići sve konkurente za najvećeg svih vremena.

Danilo

pre 7 godina

Ima tu još nekih Noletovih prednosti u odnosu na ovu dvojicu, a i sve ostale igrače!
Nole je čovek koji je zaradio najviše novca od nagrada, jedini igrač koji je dobio 8 od 9 ATP 1000, jedini koji je u jednoj godini osvojio 6 ATP 1000 titula.
Nole je jedini igrač koji je igrao 18 uzastopih GS i ATP 1000 finala.
Nole ima najbolji procenat uspešnosti i na GS-ovima, i na tvrdim podlogama u istoriji.
Sasvim je izvesno da će po broju nedelje kao broj 1 preteći Fedexa jer mu je potrebno još samo dve godine što znači da bi do 31. rođendana već bio tu.
Realno, Nole u sledeće 3 ili 4 godine može da osvoji tih 5 GS-ova ali i bez toga već je jasno da je on GOAT, samo ako odigra još jednu ovakvu sezonu.
P.S.
Imali smo divnu priliku da gledamo Bolta, najvećeg atletičara u istoriji i Mesija, verovatno najboljeg fudbalera u istoriji.
Sva trojica su 1987. godište!
Slučajnost,ha?

anica

pre 7 godina

Puno Vam hvala na ovome.
Bicu najiskrenija...Federer je jos uvek najveci igrac svih vremena statisticki, iz postovanja to kazem...u odnosu na GS trofeje koje ima i nedelje na prvom mestu, kako god ih osvojio, to je zabelezeno. Respekt za 7 Vimbldona.
Ako gledamo sa druge strane..nacin na koji je Federer uzimao GS trofeje nikako ne mogu biti laksi od Novakovog puta, i sve ovo nabrojano izdvaja Novaka.
Mislim da je Novak kompletniji teniser od Federera, iako Federer igra lepsi tenis za oko..ali opet to nije presudno jer se gleda rezultat.
Svako ima svoje misljenje, i tih rasprava ce uvek biti, jedno je sigurno Novak je visoko podigao lestvicu u ovom sportu, preko jednog Federera i Nadala, i ima sansu uz sva cetiri slema ove godine, Olimpijadu, da se zaista izdvoji, po meni, ako to uradi prestace sve price.
Volim te Nole, uz tebe do vecnosti!
Predivni gospodine...ponosni smo svi na tebe!

Душко Јевтовић

pre 7 godina

Велика је радост коментарисати освајање четврте грен слем титуле заредом, што је Новаку Ђоковићу успело као тек трећем тенисеру за више од 120 година!
Зато, ево само једног запажања у вези његовог изгледа.
На Новаку је све као саливено!
Мајица, кратке панталоне, патике, његов став и покрети, показују идеалног тенисера, коме се нема шта додати ни одузети. Подсећа на статуту Микеланђеловог "Давида" - оваплоћено савршенство.
Погледајте било ког другог тенисера док игра против њега: дрес му виси, делује трапаво, недостаци му избијају у први план, чак и кад добија поене, јер у поређењу са Ђоковићем личи на рекреативца који слободно поподне користи да испуни време омиљеном забавом.
Новаков изглед је спољашњи израз његовог унутрашњег склада и пронађене равнотеже. Самодисциплина и сигурност су последица љубави којом је испуњен и којом је окружен.
Он зрачи добром вољом и намерама и то гледаоце не оставља равнодушним. Ма колико имали предрасуда према Србији и Новаку Ђоковићу као Србину, и они примећују да његов успех има дубље разлоге и да се не исцрпљује у тренинзима и жељи за победом.
Хвала Ти Новаче и желим да Те Свети Дух никада не напушта.

Branko

pre 7 godina

Djokovic postavlja rekorde, u sigurno najzescoj konkurenciji u istoriji tenisa. Federer je imao dobar period u karijeti gde nije imao ovakvu konkurenciju i mnoge titule je osvajao protiv dosta slabijih igraca.... Neka je zdravlje uz Novaka pa ce pred kraj 2018-te preci i Federerove brojke.

Mujo

pre 7 godina

Bili jednom u jednom avionu jedan Englez, jedan Bugarin i Francuz... jeli, i jedan Srbin... Pera. E, sad, ja ovaj, ne znam baš kako je to sve išlo po redu, samo na kraju Srbin je bio najpametniji i sve je nadmudrio.

dino

pre 7 godina

Jos jedan podatak Novakove dominacije: Kada je Novak osvoio svoj prvi masters 2007 godine, Federer je imao 14 mastersa. Od tada , Federer je osvoio 10, a Novak 29 mastersa. Slicno je i sa Nadalom .Nadal je do prvog Novakovog mastersa imao 9 osvojenih mastersa. Od tada Nadal osvaja 19, a Novak 29 mastersa. Ovaj podatak potvrdjuje Novakovu dominaciju na masters turnirima. Ista situacija je isa G.S. turnirima. Kada je Novak osvoio prvi G.S. , Federer je imao 12 ovojenih G.S. turnira. Od tada je osvoio 5, a Novak 12. Isto je i sa Nadalom. Kada je Novak osvoio prvi G.S , Nadal je imao 4 G.S. , a od tada je osvoio 10, a Novak 12 G.S. Ovi podaci govore koliko je Novak dominantan u eri Federera i Nadala.

danix

pre 7 godina

Najbolje je ovo sto je autor rekao da Novak,Fedex i Rafa jos nisu zavrsili karijeru,medjutim,realno je ocekivati da se samo od Novaka ocekuje da u narednom periodu osvaja GS-ove,Masterse !000 i zavrsni Masters.
Nijue napomenur Zavrsni Masters u Londonu,Fedex ima sest osvojenih,Novak pet,a rafa ni jedan.
Dakle,tacno je da Novak dominira u mnogim statistickim podacima,ali Novakova potpuna pobjeda ce doci u momentu kada osvoji makar 18 GS i predje granicu od 302 sedmice na celu ATP.
Tada ce Novak zatvoriti usta cak i Vilanderu.
A,mislim da na Novakovo krunisanje najveceg tenisera medju najvecim necemo dugo cekati.

mister mister

pre 7 godina

Pazi ovako,samo zdravlje da ga posluzi i fokusiranost,covek ce da dostigne 302 nedelje!A ukoliko bi ove osvojio OI i Sinsinati(mozda i preostala dva GS sto nije nemoguce) verovatno postaje najbolji.Jer je osvojio sve u tenisu aloooo.Ne volim ovako da pricam,neka igra pa kako bude ali covek je najozbiljniji za GOAT.

šta ti dečko radiš

pre 7 godina

Kada budu sva trojica završili karijere, lista će izgledati ovako:
1. Novak Đoković (najviše Gren Slemova, Mastersa, završnih Mastersa, broj nedelja na prvom mestu, itd..)
2. Rodger Federer (drugi po broju GS i nedelja na prvom mestu)
3. Rafael Nadal/Pit Sampras (treći po broju GS), uz ogradu da će Nadal ostati broj jedan po broju Rolland Garrosa (9)

Onda slede svi ostali. A Andy Murray će ostati upamćen kao hroničar vremena u kojem su igrali trojica najvećih i biće gost po raznim emisijama u kojima će pričati hvalospeve o ovoj trojici, i o tome kako mu je bila velika čast da igra u njihovo vreme.

Petar

pre 7 godina

Mnogi će reći nema 17 GS titula.
Ako Novak za 3,4 godine osvoji 18GS, reći će da nije igrao lepršavo kao Fed.
Ako bi Novak sutra počeo da igra jednoručni bekend, da svaki drugi viner bude kroz noge, iza leđa, da udara voleje zatvorenih očiju; reći će da je to zato što je konkurencija slaba.
Da je igrao u vreme Rodika i matorog Agasija, i da je osvojio sve, rekli bi i tad da je slaba konkurencija. Da je igrao u vreme Samprasa i da je završio karijeru sa 20GS - kazali bi da je imao samo Samprasa kao jedinog pravog protivnika.
Da je igrao u vreme Lejvera i da je osvojio 45 GS trofeja govorili bi kako je to bio smešan tenis sa drvenim reketima.
Znači UVEK će mazge naći nešto, bez obzira kakav uspeh napravi.
To je kao da pokušavate da objasnite mravu kako da napravi Ferari.
Valjda je zato Satre rekao; ''Tvrdoglavost je energija glupaka''.

O

pre 7 godina

Po meni je vaznije iamti sva 4 gs u istoj godini, ej u istoj godini, sto niko do sad nije uradio nego biti prvi na mjestu broj 1. Pa bio si prvi toliko dugo i nisi uspio da sve osvojis, pa zar je toliko tesko? Nego sta nego je tesko!

Гавра

pre 7 godina

Новак ће по мом мишљењу бити најбољи по свим статистикама кроз две - две и по године, и нико никада га неће стићи.

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

Ajde malo da izadjemo iz ove euforije i da probamo realno da sagledamo stvari. Mislim da Federer i Nadal vise ne mogu biti ozbiljna pretnja Djokovicu. Federer ima 35 godina i krenule su povrede, on na turnirima u tri seta vise nema sanse i pored stila igre koji zahteva malo napora. Nadal koji je godinu dana trazio formu opet se povredio, opet mora ispocetka, a ima vec trideset godina, sumnjam da ce biti onaj stari. Mladi koji stizu mogu tek za par godina da dostignu nivo kako bi osvajali velike turnire. Znaci glavni rivali su Marej, Vavrinka, Raonic, Nisikori, Tim..... Sad pitanje, koliko Djokovic moze da traje? To niko ne zna. Neki tvrde 5-6 godina sto po meni nije realno, mozda bi mogao da igra jos toliko ali ne na ovom nivou. Moje misljenje je da je on sad u zenitu, da ce 2016-ta biti odlicna, da ce i 2017-ta biti u njegovom znaku ali ne bas sjajna kao ova sada. 2018-te ocekujem da neko drugi stupi na scenu, ne kazem da nece biti titula, ali ne u ovom broju i ne toliko bitnih. Sve to pod uslovom da ga povrede zaobidju. 2019-te Novak ce imati 33 godine, i ne mozemo ocekivati da se krece kao sada, ni refleks koji je bitan za njegov ritern vise nece biti isti, a to su glavne vrline u njegovoj igri. Moja procena da ce Novakove brojke izgledati ovako: 15-18 GS, 250-320 nedelja na p.m., 35-40 mastersa, 80-90 titula, oko 1000 pobeda u karijeri.

Paul

pre 7 godina

Ovo je neko juce napisao kao komentar:
"Ono što je neverovatno je činjenica da kada Novaku ne bi imao nijedan bod sa Grand Slem turnira i dalje bi bio prvi! Naravno, nerealno je samo zato što bi u tom slučaju, neke od tih bodova osvojili Mari ili Federer pa bi ga prestigli, ali ovako, na suvo, da kaže "skinite mi sve bodove sa svih Grand Slam turnira" - opet prvi!I još malo statistike: u Federerovih 17 dobijenih GS finala, protivnici su imali prosečan rang 16,06 na atp listi; u Novakovih 12 titula, rang protivnika je prosečno 5,75. AKo izbacimo nalošije rangiranog protivnika (kod Novaka Conga koji je bio 38, kod Federera Safin koji je bio 86.), to je još drastičnije: Federerovi prorivnici su u preostalih 16 finala bili rangirani 11,68, a Noletovi u 11 finala rangirani 2,58."

goran

pre 7 godina

kako federistima svakog dana ponestaje argumenata, bolji medjusobni skor im izbili iz ruke, vise mastersa isto, sva 4 gs rf nikad nije drzao u rukama... sta im je jos ostalo vise gs titula i nedelja na prvom mestu, dakle imaju tacno jos dve godine da se bar za to drze :)

Djole

pre 7 godina

Zivimo u eri sigurno 3 najveca tenisera svih vremena. Uzivajmo dok jos traje, pa cemo kada svi oni zavrse karijere polemisati o tome ko je najveci. Buducnost ne djeluje nimalo optimisticno osim par imena, izdovojio bih medju svima samo Tima. Novak ima sigurno jos 3 godine top tenisa, zato uzivajmo i divimo se, nadam se buducem najvecem.

Рајко Четник

pre 7 godina

Срећа Ноелтова и Надалова што се појавила техника за ауте ( Хок Ај). Ми који пратимо тенис више од 10 година сећамо се како су Федереру додељивани поени и када су његове лопте биле и 5 центиметара у ауту али су судије како линијске тако и главни ћутали јер се није смело против федерера судити јер је он имао статус Бога.
На сву срећу времена ус се променила.

Borky

pre 7 godina

Ako osvoji kalendarski gs (a ja sam ubjedjen sa ce to ove godine osvojiti) bice najbolji u istoriji bez obzira na gs totule i nedelje na vrhu.Za sad je jos uvijek Federer najbolji(nazalost).

Dejan Ristic KG

pre 7 godina

Odlican tekst.No,jedan veoma vazan podatak je novinar zaboravio da pomene.U pitanju je jedan od najvecih podataka u tenisu: Broj godina (sezona) u kojima je teniser proglasen za najboljeg Na svetu! Na toj listi Su: Sampras 6, Djokovic 5,Federer 5,Lendl 4,... Nole ce I ove godine skoro sigurno biti opet proglasen za najboljeg,time ce preteci Federera,I izjednaciti rekord Samprasa.

Đole

pre 7 godina

Odlučiće Rio. To je sasvim izvesno poslednja šansa Federera, a verovatno i Novakova da osvoji zlatnu olimpijsku.
Nadala (na žalost, moram da kažem) niko i ne računa kao kandidata za najvećeg jer je svojim ogromnim i nepotrebnim požrtvovanjem skratio sopstvenu karijeru za nekoliko godina.

Ukoliko Novak osvoji zlato u Riju, Federer će zauvek ostati najviše drugi.

veliki strumf

pre 7 godina

Ima tu jos dosta parametara koji se mogu posmatrati, kao sto je broj zavrsnih mastersa, broj godina koje je igrac zavrsavao na broju 1 (sto je vrlo cenjen kriterijum), medjusobni skor sa igracima iz top 10, broj uzastopnih finala na ATP turu, broj uzastopnih cetvrtfinala, polufinala i finala na GS... Apsolutno po svim kriterijumima Novak ce biti najveci ili vec jeste! Od poslednjih 8 GS turnira uzeo je 6, a ja ne mogu da zamislim da od narednih 10 ne uzme bar 5 jer je neverovatno konstantan i dominantan! Prvo mesto mu jos dugo niko ne moze ni ugroziti, kamo li biti u prilici da ga prestigne (a i kad ga neko nekad prestigne, uvek ce Nole moci da se vrati). Bukvalno ce u svemu biti najbolji - jos je mlad a telo mu je u perfektnom stanju. Jos mnogo radosti ce nam priredjivati...

anica

pre 7 godina

(Seljačina par ekselans, 6. jun 2016 21:22)
Ocigledno da ne znate kako Nole razmislja, kakvo bre zasicenje?
Ovo mu je samo dodatni motiv, ova godina je krucijalna za sve..sto se tice servera, ne brinu me zbog Novakovog riterna, kad je prosao Andersona sa 40 asova i pobedio, na US openu pored onolike halabuke i nekulture, protiv SImona na OZi openu je imao 100 gresaka, i izlazio kao pobednik, sve to samo vise budi adrenalin i strast...nema tu sta vise da se prica, sve je jasno! Sto su uzeli, uzeli su! Moze na mastersima da se batrgaju, dobiti Novaka na GS u 3 seta je rovovska borba.
Generalno Noletova serva je bila malo losija na Roland Garosu, ali je sigurno sljaka doprinela tome, na travi ce biti sve bolje.
Prvi dan Vimbldona, 27.jun, Nole otvara turnir prvi...jedva cekam da vidim predivnu travu, mnogo volim Vimbli.
Kragujevac ceka 13GS.

Dr Agan

pre 7 godina

mali jedan drugog, kao i mnogo drugih kvalitetnih igraca u svoje najbolje vreme, dok Djokovic evo dve godine nema apsolutno nijednog koji moze da ga ugrozi. I kako vreme ide, situacija je jos i povoljnija po njega. Bilo koji od ove dvojice (Fed-Nad) da je u ovakvoj situaciji, jednako bi dominirao. Cak i ovakvi Federer i Nadal bi prasili danasnju Djokovicevu konkurenciju i to ce potvrditi cak i najzagrizeniji bot.
(Mikii, 06. jun 2016 22:06)


O cemu pricas?Nole je obojicu usio u medjusobnim duelima

zoran ivkovic

pre 7 godina

zaista nole je jedan od najvecih tenisera u istoriji . sjajan teniser zaista ! bilo je zaista tesko u doba federera i nadala dostici prvo mesto . federer bio na vrhu karijere i igrao sjajno ,takodje nadal bio sjajan posebno na sljaci . uspeo je djokovic da ih prestigne i ostavi iza . nole sada igra sjajno a federer i nadal opadaju . federera muce godine a nadala povrede . nole je konstantan i igra zaista stabilno . da li ce prestici 17 grendslem titula rodzera ne znam ,nadam se da hoce

O

pre 7 godina

Svi oni zajedno imaju stotine i stotine nedelja ako ne i hiljade i hiljade na prvom mjestu, a niko nije osvojio sto je Nole osvojio i zato i treba da se zove Nole slem, i zato i jeste najveci pokazatelj ko je najbolji svih vremena. Poz

aleksandar

pre 7 godina

ljudi,crta se podvlaci posle OI 2020-e,mozda I kasnije,relao sam to milion puta.do tada cemo se nervira ti,lupati o sto,gristi nokte i prste,ali ce Boze zdravlja vredeti

branko

pre 7 godina

Dolazim iz Slovenije juce smo slavili 1 rodjendan mojoj cerci kod rodbine u Srbiji ja sam morao da se izvinim gostima,NOLE hvala ti do neba.

Ivan

pre 7 godina

Vidim mnogi postaju opsednuti raznim statistikama, ja cu vam reci samo jedno.Uzivajte ljudi dok traje,jer ovakav covek i sportista se retko radja.
PS.NOLE HVALA TI ZA SVE!!!

Majčin sin Siniša

pre 7 godina

Da dodam jos jedan podatak koji treba imati u vidu. Novaku sada nedostaje jedna titula Rolan Garosa i dve titule Sinsinatija pa da moze da kaze: SVE NAJVAZNIJE TURNIRE U TENISU SAM OSVOJIO NAJMANJE DVA PUTA!!!!
Ja sam uveren da ce on u tome uspeti. Najtezu stvar je juce uradio, uzeo je RG prvi put. Moze se reci da u Sinsiju nije bas imao srece (pet izgubljenih finala) ali i to ce se promeniti.
Ukoliko ove godine uzme zlato na Olimpijadi onda ce imati jos jedan izuzetno vazan argument...
Ponosan na Novakov uspeh!!!

dare slovenac

pre 7 godina

jako bitno je da je Novak, igrao u vreme Federera, Nadala.. Roger je glavninu uspeha osvojio u vreme Roddicka i Hewitta(teniski vakum posle Samprasa i Agassia)

Maja

pre 7 godina

Velika je stvar što se uopšte polemiše da li je najbolji svih vremena.
Evo ove naše trolčine nisu najbolje ni u čemu, ni u svojoj ulici. Možda su osrednji u zlobi, čak su i tu ispod proseka.

Petar

pre 7 godina

Zaboravili ste da napomenete broj najvećih titula osvojenih od strane Novaka, Nadala i Federera.
-Novak ima 12 GS-a, 29 masters titula i 5 WTF-a. Ukupno 46 velikih titula. U proseku osvaja svaki 3. VELIKI turnir na koji se pojavi(3.15).
-Federer ima 17 GS-a, 24 mastersa i 6 WTF-a. Ukupno 47 velikih titula. U proseka osvaja svaki 4. ili 5 veliki turnir na koji se pojavi(4.35).
-Nadal ima 14 GS-a, 28 mastersa. Ukupno 42 velike titule. U proseku osvaja svaki 3. ili 4. veliki turnir na koji se pojavi(3.50).
-Marej ima 2 GS-a i 12 mastersa. Ukupno 14 velikih titula. U proseku osvaja svaki 10. veliki turnir na koji se pojavi(9.7)
Sampras je na primer osvajao svaki 5. veliki turnir, a Agasi svaki 7.
Eto koliko je Novak dominantan. Ima još mnogo zanimljivih podataka i statistika, ali sam kratak sa vremenom.

MD

pre 7 godina

Rodzer Federer je 2010. imao 29 godina i u 1/4 finalu Wimbledona ga je izbacio jedan Berdih, koga jedna ekipa ljudi ovde proglasava losim teniserom u odnosu na neke od ranijih godina. Voleo bih da cujem objasnjenje za takav poraz u 29 godina.

Svete

pre 7 godina

Ne znam da li ljudi razumeju da ova pobeda od juce vredi mnogo vise od jedne GS titule zbog cinjenice da je cetvrta u nizu, da je to ta cuvena 28.pobeda koju Federer nikako nije mogao da dohvati, a kada bi se Federeru oduzeli rezultati iz prethodnih 6 godina svasta zanimljivo bi se tu videlo.
Federer je malo posustao u Djokovicevim godinama i sledece sezone takodje,tek se kasnije podigao na visi nivo dok Djokovic konstantno igra sve bolje i zrelije...
Stize ga Djokovic po APSOLUTNO svakom mogucem parametru ,vec ovako 6 godina mladji ga je pretekao po broju masters titula, do kraja godine ce po 5 puta zavrsiti sezonu kao najbolji itd itd ,a Nadala je Djokovic vec sada svakako preskocio !

zzbz

pre 7 godina

Dzabe sve, ako jumko kaze da nije, onda nije :).
Da je Nole neprikosnoven za mene nema dileme. 5. godina vlada svetskim tenisom, bez trunke sanse za bilo kog tenisera.
A ono sto je fascinantno za mene je skor Djokovica 9 od 11 poslednjih GS.
Ali ne zamarajmo se brojkama, uzivajmo dok traje. Pre nego sto ode u penziju, potuci ce sve moguce rekorde, a kad ode bice uspeh i 1. kolo GS nekog srpskog tenisera.

Hoces Iskreno?

pre 7 godina

Za pocetak , neka osvoji Wimbledon , pa Olimpijske igre .
Za kasnije CE SE DOGOVORIMO . :D

Te 302 nedelje zvuci realno da stigne,dok 17 slemova ipak teze.
Jedina prepreka Noletu u bliskoj buducnosti ce biti mladji igraci. Marej ga mozda dobije svaki 5 susret, Rodzer je daleko od forme,a Nadala stizu povrede zbog surove fizicke igre koju je forsirao godinama.

jmk

pre 7 godina

Broj nedelja na prvom mestu ce sigurno preci, Nadala i Samprasa u slemovima takodje i onda kada se sve sabere i oduzme bice najbolji svih vremena.

zex

pre 7 godina

nevidim razliku dal ce Novak osvojiti 17 ili 14gs titule ako po ovim drugim parametrima bude uspesniji. mislim da je dovoljno uradio i do sada a sada kako bude.nadam se da ce osvojiti jos 5gs ali i nemora jer je mnogo uradio.Novak je jedinstven ali su i Nadal,Federer a i Mary jedinstveni i za mene su oni najbolji na svetu.Naravno Novak je predvodnik grupe.

Tenisman

pre 7 godina

Za početak ima nešto što ova generacija nikada neće dostići - Joker Poker. Kako stvari stoje, ove godine lako je moguće da postigne Straight Flush, a možda i Royal Flush :)

skydog

pre 7 godina

U inace odlicnom tekstu zaboravljene su dve stvari-rekordan broj ATP poena i ekspresno obezbedjivanje igranja na zavrsnom turniru u Londonu.Brojka od 16950 poena deluje nestvarno i cisto sumnjam da ce neko uspeti da je ikada nadmasi.Tu ne mislim na Novaka jer ako mu dune da odigra Kvins ili Hale,sto nije iskljuceno,eto prelaska 17000.To je za sve domaci zadatak koji nema resenje!

.

pre 7 godina

@Petar
I sta sad? Moze da osvoji 20 GS, naci ce se neko kao ti ko ce reci da je osvojio sve u konkurenciji matorca koji ima 17 GS jer je igrao u eri matorog Agasija i Rodika. Ili ce takvi kao ti pircati kako je imao samo povredjenog Nadala i leprsavog matorca kao konkurente. Omalovazavajuci Federera omalovazavas i Djokovica, samo nemas mozga da to ukapiras posto ne vidis dalje od nosa. Ako je RF najuspesniji jer je osvajao protiv Rodika i Agasija (a toi nije istina, glavni rival bio Nadal pa Novak), onda ni Novak nije nista narocito jer je osvajao protiv istog tog Federera. Znam da ne kapiras, nadji nekog inteligentnog da ti objasni. Ako omalovazavas njegove protivnike, omalovazavas i njega samog. Takvi kao ti kazu da je Novak velik jer je osvajao sve protiv RF i Nadala, a onda njih popljujete jer nisu nista narocito, osvajali u losoj konkurenciji.
Ako je tvrdoglavost zaista energija glupaka, ti si onda pun energije.

ekspert

pre 7 godina

Od pomenute trojke Novak je najbolji(najbolji u medjusobnom skoru. 11 gs protiv igraca koji su osvajali gs titule); Roger igra najlepsi tenis a Rafael jednostavno kralj sljake.A o broju gs i broju nedelja je glupo pisati jer pomenuta trojka su jos aktivni igraci.

.

pre 7 godina

Bas zato sto svako ima jake argumente na svojoj strani ne moze se jedan izdvojiti kao najveci ikada. Bez obzira koliko ko od njih jos osvajao. Jednostavno, oni su trojica najboljih u istoriji i ne bi to bili da nije bilo ove druge dvojice.

mahir

pre 7 godina

Federer nikada nebi osvojio RG da Soderling nije eliminisao Nadala u cetvrtfinalu, dok je Nadalova titula na AOu cista omaska, dok sa druge strane Noletu niko nista nije poklanjao, naprotiv u mnogim situacijama imao je brojne prepreke sto subjektivne ( nekorektna publika ), sto objektivne ( vremenski uslovi ), tako da svaki njegov GS, Masters, vrijede za nijansu vise.

Недељко Стефановић

pre 7 godina

GOAT листу можете видети овде:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/edit#gid=0

Иначе, све честитке за постигнуте резултате и тога ће свакако бити још.

Svete

pre 7 godina

Ne znam da li ljudi razumeju da ova pobeda od juce vredi mnogo vise od jedne GS titule zbog cinjenice da je cetvrta u nizu, da je to ta cuvena 28.pobeda koju Federer nikako nije mogao da dohvati, a kada bi se Federeru oduzeli rezultati iz prethodnih 6 godina svasta zanimljivo bi se tu videlo.
Federer je malo posustao u Djokovicevim godinama i sledece sezone takodje,tek se kasnije podigao na visi nivo dok Djokovic konstantno igra sve bolje i zrelije...
Stize ga Djokovic po APSOLUTNO svakom mogucem parametru ,vec ovako 6 godina mladji ga je pretekao po broju masters titula, do kraja godine ce po 5 puta zavrsiti sezonu kao najbolji itd itd ,a Nadala je Djokovic vec sada svakako preskocio !

Novosadjanin.

pre 7 godina

Danilo,

nije slucajnost, nesto se desavalo te 1987 god, evo na mom fakultetu generacija 87 god nije normalna, toliko uspesnih ljudi da to nije realno...

pusica

pre 7 godina

Gospodo, ignorišite ove priče o povređenim i matorim ljubimcima, konkurenciji, bla, bla, itd. Pustite ove (hr)botine da ližu svoje rane u tišini. Budite samilosni.

Nesa iz Beograda

pre 7 godina

Niko nije napisao da se broj 1 na listi nije ovako racunao kao sad. Pre 10ak godina nisu se branili poeni kao sad nego su bile " kompjuterske liste" i sigurno da je morao da brani poene Federer ne bi bio 302 nedelje na vrhu. Sto se tice RF on tesko da ce vise osvojiti GS, mozda neki Masters ali i to tesko dok ce Nole da ide na preko 40 Mastersa i najverovatnije 20ak GS-a a 302 nedelje su tu, jako blizu. Nema nikakve dileme da ce Nole biti najbolji po svim parametrima samo Boze daj zdravlja da se ne povredi
Ako neko misli da nece slobodno nek predlozi u sta da se kladimo?!

Kriv ugao

pre 7 godina

Ako osvoji kalendarski gs (a ja sam ubjedjen sa ce to ove godine osvojiti) bice najbolji u istoriji bez obzira na gs totule i nedelje na vrhu.Za sad je jos uvijek Federer najbolji(nazalost).

(Borky, 06. jun 2016 20:16)

Zašto nažalost? Dobro je da ti neko postavi cilj, nešto kao domaći zadatak. Ako nemaš konkretan cilj, ne znaš ni približno koji su ti limiti jer je teško naći motiv za trku sa samim sobom. Đoković je više puta izjavljivao da su ga Federer i Nadal napravili ovakvog kakav je. Ubeđen sam da su oni zaslužniji nego Vajda i Beker. Njima takođe svaka čast, ali moraš imati materijala da bi izbrusio dragulj. Ne verujem da bi uspeli sa Kirjosom, Troickim, Gofanom... Možda s nekim lucidnim igračem tipa Monfisa, kad bi ga naterali da se maksimalno posveti.

Goran

pre 7 godina

Novak nije imao srece u nekim GS finalima i polufinalima, u mnogo vecoj meri od Nadala i Federera. Mogao je vrlo lako da ima bar 2 titule vise dok je Nadal trebao da ima 1-2 titule manje jer ima 20 GS pobeda manje od Novaka. Ima znacajno manje i polufinala i cetvrtfinala na GS turnirima od Novaka a cak ni u finalima nije bolji.

Ђорђе

pre 7 godina

Задњи пасус објашњава зашто још није највећи. Али текст одише утиском да ће Новак за коју годину то ипак постати.

bogoljub

pre 7 godina

Nije Jordan bolji od Braynt a za jednu titulu. I nije Messi gori od Maradone zbog nedostatka titule SP(diskutabilno ko je tu bolji).
Tenis se promenio posebno poslednjih par godina. Vise nema klinaca dobrih jer je postao gladijatorski mnogo vise. Nadal je sa 19 imao GS, 5 mastersa, Novak sa 20 finale GS, masters konstantnost dobrih rezultata, npr.Berdych je imao masters u tim godinama, Murray..danas nemamo igraca ispod 25 koji je konkurentan. Thiem ima 23 godine. Vidite sta je Nole ili Nadal vec imao u 23 godine. Ne bih rekao da je nefostatak talenata jer jednostavno bar bi se pojavio jedan iole dobar. Nekad su igracima krace karijere trajale. Pa Becker i Edberg su vec u 30 bili penzioneri i to zesci.
I sam Novak je izjavio da se mnogo promenilo od osvajanja njegove australije 2008.god i 2011, 2012. Voleo bih da mi neko objasni zasto ovo.
A ko je najbolji ikada stvarno je nezahvalno. Meni se ne svidja npr.uopste kako Nadal igra, a nesporno je fenomenalan i nikada ne bih rekao da je najbolji ikada ili da je cak bolji od Edberga npr. Da nije imao tri puta velike pauze zbog povrede pitanje kakav bi raspored titula, gs bio..ali ne bi.mi promenilo misljenje o njemu.
Ipak na ovim komentarima vidim svi.fenomenalno poznaju tenis i bas prate i glupo je na osnovu statistika prostih dokazivati ko je najbolji. Tezina najveca u sportu je odrzati kontinuitet tako da su fenomenalni njih trojica, ali i Borg i Sampras, pa i Agassi.

MSquared

pre 7 godina

Kako ljudi lupetaju o slaboj konkurenciji za Novaka boze svasta... Pa Novak je od 12 GS titula koje je uzeo morao da u 11 pobedi ili Mareja ili Nadala ili Federera u finalu. Samo jednom je igrao protiv Conge... Ako to nije najtezi finalni zreb ikada ja stvarno ne znam sta je... Boze svasta zaista...

.

pre 7 godina

Treba sacekati kraj karijere pa videti. Po nekim brojkama je on bolji, po nekim drugim Federer. Na kraju ce se videti ko ce biti bolji u vise kategorija. Djokovic ima vise uzastopnih pobeda, Rodzer ona silna uzastopna finala, polufinala, Novak masterse, Federer GS, Novak skor, Rodzer nedelje na prvom mestu. Takodje, procenti ce se videti tek kada broj meceva bude priblizan, ovako ima manje smisla.
Na kraju ce svejedno biti dvojica najboljih u istoriji, Nadal nije u toj kategoriji jer je ipak previse jednostran, sljaka je njegova ostalo ne.

Seljačina par ekselans

pre 7 godina

Nikad se ne zna šta se može dogoditi u budućnosti...svi govore kako će Novak osvojiti sve 4 velike titule ove sezone, kao da je to kao popiti čašu vode. Otkud mi znamo da li bi Đoković osvojio Vimbldon prošle godine da je osvojio RG?! Možda bi došlo do psihičkog i emotivnog pražnjenja i možda bi rano ispao...otkud znamo da se to neće desiti ove sezone?! A možda se desi da naleti na nekog snažnog servera koji ima svoj dan, a trava je pogodna za takve igrače. A ove godine, u projektovanom finalu bi Nola čekao Marej, koji pred svojim navijačima može biti opasniji od Federera.

srle

pre 7 godina

Novak je vec sada najbolji u istoriji. Zaista odlicna analiza i statistika. Ostalo je da Novak ima strpljenja kao i do sada, potrebno mu je tih 5 gren slemova, 100 nedelja na prvom mestu i to je to. Kada se pogleda unazad, posle US Opena 2010 i poraza od Nadala, Novak je mnogo zaostajao za Federerom. Skor je bio 16-1 u broju osvojenih gren slemova u korist Federera. Sada je sve drugacije, Novak je kompletirao sve gren slemove i bice mu mnogo lakse da stigne Federera po broju osvojenih titula.

DulePA

pre 7 godina

Novaka jedino moze da omete neka visa sila, iliti neka povreda...ako ga to, daj Boze, zaobidje, nece mu biti ravnog na vecnoj rang listi tenisera.

Mikiveliki

pre 7 godina

Чему све ове статистике? Да би се показало како је Новак најбољи играч свих времена, он мора да освоји више титула од Федерера, све остало је пуко наклапање.

Lazooo

pre 7 godina

H2H ne znaci nista. On vodi protiv Rogera i Rafe u poslednje 2 godine kad je njihova igra mnogo slabija. Roddick, Safin i ostali isto tako vode protiv Djokovica. Mastersi se igraju od 1990 tako da igraci prije toga nisu mogli ni da se bore. Najvaznije je GS i broj nedelja - A Federer je tu na vrhu. Broj finala, 1/2, 1/4, ucesca na GS - Sve Federer. O broju titula i meceva da ne govorimo.

Cole

pre 7 godina

Djokovic je pobedio Nadala na Roland Garosu!!!
(Milos, 6. jun 2016 20:03)

Nisi lepo pročitao,
i ja sam u prvi mah to pomislio.

Pročitaj ponovo (odnosi se na Federera).

...Federer je takođe Đokovića pobedio na sva četiri Gren slema, ali nije Nadala na Rolan Garosu, a Nadal nije pobedio Đokovića na Australijan openu...

anica

pre 7 godina

Da, za sve je kriva pesma..."doslo vreme, izdaje me snaga"...od tada se ne posvadjasmo, ocigledno si skapirao poentu.
Sa jedne strane mladi Novak i Nadal, sa druge strane Agasi i ostali... ne omalovazam, ali to su smesni teniseri u odnosu na ovaj tenis danas koji je gladijatorski...sve njih bi Marej pojeo za dorucak zapamti.
Nije za pohvalu sto je stariji 6 godina od Novaka a nema neku veliku razliku u trofejima da kazem da se izdvojio od Novaka kao najbolji u istoriji. Zivi od stare slave, i Novak ima 6 AO. Mozes ti da pises sta god zelis, cinjenica je da se nije snasao sa Novakom i Rafom, ne govorim ja o njegovom broju slemova vec o protivnicima, ne omalovazavam njegove rezultate, najtrofejniji, ali da je prenapumpana karijera...jeste. Pogledaj statistiku karijere, ti si pametna osoba, lako sve skapiras.
Ne pada nista sa neba vise moja tacko, mora da se radi, ako se hoce napredak..eto, videli smo prosle godine na Vimbldonu, Us open, ove godine AO, ne videsmo na RG nije mu bitan turnir, ali imamo priliku sada na Vimbldonu da se uverimo jos jednom ko je bolji.
Filipusis, Rodik, Hjuit, Safin, Agasi, Bagdatis, Gonzales...o cemu vise da se prica.
Gem set mec...Djokovic. Cao, dovidjenja.

Peđa

pre 7 godina

Čitajući ove komentare ne mogu da se otmem utisku da smo nestrpljivi.Zbog čega,ne znam ali mislim da će se sve iskristalisati kada ova tri velikana završe svoje karijere.Ne bih se samo složio da je ovo za Noleta poslednji voz na OI.Pa i naredne olimpijade Novak će imati 33 godine i ne vidim zašto ne bi igrao.To,da li je na putu da poruši sve rekorde i podigne lestvicu daleko više nego što je Rodžer postavio,pokazaće vreme.Zato ne treba da budemo nedtrpljivi.Moje lično mišljenje je da Federer igra poslednju ili u najboljem slučaju predposlednju sezonu u karijeri.Što se Nadala tiče,nadam se da on može da bljesne na još ponekom mastersu ili GS,naročito RG,ali mislim da on pred sobom ima još najviše dve,tri sezone vrhunskog tenisa.Na kraju pogledajmo našeg Novaka.Ima 29 godina i način na koji se "troši" obećava bar još pet,šest sezona u karijeri.Od toga bar još tri mogu biti na vrhunskom nivou.Neka u prve tri uzima samo po 2 GS dolazimo već do brojke od 18???Moja lična prognoza je da će ih na kraju Novak imati 20 i samo se nadam da će ga povrede zaobilaziti.E tada ćemo gospodo ,daj Bože zdravlja,pričati o najvećem svih vremena a ja nemam nikakvih sumnji ko će to biti.

323

pre 7 godina

Za taj minus koji Novak ima se Novakomrzci i hvataju. 17 GS Rodzera i 14 GS Rafe. Kao i Rodzerov broj nedelja na prvom mestu. Ali polako...samo polako.

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

Jedna sitnica, 17 je veći broj od 12!
Postoje vredni i manje vredni rekordi, Roger je rekorder čak i u broju vrednih rekorda.
Ovo natezanje da je već najbolji je zaista besmisleno, pogotovo što ima šanse da to nekad i postane.
Realno gledajući, nije još blizu.

Vuja neznalica

pre 7 godina

Liste mogu da se prave samo sa igračima koji su završili karijeru. Kada (uskoro) RF bude među njima, biće br.1. Kada Nole završi karijeru biće br.1. a RF automatski br.2. Da li ima ikog i na ovom forumu i u teniskom svetu, i među navijačima plačka i među navijačima Nadala ko još sumnja u to?
Plašio sam se samo da se RF ne povuče (ili da se ne sretne sa Noletom dovoljan broj puta) pa da njihov međusobni odnos ostane kao parametar u kome bi lokničasti bio bolji...

WeZ

pre 7 godina

Ja ne poznajem coveka, koji prati tenis, da ne misli da je novak najbolji u istoriji. Pa cak i "obicni" ljudi tako misle. On je za nas vec svetac. Radim u prodavnici, i svi komentarisu: lokane pijanice, poljoprivrednici, jedan drug sto 16 sati igra lol, nastavnim matematike, covek koji je "operisan" od sporta... I tako. Novaj je najbolji.
(TESLA org, 06. jun 2016 20:03)

Sam si rekao, susreces se uglavnom sa ljudima koji nemaju veze sta gledaju tako da i sam vidis ko sve smatra da je Novak najbolji!
HAHAHAHAHAHAHA!

anica

pre 7 godina

Draga Tackice;
ti si se dosta promenio kakav si bio...ne vedjas vise Novaka, iznenadjujuce.
7 Vimbldona je za svaku pohvalu a tih 89 titula nije jer je pola ATP 500 250. Mogao je da roka sve te brojke kad je imao vakuum prostor, od 2007 uzeo 5 GS...smesno, ali smesno!
Zato bi se ti objasnjavao, a i ja sa tobom, kad se zna sta je na kraju sudjeno, uzivaj tackice.

Sir Giles

pre 7 godina

Čovek je sjajan teniser, jedan od najboljih, i to je to. Šta se primate k'o da vama ide u džep? Uživajte dok traje. Zar je važno da li je najbolji u istoriji? Šta to dokazuje? Kakve bilo ko od vas ima veze sa tim? Jedan više nego uspešan Srbin u moru mediokriteta.

lucky

pre 7 godina

Po meni je vaznije iamti sva 4 gs u istoj godini, ej u istoj godini, sto niko do sad nije uradio nego biti prvi na mjestu broj 1. Pa bio si prvi toliko dugo i nisi uspio da sve osvojis, pa zar je toliko tesko? Nego sta nego je tesko!
(O, 6. jun 2016 20:29)
Nema ni Nole sva 4gs u istoj godini..

dušan

pre 7 godina

U tenisu, kao i u svakom sportu postoji jako puno parametara. Elem suština je, hteli mi to da priznamo ili ne, da je najbitniji broj nedelja na prvom mestu, ukupan broj pobeda na ATP-u, broj titula, i naravno GS titule. Neko ko je na zalasku karijere, recimo može da izgubi od nekog klinca prvi i jedini meč i mi ćemo, po nekim stručnjacima ovde, reći ovaj je bolji jer ima bolji medjusobni skor, ili zaradio je više novca, a recimo pre 20-tak godina, kada se isto tako igrao tenis, fond nagrada je bio i do 10 puta manji.

RF

pre 7 godina

Federer je pokazao da jedini pravi rival Novaku kada Novak igra tenis zivota, a Federer ima 34 godine. Da su vrsnjaci svima je jasno da bi Federer na travi sigurno bio bolji od Novaka, na betonu bi bila borba, a na sljaci vrv bi Novak bio malo bolji. Tako da su njih dvojica dva najbolja ikada, samo sto hteo neko da prizna ili ne Federer ima nesto sto niko drugi nema. A to je talenat koji nema limita, a Novak ima fizičku spremu i neverovatnu psihu.

Svete

pre 7 godina

(., 7. jun 2016 12:58)

Djokovic je vec dosta blizu Federeru a ova titula vredi mnogo vise od jednog slema, steta sto toga nisi svestan.
Koji su ti igraci koji su igrali protiv Federera u njegovoj najuspesnijoj 2006 godini, navedi mi ta imena ?
Federerov bivsi trener je govorio kako je Federer igrao u slabijoj konkurenciji, sta mislis ko je blize istini ti ili on ?

Mikii

pre 7 godina

Svi ti argumenti usko su povezani sa potpunim padom Nadala i Federera i nestankom konkurencije. Osvojiti 4 grend slema u nizu nije uspelo niti jednoj legendi ovog sporta, a samo Djokovicu jeste?! Budimo ozbiljni. I medjusobni skor, i odnos sa top 10 igracima, i masters titule, sve je to doslo nakon Roland Garosa 2014. otkada Nadal vise nije onaj igrac od ranije. Od 2012. do te godine Rafa je vezao 4 grend slem pobede i poslednji medjusobni na US Open-u i RG-u koje je dobio "na glavu" bili su jasan pokazatelj da Nadal drzi Djokovica pod kontrolom. Sad svako moze da navodi na svoju vodenicu, ali je cinjenica da su Federer i Nadal imali jedan drugog, kao i mnogo drugih kvalitetnih igraca u svoje najbolje vreme, dok Djokovic evo dve godine nema apsolutno nijednog koji moze da ga ugrozi. I kako vreme ide, situacija je jos i povoljnija po njega. Bilo koji od ove dvojice (Fed-Nad) da je u ovakvoj situaciji, jednako bi dominirao. Cak i ovakvi Federer i Nadal bi prasili danasnju Djokovicevu konkurenciju i to ce potvrditi cak i najzagrizeniji bot.

pustite komentar

pre 7 godina

mali jedan drugog, kao i mnogo drugih kvalitetnih igraca u svoje najbolje vreme, dok Djokovic evo dve godine nema apsolutno nijednog koji moze da ga ugrozi. I kako vreme ide, situacija je jos i povoljnija po njega. Bilo koji od ove dvojice (Fed-Nad) da je u ovakvoj situaciji, jednako bi dominirao. Cak i ovakvi Federer i Nadal bi prasili danasnju Djokovicevu konkurenciju i to ce potvrditi cak i najzagrizeniji bot. (Mikii, 06. jun 2016 22:06) 

Jasno je da se hvatas za slamku,jer ko je dobio Rafu u 7 uzastopnih finala '11e? Ko je uzeo najvise GSova od tada? A Roger je bio upravo u Novakovim godinama. Rafa i da ne govorim,standardan. Tako da vase price su za vasu sujetu,i to razumem. Tesko je ljudima koji mrze. Najteze. Pa ko ih je poslao u ovakvo nokaut stanje? Marej? Vavrinka? Cilic? Sve odlicni igraci,ali trenutka. A Nole je "srgao" samopouzdanje i krila ovoj dvojici 2011e u najboljim im godinama. Tako da,tu pricu batali. Bajata!

Orao

pre 7 godina

Najbolji su mi ovi poznavaoci tenisa koji kazu da je Novaku sljaka "najlosija" podloga a covek na njoj ima 82% pobeda, sto je 4. najbolji rezultat u istoriji tenisa na toj podlozi. Ispred njega su samo sljakasi Nadal i Borg i Mats Vilander sa ukupno 18 GS pobeda na RG ...Ako mu je igra na sljaci "losa", kakva je onda tek Lendlu, Vilasu, Agasiju, Kertenu, Musteru, Federeru, Mareju koji nemaju ni blizu takav odnos pobeda i poraza na sljaci a fantasticni su igraci na sljaci?

skydog

pre 7 godina

@Pribil
Ne znam koju si ti ELO listu gledao,Djokovic je i tu prvi.Od aktivnih igraca Nadal je drugi,a Federer treci.Po mom skromnom misljenju ovo je najrealniji nacin rangiranja igraca.

Zvezdara

pre 7 godina

Ne treba zaboraviti i masters titule. Novak je u ovom trenutku vlasnik 4GS titule, 5 masters titule i 1 završni masters. To je 10 najvažnijih titula u godini od 14. I da ponovi neko 4 GS titule teško da će u isto vreme držati i ostalih 6 koje on ima u ovo vreme.

Woody Woodpecker

pre 7 godina

@Pribil: Postoji ELO sistem slican sahu, gde se sve sabira i oduzima, na toj listi Nole je drugi iza Federera ali i mladji 6 godina...

Ti podaci koje si ti gledao nisu bas najtacniji, Novak ima najveci peak Elo rating od pocetka Open Ere: http://tennis-strangeforest.rhcloud.com/allTimeEloRatings
Ostvaren posle AO 2016. Sada mu je Elo rating malo opao jer je izgubio 3 match-a ove sezone, od toga 2 od slabih protivnika, kada se najvise gube Elo poeni.
Federer je tek peti na ovoj listi. Razlog za ovo je slabija konkurancija u vreme kada je Federer vladao, pa nije imao velikane kojima bi 'skinuo bodove' (osnova Elo sistema).
Novak je imao Federara i Nadala koji su nakupili puno Elo poena, pa su njegove pobede protiv njih njemu donosile puno Elo poena.
Ovo je sustina Elo ratinga, a prilicno je fer:
Ako pobedis nekoga ko je pobedjivao druge, dobijes vise poena nego da pobedis nekoga ko je gubio.

.

pre 7 godina

@dare slovenac
Glupost. Federer je 13 GS osvojio u periodu u kojem mu je glavni rival bio Nadal, a od 2007 tu je i Djokovic kao 3 na svetu sve do 2011 kada ga je i prestigao. Dakle, duze su mu rivali bili Nadal i Novak nego Rodik i Safin.

Mizantrop

pre 7 godina

Ahahahahahaaa hvataju se hejteri za "slamku spasa" zvanu GS i nedelje na prvom mestu, odnosno jedine dve stavke gde je iznad Novaka i Rafe. U svemu drugom ne može da se meri. Da mi je znati samo za čega ćete se hvatati kad te dve stavke padnu, a pašće neminovno, dočekaćemo i to. Pa vaš pulen nije čak ni drugi nego eventualno treći od velike trojke.
Da postavimo stvari na svoje mesto: H2H ga delju obojica, pogotovo Nadal. 4GS-a u nizu može da sanja samo. Od pojave Rafe pa onda i Novaka prestaje njegova dominacija. Najviše ATP poena što je ikad imao je 10550, daleko ispod Rafe i posebno Novaka 17k. Broj završenih godina na prvom mestu Sampras ima više od njega a uskoro i Novak. I najbitnija stavka kada pričate o "slaboj konkurenciji" je ova, u GS finalima ga Novak pere 3-1 a Rafa 6-2. Znači odnos sa konkurentima s kojim ga direktno upoređuju mu je 3 pobede i 9 poraza u kategoriji u kojoj ga najviše veličaju, pametnom dosta.

.

pre 7 godina

@Svete
Nadala je preskocio, tu se slazem, ali da bi preskocio Federera mora jos mnogo da radi, ipak je Federer po uspesima, daleko ispred Nadala. Videcemo na kraju sta ce biti, Djokovic ima sansu, ali ponavljam, ima tu jos mnogo posla, Federer je ipak Federer.

Nebojša

pre 7 godina

@MD 
Novak Djokovic je 2010 imao 23 godine i porazio ga je jedan Melcer u cetvrtfinalu RG. Samo nekoliko meseci pre Novakove 2011. Objasnjenje? Desava se.
(., 06. jun 2016 21:48)

Novak je iste te 2010 na us openu izbacio Fedexa dešava se pa se ponovo desilo sledeće godine u Australiji pa ponovo na us openu.

dominus

pre 7 godina

Ako osvoji preostala dva slema i Rio (ajde da dodam i Sinsinati), priča o najboljem se tu završava. Bez obzira što statistički to još nije. Međutim, u naredne tri godine, on će premašiti rekord u broju nedelja (biće na više od 350), zatim u broju slemova (negde oko 20), masterse da ne spominjem. Tada će i statistički biti No. 1 for all time.

samo se blamirate

pre 7 godina

Mozete ga vi u Srbiji smatrati najboljim ikada koliko god zelite, ali dok god ostatak sveta zna da je to Federer, uzalud vam to sto ste sami sebi utuvili u glavu.

Konkurencija NAUČNIČE!

pre 7 godina

(., 6. jun 2016 22:10)

Naravio si raketnu nauku od komentara.
Poenta je da će uvek biti trolova koji će naći izgovor zašto Nole nije goat.
Novak celu profesionalnu karijeru igra protiv Marija, Federera, Nadala, Vavrenke, koji zajedno imaju 35GS titula - i pored takvih šampiona je za sad uspeo da uzme 12GS.
A Federer je pola karijere igrao u toj ubilačkoj konkurenciji, ali na početku kad je najviše osvajao titule igrao je protiv Rodika, Agasija i ostale buranije.
To ne znači da je on loš, već da nije toliko nedodirljiv kao što njegovi zaluđeni fanovi ( kao ti ) pričaju.
Ja pričam o konkurenciji, a ne o tome da je Federer loš teniser. On je velemajstor, ali je Novak bolji !
Poenta je da je Nole imao teži put ka GS, i da bi i on imao danas 17,18 ili 20 GS da je finala igrao protiv Bagdatisa i Gonzalesa.
Ti ne možeš da razumeš, žao mi je, ali znaš kako kažu: Kada ćuti i budalu smatraju pametnom. Zato tiću...

Fx

pre 7 godina

Postoje neke statistike koje niko ne pominje, a bićemo svedoci narednih tri-četiri godine kako će Nole da ih popravlja, a bogami neke i da nadmaši. Recimo:
Najviše dobijenih mečeva u karijeri:
1. Konors 1.247
11. Nole 728
Najviše GS dobijenih mečeva:
1. Federer 302
2. Nole 221
Procenat pobeda
1. Borg 83,07%
2. Nole 83,01%
Procenat pobeda na GS
1. Borg 89,81%
3. Nole 86,67%
Broj titula
1. Konors 109
6. Nole 65
Broj finala
1. Konors 163
8. Nole 92
Broj GS finala
1. Federer 27
2. Nole 20
I vrlo interesantan podatak koji niko ne pominje, broj nedelja na mestu broj jedan na kraju sezone:
1. Sampras 6
4. Nole 4

Sve te statistike upravo potvrđuju da su Konors i Lendl blago zapostavljeni kada se govori o GOAT. Borg, naravno, nije kandidat za GOAT jer je rano prekinuo karijeru, ali je postavio, itekako, rekorde koji podsećaju na Bimonov rekord u skoku u dalj po dugovečnosti.

Mislim da ne treba mnogo pameti da se zaključi da je samo pitanje vremena kada će Nole prestići Federera po broju GS titula i broju nedelja na mestu broj jedan.
Ali to nije toliko bitno kako mnogi tvrde. Bitno je da će u godinama koje dolaze Nole postaviti sasvim neke nove standarde, recimo broj mastersa, uključujući i osvajanje svih devet, pa će po završetku karijere biti ne samo GOAT, nego će neke statistike biti dugo vremena nedostižne, upravo kao što sad izgledaju neke Konorsove. Nedostižne za sva vremena.

VUK

pre 7 godina

@Đole.. aaaaa koja logika je da je Novaku koji je neki dan napunio 29 godina ovo poslednja šansa na OI u Riu? Isto kao i Federeru koji ima 35 godina?!?!? Novak će na sledećim OI imati 33 godine!!! Do tada ako spusti gas na 2 GS godišnje imaće 19 -20 GS i verovatno laganini odbranu zlata iz Ria.. Evo živog Jumka (još uvek) Do sada nikada ništa nisam promašio.. znači rekli smo zlato u RIU i pobamo taj A 330 koji leti Beograd - New York.. i 14 GS. Wimbldon je samo deo priprema za Rio i stizanje Nadala na USA O.

Paja

pre 7 godina

Igram tenis i takmicim se na solidnom nivou. Pobediti na turniru na kome ne ucustvuju moja dva najveca rivala - to se desilo pre tri nedelje - mi nista ne znaci.

pustite komentar

pre 7 godina

...... sta im je jos ostalo vise gs titula i nedelja na prvom mestu, dakle imaju tacno jos dve godine da se bar za to drze :)(goran, 06. jun 2016 23:17)

i to ce morati da puste,jer ja nisam gledao racunicu,ali kapiram da je tesko da ce skoro sa prvog mesta,pa imao i rezultate prosecne za njega. E sad,drugo je to sto je moje misljenje da ga je ova titula tek razgoropadila. Mogu misliti ako bi uzeo zlato na Olimpijadi,ali medalju svakako uzima. Ne zameram,koja god. Dakle,mislim da ce mu ova titula tek dati krila(bez red bull-a),i mentalno ga rasteretiti da igra samo najvece turnire i jasno tempira formu za iste. Ne smem ni da zamislim gde je granica. Naravno,uz zdravlje,koje mu zelim No1!

pustite komentar

pre 7 godina

Mozete ga vi u Srbiji smatrati najboljim ikada koliko god zelite, ali dok god ostatak sveta zna da je to Federer, uzalud vam to sto ste sami sebi utuvili u glavu.(samo se blamirate, 06. jun 2016 23:02)

Citaj ovo siromasni covece. Federer najtrofejni,najlepsi tenis,ali sva 4 GS odjednom!? A? Bodovi? Mastersi! Medusobni skor(da,sada kada je Fed stariji,ali i on je nabio skor kada je Novak bio nebrusen,neformiran)!? Argumenti se lagano tope,zato i sam pokusavas zadnje atome opravdanja da izvuces! Odlika sujetnih,sto Sampras,Rafa,Andy i jos puno drugih nisu. Osim velikog Federera,Vilandera,Pata Casha(teniser koliko i ja da sam trenirao)! Sve bolesno sujetni! Na njihovu zalost!!! I tvoju!

danijel

pre 7 godina

cestitam! i ako ne navijam za tebe jer nisam izbsrbije ali si posteno osvojio!!!

grwota bi bilo da nisi osvojio gs kad ai jedan od najbolji ikad..

.

pre 7 godina

Da su istih godina i da se medjusobno kolju dok su obojica na vrhuncu, ni Novak ni Federer ne bi postigli sve sto su postigli. Federer bi realno bio jaci na Vimbldonu, Novak na AO, Federer na USO, Novak verovatno na RG, mada bi na USO i RG bili manje dominantni jedan u odnosu na drugog, masterse bi delili, prvo mesto takodje, tako da bi zavrsili karijere sa mnogo manje titula nego sto ce zavrsiti.
Naravno, Rafa na vrhuncu bi ih obojicu mlatio na sljaci, ali titulu van sljake ne bi gledao.

anica

pre 7 godina

Da su istih godina i da se medjusobno kolju dok su obojica na vrhuncu, ni Novak ni Federer ne bi postigli sve sto su postigli. Federer bi realno bio jaci na Vimbldonu, Novak na AO, Federer na USO, Novak verovatno na RG, mada bi na USO i RG bili manje dominantni jedan u odnosu na drugog, masterse bi delili, prvo mesto takodje, tako da bi zavrsili karijere sa mnogo manje titula nego sto ce zavrsiti.
Naravno, Rafa na vrhuncu bi ih obojicu mlatio na sljaci, ali titulu van sljake ne bi gledao.
(., 6. jun 2016 22:50)

Da su isto godiste Rodje ne bi bilo nigde.
Zasto Federer nije sagledao svoje mane kao Novak, i pokusao da dobija Rafu na sljaci kao Novak? Zasto se uvek opravdava njegov los tenis, zar zaista mislis da nije mogao da ga dobije jednom na RG...evo i Marej uzeo masterse na sljaci.
Novak je radio na sebi uvek, i presao ih...to moras postovati!
Federer je izgubljen od silnih hvalisanja i stvaranja laznog oreola nedodirljivog i sad mu se tackice to obija o glavu...da je pametan, ko sto nije, igrao bi dvorucni bekhend.
Nije mogao da istrpi spin, pa zato gubio hahahaha, igraj bre tenis ili begaj, beat it no one wants to be defeated..katastrofalan mu je skor sa Nadalom.
Novak je dokaz da se sve moze!

Lovac_u_mutnom

pre 7 godina

Zasto svi pisete kako ce prestici Rodju posle Wimbledona 2018 i krajem 2018te? Sad ima 12 GS titula i do kraja 2017 ih moze imati 18 !!! Ja verujem da ce to i napraviti !!!

Ja tebi, vojvodo...

pre 7 godina

mali jedan drugog, kao i mnogo drugih kvalitetnih igraca u svoje najbolje vreme, dok Djokovic evo dve godine nema apsolutno nijednog koji moze da ga ugrozi. I kako vreme ide, situacija je jos i povoljnija po njega. Bilo koji od ove dvojice (Fed-Nad) da je u ovakvoj situaciji, jednako bi dominirao. Cak i ovakvi Federer i Nadal bi prasili danasnju Djokovicevu konkurenciju i to ce potvrditi cak i najzagrizeniji bot. 

(Mikii, 06. jun 2016 22:06) 

Najzagriženiji bot? Jumko?! Mikii?!
Sve, sve, ali da ti pominješ botove!

veliki strumf

pre 7 godina

Hej Mikii trolcino jedna, vecina nas te ni minusom vise ne udostojava! Ti si covek koji mrzi, ne podnosi i takve niko ne postuje. Vise ti vecina ni komentar ne procita, tvoje trovanje je totalno nebitno, davis se u sopstvenoj mrznji i samo nastavi. Zbog tebe i tebi slicnih mi je jos milije sto Novak gazi i ne staje. Celom svetu, SVAKOM NORMALNOM I NEOSTRASCENOM COVEKU je jasno ko je daleko najbolji trenutno i ko jeste, a svakako ce biti najbolji u istoriji. To sto vas nekoliko (ili jedan, samo pod 3-4 nick-a) se upinje iz petnih zila da dokaze nesto drugo i baljezga o kobajagi slaboj konkurenciji (koja nikad jaca nije bila, naravno) i drugim budalastinama - pa to cak ni Vilander ne bi progutao (p.s. a ko brani Rafi da igra i osvaja turnire?). Zato, uzivajte u svojoj zavisti, a mi cemo u Noletovim uspesima.

dušan

pre 7 godina

U tenisu, kao i u svakom sportu postoji jako puno parametara. Elem suština je, hteli mi to da priznamo ili ne, da je najbitniji broj nedelja na prvom mestu, ukupan broj pobeda na ATP-u, broj titula, i naravno GS titule. Neko ko je na zalasku karijere, recimo može da izgubi od nekog klinca prvi i jedini meč i mi ćemo, po nekim stručnjacima ovde, reći ovaj je bolji jer ima bolji medjusobni skor, ili zaradio je više novca, a recimo pre 20-tak godina, kada se isto tako igrao tenis, fond nagrada je bio i do 10 puta manji.

Vlada djordjevic

pre 7 godina

Novak je medju 4-5 najvećih sada , sa medaljom u Brazilu i još 4-5 GS biće najveći u istoriji, želim mu sve , ali i brz toga On je nas najveći i hvala mu sto nas izvlači iz dna !!!

miki7878

pre 7 godina

ovo što ću napisati niko neće da uzme u razmatranje. rodzer je 5 godina bio bez ikakve konkurencije i uzeo nekoliko GS. pa se rafa pojavio, i njih dvojica su se klali kroz celu karijeru do pre 2,3 godine. u medjuvremenu od pojave nadala ubrzo se pojavio i novak. koji iskreni da budemo vec 2,3 godine nema konkurenciju i nauzimao se GS. ako bolje pogledate videćete da je rafa imao u karijeri ubedljivo najtežu konkurenciju i pri tom uzeo 14 GS. nikad nije bio "sam" na turu. za razliku od ove dvojice. da je imao taku situaciju uzeo bi 20 GS. al neverovatno je kako nijedan "poznavalac" tenisa ili kolumnista to ne vidi. nego svi gledaju konkurenciju koju su imali rodzer i novak. razmislite malo....

Tennisman

pre 7 godina

Kada se procita tekst, svi su u fazonu "Uopste se ne postavlja pitanje ko je najbolji,pa naravno Nole ", ali ovde su navedeni samo rekordi koje Nole drzi a kada bi stavili u tekstu i rekorde koje drze Nadal i Federer tek tada bi mogli uporedjivati ko je bolji.

košta

pre 7 godina

Federer je imao mnogo sreće na Rolan Garrosu kada je konačno pobedio Soderlinga 2009 i kada je uzeo tutulu. Federeru se za razliku od Noleta može osporiti ta titula jer nikad nije pobedio Nadala na pariskoj sljaci, Novak je prošle godine razbio Nadala sa 3-0 i potpuno zasluženo možemo reći da je Novak zaslužio RG i da to nema veze sa tim da li mu je preko mreže Nadala ili neko drugi, Federer nikad neće pobediti Nadala na Garosu i zato je velika sreća za njea što je uspeo da izbegne Nadala, pogotovo u tom periodu kada je Rafa dominirao Sljakom...

As

pre 7 godina

Nole nek napise knjigu o svome zivotu i o tome kako je postao najbolji i jos bitnije kako je uspio toliki niz godina da se odrzi na vrhu u zlatnoj eri tenisa, a da pritom ostane dobar covjek, stavise postane i bolji covjek, i postace novi mesija

Jadranko

pre 7 godina

@Goran,
nisi u pravu, Federer bi sva 4 finala RG koja je izgubio od Nadala pobedio da je igrao protiv bilo kojeg drugog tenisera u tom trenutku, toliko je bio dominantan, a Nadalovi spinovi mu nisu ležali na njegov jednoručni bekend. I plus ono finale US Opena protiv del Potra kad je imao 2:1 u setovima i 4:1... realno je da bi trebao imat 22 GS titule, od toga 5 RG.

Ratko

pre 7 godina

GOAT листу можете видети овде:

[link]

Иначе, све честитке за постигнуте резултате и тога ће свакако бити још.
(Недељко Стефановић, 6. jun 2016 22:13)
Ta GOAT lista je toliko ograničena sa nekim glupim parametrima i trofejima koji ne mogu biti merilo uspesnosti i igrackih kvaliteta nekog tenisera. Vidim Jimi Konors na drugom mestu te liste a Lendl takođe ispred Đokovića. Obojica imaju manje GS trofeja, obojica nemaju sve GS trofeje, Džimi Konors ima jednu titulu sa ATP završnog mastersa. Obojica imaju manje Mastersa odnosno manje Gren Prija kako su se tada zvali. I oni vidim tu računaju sve osvojene trofeje i one 250 koje su osvojili. Federer je osvojio 20 tih trofeja kada mu to oduzmeš eto ga skoro pa ko Đoković. Jedino imaju više nedelja na prvom mestu i to još malo. Vidim sada su po toj listi počeli da računaju ko je najbolji svih vremena a ona nije merodovna. Realno bi trebalo da se gledaju GS trofeji, nedelje na broju 1, međusobni dueli,osvojeni mastersi.Pobede protiv top 10 igrača na GS i mastersima je jako važan parametar kao i na završnom mastersu. A ne na svim turnirima na kojima nastupaju, to je totalno neuporedivo. Tu je Đoković ubedljivo prvi. Đoković ako ga zdravlje posluži i uz malo sreće ima da osvoji naredni Vimbldon i US Open pa ćemo tada videti ko je najači svih vremena.

epp

pre 7 godina

zasada nije.Ali do kraja 2018. ce preteci Federera po osvojenim GS nadam se,a samim tim i broju nedelja kao broj 1.I na kraju da vidimo koji ce onda biti argument RF fanova i Jumka.Slaba konkurencija.Filipusisi,Bagdatis,Safin,Agasi na zalasku,Rodik,Hjuit ,Nadal se tek pojavio i oni su jaca od Mareja,Nadala zrelijeg,Federera samog,Vavrinke?Ako im to ne upali onda ce ko je osvojio vise trofeja 250 na kojima se Novak ni ne pojavljuje.Ko je vise nedelja uzastopno bio prvi?E to ce Novak tesko oboriti ali ko zna juce je pokazao da je sve moguce.

Jumko

pre 7 godina

@TESLA org Pa naravno kada nisi izasao iz Srbije! Ovde ne znas ni jednog poljoprivrednika, magistra, naucnika itd koji ce reci da Djordjevic nije naj plej Evrope, Grbic naj odbojkas sveta, Sapic naj vatetpolista, da je Cavic dobio Felpsa itd. Bas si dobar parametar naveo! Lol

Aleksandra

pre 7 godina

@samo se blamirate- mi u Srbiji i možemo da ga smatramo najboljim, a šta li vi možete (odakle god da si), samo da mi je znati!

pustite komentar

pre 7 godina

...... sta im je jos ostalo vise gs titula i nedelja na prvom mestu, dakle imaju tacno jos dve godine da se bar za to drze :)(goran, 06. jun 2016 23:17)

i to ce morati da puste,jer ja nisam gledao racunicu,ali kapiram da je tesko da ce skoro sa prvog mesta,pa imao i rezultate prosecne za njega. E sad,drugo je to sto je moje misljenje da ga je ova titula tek razgoropadila. Mogu misliti ako bi uzeo zlato na Olimpijadi,ali medalju svakako uzima. Ne zameram,koja god. Dakle,mislim da ce mu ova titula tek dati krila(bez red bull-a),i mentalno ga rasteretiti da igra samo najvece turnire i jasno tempira formu za iste. Ne smem ni da zamislim gde je granica. Naravno,uz zdravlje,koje mu zelim No1!

pustite komentar

pre 7 godina

Mozete ga vi u Srbiji smatrati najboljim ikada koliko god zelite, ali dok god ostatak sveta zna da je to Federer, uzalud vam to sto ste sami sebi utuvili u glavu.(samo se blamirate, 06. jun 2016 23:02)

Citaj ovo siromasni covece. Federer najtrofejni,najlepsi tenis,ali sva 4 GS odjednom!? A? Bodovi? Mastersi! Medusobni skor(da,sada kada je Fed stariji,ali i on je nabio skor kada je Novak bio nebrusen,neformiran)!? Argumenti se lagano tope,zato i sam pokusavas zadnje atome opravdanja da izvuces! Odlika sujetnih,sto Sampras,Rafa,Andy i jos puno drugih nisu. Osim velikog Federera,Vilandera,Pata Casha(teniser koliko i ja da sam trenirao)! Sve bolesno sujetni! Na njihovu zalost!!!

pustite komentar

pre 7 godina

Mozete ga vi u Srbiji smatrati najboljim ikada koliko god zelite, ali dok god ostatak sveta zna da je to Federer, uzalud vam to sto ste sami sebi utuvili u glavu.(samo se blamirate, 06. jun 2016 23:02)

Citaj ovo siromasni covece. Federer najtrofejni,najlepsi tenis,ali sva 4 GS odjednom!? A? Bodovi? Mastersi! Medusobni skor(da,sada kada je Fed stariji,ali i on je nabio skor kada je Novak bio nebrusen,neformiran)!? Argumenti se lagano tope,zato i sam pokusavas zadnje atome opravdanja da izvuces! Odlika sujetnih,sto Sampras,Rafa,Andy i jos puno drugih nisu. Osim velikog Federera,Vilandera,Pata Casha(teniser koliko i ja da sam trenirao)! Sve bolesno sujetni! Na njihovu zalost!!!

.

pre 7 godina

@MD
Novak Djokovic je 2010 imao 23 godine i porazio ga je jedan Melcer u cetvrtfinalu RG. Samo nekoliko meseci pre Novakove 2011. Objasnjenje? Desava se.

pustite komentar

pre 7 godina

...... sta im je jos ostalo vise gs titula i nedelja na prvom mestu, dakle imaju tacno jos dve godine da se bar za to drze :)(goran, 06. jun 2016 23:17)

i to ce morati da puste,jer ja nisam gledao racunicu,ali kapiram da je tesko da ce skoro sa prvog mesta,pa imao i rezultate prosecne za njega. E sad,drugo je to sto je moje misljenje da ga je ova titula tek razgoropadila. Mogu misliti ako bi uzeo zlato na Olimpijadi,ali medalju svakako uzima. Ne zameram,koja god. Dakle,mislim da ce mu ova titula tek dati krila(bez red bull-a),i mentalno ga rasteretiti da igra samo najvece turnire i jasno tempira formu za iste. Ne smem ni da zamislim gde je granica. Naravno,uz zdravlje,koje mu zelim No1!

.

pre 7 godina

@anica
Pa gde si anice, odavno se nismo prepirali ti i ja!?
Ne vredjam ja, uglavnom odgovaram na uvrede, kako kad. Pa ne znam sad bas sta je za pohvalu, a sta nije. Kakav je to vakuum iskoristio Federer? Od 2003 do 2011 16 GS, to ti je anice najbolji niz u istoriji tenisa. U istom periodu preko 20 uzastopnih polufinala, od AO 2005 do RG 2010 samo 2 puta nije igrao u finalu GS, 8 godina bez prekida medju najbolja 2 na svetu, uglavnom na prvom mestu...7 Vimbldona, 5 USO, 302 nedelje prvi. Domaci zadatak za SVE tenisere.Nemoj da pricamo o vakuumu, Rafa drugi teniser od 2005, GS sampion od 2005, Agasi bio mladji nego Rodzer danas, Safin i Rodik (isti oni koji su se poigravali sa Samprasom, Agasijem i Djokovicem) na vrhuncu, Djokovic, Davidenko, Del Potro, Marej, Gonzales. U tom vakuumu neki danasnji velikani nisu mogli da se izbore za titule, samo su Federer i Nadal dominirali.
A pitanje je kako ce se u buducnosti komentarisati ova konkurencija u kojoj je Federer star i povredjen, Nadal povredjen, a GS osvajaju Vavrinka, Cilic i slicni. Mozda i to bude neki vakuum? Zamisli neko kaze 2020, Djokovic od 2016 osvojio "samo" 5 GS! Nki nagijac Tima ili Kirgiosa, Zvereva?
Sta ce biti mi ne znamo, a sta jeste znamo, Federer je na vrhu, Djokovic ga juri, videcemo sta ce biti.

qwq

pre 7 godina

Ja ne poznajem coveka, koji prati tenis, da ne misli da je novak najbolji u istoriji. Pa cak i "obicni" ljudi tako misle. On je za nas vec svetac. Radim u prodavnici, i svi komentarisu: lokane pijanice, poljoprivrednici, jedan drug sto 16 sati igra lol, nastavnim matematike, covek koji je "operisan" od sporta... I tako. Novaj je najbolji.
(TESLA org, 6. jun 2016 20:03)

To samo pokazuje da je kasaba jedno zivo bice cije misljenja namecu mediji.
Strucna analiza i konkretni podaci su nesto drugo, a to je daleko merodavnije.

SPIDER

pre 7 godina

Novak ima dovoljno vremena da stigne sve Rogerove brojke. Ali sta cemo sa magijom...
I Lebron je vec sada bolji od MJ-a u mnogim parametrima, ali...

WoodyWoodpecker

pre 7 godina

>> GOAT листу можете видети овде:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/edit#gid=0

A naslednika GOAT Liste, Ultimate Tennis Statistics, mozete videti ovde:
http://tennis-strangeforest.rhcloud.com/goatList

Btw, Laver ima 29 uzastopnih GS pobeda (http://tennis-strangeforest.rhcloud.com/record?recordId=GrandSlamWinningStreak), jer je '70 preskocio AO i RG a na Wimbledonu '70 zabelezio 3 pobede pre nego sto je izgubio.

Haahhaha

pre 7 godina

koja ste vi komedija, ajde bre navijamo za Novaka svi ali nemoj da lupetate . samo gledate sa nase tacke gledista. ima Novak jos 5 ovakvih turnira da osvoji da stigne najboljem pluss da ima srece da Federer ne uzme nista- pita se i on nesto. Nerealni ste totalno

viscaelbarca

pre 7 godina

djokovic je u rasponu od pocetka svoje karijere do 2014 uzeo 6 grand slamova...nakon povrede murray-a i nadala 2014 djokovic je za nepune 2je godine uzeo jos 6 gs titula...
mislim niko nije kriv njima sto su se povrijedili i sto su federera u medjuvremenu stigle godine i takodje povrede ali djokovicu je stvarno konkurencija mnogo slabija nego sto je prije nadalu bila a to se najbolje vidi po protivnicima koje dobija..
meni je djokovic bolji teniser bio prije posebno 2011 nego sto je danas..mislim da bi on sam uzivao u pobjedama nad rafom i fedexom u vrhunskoj formi nego sa slabasnim andyjem,berdihom i nishikorijem

.

pre 7 godina

@goran
Ma jasno, vise GS i nedelja na prvom mestu, skroz nebitne kategorije. Sta vredi 17 gs kad imas jednu pobedu manje u medjusobnom skoru!? Ne vredi ni 5 godina NEPREKIDNOG boravka na prvom mestu, 89 titula, 7 Vimbldona, nista to ne vredi, tu si ti da objasnis kome ponestaje argumenata.

Orao

pre 7 godina

Najbolji su mi ovi poznavaoci tenisa koji kazu da je Novaku sljaka "najlosija" podloga a covek na njoj ima 82% pobeda, sto je 4. najbolji rezultat u istoriji tenisa na toj podlozi. Ispred njega su samo sljakasi Nadal i Borg i Mats Vilander sa ukupno 18 GS pobeda na RG ...Ako mu je igra na sljaci "losa", kakva je onda tek Lendlu, Vilasu, Agasiju, Kertenu, Musteru, Federeru, Mareju koji nemaju ni blizu takav odnos pobeda i poraza na sljaci a fantasticni su igraci na sljaci?

Lazooo

pre 7 godina

H2H ne znaci nista. On vodi protiv Rogera i Rafe u poslednje 2 godine kad je njihova igra mnogo slabija. Roddick, Safin i ostali isto tako vode protiv Djokovica. Mastersi se igraju od 1990 tako da igraci prije toga nisu mogli ni da se bore. Najvaznije je GS i broj nedelja - A Federer je tu na vrhu. Broj finala, 1/2, 1/4, ucesca na GS - Sve Federer. O broju titula i meceva da ne govorimo.

Mikii

pre 7 godina

Svi ti argumenti usko su povezani sa potpunim padom Nadala i Federera i nestankom konkurencije. Osvojiti 4 grend slema u nizu nije uspelo niti jednoj legendi ovog sporta, a samo Djokovicu jeste?! Budimo ozbiljni. I medjusobni skor, i odnos sa top 10 igracima, i masters titule, sve je to doslo nakon Roland Garosa 2014. otkada Nadal vise nije onaj igrac od ranije. Od 2012. do te godine Rafa je vezao 4 grend slem pobede i poslednji medjusobni na US Open-u i RG-u koje je dobio "na glavu" bili su jasan pokazatelj da Nadal drzi Djokovica pod kontrolom. Sad svako moze da navodi na svoju vodenicu, ali je cinjenica da su Federer i Nadal imali jedan drugog, kao i mnogo drugih kvalitetnih igraca u svoje najbolje vreme, dok Djokovic evo dve godine nema apsolutno nijednog koji moze da ga ugrozi. I kako vreme ide, situacija je jos i povoljnija po njega. Bilo koji od ove dvojice (Fed-Nad) da je u ovakvoj situaciji, jednako bi dominirao. Cak i ovakvi Federer i Nadal bi prasili danasnju Djokovicevu konkurenciju i to ce potvrditi cak i najzagrizeniji bot.

samo se blamirate

pre 7 godina

Mozete ga vi u Srbiji smatrati najboljim ikada koliko god zelite, ali dok god ostatak sveta zna da je to Federer, uzalud vam to sto ste sami sebi utuvili u glavu.

Paja

pre 7 godina

Igram tenis i takmicim se na solidnom nivou. Pobediti na turniru na kome ne ucustvuju moja dva najveca rivala - to se desilo pre tri nedelje - mi nista ne znaci.

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

Jedna sitnica, 17 je veći broj od 12!
Postoje vredni i manje vredni rekordi, Roger je rekorder čak i u broju vrednih rekorda.
Ovo natezanje da je već najbolji je zaista besmisleno, pogotovo što ima šanse da to nekad i postane.
Realno gledajući, nije još blizu.

Mikiveliki

pre 7 godina

Чему све ове статистике? Да би се показало како је Новак најбољи играч свих времена, он мора да освоји више титула од Федерера, све остало је пуко наклапање.

Jadranko

pre 7 godina

@Goran,
nisi u pravu, Federer bi sva 4 finala RG koja je izgubio od Nadala pobedio da je igrao protiv bilo kojeg drugog tenisera u tom trenutku, toliko je bio dominantan, a Nadalovi spinovi mu nisu ležali na njegov jednoručni bekend. I plus ono finale US Opena protiv del Potra kad je imao 2:1 u setovima i 4:1... realno je da bi trebao imat 22 GS titule, od toga 5 RG.

TESLA org

pre 7 godina

Ja ne poznajem coveka, koji prati tenis, da ne misli da je novak najbolji u istoriji. Pa cak i "obicni" ljudi tako misle. On je za nas vec svetac. Radim u prodavnici, i svi komentarisu: lokane pijanice, poljoprivrednici, jedan drug sto 16 sati igra lol, nastavnim matematike, covek koji je "operisan" od sporta... I tako. Novaj je najbolji.

WeZ

pre 7 godina

Ja ne poznajem coveka, koji prati tenis, da ne misli da je novak najbolji u istoriji. Pa cak i "obicni" ljudi tako misle. On je za nas vec svetac. Radim u prodavnici, i svi komentarisu: lokane pijanice, poljoprivrednici, jedan drug sto 16 sati igra lol, nastavnim matematike, covek koji je "operisan" od sporta... I tako. Novaj je najbolji.
(TESLA org, 06. jun 2016 20:03)

Sam si rekao, susreces se uglavnom sa ljudima koji nemaju veze sta gledaju tako da i sam vidis ko sve smatra da je Novak najbolji!
HAHAHAHAHAHAHA!

RF

pre 7 godina

Federer je pokazao da jedini pravi rival Novaku kada Novak igra tenis zivota, a Federer ima 34 godine. Da su vrsnjaci svima je jasno da bi Federer na travi sigurno bio bolji od Novaka, na betonu bi bila borba, a na sljaci vrv bi Novak bio malo bolji. Tako da su njih dvojica dva najbolja ikada, samo sto hteo neko da prizna ili ne Federer ima nesto sto niko drugi nema. A to je talenat koji nema limita, a Novak ima fizičku spremu i neverovatnu psihu.

Jumko

pre 7 godina

@TESLA org Pa naravno kada nisi izasao iz Srbije! Ovde ne znas ni jednog poljoprivrednika, magistra, naucnika itd koji ce reci da Djordjevic nije naj plej Evrope, Grbic naj odbojkas sveta, Sapic naj vatetpolista, da je Cavic dobio Felpsa itd. Bas si dobar parametar naveo! Lol

.

pre 7 godina

@Svete
Nadala je preskocio, tu se slazem, ali da bi preskocio Federera mora jos mnogo da radi, ipak je Federer po uspesima, daleko ispred Nadala. Videcemo na kraju sta ce biti, Djokovic ima sansu, ali ponavljam, ima tu jos mnogo posla, Federer je ipak Federer.

dušan

pre 7 godina

U tenisu, kao i u svakom sportu postoji jako puno parametara. Elem suština je, hteli mi to da priznamo ili ne, da je najbitniji broj nedelja na prvom mestu, ukupan broj pobeda na ATP-u, broj titula, i naravno GS titule. Neko ko je na zalasku karijere, recimo može da izgubi od nekog klinca prvi i jedini meč i mi ćemo, po nekim stručnjacima ovde, reći ovaj je bolji jer ima bolji medjusobni skor, ili zaradio je više novca, a recimo pre 20-tak godina, kada se isto tako igrao tenis, fond nagrada je bio i do 10 puta manji.

.

pre 7 godina

Da su istih godina i da se medjusobno kolju dok su obojica na vrhuncu, ni Novak ni Federer ne bi postigli sve sto su postigli. Federer bi realno bio jaci na Vimbldonu, Novak na AO, Federer na USO, Novak verovatno na RG, mada bi na USO i RG bili manje dominantni jedan u odnosu na drugog, masterse bi delili, prvo mesto takodje, tako da bi zavrsili karijere sa mnogo manje titula nego sto ce zavrsiti.
Naravno, Rafa na vrhuncu bi ih obojicu mlatio na sljaci, ali titulu van sljake ne bi gledao.

Mujo

pre 7 godina

Bili jednom u jednom avionu jedan Englez, jedan Bugarin i Francuz... jeli, i jedan Srbin... Pera. E, sad, ja ovaj, ne znam baš kako je to sve išlo po redu, samo na kraju Srbin je bio najpametniji i sve je nadmudrio.

Душко Јевтовић

pre 7 godina

Велика је радост коментарисати освајање четврте грен слем титуле заредом, што је Новаку Ђоковићу успело као тек трећем тенисеру за више од 120 година!
Зато, ево само једног запажања у вези његовог изгледа.
На Новаку је све као саливено!
Мајица, кратке панталоне, патике, његов став и покрети, показују идеалног тенисера, коме се нема шта додати ни одузети. Подсећа на статуту Микеланђеловог "Давида" - оваплоћено савршенство.
Погледајте било ког другог тенисера док игра против њега: дрес му виси, делује трапаво, недостаци му избијају у први план, чак и кад добија поене, јер у поређењу са Ђоковићем личи на рекреативца који слободно поподне користи да испуни време омиљеном забавом.
Новаков изглед је спољашњи израз његовог унутрашњег склада и пронађене равнотеже. Самодисциплина и сигурност су последица љубави којом је испуњен и којом је окружен.
Он зрачи добром вољом и намерама и то гледаоце не оставља равнодушним. Ма колико имали предрасуда према Србији и Новаку Ђоковићу као Србину, и они примећују да његов успех има дубље разлоге и да се не исцрпљује у тренинзима и жељи за победом.
Хвала Ти Новаче и желим да Те Свети Дух никада не напушта.

dušan

pre 7 godina

U tenisu, kao i u svakom sportu postoji jako puno parametara. Elem suština je, hteli mi to da priznamo ili ne, da je najbitniji broj nedelja na prvom mestu, ukupan broj pobeda na ATP-u, broj titula, i naravno GS titule. Neko ko je na zalasku karijere, recimo može da izgubi od nekog klinca prvi i jedini meč i mi ćemo, po nekim stručnjacima ovde, reći ovaj je bolji jer ima bolji medjusobni skor, ili zaradio je više novca, a recimo pre 20-tak godina, kada se isto tako igrao tenis, fond nagrada je bio i do 10 puta manji.

lucky

pre 7 godina

Po meni je vaznije iamti sva 4 gs u istoj godini, ej u istoj godini, sto niko do sad nije uradio nego biti prvi na mjestu broj 1. Pa bio si prvi toliko dugo i nisi uspio da sve osvojis, pa zar je toliko tesko? Nego sta nego je tesko!
(O, 6. jun 2016 20:29)
Nema ni Nole sva 4gs u istoj godini..

.

pre 7 godina

@anica
Pa gde si anice, odavno se nismo prepirali ti i ja!?
Ne vredjam ja, uglavnom odgovaram na uvrede, kako kad. Pa ne znam sad bas sta je za pohvalu, a sta nije. Kakav je to vakuum iskoristio Federer? Od 2003 do 2011 16 GS, to ti je anice najbolji niz u istoriji tenisa. U istom periodu preko 20 uzastopnih polufinala, od AO 2005 do RG 2010 samo 2 puta nije igrao u finalu GS, 8 godina bez prekida medju najbolja 2 na svetu, uglavnom na prvom mestu...7 Vimbldona, 5 USO, 302 nedelje prvi. Domaci zadatak za SVE tenisere.Nemoj da pricamo o vakuumu, Rafa drugi teniser od 2005, GS sampion od 2005, Agasi bio mladji nego Rodzer danas, Safin i Rodik (isti oni koji su se poigravali sa Samprasom, Agasijem i Djokovicem) na vrhuncu, Djokovic, Davidenko, Del Potro, Marej, Gonzales. U tom vakuumu neki danasnji velikani nisu mogli da se izbore za titule, samo su Federer i Nadal dominirali.
A pitanje je kako ce se u buducnosti komentarisati ova konkurencija u kojoj je Federer star i povredjen, Nadal povredjen, a GS osvajaju Vavrinka, Cilic i slicni. Mozda i to bude neki vakuum? Zamisli neko kaze 2020, Djokovic od 2016 osvojio "samo" 5 GS! Nki nagijac Tima ili Kirgiosa, Zvereva?
Sta ce biti mi ne znamo, a sta jeste znamo, Federer je na vrhu, Djokovic ga juri, videcemo sta ce biti.

viscaelbarca

pre 7 godina

djokovic je u rasponu od pocetka svoje karijere do 2014 uzeo 6 grand slamova...nakon povrede murray-a i nadala 2014 djokovic je za nepune 2je godine uzeo jos 6 gs titula...
mislim niko nije kriv njima sto su se povrijedili i sto su federera u medjuvremenu stigle godine i takodje povrede ali djokovicu je stvarno konkurencija mnogo slabija nego sto je prije nadalu bila a to se najbolje vidi po protivnicima koje dobija..
meni je djokovic bolji teniser bio prije posebno 2011 nego sto je danas..mislim da bi on sam uzivao u pobjedama nad rafom i fedexom u vrhunskoj formi nego sa slabasnim andyjem,berdihom i nishikorijem

.

pre 7 godina

@MD
Novak Djokovic je 2010 imao 23 godine i porazio ga je jedan Melcer u cetvrtfinalu RG. Samo nekoliko meseci pre Novakove 2011. Objasnjenje? Desava se.

.

pre 7 godina

@dare slovenac
Glupost. Federer je 13 GS osvojio u periodu u kojem mu je glavni rival bio Nadal, a od 2007 tu je i Djokovic kao 3 na svetu sve do 2011 kada ga je i prestigao. Dakle, duze su mu rivali bili Nadal i Novak nego Rodik i Safin.

Tennisman

pre 7 godina

Kada se procita tekst, svi su u fazonu "Uopste se ne postavlja pitanje ko je najbolji,pa naravno Nole ", ali ovde su navedeni samo rekordi koje Nole drzi a kada bi stavili u tekstu i rekorde koje drze Nadal i Federer tek tada bi mogli uporedjivati ko je bolji.

.

pre 7 godina

@Petar
I sta sad? Moze da osvoji 20 GS, naci ce se neko kao ti ko ce reci da je osvojio sve u konkurenciji matorca koji ima 17 GS jer je igrao u eri matorog Agasija i Rodika. Ili ce takvi kao ti pircati kako je imao samo povredjenog Nadala i leprsavog matorca kao konkurente. Omalovazavajuci Federera omalovazavas i Djokovica, samo nemas mozga da to ukapiras posto ne vidis dalje od nosa. Ako je RF najuspesniji jer je osvajao protiv Rodika i Agasija (a toi nije istina, glavni rival bio Nadal pa Novak), onda ni Novak nije nista narocito jer je osvajao protiv istog tog Federera. Znam da ne kapiras, nadji nekog inteligentnog da ti objasni. Ako omalovazavas njegove protivnike, omalovazavas i njega samog. Takvi kao ti kazu da je Novak velik jer je osvajao sve protiv RF i Nadala, a onda njih popljujete jer nisu nista narocito, osvajali u losoj konkurenciji.
Ako je tvrdoglavost zaista energija glupaka, ti si onda pun energije.

Borky

pre 7 godina

Ako osvoji kalendarski gs (a ja sam ubjedjen sa ce to ove godine osvojiti) bice najbolji u istoriji bez obzira na gs totule i nedelje na vrhu.Za sad je jos uvijek Federer najbolji(nazalost).

Danilo

pre 7 godina

Ima tu još nekih Noletovih prednosti u odnosu na ovu dvojicu, a i sve ostale igrače!
Nole je čovek koji je zaradio najviše novca od nagrada, jedini igrač koji je dobio 8 od 9 ATP 1000, jedini koji je u jednoj godini osvojio 6 ATP 1000 titula.
Nole je jedini igrač koji je igrao 18 uzastopih GS i ATP 1000 finala.
Nole ima najbolji procenat uspešnosti i na GS-ovima, i na tvrdim podlogama u istoriji.
Sasvim je izvesno da će po broju nedelje kao broj 1 preteći Fedexa jer mu je potrebno još samo dve godine što znači da bi do 31. rođendana već bio tu.
Realno, Nole u sledeće 3 ili 4 godine može da osvoji tih 5 GS-ova ali i bez toga već je jasno da je on GOAT, samo ako odigra još jednu ovakvu sezonu.
P.S.
Imali smo divnu priliku da gledamo Bolta, najvećeg atletičara u istoriji i Mesija, verovatno najboljeg fudbalera u istoriji.
Sva trojica su 1987. godište!
Slučajnost,ha?

Sir Giles

pre 7 godina

Čovek je sjajan teniser, jedan od najboljih, i to je to. Šta se primate k'o da vama ide u džep? Uživajte dok traje. Zar je važno da li je najbolji u istoriji? Šta to dokazuje? Kakve bilo ko od vas ima veze sa tim? Jedan više nego uspešan Srbin u moru mediokriteta.

Haahhaha

pre 7 godina

koja ste vi komedija, ajde bre navijamo za Novaka svi ali nemoj da lupetate . samo gledate sa nase tacke gledista. ima Novak jos 5 ovakvih turnira da osvoji da stigne najboljem pluss da ima srece da Federer ne uzme nista- pita se i on nesto. Nerealni ste totalno

Рајко Четник

pre 7 godina

Срећа Ноелтова и Надалова што се појавила техника за ауте ( Хок Ај). Ми који пратимо тенис више од 10 година сећамо се како су Федереру додељивани поени и када су његове лопте биле и 5 центиметара у ауту али су судије како линијске тако и главни ћутали јер се није смело против федерера судити јер је он имао статус Бога.
На сву срећу времена ус се променила.

milan

pre 7 godina

bice on najbolji u istoriji po svim navedenim brojkama za dve godine,taman mu toliko treba za jos 6 slemova i 102 nedelje,zivi bili pa videli....

SPIDER

pre 7 godina

Novak ima dovoljno vremena da stigne sve Rogerove brojke. Ali sta cemo sa magijom...
I Lebron je vec sada bolji od MJ-a u mnogim parametrima, ali...

miki7878

pre 7 godina

ovo što ću napisati niko neće da uzme u razmatranje. rodzer je 5 godina bio bez ikakve konkurencije i uzeo nekoliko GS. pa se rafa pojavio, i njih dvojica su se klali kroz celu karijeru do pre 2,3 godine. u medjuvremenu od pojave nadala ubrzo se pojavio i novak. koji iskreni da budemo vec 2,3 godine nema konkurenciju i nauzimao se GS. ako bolje pogledate videćete da je rafa imao u karijeri ubedljivo najtežu konkurenciju i pri tom uzeo 14 GS. nikad nije bio "sam" na turu. za razliku od ove dvojice. da je imao taku situaciju uzeo bi 20 GS. al neverovatno je kako nijedan "poznavalac" tenisa ili kolumnista to ne vidi. nego svi gledaju konkurenciju koju su imali rodzer i novak. razmislite malo....

Petar

pre 7 godina

Takođe završni turnir u Londonu gde igra samo 8 najboljih.
Novak ima 5 trofeja, Federer 6, ali Rafa je na 0.
Konkurencija je takođe važna. Novak i Nadal su imali mnogo teže protivnike od Federera.

Branko

pre 7 godina

Djokovic postavlja rekorde, u sigurno najzescoj konkurenciji u istoriji tenisa. Federer je imao dobar period u karijeti gde nije imao ovakvu konkurenciju i mnoge titule je osvajao protiv dosta slabijih igraca.... Neka je zdravlje uz Novaka pa ce pred kraj 2018-te preci i Federerove brojke.

mahir

pre 7 godina

Federer nikada nebi osvojio RG da Soderling nije eliminisao Nadala u cetvrtfinalu, dok je Nadalova titula na AOu cista omaska, dok sa druge strane Noletu niko nista nije poklanjao, naprotiv u mnogim situacijama imao je brojne prepreke sto subjektivne ( nekorektna publika ), sto objektivne ( vremenski uslovi ), tako da svaki njegov GS, Masters, vrijede za nijansu vise.

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

Ajde malo da izadjemo iz ove euforije i da probamo realno da sagledamo stvari. Mislim da Federer i Nadal vise ne mogu biti ozbiljna pretnja Djokovicu. Federer ima 35 godina i krenule su povrede, on na turnirima u tri seta vise nema sanse i pored stila igre koji zahteva malo napora. Nadal koji je godinu dana trazio formu opet se povredio, opet mora ispocetka, a ima vec trideset godina, sumnjam da ce biti onaj stari. Mladi koji stizu mogu tek za par godina da dostignu nivo kako bi osvajali velike turnire. Znaci glavni rivali su Marej, Vavrinka, Raonic, Nisikori, Tim..... Sad pitanje, koliko Djokovic moze da traje? To niko ne zna. Neki tvrde 5-6 godina sto po meni nije realno, mozda bi mogao da igra jos toliko ali ne na ovom nivou. Moje misljenje je da je on sad u zenitu, da ce 2016-ta biti odlicna, da ce i 2017-ta biti u njegovom znaku ali ne bas sjajna kao ova sada. 2018-te ocekujem da neko drugi stupi na scenu, ne kazem da nece biti titula, ali ne u ovom broju i ne toliko bitnih. Sve to pod uslovom da ga povrede zaobidju. 2019-te Novak ce imati 33 godine, i ne mozemo ocekivati da se krece kao sada, ni refleks koji je bitan za njegov ritern vise nece biti isti, a to su glavne vrline u njegovoj igri. Moja procena da ce Novakove brojke izgledati ovako: 15-18 GS, 250-320 nedelja na p.m., 35-40 mastersa, 80-90 titula, oko 1000 pobeda u karijeri.

WoodyWoodpecker

pre 7 godina

>> GOAT листу можете видети овде:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/edit#gid=0

A naslednika GOAT Liste, Ultimate Tennis Statistics, mozete videti ovde:
http://tennis-strangeforest.rhcloud.com/goatList

Btw, Laver ima 29 uzastopnih GS pobeda (http://tennis-strangeforest.rhcloud.com/record?recordId=GrandSlamWinningStreak), jer je '70 preskocio AO i RG a na Wimbledonu '70 zabelezio 3 pobede pre nego sto je izgubio.

mico

pre 7 godina

Istorija se pise, krenulo je prosle godine saputanjem, glasine su sad sve jace i jace, do 2020. i Novakove 33. godine ocekujem da sve to preraste u jedan urlik, THE GREATEST TENNIS PLAYER IN HISTORY FROM SERBIA, NOVAK DJOKOVIC!

kajlo ren

pre 7 godina

Svi pricaju o 4gs titule u nizu, a niko ne spominje jedan isto veoma bitan podatak, Novak je sve 4 titule osvojio protiv drugog nosioca na turniru. W2015 i USO2015 protiv tada drugog Federera, AO i RG 2016 protiv sada drugog Mareja.

Đole

pre 7 godina

Odlučiće Rio. To je sasvim izvesno poslednja šansa Federera, a verovatno i Novakova da osvoji zlatnu olimpijsku.
Nadala (na žalost, moram da kažem) niko i ne računa kao kandidata za najvećeg jer je svojim ogromnim i nepotrebnim požrtvovanjem skratio sopstvenu karijeru za nekoliko godina.

Ukoliko Novak osvoji zlato u Riju, Federer će zauvek ostati najviše drugi.

anica

pre 7 godina

Puno Vam hvala na ovome.
Bicu najiskrenija...Federer je jos uvek najveci igrac svih vremena statisticki, iz postovanja to kazem...u odnosu na GS trofeje koje ima i nedelje na prvom mestu, kako god ih osvojio, to je zabelezeno. Respekt za 7 Vimbldona.
Ako gledamo sa druge strane..nacin na koji je Federer uzimao GS trofeje nikako ne mogu biti laksi od Novakovog puta, i sve ovo nabrojano izdvaja Novaka.
Mislim da je Novak kompletniji teniser od Federera, iako Federer igra lepsi tenis za oko..ali opet to nije presudno jer se gleda rezultat.
Svako ima svoje misljenje, i tih rasprava ce uvek biti, jedno je sigurno Novak je visoko podigao lestvicu u ovom sportu, preko jednog Federera i Nadala, i ima sansu uz sva cetiri slema ove godine, Olimpijadu, da se zaista izdvoji, po meni, ako to uradi prestace sve price.
Volim te Nole, uz tebe do vecnosti!
Predivni gospodine...ponosni smo svi na tebe!

.

pre 7 godina

Bas zato sto svako ima jake argumente na svojoj strani ne moze se jedan izdvojiti kao najveci ikada. Bez obzira koliko ko od njih jos osvajao. Jednostavno, oni su trojica najboljih u istoriji i ne bi to bili da nije bilo ove druge dvojice.

Nislija

pre 7 godina

Ne treba trčati pred rudu, za dve godine siguran sam da će mnogi isticati Djokovića kao najboljeg u istoriji, ali treba biti strpljiv sa tim.

Ni GOAT lista, ni broj međusobnih duela nisu toliko merodavni kao što su broj gren slem titula i broj nedelja na prvom mestu.

Djoković je već sada, manje-više, osigurao da bude prvi bar još godinu dana, ako to uspe i do sredine 2018. onda će zvanično i pretići Federerove 302 nedelje koje jedino može da sustigne osvajanjem novih gren slem titula.

Budimo strpljivi sačekajmo da prodju dve godine kada, ako ga zdravlje i motivacija posluži, može pretići sve konkurente za najvećeg svih vremena.

mister mister

pre 7 godina

Pazi ovako,samo zdravlje da ga posluzi i fokusiranost,covek ce da dostigne 302 nedelje!A ukoliko bi ove osvojio OI i Sinsinati(mozda i preostala dva GS sto nije nemoguce) verovatno postaje najbolji.Jer je osvojio sve u tenisu aloooo.Ne volim ovako da pricam,neka igra pa kako bude ali covek je najozbiljniji za GOAT.

miso

pre 7 godina

covece,on je 26 puta pobedio Nadala,ne znam da li neko drugi ima vise od 10 pobeda. Federer ima samo 10 pobeda protiv Nadala ako se dobro secam,ostali ni toliko.

.

pre 7 godina

@goran
Ma jasno, vise GS i nedelja na prvom mestu, skroz nebitne kategorije. Sta vredi 17 gs kad imas jednu pobedu manje u medjusobnom skoru!? Ne vredi ni 5 godina NEPREKIDNOG boravka na prvom mestu, 89 titula, 7 Vimbldona, nista to ne vredi, tu si ti da objasnis kome ponestaje argumenata.

Seljačina par ekselans

pre 7 godina

Nikad se ne zna šta se može dogoditi u budućnosti...svi govore kako će Novak osvojiti sve 4 velike titule ove sezone, kao da je to kao popiti čašu vode. Otkud mi znamo da li bi Đoković osvojio Vimbldon prošle godine da je osvojio RG?! Možda bi došlo do psihičkog i emotivnog pražnjenja i možda bi rano ispao...otkud znamo da se to neće desiti ove sezone?! A možda se desi da naleti na nekog snažnog servera koji ima svoj dan, a trava je pogodna za takve igrače. A ove godine, u projektovanom finalu bi Nola čekao Marej, koji pred svojim navijačima može biti opasniji od Federera.

Nesa iz Beograda

pre 7 godina

Niko nije napisao da se broj 1 na listi nije ovako racunao kao sad. Pre 10ak godina nisu se branili poeni kao sad nego su bile " kompjuterske liste" i sigurno da je morao da brani poene Federer ne bi bio 302 nedelje na vrhu. Sto se tice RF on tesko da ce vise osvojiti GS, mozda neki Masters ali i to tesko dok ce Nole da ide na preko 40 Mastersa i najverovatnije 20ak GS-a a 302 nedelje su tu, jako blizu. Nema nikakve dileme da ce Nole biti najbolji po svim parametrima samo Boze daj zdravlja da se ne povredi
Ako neko misli da nece slobodno nek predlozi u sta da se kladimo?!

O

pre 7 godina

Po meni je vaznije iamti sva 4 gs u istoj godini, ej u istoj godini, sto niko do sad nije uradio nego biti prvi na mjestu broj 1. Pa bio si prvi toliko dugo i nisi uspio da sve osvojis, pa zar je toliko tesko? Nego sta nego je tesko!

danijel

pre 7 godina

cestitam! i ako ne navijam za tebe jer nisam izbsrbije ali si posteno osvojio!!!

grwota bi bilo da nisi osvojio gs kad ai jedan od najbolji ikad..

Cole

pre 7 godina

Djokovic je pobedio Nadala na Roland Garosu!!!
(Milos, 6. jun 2016 20:03)

Nisi lepo pročitao,
i ja sam u prvi mah to pomislio.

Pročitaj ponovo (odnosi se na Federera).

...Federer je takođe Đokovića pobedio na sva četiri Gren slema, ali nije Nadala na Rolan Garosu, a Nadal nije pobedio Đokovića na Australijan openu...

šta ti dečko radiš

pre 7 godina

Kada budu sva trojica završili karijere, lista će izgledati ovako:
1. Novak Đoković (najviše Gren Slemova, Mastersa, završnih Mastersa, broj nedelja na prvom mestu, itd..)
2. Rodger Federer (drugi po broju GS i nedelja na prvom mestu)
3. Rafael Nadal/Pit Sampras (treći po broju GS), uz ogradu da će Nadal ostati broj jedan po broju Rolland Garrosa (9)

Onda slede svi ostali. A Andy Murray će ostati upamćen kao hroničar vremena u kojem su igrali trojica najvećih i biće gost po raznim emisijama u kojima će pričati hvalospeve o ovoj trojici, i o tome kako mu je bila velika čast da igra u njihovo vreme.

Petar

pre 7 godina

Mnogi će reći nema 17 GS titula.
Ako Novak za 3,4 godine osvoji 18GS, reći će da nije igrao lepršavo kao Fed.
Ako bi Novak sutra počeo da igra jednoručni bekend, da svaki drugi viner bude kroz noge, iza leđa, da udara voleje zatvorenih očiju; reći će da je to zato što je konkurencija slaba.
Da je igrao u vreme Rodika i matorog Agasija, i da je osvojio sve, rekli bi i tad da je slaba konkurencija. Da je igrao u vreme Samprasa i da je završio karijeru sa 20GS - kazali bi da je imao samo Samprasa kao jedinog pravog protivnika.
Da je igrao u vreme Lejvera i da je osvojio 45 GS trofeja govorili bi kako je to bio smešan tenis sa drvenim reketima.
Znači UVEK će mazge naći nešto, bez obzira kakav uspeh napravi.
To je kao da pokušavate da objasnite mravu kako da napravi Ferari.
Valjda je zato Satre rekao; ''Tvrdoglavost je energija glupaka''.

dare slovenac

pre 7 godina

jako bitno je da je Novak, igrao u vreme Federera, Nadala.. Roger je glavninu uspeha osvojio u vreme Roddicka i Hewitta(teniski vakum posle Samprasa i Agassia)

ekspert

pre 7 godina

Od pomenute trojke Novak je najbolji(najbolji u medjusobnom skoru. 11 gs protiv igraca koji su osvajali gs titule); Roger igra najlepsi tenis a Rafael jednostavno kralj sljake.A o broju gs i broju nedelja je glupo pisati jer pomenuta trojka su jos aktivni igraci.

Гавра

pre 7 godina

Новак ће по мом мишљењу бити најбољи по свим статистикама кроз две - две и по године, и нико никада га неће стићи.

O

pre 7 godina

Svi oni zajedno imaju stotine i stotine nedelja ako ne i hiljade i hiljade na prvom mjestu, a niko nije osvojio sto je Nole osvojio i zato i treba da se zove Nole slem, i zato i jeste najveci pokazatelj ko je najbolji svih vremena. Poz

srle

pre 7 godina

Novak je vec sada najbolji u istoriji. Zaista odlicna analiza i statistika. Ostalo je da Novak ima strpljenja kao i do sada, potrebno mu je tih 5 gren slemova, 100 nedelja na prvom mestu i to je to. Kada se pogleda unazad, posle US Opena 2010 i poraza od Nadala, Novak je mnogo zaostajao za Federerom. Skor je bio 16-1 u broju osvojenih gren slemova u korist Federera. Sada je sve drugacije, Novak je kompletirao sve gren slemove i bice mu mnogo lakse da stigne Federera po broju osvojenih titula.

dino

pre 7 godina

Jos jedan podatak Novakove dominacije: Kada je Novak osvoio svoj prvi masters 2007 godine, Federer je imao 14 mastersa. Od tada , Federer je osvoio 10, a Novak 29 mastersa. Slicno je i sa Nadalom .Nadal je do prvog Novakovog mastersa imao 9 osvojenih mastersa. Od tada Nadal osvaja 19, a Novak 29 mastersa. Ovaj podatak potvrdjuje Novakovu dominaciju na masters turnirima. Ista situacija je isa G.S. turnirima. Kada je Novak osvoio prvi G.S. , Federer je imao 12 ovojenih G.S. turnira. Od tada je osvoio 5, a Novak 12. Isto je i sa Nadalom. Kada je Novak osvoio prvi G.S , Nadal je imao 4 G.S. , a od tada je osvoio 10, a Novak 12 G.S. Ovi podaci govore koliko je Novak dominantan u eri Federera i Nadala.

Goran

pre 7 godina

Novak nije imao srece u nekim GS finalima i polufinalima, u mnogo vecoj meri od Nadala i Federera. Mogao je vrlo lako da ima bar 2 titule vise dok je Nadal trebao da ima 1-2 titule manje jer ima 20 GS pobeda manje od Novaka. Ima znacajno manje i polufinala i cetvrtfinala na GS turnirima od Novaka a cak ni u finalima nije bolji.

bogoljub

pre 7 godina

Nije Jordan bolji od Braynt a za jednu titulu. I nije Messi gori od Maradone zbog nedostatka titule SP(diskutabilno ko je tu bolji).
Tenis se promenio posebno poslednjih par godina. Vise nema klinaca dobrih jer je postao gladijatorski mnogo vise. Nadal je sa 19 imao GS, 5 mastersa, Novak sa 20 finale GS, masters konstantnost dobrih rezultata, npr.Berdych je imao masters u tim godinama, Murray..danas nemamo igraca ispod 25 koji je konkurentan. Thiem ima 23 godine. Vidite sta je Nole ili Nadal vec imao u 23 godine. Ne bih rekao da je nefostatak talenata jer jednostavno bar bi se pojavio jedan iole dobar. Nekad su igracima krace karijere trajale. Pa Becker i Edberg su vec u 30 bili penzioneri i to zesci.
I sam Novak je izjavio da se mnogo promenilo od osvajanja njegove australije 2008.god i 2011, 2012. Voleo bih da mi neko objasni zasto ovo.
A ko je najbolji ikada stvarno je nezahvalno. Meni se ne svidja npr.uopste kako Nadal igra, a nesporno je fenomenalan i nikada ne bih rekao da je najbolji ikada ili da je cak bolji od Edberga npr. Da nije imao tri puta velike pauze zbog povrede pitanje kakav bi raspored titula, gs bio..ali ne bi.mi promenilo misljenje o njemu.
Ipak na ovim komentarima vidim svi.fenomenalno poznaju tenis i bas prate i glupo je na osnovu statistika prostih dokazivati ko je najbolji. Tezina najveca u sportu je odrzati kontinuitet tako da su fenomenalni njih trojica, ali i Borg i Sampras, pa i Agassi.

danix

pre 7 godina

Najbolje je ovo sto je autor rekao da Novak,Fedex i Rafa jos nisu zavrsili karijeru,medjutim,realno je ocekivati da se samo od Novaka ocekuje da u narednom periodu osvaja GS-ove,Masterse !000 i zavrsni Masters.
Nijue napomenur Zavrsni Masters u Londonu,Fedex ima sest osvojenih,Novak pet,a rafa ni jedan.
Dakle,tacno je da Novak dominira u mnogim statistickim podacima,ali Novakova potpuna pobjeda ce doci u momentu kada osvoji makar 18 GS i predje granicu od 302 sedmice na celu ATP.
Tada ce Novak zatvoriti usta cak i Vilanderu.
A,mislim da na Novakovo krunisanje najveceg tenisera medju najvecim necemo dugo cekati.

.

pre 7 godina

Treba sacekati kraj karijere pa videti. Po nekim brojkama je on bolji, po nekim drugim Federer. Na kraju ce se videti ko ce biti bolji u vise kategorija. Djokovic ima vise uzastopnih pobeda, Rodzer ona silna uzastopna finala, polufinala, Novak masterse, Federer GS, Novak skor, Rodzer nedelje na prvom mestu. Takodje, procenti ce se videti tek kada broj meceva bude priblizan, ovako ima manje smisla.
Na kraju ce svejedno biti dvojica najboljih u istoriji, Nadal nije u toj kategoriji jer je ipak previse jednostran, sljaka je njegova ostalo ne.

Novosadjanin.

pre 7 godina

Danilo,

nije slucajnost, nesto se desavalo te 1987 god, evo na mom fakultetu generacija 87 god nije normalna, toliko uspesnih ljudi da to nije realno...

Dr Agan

pre 7 godina

mali jedan drugog, kao i mnogo drugih kvalitetnih igraca u svoje najbolje vreme, dok Djokovic evo dve godine nema apsolutno nijednog koji moze da ga ugrozi. I kako vreme ide, situacija je jos i povoljnija po njega. Bilo koji od ove dvojice (Fed-Nad) da je u ovakvoj situaciji, jednako bi dominirao. Cak i ovakvi Federer i Nadal bi prasili danasnju Djokovicevu konkurenciju i to ce potvrditi cak i najzagrizeniji bot.
(Mikii, 06. jun 2016 22:06)


O cemu pricas?Nole je obojicu usio u medjusobnim duelima

aleksandar

pre 7 godina

ljudi,crta se podvlaci posle OI 2020-e,mozda I kasnije,relao sam to milion puta.do tada cemo se nervira ti,lupati o sto,gristi nokte i prste,ali ce Boze zdravlja vredeti

Svete

pre 7 godina

Ne znam da li ljudi razumeju da ova pobeda od juce vredi mnogo vise od jedne GS titule zbog cinjenice da je cetvrta u nizu, da je to ta cuvena 28.pobeda koju Federer nikako nije mogao da dohvati, a kada bi se Federeru oduzeli rezultati iz prethodnih 6 godina svasta zanimljivo bi se tu videlo.
Federer je malo posustao u Djokovicevim godinama i sledece sezone takodje,tek se kasnije podigao na visi nivo dok Djokovic konstantno igra sve bolje i zrelije...
Stize ga Djokovic po APSOLUTNO svakom mogucem parametru ,vec ovako 6 godina mladji ga je pretekao po broju masters titula, do kraja godine ce po 5 puta zavrsiti sezonu kao najbolji itd itd ,a Nadala je Djokovic vec sada svakako preskocio !

MD

pre 7 godina

Rodzer Federer je 2010. imao 29 godina i u 1/4 finalu Wimbledona ga je izbacio jedan Berdih, koga jedna ekipa ljudi ovde proglasava losim teniserom u odnosu na neke od ranijih godina. Voleo bih da cujem objasnjenje za takav poraz u 29 godina.

Svete

pre 7 godina

(., 7. jun 2016 12:58)

Djokovic je vec dosta blizu Federeru a ova titula vredi mnogo vise od jednog slema, steta sto toga nisi svestan.
Koji su ti igraci koji su igrali protiv Federera u njegovoj najuspesnijoj 2006 godini, navedi mi ta imena ?
Federerov bivsi trener je govorio kako je Federer igrao u slabijoj konkurenciji, sta mislis ko je blize istini ti ili on ?

MSquared

pre 7 godina

Kako ljudi lupetaju o slaboj konkurenciji za Novaka boze svasta... Pa Novak je od 12 GS titula koje je uzeo morao da u 11 pobedi ili Mareja ili Nadala ili Federera u finalu. Samo jednom je igrao protiv Conge... Ako to nije najtezi finalni zreb ikada ja stvarno ne znam sta je... Boze svasta zaista...

anica

pre 7 godina

Da, za sve je kriva pesma..."doslo vreme, izdaje me snaga"...od tada se ne posvadjasmo, ocigledno si skapirao poentu.
Sa jedne strane mladi Novak i Nadal, sa druge strane Agasi i ostali... ne omalovazam, ali to su smesni teniseri u odnosu na ovaj tenis danas koji je gladijatorski...sve njih bi Marej pojeo za dorucak zapamti.
Nije za pohvalu sto je stariji 6 godina od Novaka a nema neku veliku razliku u trofejima da kazem da se izdvojio od Novaka kao najbolji u istoriji. Zivi od stare slave, i Novak ima 6 AO. Mozes ti da pises sta god zelis, cinjenica je da se nije snasao sa Novakom i Rafom, ne govorim ja o njegovom broju slemova vec o protivnicima, ne omalovazavam njegove rezultate, najtrofejniji, ali da je prenapumpana karijera...jeste. Pogledaj statistiku karijere, ti si pametna osoba, lako sve skapiras.
Ne pada nista sa neba vise moja tacko, mora da se radi, ako se hoce napredak..eto, videli smo prosle godine na Vimbldonu, Us open, ove godine AO, ne videsmo na RG nije mu bitan turnir, ali imamo priliku sada na Vimbldonu da se uverimo jos jednom ko je bolji.
Filipusis, Rodik, Hjuit, Safin, Agasi, Bagdatis, Gonzales...o cemu vise da se prica.
Gem set mec...Djokovic. Cao, dovidjenja.

zoran ivkovic

pre 7 godina

zaista nole je jedan od najvecih tenisera u istoriji . sjajan teniser zaista ! bilo je zaista tesko u doba federera i nadala dostici prvo mesto . federer bio na vrhu karijere i igrao sjajno ,takodje nadal bio sjajan posebno na sljaci . uspeo je djokovic da ih prestigne i ostavi iza . nole sada igra sjajno a federer i nadal opadaju . federera muce godine a nadala povrede . nole je konstantan i igra zaista stabilno . da li ce prestici 17 grendslem titula rodzera ne znam ,nadam se da hoce

Djole

pre 7 godina

Zivimo u eri sigurno 3 najveca tenisera svih vremena. Uzivajmo dok jos traje, pa cemo kada svi oni zavrse karijere polemisati o tome ko je najveci. Buducnost ne djeluje nimalo optimisticno osim par imena, izdovojio bih medju svima samo Tima. Novak ima sigurno jos 3 godine top tenisa, zato uzivajmo i divimo se, nadam se buducem najvecem.

branko

pre 7 godina

Dolazim iz Slovenije juce smo slavili 1 rodjendan mojoj cerci kod rodbine u Srbiji ja sam morao da se izvinim gostima,NOLE hvala ti do neba.

anica

pre 7 godina

(Seljačina par ekselans, 6. jun 2016 21:22)
Ocigledno da ne znate kako Nole razmislja, kakvo bre zasicenje?
Ovo mu je samo dodatni motiv, ova godina je krucijalna za sve..sto se tice servera, ne brinu me zbog Novakovog riterna, kad je prosao Andersona sa 40 asova i pobedio, na US openu pored onolike halabuke i nekulture, protiv SImona na OZi openu je imao 100 gresaka, i izlazio kao pobednik, sve to samo vise budi adrenalin i strast...nema tu sta vise da se prica, sve je jasno! Sto su uzeli, uzeli su! Moze na mastersima da se batrgaju, dobiti Novaka na GS u 3 seta je rovovska borba.
Generalno Noletova serva je bila malo losija na Roland Garosu, ali je sigurno sljaka doprinela tome, na travi ce biti sve bolje.
Prvi dan Vimbldona, 27.jun, Nole otvara turnir prvi...jedva cekam da vidim predivnu travu, mnogo volim Vimbli.
Kragujevac ceka 13GS.

goran

pre 7 godina

kako federistima svakog dana ponestaje argumenata, bolji medjusobni skor im izbili iz ruke, vise mastersa isto, sva 4 gs rf nikad nije drzao u rukama... sta im je jos ostalo vise gs titula i nedelja na prvom mestu, dakle imaju tacno jos dve godine da se bar za to drze :)

Fx

pre 7 godina

Postoje neke statistike koje niko ne pominje, a bićemo svedoci narednih tri-četiri godine kako će Nole da ih popravlja, a bogami neke i da nadmaši. Recimo:
Najviše dobijenih mečeva u karijeri:
1. Konors 1.247
11. Nole 728
Najviše GS dobijenih mečeva:
1. Federer 302
2. Nole 221
Procenat pobeda
1. Borg 83,07%
2. Nole 83,01%
Procenat pobeda na GS
1. Borg 89,81%
3. Nole 86,67%
Broj titula
1. Konors 109
6. Nole 65
Broj finala
1. Konors 163
8. Nole 92
Broj GS finala
1. Federer 27
2. Nole 20
I vrlo interesantan podatak koji niko ne pominje, broj nedelja na mestu broj jedan na kraju sezone:
1. Sampras 6
4. Nole 4

Sve te statistike upravo potvrđuju da su Konors i Lendl blago zapostavljeni kada se govori o GOAT. Borg, naravno, nije kandidat za GOAT jer je rano prekinuo karijeru, ali je postavio, itekako, rekorde koji podsećaju na Bimonov rekord u skoku u dalj po dugovečnosti.

Mislim da ne treba mnogo pameti da se zaključi da je samo pitanje vremena kada će Nole prestići Federera po broju GS titula i broju nedelja na mestu broj jedan.
Ali to nije toliko bitno kako mnogi tvrde. Bitno je da će u godinama koje dolaze Nole postaviti sasvim neke nove standarde, recimo broj mastersa, uključujući i osvajanje svih devet, pa će po završetku karijere biti ne samo GOAT, nego će neke statistike biti dugo vremena nedostižne, upravo kao što sad izgledaju neke Konorsove. Nedostižne za sva vremena.

Vuja neznalica

pre 7 godina

Liste mogu da se prave samo sa igračima koji su završili karijeru. Kada (uskoro) RF bude među njima, biće br.1. Kada Nole završi karijeru biće br.1. a RF automatski br.2. Da li ima ikog i na ovom forumu i u teniskom svetu, i među navijačima plačka i među navijačima Nadala ko još sumnja u to?
Plašio sam se samo da se RF ne povuče (ili da se ne sretne sa Noletom dovoljan broj puta) pa da njihov međusobni odnos ostane kao parametar u kome bi lokničasti bio bolji...

Orao

pre 7 godina

Najbolji su mi ovi poznavaoci tenisa koji kazu da je Novaku sljaka "najlosija" podloga a covek na njoj ima 82% pobeda, sto je 4. najbolji rezultat u istoriji tenisa na toj podlozi. Ispred njega su samo sljakasi Nadal i Borg i Mats Vilander sa ukupno 18 GS pobeda na RG ...Ako mu je igra na sljaci "losa", kakva je onda tek Lendlu, Vilasu, Agasiju, Kertenu, Musteru, Federeru, Mareju koji nemaju ni blizu takav odnos pobeda i poraza na sljaci a fantasticni su igraci na sljaci?

Svete

pre 7 godina

Ne znam da li ljudi razumeju da ova pobeda od juce vredi mnogo vise od jedne GS titule zbog cinjenice da je cetvrta u nizu, da je to ta cuvena 28.pobeda koju Federer nikako nije mogao da dohvati, a kada bi se Federeru oduzeli rezultati iz prethodnih 6 godina svasta zanimljivo bi se tu videlo.
Federer je malo posustao u Djokovicevim godinama i sledece sezone takodje,tek se kasnije podigao na visi nivo dok Djokovic konstantno igra sve bolje i zrelije...
Stize ga Djokovic po APSOLUTNO svakom mogucem parametru ,vec ovako 6 godina mladji ga je pretekao po broju masters titula, do kraja godine ce po 5 puta zavrsiti sezonu kao najbolji itd itd ,a Nadala je Djokovic vec sada svakako preskocio !

Majčin sin Siniša

pre 7 godina

Da dodam jos jedan podatak koji treba imati u vidu. Novaku sada nedostaje jedna titula Rolan Garosa i dve titule Sinsinatija pa da moze da kaze: SVE NAJVAZNIJE TURNIRE U TENISU SAM OSVOJIO NAJMANJE DVA PUTA!!!!
Ja sam uveren da ce on u tome uspeti. Najtezu stvar je juce uradio, uzeo je RG prvi put. Moze se reci da u Sinsiju nije bas imao srece (pet izgubljenih finala) ali i to ce se promeniti.
Ukoliko ove godine uzme zlato na Olimpijadi onda ce imati jos jedan izuzetno vazan argument...
Ponosan na Novakov uspeh!!!

Ђорђе

pre 7 godina

Задњи пасус објашњава зашто још није највећи. Али текст одише утиском да ће Новак за коју годину то ипак постати.

jmk

pre 7 godina

Broj nedelja na prvom mestu ce sigurno preci, Nadala i Samprasa u slemovima takodje i onda kada se sve sabere i oduzme bice najbolji svih vremena.

Dejan Ristic KG

pre 7 godina

Odlican tekst.No,jedan veoma vazan podatak je novinar zaboravio da pomene.U pitanju je jedan od najvecih podataka u tenisu: Broj godina (sezona) u kojima je teniser proglasen za najboljeg Na svetu! Na toj listi Su: Sampras 6, Djokovic 5,Federer 5,Lendl 4,... Nole ce I ove godine skoro sigurno biti opet proglasen za najboljeg,time ce preteci Federera,I izjednaciti rekord Samprasa.

Недељко Стефановић

pre 7 godina

GOAT листу можете видети овде:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/edit#gid=0

Иначе, све честитке за постигнуте резултате и тога ће свакако бити још.

qwq

pre 7 godina

Ja ne poznajem coveka, koji prati tenis, da ne misli da je novak najbolji u istoriji. Pa cak i "obicni" ljudi tako misle. On je za nas vec svetac. Radim u prodavnici, i svi komentarisu: lokane pijanice, poljoprivrednici, jedan drug sto 16 sati igra lol, nastavnim matematike, covek koji je "operisan" od sporta... I tako. Novaj je najbolji.
(TESLA org, 6. jun 2016 20:03)

To samo pokazuje da je kasaba jedno zivo bice cije misljenja namecu mediji.
Strucna analiza i konkretni podaci su nesto drugo, a to je daleko merodavnije.

VUK

pre 7 godina

@Đole.. aaaaa koja logika je da je Novaku koji je neki dan napunio 29 godina ovo poslednja šansa na OI u Riu? Isto kao i Federeru koji ima 35 godina?!?!? Novak će na sledećim OI imati 33 godine!!! Do tada ako spusti gas na 2 GS godišnje imaće 19 -20 GS i verovatno laganini odbranu zlata iz Ria.. Evo živog Jumka (još uvek) Do sada nikada ništa nisam promašio.. znači rekli smo zlato u RIU i pobamo taj A 330 koji leti Beograd - New York.. i 14 GS. Wimbldon je samo deo priprema za Rio i stizanje Nadala na USA O.

anica

pre 7 godina

Draga Tackice;
ti si se dosta promenio kakav si bio...ne vedjas vise Novaka, iznenadjujuce.
7 Vimbldona je za svaku pohvalu a tih 89 titula nije jer je pola ATP 500 250. Mogao je da roka sve te brojke kad je imao vakuum prostor, od 2007 uzeo 5 GS...smesno, ali smesno!
Zato bi se ti objasnjavao, a i ja sa tobom, kad se zna sta je na kraju sudjeno, uzivaj tackice.

Hoces Iskreno?

pre 7 godina

Za pocetak , neka osvoji Wimbledon , pa Olimpijske igre .
Za kasnije CE SE DOGOVORIMO . :D

Te 302 nedelje zvuci realno da stigne,dok 17 slemova ipak teze.
Jedina prepreka Noletu u bliskoj buducnosti ce biti mladji igraci. Marej ga mozda dobije svaki 5 susret, Rodzer je daleko od forme,a Nadala stizu povrede zbog surove fizicke igre koju je forsirao godinama.

zzbz

pre 7 godina

Dzabe sve, ako jumko kaze da nije, onda nije :).
Da je Nole neprikosnoven za mene nema dileme. 5. godina vlada svetskim tenisom, bez trunke sanse za bilo kog tenisera.
A ono sto je fascinantno za mene je skor Djokovica 9 od 11 poslednjih GS.
Ali ne zamarajmo se brojkama, uzivajmo dok traje. Pre nego sto ode u penziju, potuci ce sve moguce rekorde, a kad ode bice uspeh i 1. kolo GS nekog srpskog tenisera.

veliki strumf

pre 7 godina

Ima tu jos dosta parametara koji se mogu posmatrati, kao sto je broj zavrsnih mastersa, broj godina koje je igrac zavrsavao na broju 1 (sto je vrlo cenjen kriterijum), medjusobni skor sa igracima iz top 10, broj uzastopnih finala na ATP turu, broj uzastopnih cetvrtfinala, polufinala i finala na GS... Apsolutno po svim kriterijumima Novak ce biti najveci ili vec jeste! Od poslednjih 8 GS turnira uzeo je 6, a ja ne mogu da zamislim da od narednih 10 ne uzme bar 5 jer je neverovatno konstantan i dominantan! Prvo mesto mu jos dugo niko ne moze ni ugroziti, kamo li biti u prilici da ga prestigne (a i kad ga neko nekad prestigne, uvek ce Nole moci da se vrati). Bukvalno ce u svemu biti najbolji - jos je mlad a telo mu je u perfektnom stanju. Jos mnogo radosti ce nam priredjivati...

zex

pre 7 godina

nevidim razliku dal ce Novak osvojiti 17 ili 14gs titule ako po ovim drugim parametrima bude uspesniji. mislim da je dovoljno uradio i do sada a sada kako bude.nadam se da ce osvojiti jos 5gs ali i nemora jer je mnogo uradio.Novak je jedinstven ali su i Nadal,Federer a i Mary jedinstveni i za mene su oni najbolji na svetu.Naravno Novak je predvodnik grupe.

Tenisman

pre 7 godina

Za početak ima nešto što ova generacija nikada neće dostići - Joker Poker. Kako stvari stoje, ove godine lako je moguće da postigne Straight Flush, a možda i Royal Flush :)

pusica

pre 7 godina

Gospodo, ignorišite ove priče o povređenim i matorim ljubimcima, konkurenciji, bla, bla, itd. Pustite ove (hr)botine da ližu svoje rane u tišini. Budite samilosni.

Maja

pre 7 godina

Velika je stvar što se uopšte polemiše da li je najbolji svih vremena.
Evo ove naše trolčine nisu najbolje ni u čemu, ni u svojoj ulici. Možda su osrednji u zlobi, čak su i tu ispod proseka.

veliki strumf

pre 7 godina

Hej Mikii trolcino jedna, vecina nas te ni minusom vise ne udostojava! Ti si covek koji mrzi, ne podnosi i takve niko ne postuje. Vise ti vecina ni komentar ne procita, tvoje trovanje je totalno nebitno, davis se u sopstvenoj mrznji i samo nastavi. Zbog tebe i tebi slicnih mi je jos milije sto Novak gazi i ne staje. Celom svetu, SVAKOM NORMALNOM I NEOSTRASCENOM COVEKU je jasno ko je daleko najbolji trenutno i ko jeste, a svakako ce biti najbolji u istoriji. To sto vas nekoliko (ili jedan, samo pod 3-4 nick-a) se upinje iz petnih zila da dokaze nesto drugo i baljezga o kobajagi slaboj konkurenciji (koja nikad jaca nije bila, naravno) i drugim budalastinama - pa to cak ni Vilander ne bi progutao (p.s. a ko brani Rafi da igra i osvaja turnire?). Zato, uzivajte u svojoj zavisti, a mi cemo u Noletovim uspesima.

Mizantrop

pre 7 godina

Ahahahahahaaa hvataju se hejteri za "slamku spasa" zvanu GS i nedelje na prvom mestu, odnosno jedine dve stavke gde je iznad Novaka i Rafe. U svemu drugom ne može da se meri. Da mi je znati samo za čega ćete se hvatati kad te dve stavke padnu, a pašće neminovno, dočekaćemo i to. Pa vaš pulen nije čak ni drugi nego eventualno treći od velike trojke.
Da postavimo stvari na svoje mesto: H2H ga delju obojica, pogotovo Nadal. 4GS-a u nizu može da sanja samo. Od pojave Rafe pa onda i Novaka prestaje njegova dominacija. Najviše ATP poena što je ikad imao je 10550, daleko ispod Rafe i posebno Novaka 17k. Broj završenih godina na prvom mestu Sampras ima više od njega a uskoro i Novak. I najbitnija stavka kada pričate o "slaboj konkurenciji" je ova, u GS finalima ga Novak pere 3-1 a Rafa 6-2. Znači odnos sa konkurentima s kojim ga direktno upoređuju mu je 3 pobede i 9 poraza u kategoriji u kojoj ga najviše veličaju, pametnom dosta.

pustite komentar

pre 7 godina

Mozete ga vi u Srbiji smatrati najboljim ikada koliko god zelite, ali dok god ostatak sveta zna da je to Federer, uzalud vam to sto ste sami sebi utuvili u glavu.(samo se blamirate, 06. jun 2016 23:02)

Citaj ovo siromasni covece. Federer najtrofejni,najlepsi tenis,ali sva 4 GS odjednom!? A? Bodovi? Mastersi! Medusobni skor(da,sada kada je Fed stariji,ali i on je nabio skor kada je Novak bio nebrusen,neformiran)!? Argumenti se lagano tope,zato i sam pokusavas zadnje atome opravdanja da izvuces! Odlika sujetnih,sto Sampras,Rafa,Andy i jos puno drugih nisu. Osim velikog Federera,Vilandera,Pata Casha(teniser koliko i ja da sam trenirao)! Sve bolesno sujetni! Na njihovu zalost!!!

pustite komentar

pre 7 godina

Mozete ga vi u Srbiji smatrati najboljim ikada koliko god zelite, ali dok god ostatak sveta zna da je to Federer, uzalud vam to sto ste sami sebi utuvili u glavu.(samo se blamirate, 06. jun 2016 23:02)

Citaj ovo siromasni covece. Federer najtrofejni,najlepsi tenis,ali sva 4 GS odjednom!? A? Bodovi? Mastersi! Medusobni skor(da,sada kada je Fed stariji,ali i on je nabio skor kada je Novak bio nebrusen,neformiran)!? Argumenti se lagano tope,zato i sam pokusavas zadnje atome opravdanja da izvuces! Odlika sujetnih,sto Sampras,Rafa,Andy i jos puno drugih nisu. Osim velikog Federera,Vilandera,Pata Casha(teniser koliko i ja da sam trenirao)! Sve bolesno sujetni! Na njihovu zalost!!!

pustite komentar

pre 7 godina

Mozete ga vi u Srbiji smatrati najboljim ikada koliko god zelite, ali dok god ostatak sveta zna da je to Federer, uzalud vam to sto ste sami sebi utuvili u glavu.(samo se blamirate, 06. jun 2016 23:02)

Citaj ovo siromasni covece. Federer najtrofejni,najlepsi tenis,ali sva 4 GS odjednom!? A? Bodovi? Mastersi! Medusobni skor(da,sada kada je Fed stariji,ali i on je nabio skor kada je Novak bio nebrusen,neformiran)!? Argumenti se lagano tope,zato i sam pokusavas zadnje atome opravdanja da izvuces! Odlika sujetnih,sto Sampras,Rafa,Andy i jos puno drugih nisu. Osim velikog Federera,Vilandera,Pata Casha(teniser koliko i ja da sam trenirao)! Sve bolesno sujetni! Na njihovu zalost!!! I tvoju!

323

pre 7 godina

Za taj minus koji Novak ima se Novakomrzci i hvataju. 17 GS Rodzera i 14 GS Rafe. Kao i Rodzerov broj nedelja na prvom mestu. Ali polako...samo polako.

DulePA

pre 7 godina

Novaka jedino moze da omete neka visa sila, iliti neka povreda...ako ga to, daj Boze, zaobidje, nece mu biti ravnog na vecnoj rang listi tenisera.

Kriv ugao

pre 7 godina

Ako osvoji kalendarski gs (a ja sam ubjedjen sa ce to ove godine osvojiti) bice najbolji u istoriji bez obzira na gs totule i nedelje na vrhu.Za sad je jos uvijek Federer najbolji(nazalost).

(Borky, 06. jun 2016 20:16)

Zašto nažalost? Dobro je da ti neko postavi cilj, nešto kao domaći zadatak. Ako nemaš konkretan cilj, ne znaš ni približno koji su ti limiti jer je teško naći motiv za trku sa samim sobom. Đoković je više puta izjavljivao da su ga Federer i Nadal napravili ovakvog kakav je. Ubeđen sam da su oni zaslužniji nego Vajda i Beker. Njima takođe svaka čast, ali moraš imati materijala da bi izbrusio dragulj. Ne verujem da bi uspeli sa Kirjosom, Troickim, Gofanom... Možda s nekim lucidnim igračem tipa Monfisa, kad bi ga naterali da se maksimalno posveti.

Petar

pre 7 godina

Zaboravili ste da napomenete broj najvećih titula osvojenih od strane Novaka, Nadala i Federera.
-Novak ima 12 GS-a, 29 masters titula i 5 WTF-a. Ukupno 46 velikih titula. U proseku osvaja svaki 3. VELIKI turnir na koji se pojavi(3.15).
-Federer ima 17 GS-a, 24 mastersa i 6 WTF-a. Ukupno 47 velikih titula. U proseka osvaja svaki 4. ili 5 veliki turnir na koji se pojavi(4.35).
-Nadal ima 14 GS-a, 28 mastersa. Ukupno 42 velike titule. U proseku osvaja svaki 3. ili 4. veliki turnir na koji se pojavi(3.50).
-Marej ima 2 GS-a i 12 mastersa. Ukupno 14 velikih titula. U proseku osvaja svaki 10. veliki turnir na koji se pojavi(9.7)
Sampras je na primer osvajao svaki 5. veliki turnir, a Agasi svaki 7.
Eto koliko je Novak dominantan. Ima još mnogo zanimljivih podataka i statistika, ali sam kratak sa vremenom.

skydog

pre 7 godina

U inace odlicnom tekstu zaboravljene su dve stvari-rekordan broj ATP poena i ekspresno obezbedjivanje igranja na zavrsnom turniru u Londonu.Brojka od 16950 poena deluje nestvarno i cisto sumnjam da ce neko uspeti da je ikada nadmasi.Tu ne mislim na Novaka jer ako mu dune da odigra Kvins ili Hale,sto nije iskljuceno,eto prelaska 17000.To je za sve domaci zadatak koji nema resenje!

Paul

pre 7 godina

Ovo je neko juce napisao kao komentar:
"Ono što je neverovatno je činjenica da kada Novaku ne bi imao nijedan bod sa Grand Slem turnira i dalje bi bio prvi! Naravno, nerealno je samo zato što bi u tom slučaju, neke od tih bodova osvojili Mari ili Federer pa bi ga prestigli, ali ovako, na suvo, da kaže "skinite mi sve bodove sa svih Grand Slam turnira" - opet prvi!I još malo statistike: u Federerovih 17 dobijenih GS finala, protivnici su imali prosečan rang 16,06 na atp listi; u Novakovih 12 titula, rang protivnika je prosečno 5,75. AKo izbacimo nalošije rangiranog protivnika (kod Novaka Conga koji je bio 38, kod Federera Safin koji je bio 86.), to je još drastičnije: Federerovi prorivnici su u preostalih 16 finala bili rangirani 11,68, a Noletovi u 11 finala rangirani 2,58."

skydog

pre 7 godina

@Pribil
Ne znam koju si ti ELO listu gledao,Djokovic je i tu prvi.Od aktivnih igraca Nadal je drugi,a Federer treci.Po mom skromnom misljenju ovo je najrealniji nacin rangiranja igraca.

anica

pre 7 godina

Da su istih godina i da se medjusobno kolju dok su obojica na vrhuncu, ni Novak ni Federer ne bi postigli sve sto su postigli. Federer bi realno bio jaci na Vimbldonu, Novak na AO, Federer na USO, Novak verovatno na RG, mada bi na USO i RG bili manje dominantni jedan u odnosu na drugog, masterse bi delili, prvo mesto takodje, tako da bi zavrsili karijere sa mnogo manje titula nego sto ce zavrsiti.
Naravno, Rafa na vrhuncu bi ih obojicu mlatio na sljaci, ali titulu van sljake ne bi gledao.
(., 6. jun 2016 22:50)

Da su isto godiste Rodje ne bi bilo nigde.
Zasto Federer nije sagledao svoje mane kao Novak, i pokusao da dobija Rafu na sljaci kao Novak? Zasto se uvek opravdava njegov los tenis, zar zaista mislis da nije mogao da ga dobije jednom na RG...evo i Marej uzeo masterse na sljaci.
Novak je radio na sebi uvek, i presao ih...to moras postovati!
Federer je izgubljen od silnih hvalisanja i stvaranja laznog oreola nedodirljivog i sad mu se tackice to obija o glavu...da je pametan, ko sto nije, igrao bi dvorucni bekhend.
Nije mogao da istrpi spin, pa zato gubio hahahaha, igraj bre tenis ili begaj, beat it no one wants to be defeated..katastrofalan mu je skor sa Nadalom.
Novak je dokaz da se sve moze!

dominus

pre 7 godina

Ako osvoji preostala dva slema i Rio (ajde da dodam i Sinsinati), priča o najboljem se tu završava. Bez obzira što statistički to još nije. Međutim, u naredne tri godine, on će premašiti rekord u broju nedelja (biće na više od 350), zatim u broju slemova (negde oko 20), masterse da ne spominjem. Tada će i statistički biti No. 1 for all time.

As

pre 7 godina

Nole nek napise knjigu o svome zivotu i o tome kako je postao najbolji i jos bitnije kako je uspio toliki niz godina da se odrzi na vrhu u zlatnoj eri tenisa, a da pritom ostane dobar covjek, stavise postane i bolji covjek, i postace novi mesija

Peđa

pre 7 godina

Čitajući ove komentare ne mogu da se otmem utisku da smo nestrpljivi.Zbog čega,ne znam ali mislim da će se sve iskristalisati kada ova tri velikana završe svoje karijere.Ne bih se samo složio da je ovo za Noleta poslednji voz na OI.Pa i naredne olimpijade Novak će imati 33 godine i ne vidim zašto ne bi igrao.To,da li je na putu da poruši sve rekorde i podigne lestvicu daleko više nego što je Rodžer postavio,pokazaće vreme.Zato ne treba da budemo nedtrpljivi.Moje lično mišljenje je da Federer igra poslednju ili u najboljem slučaju predposlednju sezonu u karijeri.Što se Nadala tiče,nadam se da on može da bljesne na još ponekom mastersu ili GS,naročito RG,ali mislim da on pred sobom ima još najviše dve,tri sezone vrhunskog tenisa.Na kraju pogledajmo našeg Novaka.Ima 29 godina i način na koji se "troši" obećava bar još pet,šest sezona u karijeri.Od toga bar još tri mogu biti na vrhunskom nivou.Neka u prve tri uzima samo po 2 GS dolazimo već do brojke od 18???Moja lična prognoza je da će ih na kraju Novak imati 20 i samo se nadam da će ga povrede zaobilaziti.E tada ćemo gospodo ,daj Bože zdravlja,pričati o najvećem svih vremena a ja nemam nikakvih sumnji ko će to biti.

Ivan

pre 7 godina

Vidim mnogi postaju opsednuti raznim statistikama, ja cu vam reci samo jedno.Uzivajte ljudi dok traje,jer ovakav covek i sportista se retko radja.
PS.NOLE HVALA TI ZA SVE!!!

epp

pre 7 godina

zasada nije.Ali do kraja 2018. ce preteci Federera po osvojenim GS nadam se,a samim tim i broju nedelja kao broj 1.I na kraju da vidimo koji ce onda biti argument RF fanova i Jumka.Slaba konkurencija.Filipusisi,Bagdatis,Safin,Agasi na zalasku,Rodik,Hjuit ,Nadal se tek pojavio i oni su jaca od Mareja,Nadala zrelijeg,Federera samog,Vavrinke?Ako im to ne upali onda ce ko je osvojio vise trofeja 250 na kojima se Novak ni ne pojavljuje.Ko je vise nedelja uzastopno bio prvi?E to ce Novak tesko oboriti ali ko zna juce je pokazao da je sve moguce.

Aleksandra

pre 7 godina

@samo se blamirate- mi u Srbiji i možemo da ga smatramo najboljim, a šta li vi možete (odakle god da si), samo da mi je znati!

Woody Woodpecker

pre 7 godina

@Pribil: Postoji ELO sistem slican sahu, gde se sve sabira i oduzima, na toj listi Nole je drugi iza Federera ali i mladji 6 godina...

Ti podaci koje si ti gledao nisu bas najtacniji, Novak ima najveci peak Elo rating od pocetka Open Ere: http://tennis-strangeforest.rhcloud.com/allTimeEloRatings
Ostvaren posle AO 2016. Sada mu je Elo rating malo opao jer je izgubio 3 match-a ove sezone, od toga 2 od slabih protivnika, kada se najvise gube Elo poeni.
Federer je tek peti na ovoj listi. Razlog za ovo je slabija konkurancija u vreme kada je Federer vladao, pa nije imao velikane kojima bi 'skinuo bodove' (osnova Elo sistema).
Novak je imao Federara i Nadala koji su nakupili puno Elo poena, pa su njegove pobede protiv njih njemu donosile puno Elo poena.
Ovo je sustina Elo ratinga, a prilicno je fer:
Ako pobedis nekoga ko je pobedjivao druge, dobijes vise poena nego da pobedis nekoga ko je gubio.

Vlada djordjevic

pre 7 godina

Novak je medju 4-5 najvećih sada , sa medaljom u Brazilu i još 4-5 GS biće najveći u istoriji, želim mu sve , ali i brz toga On je nas najveći i hvala mu sto nas izvlači iz dna !!!

Nebojša

pre 7 godina

@MD 
Novak Djokovic je 2010 imao 23 godine i porazio ga je jedan Melcer u cetvrtfinalu RG. Samo nekoliko meseci pre Novakove 2011. Objasnjenje? Desava se.
(., 06. jun 2016 21:48)

Novak je iste te 2010 na us openu izbacio Fedexa dešava se pa se ponovo desilo sledeće godine u Australiji pa ponovo na us openu.

Lovac_u_mutnom

pre 7 godina

Zasto svi pisete kako ce prestici Rodju posle Wimbledona 2018 i krajem 2018te? Sad ima 12 GS titula i do kraja 2017 ih moze imati 18 !!! Ja verujem da ce to i napraviti !!!

Ja tebi, vojvodo...

pre 7 godina

mali jedan drugog, kao i mnogo drugih kvalitetnih igraca u svoje najbolje vreme, dok Djokovic evo dve godine nema apsolutno nijednog koji moze da ga ugrozi. I kako vreme ide, situacija je jos i povoljnija po njega. Bilo koji od ove dvojice (Fed-Nad) da je u ovakvoj situaciji, jednako bi dominirao. Cak i ovakvi Federer i Nadal bi prasili danasnju Djokovicevu konkurenciju i to ce potvrditi cak i najzagrizeniji bot. 

(Mikii, 06. jun 2016 22:06) 

Najzagriženiji bot? Jumko?! Mikii?!
Sve, sve, ali da ti pominješ botove!

pustite komentar

pre 7 godina

mali jedan drugog, kao i mnogo drugih kvalitetnih igraca u svoje najbolje vreme, dok Djokovic evo dve godine nema apsolutno nijednog koji moze da ga ugrozi. I kako vreme ide, situacija je jos i povoljnija po njega. Bilo koji od ove dvojice (Fed-Nad) da je u ovakvoj situaciji, jednako bi dominirao. Cak i ovakvi Federer i Nadal bi prasili danasnju Djokovicevu konkurenciju i to ce potvrditi cak i najzagrizeniji bot. (Mikii, 06. jun 2016 22:06) 

Jasno je da se hvatas za slamku,jer ko je dobio Rafu u 7 uzastopnih finala '11e? Ko je uzeo najvise GSova od tada? A Roger je bio upravo u Novakovim godinama. Rafa i da ne govorim,standardan. Tako da vase price su za vasu sujetu,i to razumem. Tesko je ljudima koji mrze. Najteze. Pa ko ih je poslao u ovakvo nokaut stanje? Marej? Vavrinka? Cilic? Sve odlicni igraci,ali trenutka. A Nole je "srgao" samopouzdanje i krila ovoj dvojici 2011e u najboljim im godinama. Tako da,tu pricu batali. Bajata!

Ratko

pre 7 godina

GOAT листу можете видети овде:

[link]

Иначе, све честитке за постигнуте резултате и тога ће свакако бити још.
(Недељко Стефановић, 6. jun 2016 22:13)
Ta GOAT lista je toliko ograničena sa nekim glupim parametrima i trofejima koji ne mogu biti merilo uspesnosti i igrackih kvaliteta nekog tenisera. Vidim Jimi Konors na drugom mestu te liste a Lendl takođe ispred Đokovića. Obojica imaju manje GS trofeja, obojica nemaju sve GS trofeje, Džimi Konors ima jednu titulu sa ATP završnog mastersa. Obojica imaju manje Mastersa odnosno manje Gren Prija kako su se tada zvali. I oni vidim tu računaju sve osvojene trofeje i one 250 koje su osvojili. Federer je osvojio 20 tih trofeja kada mu to oduzmeš eto ga skoro pa ko Đoković. Jedino imaju više nedelja na prvom mestu i to još malo. Vidim sada su po toj listi počeli da računaju ko je najbolji svih vremena a ona nije merodovna. Realno bi trebalo da se gledaju GS trofeji, nedelje na broju 1, međusobni dueli,osvojeni mastersi.Pobede protiv top 10 igrača na GS i mastersima je jako važan parametar kao i na završnom mastersu. A ne na svim turnirima na kojima nastupaju, to je totalno neuporedivo. Tu je Đoković ubedljivo prvi. Đoković ako ga zdravlje posluži i uz malo sreće ima da osvoji naredni Vimbldon i US Open pa ćemo tada videti ko je najači svih vremena.

Konkurencija NAUČNIČE!

pre 7 godina

(., 6. jun 2016 22:10)

Naravio si raketnu nauku od komentara.
Poenta je da će uvek biti trolova koji će naći izgovor zašto Nole nije goat.
Novak celu profesionalnu karijeru igra protiv Marija, Federera, Nadala, Vavrenke, koji zajedno imaju 35GS titula - i pored takvih šampiona je za sad uspeo da uzme 12GS.
A Federer je pola karijere igrao u toj ubilačkoj konkurenciji, ali na početku kad je najviše osvajao titule igrao je protiv Rodika, Agasija i ostale buranije.
To ne znači da je on loš, već da nije toliko nedodirljiv kao što njegovi zaluđeni fanovi ( kao ti ) pričaju.
Ja pričam o konkurenciji, a ne o tome da je Federer loš teniser. On je velemajstor, ali je Novak bolji !
Poenta je da je Nole imao teži put ka GS, i da bi i on imao danas 17,18 ili 20 GS da je finala igrao protiv Bagdatisa i Gonzalesa.
Ti ne možeš da razumeš, žao mi je, ali znaš kako kažu: Kada ćuti i budalu smatraju pametnom. Zato tiću...

košta

pre 7 godina

Federer je imao mnogo sreće na Rolan Garrosu kada je konačno pobedio Soderlinga 2009 i kada je uzeo tutulu. Federeru se za razliku od Noleta može osporiti ta titula jer nikad nije pobedio Nadala na pariskoj sljaci, Novak je prošle godine razbio Nadala sa 3-0 i potpuno zasluženo možemo reći da je Novak zaslužio RG i da to nema veze sa tim da li mu je preko mreže Nadala ili neko drugi, Federer nikad neće pobediti Nadala na Garosu i zato je velika sreća za njea što je uspeo da izbegne Nadala, pogotovo u tom periodu kada je Rafa dominirao Sljakom...

pustite komentar

pre 7 godina

...... sta im je jos ostalo vise gs titula i nedelja na prvom mestu, dakle imaju tacno jos dve godine da se bar za to drze :)(goran, 06. jun 2016 23:17)

i to ce morati da puste,jer ja nisam gledao racunicu,ali kapiram da je tesko da ce skoro sa prvog mesta,pa imao i rezultate prosecne za njega. E sad,drugo je to sto je moje misljenje da ga je ova titula tek razgoropadila. Mogu misliti ako bi uzeo zlato na Olimpijadi,ali medalju svakako uzima. Ne zameram,koja god. Dakle,mislim da ce mu ova titula tek dati krila(bez red bull-a),i mentalno ga rasteretiti da igra samo najvece turnire i jasno tempira formu za iste. Ne smem ni da zamislim gde je granica. Naravno,uz zdravlje,koje mu zelim No1!

pustite komentar

pre 7 godina

...... sta im je jos ostalo vise gs titula i nedelja na prvom mestu, dakle imaju tacno jos dve godine da se bar za to drze :)(goran, 06. jun 2016 23:17)

i to ce morati da puste,jer ja nisam gledao racunicu,ali kapiram da je tesko da ce skoro sa prvog mesta,pa imao i rezultate prosecne za njega. E sad,drugo je to sto je moje misljenje da ga je ova titula tek razgoropadila. Mogu misliti ako bi uzeo zlato na Olimpijadi,ali medalju svakako uzima. Ne zameram,koja god. Dakle,mislim da ce mu ova titula tek dati krila(bez red bull-a),i mentalno ga rasteretiti da igra samo najvece turnire i jasno tempira formu za iste. Ne smem ni da zamislim gde je granica. Naravno,uz zdravlje,koje mu zelim No1!

pustite komentar

pre 7 godina

...... sta im je jos ostalo vise gs titula i nedelja na prvom mestu, dakle imaju tacno jos dve godine da se bar za to drze :)(goran, 06. jun 2016 23:17)

i to ce morati da puste,jer ja nisam gledao racunicu,ali kapiram da je tesko da ce skoro sa prvog mesta,pa imao i rezultate prosecne za njega. E sad,drugo je to sto je moje misljenje da ga je ova titula tek razgoropadila. Mogu misliti ako bi uzeo zlato na Olimpijadi,ali medalju svakako uzima. Ne zameram,koja god. Dakle,mislim da ce mu ova titula tek dati krila(bez red bull-a),i mentalno ga rasteretiti da igra samo najvece turnire i jasno tempira formu za iste. Ne smem ni da zamislim gde je granica. Naravno,uz zdravlje,koje mu zelim No1!

Zvezdara

pre 7 godina

Ne treba zaboraviti i masters titule. Novak je u ovom trenutku vlasnik 4GS titule, 5 masters titule i 1 završni masters. To je 10 najvažnijih titula u godini od 14. I da ponovi neko 4 GS titule teško da će u isto vreme držati i ostalih 6 koje on ima u ovo vreme.

Orao

pre 7 godina

Najbolji su mi ovi poznavaoci tenisa koji kazu da je Novaku sljaka "najlosija" podloga a covek na njoj ima 82% pobeda, sto je 4. najbolji rezultat u istoriji tenisa na toj podlozi. Ispred njega su samo sljakasi Nadal i Borg i Mats Vilander sa ukupno 18 GS pobeda na RG ...Ako mu je igra na sljaci "losa", kakva je onda tek Lendlu, Vilasu, Agasiju, Kertenu, Musteru, Federeru, Mareju koji nemaju ni blizu takav odnos pobeda i poraza na sljaci a fantasticni su igraci na sljaci?