Ponedeljak, 06.06.2016.

19:00

Kafeljnikov za B92: Đoković može i do 20 Slemova

Novak Đoković osvojio je pet od poslednjih šest Gren slem turnira i sve se više penje na večnoj listi.

Izvor: B92

Kafeljnikov za B92: Ðokoviæ može i do 20 Slemova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

SSUUUU

pre 7 godina

Rušenje rekorda mu je jedina preostala motivacija zbog koje je još uvek na terenu. Da igra više bez toga i ne mora, šta mu je inače zanimljivo da igra sa luzerima kad je očigledno pretplaćen na trofeje. :-)

Mandrak

pre 7 godina

Uzeti 20 GS u, kako kažu stručnjaci i vrhunski teniseri, nikad jačoj konkurenciji, će biti veoma teško. Ali verujem da će bar izjednačiti Federerov skor.

M

pre 7 godina

Zaista bih voleo i po trenutnoj situaciji deluje da će se prošetati do svih ovih rekorda... Ali stvari se lako promene preko noći, čak i bez (ne daj Bože) neke povrede... Eno Federer je trebao preko 20, a onda su došli Rafa i Novak, a sada već možda i godine. 2007. godine on je imao osvojenih 12 GS-a i mislilo se da ide lagano preko 20,a od tada je osvojio svega 5 za 9 godina... Smatram da je Djokovic bolji od njega, ali ne znam ko bi mogao da iskoraci od mladjih u godinama koje dolaze, a i Marej je sve bolji. Sigurno da će dominirati narednih 5 godina i siguran sam da će oboriti rekord po broju nedelja na prvom mestu, jer će imati gomilu finala i polufinala, ali treba osvajati GS da bi se oborio rekord o kom se najviše priča...

Jo1e

pre 7 godina

Nek osvoji jos 4 AO, cisto da ima 10 tih trofeja, 2 W i po jedan RG i USO. To je 20. Preko toga logicno je ocekivati jos USO jer je najbolji na betonu i pravio je tu dobre rezultate ovo ostalo nikad se ne zna...

skydog

pre 7 godina

Jasno je kao dan da ce Novak Djokovic do kraja karijere oboriti sve moguce i nemoguce rekorde,ali vec dugo nema pobedu protiv bolje rangiranih igraca.Sva je prilika da je vise nece ni imati!

Zurkolomcina

pre 7 godina

Cisto sumnjam da Djokovic moze osvojiti vise od 14 gren slam titula. Mladi igraci dolaze i to ce biti odlucujuci faktor.
(Jumko, 8. jun 2016 10:24)

Vreme je da probas izvagati tvoj beskonacno mali vakuumski mozak. Javi nam obavezno rezultate merenja...

milos

pre 7 godina

najstariji igraci koji su osvojili grend slem su Ken Rosewell (37, AO), i Andres Gimeno (34, RG). Nole pomera granice, tako da mu je ova izjava na mestu. Ako se bude koncentrisao iskljucivo na GS (vec je osvojio sve masterse, sem Sinsinatija, a takodje je osvojio najvise mastersa od svih ostalih igraca), i ako bude pazio zdravlje, mozda se i desi. Najvaznije je da Nole bude sretan, da igra bez stresa, i da uziva u onome u cemu je najbolji na svetu.

Le roi

pre 7 godina

Daj boze da je u pravu. Kafelnikov bijo ranije moj omiljen igrac. Samo velika steta sto nije vise iskoristijo svoj talent. Slabo trenirao. Smatram nema svrhe za ikakve dugorocne prognoze od bilo koga. Toliko stvari igraju ulogu. Najbolje kad njih troje zavrse karijere onda lepo uporediti. Trenutno i kratkorocno gledano je realno da Nole u roku godinu dana od sada osvoji bar jos dva grand slama ali videcemo.

Кванте

pre 7 godina

У ФК Милану постоји специјалан програм тренинга за старије играче, како да и у старијем добу буду конкурентни па Новак пошто је њихов добар пријатељ би могао да, кад буде старији тренира по том програму. Тако је, рецимо, Малдини у четрдесетој години био на високом нивоу у Лиги Шампиона.

ika

pre 7 godina

nema govora da se nadal ubacuje među najbolje svih vremena, čovek nema ni jedan završni masters, uz to daleko je iza lendla, konorsa i mekinroa po broju nedelja na prvom mestu, takođe veći deo karijere je ispadao u prva dva, tri kola vimbldona, da ne spominjemo sasvim izvesno korišćenje nedozvoljenih sredstava
nadal jedan od najvećih u istoriji? možda ali kao prevara

mikson82

pre 7 godina

što se tiče nesreća, povreda, godina dovoljno je napisati sledeće :
Od aktivnih igrača, u zagradi godina pristupanja prof. tenisu a potom broj odigranih mečeva ukupno do današnjeg dana .....
Federer (1998.) 1312. odigranih mečeva
Ferer (2000.) 996. mečeva
Nadal (2001.) 964. meča
Đoković(2003.) 877. mečeva
pa potom idu Has, Robredo, Berdih, Južnji, Lopez, Verdasko, Nieminen pa
Marej (2005.) 749. mečeva......
Dakle, razlika u broju odigranih mečeva izmedj Federera i Djokovića je čitavih 435, odnosno polovina od mečeva koje je novak do sada odigrao :O, što znači da poželim novaku da ih u karijeri odigra još nekih 300 i pun kapa što se tiče rekorda ;) . Nadal i pored gomile povreda odsustvovanja sa terena ima gotovo 100 mečeva više odigranih od Novaka ( ako se uzme u obzir konstitucija, kao i način igre svih tenisera vidi se da je Novak optimalno gradjen, spreman, da mnogo pažnje posvećuje pripremi pred mečm razgibavanju upravo zbog povreda... ) Ovo takodje pokazuje da marej ima gotovo 150 mečeva manje odigranih od Novaka i da će on suštinski biti najveća pretnja Đokoviću, mada je njegova konstitucija dosta diskutabilna jer nije baš lagan pa zglobovi trpe velika opterećenja. Pogledajte gradju Federera, Novaka, donekle i Ferera, pa uporedite za gradjom Nadala, Mareja i sl. i videćete ključ svega . Uz Božiju pomoć, dobru fizičku spremu, profesionalizam i sve rituale koje novak obavlja pri zagrevanju, želim mu još 5-6 godina vrhunskog tenisa ! pozdrav svima

Ako se pitamo..

pre 7 godina

ako sumiramo sve: Novak najvece sanse da osvoji najvise GS lezi sada do jos mozda 2-3 godine unapred, ali posle toga postoji veca sansa od Federera da osvoji jos neki, kao sto Federeru nije moglo jer nije imao srecu da nema Djokovica koliko je on finala igrao i to odlicno da bi osvojio protiv bilo kog drugog igraca sto znaci Federer da nema djokovic mogao bi vec da ima 20 GS:a.. a to je realnost. Djokovic za sad brine o rasta Tima, Nishikorija, kirijosa sto mu prete u narednim godinama za sad. A dali ce da se pojavi neki novi Federer da mu preti tih ostalih GS-a kad bude imao 32-33 godine to cemo da vidimo onda ako ih ne bude i ako ovi ne naprave cudo od igre da slome djokovica on ima svaku mogucnost da dodje cak do 20 GS-a ako bude nastavio da igra bar 80% od svog potencijala kad ima vise od 32 godine..!

Svete

pre 7 godina

S obzirom da je pre tacno 2 godine izjavio da je Nadal osvojio poslednji RG u karijeri i evo sada vidimo da je skoro sigurno bio u pravu, moracemo da mu verujemo i kod ove prognoze !
Moze i da promasi +- 2 ili 3, nebitno...

maxim

pre 7 godina

Znanje i vreme za jos 6-8 GS titula sigurno da ima. Uz malo sportske srece je to za Novaka dostizno. Zasto kazem malo sportske srece!? Pa recimo od 2012 pa do 2014 je isto bio dominantan ali iz tog perioda su samo 3 GS titule. Jednostavno su neki detalji i manjak srece razlog zasto vec nema 15-tak titula ali dobro. Nadoknadice se to.

Jumko

pre 7 godina

@majtimajk U pravu si! Izgleda da su tu igracku Rafi uzeli i Fonjini, Lopez, Verdasko... Svi "proigrali" pod stare dane! A Rafa isti! Hm!?

Djordje

pre 7 godina

Ovaj vrsni pokeraš je nakon RG 2014 hrabro rekao kako ga Rafa više nikad neće osvojiti, ismijavali su ga, ali čovjek je izgleda bio potpuno u pravu!

Rekao je da je njegovo mišljenje da je to poslednji grend slem i da verovatno Rafa neće uzeti više nijedan gs a ne poslednji RG

majtimajk

pre 7 godina

@dzumko
Ne, "nebeski narod, teniske sveznalice", kazu da Rafi nista ne fali,igra isto kao sto je uvek igrao (ne moze bolje!), samo malo igra takticke igrice iz nemoci da se suprotstavi bati koji mu je uzeo igracku i nece da je vrati (slicno kao i njegov kolega RF)!

majtimajk

pre 7 godina

"Kako se ti usudjujes da komentarises Novaka kad ti karijera nije ni blizu Novakovoj?! Ajmo komentari sad. :)"
(Srdjan, 8. jun 2016 08:27)

- pa, postoji jedan razlog zasto ovaj i mnogi drugi komentarisu Novaka, bez obzira kakva je njihova karijera(bila)!
Jednostavno- NOVINARI IH PITAJU! Trenutno im ne pada nista drugo na pamet. sta bi ti rekao na njihovom mestu!? "No comment, nisam dostojan da govorim o Novaku"!

tenis

pre 7 godina

Ne treba brzati, treba pustiti stvari da idu svojim tokom. I Federeru su posle osvajanja Vimbldona 2009 i obaranja rekorda Pita Samprasa govorili da moze preko 20 GS, ali usledio je pad Federerove igre i naravno veliki napredak Nadala i posebno posle Djokovica. Niko nije robot pa nisu ni njih trojica. Svako od njih trojice drzi neki rekord, istina Federer i dalje drzi ona dva najbitnija a to je najvise GS i najvise nedelja na prvom mestu. Ali ako se uzme celokupni kvalitet ne bih nikoga izdvojio jer svakome od njih trojice moze se naci argument da su bolji jedan od drugog. Mislim da lista GOAT izgleda ovako bez numerisanja : Lejver, Sampras, Djokovic, Federer i Nadal. Ostalo je suvisno govoriti.

TENISER DOKTOR

pre 7 godina

Ima komentara o povredama Nadala,Federera, ...kao da one padaju sa neba. Oni,inace odlicni igraci, prosto FORSIRAJU (Nadal telo, Fed godine, Mari duh ...).

Говорит Москва!!!

pre 7 godina

Ovaj covek je prosle godine rekao, da Nadal vise nikad za zivota nece pobediti Novaka, ako ga Novak pobedi na Rolan Garosu. Smejali su mu se mnogi i izgleda da je u pravu.

Говорит Москва!!!

pre 7 godina

Ovaj covek je prosle godine rekao, da Nadal vise nikad za zivota pobediti Novaka, ako ga Novak pobedi na Rolan Garosu. Smejali su mu se mnogi i izgleda da je u pravu.

Neko iz mase

pre 7 godina

Kao što sam ranije govorio da bi se pričalo o svetskom vrhu bitna su 4 parametra
1. GS titule RF 17,RN 14,NDJ 12 tu je "za sada u minusu u odnosu na prvu dvojicu (naravno pričam samo o akutelnim teniserima koji još igraju,veliko poštovanje za Pistol Pita)
2. Broj nedelja na prvom mestu RF 302, NDJ 202, RN 141 ,po meni Rafa teško da može d aobori Rodžerov rekord a No1e ako bude u ovom ritmu za naredne dve godine može d apotuče taj rekord
3. masters titule NDJ 30, RN 29. RF 25
4. Medjusobni duel NDJ:RF 23:22 NDJ:RN 26:23 i RN:RF 23:11
O Wawrinki i Mareju neću da priča iako si stvarno vrhunski teniseri,ovde se priča o obaranju rekorda i njih dvojica stvarno ne mogu d aobore ni jedan rekord jer su realno jako daleko od svega toga
Daklem ako No1e nastavi u ovakvom ritmu za dve godine stiže Federera i kroji novu kartu i novi target za naredne teniske generacije :)
Neka je živ i zdrav pa da vidimo kako će da bude :)

Dr Agan

pre 7 godina

Federerovih 17 slemova ostaje nedostizno, mada je moguce da Federer popravi taj bilans, samo da ga zaobidju povrede u nastavku karijere. Zanimljivo bi bilo cuti sta kaze veliki Vilander na izjavu doticnog. (Jumko)
Federer sa osvoji Slem ?????
Covek igra ATP 250 i nada se da ce doci do finala.
Covek ima 35 godina.Ej

Lav

pre 7 godina

Nadajmo se da je tako. Ali svi su mislili da ce Rafa da prestigne Feda, pa nije, da ce Fed da osvaja jos, pa ne osvaja. Po trenutnoj formi, Novak moze sve da osvoji, ali sta ce biti za dve godine to niko ne znam. Ja se nadam ce postati u svakom pogledu najbolji ikada! Da mu se klanjaju svi do jednog. Ali za to moramo da sacekamo jos koju godinu.

stoka

pre 7 godina

Ovaj vrsni pokeraš je nakon RG 2014 hrabro rekao kako ga Rafa više nikad neće osvojiti, ismijavali su ga, ali čovjek je izgleda bio potpuno u pravu!

Golo Brdo

pre 7 godina

ako Bog da samo da zdravlje posluži, duboko sam ubijedjen da ide preko 17 slemova, a do kojeg broja, zivi bili pa vidjeli...
a svi hejteri nek' se poklope usima i cute...

Fx

pre 7 godina

Nole stiže i prestiže Federera, to je samo pitanje vremena.
Voleo bih da se posveti stizanju Štefi Graf, 22 grand slam titule, golden slam, i 377 nedelja top 1.
Margaret Kort ima 24 GS, ali samo 11 u open eri.

Jumko

pre 7 godina

Federerovih 17 slemova ostaje nedostizno, mada je moguce da Federer popravi taj bilans, samo da ga zaobidju povrede u nastavku karijere. Zanimljivo bi bilo cuti sta kaze veliki Vilander na izjavu doticnog.

Lav

pre 7 godina

Nadajmo se da je tako. Ali svi su mislili da ce Rafa da prestigne Feda, pa nije, da ce Fed da osvaja jos, pa ne osvaja. Po trenutnoj formi, Novak moze sve da osvoji, ali sta ce biti za dve godine to niko ne znam. Ja se nadam ce postati u svakom pogledu najbolji ikada! Da mu se klanjaju svi do jednog. Ali za to moramo da sacekamo jos koju godinu.

stoka

pre 7 godina

Ovaj vrsni pokeraš je nakon RG 2014 hrabro rekao kako ga Rafa više nikad neće osvojiti, ismijavali su ga, ali čovjek je izgleda bio potpuno u pravu!

Golo Brdo

pre 7 godina

ako Bog da samo da zdravlje posluži, duboko sam ubijedjen da ide preko 17 slemova, a do kojeg broja, zivi bili pa vidjeli...
a svi hejteri nek' se poklope usima i cute...

Neko iz mase

pre 7 godina

Kao što sam ranije govorio da bi se pričalo o svetskom vrhu bitna su 4 parametra
1. GS titule RF 17,RN 14,NDJ 12 tu je "za sada u minusu u odnosu na prvu dvojicu (naravno pričam samo o akutelnim teniserima koji još igraju,veliko poštovanje za Pistol Pita)
2. Broj nedelja na prvom mestu RF 302, NDJ 202, RN 141 ,po meni Rafa teško da može d aobori Rodžerov rekord a No1e ako bude u ovom ritmu za naredne dve godine može d apotuče taj rekord
3. masters titule NDJ 30, RN 29. RF 25
4. Medjusobni duel NDJ:RF 23:22 NDJ:RN 26:23 i RN:RF 23:11
O Wawrinki i Mareju neću da priča iako si stvarno vrhunski teniseri,ovde se priča o obaranju rekorda i njih dvojica stvarno ne mogu d aobore ni jedan rekord jer su realno jako daleko od svega toga
Daklem ako No1e nastavi u ovakvom ritmu za dve godine stiže Federera i kroji novu kartu i novi target za naredne teniske generacije :)
Neka je živ i zdrav pa da vidimo kako će da bude :)

Fx

pre 7 godina

Nole stiže i prestiže Federera, to je samo pitanje vremena.
Voleo bih da se posveti stizanju Štefi Graf, 22 grand slam titule, golden slam, i 377 nedelja top 1.
Margaret Kort ima 24 GS, ali samo 11 u open eri.

mikson82

pre 7 godina

što se tiče nesreća, povreda, godina dovoljno je napisati sledeće :
Od aktivnih igrača, u zagradi godina pristupanja prof. tenisu a potom broj odigranih mečeva ukupno do današnjeg dana .....
Federer (1998.) 1312. odigranih mečeva
Ferer (2000.) 996. mečeva
Nadal (2001.) 964. meča
Đoković(2003.) 877. mečeva
pa potom idu Has, Robredo, Berdih, Južnji, Lopez, Verdasko, Nieminen pa
Marej (2005.) 749. mečeva......
Dakle, razlika u broju odigranih mečeva izmedj Federera i Djokovića je čitavih 435, odnosno polovina od mečeva koje je novak do sada odigrao :O, što znači da poželim novaku da ih u karijeri odigra još nekih 300 i pun kapa što se tiče rekorda ;) . Nadal i pored gomile povreda odsustvovanja sa terena ima gotovo 100 mečeva više odigranih od Novaka ( ako se uzme u obzir konstitucija, kao i način igre svih tenisera vidi se da je Novak optimalno gradjen, spreman, da mnogo pažnje posvećuje pripremi pred mečm razgibavanju upravo zbog povreda... ) Ovo takodje pokazuje da marej ima gotovo 150 mečeva manje odigranih od Novaka i da će on suštinski biti najveća pretnja Đokoviću, mada je njegova konstitucija dosta diskutabilna jer nije baš lagan pa zglobovi trpe velika opterećenja. Pogledajte gradju Federera, Novaka, donekle i Ferera, pa uporedite za gradjom Nadala, Mareja i sl. i videćete ključ svega . Uz Božiju pomoć, dobru fizičku spremu, profesionalizam i sve rituale koje novak obavlja pri zagrevanju, želim mu još 5-6 godina vrhunskog tenisa ! pozdrav svima

Говорит Москва!!!

pre 7 godina

Ovaj covek je prosle godine rekao, da Nadal vise nikad za zivota nece pobediti Novaka, ako ga Novak pobedi na Rolan Garosu. Smejali su mu se mnogi i izgleda da je u pravu.

maxim

pre 7 godina

Znanje i vreme za jos 6-8 GS titula sigurno da ima. Uz malo sportske srece je to za Novaka dostizno. Zasto kazem malo sportske srece!? Pa recimo od 2012 pa do 2014 je isto bio dominantan ali iz tog perioda su samo 3 GS titule. Jednostavno su neki detalji i manjak srece razlog zasto vec nema 15-tak titula ali dobro. Nadoknadice se to.

skydog

pre 7 godina

Jasno je kao dan da ce Novak Djokovic do kraja karijere oboriti sve moguce i nemoguce rekorde,ali vec dugo nema pobedu protiv bolje rangiranih igraca.Sva je prilika da je vise nece ni imati!

Djordje

pre 7 godina

Ovaj vrsni pokeraš je nakon RG 2014 hrabro rekao kako ga Rafa više nikad neće osvojiti, ismijavali su ga, ali čovjek je izgleda bio potpuno u pravu!

Rekao je da je njegovo mišljenje da je to poslednji grend slem i da verovatno Rafa neće uzeti više nijedan gs a ne poslednji RG

Svete

pre 7 godina

S obzirom da je pre tacno 2 godine izjavio da je Nadal osvojio poslednji RG u karijeri i evo sada vidimo da je skoro sigurno bio u pravu, moracemo da mu verujemo i kod ove prognoze !
Moze i da promasi +- 2 ili 3, nebitno...

tenis

pre 7 godina

Ne treba brzati, treba pustiti stvari da idu svojim tokom. I Federeru su posle osvajanja Vimbldona 2009 i obaranja rekorda Pita Samprasa govorili da moze preko 20 GS, ali usledio je pad Federerove igre i naravno veliki napredak Nadala i posebno posle Djokovica. Niko nije robot pa nisu ni njih trojica. Svako od njih trojice drzi neki rekord, istina Federer i dalje drzi ona dva najbitnija a to je najvise GS i najvise nedelja na prvom mestu. Ali ako se uzme celokupni kvalitet ne bih nikoga izdvojio jer svakome od njih trojice moze se naci argument da su bolji jedan od drugog. Mislim da lista GOAT izgleda ovako bez numerisanja : Lejver, Sampras, Djokovic, Federer i Nadal. Ostalo je suvisno govoriti.

majtimajk

pre 7 godina

"Kako se ti usudjujes da komentarises Novaka kad ti karijera nije ni blizu Novakovoj?! Ajmo komentari sad. :)"
(Srdjan, 8. jun 2016 08:27)

- pa, postoji jedan razlog zasto ovaj i mnogi drugi komentarisu Novaka, bez obzira kakva je njihova karijera(bila)!
Jednostavno- NOVINARI IH PITAJU! Trenutno im ne pada nista drugo na pamet. sta bi ti rekao na njihovom mestu!? "No comment, nisam dostojan da govorim o Novaku"!

Dr Agan

pre 7 godina

Federerovih 17 slemova ostaje nedostizno, mada je moguce da Federer popravi taj bilans, samo da ga zaobidju povrede u nastavku karijere. Zanimljivo bi bilo cuti sta kaze veliki Vilander na izjavu doticnog. (Jumko)
Federer sa osvoji Slem ?????
Covek igra ATP 250 i nada se da ce doci do finala.
Covek ima 35 godina.Ej

Говорит Москва!!!

pre 7 godina

Ovaj covek je prosle godine rekao, da Nadal vise nikad za zivota pobediti Novaka, ako ga Novak pobedi na Rolan Garosu. Smejali su mu se mnogi i izgleda da je u pravu.

Кванте

pre 7 godina

У ФК Милану постоји специјалан програм тренинга за старије играче, како да и у старијем добу буду конкурентни па Новак пошто је њихов добар пријатељ би могао да, кад буде старији тренира по том програму. Тако је, рецимо, Малдини у четрдесетој години био на високом нивоу у Лиги Шампиона.

milos

pre 7 godina

najstariji igraci koji su osvojili grend slem su Ken Rosewell (37, AO), i Andres Gimeno (34, RG). Nole pomera granice, tako da mu je ova izjava na mestu. Ako se bude koncentrisao iskljucivo na GS (vec je osvojio sve masterse, sem Sinsinatija, a takodje je osvojio najvise mastersa od svih ostalih igraca), i ako bude pazio zdravlje, mozda se i desi. Najvaznije je da Nole bude sretan, da igra bez stresa, i da uziva u onome u cemu je najbolji na svetu.

Zurkolomcina

pre 7 godina

Cisto sumnjam da Djokovic moze osvojiti vise od 14 gren slam titula. Mladi igraci dolaze i to ce biti odlucujuci faktor.
(Jumko, 8. jun 2016 10:24)

Vreme je da probas izvagati tvoj beskonacno mali vakuumski mozak. Javi nam obavezno rezultate merenja...

ika

pre 7 godina

nema govora da se nadal ubacuje među najbolje svih vremena, čovek nema ni jedan završni masters, uz to daleko je iza lendla, konorsa i mekinroa po broju nedelja na prvom mestu, takođe veći deo karijere je ispadao u prva dva, tri kola vimbldona, da ne spominjemo sasvim izvesno korišćenje nedozvoljenih sredstava
nadal jedan od najvećih u istoriji? možda ali kao prevara

Ako se pitamo..

pre 7 godina

ako sumiramo sve: Novak najvece sanse da osvoji najvise GS lezi sada do jos mozda 2-3 godine unapred, ali posle toga postoji veca sansa od Federera da osvoji jos neki, kao sto Federeru nije moglo jer nije imao srecu da nema Djokovica koliko je on finala igrao i to odlicno da bi osvojio protiv bilo kog drugog igraca sto znaci Federer da nema djokovic mogao bi vec da ima 20 GS:a.. a to je realnost. Djokovic za sad brine o rasta Tima, Nishikorija, kirijosa sto mu prete u narednim godinama za sad. A dali ce da se pojavi neki novi Federer da mu preti tih ostalih GS-a kad bude imao 32-33 godine to cemo da vidimo onda ako ih ne bude i ako ovi ne naprave cudo od igre da slome djokovica on ima svaku mogucnost da dodje cak do 20 GS-a ako bude nastavio da igra bar 80% od svog potencijala kad ima vise od 32 godine..!

TENISER DOKTOR

pre 7 godina

Ima komentara o povredama Nadala,Federera, ...kao da one padaju sa neba. Oni,inace odlicni igraci, prosto FORSIRAJU (Nadal telo, Fed godine, Mari duh ...).

majtimajk

pre 7 godina

@dzumko
Ne, "nebeski narod, teniske sveznalice", kazu da Rafi nista ne fali,igra isto kao sto je uvek igrao (ne moze bolje!), samo malo igra takticke igrice iz nemoci da se suprotstavi bati koji mu je uzeo igracku i nece da je vrati (slicno kao i njegov kolega RF)!

Jo1e

pre 7 godina

Nek osvoji jos 4 AO, cisto da ima 10 tih trofeja, 2 W i po jedan RG i USO. To je 20. Preko toga logicno je ocekivati jos USO jer je najbolji na betonu i pravio je tu dobre rezultate ovo ostalo nikad se ne zna...

Le roi

pre 7 godina

Daj boze da je u pravu. Kafelnikov bijo ranije moj omiljen igrac. Samo velika steta sto nije vise iskoristijo svoj talent. Slabo trenirao. Smatram nema svrhe za ikakve dugorocne prognoze od bilo koga. Toliko stvari igraju ulogu. Najbolje kad njih troje zavrse karijere onda lepo uporediti. Trenutno i kratkorocno gledano je realno da Nole u roku godinu dana od sada osvoji bar jos dva grand slama ali videcemo.

Jumko

pre 7 godina

Federerovih 17 slemova ostaje nedostizno, mada je moguce da Federer popravi taj bilans, samo da ga zaobidju povrede u nastavku karijere. Zanimljivo bi bilo cuti sta kaze veliki Vilander na izjavu doticnog.

M

pre 7 godina

Zaista bih voleo i po trenutnoj situaciji deluje da će se prošetati do svih ovih rekorda... Ali stvari se lako promene preko noći, čak i bez (ne daj Bože) neke povrede... Eno Federer je trebao preko 20, a onda su došli Rafa i Novak, a sada već možda i godine. 2007. godine on je imao osvojenih 12 GS-a i mislilo se da ide lagano preko 20,a od tada je osvojio svega 5 za 9 godina... Smatram da je Djokovic bolji od njega, ali ne znam ko bi mogao da iskoraci od mladjih u godinama koje dolaze, a i Marej je sve bolji. Sigurno da će dominirati narednih 5 godina i siguran sam da će oboriti rekord po broju nedelja na prvom mestu, jer će imati gomilu finala i polufinala, ali treba osvajati GS da bi se oborio rekord o kom se najviše priča...

Mandrak

pre 7 godina

Uzeti 20 GS u, kako kažu stručnjaci i vrhunski teniseri, nikad jačoj konkurenciji, će biti veoma teško. Ali verujem da će bar izjednačiti Federerov skor.

Jumko

pre 7 godina

@majtimajk U pravu si! Izgleda da su tu igracku Rafi uzeli i Fonjini, Lopez, Verdasko... Svi "proigrali" pod stare dane! A Rafa isti! Hm!?

SSUUUU

pre 7 godina

Rušenje rekorda mu je jedina preostala motivacija zbog koje je još uvek na terenu. Da igra više bez toga i ne mora, šta mu je inače zanimljivo da igra sa luzerima kad je očigledno pretplaćen na trofeje. :-)

Jumko

pre 7 godina

Federerovih 17 slemova ostaje nedostizno, mada je moguce da Federer popravi taj bilans, samo da ga zaobidju povrede u nastavku karijere. Zanimljivo bi bilo cuti sta kaze veliki Vilander na izjavu doticnog.

ika

pre 7 godina

nema govora da se nadal ubacuje među najbolje svih vremena, čovek nema ni jedan završni masters, uz to daleko je iza lendla, konorsa i mekinroa po broju nedelja na prvom mestu, takođe veći deo karijere je ispadao u prva dva, tri kola vimbldona, da ne spominjemo sasvim izvesno korišćenje nedozvoljenih sredstava
nadal jedan od najvećih u istoriji? možda ali kao prevara

Jumko

pre 7 godina

@majtimajk U pravu si! Izgleda da su tu igracku Rafi uzeli i Fonjini, Lopez, Verdasko... Svi "proigrali" pod stare dane! A Rafa isti! Hm!?

Dr Agan

pre 7 godina

Federerovih 17 slemova ostaje nedostizno, mada je moguce da Federer popravi taj bilans, samo da ga zaobidju povrede u nastavku karijere. Zanimljivo bi bilo cuti sta kaze veliki Vilander na izjavu doticnog. (Jumko)
Federer sa osvoji Slem ?????
Covek igra ATP 250 i nada se da ce doci do finala.
Covek ima 35 godina.Ej

Fx

pre 7 godina

Nole stiže i prestiže Federera, to je samo pitanje vremena.
Voleo bih da se posveti stizanju Štefi Graf, 22 grand slam titule, golden slam, i 377 nedelja top 1.
Margaret Kort ima 24 GS, ali samo 11 u open eri.

tenis

pre 7 godina

Ne treba brzati, treba pustiti stvari da idu svojim tokom. I Federeru su posle osvajanja Vimbldona 2009 i obaranja rekorda Pita Samprasa govorili da moze preko 20 GS, ali usledio je pad Federerove igre i naravno veliki napredak Nadala i posebno posle Djokovica. Niko nije robot pa nisu ni njih trojica. Svako od njih trojice drzi neki rekord, istina Federer i dalje drzi ona dva najbitnija a to je najvise GS i najvise nedelja na prvom mestu. Ali ako se uzme celokupni kvalitet ne bih nikoga izdvojio jer svakome od njih trojice moze se naci argument da su bolji jedan od drugog. Mislim da lista GOAT izgleda ovako bez numerisanja : Lejver, Sampras, Djokovic, Federer i Nadal. Ostalo je suvisno govoriti.

Ako se pitamo..

pre 7 godina

ako sumiramo sve: Novak najvece sanse da osvoji najvise GS lezi sada do jos mozda 2-3 godine unapred, ali posle toga postoji veca sansa od Federera da osvoji jos neki, kao sto Federeru nije moglo jer nije imao srecu da nema Djokovica koliko je on finala igrao i to odlicno da bi osvojio protiv bilo kog drugog igraca sto znaci Federer da nema djokovic mogao bi vec da ima 20 GS:a.. a to je realnost. Djokovic za sad brine o rasta Tima, Nishikorija, kirijosa sto mu prete u narednim godinama za sad. A dali ce da se pojavi neki novi Federer da mu preti tih ostalih GS-a kad bude imao 32-33 godine to cemo da vidimo onda ako ih ne bude i ako ovi ne naprave cudo od igre da slome djokovica on ima svaku mogucnost da dodje cak do 20 GS-a ako bude nastavio da igra bar 80% od svog potencijala kad ima vise od 32 godine..!

Golo Brdo

pre 7 godina

ako Bog da samo da zdravlje posluži, duboko sam ubijedjen da ide preko 17 slemova, a do kojeg broja, zivi bili pa vidjeli...
a svi hejteri nek' se poklope usima i cute...

majtimajk

pre 7 godina

@dzumko
Ne, "nebeski narod, teniske sveznalice", kazu da Rafi nista ne fali,igra isto kao sto je uvek igrao (ne moze bolje!), samo malo igra takticke igrice iz nemoci da se suprotstavi bati koji mu je uzeo igracku i nece da je vrati (slicno kao i njegov kolega RF)!

stoka

pre 7 godina

Ovaj vrsni pokeraš je nakon RG 2014 hrabro rekao kako ga Rafa više nikad neće osvojiti, ismijavali su ga, ali čovjek je izgleda bio potpuno u pravu!

Djordje

pre 7 godina

Ovaj vrsni pokeraš je nakon RG 2014 hrabro rekao kako ga Rafa više nikad neće osvojiti, ismijavali su ga, ali čovjek je izgleda bio potpuno u pravu!

Rekao je da je njegovo mišljenje da je to poslednji grend slem i da verovatno Rafa neće uzeti više nijedan gs a ne poslednji RG

Кванте

pre 7 godina

У ФК Милану постоји специјалан програм тренинга за старије играче, како да и у старијем добу буду конкурентни па Новак пошто је њихов добар пријатељ би могао да, кад буде старији тренира по том програму. Тако је, рецимо, Малдини у четрдесетој години био на високом нивоу у Лиги Шампиона.

Le roi

pre 7 godina

Daj boze da je u pravu. Kafelnikov bijo ranije moj omiljen igrac. Samo velika steta sto nije vise iskoristijo svoj talent. Slabo trenirao. Smatram nema svrhe za ikakve dugorocne prognoze od bilo koga. Toliko stvari igraju ulogu. Najbolje kad njih troje zavrse karijere onda lepo uporediti. Trenutno i kratkorocno gledano je realno da Nole u roku godinu dana od sada osvoji bar jos dva grand slama ali videcemo.

Neko iz mase

pre 7 godina

Kao što sam ranije govorio da bi se pričalo o svetskom vrhu bitna su 4 parametra
1. GS titule RF 17,RN 14,NDJ 12 tu je "za sada u minusu u odnosu na prvu dvojicu (naravno pričam samo o akutelnim teniserima koji još igraju,veliko poštovanje za Pistol Pita)
2. Broj nedelja na prvom mestu RF 302, NDJ 202, RN 141 ,po meni Rafa teško da može d aobori Rodžerov rekord a No1e ako bude u ovom ritmu za naredne dve godine može d apotuče taj rekord
3. masters titule NDJ 30, RN 29. RF 25
4. Medjusobni duel NDJ:RF 23:22 NDJ:RN 26:23 i RN:RF 23:11
O Wawrinki i Mareju neću da priča iako si stvarno vrhunski teniseri,ovde se priča o obaranju rekorda i njih dvojica stvarno ne mogu d aobore ni jedan rekord jer su realno jako daleko od svega toga
Daklem ako No1e nastavi u ovakvom ritmu za dve godine stiže Federera i kroji novu kartu i novi target za naredne teniske generacije :)
Neka je živ i zdrav pa da vidimo kako će da bude :)

Говорит Москва!!!

pre 7 godina

Ovaj covek je prosle godine rekao, da Nadal vise nikad za zivota pobediti Novaka, ako ga Novak pobedi na Rolan Garosu. Smejali su mu se mnogi i izgleda da je u pravu.

Svete

pre 7 godina

S obzirom da je pre tacno 2 godine izjavio da je Nadal osvojio poslednji RG u karijeri i evo sada vidimo da je skoro sigurno bio u pravu, moracemo da mu verujemo i kod ove prognoze !
Moze i da promasi +- 2 ili 3, nebitno...

milos

pre 7 godina

najstariji igraci koji su osvojili grend slem su Ken Rosewell (37, AO), i Andres Gimeno (34, RG). Nole pomera granice, tako da mu je ova izjava na mestu. Ako se bude koncentrisao iskljucivo na GS (vec je osvojio sve masterse, sem Sinsinatija, a takodje je osvojio najvise mastersa od svih ostalih igraca), i ako bude pazio zdravlje, mozda se i desi. Najvaznije je da Nole bude sretan, da igra bez stresa, i da uziva u onome u cemu je najbolji na svetu.

Lav

pre 7 godina

Nadajmo se da je tako. Ali svi su mislili da ce Rafa da prestigne Feda, pa nije, da ce Fed da osvaja jos, pa ne osvaja. Po trenutnoj formi, Novak moze sve da osvoji, ali sta ce biti za dve godine to niko ne znam. Ja se nadam ce postati u svakom pogledu najbolji ikada! Da mu se klanjaju svi do jednog. Ali za to moramo da sacekamo jos koju godinu.

Говорит Москва!!!

pre 7 godina

Ovaj covek je prosle godine rekao, da Nadal vise nikad za zivota nece pobediti Novaka, ako ga Novak pobedi na Rolan Garosu. Smejali su mu se mnogi i izgleda da je u pravu.

TENISER DOKTOR

pre 7 godina

Ima komentara o povredama Nadala,Federera, ...kao da one padaju sa neba. Oni,inace odlicni igraci, prosto FORSIRAJU (Nadal telo, Fed godine, Mari duh ...).

majtimajk

pre 7 godina

"Kako se ti usudjujes da komentarises Novaka kad ti karijera nije ni blizu Novakovoj?! Ajmo komentari sad. :)"
(Srdjan, 8. jun 2016 08:27)

- pa, postoji jedan razlog zasto ovaj i mnogi drugi komentarisu Novaka, bez obzira kakva je njihova karijera(bila)!
Jednostavno- NOVINARI IH PITAJU! Trenutno im ne pada nista drugo na pamet. sta bi ti rekao na njihovom mestu!? "No comment, nisam dostojan da govorim o Novaku"!

maxim

pre 7 godina

Znanje i vreme za jos 6-8 GS titula sigurno da ima. Uz malo sportske srece je to za Novaka dostizno. Zasto kazem malo sportske srece!? Pa recimo od 2012 pa do 2014 je isto bio dominantan ali iz tog perioda su samo 3 GS titule. Jednostavno su neki detalji i manjak srece razlog zasto vec nema 15-tak titula ali dobro. Nadoknadice se to.

Jo1e

pre 7 godina

Nek osvoji jos 4 AO, cisto da ima 10 tih trofeja, 2 W i po jedan RG i USO. To je 20. Preko toga logicno je ocekivati jos USO jer je najbolji na betonu i pravio je tu dobre rezultate ovo ostalo nikad se ne zna...

Zurkolomcina

pre 7 godina

Cisto sumnjam da Djokovic moze osvojiti vise od 14 gren slam titula. Mladi igraci dolaze i to ce biti odlucujuci faktor.
(Jumko, 8. jun 2016 10:24)

Vreme je da probas izvagati tvoj beskonacno mali vakuumski mozak. Javi nam obavezno rezultate merenja...

mikson82

pre 7 godina

što se tiče nesreća, povreda, godina dovoljno je napisati sledeće :
Od aktivnih igrača, u zagradi godina pristupanja prof. tenisu a potom broj odigranih mečeva ukupno do današnjeg dana .....
Federer (1998.) 1312. odigranih mečeva
Ferer (2000.) 996. mečeva
Nadal (2001.) 964. meča
Đoković(2003.) 877. mečeva
pa potom idu Has, Robredo, Berdih, Južnji, Lopez, Verdasko, Nieminen pa
Marej (2005.) 749. mečeva......
Dakle, razlika u broju odigranih mečeva izmedj Federera i Djokovića je čitavih 435, odnosno polovina od mečeva koje je novak do sada odigrao :O, što znači da poželim novaku da ih u karijeri odigra još nekih 300 i pun kapa što se tiče rekorda ;) . Nadal i pored gomile povreda odsustvovanja sa terena ima gotovo 100 mečeva više odigranih od Novaka ( ako se uzme u obzir konstitucija, kao i način igre svih tenisera vidi se da je Novak optimalno gradjen, spreman, da mnogo pažnje posvećuje pripremi pred mečm razgibavanju upravo zbog povreda... ) Ovo takodje pokazuje da marej ima gotovo 150 mečeva manje odigranih od Novaka i da će on suštinski biti najveća pretnja Đokoviću, mada je njegova konstitucija dosta diskutabilna jer nije baš lagan pa zglobovi trpe velika opterećenja. Pogledajte gradju Federera, Novaka, donekle i Ferera, pa uporedite za gradjom Nadala, Mareja i sl. i videćete ključ svega . Uz Božiju pomoć, dobru fizičku spremu, profesionalizam i sve rituale koje novak obavlja pri zagrevanju, želim mu još 5-6 godina vrhunskog tenisa ! pozdrav svima

M

pre 7 godina

Zaista bih voleo i po trenutnoj situaciji deluje da će se prošetati do svih ovih rekorda... Ali stvari se lako promene preko noći, čak i bez (ne daj Bože) neke povrede... Eno Federer je trebao preko 20, a onda su došli Rafa i Novak, a sada već možda i godine. 2007. godine on je imao osvojenih 12 GS-a i mislilo se da ide lagano preko 20,a od tada je osvojio svega 5 za 9 godina... Smatram da je Djokovic bolji od njega, ali ne znam ko bi mogao da iskoraci od mladjih u godinama koje dolaze, a i Marej je sve bolji. Sigurno da će dominirati narednih 5 godina i siguran sam da će oboriti rekord po broju nedelja na prvom mestu, jer će imati gomilu finala i polufinala, ali treba osvajati GS da bi se oborio rekord o kom se najviše priča...

Mandrak

pre 7 godina

Uzeti 20 GS u, kako kažu stručnjaci i vrhunski teniseri, nikad jačoj konkurenciji, će biti veoma teško. Ali verujem da će bar izjednačiti Federerov skor.

skydog

pre 7 godina

Jasno je kao dan da ce Novak Djokovic do kraja karijere oboriti sve moguce i nemoguce rekorde,ali vec dugo nema pobedu protiv bolje rangiranih igraca.Sva je prilika da je vise nece ni imati!

SSUUUU

pre 7 godina

Rušenje rekorda mu je jedina preostala motivacija zbog koje je još uvek na terenu. Da igra više bez toga i ne mora, šta mu je inače zanimljivo da igra sa luzerima kad je očigledno pretplaćen na trofeje. :-)