Ponedeljak, 06.06.2016.

13:00

Od "on ne igra lepo" do "Đoković vs istorija"

Pisati o rezultatima Novaka Đokovića zna da bude teško, a uvek je osuđivano - u Srbiji ili ima premalo ili previše superlativa, a "napolju" nikad nije dobro.

Izvor: B92

Od "on ne igra lepo" do "Ðokoviæ vs istorija" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

118 Komentari

Sortiraj po:

Jabučilo

pre 7 godina

Djokovic da nije nas svi ovde bi ga pljuvali samo tako!
(Jumko, 07. jun 2016 13:44)

E, za ovo je Jumko 100% u pravu.
Krivo sedi, al' pravo besedi.

DID

pre 7 godina

Iskreno se nadam da cemo s pocetkom 2019. pisati o Noletu kao najboljem teniseru svih vremena. Za sada je u jednom najbolji. Posten, lojalan i korektan.

Sale

pre 7 godina

Jesam veliki Novakov navijac i pratim ga vise od deset godina svaki njegov mec. Mislim da je Novak na trecem mestu najuboljih svih vremena jer po meni su najbitije ovih pet parametara:
1. Broj Gren slem titula
2. Broj nedelja na prvom mestu
3. Broj mastersa
4. Broj zavrsnih mastersa
5. Medjusobni skor sa najvecim rivalima
(David, 7. jun 2016 10:43)



Moj odgovor:

1) 12 GS - RADOVI U TOKU
2) 202 (i još skoro pola godine sigurica čak i kad ne bi igrao) - RADOVI U TOKU
3) 29 već je najbolji - RADOVI U TOKU
4) 5 - RADOVI U TOKU
5) RADOVI ZAVRŠENI, sa malim šansama da se izjednače

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 7 godina

@ (Simke, 07. jun 2016 16:29)

1996. kada je Endi imao 8 godina a njegov brat Džejmi 10 u njihovoj osnovnoj školi Dunblane desio se masakr u kojem je ubijeno 16 učenika i jedna učiteljica. On i brat su bili sakriveni u zbornici ispod nekog pulta. Džejmi, koji je preživeo istu stvar, je na terenu mnogo mirniji od Endija pa zato ne verujem da je to glavni razlog Endijeve psihičke nestabilnosti ali slažem se da je to svojevrsna trauma. Endi je čak jednom izjavio da je bio suviše mali da bi shvatio šta se desilo tog dana i da je bombardovanje koje je Novak proživeo sigurno bilo mnogo gore iskustvo...

gandra šajkaš

pre 7 godina

Uvek će zapadnjaci pogotovo britanci naći neku kvaku da Novak ne bude najbolji. Ali kad se bude podukla crta i svele sve tri karijere znaće se i zvanično ko je najbolji.Po meni je naš Novak odavno najveći a posle osvajanja RG-a postao besmrtan...

Dunblane school massacre

pre 7 godina

@Simke,
Da, Marej je preživeo veliki masakr u svom rodnom gradu, Danblejnu.
43-godišnjak je 1996. godine ušao u školu i ubio šesnaestoro dece, jednu stariju osobu, pa sebe, a bilo je i 15 ranjenih.
Marej je preživeo, sakrio se, ali nije bio daleko od smrti.

Simke

pre 7 godina

Vidim da ste došli do psihologije najboljih i ponašanja.
Voleo bih da neko napiše ko se seća, ili ko je čuo o tome, a u vezi Mareja se radi. On je imao neku tešku traumu ja mislim u školi, ili tako nešto. Da li je bio taoc nečiji ili se nešto desilo jako gadno; sećam se da je neko iz njegovog tima o tome pričao pre nekih 5,6 god.
Možda je zato on na terenu tako lud, psuje sve živo, brzo se nervira, dernja se - a van terena kažu svi da je bukvalno miran kao bubica, čak i stidljiv.

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 7 godina

U Gardijanu su čak stigli da aludiraju da je publika glavni krivac što Marej nije osvojio RG. A inače kada Novak osvoji US Open gde je 90% stadiona protiv njega, publiku ne pominju...

Milorad

pre 7 godina

Možda se previše bavimo pitanjem najboljeg.Mozda to nama vise treba nego Novaku.Mozda Novak,za naredne dve godine,i postane najtrofejniji dosad i statisticki najuspesniji.To bi nam izuzetno prijalo.Od svega,sto je Novak osvetlio dosad,najsvetliji je i najlepsi je onaj deo kako on predstavlja gradjene Srbije i sire.On postaje svetlo i uzor mnogima u svetu.Teniski uspesi su ga stavili u medijski prostor sa koga on salje,prakticno i u reci i u slici,sjajne poruke.Kad se to dogodi onda nastaje ono:poklapaju se reci i dela i možemo ga slediti i možemo ga uzeti za uzor.A Novak?Novak sebe ,bezrezervno i u najboljem delu sebe i najbolji deo sebe poklanja svima koji ga prate i gledaju.To su nevidljivi,a daleko najvredniji,trofeji.Trofeji koje je podelio Novak svima i koji su sjajniji od onih unjegovoj vitrini.Ko razume ,razumeo je,a i ostalima samo može biti od koristi.Zivio ti nama a da li si najbolji u istoriji to niko ne može izmeriti ni kolicinom trofeja ni svotom novca.To je potpuno nemerljivo i ne opterećuj se ni ti ni mi time.

ivica protrka

pre 7 godina

halo bre marginalci,imate li Vi neke prijatelje da podelite utiske o ovom sportu,ili ce te mlatiti i dalje medj" sobom...?
long live rock and tennis

Bojan

pre 7 godina

Kao što sam rekao u komentarima kad je Novak osvojio Madrid pratite ovu godinu jer može biti istorijska.
Mislim da je Novak sebi dao domaći zadatak ove godine sva četiri GS, OI i Dejvis kup.
I naravno ove sitne Masterse koji nisu prioritet, čak mislim da će na nekim rano završiti kao što se desilo u Monte Karlu čisto da bi napunio baterije.

ribolovacke price

pre 7 godina

Kad vec spominjete Junca, Prdeka i ostale... Poznajem ljude koji su akademski gradjani ovog ćumeza ali dzaba kada su zadojeni nekom mrznjom prema Novaku i stalno su im puna usta placanja poreza. Sto je najgore, roditelji im rade godinama van Srbistana i tada se pitanje poreza ne postavlja jer njegov ćale ili keva nije teniser nego klozetar, prasinar, ocigledno neka posebna sorta :)

šetač

pre 7 godina

Po broju najvećih titula (GS i Masters 1000): Federer, Đoković, Nadal tačka. Ali pre će Nole da osvoji 5 GS nego Rođa 1 ili Nadal 3.

Neojsa

pre 7 godina

mozda ne pratim tenis dovoljno ali zar nisu Nadalove povrede rezultat njegovog nacina igre, i posebno, intenziviranja tog nacina igre nakon sto mu je Djokovic postao ozbiljan rival, izmedju ostalog i na sljaci... secate se one price kako je pre Rolan Garosa 2013te ili koje vec godine trenirao sa duplo vecim tegovima na nogama... to mu jeste pomoglo da pobedi Djokovica ali ga je onesposobilo za Vimbldon, nije mogao posle tako koncipiranog i realizovanog udvostrucenog treninga da se prilagodi drugacijoj podlozi i ispao je u prvom ili drugom kolu... takodje, ovaj povratak ove godine, opet, mozda prebrzo za nekog ko se oporavlja, maksimalni pritisak (zgloba) na Djokovica u Madridu, i - opet povreda... naravno, to je sport, ali, tim pre, ako cemo da mu bilo sta "oprostimo" zbog povreda, morao bi i on da se oprosti barem od jednog dela onoga do cega je dosao preteranim opterecenjem svog tela, pa izmedju ostalog i od nekoliko titula... cena nacina treninga i igre za njegovih 14 glem slemova stigla je jednostavno na naplatu, to nije nikakav peh i maler...

Zuki

pre 7 godina

(Pi-Ter, 07. jun 2016 13:15)

Druze, kao prvo dete nije izgrdio, jeste nekontrolisano vikao u pravcu klinca ali ne na njega. To je svim dobrobamernim ljudima odmah bilo jasno.
Kao drugo, to sto ti vidis kao normalno da neko neuroticno trese nogama u pauzi ili opsesivno slaze flasice, cacka guzu, nos i usi, ili da pak nikada ne pokazuje ni najmanju dozu emocija se u psihologiji dijagnostikuje kao poremecaj. Uostalom za Federera se zna da je imao problema sa izlivima besa pa je otisao u drugu krajnost, takodje neprirodnu.
Nema nista normalnije od radosti kad pobedjujes i srdzbe ili tuge kad gubis. E ako zbog ljudskih osobina ne vole Djokovica, vec su im modeli psihicki poremeceni specifikumi, to samo govori o njima a ne o Novaku. Duhovit, sportsmen koji najcesce aplaudira protivniku i ne jednom poklanja poene, human, patriota i vrhunski u svom sportu. Neka ga mrze i dalje kad drugo ne umeju.

Pi-Pi-Ter

pre 7 godina

(Pi-Ter, 7. jun 2016 13:15)

Jesi li ti gledao mladog Federera? Očigledno nisi. Taj se nalomio reketa i nasvađao sa sudijama dok mu Nike nije odredio kako da se ponaša, naravno čim se ustalio na prvom mestu. Kako tumačiš zauzimanje tuđe stolice? Pretnje prstom? Nipodaštavanje protivnika u izjavama? Sve fini maniri!

A nabildovani što urla i skače na svaki važniji poen, pa čak i na grešku protivnika? Traženje izuzeća sudije? Pa prekoračenje vremena za servis manje-više stalno? Pa bacanje peškira iza leđa ne gledajući gde je skupljač(ica) loptica? Sve fini maniri!

A sad malo o žrebovima dok je Novak bio drugi ili treći: Jako retko se dešavalo (da ne kažem - nikad) da se Nadal i Federer mogu sastati pre finala, tako da je "siroti" Novak morao obojicu da pobedi da bi nešto osvojio. Pa ko se ne bi nervirao?

Ja bih voleo da Novak bude kao Mekinro, ali znam da bi mu to sponzori zamerali.

srkis

pre 7 godina

"Novakovi navijači i domaći novinari moraju se pomiriti sa činjenicom da Novak i pored postignutih rezultata ima smarajući stil igre, u kojoj samo ponekad vidimo neke lijepe poteze ,koji se mogu nazvati "incidentom".On mi je poput Fudbalske reprezentacije Grčke ,koja je 80-ih godina prošlog vijeka svojom dosadnom igrom osvojila evropsko prvenstvo
(iskreno, 7. jun 2016 12:53)"

Iskreno, ja bih vrlo rado menjao poraz, lepršavim stilom igre, reprezentacije SFRJ u fudbalu u polufinalu EP 1976. u BGD (2:4 protiv Z. Nemačke) za osvojeno EP "dosadnom igrom". Btw., Grci su to ostvarili 2004., a ne "80-ih godina prošlog vijeka". Zapravo, tih 80-ih godina Jugoslavija je u fudbalu Grke drala k'o volove u kupusu

devlinjo

pre 7 godina

@jumko
stručnjače, tvoj je Federer sam rekao prošle godine da igra najbolji tenis u životu, a što se Rafe tiče Novak je prvo mesto uzeo od njega kada ga je 2011. tukao kao vola u kupusu. Sjaši više sa tvojim teorijama, dečko igra i ubija sve redom, osvaja titule i beleži rekorde. To što ti želiš da minimalizuješ njegov uspeh to je tvoja nesreća jer verovatno si u detinjstvu bio zlostavljan pa sada mrzis sve što je lepo. Ćao luzeru mi i takve kao tebe volimo.

Svete

pre 7 godina

Federer? Prva asocijacija? A? Gospodin. Da. Ona druga jednako vazna strana sporta: dzentlmenstvo. Miran, stalozen, bez nerviranja, bacanja, psovanja. Nesto kao finija varijanta B. Borga. (Pi-Ter, 7. jun 2016 13:15)

Federer gospodin ???
E sta sve ovde necu procitati, pa jos dzentlmen, ajde...miran, ma nemoj....bez nerviranja, ali zamalo...stalozen, malo sutra...psovanje, on je jedini za koga znam da je opsovao rivala direktno u lice i to usred meca, naravno u trenutku kada nije sve islo kako treba i to je opsovao Mareja...ovo oko bacanja, toga nema slazem se, ALI je recimo prisutan trend da Djokovic na sve redovnijoj bazi njega baca u ocaj !

Jumko

pre 7 godina

@Pi-Ter Pa Djokovic da nije nas svi ovde bi ga pljuvali samo tako! Pogledaj kako se za sitnice hvataju djokovicevci ovde... Te rekao ovo, pa nije tako mislio jer se nasmesio, pa rekao ono... Djokovicevo ponasanje bi ih do ludila dovodilo da je Spanac npr. To i djokovicevci znaju!

MSquared

pre 7 godina

Za mene je Novak najveci, a ima i dosta strucnjaka koji to misle. Pitajte recimo Nika Bolitjerija... Evo i Lejver je jos pre RG-a rekao da je Novak mozda najveci... Sta bi sada rekao? ATP tennis je juce imao ozbiljan clanak baziran na statistici. Novak ima najbolji win to loss odnos u istoriji tenisa daleko ispred Nadala i Federera. A to sto su njih dvojica toboze na zalasku karijere, to mogu da obrnem i da kazem da je Novak bio klinac i nezreo na pocetku svoje kad je gubio od njih... Sta da kaze jadni Marej koji je svetska klasa i u doba Safina bi bio desetostruku osvajac GS-a... Era u kojoj igras se ne moze birati.

MSquared

pre 7 godina

Meni je najjaci komentar bio u Kanadskim novinama juce: "70% of Earth's surface is covered by water... The rest is covered by Djokovic."

majstor

pre 7 godina

jumko druze uozbilji se više, zašto mrzeti tolko nekoga? sačekaj još godinu dve pa onda pisi šta god hoćeš. ako nole do tad ne obori sve rekorde tvojih miljenika, svaka ti čast evo ja prvi cu priznati da su i rafa i rodja bolji. ali nemoj se vatati za neke nebuloze tipa šta bi bilo da rodja ne stari ili sta bi bilo da rafa nije potrošio svu energiju i sagoreo.

fortissimo

pre 7 godina

Rafa mu bezi 2 GS i nije nikakvim rekordom ispred njega. Rodzer mu bezi 5 GS i bolji je po broju nedelja na prvom mestu. Ono sto je za mene najvaznije, Novak ima pozitivan skor sa oboicom i to sto u jednom trenutku drzi sva 4 GS sto nemaju ni Rafa ni Rodzer a poslednji put se to desilo pre 60 i kusur godina? I ko zna koliko ce decenija proci kada to neki igrac ostvari, a to je rekao i Endi na ceremoniji dodele pehara. I najvaznije, Novaka cekaju jos 2 GS ove godine i ko zna...a tek pretstoje godine igranja tenisa. Gde je tu Rodzer sa 35 godina a Rafa je nepoznanica u ovom trenutku jer niko ne zna sta ce sa njim biti u buducnosti. Cas se malo vrati i udje u formu... povreda. Ali Novak je za to najmanje kriv. Kada je Novak bio nejak on je osvajao sve zivo i nije mnogo razmisljao da karijera treba da traje i posle tridesete. Zato je Novak veoma pametan i zna sta radi. Neka ostane samo zdrav i gledacemo cudo. Zapamtite.

...

pre 7 godina

Niko da spomene činjenicu da je Federer svih 17 titula osvojio na domaćem terenu, a Novak sve u gostima. Ajd ovaj zadnji je izuzetak. E ZATO JE 12>17! Utuvite to u glavu botine!

bečki gazda

pre 7 godina

Dok je Novak bio klinac i fizički slab, Federer i Nadal su ga pobeđivali. Kada je digao fitnes 2011. kraj priče. A da, Nadal je od tad eto već 5 godina večito povređen, a Federer je volšebno deda već sa 29 godina. Botine, da vas nema, trebalo bi vas izmisliti. Čisto zbog humora.

Pi-Ter

pre 7 godina

Obozavam Novaka. Spreman sam da ga hvalim 200%. Vjerujem u njegovu igru i rezultat i kad pocne lose (bilo turnir ili mec).
Ali.
Stalno se postavlja ovo pitanje o "ljubavi".
Ako ga poredimo sa Nadalom i Federerom (drugo nema niko) onda nam mora biti jasna jedna stvar. Dzaba svi timovi oko njega koji planiraju njegovo ponasanje (PR). On kad je pod stresom pravi ispade. Mi, ja, Srbi volimo te ispade, ali publika, novinari, sponzori - ne vole. Sta je prva asocijacija kada kazete Nadal? Temperament. On se sav trese u pauzi od zelje da nastavi. Mozda ce se jednog dana - sto ja mislim da hoce - pokazati da bi on trebao imati neku laganiju ... dijagnozu (flasice), ali u okvirima sporta, cak i ako je malo nastran, to se cijeni. To je zapravo sportski ideal. Treses se, agresivan si, znoj sa Tebe lije, imas pogled zivotinje. To se voli!
Federer? Prva asocijacija? A? Gospodin. Da. Ona druga jednako vazna strana sporta: dzentlmenstvo. Miran, stalozen, bez nerviranja, bacanja, psovanja. Nesto kao finija varijanta B. Borga. E sad vi pogledajte naseg Noleta. On unutar 120 minuta zna da izgrdi dijete koje dodaje peskir i da sa njima nakon pobjede izvodi nekakve rituale prema publici?! Mislim, svi vide da je rezirano. Zasto danas svi dizu u nebo Alija? Dobro, prvo - umro je. Ali uvijek je bio dosljedan sebi. Prljavog, agresivnog jezika. Poceo je sa glumom tek kad je dobio Parkinson.

dule r.srpska

pre 7 godina

Čitam cesto komentare na razne teme na ovom portalu,ovog jumka sam primijetio samo na naslovima o Novaku i naravno teski je kontras,nzm samo da se administratoru da stalno objavljivati svaki njegov komentar kada vidi da nas covjek lozi! A i usput jumko jesi razmisljo o tome da si glup?

poznavalac

pre 7 godina

Ma dzaba svetske novine dzaba igraci koji su obelezili ovaj sport trenerska imena i ostali ljudi koji zive ili su upuceni u tenis...virtouz ove igre poznat pod nikom Jumko ima svoj album i svoju tabelu:)...a kakav bi svet bio kada i takvih ne bi bilo,ko bi ga uveseljavao...jos iz vremena kraljeva i dvoraca takvi su postojali kojem se auditorijum smejao.Sad je vreme interneta ali i dalje postoje zabavljaci a jedan od tih vrsnih je i upravo licnost poznata pod tim nikom.Sve ide u korak sa vremenom.

дека

pre 7 godina

Да се разумемо пратим тенис од 1966г.Југа је имала веома добрих тенисера али овакву величину НИКАДА.
Лендл је пролазио кроз слична ниподаштаванја и исмевања,,,,никад није прихваћен као шампион.
Што се тиче лепоте у игри и луцидности Борг непревазиђен.
Што се тиче успешности Федерер
Надам се да сте свесни да рекорди постоје да би их обарали,надам се да ћу доживети НОВАКОВЕ СВЕ ИСТОРИСКЕ РЕКОРДЕ....
СРЕЋНО ДОБРИ ЧОВЕЧЕ......

Goran G

pre 7 godina

@Jumko
izgleda da si nam se iznervirala? Previše upitnika i uzvičnika! Nema razloga za to, ovo je samo sport, igra u kojoj je, ruku na srce, Novak najbolji ikada. Analiza ti je ipak tanka i ostrašćena. So, no worries

jaki

pre 7 godina

Jumko,
Do danas sam mislio da si jedan od onih koji se hrane nervozom koju izazivaš svojim suprotnim komentarima, ali sada vidim da si oboleo u mržnji prema Novaku. Mogu da razumem da ga ne voliš, možda ti je u životu učinio nešto loše ( on ili njegovi najbliži) ali da napišeš ovakvu glupost od komentara ne mogu da shvatim. Porediš Đokovića sa Federerom kada je RF bio u najboljim godinama a ovaj imao 20 je neozbiljno, nestručno, laički. Očito se nisi bavio sportom ali to je isto kao da porediš Tima sa 22 i malog francuza koji je osvojio juniorski RG, koji su iste visine a ovaj mali ima 15 kg manje. Da li bi oni mogli igrati jedan protiv drugog?
Rafa je za poredjenje jer su generacija, ali u rasponu od 10 god. Rafa je sareo ranije i bio snažniji i mogao da igra tenis kome Novak nije mogao parirati. Ali kada je Novak sazreo Rafa mu nije mogao parirati i dokaz je AO 2012, iako moraš priznati da je to bilo samo 4 godine nakon njegove borbe sa Federerom i sa 26 god.Hej 26 god tebi nisu najbolje godine, a da ne govorim o 2011 gde ga je Novak oduvao na svim turnirima šljake, finalu Wimbledona. US opena. Ipak sam očekivao da si pametniji i da se zezaš, ali sada vidim da si potpuni laik i nadam se da pažljivo čitaš komentare mnogih ljudi obde od kojih možeš mnogo toga naučiti. Ne kažem da treba da se diviš Novaku i da ne treba da se diviš Federeru, ali pokušaj da shvatiš da je sad ipak era Novaka Đokovića kako god.

Stanimir Branimir

pre 7 godina

Mislim da bi Nole trebalo da osvoji više GS titula od Federera ili da bude više nedelja prvi da bi bio najbolji u istoriji, a ima još posla do tada. Nole ima i jedan manje završni Masters. Za 10-15 god. niko neće pričati kakva je bila konkurencija, nego će se gledati brojevi...kao što mi sada radimo za igrače do devedesetih god. Ide mu na ruku međusobni skor, koji je sada samo +1 i više Mastersa. A to su kriterijumi koji su po važnosti iz nabrojana prva tri.

my way

pre 7 godina

Prosto, Novak im je izbio sve argumente iz ruku. Pokusaji da se on i njegovi rezultati omalovaze ne mogu vise da budu nista drugo do pateticno kreiranje sopstvene istine po onoj "sto je babi milo, to joj se snilo". Nisu mogli da ga pobede i ostalo im je samo da mu se pridruze. Ja bih se ovde samo osvrnuo na tezu da je Noletu sljaka najgora podloga. Mislim da nista ne moze biti dalje od istine. Sljaka Novaku odgovara, pogotovo za njegovo kretanje i proklizavanje, drop sotove, sve realno. Jedan jedini razlog postoji sto on jos pre proslogodisnjeg finala sa Vavrinkom nije imao par titula sa Rolan Garosa, a to je Rafa Nadal.

hehe

pre 7 godina

Neki "stručnjak" priča da dok su Federer i Nadal bili ono što jesu, mlatili su Novaka. Sada kada su to što jesu, kada ih mlati pola atp-ea, mlati ih i Novak! Aahahaa.... A Novak je od 2006. do sada, sve vreme, to što je danas?? Koja smejurija!
Federeru i Nadalu se nalazi alibi (povrede, godine) za pad u igri u ovoj fazi karijere, a Novaku se oduzima pravo da nije bio na svom vrhuncu (kao sada) sa 18, 19 godina, u toj fazi karijere.
Evo ista logika:
Kada je Novak sada to što jeste, mlati Federera i Nadala gde stigne, i oni su večiti 2. i 3. Kada je bio klinac, i kada su ga i drugi pobeđivali, naravno da su ga pobeđivali i Federer i Nadal. Dokaz: pa i Rodik i Safin su ga pobeđivali.
Sve to na stranu, ali nije Novak postao no1 prošle godine, i ne mlati Novak Fedala od prošle godine, pa da priča "stručnjaka" pije vodu. Haloouu! Zaboravili ste stručnjaci 2011.! Nadal 24, 25 god. u top formi (3 slem finala, 5 masters finala, 9 ukupno), Federer mlad 29. god. (kao Novak sada), I NOVAK IH MLATI KO VOLOVE U KUPUSU U SERIJI! A pobeđivao ih je već od 2007. i to na MASTERSIMA, sledeće godine I NA SLEMOVIMA, o čemu je Rodik/Hjuit/Nalbandijan boranija mogla samo da sanja! Novak već sa 23. godine ima više slem pobeda nad Federerom, nego Rodik, Safin, Hjuit, Nalbandijan, Davidenko, Gonzales, Blejk, Ljubičić, SVI ZAJEDNO ZA CELU KARIJERU!
Ćao, zdravo!

SSUUUU

pre 7 godina

Moja zena je toliko inspirisana sa Noletovom igrom i dostignucima da iz ruke ne ispusta muholovku. Po ceo Boziji dan sevaju smecevi, poneki volej. Sad od kako u okolini pa cak i u komsiluku nema vise muva jednostavno pocinje da pada u depresiju.
Kako joj pomoci? ;)

Siniša

pre 7 godina

Ovo sam cekao,ovu ne potvrdu vec satisfakciju i priznanje. Definitivno ovo finale je najemotivnije finale svih vremena;Marej je to osjetio i odreagovao kako dolikuje,publika je to osjetila i nagradila...citav svjet je to osjetio. Prelijepa igra Novaka puna pozitivnog naboja i zelje,to nije ostalo nezapazeno.

dusan

pre 7 godina

nole je vise puta pobedjivao i nadala i federera. .,...a onda se neki pitaju ko je bolji ?!
zasto uporedjivati njih troicu sada kada je izvesno da je nole u usponu a oni na zalasku karijera.
nekada se gledala rang lista tenisera ...danas ispada da je ona nebitna , jer je novak nedostizan .
nekada su se finala igrala u pet setova , danas se cudimo kada neko dobije set protiv novaka i to na citavom touru.nekada je bilo normalno aplaudirati suparnickom igracu za dobar poen , danas to jedino cini djokovic.
nekada su igraci imali svoje favorite u podlogama , u udarcima , u turnirima u sudijama ....jedino novaku sve odgovara.
sampion...sampion... sampio!!!
novak djokovic from serbia

iskreno

pre 7 godina

Novakovi navijači i domaći novinari moraju se pomiriti sa činjenicom da Novak i pored postignutih rezultata ima smarajući stil igre, u kojoj samo ponekad vidimo neke lijepe poteze ,koji se mogu nazvati "incidentom".On mi je poput Fudbalske reprezentacije Grčke ,koja je 80-ih godina prošlog vijeka svojom dosadnom igrom osvojila evropsko prvenstvo

Stara skola

pre 7 godina

Citam razne komentare i dolazim do zakljucka da je zdravlje igraca najbitnije ! Pominju se teorije da kada je Nadal bio na vrhuncu on je bio..bla bla..pa se povredio! Takodje i za Federera ista prica. I da su njih dvojica u svojim vrhuncima "samarali" Novaka i da je on bio zakovan za trece mesto. Niko ne pominje da je tada Novak bio bolestan(alergija koja je uticala na disanje). E sad kada su se stvari promenile, kada je Nole na vrhuncu a ovi "bolesni", onda se to naglasava 300% !! Mislim da nije posteno. Novak je daleko najbolji u svojoj dominaciji, jer je konkurencija uzasno jaka, gde 7-8 igraca vec godinama boravi u prvih 10 igraca, sto nikada ranije nije bio slucaj.
U svakom slucaju, ako nastavi ovim tempom, nebo je granica, a mi Srbi treba da se ponosimo sto je Nole nas...

johnny

pre 7 godina

ali đoković i teško detinjstvo, lol, novak je većinu ranog detinjstva proveo na kopaoniku a tokom odrastanja na pilićevoj akademiji u nemačkoj
imao bolje detinjstvo od većine dece u americi i zapadnoj evropi
e sad kako su se njegovi snalazili za pare (dok država i savez nisu ništa zvanično ulagali) i kako su mogli da ostanu bez svega to je već druga priča, sve zasluge idu njegovom ocu srđanu

K.G.

pre 7 godina

Ima jedna disciplina koja mene fascinira u kojoj je Novak ispred konkurencije celu svetlosnu godinu ispred svih i to ne samo ispred konkurencije u tenisu nego u svim sportovima pa čak i na globalnom nivou ove naše planete, a to je karakter ! ! !
Ova njegova istrajnost da pobedi na prvom mestu samog sebe kroz fizičke nedostatke, devijacija nosa, problemi glutena. Njegov karakter je takav da se u pobedi ne uzdiže a u porazu se ne ponizuje. Nikad nije mladim teniskim talentima pretio prstom a posle govorio da nisu ništa naročito. Upravo suprotno, Novak će uvek da ih pohvali i podrži. Njegov osećaj za pravdu je najbolji u slucaju Troickog gde ga je branio kad su svi šutili. Njegov rad u humanitarnom delu je tako velik a opet potenciranje na samo promociji je toliko skromno. U privatnom životu je odan prijateljima, privrzen porodici. Ono što je svojstveno za sportiste sa balkana kad postanu poznati je i posecivanje splavova, trcanje za manekenkama, splavarusama i raznim sponzorusama. To je u slučaju Novaka nepojmljivo.
Imao bih ja još mnogo toga da pišem o Novakovom karateru ali ne bih ništa našao da mi se ne sviđa i da bih menjao.
Novak ima takav karakter da postaje uzor svima i to od 7g pa do 77g.
I zato mu veliko hvala.

British Citizen

pre 7 godina

(Jumko, 07. jun 2016 10:28)

Ja nista ne razumem sta pise ovaj klovn. Kakve veze imaju Federeri, Nadali i ostala boranija sa najvecim teniserom u istoriji, Djokovicem?!

Znam šta je

pre 7 godina

Jumko, 
Do danas sam mislio da si jedan od onih koji se hrane nervozom koju izazivaš svojim suprotnim komentarima, ali sada vidim da si oboleo u mržnji prema Novaku. Mogu da razumem da ga ne voliš, možda ti je u životu učinio nešto loše ( on ili njegovi najbliži) ali da napišeš ovakvu glupost od komentara ne mogu da shvatim. Porediš Đokovića sa Federerom kada je RF bio u najboljim godinama a ovaj imao 20 je neozbiljno, nestručno, laički. Očito se nisi bavio sportom ali to je isto kao da porediš Tima sa 22 i malog francuza koji je osvojio juniorski RG, koji su iste visine a ovaj mali ima 15 kg manje. Da li bi oni mogli igrati jedan protiv drugog? 
Rafa je za poredjenje jer su generacija, ali u rasponu od 10 god. Rafa je sareo ranije i bio snažniji i mogao da igra tenis kome Novak nije mogao parirati. Ali kada je Novak sazreo Rafa mu nije mogao parirati i dokaz je AO 2012, iako moraš priznati da je to bilo samo 4 godine nakon njegove borbe sa Federerom i sa 26 god.Hej 26 god tebi nisu najbolje godine, a da ne govorim o 2011 gde ga je Novak oduvao na svim turnirima šljake, finalu Wimbledona. US opena. Ipak sam očekivao da si pametniji i da se zezaš, ali sada vidim da si potpuni laik i nadam se da pažljivo čitaš komentare mnogih ljudi obde od kojih možeš mnogo toga naučiti. Ne kažem da treba da se diviš Novaku i da ne treba da se diviš Federeru, ali pokušaj da shvatiš da je sad ipak era Novaka Đokovića kako god.

(jaki, 07. jun 2016 12:15)

Jumko je jednom pare od užine uložio na Đokovića, ovaj je izgubio, Jumko je ostao gladan i od tada ga mrzi. Do toga ne bi došlo da se striktno poštovalo pravilo o zabrani ulaska u kladionicu osobama mlađim od 18 godina. Još uvek možete sresti Jumka ispred kladionice, gde moli starije da mu uplate tiket.

Bojan

pre 7 godina

Za ove navijače Federera čisto da vidite sa kakvim velikanima tenisa je igrao finala pa onda dajte komentare. Čim su malo sazreli Rafa i Novak počeli su da ga deru. Ako hoćete postaviću i sa kim je Novak igrao finala kad je osvajao. A Novak je inače izgubio 8 finala.

Australian Open:
2004. Rožer Federer (2) vs Marat Safin
2006. Rožer Federer (1) vs Markos Bagdatis
2007. Rožer Federer (1) vs Fernando Gonzales (10)
2010. Rožer Federer (1) vs Endi Marej (5)

Roland Garos:
2003. Rožer Federer (4) vs Robin Soderling (23)

Vimbldon:
2003. Rožer Federer (4) vs Mark Filipusis
2004. Rožer Federer (1) vs Andi Rodik (2)
2005. Rožer Federer (1) vs Andi Rodik (2)
2006. Rožer Federer (1) vs Rafael Nadal (2)
2007. Rožer Federer (1) vs Rafael Nadal (2)
2009. Rožer Federer (1) vs Andi Rodik (6)
2012. Rožer Federer (3) vs Endi Marej (4)

US Open:
2004. Rožer Federer (1) vs Lejton Hjuit (4)
2005. Rožer Federer (1) vs Andre Agasi (7)
2006. Rožer Federer (1) vs Andi Rodik (9)
2007. Rožer Federer (1) vs Novak Đoković(3)
2008. Rožer Federer (2) vs Endi Marej (6)

let 3

pre 7 godina

nole je car, kralj, šah, alah. vojvoda, tito i partija, a srbija je jedna od tri najbjednije drzave u evropi. dobro, jedna od dvije ako ne racunamo kosovo.

paks

pre 7 godina

Ja se sećam kako smo iščekivali i radovali se četvrtfinalima ili polufinalima Bobe Živojinovića. Pa je došla Monika i sve razbucala - a nju smo tako odvratno zaboravili... Ovo s Novakom se maloj zemlji ne dešava jednom u životu već jednom u više života. Malo ljudi je toga svesno. Što se samog Noleta tiče, on sada ima svaki razlog da bude opušten i da samo "piči", pa gde stigne. Ako ne bude povreda, a u sebi ima potencijal za ovakvu snagu i žestinu još 3-4 godine, sve je vrlo realno moguće.

Bojan

pre 7 godina

A evo i za Noleta čisto da vidite koga je on pobeđivao u finalima.

Australian Open:
2008. Novak Đoković(3) vs Žo Conga
2011. Novak Đoković(3) vs Endi Marej(5)
2012. Novak Đoković(1) vs Rafael Nadal (2)
2013. Novak Đoković(1) vs Endi Marej(3)
2015. Novak Đoković(1) vs Endi Marej(6)
2016. Novak Đoković(1) vs Endi Marej(2)

Roland Garos:
2016. Novak Đoković(1) vs Endi Marej(2)

Vimbldon:
2011. Novak Đoković(2) vs Rafael Nadal (1)
2014. Novak Đoković(1) vs Rožer Federer (4)
2015. Novak Đoković(1) vs Rožer Federer (2)

US Open:
2011. Novak Đoković(1) vs Rafael Nadal (2)
2015. Novak Đoković(1) vs Rožer Federer (2)

Era Novaka

pre 7 godina

Tako je. Novak nema velikig rivala koji je obelezio njegovu karijeru kao ostali. Isuvise je izdominirao premocno i brzo.

Totalno jedinstvena pojava.

Marko Subotić

pre 7 godina

Samo je pitanje vremena kada ce Novak postati best ever,po nekim stvarima vec sada jeste,ali bolje da sačekamo da prestigne Rogera po GS pa da to bude i zvanično.
Pozdrav.
P.S. Zemlja je ravna!

šampion

pre 7 godina

Nije ni bitno da li će se svi složiti da je najbolji ili da igra najlepše. Samo su rezultati objektivni i oni su tu da potvrde njegov kvalitet, ne moraju mu to priznati i ostrašćeni navijači Federera ili Nadala. Oni će uvek tražiti izgovore i počinjati besmislene rasprave. On samo treba da se pobrine da rivale prestigne po rezultatima, a njihovi navijači neka misle šta god hoće, to je ipak samo njihovo mišljenje, koje ne mora biti i objektivno. Igrali su pod istim uslovima i istim pravilima, i pokazalo se ko je bolji. Na dobrom je putu je putu da postane najveći ikada, vraća mu se polako ali sigurno ono što je uložio u ovaj sport.

majtimajk

pre 7 godina

(Jumko, 7. jun 2016 10:28)

- a je'si ti procitao clanak!? sve komentari "strucnjaka" iz zapadnjackih sportskih "hramova"! i ti si se nasao da sve opovrgavas! nije lako ljudima u tvojoj okolini.

Mi Ko

pre 7 godina

Nole ce biti apsolutni kralj tenisa. Nadal ce ostati zauvek kralj sljake. Federer, tipican predstavnik evropske sterilne elite ispod staklenog zvona. Naravno i Federer je veliki sampion, ali ce mu uvek faliti Noletova zivost, neposrednost , elokventnost. Jednostavno Nole je kompletniji covek!

Predo

pre 7 godina

Da se uključim. Ovo me podseća na priču o ružnom pačetu, koje je postalo labud, samo što su mnogi od nas znali da će postati labud i prije nego što je osvojio i jedan GS. Rekao sam više puta, predviđao sam Novaku, kao stvarno veliki navijač od njegovih juniorskih dana i neko ko dugo igra tenis, 7, 8 Grand slamova i da će neko vreme provesti na broju 1 nakon Federerove ere, ali sam bio zadovoljan šta god uradi, jer sam uživao u njegovom misaonom tenisu. To naravno ne očekujem od ljudi, kojima je jedini kontakt sa tenisom video igrica i koji smatraju da je najvažnije "zveknuti" lopticu 200 km/h. Ako uživaju u takvom tenisu, imaju Anu Ivanović. Ne trebaju nama, pravim ljubiteljima tenisa i Novakovim navijačima, da sad ljubitelji Federerovog "baleta" počnu da navijaju za Đokovića, mi smo svakako dva sveta.
Kako vidite, NOvak je prevazišao sva moja očekivanja i meni je sasvim svejedno da li će biti najbolji ikada , ja uživam u svakoj tituli i njegovom napretku.
A gluposti poput onih "da su Rafa i Federer bili bolji nekada, a Novak sada" su u ravni onih da je Lejton Hjuit najbolji, samo su ga povrede sprečile da osvaja titule i nakon 20-te godine. Sve u svoje vreme i na svom mestu. Uostalom, Federera i Nadala niko nije sprečio nožem, kako su to učinili Moniki Seleš, pa je Štefi Graf najbolja igračica u istoriji.

Delije Čikago

pre 7 godina

Samo mala ispravka u vezi Pariza je da sam u ime grupacije Delije Čikago pisao da dolazimo u velikom broju, i da će imati podršku kao nikada do sada se potvrdila, Novak nije mogao da dođe sebi da ima više srba nego engleza, nikad se to nije desilo a pričao sam vam danima, mogli smo da se divljački ponašamo i pevamo navijačke pesme ali smo se odlučili za onu sintagmu budi u Parizu kao svi parižani, i sam Novak je rekao da je bilo kao u Dejvis kupu, samo ta mala ispravka zbog kojih su 18-ca dobila otkaze zbog Pariza, ali kažu nema cenu, stvarno nema.

Vlada

pre 7 godina

Dok ceo svet klice Novaku posle ovakvog istorijskog uspeha, Jumko i ostali pateticni bolesnici ostavljaju svoje glupave komentare. Ako se svi nekadasnji sampioni sporta slazu da je Djokovic mozda i najbolji u istoriji ove igre, ko ste vi da to osporavate. I kao sto rekose na Europsportu, nako sto je njihov igrac Marej izgubio finale, Novakova velicina se ogleda u tome sto je skoro sve svoje titule osvojio igrajuci finala protiv nekog od prve trojice ili cetvorice na rang listi. Dvojica od njih su niko drugi do tja "veliki" Federer i Nadal. Zao mi je sto Nadal nije u stanju da igra na svom nivou, jer je fenomenalan igrac i vrlo borben i zabavan. S druge strane Federer je podigao svoj nivo igre pod pretnjom Djokovica kao nikada pre toga, i opet to nije bilo dovoljno da ne ode porazen sa US Opena. Jednostavno, u poredjenju Djokovica i Federera, jasno je ko je bolji ... NOVAK. Nazalost, Federer je imao ludu srecu da se pojavi u vreme kada su stari sampioni bili na zalasku karijera i mogao je lagano da skuplja gren slem titule, sve dok se nije pojavio Nadal. I sad to treba da bude razlog da osporavaju Novakovu velicinu. Nikako. to samo mogu oni kojima je zavist zaslepela razum!

ah

pre 7 godina

Dve trecine onih koji su ucestvovali u anketi kaze da je najbolji Federer, iza njega Djokovic. Tako napisite. Posto se pravite pametni i ucite strane novinare poslu, onda i vi prekinite sa zamenom teza i sa prenosenjem informacija onako kako vama odgovara.

Bobason Tupamaros

pre 7 godina

Svetski br. 1 , rekorder po raznim "ovim i onim" listama-statistikama, po mnogima upisuje svoje ime zlatnim slovima u istoriju sporta uopšte a očekujemo -nadamo se uskoro i da bude proglašen za najboljeg svih vremena u tenisu - impozantno ! Još impozantnije je što je Novak Đoković na putu da bude bolji i veći ČOVEK nego teniser !!!

šampion

pre 7 godina

Po bodovima i titulama zasad je na 2. mestu, ali uskoro bi mogao biti prvi:

GS(x2000) ATP WTF(x1500) ATP Мастерс(x1000) УКУПНО-Поени УКУПНО-Титуле
Роџер Федерер 17 6 24 67000 47
Новак Ђоковић 12 5 29 60500 46
Рафаел Надал 14 0 28 56000 42

pozn'o Ozmo

pre 7 godina

"...šljaka mu je najgora podloga", piše BBC.

Loše zvuči. Jer, Novak igra sjajno na SVAKOJ podlozi. Zato je i ubedljivo najbolji.
Federer nije tako dobar na šljaci, dok je Nadal slabiji na ostalim podlogama osim šljake.
Pa Novak ima iznad 80% pobeda na šljaci, a ispod tog broja su na BETONU takvi igrači kao Sampras, Agasi, Mekenro, Beker.

Razvaljivač

pre 7 godina

@Jumko - A evo neoborivog mišljenja 99% ljudi koji ovde ostavljaju komentare: MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA!!!

LI

pre 7 godina

Steve Tignor za tennis.com je napisao: "If there’s a beauty in the way Federer smoothly swings through a shot, there’s a beauty in the way Djokovic smoothly ties a series of them together."
Tako da za sve one koji se jos uvek vade na to kako Federer ipak igra lepsi, elegantniji, leprsaviji tenis, ima sve vise njih koji vide lepotu i dive se udarcima koje izvodi Novak i to na nacin kako ih povezuje.

Ceo tekst mozete procitati ovde: http://www.tennis.com/pro-game/2016/06/now-he-has-paris/58873/#.V1aTY_krKM8

4k4.Dex

pre 7 godina

Pa trenutno federer i jeste najbolji ali tu ga jos drze samo titule GSova i nista vise. Cista brojka koju Nole stize za koju godinu bez po muke. Sta je 5 GS za Novaka... max 3 godine ako ga ne bude islo!

Srx

pre 7 godina

Razlika u godinama u tenisu koji sam imao privilegiju da upoznam iz prve ruke je ogromna i najlakse se vidi u prelasku iz juniorske u seniorsku konkurenciju. Najnormalnija stvar je da neko ko je godinama na Tour-u dobija slabije rangiranog. Pominjati Novaka sa pocetka karijere i to da su ga dobijali Safin (prvi teniser sveta i osvajac GS-a) i Rodick (takodje osvajac GS-a)i po tome porediti da li su Nadal i Federer bolji od njega je zaista smesno, jer svi prethodno pomenuti su vec imali izgradjenu poziciju i mesto na tour-a, a Novak je bio "rookie". Ali isto tako ako pogledamo taj pocetak dominacije u 2011, jasno je da je upravno Novak doprineo padu sto Nadala (nije bio povredjen te godine), a takodje i Federera. Drugo ako malo bolje analiziramo igru, svi strucnjaci su ocenili da je Federer u 2014/2015 igrao najbolji tenis zivota i jedina prepreka da ga nazovemo "nemesis" mu je bio upravo Novak. Trece kada bi poredili novaka iz 2008 kada je gubio od Safina i ovog Novaka danas (svako na tom Youtube-u moze da vidi razliku) to je nebo i zemlja. Prvo je usledila promena plana: smanjenje kilograma uz rigorozan rezim treninga i ishrane, neprekidno trazenje savrsenstva i uspeh da se kliza na svim podlogama. Ko izbaci Novaka iz balansa i ne dozvoli mu proklizavanja taj ima sanse, ali za sada je to bilo vrlo retko i vise su metero uslovi diktirali okolnosti.
Oni koji vole Novaka treba da se opuste i uzivaju u trenutku, drugima sta reci, ne mora bas da se omalovazava...

LI

pre 7 godina

Steve Tignor za tennis.com je napisao: "If there’s a beauty in the way Federer smoothly swings through a shot, there’s a beauty in the way Djokovic smoothly ties a series of them together."
Tako da za sve one koji se jos uvek vade na to kako Federer ipak igra lepsi, elegantniji, leprsaviji tenis, ima sve vise njih koji vide lepotu i dive se udarcima koje izvodi Novak i to na nacin kako ih povezuje.

Ceo tekst mozete procitati ovde: http://www.tennis.com/pro-game/2016/06/now-he-has-paris/58873/#.V1aTY_krKM8

Jumko

pre 7 godina

Strucnjaci, neoborivi dokazi... Rodzer i Rafa kada su bili to sto jesu, samarali su Djokovica i bili uspesniji! Sada kada su to sto jesu, kada ih pobedjuje pola atp karavana, i Djokovic ih pobedjuje i uspesniji je! Sta tu nije jasno, ne razumem!? Dokaz da bolji ne moze biti! Pa i Safin i Rodik su ga tukli... Da rezimiram... Dok su Rafa i Rodzer bili na vrhuncu, Djokovic je bio veciti treci! Ko ne veruje, ju tjub, gugl, razne arhive... Prijatno!

Jum

pre 7 godina

Nadal je za mene igrao monstruozan tenis, ali silne povrede nacinile svoje. Federer je apsolutno 3, jer su ga drali Djokovic i Nadal kao balavci... Djokovic je za mene na 2. mestu zbog konstantnosti.

Lazooo

pre 7 godina

Nista sto Federer i Nadal nisu osvojili i kompletirali pre 6 godina 6!!! E sad kad ne igraju, jedino tad moze i da osvaja ovaj sto je predavao zbog Sunca, gripa i slicno.

EMojiSrbendici

pre 7 godina

Iako smo navijaci Djokovica, priznajmo da Federer ima lepsi stil igre, kao i da je jos uvjek nedostizan za Novaka (17 gs titula vs 12). Takodje smo plasticni navijaci 95% populacije Srbije koji prate tenis su prethodno bili Nadalovci ili Federerovci, a posle te Nolatine dominacije 2011 svi odjednom za Djoku! Smesno... Ima Jumko pravo za dosta toga, samo sto je preusmeren na mrznju

anica

pre 7 godina

Ljudi moji, vidite li gde je nas Novak.
Polako svi shvataju ko je i sta je...
Ostace upamcen kao najveci svih vremena.
Idemo Novace...ako neko moze da uzme sva 4GS i OI..to si ti!
Ajde Nole, izdrzi ovu godinu, i zacementiraj svoje ime za vek vekova.
ZIVEO!
Pozdrav svim iskrenim Noletovim fanovima.
Mujko, Kimi...ovo nije mesto za vas, ovde je iskrena ljubav i emocija..idite.

Dejan

pre 7 godina

Da, da - najvece rivalstvo u istoriji belog sporta: Đoković protiv istorije igra mec za najboljeg svih vremena! Sanse za Đokovića 99%, kvote u kladionicama za Đokovića 1.01!

Srdjan

pre 7 godina

@David

Sampras ne moze biti ispred Nadala i Novaka jer covjek nikad nije igrao ni finale na RG, a kamoli da je osvojio titulu. Generalno, Novak je u kompletu bolji teniser od svih ali one najbitnije brojke nisu na njegovoj strani, JOS UVIJEK!

kmnccc

pre 7 godina

"Pitajte Novaka Đokovića da vam vinerom spasi život, on će verovatno pogoditi osnovnu liniju."

Ovo na odličan način opisuje njegov mentalni sklop čistog šampiona. Mnogi će pogađati linije ali kada od toga zavisi sve, gađaće je samo jedan... i pogodiće!

Srdjan Bar

pre 7 godina

Biti savremenik Novakov je PRIVILEGIJA... O tome će većina nas govoriti u starosti, sa setom... i ponosom... Zato UZIVAJMO U REALNOM VREMENU, LJUDI!!!

rosonero

pre 7 godina

kao sto sam rekao , lako je igrati leprsavo i lepo kad ti u finalima dolaze 30 , 40 ,50 u finalima , ili 2 i 3 na rang listi koji su za dve klase slabiji od tebe , a nemoguće je to kad ti dodju nadal , djokovic i marej . isti slučaj je sa djokovicem , na njegovom putu od pocetka su bili možda i dva najbolja svih vremena i plus marej a iz prikrajka vrebaju , conga , ferer , berdih, vavri , sve igrači u rangu tadašnjeg hjuita , novakova igra je morala evoluirati u gladijatorsku ,a sad je bez premca , a ukupan broj gs je najbitniji i to je ipak ono što se najviše ceni.

Aki

pre 7 godina

Moze da prica ko sta hoce, ali uz sav respect prema Federeru, da je Novak njegovih godina i da mu je bio rival ranije, nikada nebi Federer uzeo te trofeje. Novak jeste najveci, i sada, ali dokazace to i u titulama. Sa druge strane isti taj Federer je uvek imao publiku kao vetar u ledja, takodje i Nadal.
Novak je gromada i lav, jednostavno neverovatan covek.Neverovatno koliko je meni taj momak srece doneo, gledajuci ga i koliko sam zivaca izgubio mahom na komentare i publiku rivala tokom ovih godina.
Hvala ti Novace Djokovicu na svemu!!!!!

0000

pre 7 godina

Ankete su obične gluposti. Samo pogledajte ATP listu. Tamo stoji da NDj ima poena kao 2.i 3. na listi....
Čovek je najbolji ikada. Ne verujem da će iko više ponoviti takav uspeh,jer on će prestići RF bez problema. Svaka mu čast.

ajde

pre 7 godina

Drugari, ne znam za vas, ali ja već znam ko će ponovo osvojiti nagradu Laureus za sportistu godine.
Naravno, još da na OI, na omiljenog podlozi, presliša Fekija i kompaniju, ako se pojave. Možda se spremaju za sezonu 2017, pošto u ovoj nema 'leba za njih. A i posle će vladati jedan jedini, nesalomivi, GRANDE NOVAK.
Šampion - sećate li se njegovih reči kad je bio mali? To je to! Sad je to.

siporex

pre 7 godina

...kako novak rece - "nista se ne desava bez razloga" - i na tom metafizickom planu - ovo sto novak radi je "osveta" zapadu za sva nedela koja je ucionio srbiji - zivela srbija! - ziveo novak!!!

David

pre 7 godina

Jesam veliki Novakov navijac i pratim ga vise od deset godina svaki njegov mec. Mislim da je Novak na trecem mestu najuboljih svih vremena jer po meni su najbitije ovih pet parametara:
1. Broj Gren slem titula
2. Broj nedelja na prvom mestu
3. Broj mastersa
4. Broj zavrsnih mastersa
5. Medjusobni skor sa najvecim rivalima

Znaci stvari stoje ovako:

1. Federer 17GS, Sampras i Nadal po 14, Novak 12
2. Federer 302, Sampras286, Nadal 141, Novak 202
3. Federer 24, Sampras 11 Nadal 28,Novak29
4. Federer 6, Sampras 5, Nadal 0, Novak 5
5. Novak je pozitivan i sa Nadalom i sa Federerom a Federer negativan sa obojicom

Lista najvecih:
1. Federer
2. Sampras
3. DJOKOVIC
4. Nadal
5. Borg

Simke

pre 7 godina

Ljudi moji, drago mi je sto je velika vecina nas svesna velicine ovog coveka, ja i dalje u nekim trenucima uhvatim sebe kako ne verujem da sam njegov savremenik. Da cu deci moci da pricam o njegovim uspesima, neprocenjivo!! Niko u open eri nije uspeo ovo sto je on, niko nikada nije ovoliko dominirao, nemam sumnje da ce biti najbolji svih vremen i da necu doziveti sa ga iko prestigne!!! Hvala ti nole, samo nastavi i nemojte da pisete o bilo kakvoj povredi to ne sme da se desi najezim se kada pomislim tako nesto , to bi bila katastrofaa

Nikola

pre 7 godina

"Tenis se često svodi na velika rivalstva - Borg - Mekinro, Edberg - Beker, Federer - Nadal. Sada je to Đoković protiv istorije. I on u tom duelu ubedljivo pobeđuje", piše BBC.

Naježio sam se, posle tolikih godina sumnje i osporavanja morao je da ode jednu stepenicu dalje kako bi ga konačno prihvatili.
No bitno je da jesu, jer podrška od šire zajenice pre kojom uostalom i igra je vetar u leđa za borbu sa istorijom. Za 20 godina niko neće pričati o tome da li je Federer ili Nadal igrao u lakšem vremenu već će se samo pamtiti rezultati, lepo je kada se dobije i njihovo oružije u velikoj borbi sa istorijom i titulom najboljeg svih vremena.

Napred Nole

neutralac

pre 7 godina

svaka cast za ovo. ti si covece genije. o novaku da ne tupim, ikona srpskog sporta i naroda. kada bude prestao da se bavi tenisom, tek tada ce ljudi shvatiti ko je najbolji u istoriji ovog sporta. za 2 godine prestici ce nadala i federera u svim segmentima. bravo novace. obozavam te, zivotni san mi je da te upoznam i razgovaram sa tobom bar 5 minuta
svaka cast za tekst jos jednom

Srdjan Bar

pre 7 godina

Biti savremenik Novakov je PRIVILEGIJA... O tome će većina nas govoriti u starosti, sa setom... i ponosom... Zato UZIVAJMO U REALNOM VREMENU, LJUDI!!!

kmnccc

pre 7 godina

"Pitajte Novaka Đokovića da vam vinerom spasi život, on će verovatno pogoditi osnovnu liniju."

Ovo na odličan način opisuje njegov mentalni sklop čistog šampiona. Mnogi će pogađati linije ali kada od toga zavisi sve, gađaće je samo jedan... i pogodiće!

Aki

pre 7 godina

Moze da prica ko sta hoce, ali uz sav respect prema Federeru, da je Novak njegovih godina i da mu je bio rival ranije, nikada nebi Federer uzeo te trofeje. Novak jeste najveci, i sada, ali dokazace to i u titulama. Sa druge strane isti taj Federer je uvek imao publiku kao vetar u ledja, takodje i Nadal.
Novak je gromada i lav, jednostavno neverovatan covek.Neverovatno koliko je meni taj momak srece doneo, gledajuci ga i koliko sam zivaca izgubio mahom na komentare i publiku rivala tokom ovih godina.
Hvala ti Novace Djokovicu na svemu!!!!!

anica

pre 7 godina

Ljudi moji, vidite li gde je nas Novak.
Polako svi shvataju ko je i sta je...
Ostace upamcen kao najveci svih vremena.
Idemo Novace...ako neko moze da uzme sva 4GS i OI..to si ti!
Ajde Nole, izdrzi ovu godinu, i zacementiraj svoje ime za vek vekova.
ZIVEO!
Pozdrav svim iskrenim Noletovim fanovima.
Mujko, Kimi...ovo nije mesto za vas, ovde je iskrena ljubav i emocija..idite.

Nikola

pre 7 godina

"Tenis se često svodi na velika rivalstva - Borg - Mekinro, Edberg - Beker, Federer - Nadal. Sada je to Đoković protiv istorije. I on u tom duelu ubedljivo pobeđuje", piše BBC.

Naježio sam se, posle tolikih godina sumnje i osporavanja morao je da ode jednu stepenicu dalje kako bi ga konačno prihvatili.
No bitno je da jesu, jer podrška od šire zajenice pre kojom uostalom i igra je vetar u leđa za borbu sa istorijom. Za 20 godina niko neće pričati o tome da li je Federer ili Nadal igrao u lakšem vremenu već će se samo pamtiti rezultati, lepo je kada se dobije i njihovo oružije u velikoj borbi sa istorijom i titulom najboljeg svih vremena.

Napred Nole

Bojan

pre 7 godina

Za ove navijače Federera čisto da vidite sa kakvim velikanima tenisa je igrao finala pa onda dajte komentare. Čim su malo sazreli Rafa i Novak počeli su da ga deru. Ako hoćete postaviću i sa kim je Novak igrao finala kad je osvajao. A Novak je inače izgubio 8 finala.

Australian Open:
2004. Rožer Federer (2) vs Marat Safin
2006. Rožer Federer (1) vs Markos Bagdatis
2007. Rožer Federer (1) vs Fernando Gonzales (10)
2010. Rožer Federer (1) vs Endi Marej (5)

Roland Garos:
2003. Rožer Federer (4) vs Robin Soderling (23)

Vimbldon:
2003. Rožer Federer (4) vs Mark Filipusis
2004. Rožer Federer (1) vs Andi Rodik (2)
2005. Rožer Federer (1) vs Andi Rodik (2)
2006. Rožer Federer (1) vs Rafael Nadal (2)
2007. Rožer Federer (1) vs Rafael Nadal (2)
2009. Rožer Federer (1) vs Andi Rodik (6)
2012. Rožer Federer (3) vs Endi Marej (4)

US Open:
2004. Rožer Federer (1) vs Lejton Hjuit (4)
2005. Rožer Federer (1) vs Andre Agasi (7)
2006. Rožer Federer (1) vs Andi Rodik (9)
2007. Rožer Federer (1) vs Novak Đoković(3)
2008. Rožer Federer (2) vs Endi Marej (6)

hehe

pre 7 godina

Neki "stručnjak" priča da dok su Federer i Nadal bili ono što jesu, mlatili su Novaka. Sada kada su to što jesu, kada ih mlati pola atp-ea, mlati ih i Novak! Aahahaa.... A Novak je od 2006. do sada, sve vreme, to što je danas?? Koja smejurija!
Federeru i Nadalu se nalazi alibi (povrede, godine) za pad u igri u ovoj fazi karijere, a Novaku se oduzima pravo da nije bio na svom vrhuncu (kao sada) sa 18, 19 godina, u toj fazi karijere.
Evo ista logika:
Kada je Novak sada to što jeste, mlati Federera i Nadala gde stigne, i oni su večiti 2. i 3. Kada je bio klinac, i kada su ga i drugi pobeđivali, naravno da su ga pobeđivali i Federer i Nadal. Dokaz: pa i Rodik i Safin su ga pobeđivali.
Sve to na stranu, ali nije Novak postao no1 prošle godine, i ne mlati Novak Fedala od prošle godine, pa da priča "stručnjaka" pije vodu. Haloouu! Zaboravili ste stručnjaci 2011.! Nadal 24, 25 god. u top formi (3 slem finala, 5 masters finala, 9 ukupno), Federer mlad 29. god. (kao Novak sada), I NOVAK IH MLATI KO VOLOVE U KUPUSU U SERIJI! A pobeđivao ih je već od 2007. i to na MASTERSIMA, sledeće godine I NA SLEMOVIMA, o čemu je Rodik/Hjuit/Nalbandijan boranija mogla samo da sanja! Novak već sa 23. godine ima više slem pobeda nad Federerom, nego Rodik, Safin, Hjuit, Nalbandijan, Davidenko, Gonzales, Blejk, Ljubičić, SVI ZAJEDNO ZA CELU KARIJERU!
Ćao, zdravo!

neutralac

pre 7 godina

svaka cast za ovo. ti si covece genije. o novaku da ne tupim, ikona srpskog sporta i naroda. kada bude prestao da se bavi tenisom, tek tada ce ljudi shvatiti ko je najbolji u istoriji ovog sporta. za 2 godine prestici ce nadala i federera u svim segmentima. bravo novace. obozavam te, zivotni san mi je da te upoznam i razgovaram sa tobom bar 5 minuta
svaka cast za tekst jos jednom

K.G.

pre 7 godina

Ima jedna disciplina koja mene fascinira u kojoj je Novak ispred konkurencije celu svetlosnu godinu ispred svih i to ne samo ispred konkurencije u tenisu nego u svim sportovima pa čak i na globalnom nivou ove naše planete, a to je karakter ! ! !
Ova njegova istrajnost da pobedi na prvom mestu samog sebe kroz fizičke nedostatke, devijacija nosa, problemi glutena. Njegov karakter je takav da se u pobedi ne uzdiže a u porazu se ne ponizuje. Nikad nije mladim teniskim talentima pretio prstom a posle govorio da nisu ništa naročito. Upravo suprotno, Novak će uvek da ih pohvali i podrži. Njegov osećaj za pravdu je najbolji u slucaju Troickog gde ga je branio kad su svi šutili. Njegov rad u humanitarnom delu je tako velik a opet potenciranje na samo promociji je toliko skromno. U privatnom životu je odan prijateljima, privrzen porodici. Ono što je svojstveno za sportiste sa balkana kad postanu poznati je i posecivanje splavova, trcanje za manekenkama, splavarusama i raznim sponzorusama. To je u slučaju Novaka nepojmljivo.
Imao bih ja još mnogo toga da pišem o Novakovom karateru ali ne bih ništa našao da mi se ne sviđa i da bih menjao.
Novak ima takav karakter da postaje uzor svima i to od 7g pa do 77g.
I zato mu veliko hvala.

fortissimo

pre 7 godina

Rafa mu bezi 2 GS i nije nikakvim rekordom ispred njega. Rodzer mu bezi 5 GS i bolji je po broju nedelja na prvom mestu. Ono sto je za mene najvaznije, Novak ima pozitivan skor sa oboicom i to sto u jednom trenutku drzi sva 4 GS sto nemaju ni Rafa ni Rodzer a poslednji put se to desilo pre 60 i kusur godina? I ko zna koliko ce decenija proci kada to neki igrac ostvari, a to je rekao i Endi na ceremoniji dodele pehara. I najvaznije, Novaka cekaju jos 2 GS ove godine i ko zna...a tek pretstoje godine igranja tenisa. Gde je tu Rodzer sa 35 godina a Rafa je nepoznanica u ovom trenutku jer niko ne zna sta ce sa njim biti u buducnosti. Cas se malo vrati i udje u formu... povreda. Ali Novak je za to najmanje kriv. Kada je Novak bio nejak on je osvajao sve zivo i nije mnogo razmisljao da karijera treba da traje i posle tridesete. Zato je Novak veoma pametan i zna sta radi. Neka ostane samo zdrav i gledacemo cudo. Zapamtite.

Simke

pre 7 godina

Ljudi moji, drago mi je sto je velika vecina nas svesna velicine ovog coveka, ja i dalje u nekim trenucima uhvatim sebe kako ne verujem da sam njegov savremenik. Da cu deci moci da pricam o njegovim uspesima, neprocenjivo!! Niko u open eri nije uspeo ovo sto je on, niko nikada nije ovoliko dominirao, nemam sumnje da ce biti najbolji svih vremen i da necu doziveti sa ga iko prestigne!!! Hvala ti nole, samo nastavi i nemojte da pisete o bilo kakvoj povredi to ne sme da se desi najezim se kada pomislim tako nesto , to bi bila katastrofaa

Dejan

pre 7 godina

Da, da - najvece rivalstvo u istoriji belog sporta: Đoković protiv istorije igra mec za najboljeg svih vremena! Sanse za Đokovića 99%, kvote u kladionicama za Đokovića 1.01!

Stara skola

pre 7 godina

Citam razne komentare i dolazim do zakljucka da je zdravlje igraca najbitnije ! Pominju se teorije da kada je Nadal bio na vrhuncu on je bio..bla bla..pa se povredio! Takodje i za Federera ista prica. I da su njih dvojica u svojim vrhuncima "samarali" Novaka i da je on bio zakovan za trece mesto. Niko ne pominje da je tada Novak bio bolestan(alergija koja je uticala na disanje). E sad kada su se stvari promenile, kada je Nole na vrhuncu a ovi "bolesni", onda se to naglasava 300% !! Mislim da nije posteno. Novak je daleko najbolji u svojoj dominaciji, jer je konkurencija uzasno jaka, gde 7-8 igraca vec godinama boravi u prvih 10 igraca, sto nikada ranije nije bio slucaj.
U svakom slucaju, ako nastavi ovim tempom, nebo je granica, a mi Srbi treba da se ponosimo sto je Nole nas...

Delije Čikago

pre 7 godina

Samo mala ispravka u vezi Pariza je da sam u ime grupacije Delije Čikago pisao da dolazimo u velikom broju, i da će imati podršku kao nikada do sada se potvrdila, Novak nije mogao da dođe sebi da ima više srba nego engleza, nikad se to nije desilo a pričao sam vam danima, mogli smo da se divljački ponašamo i pevamo navijačke pesme ali smo se odlučili za onu sintagmu budi u Parizu kao svi parižani, i sam Novak je rekao da je bilo kao u Dejvis kupu, samo ta mala ispravka zbog kojih su 18-ca dobila otkaze zbog Pariza, ali kažu nema cenu, stvarno nema.

rosonero

pre 7 godina

kao sto sam rekao , lako je igrati leprsavo i lepo kad ti u finalima dolaze 30 , 40 ,50 u finalima , ili 2 i 3 na rang listi koji su za dve klase slabiji od tebe , a nemoguće je to kad ti dodju nadal , djokovic i marej . isti slučaj je sa djokovicem , na njegovom putu od pocetka su bili možda i dva najbolja svih vremena i plus marej a iz prikrajka vrebaju , conga , ferer , berdih, vavri , sve igrači u rangu tadašnjeg hjuita , novakova igra je morala evoluirati u gladijatorsku ,a sad je bez premca , a ukupan broj gs je najbitniji i to je ipak ono što se najviše ceni.

Pi-Pi-Ter

pre 7 godina

(Pi-Ter, 7. jun 2016 13:15)

Jesi li ti gledao mladog Federera? Očigledno nisi. Taj se nalomio reketa i nasvađao sa sudijama dok mu Nike nije odredio kako da se ponaša, naravno čim se ustalio na prvom mestu. Kako tumačiš zauzimanje tuđe stolice? Pretnje prstom? Nipodaštavanje protivnika u izjavama? Sve fini maniri!

A nabildovani što urla i skače na svaki važniji poen, pa čak i na grešku protivnika? Traženje izuzeća sudije? Pa prekoračenje vremena za servis manje-više stalno? Pa bacanje peškira iza leđa ne gledajući gde je skupljač(ica) loptica? Sve fini maniri!

A sad malo o žrebovima dok je Novak bio drugi ili treći: Jako retko se dešavalo (da ne kažem - nikad) da se Nadal i Federer mogu sastati pre finala, tako da je "siroti" Novak morao obojicu da pobedi da bi nešto osvojio. Pa ko se ne bi nervirao?

Ja bih voleo da Novak bude kao Mekinro, ali znam da bi mu to sponzori zamerali.

Bojan

pre 7 godina

A evo i za Noleta čisto da vidite koga je on pobeđivao u finalima.

Australian Open:
2008. Novak Đoković(3) vs Žo Conga
2011. Novak Đoković(3) vs Endi Marej(5)
2012. Novak Đoković(1) vs Rafael Nadal (2)
2013. Novak Đoković(1) vs Endi Marej(3)
2015. Novak Đoković(1) vs Endi Marej(6)
2016. Novak Đoković(1) vs Endi Marej(2)

Roland Garos:
2016. Novak Đoković(1) vs Endi Marej(2)

Vimbldon:
2011. Novak Đoković(2) vs Rafael Nadal (1)
2014. Novak Đoković(1) vs Rožer Federer (4)
2015. Novak Đoković(1) vs Rožer Federer (2)

US Open:
2011. Novak Đoković(1) vs Rafael Nadal (2)
2015. Novak Đoković(1) vs Rožer Federer (2)

Predo

pre 7 godina

Da se uključim. Ovo me podseća na priču o ružnom pačetu, koje je postalo labud, samo što su mnogi od nas znali da će postati labud i prije nego što je osvojio i jedan GS. Rekao sam više puta, predviđao sam Novaku, kao stvarno veliki navijač od njegovih juniorskih dana i neko ko dugo igra tenis, 7, 8 Grand slamova i da će neko vreme provesti na broju 1 nakon Federerove ere, ali sam bio zadovoljan šta god uradi, jer sam uživao u njegovom misaonom tenisu. To naravno ne očekujem od ljudi, kojima je jedini kontakt sa tenisom video igrica i koji smatraju da je najvažnije "zveknuti" lopticu 200 km/h. Ako uživaju u takvom tenisu, imaju Anu Ivanović. Ne trebaju nama, pravim ljubiteljima tenisa i Novakovim navijačima, da sad ljubitelji Federerovog "baleta" počnu da navijaju za Đokovića, mi smo svakako dva sveta.
Kako vidite, NOvak je prevazišao sva moja očekivanja i meni je sasvim svejedno da li će biti najbolji ikada , ja uživam u svakoj tituli i njegovom napretku.
A gluposti poput onih "da su Rafa i Federer bili bolji nekada, a Novak sada" su u ravni onih da je Lejton Hjuit najbolji, samo su ga povrede sprečile da osvaja titule i nakon 20-te godine. Sve u svoje vreme i na svom mestu. Uostalom, Federera i Nadala niko nije sprečio nožem, kako su to učinili Moniki Seleš, pa je Štefi Graf najbolja igračica u istoriji.

bečki gazda

pre 7 godina

Dok je Novak bio klinac i fizički slab, Federer i Nadal su ga pobeđivali. Kada je digao fitnes 2011. kraj priče. A da, Nadal je od tad eto već 5 godina večito povređen, a Federer je volšebno deda već sa 29 godina. Botine, da vas nema, trebalo bi vas izmisliti. Čisto zbog humora.

MSquared

pre 7 godina

Meni je najjaci komentar bio u Kanadskim novinama juce: "70% of Earth's surface is covered by water... The rest is covered by Djokovic."

siporex

pre 7 godina

...kako novak rece - "nista se ne desava bez razloga" - i na tom metafizickom planu - ovo sto novak radi je "osveta" zapadu za sva nedela koja je ucionio srbiji - zivela srbija! - ziveo novak!!!

David

pre 7 godina

Jesam veliki Novakov navijac i pratim ga vise od deset godina svaki njegov mec. Mislim da je Novak na trecem mestu najuboljih svih vremena jer po meni su najbitije ovih pet parametara:
1. Broj Gren slem titula
2. Broj nedelja na prvom mestu
3. Broj mastersa
4. Broj zavrsnih mastersa
5. Medjusobni skor sa najvecim rivalima

Znaci stvari stoje ovako:

1. Federer 17GS, Sampras i Nadal po 14, Novak 12
2. Federer 302, Sampras286, Nadal 141, Novak 202
3. Federer 24, Sampras 11 Nadal 28,Novak29
4. Federer 6, Sampras 5, Nadal 0, Novak 5
5. Novak je pozitivan i sa Nadalom i sa Federerom a Federer negativan sa obojicom

Lista najvecih:
1. Federer
2. Sampras
3. DJOKOVIC
4. Nadal
5. Borg

Srx

pre 7 godina

Razlika u godinama u tenisu koji sam imao privilegiju da upoznam iz prve ruke je ogromna i najlakse se vidi u prelasku iz juniorske u seniorsku konkurenciju. Najnormalnija stvar je da neko ko je godinama na Tour-u dobija slabije rangiranog. Pominjati Novaka sa pocetka karijere i to da su ga dobijali Safin (prvi teniser sveta i osvajac GS-a) i Rodick (takodje osvajac GS-a)i po tome porediti da li su Nadal i Federer bolji od njega je zaista smesno, jer svi prethodno pomenuti su vec imali izgradjenu poziciju i mesto na tour-a, a Novak je bio "rookie". Ali isto tako ako pogledamo taj pocetak dominacije u 2011, jasno je da je upravno Novak doprineo padu sto Nadala (nije bio povredjen te godine), a takodje i Federera. Drugo ako malo bolje analiziramo igru, svi strucnjaci su ocenili da je Federer u 2014/2015 igrao najbolji tenis zivota i jedina prepreka da ga nazovemo "nemesis" mu je bio upravo Novak. Trece kada bi poredili novaka iz 2008 kada je gubio od Safina i ovog Novaka danas (svako na tom Youtube-u moze da vidi razliku) to je nebo i zemlja. Prvo je usledila promena plana: smanjenje kilograma uz rigorozan rezim treninga i ishrane, neprekidno trazenje savrsenstva i uspeh da se kliza na svim podlogama. Ko izbaci Novaka iz balansa i ne dozvoli mu proklizavanja taj ima sanse, ali za sada je to bilo vrlo retko i vise su metero uslovi diktirali okolnosti.
Oni koji vole Novaka treba da se opuste i uzivaju u trenutku, drugima sta reci, ne mora bas da se omalovazava...

Srdjan

pre 7 godina

@David

Sampras ne moze biti ispred Nadala i Novaka jer covjek nikad nije igrao ni finale na RG, a kamoli da je osvojio titulu. Generalno, Novak je u kompletu bolji teniser od svih ali one najbitnije brojke nisu na njegovoj strani, JOS UVIJEK!

дека

pre 7 godina

Да се разумемо пратим тенис од 1966г.Југа је имала веома добрих тенисера али овакву величину НИКАДА.
Лендл је пролазио кроз слична ниподаштаванја и исмевања,,,,никад није прихваћен као шампион.
Што се тиче лепоте у игри и луцидности Борг непревазиђен.
Што се тиче успешности Федерер
Надам се да сте свесни да рекорди постоје да би их обарали,надам се да ћу доживети НОВАКОВЕ СВЕ ИСТОРИСКЕ РЕКОРДЕ....
СРЕЋНО ДОБРИ ЧОВЕЧЕ......

ajde

pre 7 godina

Drugari, ne znam za vas, ali ja već znam ko će ponovo osvojiti nagradu Laureus za sportistu godine.
Naravno, još da na OI, na omiljenog podlozi, presliša Fekija i kompaniju, ako se pojave. Možda se spremaju za sezonu 2017, pošto u ovoj nema 'leba za njih. A i posle će vladati jedan jedini, nesalomivi, GRANDE NOVAK.
Šampion - sećate li se njegovih reči kad je bio mali? To je to! Sad je to.

SSUUUU

pre 7 godina

Moja zena je toliko inspirisana sa Noletovom igrom i dostignucima da iz ruke ne ispusta muholovku. Po ceo Boziji dan sevaju smecevi, poneki volej. Sad od kako u okolini pa cak i u komsiluku nema vise muva jednostavno pocinje da pada u depresiju.
Kako joj pomoci? ;)

dusan

pre 7 godina

nole je vise puta pobedjivao i nadala i federera. .,...a onda se neki pitaju ko je bolji ?!
zasto uporedjivati njih troicu sada kada je izvesno da je nole u usponu a oni na zalasku karijera.
nekada se gledala rang lista tenisera ...danas ispada da je ona nebitna , jer je novak nedostizan .
nekada su se finala igrala u pet setova , danas se cudimo kada neko dobije set protiv novaka i to na citavom touru.nekada je bilo normalno aplaudirati suparnickom igracu za dobar poen , danas to jedino cini djokovic.
nekada su igraci imali svoje favorite u podlogama , u udarcima , u turnirima u sudijama ....jedino novaku sve odgovara.
sampion...sampion... sampio!!!
novak djokovic from serbia

pozn'o Ozmo

pre 7 godina

"...šljaka mu je najgora podloga", piše BBC.

Loše zvuči. Jer, Novak igra sjajno na SVAKOJ podlozi. Zato je i ubedljivo najbolji.
Federer nije tako dobar na šljaci, dok je Nadal slabiji na ostalim podlogama osim šljake.
Pa Novak ima iznad 80% pobeda na šljaci, a ispod tog broja su na BETONU takvi igrači kao Sampras, Agasi, Mekenro, Beker.

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 7 godina

U Gardijanu su čak stigli da aludiraju da je publika glavni krivac što Marej nije osvojio RG. A inače kada Novak osvoji US Open gde je 90% stadiona protiv njega, publiku ne pominju...

0000

pre 7 godina

Ankete su obične gluposti. Samo pogledajte ATP listu. Tamo stoji da NDj ima poena kao 2.i 3. na listi....
Čovek je najbolji ikada. Ne verujem da će iko više ponoviti takav uspeh,jer on će prestići RF bez problema. Svaka mu čast.

British Citizen

pre 7 godina

(Jumko, 07. jun 2016 10:28)

Ja nista ne razumem sta pise ovaj klovn. Kakve veze imaju Federeri, Nadali i ostala boranija sa najvecim teniserom u istoriji, Djokovicem?!

ribolovacke price

pre 7 godina

Kad vec spominjete Junca, Prdeka i ostale... Poznajem ljude koji su akademski gradjani ovog ćumeza ali dzaba kada su zadojeni nekom mrznjom prema Novaku i stalno su im puna usta placanja poreza. Sto je najgore, roditelji im rade godinama van Srbistana i tada se pitanje poreza ne postavlja jer njegov ćale ili keva nije teniser nego klozetar, prasinar, ocigledno neka posebna sorta :)

Siniša

pre 7 godina

Ovo sam cekao,ovu ne potvrdu vec satisfakciju i priznanje. Definitivno ovo finale je najemotivnije finale svih vremena;Marej je to osjetio i odreagovao kako dolikuje,publika je to osjetila i nagradila...citav svjet je to osjetio. Prelijepa igra Novaka puna pozitivnog naboja i zelje,to nije ostalo nezapazeno.

Zuki

pre 7 godina

(Pi-Ter, 07. jun 2016 13:15)

Druze, kao prvo dete nije izgrdio, jeste nekontrolisano vikao u pravcu klinca ali ne na njega. To je svim dobrobamernim ljudima odmah bilo jasno.
Kao drugo, to sto ti vidis kao normalno da neko neuroticno trese nogama u pauzi ili opsesivno slaze flasice, cacka guzu, nos i usi, ili da pak nikada ne pokazuje ni najmanju dozu emocija se u psihologiji dijagnostikuje kao poremecaj. Uostalom za Federera se zna da je imao problema sa izlivima besa pa je otisao u drugu krajnost, takodje neprirodnu.
Nema nista normalnije od radosti kad pobedjujes i srdzbe ili tuge kad gubis. E ako zbog ljudskih osobina ne vole Djokovica, vec su im modeli psihicki poremeceni specifikumi, to samo govori o njima a ne o Novaku. Duhovit, sportsmen koji najcesce aplaudira protivniku i ne jednom poklanja poene, human, patriota i vrhunski u svom sportu. Neka ga mrze i dalje kad drugo ne umeju.

Era Novaka

pre 7 godina

Tako je. Novak nema velikig rivala koji je obelezio njegovu karijeru kao ostali. Isuvise je izdominirao premocno i brzo.

Totalno jedinstvena pojava.

Neojsa

pre 7 godina

mozda ne pratim tenis dovoljno ali zar nisu Nadalove povrede rezultat njegovog nacina igre, i posebno, intenziviranja tog nacina igre nakon sto mu je Djokovic postao ozbiljan rival, izmedju ostalog i na sljaci... secate se one price kako je pre Rolan Garosa 2013te ili koje vec godine trenirao sa duplo vecim tegovima na nogama... to mu jeste pomoglo da pobedi Djokovica ali ga je onesposobilo za Vimbldon, nije mogao posle tako koncipiranog i realizovanog udvostrucenog treninga da se prilagodi drugacijoj podlozi i ispao je u prvom ili drugom kolu... takodje, ovaj povratak ove godine, opet, mozda prebrzo za nekog ko se oporavlja, maksimalni pritisak (zgloba) na Djokovica u Madridu, i - opet povreda... naravno, to je sport, ali, tim pre, ako cemo da mu bilo sta "oprostimo" zbog povreda, morao bi i on da se oprosti barem od jednog dela onoga do cega je dosao preteranim opterecenjem svog tela, pa izmedju ostalog i od nekoliko titula... cena nacina treninga i igre za njegovih 14 glem slemova stigla je jednostavno na naplatu, to nije nikakav peh i maler...

Marko Subotić

pre 7 godina

Samo je pitanje vremena kada ce Novak postati best ever,po nekim stvarima vec sada jeste,ali bolje da sačekamo da prestigne Rogera po GS pa da to bude i zvanično.
Pozdrav.
P.S. Zemlja je ravna!

paks

pre 7 godina

Ja se sećam kako smo iščekivali i radovali se četvrtfinalima ili polufinalima Bobe Živojinovića. Pa je došla Monika i sve razbucala - a nju smo tako odvratno zaboravili... Ovo s Novakom se maloj zemlji ne dešava jednom u životu već jednom u više života. Malo ljudi je toga svesno. Što se samog Noleta tiče, on sada ima svaki razlog da bude opušten i da samo "piči", pa gde stigne. Ako ne bude povreda, a u sebi ima potencijal za ovakvu snagu i žestinu još 3-4 godine, sve je vrlo realno moguće.

devlinjo

pre 7 godina

@jumko
stručnjače, tvoj je Federer sam rekao prošle godine da igra najbolji tenis u životu, a što se Rafe tiče Novak je prvo mesto uzeo od njega kada ga je 2011. tukao kao vola u kupusu. Sjaši više sa tvojim teorijama, dečko igra i ubija sve redom, osvaja titule i beleži rekorde. To što ti želiš da minimalizuješ njegov uspeh to je tvoja nesreća jer verovatno si u detinjstvu bio zlostavljan pa sada mrzis sve što je lepo. Ćao luzeru mi i takve kao tebe volimo.

jaki

pre 7 godina

Jumko,
Do danas sam mislio da si jedan od onih koji se hrane nervozom koju izazivaš svojim suprotnim komentarima, ali sada vidim da si oboleo u mržnji prema Novaku. Mogu da razumem da ga ne voliš, možda ti je u životu učinio nešto loše ( on ili njegovi najbliži) ali da napišeš ovakvu glupost od komentara ne mogu da shvatim. Porediš Đokovića sa Federerom kada je RF bio u najboljim godinama a ovaj imao 20 je neozbiljno, nestručno, laički. Očito se nisi bavio sportom ali to je isto kao da porediš Tima sa 22 i malog francuza koji je osvojio juniorski RG, koji su iste visine a ovaj mali ima 15 kg manje. Da li bi oni mogli igrati jedan protiv drugog?
Rafa je za poredjenje jer su generacija, ali u rasponu od 10 god. Rafa je sareo ranije i bio snažniji i mogao da igra tenis kome Novak nije mogao parirati. Ali kada je Novak sazreo Rafa mu nije mogao parirati i dokaz je AO 2012, iako moraš priznati da je to bilo samo 4 godine nakon njegove borbe sa Federerom i sa 26 god.Hej 26 god tebi nisu najbolje godine, a da ne govorim o 2011 gde ga je Novak oduvao na svim turnirima šljake, finalu Wimbledona. US opena. Ipak sam očekivao da si pametniji i da se zezaš, ali sada vidim da si potpuni laik i nadam se da pažljivo čitaš komentare mnogih ljudi obde od kojih možeš mnogo toga naučiti. Ne kažem da treba da se diviš Novaku i da ne treba da se diviš Federeru, ali pokušaj da shvatiš da je sad ipak era Novaka Đokovića kako god.

Svete

pre 7 godina

Federer? Prva asocijacija? A? Gospodin. Da. Ona druga jednako vazna strana sporta: dzentlmenstvo. Miran, stalozen, bez nerviranja, bacanja, psovanja. Nesto kao finija varijanta B. Borga. (Pi-Ter, 7. jun 2016 13:15)

Federer gospodin ???
E sta sve ovde necu procitati, pa jos dzentlmen, ajde...miran, ma nemoj....bez nerviranja, ali zamalo...stalozen, malo sutra...psovanje, on je jedini za koga znam da je opsovao rivala direktno u lice i to usred meca, naravno u trenutku kada nije sve islo kako treba i to je opsovao Mareja...ovo oko bacanja, toga nema slazem se, ALI je recimo prisutan trend da Djokovic na sve redovnijoj bazi njega baca u ocaj !

srkis

pre 7 godina

"Novakovi navijači i domaći novinari moraju se pomiriti sa činjenicom da Novak i pored postignutih rezultata ima smarajući stil igre, u kojoj samo ponekad vidimo neke lijepe poteze ,koji se mogu nazvati "incidentom".On mi je poput Fudbalske reprezentacije Grčke ,koja je 80-ih godina prošlog vijeka svojom dosadnom igrom osvojila evropsko prvenstvo
(iskreno, 7. jun 2016 12:53)"

Iskreno, ja bih vrlo rado menjao poraz, lepršavim stilom igre, reprezentacije SFRJ u fudbalu u polufinalu EP 1976. u BGD (2:4 protiv Z. Nemačke) za osvojeno EP "dosadnom igrom". Btw., Grci su to ostvarili 2004., a ne "80-ih godina prošlog vijeka". Zapravo, tih 80-ih godina Jugoslavija je u fudbalu Grke drala k'o volove u kupusu

majtimajk

pre 7 godina

(Jumko, 7. jun 2016 10:28)

- a je'si ti procitao clanak!? sve komentari "strucnjaka" iz zapadnjackih sportskih "hramova"! i ti si se nasao da sve opovrgavas! nije lako ljudima u tvojoj okolini.

Mi Ko

pre 7 godina

Nole ce biti apsolutni kralj tenisa. Nadal ce ostati zauvek kralj sljake. Federer, tipican predstavnik evropske sterilne elite ispod staklenog zvona. Naravno i Federer je veliki sampion, ali ce mu uvek faliti Noletova zivost, neposrednost , elokventnost. Jednostavno Nole je kompletniji covek!

4k4.Dex

pre 7 godina

Pa trenutno federer i jeste najbolji ali tu ga jos drze samo titule GSova i nista vise. Cista brojka koju Nole stize za koju godinu bez po muke. Sta je 5 GS za Novaka... max 3 godine ako ga ne bude islo!

Znam šta je

pre 7 godina

Jumko, 
Do danas sam mislio da si jedan od onih koji se hrane nervozom koju izazivaš svojim suprotnim komentarima, ali sada vidim da si oboleo u mržnji prema Novaku. Mogu da razumem da ga ne voliš, možda ti je u životu učinio nešto loše ( on ili njegovi najbliži) ali da napišeš ovakvu glupost od komentara ne mogu da shvatim. Porediš Đokovića sa Federerom kada je RF bio u najboljim godinama a ovaj imao 20 je neozbiljno, nestručno, laički. Očito se nisi bavio sportom ali to je isto kao da porediš Tima sa 22 i malog francuza koji je osvojio juniorski RG, koji su iste visine a ovaj mali ima 15 kg manje. Da li bi oni mogli igrati jedan protiv drugog? 
Rafa je za poredjenje jer su generacija, ali u rasponu od 10 god. Rafa je sareo ranije i bio snažniji i mogao da igra tenis kome Novak nije mogao parirati. Ali kada je Novak sazreo Rafa mu nije mogao parirati i dokaz je AO 2012, iako moraš priznati da je to bilo samo 4 godine nakon njegove borbe sa Federerom i sa 26 god.Hej 26 god tebi nisu najbolje godine, a da ne govorim o 2011 gde ga je Novak oduvao na svim turnirima šljake, finalu Wimbledona. US opena. Ipak sam očekivao da si pametniji i da se zezaš, ali sada vidim da si potpuni laik i nadam se da pažljivo čitaš komentare mnogih ljudi obde od kojih možeš mnogo toga naučiti. Ne kažem da treba da se diviš Novaku i da ne treba da se diviš Federeru, ali pokušaj da shvatiš da je sad ipak era Novaka Đokovića kako god.

(jaki, 07. jun 2016 12:15)

Jumko je jednom pare od užine uložio na Đokovića, ovaj je izgubio, Jumko je ostao gladan i od tada ga mrzi. Do toga ne bi došlo da se striktno poštovalo pravilo o zabrani ulaska u kladionicu osobama mlađim od 18 godina. Još uvek možete sresti Jumka ispred kladionice, gde moli starije da mu uplate tiket.

MSquared

pre 7 godina

Za mene je Novak najveci, a ima i dosta strucnjaka koji to misle. Pitajte recimo Nika Bolitjerija... Evo i Lejver je jos pre RG-a rekao da je Novak mozda najveci... Sta bi sada rekao? ATP tennis je juce imao ozbiljan clanak baziran na statistici. Novak ima najbolji win to loss odnos u istoriji tenisa daleko ispred Nadala i Federera. A to sto su njih dvojica toboze na zalasku karijere, to mogu da obrnem i da kazem da je Novak bio klinac i nezreo na pocetku svoje kad je gubio od njih... Sta da kaze jadni Marej koji je svetska klasa i u doba Safina bi bio desetostruku osvajac GS-a... Era u kojoj igras se ne moze birati.

Milorad

pre 7 godina

Možda se previše bavimo pitanjem najboljeg.Mozda to nama vise treba nego Novaku.Mozda Novak,za naredne dve godine,i postane najtrofejniji dosad i statisticki najuspesniji.To bi nam izuzetno prijalo.Od svega,sto je Novak osvetlio dosad,najsvetliji je i najlepsi je onaj deo kako on predstavlja gradjene Srbije i sire.On postaje svetlo i uzor mnogima u svetu.Teniski uspesi su ga stavili u medijski prostor sa koga on salje,prakticno i u reci i u slici,sjajne poruke.Kad se to dogodi onda nastaje ono:poklapaju se reci i dela i možemo ga slediti i možemo ga uzeti za uzor.A Novak?Novak sebe ,bezrezervno i u najboljem delu sebe i najbolji deo sebe poklanja svima koji ga prate i gledaju.To su nevidljivi,a daleko najvredniji,trofeji.Trofeji koje je podelio Novak svima i koji su sjajniji od onih unjegovoj vitrini.Ko razume ,razumeo je,a i ostalima samo može biti od koristi.Zivio ti nama a da li si najbolji u istoriji to niko ne može izmeriti ni kolicinom trofeja ni svotom novca.To je potpuno nemerljivo i ne opterećuj se ni ti ni mi time.

Vlada

pre 7 godina

Dok ceo svet klice Novaku posle ovakvog istorijskog uspeha, Jumko i ostali pateticni bolesnici ostavljaju svoje glupave komentare. Ako se svi nekadasnji sampioni sporta slazu da je Djokovic mozda i najbolji u istoriji ove igre, ko ste vi da to osporavate. I kao sto rekose na Europsportu, nako sto je njihov igrac Marej izgubio finale, Novakova velicina se ogleda u tome sto je skoro sve svoje titule osvojio igrajuci finala protiv nekog od prve trojice ili cetvorice na rang listi. Dvojica od njih su niko drugi do tja "veliki" Federer i Nadal. Zao mi je sto Nadal nije u stanju da igra na svom nivou, jer je fenomenalan igrac i vrlo borben i zabavan. S druge strane Federer je podigao svoj nivo igre pod pretnjom Djokovica kao nikada pre toga, i opet to nije bilo dovoljno da ne ode porazen sa US Opena. Jednostavno, u poredjenju Djokovica i Federera, jasno je ko je bolji ... NOVAK. Nazalost, Federer je imao ludu srecu da se pojavi u vreme kada su stari sampioni bili na zalasku karijera i mogao je lagano da skuplja gren slem titule, sve dok se nije pojavio Nadal. I sad to treba da bude razlog da osporavaju Novakovu velicinu. Nikako. to samo mogu oni kojima je zavist zaslepela razum!

my way

pre 7 godina

Prosto, Novak im je izbio sve argumente iz ruku. Pokusaji da se on i njegovi rezultati omalovaze ne mogu vise da budu nista drugo do pateticno kreiranje sopstvene istine po onoj "sto je babi milo, to joj se snilo". Nisu mogli da ga pobede i ostalo im je samo da mu se pridruze. Ja bih se ovde samo osvrnuo na tezu da je Noletu sljaka najgora podloga. Mislim da nista ne moze biti dalje od istine. Sljaka Novaku odgovara, pogotovo za njegovo kretanje i proklizavanje, drop sotove, sve realno. Jedan jedini razlog postoji sto on jos pre proslogodisnjeg finala sa Vavrinkom nije imao par titula sa Rolan Garosa, a to je Rafa Nadal.

...

pre 7 godina

Niko da spomene činjenicu da je Federer svih 17 titula osvojio na domaćem terenu, a Novak sve u gostima. Ajd ovaj zadnji je izuzetak. E ZATO JE 12>17! Utuvite to u glavu botine!

Simke

pre 7 godina

Vidim da ste došli do psihologije najboljih i ponašanja.
Voleo bih da neko napiše ko se seća, ili ko je čuo o tome, a u vezi Mareja se radi. On je imao neku tešku traumu ja mislim u školi, ili tako nešto. Da li je bio taoc nečiji ili se nešto desilo jako gadno; sećam se da je neko iz njegovog tima o tome pričao pre nekih 5,6 god.
Možda je zato on na terenu tako lud, psuje sve živo, brzo se nervira, dernja se - a van terena kažu svi da je bukvalno miran kao bubica, čak i stidljiv.

Dunblane school massacre

pre 7 godina

@Simke,
Da, Marej je preživeo veliki masakr u svom rodnom gradu, Danblejnu.
43-godišnjak je 1996. godine ušao u školu i ubio šesnaestoro dece, jednu stariju osobu, pa sebe, a bilo je i 15 ranjenih.
Marej je preživeo, sakrio se, ali nije bio daleko od smrti.

šetač

pre 7 godina

Po broju najvećih titula (GS i Masters 1000): Federer, Đoković, Nadal tačka. Ali pre će Nole da osvoji 5 GS nego Rođa 1 ili Nadal 3.

Goran G

pre 7 godina

@Jumko
izgleda da si nam se iznervirala? Previše upitnika i uzvičnika! Nema razloga za to, ovo je samo sport, igra u kojoj je, ruku na srce, Novak najbolji ikada. Analiza ti je ipak tanka i ostrašćena. So, no worries

Bojan

pre 7 godina

Kao što sam rekao u komentarima kad je Novak osvojio Madrid pratite ovu godinu jer može biti istorijska.
Mislim da je Novak sebi dao domaći zadatak ove godine sva četiri GS, OI i Dejvis kup.
I naravno ove sitne Masterse koji nisu prioritet, čak mislim da će na nekim rano završiti kao što se desilo u Monte Karlu čisto da bi napunio baterije.

Razvaljivač

pre 7 godina

@Jumko - A evo neoborivog mišljenja 99% ljudi koji ovde ostavljaju komentare: MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA!!!

johnny

pre 7 godina

ali đoković i teško detinjstvo, lol, novak je većinu ranog detinjstva proveo na kopaoniku a tokom odrastanja na pilićevoj akademiji u nemačkoj
imao bolje detinjstvo od većine dece u americi i zapadnoj evropi
e sad kako su se njegovi snalazili za pare (dok država i savez nisu ništa zvanično ulagali) i kako su mogli da ostanu bez svega to je već druga priča, sve zasluge idu njegovom ocu srđanu

Bobason Tupamaros

pre 7 godina

Svetski br. 1 , rekorder po raznim "ovim i onim" listama-statistikama, po mnogima upisuje svoje ime zlatnim slovima u istoriju sporta uopšte a očekujemo -nadamo se uskoro i da bude proglašen za najboljeg svih vremena u tenisu - impozantno ! Još impozantnije je što je Novak Đoković na putu da bude bolji i veći ČOVEK nego teniser !!!

LI

pre 7 godina

Steve Tignor za tennis.com je napisao: "If there’s a beauty in the way Federer smoothly swings through a shot, there’s a beauty in the way Djokovic smoothly ties a series of them together."
Tako da za sve one koji se jos uvek vade na to kako Federer ipak igra lepsi, elegantniji, leprsaviji tenis, ima sve vise njih koji vide lepotu i dive se udarcima koje izvodi Novak i to na nacin kako ih povezuje.

Ceo tekst mozete procitati ovde: http://www.tennis.com/pro-game/2016/06/now-he-has-paris/58873/#.V1aTY_krKM8

majstor

pre 7 godina

jumko druze uozbilji se više, zašto mrzeti tolko nekoga? sačekaj još godinu dve pa onda pisi šta god hoćeš. ako nole do tad ne obori sve rekorde tvojih miljenika, svaka ti čast evo ja prvi cu priznati da su i rafa i rodja bolji. ali nemoj se vatati za neke nebuloze tipa šta bi bilo da rodja ne stari ili sta bi bilo da rafa nije potrošio svu energiju i sagoreo.

dule r.srpska

pre 7 godina

Čitam cesto komentare na razne teme na ovom portalu,ovog jumka sam primijetio samo na naslovima o Novaku i naravno teski je kontras,nzm samo da se administratoru da stalno objavljivati svaki njegov komentar kada vidi da nas covjek lozi! A i usput jumko jesi razmisljo o tome da si glup?

Jumko

pre 7 godina

Strucnjaci, neoborivi dokazi... Rodzer i Rafa kada su bili to sto jesu, samarali su Djokovica i bili uspesniji! Sada kada su to sto jesu, kada ih pobedjuje pola atp karavana, i Djokovic ih pobedjuje i uspesniji je! Sta tu nije jasno, ne razumem!? Dokaz da bolji ne moze biti! Pa i Safin i Rodik su ga tukli... Da rezimiram... Dok su Rafa i Rodzer bili na vrhuncu, Djokovic je bio veciti treci! Ko ne veruje, ju tjub, gugl, razne arhive... Prijatno!

šampion

pre 7 godina

Nije ni bitno da li će se svi složiti da je najbolji ili da igra najlepše. Samo su rezultati objektivni i oni su tu da potvrde njegov kvalitet, ne moraju mu to priznati i ostrašćeni navijači Federera ili Nadala. Oni će uvek tražiti izgovore i počinjati besmislene rasprave. On samo treba da se pobrine da rivale prestigne po rezultatima, a njihovi navijači neka misle šta god hoće, to je ipak samo njihovo mišljenje, koje ne mora biti i objektivno. Igrali su pod istim uslovima i istim pravilima, i pokazalo se ko je bolji. Na dobrom je putu je putu da postane najveći ikada, vraća mu se polako ali sigurno ono što je uložio u ovaj sport.

Stanimir Branimir

pre 7 godina

Mislim da bi Nole trebalo da osvoji više GS titula od Federera ili da bude više nedelja prvi da bi bio najbolji u istoriji, a ima još posla do tada. Nole ima i jedan manje završni Masters. Za 10-15 god. niko neće pričati kakva je bila konkurencija, nego će se gledati brojevi...kao što mi sada radimo za igrače do devedesetih god. Ide mu na ruku međusobni skor, koji je sada samo +1 i više Mastersa. A to su kriterijumi koji su po važnosti iz nabrojana prva tri.

EMojiSrbendici

pre 7 godina

Iako smo navijaci Djokovica, priznajmo da Federer ima lepsi stil igre, kao i da je jos uvjek nedostizan za Novaka (17 gs titula vs 12). Takodje smo plasticni navijaci 95% populacije Srbije koji prate tenis su prethodno bili Nadalovci ili Federerovci, a posle te Nolatine dominacije 2011 svi odjednom za Djoku! Smesno... Ima Jumko pravo za dosta toga, samo sto je preusmeren na mrznju

poznavalac

pre 7 godina

Ma dzaba svetske novine dzaba igraci koji su obelezili ovaj sport trenerska imena i ostali ljudi koji zive ili su upuceni u tenis...virtouz ove igre poznat pod nikom Jumko ima svoj album i svoju tabelu:)...a kakav bi svet bio kada i takvih ne bi bilo,ko bi ga uveseljavao...jos iz vremena kraljeva i dvoraca takvi su postojali kojem se auditorijum smejao.Sad je vreme interneta ali i dalje postoje zabavljaci a jedan od tih vrsnih je i upravo licnost poznata pod tim nikom.Sve ide u korak sa vremenom.

ivica protrka

pre 7 godina

halo bre marginalci,imate li Vi neke prijatelje da podelite utiske o ovom sportu,ili ce te mlatiti i dalje medj" sobom...?
long live rock and tennis

Jum

pre 7 godina

Nadal je za mene igrao monstruozan tenis, ali silne povrede nacinile svoje. Federer je apsolutno 3, jer su ga drali Djokovic i Nadal kao balavci... Djokovic je za mene na 2. mestu zbog konstantnosti.

šampion

pre 7 godina

Po bodovima i titulama zasad je na 2. mestu, ali uskoro bi mogao biti prvi:

GS(x2000) ATP WTF(x1500) ATP Мастерс(x1000) УКУПНО-Поени УКУПНО-Титуле
Роџер Федерер 17 6 24 67000 47
Новак Ђоковић 12 5 29 60500 46
Рафаел Надал 14 0 28 56000 42

LI

pre 7 godina

Steve Tignor za tennis.com je napisao: "If there’s a beauty in the way Federer smoothly swings through a shot, there’s a beauty in the way Djokovic smoothly ties a series of them together."
Tako da za sve one koji se jos uvek vade na to kako Federer ipak igra lepsi, elegantniji, leprsaviji tenis, ima sve vise njih koji vide lepotu i dive se udarcima koje izvodi Novak i to na nacin kako ih povezuje.

Ceo tekst mozete procitati ovde: http://www.tennis.com/pro-game/2016/06/now-he-has-paris/58873/#.V1aTY_krKM8

Lazooo

pre 7 godina

Nista sto Federer i Nadal nisu osvojili i kompletirali pre 6 godina 6!!! E sad kad ne igraju, jedino tad moze i da osvaja ovaj sto je predavao zbog Sunca, gripa i slicno.

Pi-Ter

pre 7 godina

Obozavam Novaka. Spreman sam da ga hvalim 200%. Vjerujem u njegovu igru i rezultat i kad pocne lose (bilo turnir ili mec).
Ali.
Stalno se postavlja ovo pitanje o "ljubavi".
Ako ga poredimo sa Nadalom i Federerom (drugo nema niko) onda nam mora biti jasna jedna stvar. Dzaba svi timovi oko njega koji planiraju njegovo ponasanje (PR). On kad je pod stresom pravi ispade. Mi, ja, Srbi volimo te ispade, ali publika, novinari, sponzori - ne vole. Sta je prva asocijacija kada kazete Nadal? Temperament. On se sav trese u pauzi od zelje da nastavi. Mozda ce se jednog dana - sto ja mislim da hoce - pokazati da bi on trebao imati neku laganiju ... dijagnozu (flasice), ali u okvirima sporta, cak i ako je malo nastran, to se cijeni. To je zapravo sportski ideal. Treses se, agresivan si, znoj sa Tebe lije, imas pogled zivotinje. To se voli!
Federer? Prva asocijacija? A? Gospodin. Da. Ona druga jednako vazna strana sporta: dzentlmenstvo. Miran, stalozen, bez nerviranja, bacanja, psovanja. Nesto kao finija varijanta B. Borga. E sad vi pogledajte naseg Noleta. On unutar 120 minuta zna da izgrdi dijete koje dodaje peskir i da sa njima nakon pobjede izvodi nekakve rituale prema publici?! Mislim, svi vide da je rezirano. Zasto danas svi dizu u nebo Alija? Dobro, prvo - umro je. Ali uvijek je bio dosljedan sebi. Prljavog, agresivnog jezika. Poceo je sa glumom tek kad je dobio Parkinson.

ah

pre 7 godina

Dve trecine onih koji su ucestvovali u anketi kaze da je najbolji Federer, iza njega Djokovic. Tako napisite. Posto se pravite pametni i ucite strane novinare poslu, onda i vi prekinite sa zamenom teza i sa prenosenjem informacija onako kako vama odgovara.

Sale

pre 7 godina

Jesam veliki Novakov navijac i pratim ga vise od deset godina svaki njegov mec. Mislim da je Novak na trecem mestu najuboljih svih vremena jer po meni su najbitije ovih pet parametara:
1. Broj Gren slem titula
2. Broj nedelja na prvom mestu
3. Broj mastersa
4. Broj zavrsnih mastersa
5. Medjusobni skor sa najvecim rivalima
(David, 7. jun 2016 10:43)



Moj odgovor:

1) 12 GS - RADOVI U TOKU
2) 202 (i još skoro pola godine sigurica čak i kad ne bi igrao) - RADOVI U TOKU
3) 29 već je najbolji - RADOVI U TOKU
4) 5 - RADOVI U TOKU
5) RADOVI ZAVRŠENI, sa malim šansama da se izjednače

let 3

pre 7 godina

nole je car, kralj, šah, alah. vojvoda, tito i partija, a srbija je jedna od tri najbjednije drzave u evropi. dobro, jedna od dvije ako ne racunamo kosovo.

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 7 godina

@ (Simke, 07. jun 2016 16:29)

1996. kada je Endi imao 8 godina a njegov brat Džejmi 10 u njihovoj osnovnoj školi Dunblane desio se masakr u kojem je ubijeno 16 učenika i jedna učiteljica. On i brat su bili sakriveni u zbornici ispod nekog pulta. Džejmi, koji je preživeo istu stvar, je na terenu mnogo mirniji od Endija pa zato ne verujem da je to glavni razlog Endijeve psihičke nestabilnosti ali slažem se da je to svojevrsna trauma. Endi je čak jednom izjavio da je bio suviše mali da bi shvatio šta se desilo tog dana i da je bombardovanje koje je Novak proživeo sigurno bilo mnogo gore iskustvo...

gandra šajkaš

pre 7 godina

Uvek će zapadnjaci pogotovo britanci naći neku kvaku da Novak ne bude najbolji. Ali kad se bude podukla crta i svele sve tri karijere znaće se i zvanično ko je najbolji.Po meni je naš Novak odavno najveći a posle osvajanja RG-a postao besmrtan...

Jumko

pre 7 godina

@Pi-Ter Pa Djokovic da nije nas svi ovde bi ga pljuvali samo tako! Pogledaj kako se za sitnice hvataju djokovicevci ovde... Te rekao ovo, pa nije tako mislio jer se nasmesio, pa rekao ono... Djokovicevo ponasanje bi ih do ludila dovodilo da je Spanac npr. To i djokovicevci znaju!

iskreno

pre 7 godina

Novakovi navijači i domaći novinari moraju se pomiriti sa činjenicom da Novak i pored postignutih rezultata ima smarajući stil igre, u kojoj samo ponekad vidimo neke lijepe poteze ,koji se mogu nazvati "incidentom".On mi je poput Fudbalske reprezentacije Grčke ,koja je 80-ih godina prošlog vijeka svojom dosadnom igrom osvojila evropsko prvenstvo

DID

pre 7 godina

Iskreno se nadam da cemo s pocetkom 2019. pisati o Noletu kao najboljem teniseru svih vremena. Za sada je u jednom najbolji. Posten, lojalan i korektan.

Jabučilo

pre 7 godina

Djokovic da nije nas svi ovde bi ga pljuvali samo tako!
(Jumko, 07. jun 2016 13:44)

E, za ovo je Jumko 100% u pravu.
Krivo sedi, al' pravo besedi.

Jumko

pre 7 godina

Strucnjaci, neoborivi dokazi... Rodzer i Rafa kada su bili to sto jesu, samarali su Djokovica i bili uspesniji! Sada kada su to sto jesu, kada ih pobedjuje pola atp karavana, i Djokovic ih pobedjuje i uspesniji je! Sta tu nije jasno, ne razumem!? Dokaz da bolji ne moze biti! Pa i Safin i Rodik su ga tukli... Da rezimiram... Dok su Rafa i Rodzer bili na vrhuncu, Djokovic je bio veciti treci! Ko ne veruje, ju tjub, gugl, razne arhive... Prijatno!

Lazooo

pre 7 godina

Nista sto Federer i Nadal nisu osvojili i kompletirali pre 6 godina 6!!! E sad kad ne igraju, jedino tad moze i da osvaja ovaj sto je predavao zbog Sunca, gripa i slicno.

EMojiSrbendici

pre 7 godina

Iako smo navijaci Djokovica, priznajmo da Federer ima lepsi stil igre, kao i da je jos uvjek nedostizan za Novaka (17 gs titula vs 12). Takodje smo plasticni navijaci 95% populacije Srbije koji prate tenis su prethodno bili Nadalovci ili Federerovci, a posle te Nolatine dominacije 2011 svi odjednom za Djoku! Smesno... Ima Jumko pravo za dosta toga, samo sto je preusmeren na mrznju

David

pre 7 godina

Jesam veliki Novakov navijac i pratim ga vise od deset godina svaki njegov mec. Mislim da je Novak na trecem mestu najuboljih svih vremena jer po meni su najbitije ovih pet parametara:
1. Broj Gren slem titula
2. Broj nedelja na prvom mestu
3. Broj mastersa
4. Broj zavrsnih mastersa
5. Medjusobni skor sa najvecim rivalima

Znaci stvari stoje ovako:

1. Federer 17GS, Sampras i Nadal po 14, Novak 12
2. Federer 302, Sampras286, Nadal 141, Novak 202
3. Federer 24, Sampras 11 Nadal 28,Novak29
4. Federer 6, Sampras 5, Nadal 0, Novak 5
5. Novak je pozitivan i sa Nadalom i sa Federerom a Federer negativan sa obojicom

Lista najvecih:
1. Federer
2. Sampras
3. DJOKOVIC
4. Nadal
5. Borg

Pi-Ter

pre 7 godina

Obozavam Novaka. Spreman sam da ga hvalim 200%. Vjerujem u njegovu igru i rezultat i kad pocne lose (bilo turnir ili mec).
Ali.
Stalno se postavlja ovo pitanje o "ljubavi".
Ako ga poredimo sa Nadalom i Federerom (drugo nema niko) onda nam mora biti jasna jedna stvar. Dzaba svi timovi oko njega koji planiraju njegovo ponasanje (PR). On kad je pod stresom pravi ispade. Mi, ja, Srbi volimo te ispade, ali publika, novinari, sponzori - ne vole. Sta je prva asocijacija kada kazete Nadal? Temperament. On se sav trese u pauzi od zelje da nastavi. Mozda ce se jednog dana - sto ja mislim da hoce - pokazati da bi on trebao imati neku laganiju ... dijagnozu (flasice), ali u okvirima sporta, cak i ako je malo nastran, to se cijeni. To je zapravo sportski ideal. Treses se, agresivan si, znoj sa Tebe lije, imas pogled zivotinje. To se voli!
Federer? Prva asocijacija? A? Gospodin. Da. Ona druga jednako vazna strana sporta: dzentlmenstvo. Miran, stalozen, bez nerviranja, bacanja, psovanja. Nesto kao finija varijanta B. Borga. E sad vi pogledajte naseg Noleta. On unutar 120 minuta zna da izgrdi dijete koje dodaje peskir i da sa njima nakon pobjede izvodi nekakve rituale prema publici?! Mislim, svi vide da je rezirano. Zasto danas svi dizu u nebo Alija? Dobro, prvo - umro je. Ali uvijek je bio dosljedan sebi. Prljavog, agresivnog jezika. Poceo je sa glumom tek kad je dobio Parkinson.

Jum

pre 7 godina

Nadal je za mene igrao monstruozan tenis, ali silne povrede nacinile svoje. Federer je apsolutno 3, jer su ga drali Djokovic i Nadal kao balavci... Djokovic je za mene na 2. mestu zbog konstantnosti.

iskreno

pre 7 godina

Novakovi navijači i domaći novinari moraju se pomiriti sa činjenicom da Novak i pored postignutih rezultata ima smarajući stil igre, u kojoj samo ponekad vidimo neke lijepe poteze ,koji se mogu nazvati "incidentom".On mi je poput Fudbalske reprezentacije Grčke ,koja je 80-ih godina prošlog vijeka svojom dosadnom igrom osvojila evropsko prvenstvo

ah

pre 7 godina

Dve trecine onih koji su ucestvovali u anketi kaze da je najbolji Federer, iza njega Djokovic. Tako napisite. Posto se pravite pametni i ucite strane novinare poslu, onda i vi prekinite sa zamenom teza i sa prenosenjem informacija onako kako vama odgovara.

Jumko

pre 7 godina

@Pi-Ter Pa Djokovic da nije nas svi ovde bi ga pljuvali samo tako! Pogledaj kako se za sitnice hvataju djokovicevci ovde... Te rekao ovo, pa nije tako mislio jer se nasmesio, pa rekao ono... Djokovicevo ponasanje bi ih do ludila dovodilo da je Spanac npr. To i djokovicevci znaju!

let 3

pre 7 godina

nole je car, kralj, šah, alah. vojvoda, tito i partija, a srbija je jedna od tri najbjednije drzave u evropi. dobro, jedna od dvije ako ne racunamo kosovo.

siporex

pre 7 godina

...kako novak rece - "nista se ne desava bez razloga" - i na tom metafizickom planu - ovo sto novak radi je "osveta" zapadu za sva nedela koja je ucionio srbiji - zivela srbija! - ziveo novak!!!

Delije Čikago

pre 7 godina

Samo mala ispravka u vezi Pariza je da sam u ime grupacije Delije Čikago pisao da dolazimo u velikom broju, i da će imati podršku kao nikada do sada se potvrdila, Novak nije mogao da dođe sebi da ima više srba nego engleza, nikad se to nije desilo a pričao sam vam danima, mogli smo da se divljački ponašamo i pevamo navijačke pesme ali smo se odlučili za onu sintagmu budi u Parizu kao svi parižani, i sam Novak je rekao da je bilo kao u Dejvis kupu, samo ta mala ispravka zbog kojih su 18-ca dobila otkaze zbog Pariza, ali kažu nema cenu, stvarno nema.

Dejan

pre 7 godina

Da, da - najvece rivalstvo u istoriji belog sporta: Đoković protiv istorije igra mec za najboljeg svih vremena! Sanse za Đokovića 99%, kvote u kladionicama za Đokovića 1.01!

Aki

pre 7 godina

Moze da prica ko sta hoce, ali uz sav respect prema Federeru, da je Novak njegovih godina i da mu je bio rival ranije, nikada nebi Federer uzeo te trofeje. Novak jeste najveci, i sada, ali dokazace to i u titulama. Sa druge strane isti taj Federer je uvek imao publiku kao vetar u ledja, takodje i Nadal.
Novak je gromada i lav, jednostavno neverovatan covek.Neverovatno koliko je meni taj momak srece doneo, gledajuci ga i koliko sam zivaca izgubio mahom na komentare i publiku rivala tokom ovih godina.
Hvala ti Novace Djokovicu na svemu!!!!!

rosonero

pre 7 godina

kao sto sam rekao , lako je igrati leprsavo i lepo kad ti u finalima dolaze 30 , 40 ,50 u finalima , ili 2 i 3 na rang listi koji su za dve klase slabiji od tebe , a nemoguće je to kad ti dodju nadal , djokovic i marej . isti slučaj je sa djokovicem , na njegovom putu od pocetka su bili možda i dva najbolja svih vremena i plus marej a iz prikrajka vrebaju , conga , ferer , berdih, vavri , sve igrači u rangu tadašnjeg hjuita , novakova igra je morala evoluirati u gladijatorsku ,a sad je bez premca , a ukupan broj gs je najbitniji i to je ipak ono što se najviše ceni.

Simke

pre 7 godina

Ljudi moji, drago mi je sto je velika vecina nas svesna velicine ovog coveka, ja i dalje u nekim trenucima uhvatim sebe kako ne verujem da sam njegov savremenik. Da cu deci moci da pricam o njegovim uspesima, neprocenjivo!! Niko u open eri nije uspeo ovo sto je on, niko nikada nije ovoliko dominirao, nemam sumnje da ce biti najbolji svih vremen i da necu doziveti sa ga iko prestigne!!! Hvala ti nole, samo nastavi i nemojte da pisete o bilo kakvoj povredi to ne sme da se desi najezim se kada pomislim tako nesto , to bi bila katastrofaa

Srdjan Bar

pre 7 godina

Biti savremenik Novakov je PRIVILEGIJA... O tome će većina nas govoriti u starosti, sa setom... i ponosom... Zato UZIVAJMO U REALNOM VREMENU, LJUDI!!!

johnny

pre 7 godina

ali đoković i teško detinjstvo, lol, novak je većinu ranog detinjstva proveo na kopaoniku a tokom odrastanja na pilićevoj akademiji u nemačkoj
imao bolje detinjstvo od većine dece u americi i zapadnoj evropi
e sad kako su se njegovi snalazili za pare (dok država i savez nisu ništa zvanično ulagali) i kako su mogli da ostanu bez svega to je već druga priča, sve zasluge idu njegovom ocu srđanu

anica

pre 7 godina

Ljudi moji, vidite li gde je nas Novak.
Polako svi shvataju ko je i sta je...
Ostace upamcen kao najveci svih vremena.
Idemo Novace...ako neko moze da uzme sva 4GS i OI..to si ti!
Ajde Nole, izdrzi ovu godinu, i zacementiraj svoje ime za vek vekova.
ZIVEO!
Pozdrav svim iskrenim Noletovim fanovima.
Mujko, Kimi...ovo nije mesto za vas, ovde je iskrena ljubav i emocija..idite.

British Citizen

pre 7 godina

(Jumko, 07. jun 2016 10:28)

Ja nista ne razumem sta pise ovaj klovn. Kakve veze imaju Federeri, Nadali i ostala boranija sa najvecim teniserom u istoriji, Djokovicem?!

neutralac

pre 7 godina

svaka cast za ovo. ti si covece genije. o novaku da ne tupim, ikona srpskog sporta i naroda. kada bude prestao da se bavi tenisom, tek tada ce ljudi shvatiti ko je najbolji u istoriji ovog sporta. za 2 godine prestici ce nadala i federera u svim segmentima. bravo novace. obozavam te, zivotni san mi je da te upoznam i razgovaram sa tobom bar 5 minuta
svaka cast za tekst jos jednom

Razvaljivač

pre 7 godina

@Jumko - A evo neoborivog mišljenja 99% ljudi koji ovde ostavljaju komentare: MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA, MINUT ĆUTANJA ZA JUMKA!!!

Mi Ko

pre 7 godina

Nole ce biti apsolutni kralj tenisa. Nadal ce ostati zauvek kralj sljake. Federer, tipican predstavnik evropske sterilne elite ispod staklenog zvona. Naravno i Federer je veliki sampion, ali ce mu uvek faliti Noletova zivost, neposrednost , elokventnost. Jednostavno Nole je kompletniji covek!

Bojan

pre 7 godina

Za ove navijače Federera čisto da vidite sa kakvim velikanima tenisa je igrao finala pa onda dajte komentare. Čim su malo sazreli Rafa i Novak počeli su da ga deru. Ako hoćete postaviću i sa kim je Novak igrao finala kad je osvajao. A Novak je inače izgubio 8 finala.

Australian Open:
2004. Rožer Federer (2) vs Marat Safin
2006. Rožer Federer (1) vs Markos Bagdatis
2007. Rožer Federer (1) vs Fernando Gonzales (10)
2010. Rožer Federer (1) vs Endi Marej (5)

Roland Garos:
2003. Rožer Federer (4) vs Robin Soderling (23)

Vimbldon:
2003. Rožer Federer (4) vs Mark Filipusis
2004. Rožer Federer (1) vs Andi Rodik (2)
2005. Rožer Federer (1) vs Andi Rodik (2)
2006. Rožer Federer (1) vs Rafael Nadal (2)
2007. Rožer Federer (1) vs Rafael Nadal (2)
2009. Rožer Federer (1) vs Andi Rodik (6)
2012. Rožer Federer (3) vs Endi Marej (4)

US Open:
2004. Rožer Federer (1) vs Lejton Hjuit (4)
2005. Rožer Federer (1) vs Andre Agasi (7)
2006. Rožer Federer (1) vs Andi Rodik (9)
2007. Rožer Federer (1) vs Novak Đoković(3)
2008. Rožer Federer (2) vs Endi Marej (6)

kmnccc

pre 7 godina

"Pitajte Novaka Đokovića da vam vinerom spasi život, on će verovatno pogoditi osnovnu liniju."

Ovo na odličan način opisuje njegov mentalni sklop čistog šampiona. Mnogi će pogađati linije ali kada od toga zavisi sve, gađaće je samo jedan... i pogodiće!

majtimajk

pre 7 godina

(Jumko, 7. jun 2016 10:28)

- a je'si ti procitao clanak!? sve komentari "strucnjaka" iz zapadnjackih sportskih "hramova"! i ti si se nasao da sve opovrgavas! nije lako ljudima u tvojoj okolini.

hehe

pre 7 godina

Neki "stručnjak" priča da dok su Federer i Nadal bili ono što jesu, mlatili su Novaka. Sada kada su to što jesu, kada ih mlati pola atp-ea, mlati ih i Novak! Aahahaa.... A Novak je od 2006. do sada, sve vreme, to što je danas?? Koja smejurija!
Federeru i Nadalu se nalazi alibi (povrede, godine) za pad u igri u ovoj fazi karijere, a Novaku se oduzima pravo da nije bio na svom vrhuncu (kao sada) sa 18, 19 godina, u toj fazi karijere.
Evo ista logika:
Kada je Novak sada to što jeste, mlati Federera i Nadala gde stigne, i oni su večiti 2. i 3. Kada je bio klinac, i kada su ga i drugi pobeđivali, naravno da su ga pobeđivali i Federer i Nadal. Dokaz: pa i Rodik i Safin su ga pobeđivali.
Sve to na stranu, ali nije Novak postao no1 prošle godine, i ne mlati Novak Fedala od prošle godine, pa da priča "stručnjaka" pije vodu. Haloouu! Zaboravili ste stručnjaci 2011.! Nadal 24, 25 god. u top formi (3 slem finala, 5 masters finala, 9 ukupno), Federer mlad 29. god. (kao Novak sada), I NOVAK IH MLATI KO VOLOVE U KUPUSU U SERIJI! A pobeđivao ih je već od 2007. i to na MASTERSIMA, sledeće godine I NA SLEMOVIMA, o čemu je Rodik/Hjuit/Nalbandijan boranija mogla samo da sanja! Novak već sa 23. godine ima više slem pobeda nad Federerom, nego Rodik, Safin, Hjuit, Nalbandijan, Davidenko, Gonzales, Blejk, Ljubičić, SVI ZAJEDNO ZA CELU KARIJERU!
Ćao, zdravo!

...

pre 7 godina

Niko da spomene činjenicu da je Federer svih 17 titula osvojio na domaćem terenu, a Novak sve u gostima. Ajd ovaj zadnji je izuzetak. E ZATO JE 12>17! Utuvite to u glavu botine!

Nikola

pre 7 godina

"Tenis se često svodi na velika rivalstva - Borg - Mekinro, Edberg - Beker, Federer - Nadal. Sada je to Đoković protiv istorije. I on u tom duelu ubedljivo pobeđuje", piše BBC.

Naježio sam se, posle tolikih godina sumnje i osporavanja morao je da ode jednu stepenicu dalje kako bi ga konačno prihvatili.
No bitno je da jesu, jer podrška od šire zajenice pre kojom uostalom i igra je vetar u leđa za borbu sa istorijom. Za 20 godina niko neće pričati o tome da li je Federer ili Nadal igrao u lakšem vremenu već će se samo pamtiti rezultati, lepo je kada se dobije i njihovo oružije u velikoj borbi sa istorijom i titulom najboljeg svih vremena.

Napred Nole

0000

pre 7 godina

Ankete su obične gluposti. Samo pogledajte ATP listu. Tamo stoji da NDj ima poena kao 2.i 3. na listi....
Čovek je najbolji ikada. Ne verujem da će iko više ponoviti takav uspeh,jer on će prestići RF bez problema. Svaka mu čast.

pozn'o Ozmo

pre 7 godina

"...šljaka mu je najgora podloga", piše BBC.

Loše zvuči. Jer, Novak igra sjajno na SVAKOJ podlozi. Zato je i ubedljivo najbolji.
Federer nije tako dobar na šljaci, dok je Nadal slabiji na ostalim podlogama osim šljake.
Pa Novak ima iznad 80% pobeda na šljaci, a ispod tog broja su na BETONU takvi igrači kao Sampras, Agasi, Mekenro, Beker.

poznavalac

pre 7 godina

Ma dzaba svetske novine dzaba igraci koji su obelezili ovaj sport trenerska imena i ostali ljudi koji zive ili su upuceni u tenis...virtouz ove igre poznat pod nikom Jumko ima svoj album i svoju tabelu:)...a kakav bi svet bio kada i takvih ne bi bilo,ko bi ga uveseljavao...jos iz vremena kraljeva i dvoraca takvi su postojali kojem se auditorijum smejao.Sad je vreme interneta ali i dalje postoje zabavljaci a jedan od tih vrsnih je i upravo licnost poznata pod tim nikom.Sve ide u korak sa vremenom.

bečki gazda

pre 7 godina

Dok je Novak bio klinac i fizički slab, Federer i Nadal su ga pobeđivali. Kada je digao fitnes 2011. kraj priče. A da, Nadal je od tad eto već 5 godina večito povređen, a Federer je volšebno deda već sa 29 godina. Botine, da vas nema, trebalo bi vas izmisliti. Čisto zbog humora.

Srdjan

pre 7 godina

@David

Sampras ne moze biti ispred Nadala i Novaka jer covjek nikad nije igrao ni finale na RG, a kamoli da je osvojio titulu. Generalno, Novak je u kompletu bolji teniser od svih ali one najbitnije brojke nisu na njegovoj strani, JOS UVIJEK!

Era Novaka

pre 7 godina

Tako je. Novak nema velikig rivala koji je obelezio njegovu karijeru kao ostali. Isuvise je izdominirao premocno i brzo.

Totalno jedinstvena pojava.

4k4.Dex

pre 7 godina

Pa trenutno federer i jeste najbolji ali tu ga jos drze samo titule GSova i nista vise. Cista brojka koju Nole stize za koju godinu bez po muke. Sta je 5 GS za Novaka... max 3 godine ako ga ne bude islo!

K.G.

pre 7 godina

Ima jedna disciplina koja mene fascinira u kojoj je Novak ispred konkurencije celu svetlosnu godinu ispred svih i to ne samo ispred konkurencije u tenisu nego u svim sportovima pa čak i na globalnom nivou ove naše planete, a to je karakter ! ! !
Ova njegova istrajnost da pobedi na prvom mestu samog sebe kroz fizičke nedostatke, devijacija nosa, problemi glutena. Njegov karakter je takav da se u pobedi ne uzdiže a u porazu se ne ponizuje. Nikad nije mladim teniskim talentima pretio prstom a posle govorio da nisu ništa naročito. Upravo suprotno, Novak će uvek da ih pohvali i podrži. Njegov osećaj za pravdu je najbolji u slucaju Troickog gde ga je branio kad su svi šutili. Njegov rad u humanitarnom delu je tako velik a opet potenciranje na samo promociji je toliko skromno. U privatnom životu je odan prijateljima, privrzen porodici. Ono što je svojstveno za sportiste sa balkana kad postanu poznati je i posecivanje splavova, trcanje za manekenkama, splavarusama i raznim sponzorusama. To je u slučaju Novaka nepojmljivo.
Imao bih ja još mnogo toga da pišem o Novakovom karateru ali ne bih ništa našao da mi se ne sviđa i da bih menjao.
Novak ima takav karakter da postaje uzor svima i to od 7g pa do 77g.
I zato mu veliko hvala.

SSUUUU

pre 7 godina

Moja zena je toliko inspirisana sa Noletovom igrom i dostignucima da iz ruke ne ispusta muholovku. Po ceo Boziji dan sevaju smecevi, poneki volej. Sad od kako u okolini pa cak i u komsiluku nema vise muva jednostavno pocinje da pada u depresiju.
Kako joj pomoci? ;)

ajde

pre 7 godina

Drugari, ne znam za vas, ali ja već znam ko će ponovo osvojiti nagradu Laureus za sportistu godine.
Naravno, još da na OI, na omiljenog podlozi, presliša Fekija i kompaniju, ako se pojave. Možda se spremaju za sezonu 2017, pošto u ovoj nema 'leba za njih. A i posle će vladati jedan jedini, nesalomivi, GRANDE NOVAK.
Šampion - sećate li se njegovih reči kad je bio mali? To je to! Sad je to.

Marko Subotić

pre 7 godina

Samo je pitanje vremena kada ce Novak postati best ever,po nekim stvarima vec sada jeste,ali bolje da sačekamo da prestigne Rogera po GS pa da to bude i zvanično.
Pozdrav.
P.S. Zemlja je ravna!

Bobason Tupamaros

pre 7 godina

Svetski br. 1 , rekorder po raznim "ovim i onim" listama-statistikama, po mnogima upisuje svoje ime zlatnim slovima u istoriju sporta uopšte a očekujemo -nadamo se uskoro i da bude proglašen za najboljeg svih vremena u tenisu - impozantno ! Još impozantnije je što je Novak Đoković na putu da bude bolji i veći ČOVEK nego teniser !!!

Siniša

pre 7 godina

Ovo sam cekao,ovu ne potvrdu vec satisfakciju i priznanje. Definitivno ovo finale je najemotivnije finale svih vremena;Marej je to osjetio i odreagovao kako dolikuje,publika je to osjetila i nagradila...citav svjet je to osjetio. Prelijepa igra Novaka puna pozitivnog naboja i zelje,to nije ostalo nezapazeno.

Goran G

pre 7 godina

@Jumko
izgleda da si nam se iznervirala? Previše upitnika i uzvičnika! Nema razloga za to, ovo je samo sport, igra u kojoj je, ruku na srce, Novak najbolji ikada. Analiza ti je ipak tanka i ostrašćena. So, no worries

majstor

pre 7 godina

jumko druze uozbilji se više, zašto mrzeti tolko nekoga? sačekaj još godinu dve pa onda pisi šta god hoćeš. ako nole do tad ne obori sve rekorde tvojih miljenika, svaka ti čast evo ja prvi cu priznati da su i rafa i rodja bolji. ali nemoj se vatati za neke nebuloze tipa šta bi bilo da rodja ne stari ili sta bi bilo da rafa nije potrošio svu energiju i sagoreo.

šampion

pre 7 godina

Po bodovima i titulama zasad je na 2. mestu, ali uskoro bi mogao biti prvi:

GS(x2000) ATP WTF(x1500) ATP Мастерс(x1000) УКУПНО-Поени УКУПНО-Титуле
Роџер Федерер 17 6 24 67000 47
Новак Ђоковић 12 5 29 60500 46
Рафаел Надал 14 0 28 56000 42

Srx

pre 7 godina

Razlika u godinama u tenisu koji sam imao privilegiju da upoznam iz prve ruke je ogromna i najlakse se vidi u prelasku iz juniorske u seniorsku konkurenciju. Najnormalnija stvar je da neko ko je godinama na Tour-u dobija slabije rangiranog. Pominjati Novaka sa pocetka karijere i to da su ga dobijali Safin (prvi teniser sveta i osvajac GS-a) i Rodick (takodje osvajac GS-a)i po tome porediti da li su Nadal i Federer bolji od njega je zaista smesno, jer svi prethodno pomenuti su vec imali izgradjenu poziciju i mesto na tour-a, a Novak je bio "rookie". Ali isto tako ako pogledamo taj pocetak dominacije u 2011, jasno je da je upravno Novak doprineo padu sto Nadala (nije bio povredjen te godine), a takodje i Federera. Drugo ako malo bolje analiziramo igru, svi strucnjaci su ocenili da je Federer u 2014/2015 igrao najbolji tenis zivota i jedina prepreka da ga nazovemo "nemesis" mu je bio upravo Novak. Trece kada bi poredili novaka iz 2008 kada je gubio od Safina i ovog Novaka danas (svako na tom Youtube-u moze da vidi razliku) to je nebo i zemlja. Prvo je usledila promena plana: smanjenje kilograma uz rigorozan rezim treninga i ishrane, neprekidno trazenje savrsenstva i uspeh da se kliza na svim podlogama. Ko izbaci Novaka iz balansa i ne dozvoli mu proklizavanja taj ima sanse, ali za sada je to bilo vrlo retko i vise su metero uslovi diktirali okolnosti.
Oni koji vole Novaka treba da se opuste i uzivaju u trenutku, drugima sta reci, ne mora bas da se omalovazava...

Stara skola

pre 7 godina

Citam razne komentare i dolazim do zakljucka da je zdravlje igraca najbitnije ! Pominju se teorije da kada je Nadal bio na vrhuncu on je bio..bla bla..pa se povredio! Takodje i za Federera ista prica. I da su njih dvojica u svojim vrhuncima "samarali" Novaka i da je on bio zakovan za trece mesto. Niko ne pominje da je tada Novak bio bolestan(alergija koja je uticala na disanje). E sad kada su se stvari promenile, kada je Nole na vrhuncu a ovi "bolesni", onda se to naglasava 300% !! Mislim da nije posteno. Novak je daleko najbolji u svojoj dominaciji, jer je konkurencija uzasno jaka, gde 7-8 igraca vec godinama boravi u prvih 10 igraca, sto nikada ranije nije bio slucaj.
U svakom slucaju, ako nastavi ovim tempom, nebo je granica, a mi Srbi treba da se ponosimo sto je Nole nas...

jaki

pre 7 godina

Jumko,
Do danas sam mislio da si jedan od onih koji se hrane nervozom koju izazivaš svojim suprotnim komentarima, ali sada vidim da si oboleo u mržnji prema Novaku. Mogu da razumem da ga ne voliš, možda ti je u životu učinio nešto loše ( on ili njegovi najbliži) ali da napišeš ovakvu glupost od komentara ne mogu da shvatim. Porediš Đokovića sa Federerom kada je RF bio u najboljim godinama a ovaj imao 20 je neozbiljno, nestručno, laički. Očito se nisi bavio sportom ali to je isto kao da porediš Tima sa 22 i malog francuza koji je osvojio juniorski RG, koji su iste visine a ovaj mali ima 15 kg manje. Da li bi oni mogli igrati jedan protiv drugog?
Rafa je za poredjenje jer su generacija, ali u rasponu od 10 god. Rafa je sareo ranije i bio snažniji i mogao da igra tenis kome Novak nije mogao parirati. Ali kada je Novak sazreo Rafa mu nije mogao parirati i dokaz je AO 2012, iako moraš priznati da je to bilo samo 4 godine nakon njegove borbe sa Federerom i sa 26 god.Hej 26 god tebi nisu najbolje godine, a da ne govorim o 2011 gde ga je Novak oduvao na svim turnirima šljake, finalu Wimbledona. US opena. Ipak sam očekivao da si pametniji i da se zezaš, ali sada vidim da si potpuni laik i nadam se da pažljivo čitaš komentare mnogih ljudi obde od kojih možeš mnogo toga naučiti. Ne kažem da treba da se diviš Novaku i da ne treba da se diviš Federeru, ali pokušaj da shvatiš da je sad ipak era Novaka Đokovića kako god.

дека

pre 7 godina

Да се разумемо пратим тенис од 1966г.Југа је имала веома добрих тенисера али овакву величину НИКАДА.
Лендл је пролазио кроз слична ниподаштаванја и исмевања,,,,никад није прихваћен као шампион.
Што се тиче лепоте у игри и луцидности Борг непревазиђен.
Што се тиче успешности Федерер
Надам се да сте свесни да рекорди постоје да би их обарали,надам се да ћу доживети НОВАКОВЕ СВЕ ИСТОРИСКЕ РЕКОРДЕ....
СРЕЋНО ДОБРИ ЧОВЕЧЕ......

Predo

pre 7 godina

Da se uključim. Ovo me podseća na priču o ružnom pačetu, koje je postalo labud, samo što su mnogi od nas znali da će postati labud i prije nego što je osvojio i jedan GS. Rekao sam više puta, predviđao sam Novaku, kao stvarno veliki navijač od njegovih juniorskih dana i neko ko dugo igra tenis, 7, 8 Grand slamova i da će neko vreme provesti na broju 1 nakon Federerove ere, ali sam bio zadovoljan šta god uradi, jer sam uživao u njegovom misaonom tenisu. To naravno ne očekujem od ljudi, kojima je jedini kontakt sa tenisom video igrica i koji smatraju da je najvažnije "zveknuti" lopticu 200 km/h. Ako uživaju u takvom tenisu, imaju Anu Ivanović. Ne trebaju nama, pravim ljubiteljima tenisa i Novakovim navijačima, da sad ljubitelji Federerovog "baleta" počnu da navijaju za Đokovića, mi smo svakako dva sveta.
Kako vidite, NOvak je prevazišao sva moja očekivanja i meni je sasvim svejedno da li će biti najbolji ikada , ja uživam u svakoj tituli i njegovom napretku.
A gluposti poput onih "da su Rafa i Federer bili bolji nekada, a Novak sada" su u ravni onih da je Lejton Hjuit najbolji, samo su ga povrede sprečile da osvaja titule i nakon 20-te godine. Sve u svoje vreme i na svom mestu. Uostalom, Federera i Nadala niko nije sprečio nožem, kako su to učinili Moniki Seleš, pa je Štefi Graf najbolja igračica u istoriji.

LI

pre 7 godina

Steve Tignor za tennis.com je napisao: "If there’s a beauty in the way Federer smoothly swings through a shot, there’s a beauty in the way Djokovic smoothly ties a series of them together."
Tako da za sve one koji se jos uvek vade na to kako Federer ipak igra lepsi, elegantniji, leprsaviji tenis, ima sve vise njih koji vide lepotu i dive se udarcima koje izvodi Novak i to na nacin kako ih povezuje.

Ceo tekst mozete procitati ovde: http://www.tennis.com/pro-game/2016/06/now-he-has-paris/58873/#.V1aTY_krKM8

Znam šta je

pre 7 godina

Jumko, 
Do danas sam mislio da si jedan od onih koji se hrane nervozom koju izazivaš svojim suprotnim komentarima, ali sada vidim da si oboleo u mržnji prema Novaku. Mogu da razumem da ga ne voliš, možda ti je u životu učinio nešto loše ( on ili njegovi najbliži) ali da napišeš ovakvu glupost od komentara ne mogu da shvatim. Porediš Đokovića sa Federerom kada je RF bio u najboljim godinama a ovaj imao 20 je neozbiljno, nestručno, laički. Očito se nisi bavio sportom ali to je isto kao da porediš Tima sa 22 i malog francuza koji je osvojio juniorski RG, koji su iste visine a ovaj mali ima 15 kg manje. Da li bi oni mogli igrati jedan protiv drugog? 
Rafa je za poredjenje jer su generacija, ali u rasponu od 10 god. Rafa je sareo ranije i bio snažniji i mogao da igra tenis kome Novak nije mogao parirati. Ali kada je Novak sazreo Rafa mu nije mogao parirati i dokaz je AO 2012, iako moraš priznati da je to bilo samo 4 godine nakon njegove borbe sa Federerom i sa 26 god.Hej 26 god tebi nisu najbolje godine, a da ne govorim o 2011 gde ga je Novak oduvao na svim turnirima šljake, finalu Wimbledona. US opena. Ipak sam očekivao da si pametniji i da se zezaš, ali sada vidim da si potpuni laik i nadam se da pažljivo čitaš komentare mnogih ljudi obde od kojih možeš mnogo toga naučiti. Ne kažem da treba da se diviš Novaku i da ne treba da se diviš Federeru, ali pokušaj da shvatiš da je sad ipak era Novaka Đokovića kako god.

(jaki, 07. jun 2016 12:15)

Jumko je jednom pare od užine uložio na Đokovića, ovaj je izgubio, Jumko je ostao gladan i od tada ga mrzi. Do toga ne bi došlo da se striktno poštovalo pravilo o zabrani ulaska u kladionicu osobama mlađim od 18 godina. Još uvek možete sresti Jumka ispred kladionice, gde moli starije da mu uplate tiket.

dusan

pre 7 godina

nole je vise puta pobedjivao i nadala i federera. .,...a onda se neki pitaju ko je bolji ?!
zasto uporedjivati njih troicu sada kada je izvesno da je nole u usponu a oni na zalasku karijera.
nekada se gledala rang lista tenisera ...danas ispada da je ona nebitna , jer je novak nedostizan .
nekada su se finala igrala u pet setova , danas se cudimo kada neko dobije set protiv novaka i to na citavom touru.nekada je bilo normalno aplaudirati suparnickom igracu za dobar poen , danas to jedino cini djokovic.
nekada su igraci imali svoje favorite u podlogama , u udarcima , u turnirima u sudijama ....jedino novaku sve odgovara.
sampion...sampion... sampio!!!
novak djokovic from serbia

fortissimo

pre 7 godina

Rafa mu bezi 2 GS i nije nikakvim rekordom ispred njega. Rodzer mu bezi 5 GS i bolji je po broju nedelja na prvom mestu. Ono sto je za mene najvaznije, Novak ima pozitivan skor sa oboicom i to sto u jednom trenutku drzi sva 4 GS sto nemaju ni Rafa ni Rodzer a poslednji put se to desilo pre 60 i kusur godina? I ko zna koliko ce decenija proci kada to neki igrac ostvari, a to je rekao i Endi na ceremoniji dodele pehara. I najvaznije, Novaka cekaju jos 2 GS ove godine i ko zna...a tek pretstoje godine igranja tenisa. Gde je tu Rodzer sa 35 godina a Rafa je nepoznanica u ovom trenutku jer niko ne zna sta ce sa njim biti u buducnosti. Cas se malo vrati i udje u formu... povreda. Ali Novak je za to najmanje kriv. Kada je Novak bio nejak on je osvajao sve zivo i nije mnogo razmisljao da karijera treba da traje i posle tridesete. Zato je Novak veoma pametan i zna sta radi. Neka ostane samo zdrav i gledacemo cudo. Zapamtite.

Neojsa

pre 7 godina

mozda ne pratim tenis dovoljno ali zar nisu Nadalove povrede rezultat njegovog nacina igre, i posebno, intenziviranja tog nacina igre nakon sto mu je Djokovic postao ozbiljan rival, izmedju ostalog i na sljaci... secate se one price kako je pre Rolan Garosa 2013te ili koje vec godine trenirao sa duplo vecim tegovima na nogama... to mu jeste pomoglo da pobedi Djokovica ali ga je onesposobilo za Vimbldon, nije mogao posle tako koncipiranog i realizovanog udvostrucenog treninga da se prilagodi drugacijoj podlozi i ispao je u prvom ili drugom kolu... takodje, ovaj povratak ove godine, opet, mozda prebrzo za nekog ko se oporavlja, maksimalni pritisak (zgloba) na Djokovica u Madridu, i - opet povreda... naravno, to je sport, ali, tim pre, ako cemo da mu bilo sta "oprostimo" zbog povreda, morao bi i on da se oprosti barem od jednog dela onoga do cega je dosao preteranim opterecenjem svog tela, pa izmedju ostalog i od nekoliko titula... cena nacina treninga i igre za njegovih 14 glem slemova stigla je jednostavno na naplatu, to nije nikakav peh i maler...

paks

pre 7 godina

Ja se sećam kako smo iščekivali i radovali se četvrtfinalima ili polufinalima Bobe Živojinovića. Pa je došla Monika i sve razbucala - a nju smo tako odvratno zaboravili... Ovo s Novakom se maloj zemlji ne dešava jednom u životu već jednom u više života. Malo ljudi je toga svesno. Što se samog Noleta tiče, on sada ima svaki razlog da bude opušten i da samo "piči", pa gde stigne. Ako ne bude povreda, a u sebi ima potencijal za ovakvu snagu i žestinu još 3-4 godine, sve je vrlo realno moguće.

Vlada

pre 7 godina

Dok ceo svet klice Novaku posle ovakvog istorijskog uspeha, Jumko i ostali pateticni bolesnici ostavljaju svoje glupave komentare. Ako se svi nekadasnji sampioni sporta slazu da je Djokovic mozda i najbolji u istoriji ove igre, ko ste vi da to osporavate. I kao sto rekose na Europsportu, nako sto je njihov igrac Marej izgubio finale, Novakova velicina se ogleda u tome sto je skoro sve svoje titule osvojio igrajuci finala protiv nekog od prve trojice ili cetvorice na rang listi. Dvojica od njih su niko drugi do tja "veliki" Federer i Nadal. Zao mi je sto Nadal nije u stanju da igra na svom nivou, jer je fenomenalan igrac i vrlo borben i zabavan. S druge strane Federer je podigao svoj nivo igre pod pretnjom Djokovica kao nikada pre toga, i opet to nije bilo dovoljno da ne ode porazen sa US Opena. Jednostavno, u poredjenju Djokovica i Federera, jasno je ko je bolji ... NOVAK. Nazalost, Federer je imao ludu srecu da se pojavi u vreme kada su stari sampioni bili na zalasku karijera i mogao je lagano da skuplja gren slem titule, sve dok se nije pojavio Nadal. I sad to treba da bude razlog da osporavaju Novakovu velicinu. Nikako. to samo mogu oni kojima je zavist zaslepela razum!

LI

pre 7 godina

Steve Tignor za tennis.com je napisao: "If there’s a beauty in the way Federer smoothly swings through a shot, there’s a beauty in the way Djokovic smoothly ties a series of them together."
Tako da za sve one koji se jos uvek vade na to kako Federer ipak igra lepsi, elegantniji, leprsaviji tenis, ima sve vise njih koji vide lepotu i dive se udarcima koje izvodi Novak i to na nacin kako ih povezuje.

Ceo tekst mozete procitati ovde: http://www.tennis.com/pro-game/2016/06/now-he-has-paris/58873/#.V1aTY_krKM8

šampion

pre 7 godina

Nije ni bitno da li će se svi složiti da je najbolji ili da igra najlepše. Samo su rezultati objektivni i oni su tu da potvrde njegov kvalitet, ne moraju mu to priznati i ostrašćeni navijači Federera ili Nadala. Oni će uvek tražiti izgovore i počinjati besmislene rasprave. On samo treba da se pobrine da rivale prestigne po rezultatima, a njihovi navijači neka misle šta god hoće, to je ipak samo njihovo mišljenje, koje ne mora biti i objektivno. Igrali su pod istim uslovima i istim pravilima, i pokazalo se ko je bolji. Na dobrom je putu je putu da postane najveći ikada, vraća mu se polako ali sigurno ono što je uložio u ovaj sport.

Bojan

pre 7 godina

A evo i za Noleta čisto da vidite koga je on pobeđivao u finalima.

Australian Open:
2008. Novak Đoković(3) vs Žo Conga
2011. Novak Đoković(3) vs Endi Marej(5)
2012. Novak Đoković(1) vs Rafael Nadal (2)
2013. Novak Đoković(1) vs Endi Marej(3)
2015. Novak Đoković(1) vs Endi Marej(6)
2016. Novak Đoković(1) vs Endi Marej(2)

Roland Garos:
2016. Novak Đoković(1) vs Endi Marej(2)

Vimbldon:
2011. Novak Đoković(2) vs Rafael Nadal (1)
2014. Novak Đoković(1) vs Rožer Federer (4)
2015. Novak Đoković(1) vs Rožer Federer (2)

US Open:
2011. Novak Đoković(1) vs Rafael Nadal (2)
2015. Novak Đoković(1) vs Rožer Federer (2)

my way

pre 7 godina

Prosto, Novak im je izbio sve argumente iz ruku. Pokusaji da se on i njegovi rezultati omalovaze ne mogu vise da budu nista drugo do pateticno kreiranje sopstvene istine po onoj "sto je babi milo, to joj se snilo". Nisu mogli da ga pobede i ostalo im je samo da mu se pridruze. Ja bih se ovde samo osvrnuo na tezu da je Noletu sljaka najgora podloga. Mislim da nista ne moze biti dalje od istine. Sljaka Novaku odgovara, pogotovo za njegovo kretanje i proklizavanje, drop sotove, sve realno. Jedan jedini razlog postoji sto on jos pre proslogodisnjeg finala sa Vavrinkom nije imao par titula sa Rolan Garosa, a to je Rafa Nadal.

MSquared

pre 7 godina

Meni je najjaci komentar bio u Kanadskim novinama juce: "70% of Earth's surface is covered by water... The rest is covered by Djokovic."

dule r.srpska

pre 7 godina

Čitam cesto komentare na razne teme na ovom portalu,ovog jumka sam primijetio samo na naslovima o Novaku i naravno teski je kontras,nzm samo da se administratoru da stalno objavljivati svaki njegov komentar kada vidi da nas covjek lozi! A i usput jumko jesi razmisljo o tome da si glup?

devlinjo

pre 7 godina

@jumko
stručnjače, tvoj je Federer sam rekao prošle godine da igra najbolji tenis u životu, a što se Rafe tiče Novak je prvo mesto uzeo od njega kada ga je 2011. tukao kao vola u kupusu. Sjaši više sa tvojim teorijama, dečko igra i ubija sve redom, osvaja titule i beleži rekorde. To što ti želiš da minimalizuješ njegov uspeh to je tvoja nesreća jer verovatno si u detinjstvu bio zlostavljan pa sada mrzis sve što je lepo. Ćao luzeru mi i takve kao tebe volimo.

Pi-Pi-Ter

pre 7 godina

(Pi-Ter, 7. jun 2016 13:15)

Jesi li ti gledao mladog Federera? Očigledno nisi. Taj se nalomio reketa i nasvađao sa sudijama dok mu Nike nije odredio kako da se ponaša, naravno čim se ustalio na prvom mestu. Kako tumačiš zauzimanje tuđe stolice? Pretnje prstom? Nipodaštavanje protivnika u izjavama? Sve fini maniri!

A nabildovani što urla i skače na svaki važniji poen, pa čak i na grešku protivnika? Traženje izuzeća sudije? Pa prekoračenje vremena za servis manje-više stalno? Pa bacanje peškira iza leđa ne gledajući gde je skupljač(ica) loptica? Sve fini maniri!

A sad malo o žrebovima dok je Novak bio drugi ili treći: Jako retko se dešavalo (da ne kažem - nikad) da se Nadal i Federer mogu sastati pre finala, tako da je "siroti" Novak morao obojicu da pobedi da bi nešto osvojio. Pa ko se ne bi nervirao?

Ja bih voleo da Novak bude kao Mekinro, ali znam da bi mu to sponzori zamerali.

Stanimir Branimir

pre 7 godina

Mislim da bi Nole trebalo da osvoji više GS titula od Federera ili da bude više nedelja prvi da bi bio najbolji u istoriji, a ima još posla do tada. Nole ima i jedan manje završni Masters. Za 10-15 god. niko neće pričati kakva je bila konkurencija, nego će se gledati brojevi...kao što mi sada radimo za igrače do devedesetih god. Ide mu na ruku međusobni skor, koji je sada samo +1 i više Mastersa. A to su kriterijumi koji su po važnosti iz nabrojana prva tri.

MSquared

pre 7 godina

Za mene je Novak najveci, a ima i dosta strucnjaka koji to misle. Pitajte recimo Nika Bolitjerija... Evo i Lejver je jos pre RG-a rekao da je Novak mozda najveci... Sta bi sada rekao? ATP tennis je juce imao ozbiljan clanak baziran na statistici. Novak ima najbolji win to loss odnos u istoriji tenisa daleko ispred Nadala i Federera. A to sto su njih dvojica toboze na zalasku karijere, to mogu da obrnem i da kazem da je Novak bio klinac i nezreo na pocetku svoje kad je gubio od njih... Sta da kaze jadni Marej koji je svetska klasa i u doba Safina bi bio desetostruku osvajac GS-a... Era u kojoj igras se ne moze birati.

Svete

pre 7 godina

Federer? Prva asocijacija? A? Gospodin. Da. Ona druga jednako vazna strana sporta: dzentlmenstvo. Miran, stalozen, bez nerviranja, bacanja, psovanja. Nesto kao finija varijanta B. Borga. (Pi-Ter, 7. jun 2016 13:15)

Federer gospodin ???
E sta sve ovde necu procitati, pa jos dzentlmen, ajde...miran, ma nemoj....bez nerviranja, ali zamalo...stalozen, malo sutra...psovanje, on je jedini za koga znam da je opsovao rivala direktno u lice i to usred meca, naravno u trenutku kada nije sve islo kako treba i to je opsovao Mareja...ovo oko bacanja, toga nema slazem se, ALI je recimo prisutan trend da Djokovic na sve redovnijoj bazi njega baca u ocaj !

srkis

pre 7 godina

"Novakovi navijači i domaći novinari moraju se pomiriti sa činjenicom da Novak i pored postignutih rezultata ima smarajući stil igre, u kojoj samo ponekad vidimo neke lijepe poteze ,koji se mogu nazvati "incidentom".On mi je poput Fudbalske reprezentacije Grčke ,koja je 80-ih godina prošlog vijeka svojom dosadnom igrom osvojila evropsko prvenstvo
(iskreno, 7. jun 2016 12:53)"

Iskreno, ja bih vrlo rado menjao poraz, lepršavim stilom igre, reprezentacije SFRJ u fudbalu u polufinalu EP 1976. u BGD (2:4 protiv Z. Nemačke) za osvojeno EP "dosadnom igrom". Btw., Grci su to ostvarili 2004., a ne "80-ih godina prošlog vijeka". Zapravo, tih 80-ih godina Jugoslavija je u fudbalu Grke drala k'o volove u kupusu

Bojan

pre 7 godina

Kao što sam rekao u komentarima kad je Novak osvojio Madrid pratite ovu godinu jer može biti istorijska.
Mislim da je Novak sebi dao domaći zadatak ove godine sva četiri GS, OI i Dejvis kup.
I naravno ove sitne Masterse koji nisu prioritet, čak mislim da će na nekim rano završiti kao što se desilo u Monte Karlu čisto da bi napunio baterije.

ivica protrka

pre 7 godina

halo bre marginalci,imate li Vi neke prijatelje da podelite utiske o ovom sportu,ili ce te mlatiti i dalje medj" sobom...?
long live rock and tennis

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 7 godina

U Gardijanu su čak stigli da aludiraju da je publika glavni krivac što Marej nije osvojio RG. A inače kada Novak osvoji US Open gde je 90% stadiona protiv njega, publiku ne pominju...

Zuki

pre 7 godina

(Pi-Ter, 07. jun 2016 13:15)

Druze, kao prvo dete nije izgrdio, jeste nekontrolisano vikao u pravcu klinca ali ne na njega. To je svim dobrobamernim ljudima odmah bilo jasno.
Kao drugo, to sto ti vidis kao normalno da neko neuroticno trese nogama u pauzi ili opsesivno slaze flasice, cacka guzu, nos i usi, ili da pak nikada ne pokazuje ni najmanju dozu emocija se u psihologiji dijagnostikuje kao poremecaj. Uostalom za Federera se zna da je imao problema sa izlivima besa pa je otisao u drugu krajnost, takodje neprirodnu.
Nema nista normalnije od radosti kad pobedjujes i srdzbe ili tuge kad gubis. E ako zbog ljudskih osobina ne vole Djokovica, vec su im modeli psihicki poremeceni specifikumi, to samo govori o njima a ne o Novaku. Duhovit, sportsmen koji najcesce aplaudira protivniku i ne jednom poklanja poene, human, patriota i vrhunski u svom sportu. Neka ga mrze i dalje kad drugo ne umeju.

ribolovacke price

pre 7 godina

Kad vec spominjete Junca, Prdeka i ostale... Poznajem ljude koji su akademski gradjani ovog ćumeza ali dzaba kada su zadojeni nekom mrznjom prema Novaku i stalno su im puna usta placanja poreza. Sto je najgore, roditelji im rade godinama van Srbistana i tada se pitanje poreza ne postavlja jer njegov ćale ili keva nije teniser nego klozetar, prasinar, ocigledno neka posebna sorta :)

šetač

pre 7 godina

Po broju najvećih titula (GS i Masters 1000): Federer, Đoković, Nadal tačka. Ali pre će Nole da osvoji 5 GS nego Rođa 1 ili Nadal 3.

Milorad

pre 7 godina

Možda se previše bavimo pitanjem najboljeg.Mozda to nama vise treba nego Novaku.Mozda Novak,za naredne dve godine,i postane najtrofejniji dosad i statisticki najuspesniji.To bi nam izuzetno prijalo.Od svega,sto je Novak osvetlio dosad,najsvetliji je i najlepsi je onaj deo kako on predstavlja gradjene Srbije i sire.On postaje svetlo i uzor mnogima u svetu.Teniski uspesi su ga stavili u medijski prostor sa koga on salje,prakticno i u reci i u slici,sjajne poruke.Kad se to dogodi onda nastaje ono:poklapaju se reci i dela i možemo ga slediti i možemo ga uzeti za uzor.A Novak?Novak sebe ,bezrezervno i u najboljem delu sebe i najbolji deo sebe poklanja svima koji ga prate i gledaju.To su nevidljivi,a daleko najvredniji,trofeji.Trofeji koje je podelio Novak svima i koji su sjajniji od onih unjegovoj vitrini.Ko razume ,razumeo je,a i ostalima samo može biti od koristi.Zivio ti nama a da li si najbolji u istoriji to niko ne može izmeriti ni kolicinom trofeja ni svotom novca.To je potpuno nemerljivo i ne opterećuj se ni ti ni mi time.

gandra šajkaš

pre 7 godina

Uvek će zapadnjaci pogotovo britanci naći neku kvaku da Novak ne bude najbolji. Ali kad se bude podukla crta i svele sve tri karijere znaće se i zvanično ko je najbolji.Po meni je naš Novak odavno najveći a posle osvajanja RG-a postao besmrtan...

Jabučilo

pre 7 godina

Djokovic da nije nas svi ovde bi ga pljuvali samo tako!
(Jumko, 07. jun 2016 13:44)

E, za ovo je Jumko 100% u pravu.
Krivo sedi, al' pravo besedi.

Dunblane school massacre

pre 7 godina

@Simke,
Da, Marej je preživeo veliki masakr u svom rodnom gradu, Danblejnu.
43-godišnjak je 1996. godine ušao u školu i ubio šesnaestoro dece, jednu stariju osobu, pa sebe, a bilo je i 15 ranjenih.
Marej je preživeo, sakrio se, ali nije bio daleko od smrti.

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 7 godina

@ (Simke, 07. jun 2016 16:29)

1996. kada je Endi imao 8 godina a njegov brat Džejmi 10 u njihovoj osnovnoj školi Dunblane desio se masakr u kojem je ubijeno 16 učenika i jedna učiteljica. On i brat su bili sakriveni u zbornici ispod nekog pulta. Džejmi, koji je preživeo istu stvar, je na terenu mnogo mirniji od Endija pa zato ne verujem da je to glavni razlog Endijeve psihičke nestabilnosti ali slažem se da je to svojevrsna trauma. Endi je čak jednom izjavio da je bio suviše mali da bi shvatio šta se desilo tog dana i da je bombardovanje koje je Novak proživeo sigurno bilo mnogo gore iskustvo...

Simke

pre 7 godina

Vidim da ste došli do psihologije najboljih i ponašanja.
Voleo bih da neko napiše ko se seća, ili ko je čuo o tome, a u vezi Mareja se radi. On je imao neku tešku traumu ja mislim u školi, ili tako nešto. Da li je bio taoc nečiji ili se nešto desilo jako gadno; sećam se da je neko iz njegovog tima o tome pričao pre nekih 5,6 god.
Možda je zato on na terenu tako lud, psuje sve živo, brzo se nervira, dernja se - a van terena kažu svi da je bukvalno miran kao bubica, čak i stidljiv.

Sale

pre 7 godina

Jesam veliki Novakov navijac i pratim ga vise od deset godina svaki njegov mec. Mislim da je Novak na trecem mestu najuboljih svih vremena jer po meni su najbitije ovih pet parametara:
1. Broj Gren slem titula
2. Broj nedelja na prvom mestu
3. Broj mastersa
4. Broj zavrsnih mastersa
5. Medjusobni skor sa najvecim rivalima
(David, 7. jun 2016 10:43)



Moj odgovor:

1) 12 GS - RADOVI U TOKU
2) 202 (i još skoro pola godine sigurica čak i kad ne bi igrao) - RADOVI U TOKU
3) 29 već je najbolji - RADOVI U TOKU
4) 5 - RADOVI U TOKU
5) RADOVI ZAVRŠENI, sa malim šansama da se izjednače

DID

pre 7 godina

Iskreno se nadam da cemo s pocetkom 2019. pisati o Noletu kao najboljem teniseru svih vremena. Za sada je u jednom najbolji. Posten, lojalan i korektan.