Subota, 04.06.2016.

14:00

Martin za B92: Novak je miran, koliko je Rodžeru trebalo...

Nekadašnji četvrti teniser sveta Tod Martin kaže za B92 da misli da će Novak Đoković ove godine osvojiti Rolan Garos.

Izvor: B92

Martin za B92: Novak je miran, koliko je Rodžeru trebalo... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

145 Komentari

Sortiraj po:

stefan.simic

pre 7 godina

Nikola Matic, ne mlati. Provjeri dobro svoje cinjenice pa onda lupaj po komentarima. Novak je 2011 prvi put postao broj 1 , a Federer je 81 godiste sto znaci da je Federer imao 30 godina a ne 32. Drugo, Federer nema zlato na Olimpijadi, a Nadal ima, sto ga cini boljim od Federera. A onda pogledaj protiv koga je sve Federer osvojio turnire , protiv tih igracina -
2003 Wimbledon Mark Philippoussis
2004 Australian Open Russia Marat Safin
2004 Wimbledon Andy Roddick
2004 US Open Lleyton Hewitt
2005 Wimbledon Andy Roddick
2005 US Open Andre Agassi
2006 Australian Open Cyprus Marcos Baghdatis
2006 Wimbledon Rafael Nadal
2006 US Open Andy Roddick
2007 Australian Open Fernando González

Sve igraci do igraca, lise Nadala 2006te na Wimbledonu. 10 titula na GS-ovima protiv najboljih na svijetu. Sigurno...

pasionirani antinovak navijac

pre 7 godina

Ove godine je mirniji, ali ima jos jedna stvar... Lu, Darsis, Bedene, Agut, Tim, bez Rafe i Rodzera! Prijatno!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Jumko, 4. jun 2016 14:08)

U sustini, Djokovicu je svejedno, da li Federer ili Darsis, Nadal ili Tim. Na kraju meca ishod je uvek isti...pobeda Djokovica. Hvala na "prijatno", samo mislim da tebi danas, nakon finala, nece biti bas prijatno. Pocni ti navijati za Novaka. Zdravije je, nego navijanje protiv njega.

art

pre 7 godina

Da li ovi koji osporavaju Djokovica kao najveceg u istoriji kapiraju koliko su nisko pali? To su isti oni koji su se rugali naslovu 'Moj prvi Gren Slem'svojevremeno,aludirajuci da je i jedini, jadni su. A ja kazem da sto se mene tice ne mora nista vise da osvoji.Puna kapa

nikola.matic

pre 7 godina

nije federer poceo dominirati u vrijeme smjene generacije nego je to djokovic, federer je dominiro u daleko tezoj konkurenciji i bio konstatntniji nego sta je djokovic danas a danas djokovic ima daleko slabije igrace u top 10 nego sta je to imo federer, federer je za vratom imo nadala koji je bio mlad ali daleko jaci igrac nego sta je danas + ostale, a danas djokovic nema niti federer niti nadala nego ostale berdiha, cilica, raonica ... kad su federer i nadal igrali finala djokovic je bio vjeciti treci i redovito gubio a samo je godinu dana mladji od nadala, primjera radi djokovic je na prvo mjesto dosao kad je federer napunio 32god, djokovic je sa 24god postao prvi igrac svjeta, federer i nadal su postali prvi igrac sa 22god, neko ce reci sta samo 2 god ? nije samo zato su federer i nadal najbolji tenisaci ikad a djokovic je iza njih bas radi tih sitnica radi kojih su ova dvojica bolji od svih, da ne spominjemo milijun drugih ''sitnica''

Blackout76

pre 7 godina

Iskreno mislim da će Novak Djoković odigrati skoncentrisano i čvrsto protiv Andy-ja,tako da neće ništa prepustiti slučaju.Očekujem brzu pobedu od 3:0,jer se Andy teško vraća u meč,pogotovu protiv Novaka.Iskustvo do sad je naučilo Dokovića da se teško osvaja ovaj Grand slam,ne verujem ni da će sebi dozvoliti oscilacije u igri.Svaka čast Andy,izuzetno si dobar teniser,ali sutra igraš protiv takve sile,nećeš ni znati šta te je snašlo za kratko vreme.Brza pobeda Djokovića,nakon toga ulazak u istoriju ovog sporta.Živeli!

hihihi

pre 7 godina

(Mikii, 04. jun 2016 14:20)
Pa ti još plačeš za "najboljim danima Rafe" hi hi!?! Pomalo te žalim već.
Znaš šta ti je činiti. Da se ne ponavljam. Pusica!

Ko je ko?

pre 7 godina

bautista agut, bedenev, dominik tiem, darcis ... pametnom dosta, poluprazne tribine su sve rekle

(miljana_novipazar, 04. jun 2016 16:37)

'sti to pametno?

dominus

pre 7 godina

@ znanje-imanje

poštovani, interesuje me kako Vi vidite sutrašnji meč? Novak je manje-više odradio onako kako ste Vi napisali u komentaru od juče. Sa približno 50-tak minuta ranije nego drugi finalista.

nije ja , ja je.

pre 7 godina

Očigledno da komšije sanjaju da njihovi ljubimci Marija, Nadal i Rođa ponovo jašu.
Sutra će ih Novak ponovo podsetiti ko je i šta je. No. 1.

Gay ceka 12 titulu!

pre 7 godina

@Tod Martin
Nije fer mesati Gey ljude sa Jumkom. Ja sam Gay, a Jumko je poremecena osoba.
Navijam za Noleta svim srcem, dusom i razumom.

Jumko

pre 7 godina

@Vaga Hahahaha, pa djokovicevci, sa vama vecito smejanje! Da oduzmu Francuzima Rg!? Sto? Zato sto je padala kisa pa su mecevi odlagani? Hahaha haos...

Nebojša

pre 7 godina

Koliko je Federera trebalo vremena? Pa da je igrao finala sa Vavrinkom I Mariem nebi mu trebalo toliko. Ko je u ono vreme ista mogao onakvoj zveri kakav je bio Nadal.
(Savetnik, 04. jun 2016 17:33)


Federer je pet godina stariji od Nadala što nije titulu osvojio pre pojave Nadala ako je toliki baja a.

danix

pre 7 godina

Ako borba bude fer i korektna bez mijesanja svjetskih teniskih mocnika Novak sigurno dobija ovaj RG.
Nisam sklon teorijama zavjere,ali vidim da se sizofrenija medju onima koji ne vole Novaka svakodnevno pojacava i bojim se raznih scenarija koji imaju za cilj da se Novak zaustavi na putu obaranja svih mogucih dosadasnjih rekorda.Mislim da je Novakovim protivnicima,u nastojanju da ga zaustave,sve dozvoljeno,bojim se,cak i doping.Jednog dana ce se saznati da je Novak igrao protiv dopingovanih igraca,kao sto je Agasi sam priznao da se drogirao,a Borgova zena u svojoj knjizi pise da se Mekinro drogirao.I nikome nista,cak su to danas najpostovaniji teniski strucnjaci cija rijec se postuje.
Kao sto je tesko objasniti sta se u posljednje vrijeme desava sa Fedexom i Rafom,vrlo sumnjive situacije koje se tumace "povredama".Do podne leti po terenu,Toni prica da ce se Rafa ravnopravno nositi sa Novakom,a za dva sata kaze da mu je zglob povredjen i da tu povredu vuce vec duze vrijeme.Prica za predskolski uzrast.
Ja samo znam da Mari sutra nece biti sam,znam da ce mu se pomoci,sta mu god i kolko mu god bude potrebno,a isto tako znam da ce Novak opet biti sam protiv svih,znam da ce Novak,za kratko,elimisati vijekovnu netrpeljivost izmedju Engleza i Feancuza i da ce svi navijati za Marija.
Medjutim,za Novaka ce to biti uobicajena situacija,on je naucio "ratovati" sam protiv svih i siguran sam da ce ih sve pobijediti.

radovan treci

pre 7 godina

Federer je pet godina stariji od Nadala što nije titulu osvojio pre pojave Nadala ako je toliki baja a.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nebojša, 4. jun 2016 18:12)

@nebojsa
federer je prvo roland garros finale igro sa 24god a djokovic sa 25

Lukić

pre 7 godina

Ajmo na tren da isključimo strasti i emocije da vidimo šta nas zaista očekuje sutra.
Mari je popravio servis, posebno drugi, pa će mnogo lakše izgraditi poene i mnogo više će imati tkz lakih poena. I te kako će mu značiti pobeda u finalu Rima nad Đokovićem. Negde u malom mozgu će mu odzvanjati da je zadnji meč na šljaci pobedio u dva seta najboljeg tenisera sveta i da to može opet da uradi.
Sve te male psihičke kapisle su nekada jako bitne u velikim mečevima i mogu da vas nose kroz ceo meč. Ali i Mari će takođe imati teret da osvoji svoj treći ukupno, a prvi GS na RG. Što je najvažnije da osvoji GS posle skoro tri godine!

Novak će ipak imati mnogo veći pritisak.
On bi pobedom na RG najzad zauvek izašao iz senke Federera i Nadala.
Jer sve dok nema u vitrini pehar sa sva 4 najveća turnira u tenisu uvek će se pričati kako nije uspeo da kompletira sve g.slemove i kako zbog toga ne može da bude u istom košu sa Nadalom i Federerom; što je ipak istina jer da bi bio kompletan teniser moraš da kompletiraš sve GSlemove.
Još veći teret je taj što je svih ovih godina uvek bio na korak od cilja, i uvek se sapleo!
Relativno su odmorni oboje, tj imaju rezerve za pet setova. Igraju sličan tenis pa će i uslovi biti jednaki, ne dajem nikom prednost ako bude vlažno ili suvlje nego ovih dana. Dakle definitivno će glava presuditi Finale! Ko izdrži bolje pritisak, ko se bolje odupre emocijama i ostane fokusiran duže, taj će biti po prvi put biti šampion RG.

znanje-imanje

pre 7 godina

@zmirko i sl.
"da mu pod stare dane menja tehniku serviranja"
Tod Martin je sa Novakom radio davno - dakle u "mlade dane" On je i angažovan da menja njegove mane a servis je svakako bio jedna od mana. Izmenili su ga u zajedničkom dogovoru ne onako kako je Tod predlagao nego izmišljanjem najkomplikovanijeg servisa ikad, u zajedničkom dogovoru. Lično tom "vetrenjačom", totalno nečitljivom, sam bio oduševljen ali nije išlo. Još manje sa Todovim - 100% ispravnim! - insistiranjem da dovršava neke od poena izlaskom na mrežu.
Ukratko za neuspeh te saradnje odgovorna je faza života, bliski odnoci i psihologija, tj. proces sazrevanja našeg asa. Tod je radio sve ispravno ali je bio žrtva u tom trenutku lične rastrzanosti igrača. Da ilustrujem ovako - slično bi tada i radio a i prošao Beker da je uleteo, kao što bi da je sada angažovan martin i on bio ovako - uspešan! Čak štaviše ja bih više voleo i da je tako! Beker ima tu prednost da je izvesno bolji kao ekipa za zezanje ali bi ga Tod izbacio na mrežu češće a na njon načino bolji u kretanju i nadmudrivanju.
Pored iscrpljujuće psihodinamike još veći uzrok što "kasni" nije naravno "zli Tod" nego Novak je počeo da dominira tek kada je izjednačio svoj fitnes sa najboljima. Od 2011 rezultati saradnje od 2009e sa DALEKO najbitnijim u timu Gebhardtom su tu.

City Girl

pre 7 godina

Ako Nole odigra u punoj formi, nema problema. Istina da je Murray napredovao, ali ovo finale ce pre svega odluciti glava, a tu Noletu dajem prednost. Istina da je Murray pobedio u Rimu, protiv polupovredjenog i nezainteresovanog Noleta i u dva seta. Ali je zato Nole pobedio nedelju dana ranije. Sutra ce biti druga prica. Priželjkujem 3-0 za Noleta, ali mislim da Murray mozda moze da uzme jedan set.

Savetnik

pre 7 godina

Koliko je Federera trebalo vremena? Pa da je igrao finala sa Vavrinkom I Mariem nebi mu trebalo toliko. Ko je u ono vreme ista mogao onakvoj zveri kakav je bio Nadal.

wolfpfc

pre 7 godina

tokom finala u Rimu ove godine,rekao sam prijateljima da ako dobije Marej isto,a sretnu se u finalu RG,lagano dobija Novak,jer tako treba da bude.....

Rod Lejver

pre 7 godina

Roland Garos 2022god...U prvom redu u publici razgovaraju penzioner R.Federer I Predsednik Anti-Doping Agencije R.Nadal,Komentator BBC-a A.Murray, u finalu za Svoju Sestu titulu R.Garosa ..N.Djokovic I u svom prvom G.Slem finalu Hrvatska Vecita Nada Borna Coric.Po novom statutu ATP-a Novak sva G.Slem finala igra sa povezom na jednom oku I Reketom manjim Od Protivnika..G.O.A.T u borbi za svoj jubilarni 50-ti G.Slem Trofej..Rezultat Finala?...Kuzite Decki.....Napred Najveci!!!!

zmirko

pre 7 godina

Tod Martin je najveci uzrok Novakovog gren slem posta 08-2011. Da nije bilo te faze, i onog njegovog ocajnickog truda da mu pod stare dane menja tehniku serviranja, Novak bi vec sad bio blizu RF.

Tennis_guru

pre 7 godina

nekontam, kaze tod martin ''koliko je federeru trebalo?'' pa federer je osvojio sa 28god a djokovic sad vec ima 29
(jelena milosevic, 04. jun 2016 14:35) Ne kontaš zato što ti koeficijent inteligencije ne prelazi sobnu temperaturu, a ni pismenost ti nije jača strana očigledno...

Bum Bum Vajda

pre 7 godina

Nole je na samo smireniji, vec je uvek on taj koji diktira tempo. On razmislja. Ne ceka on da se sa Andyem mekano prebacijue 30 puta za jedan poen. Nole gadja te linije i time izbegava duga natezanja. Andy najvise dobija 1 set. Sutra Nole pred skupstinu!

dominus

pre 7 godina

@ rafael nadal

Gledajući vremensku prognozu za sutra, očekuje se temperatura oko 19c, sa nekom manjom verovatnoćom padavina.
Dosta toga će zavisiti od samog pristupa meču, odnosno ako Novak uđe u meč sa pritiskom očekivanja.
E sad, očekujem veliku borbu, ali ne više od 4 sata tenisa. Sumnjam da će i toliko biti. Ako Novak bude imao pristup kao sa Timom, dobit će u 4 seta (možda i u tri, mada sumnjam, nije realno), ako uđe nervozno može otići i u 5 setova. Ipak mislim da ovu priliku neće propustiti. Novaku dajem 60% šansi da će pobediti.

fancy

pre 7 godina

ja noletu racunam da ima vec RG jer ono pecanje na mrezu je bilo smesno...ima boga. 3:0 za sokola naseg! Prosle godine Stanimal ga je pokidao, sto jes jes...

A ti brate?

pre 7 godina

@Ko tebi daje za pravo da hvalis Djokovica kada nisi osvojio titula koliko i on!?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 4. jun 2016 14:09)

A ko tebi druže daje pravo da kudiš Đokovića i prosipaš pamet kad nisi igrao tenis profesionalno?! Samo pitam...

ja

pre 7 godina

nekontam, kaze tod martin ''koliko je federeru trebalo?'' pa federer je osvojio sa 28god a djokovic sad vec ima 29
(jelena milosevic, 4. jun 2016 14:35)

Zapravo, Federer je imao 27 godina kad je osvojio (nepunih 28).

danilo

pre 7 godina

Federer kad je osvajao imao je teze protivnike. Nole vrati sve slemove, i batali tenis.???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pribil, 4. jun 2016 14:27)batali ti zivot majmune,koji su to tezi protuvnici Roddik i kompanija daj molim te,imas tezak kompleks od Djokovica izgleda

Tennis_guru

pre 7 godina

nekontam, kaze tod martin ''koliko je federeru trebalo?'' pa federer je osvojio sa 28god a djokovic sad vec ima 29(jelena milosevic, 4. jun 2016 14:35)Zapravo, Federer je imao 27 godina kad je osvojio (nepunih 28).
(ja, 04. jun 2016 15:25)
Aman ljudi, šta je sa vama, bavite se perifernim stvarima... Poenta Todove rečenice je da ni Federer nije uzeo RG kao mlad teniser, iako je već pouzimao gomilu GS-a pre te 2009. godine, već je morao da sačeka da se kockice slože, i u tom smislu pravi komparaciju sa Noletom. Sad dal je imao 27, ili 28 godina, totalno je nebitno...

Zurkolomcina

pre 7 godina

Napred Mari. Emir NP
(kosovo-farska ostrva 2-0, 4. jun 2016 15:33)

Lepo pises na srpskom jeziku. A prezime ti se sigurno zavrsava na -ic ili -vic, tako da je sve jasno. Pozdrav za Rasku, staru srpsku drzavu...

nevski

pre 7 godina

Forma se podize,potreban je fokus iz polufinala AO ove godine,ide u dobrom smeru,protiv Tiema je to bilo to...na kraju krajeva,od Novaka zavisi.

v

pre 7 godina

nekontam, kaze tod martin ''koliko je federeru trebalo?'' pa federer je osvojio sa 28god a djokovic sad vec ima 29
(jelena milosevic, 4. jun 2016 14:35)

Zapravo, Federer je imao 27 godina kad je osvojio (nepunih 28).
(ja, 04. jun 2016 15:25)

Ja vas uopste ne razumem. Tu mislim pre svega na potrebu za poredjenjem. Svako ima svoje vreme. Na primer, Novak je mladji osvajac GS titule od Federera. Pa sta? Federer je poceo da dominira kada je nastupila smena generacija. I sta sad? Federer je dokazao da moze da se kasnije nosi i sa drugima, ali ne toliko dominantno. I dalje tvrdim da je Novaku bilo teze, jer nije isto ostati smiren i verovati u sebe kada imas posla sa azdajama, nego kada uspes da steknes ogromno samopouzdanje bez nekih velikih konstantnih konkurenata. Federer je svoja finala igrao stalno sa razlicitim teniserima. A Novak finala i polufinala uvek sa istim. Kada se govori o cekanju na RG Novak i Federer su prakticno isti. Od trenutka kada su vec osvojili preostala tri do osvajanja RG Fderer je cekao oko cetiri godine. Novak ceka isto toliko, mozda malo vise. Boze zdravlje uzece ga sutra. Federer je vec na kraju, Novaku se kraj jos ne nazire. Videcemo.

Vaga

pre 7 godina

Najbolje tek dolazi, ako Novak osvoji Rg, ako se francuzima oduzme organizacija GS, i Novak osvoji i taj novi GS, mnogo ako, ali zamislite to, to niko neće moći više nikada da ponovi, srećno sutra šampione, ako ovo uopšte čitaš :)

poznavalac

pre 7 godina

Da Nadala Novak nije istresao u 3 seta prosle godine pa da Mats ima pokrice za svoju pricu...ovako "Pusti Micu gadan je u picu"...Federer Nadala na RG nije dobio,Novak jeste ali to ne igra opet nikakvu ulogu...trofej je samo ono sto se pise i pamti ostala prica traje samo do zakljucenja turnira.Dosao je trenutak da Novak uzme RG i time zaokruzi ono sto mu nedostaje.Put ka najboljem u istoriji ovog sporta niko vise ne zaustavi.

Yammy

pre 7 godina

ove memoare koje Ozmo pise nmg da citam zbog vremena tako da nemate nijednu vest kratku i jasnu u KOLIKO Novak igra finale!!!!! Memoare ne, vesti da moze! Kratko, jasno i efikasno!

idemo..

pre 7 godina

Eto kladio sam se na Maraja, dobra kvota, nas pod pritiskom, moze biti svasta. Al stavio sam previse para i sad ne znam, dal da navijam za Novaka ili za sebe.. Jedan ce da prođe.. :) Ajde kompromis Nole: izgubi koju posle da ti dignu kvotu j... ovako ne mogu na tebi ni kilo kupusa da zaradim!!!

menjam nick

pre 7 godina

Dobro, covek sigurno zna mnogo bolje od mene, al ne znam zasto misli da vlazniji uslovi vise odgovaraju Novaku.. Endi je snazniji dosta od Novaka, moze da udara mnogo snaznije od njega, i na kraju krakeva, videli smo kako je Novaku bilo tesko u cetvrtfinalu kada je lopta bila mokra i teska.. Novak udara mnogo delikatnije, voli da ima bolji osecaj, i mislim da mu u ovoj situaciji vise odgovaraju suvlji uslovi.. Videcemo, moguce da ce veci faktor od vremenskih uslova imati mentalno stanje obojice igraca.. Ako Novak bude dovoljno fokusiran, mislim da ce svakako moci da dobije..

luqizia

pre 7 godina

Toliko je sreće doneo ovoj državi, da to ne može da se opiše. U ovakva 'surova' vremena, upalimo tv i opustimo mozak dok njega gledamo. (Dobro, nerviram se kao lud dok on igra hahah) Nego kad osvoji sve ovo do kraja sezone, treba napraviti docek ispred skupstine za sve ono sto je uradio. Cak iako ne osvoji, opet treba to uraditi. Zasluzio je sve, a malo ku je drzava dala

Mikii

pre 7 godina

Uporno i uporno razni teniseri i "strucnjaci" pricaju kako je Roland Garos toliko tesko osvojiti. Pa naravno da je tesko kad je istim toliko godina vladao monstrum sa Majorke. On je taj koji je 6 puta mlatio Djokovica, a u najboljim danima ga je ucio kako se igra na sljaci. Federeru je delio teske lekcije i da nije bilo povreda, razvoda roditelja itd. te 2009, sumnjam da bi ga i osvojio.. Tek njegovim padom, sitna boranija se razmahala. Najpre Wawrinka, a sada ce i Djokovic. Pored najboljeg Nadala nikad u svojim zivotima ne bi dosli do RG-a.

Sinisa

pre 7 godina

Nevjerovatno da je Novak 10 od svojih 11 gren slem titula osvojio protiv Nadala,Federera i Mareja...A ako sjutra pobjedi to ce biti i 11 titula protiv velike cetvorke.To je najbolji dokaz da se moze vec sada pricati da je Novak najbolji igrac svih vremena.

rafael nadal

pre 7 godina

Lijepa analiza velikog gospodina Todda Martina..
iako se ne slazem s njim u jednoj konstataciji..
kaze da ce nole stici svaku loptu koju Andy posalje,Andy takodjer,ali da u takvoj igri Nady pada prvi..tu se ne slazem,jer su obojica nevjerovatno brzi i sve stizu..rekao bih da su fizicki jednako pripremljeni..
Nema Nole tu veliku prednost..
ono sto je bitno i istaknuto,Andy ne voli puno napadati,vise voli biti defanzivan i oduvijek mu je to bila boljka..
prvi servis mu je odlican i on mu moze pomoci,ali ako uzmemo u obzir da je Nole nevjerovatan na reternu ,uz spor teren ,i to je upitno..
ocekuju se duge izmjene s dosta drop shotova(kratkih lopti) ,mislim da ce taj dio igre biti jako bitan..u razvoju poena tijekom dugacke izmjene,timing odigravanja kratke lopte i egzekucija iste..
takodjer ne ocekujem puno pogresaka..
Bit ce ovo izuzetno naporan mec ,sigurno iznad bar tri sata igre jer ce svaka izmjena biti dugacka.
Volio bih da netko debatira sa mnom ,netko tko zna tenis ,argumentira svoje misljenje ovog matchupa..
Svi prognoziraju pobjesu noleta..
moje misljenje da su njih dvojica jako izjednaceni sad i da ce odluciti vremenski uvjeti(brzina terena),postotak 1.servisa(osobito andyjevog),agresivnost u razvoju poena i uspjesnost odigravanja kratkih lopti..
mentalno nikom ne ide prednost,pogotovo sto je murray dobio i finale us opena i wm,a i zadnji mec u Rimu..
moja prognoza :
Teskih pet setova ..
pobjeda Murraya nakon skoro 5 sati igre..
lijep pozz

borky

pre 7 godina

Ove godine je mirniji, ali ima jos jedna stvar... Lu, Darsis, Bedene, Agut, Tim, bez Rafe i Rodzera! Prijatno!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 4. jun 2016 14:08)

Cekaj aboravio si da nema ni Vilandera,Borga,Agasia,Kuertena....

Jole

pre 7 godina

Tod Martin je jedno vreme saradjivao sa Noletom, i najvise su radili na poboljsanju servisa. Ne da mu nije popravio servis nego nikad nije losije servirao, pa mu se Nole zahvalio na saradji. Sto se tice ovih izjava, covek je potpuno u pravu, mada nije rekao nista novo. Noletu zelim mnogo srece u finalu, i nadam se da ce nam ulepsati sutrasnji dan.

veki

pre 7 godina

Jumko, koga briga protiv koga osvaja, ne utiče on na konkurenciju, šta dođe ispred njega on pomete, (uključujući i te koje spominješ) trofeji se samo broje. Hehe :)

rejnald

pre 7 godina

Tod Martin je trenirao Novaka 2009-10,mada nije bila posebno uspesna saradnja bar na rezultatskom planu...
Ali opet za razliku od nekih drugih strucnjaka ovaj covek zna sta prica, realno I tacno.

Sinisa

pre 7 godina

Nevjerovatno da je Novak 10 od svojih 11 gren slem titula osvojio protiv Nadala,Federera i Mareja...A ako sjutra pobjedi to ce biti i 11 titula protiv velike cetvorke.To je najbolji dokaz da se moze vec sada pricati da je Novak najbolji igrac svih vremena.

rejnald

pre 7 godina

Tod Martin je trenirao Novaka 2009-10,mada nije bila posebno uspesna saradnja bar na rezultatskom planu...
Ali opet za razliku od nekih drugih strucnjaka ovaj covek zna sta prica, realno I tacno.

veki

pre 7 godina

Jumko, koga briga protiv koga osvaja, ne utiče on na konkurenciju, šta dođe ispred njega on pomete, (uključujući i te koje spominješ) trofeji se samo broje. Hehe :)

Zurkolomcina

pre 7 godina

Napred Mari. Emir NP
(kosovo-farska ostrva 2-0, 4. jun 2016 15:33)

Lepo pises na srpskom jeziku. A prezime ti se sigurno zavrsava na -ic ili -vic, tako da je sve jasno. Pozdrav za Rasku, staru srpsku drzavu...

menjam nick

pre 7 godina

Dobro, covek sigurno zna mnogo bolje od mene, al ne znam zasto misli da vlazniji uslovi vise odgovaraju Novaku.. Endi je snazniji dosta od Novaka, moze da udara mnogo snaznije od njega, i na kraju krakeva, videli smo kako je Novaku bilo tesko u cetvrtfinalu kada je lopta bila mokra i teska.. Novak udara mnogo delikatnije, voli da ima bolji osecaj, i mislim da mu u ovoj situaciji vise odgovaraju suvlji uslovi.. Videcemo, moguce da ce veci faktor od vremenskih uslova imati mentalno stanje obojice igraca.. Ako Novak bude dovoljno fokusiran, mislim da ce svakako moci da dobije..

Tennis_guru

pre 7 godina

nekontam, kaze tod martin ''koliko je federeru trebalo?'' pa federer je osvojio sa 28god a djokovic sad vec ima 29
(jelena milosevic, 04. jun 2016 14:35) Ne kontaš zato što ti koeficijent inteligencije ne prelazi sobnu temperaturu, a ni pismenost ti nije jača strana očigledno...

v

pre 7 godina

nekontam, kaze tod martin ''koliko je federeru trebalo?'' pa federer je osvojio sa 28god a djokovic sad vec ima 29
(jelena milosevic, 4. jun 2016 14:35)

Zapravo, Federer je imao 27 godina kad je osvojio (nepunih 28).
(ja, 04. jun 2016 15:25)

Ja vas uopste ne razumem. Tu mislim pre svega na potrebu za poredjenjem. Svako ima svoje vreme. Na primer, Novak je mladji osvajac GS titule od Federera. Pa sta? Federer je poceo da dominira kada je nastupila smena generacija. I sta sad? Federer je dokazao da moze da se kasnije nosi i sa drugima, ali ne toliko dominantno. I dalje tvrdim da je Novaku bilo teze, jer nije isto ostati smiren i verovati u sebe kada imas posla sa azdajama, nego kada uspes da steknes ogromno samopouzdanje bez nekih velikih konstantnih konkurenata. Federer je svoja finala igrao stalno sa razlicitim teniserima. A Novak finala i polufinala uvek sa istim. Kada se govori o cekanju na RG Novak i Federer su prakticno isti. Od trenutka kada su vec osvojili preostala tri do osvajanja RG Fderer je cekao oko cetiri godine. Novak ceka isto toliko, mozda malo vise. Boze zdravlje uzece ga sutra. Federer je vec na kraju, Novaku se kraj jos ne nazire. Videcemo.

fancy

pre 7 godina

ja noletu racunam da ima vec RG jer ono pecanje na mrezu je bilo smesno...ima boga. 3:0 za sokola naseg! Prosle godine Stanimal ga je pokidao, sto jes jes...

zmirko

pre 7 godina

Tod Martin je najveci uzrok Novakovog gren slem posta 08-2011. Da nije bilo te faze, i onog njegovog ocajnickog truda da mu pod stare dane menja tehniku serviranja, Novak bi vec sad bio blizu RF.

borky

pre 7 godina

Ove godine je mirniji, ali ima jos jedna stvar... Lu, Darsis, Bedene, Agut, Tim, bez Rafe i Rodzera! Prijatno!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 4. jun 2016 14:08)

Cekaj aboravio si da nema ni Vilandera,Borga,Agasia,Kuertena....

danilo

pre 7 godina

Federer kad je osvajao imao je teze protivnike. Nole vrati sve slemove, i batali tenis.???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pribil, 4. jun 2016 14:27)batali ti zivot majmune,koji su to tezi protuvnici Roddik i kompanija daj molim te,imas tezak kompleks od Djokovica izgleda

dominus

pre 7 godina

@ rafael nadal

Gledajući vremensku prognozu za sutra, očekuje se temperatura oko 19c, sa nekom manjom verovatnoćom padavina.
Dosta toga će zavisiti od samog pristupa meču, odnosno ako Novak uđe u meč sa pritiskom očekivanja.
E sad, očekujem veliku borbu, ali ne više od 4 sata tenisa. Sumnjam da će i toliko biti. Ako Novak bude imao pristup kao sa Timom, dobit će u 4 seta (možda i u tri, mada sumnjam, nije realno), ako uđe nervozno može otići i u 5 setova. Ipak mislim da ovu priliku neće propustiti. Novaku dajem 60% šansi da će pobediti.

Tennis_guru

pre 7 godina

nekontam, kaze tod martin ''koliko je federeru trebalo?'' pa federer je osvojio sa 28god a djokovic sad vec ima 29(jelena milosevic, 4. jun 2016 14:35)Zapravo, Federer je imao 27 godina kad je osvojio (nepunih 28).
(ja, 04. jun 2016 15:25)
Aman ljudi, šta je sa vama, bavite se perifernim stvarima... Poenta Todove rečenice je da ni Federer nije uzeo RG kao mlad teniser, iako je već pouzimao gomilu GS-a pre te 2009. godine, već je morao da sačeka da se kockice slože, i u tom smislu pravi komparaciju sa Noletom. Sad dal je imao 27, ili 28 godina, totalno je nebitno...

Bum Bum Vajda

pre 7 godina

Nole je na samo smireniji, vec je uvek on taj koji diktira tempo. On razmislja. Ne ceka on da se sa Andyem mekano prebacijue 30 puta za jedan poen. Nole gadja te linije i time izbegava duga natezanja. Andy najvise dobija 1 set. Sutra Nole pred skupstinu!

poznavalac

pre 7 godina

Da Nadala Novak nije istresao u 3 seta prosle godine pa da Mats ima pokrice za svoju pricu...ovako "Pusti Micu gadan je u picu"...Federer Nadala na RG nije dobio,Novak jeste ali to ne igra opet nikakvu ulogu...trofej je samo ono sto se pise i pamti ostala prica traje samo do zakljucenja turnira.Dosao je trenutak da Novak uzme RG i time zaokruzi ono sto mu nedostaje.Put ka najboljem u istoriji ovog sporta niko vise ne zaustavi.

nevski

pre 7 godina

Forma se podize,potreban je fokus iz polufinala AO ove godine,ide u dobrom smeru,protiv Tiema je to bilo to...na kraju krajeva,od Novaka zavisi.

Nebojša

pre 7 godina

Koliko je Federera trebalo vremena? Pa da je igrao finala sa Vavrinkom I Mariem nebi mu trebalo toliko. Ko je u ono vreme ista mogao onakvoj zveri kakav je bio Nadal.
(Savetnik, 04. jun 2016 17:33)


Federer je pet godina stariji od Nadala što nije titulu osvojio pre pojave Nadala ako je toliki baja a.

Jole

pre 7 godina

Tod Martin je jedno vreme saradjivao sa Noletom, i najvise su radili na poboljsanju servisa. Ne da mu nije popravio servis nego nikad nije losije servirao, pa mu se Nole zahvalio na saradji. Sto se tice ovih izjava, covek je potpuno u pravu, mada nije rekao nista novo. Noletu zelim mnogo srece u finalu, i nadam se da ce nam ulepsati sutrasnji dan.

luqizia

pre 7 godina

Toliko je sreće doneo ovoj državi, da to ne može da se opiše. U ovakva 'surova' vremena, upalimo tv i opustimo mozak dok njega gledamo. (Dobro, nerviram se kao lud dok on igra hahah) Nego kad osvoji sve ovo do kraja sezone, treba napraviti docek ispred skupstine za sve ono sto je uradio. Cak iako ne osvoji, opet treba to uraditi. Zasluzio je sve, a malo ku je drzava dala

A ti brate?

pre 7 godina

@Ko tebi daje za pravo da hvalis Djokovica kada nisi osvojio titula koliko i on!?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 4. jun 2016 14:09)

A ko tebi druže daje pravo da kudiš Đokovića i prosipaš pamet kad nisi igrao tenis profesionalno?! Samo pitam...

danix

pre 7 godina

Ako borba bude fer i korektna bez mijesanja svjetskih teniskih mocnika Novak sigurno dobija ovaj RG.
Nisam sklon teorijama zavjere,ali vidim da se sizofrenija medju onima koji ne vole Novaka svakodnevno pojacava i bojim se raznih scenarija koji imaju za cilj da se Novak zaustavi na putu obaranja svih mogucih dosadasnjih rekorda.Mislim da je Novakovim protivnicima,u nastojanju da ga zaustave,sve dozvoljeno,bojim se,cak i doping.Jednog dana ce se saznati da je Novak igrao protiv dopingovanih igraca,kao sto je Agasi sam priznao da se drogirao,a Borgova zena u svojoj knjizi pise da se Mekinro drogirao.I nikome nista,cak su to danas najpostovaniji teniski strucnjaci cija rijec se postuje.
Kao sto je tesko objasniti sta se u posljednje vrijeme desava sa Fedexom i Rafom,vrlo sumnjive situacije koje se tumace "povredama".Do podne leti po terenu,Toni prica da ce se Rafa ravnopravno nositi sa Novakom,a za dva sata kaze da mu je zglob povredjen i da tu povredu vuce vec duze vrijeme.Prica za predskolski uzrast.
Ja samo znam da Mari sutra nece biti sam,znam da ce mu se pomoci,sta mu god i kolko mu god bude potrebno,a isto tako znam da ce Novak opet biti sam protiv svih,znam da ce Novak,za kratko,elimisati vijekovnu netrpeljivost izmedju Engleza i Feancuza i da ce svi navijati za Marija.
Medjutim,za Novaka ce to biti uobicajena situacija,on je naucio "ratovati" sam protiv svih i siguran sam da ce ih sve pobijediti.

Mikii

pre 7 godina

Uporno i uporno razni teniseri i "strucnjaci" pricaju kako je Roland Garos toliko tesko osvojiti. Pa naravno da je tesko kad je istim toliko godina vladao monstrum sa Majorke. On je taj koji je 6 puta mlatio Djokovica, a u najboljim danima ga je ucio kako se igra na sljaci. Federeru je delio teske lekcije i da nije bilo povreda, razvoda roditelja itd. te 2009, sumnjam da bi ga i osvojio.. Tek njegovim padom, sitna boranija se razmahala. Najpre Wawrinka, a sada ce i Djokovic. Pored najboljeg Nadala nikad u svojim zivotima ne bi dosli do RG-a.

Rod Lejver

pre 7 godina

Roland Garos 2022god...U prvom redu u publici razgovaraju penzioner R.Federer I Predsednik Anti-Doping Agencije R.Nadal,Komentator BBC-a A.Murray, u finalu za Svoju Sestu titulu R.Garosa ..N.Djokovic I u svom prvom G.Slem finalu Hrvatska Vecita Nada Borna Coric.Po novom statutu ATP-a Novak sva G.Slem finala igra sa povezom na jednom oku I Reketom manjim Od Protivnika..G.O.A.T u borbi za svoj jubilarni 50-ti G.Slem Trofej..Rezultat Finala?...Kuzite Decki.....Napred Najveci!!!!

City Girl

pre 7 godina

Ako Nole odigra u punoj formi, nema problema. Istina da je Murray napredovao, ali ovo finale ce pre svega odluciti glava, a tu Noletu dajem prednost. Istina da je Murray pobedio u Rimu, protiv polupovredjenog i nezainteresovanog Noleta i u dva seta. Ali je zato Nole pobedio nedelju dana ranije. Sutra ce biti druga prica. Priželjkujem 3-0 za Noleta, ali mislim da Murray mozda moze da uzme jedan set.

znanje-imanje

pre 7 godina

@zmirko i sl.
"da mu pod stare dane menja tehniku serviranja"
Tod Martin je sa Novakom radio davno - dakle u "mlade dane" On je i angažovan da menja njegove mane a servis je svakako bio jedna od mana. Izmenili su ga u zajedničkom dogovoru ne onako kako je Tod predlagao nego izmišljanjem najkomplikovanijeg servisa ikad, u zajedničkom dogovoru. Lično tom "vetrenjačom", totalno nečitljivom, sam bio oduševljen ali nije išlo. Još manje sa Todovim - 100% ispravnim! - insistiranjem da dovršava neke od poena izlaskom na mrežu.
Ukratko za neuspeh te saradnje odgovorna je faza života, bliski odnoci i psihologija, tj. proces sazrevanja našeg asa. Tod je radio sve ispravno ali je bio žrtva u tom trenutku lične rastrzanosti igrača. Da ilustrujem ovako - slično bi tada i radio a i prošao Beker da je uleteo, kao što bi da je sada angažovan martin i on bio ovako - uspešan! Čak štaviše ja bih više voleo i da je tako! Beker ima tu prednost da je izvesno bolji kao ekipa za zezanje ali bi ga Tod izbacio na mrežu češće a na njon načino bolji u kretanju i nadmudrivanju.
Pored iscrpljujuće psihodinamike još veći uzrok što "kasni" nije naravno "zli Tod" nego Novak je počeo da dominira tek kada je izjednačio svoj fitnes sa najboljima. Od 2011 rezultati saradnje od 2009e sa DALEKO najbitnijim u timu Gebhardtom su tu.

Gay ceka 12 titulu!

pre 7 godina

@Tod Martin
Nije fer mesati Gey ljude sa Jumkom. Ja sam Gay, a Jumko je poremecena osoba.
Navijam za Noleta svim srcem, dusom i razumom.

nije ja , ja je.

pre 7 godina

Očigledno da komšije sanjaju da njihovi ljubimci Marija, Nadal i Rođa ponovo jašu.
Sutra će ih Novak ponovo podsetiti ko je i šta je. No. 1.

Vaga

pre 7 godina

Najbolje tek dolazi, ako Novak osvoji Rg, ako se francuzima oduzme organizacija GS, i Novak osvoji i taj novi GS, mnogo ako, ali zamislite to, to niko neće moći više nikada da ponovi, srećno sutra šampione, ako ovo uopšte čitaš :)

wolfpfc

pre 7 godina

tokom finala u Rimu ove godine,rekao sam prijateljima da ako dobije Marej isto,a sretnu se u finalu RG,lagano dobija Novak,jer tako treba da bude.....

Lukić

pre 7 godina

Ajmo na tren da isključimo strasti i emocije da vidimo šta nas zaista očekuje sutra.
Mari je popravio servis, posebno drugi, pa će mnogo lakše izgraditi poene i mnogo više će imati tkz lakih poena. I te kako će mu značiti pobeda u finalu Rima nad Đokovićem. Negde u malom mozgu će mu odzvanjati da je zadnji meč na šljaci pobedio u dva seta najboljeg tenisera sveta i da to može opet da uradi.
Sve te male psihičke kapisle su nekada jako bitne u velikim mečevima i mogu da vas nose kroz ceo meč. Ali i Mari će takođe imati teret da osvoji svoj treći ukupno, a prvi GS na RG. Što je najvažnije da osvoji GS posle skoro tri godine!

Novak će ipak imati mnogo veći pritisak.
On bi pobedom na RG najzad zauvek izašao iz senke Federera i Nadala.
Jer sve dok nema u vitrini pehar sa sva 4 najveća turnira u tenisu uvek će se pričati kako nije uspeo da kompletira sve g.slemove i kako zbog toga ne može da bude u istom košu sa Nadalom i Federerom; što je ipak istina jer da bi bio kompletan teniser moraš da kompletiraš sve GSlemove.
Još veći teret je taj što je svih ovih godina uvek bio na korak od cilja, i uvek se sapleo!
Relativno su odmorni oboje, tj imaju rezerve za pet setova. Igraju sličan tenis pa će i uslovi biti jednaki, ne dajem nikom prednost ako bude vlažno ili suvlje nego ovih dana. Dakle definitivno će glava presuditi Finale! Ko izdrži bolje pritisak, ko se bolje odupre emocijama i ostane fokusiran duže, taj će biti po prvi put biti šampion RG.

ja

pre 7 godina

nekontam, kaze tod martin ''koliko je federeru trebalo?'' pa federer je osvojio sa 28god a djokovic sad vec ima 29
(jelena milosevic, 4. jun 2016 14:35)

Zapravo, Federer je imao 27 godina kad je osvojio (nepunih 28).

rafael nadal

pre 7 godina

Lijepa analiza velikog gospodina Todda Martina..
iako se ne slazem s njim u jednoj konstataciji..
kaze da ce nole stici svaku loptu koju Andy posalje,Andy takodjer,ali da u takvoj igri Nady pada prvi..tu se ne slazem,jer su obojica nevjerovatno brzi i sve stizu..rekao bih da su fizicki jednako pripremljeni..
Nema Nole tu veliku prednost..
ono sto je bitno i istaknuto,Andy ne voli puno napadati,vise voli biti defanzivan i oduvijek mu je to bila boljka..
prvi servis mu je odlican i on mu moze pomoci,ali ako uzmemo u obzir da je Nole nevjerovatan na reternu ,uz spor teren ,i to je upitno..
ocekuju se duge izmjene s dosta drop shotova(kratkih lopti) ,mislim da ce taj dio igre biti jako bitan..u razvoju poena tijekom dugacke izmjene,timing odigravanja kratke lopte i egzekucija iste..
takodjer ne ocekujem puno pogresaka..
Bit ce ovo izuzetno naporan mec ,sigurno iznad bar tri sata igre jer ce svaka izmjena biti dugacka.
Volio bih da netko debatira sa mnom ,netko tko zna tenis ,argumentira svoje misljenje ovog matchupa..
Svi prognoziraju pobjesu noleta..
moje misljenje da su njih dvojica jako izjednaceni sad i da ce odluciti vremenski uvjeti(brzina terena),postotak 1.servisa(osobito andyjevog),agresivnost u razvoju poena i uspjesnost odigravanja kratkih lopti..
mentalno nikom ne ide prednost,pogotovo sto je murray dobio i finale us opena i wm,a i zadnji mec u Rimu..
moja prognoza :
Teskih pet setova ..
pobjeda Murraya nakon skoro 5 sati igre..
lijep pozz

Yammy

pre 7 godina

ove memoare koje Ozmo pise nmg da citam zbog vremena tako da nemate nijednu vest kratku i jasnu u KOLIKO Novak igra finale!!!!! Memoare ne, vesti da moze! Kratko, jasno i efikasno!

idemo..

pre 7 godina

Eto kladio sam se na Maraja, dobra kvota, nas pod pritiskom, moze biti svasta. Al stavio sam previse para i sad ne znam, dal da navijam za Novaka ili za sebe.. Jedan ce da prođe.. :) Ajde kompromis Nole: izgubi koju posle da ti dignu kvotu j... ovako ne mogu na tebi ni kilo kupusa da zaradim!!!

Blackout76

pre 7 godina

Iskreno mislim da će Novak Djoković odigrati skoncentrisano i čvrsto protiv Andy-ja,tako da neće ništa prepustiti slučaju.Očekujem brzu pobedu od 3:0,jer se Andy teško vraća u meč,pogotovu protiv Novaka.Iskustvo do sad je naučilo Dokovića da se teško osvaja ovaj Grand slam,ne verujem ni da će sebi dozvoliti oscilacije u igri.Svaka čast Andy,izuzetno si dobar teniser,ali sutra igraš protiv takve sile,nećeš ni znati šta te je snašlo za kratko vreme.Brza pobeda Djokovića,nakon toga ulazak u istoriju ovog sporta.Živeli!

dominus

pre 7 godina

@ znanje-imanje

poštovani, interesuje me kako Vi vidite sutrašnji meč? Novak je manje-više odradio onako kako ste Vi napisali u komentaru od juče. Sa približno 50-tak minuta ranije nego drugi finalista.

hihihi

pre 7 godina

(Mikii, 04. jun 2016 14:20)
Pa ti još plačeš za "najboljim danima Rafe" hi hi!?! Pomalo te žalim već.
Znaš šta ti je činiti. Da se ne ponavljam. Pusica!

art

pre 7 godina

Da li ovi koji osporavaju Djokovica kao najveceg u istoriji kapiraju koliko su nisko pali? To su isti oni koji su se rugali naslovu 'Moj prvi Gren Slem'svojevremeno,aludirajuci da je i jedini, jadni su. A ja kazem da sto se mene tice ne mora nista vise da osvoji.Puna kapa

pasionirani antinovak navijac

pre 7 godina

Ove godine je mirniji, ali ima jos jedna stvar... Lu, Darsis, Bedene, Agut, Tim, bez Rafe i Rodzera! Prijatno!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Jumko, 4. jun 2016 14:08)

U sustini, Djokovicu je svejedno, da li Federer ili Darsis, Nadal ili Tim. Na kraju meca ishod je uvek isti...pobeda Djokovica. Hvala na "prijatno", samo mislim da tebi danas, nakon finala, nece biti bas prijatno. Pocni ti navijati za Novaka. Zdravije je, nego navijanje protiv njega.

radovan treci

pre 7 godina

Federer je pet godina stariji od Nadala što nije titulu osvojio pre pojave Nadala ako je toliki baja a.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nebojša, 4. jun 2016 18:12)

@nebojsa
federer je prvo roland garros finale igro sa 24god a djokovic sa 25

Savetnik

pre 7 godina

Koliko je Federera trebalo vremena? Pa da je igrao finala sa Vavrinkom I Mariem nebi mu trebalo toliko. Ko je u ono vreme ista mogao onakvoj zveri kakav je bio Nadal.

Jumko

pre 7 godina

@Vaga Hahahaha, pa djokovicevci, sa vama vecito smejanje! Da oduzmu Francuzima Rg!? Sto? Zato sto je padala kisa pa su mecevi odlagani? Hahaha haos...

Ko je ko?

pre 7 godina

bautista agut, bedenev, dominik tiem, darcis ... pametnom dosta, poluprazne tribine su sve rekle

(miljana_novipazar, 04. jun 2016 16:37)

'sti to pametno?

nikola.matic

pre 7 godina

nije federer poceo dominirati u vrijeme smjene generacije nego je to djokovic, federer je dominiro u daleko tezoj konkurenciji i bio konstatntniji nego sta je djokovic danas a danas djokovic ima daleko slabije igrace u top 10 nego sta je to imo federer, federer je za vratom imo nadala koji je bio mlad ali daleko jaci igrac nego sta je danas + ostale, a danas djokovic nema niti federer niti nadala nego ostale berdiha, cilica, raonica ... kad su federer i nadal igrali finala djokovic je bio vjeciti treci i redovito gubio a samo je godinu dana mladji od nadala, primjera radi djokovic je na prvo mjesto dosao kad je federer napunio 32god, djokovic je sa 24god postao prvi igrac svjeta, federer i nadal su postali prvi igrac sa 22god, neko ce reci sta samo 2 god ? nije samo zato su federer i nadal najbolji tenisaci ikad a djokovic je iza njih bas radi tih sitnica radi kojih su ova dvojica bolji od svih, da ne spominjemo milijun drugih ''sitnica''

stefan.simic

pre 7 godina

Nikola Matic, ne mlati. Provjeri dobro svoje cinjenice pa onda lupaj po komentarima. Novak je 2011 prvi put postao broj 1 , a Federer je 81 godiste sto znaci da je Federer imao 30 godina a ne 32. Drugo, Federer nema zlato na Olimpijadi, a Nadal ima, sto ga cini boljim od Federera. A onda pogledaj protiv koga je sve Federer osvojio turnire , protiv tih igracina -
2003 Wimbledon Mark Philippoussis
2004 Australian Open Russia Marat Safin
2004 Wimbledon Andy Roddick
2004 US Open Lleyton Hewitt
2005 Wimbledon Andy Roddick
2005 US Open Andre Agassi
2006 Australian Open Cyprus Marcos Baghdatis
2006 Wimbledon Rafael Nadal
2006 US Open Andy Roddick
2007 Australian Open Fernando González

Sve igraci do igraca, lise Nadala 2006te na Wimbledonu. 10 titula na GS-ovima protiv najboljih na svijetu. Sigurno...

Mikii

pre 7 godina

Uporno i uporno razni teniseri i "strucnjaci" pricaju kako je Roland Garos toliko tesko osvojiti. Pa naravno da je tesko kad je istim toliko godina vladao monstrum sa Majorke. On je taj koji je 6 puta mlatio Djokovica, a u najboljim danima ga je ucio kako se igra na sljaci. Federeru je delio teske lekcije i da nije bilo povreda, razvoda roditelja itd. te 2009, sumnjam da bi ga i osvojio.. Tek njegovim padom, sitna boranija se razmahala. Najpre Wawrinka, a sada ce i Djokovic. Pored najboljeg Nadala nikad u svojim zivotima ne bi dosli do RG-a.

rafael nadal

pre 7 godina

Lijepa analiza velikog gospodina Todda Martina..
iako se ne slazem s njim u jednoj konstataciji..
kaze da ce nole stici svaku loptu koju Andy posalje,Andy takodjer,ali da u takvoj igri Nady pada prvi..tu se ne slazem,jer su obojica nevjerovatno brzi i sve stizu..rekao bih da su fizicki jednako pripremljeni..
Nema Nole tu veliku prednost..
ono sto je bitno i istaknuto,Andy ne voli puno napadati,vise voli biti defanzivan i oduvijek mu je to bila boljka..
prvi servis mu je odlican i on mu moze pomoci,ali ako uzmemo u obzir da je Nole nevjerovatan na reternu ,uz spor teren ,i to je upitno..
ocekuju se duge izmjene s dosta drop shotova(kratkih lopti) ,mislim da ce taj dio igre biti jako bitan..u razvoju poena tijekom dugacke izmjene,timing odigravanja kratke lopte i egzekucija iste..
takodjer ne ocekujem puno pogresaka..
Bit ce ovo izuzetno naporan mec ,sigurno iznad bar tri sata igre jer ce svaka izmjena biti dugacka.
Volio bih da netko debatira sa mnom ,netko tko zna tenis ,argumentira svoje misljenje ovog matchupa..
Svi prognoziraju pobjesu noleta..
moje misljenje da su njih dvojica jako izjednaceni sad i da ce odluciti vremenski uvjeti(brzina terena),postotak 1.servisa(osobito andyjevog),agresivnost u razvoju poena i uspjesnost odigravanja kratkih lopti..
mentalno nikom ne ide prednost,pogotovo sto je murray dobio i finale us opena i wm,a i zadnji mec u Rimu..
moja prognoza :
Teskih pet setova ..
pobjeda Murraya nakon skoro 5 sati igre..
lijep pozz

idemo..

pre 7 godina

Eto kladio sam se na Maraja, dobra kvota, nas pod pritiskom, moze biti svasta. Al stavio sam previse para i sad ne znam, dal da navijam za Novaka ili za sebe.. Jedan ce da prođe.. :) Ajde kompromis Nole: izgubi koju posle da ti dignu kvotu j... ovako ne mogu na tebi ni kilo kupusa da zaradim!!!

Yammy

pre 7 godina

ove memoare koje Ozmo pise nmg da citam zbog vremena tako da nemate nijednu vest kratku i jasnu u KOLIKO Novak igra finale!!!!! Memoare ne, vesti da moze! Kratko, jasno i efikasno!

nikola.matic

pre 7 godina

nije federer poceo dominirati u vrijeme smjene generacije nego je to djokovic, federer je dominiro u daleko tezoj konkurenciji i bio konstatntniji nego sta je djokovic danas a danas djokovic ima daleko slabije igrace u top 10 nego sta je to imo federer, federer je za vratom imo nadala koji je bio mlad ali daleko jaci igrac nego sta je danas + ostale, a danas djokovic nema niti federer niti nadala nego ostale berdiha, cilica, raonica ... kad su federer i nadal igrali finala djokovic je bio vjeciti treci i redovito gubio a samo je godinu dana mladji od nadala, primjera radi djokovic je na prvo mjesto dosao kad je federer napunio 32god, djokovic je sa 24god postao prvi igrac svjeta, federer i nadal su postali prvi igrac sa 22god, neko ce reci sta samo 2 god ? nije samo zato su federer i nadal najbolji tenisaci ikad a djokovic je iza njih bas radi tih sitnica radi kojih su ova dvojica bolji od svih, da ne spominjemo milijun drugih ''sitnica''

Sinisa

pre 7 godina

Nevjerovatno da je Novak 10 od svojih 11 gren slem titula osvojio protiv Nadala,Federera i Mareja...A ako sjutra pobjedi to ce biti i 11 titula protiv velike cetvorke.To je najbolji dokaz da se moze vec sada pricati da je Novak najbolji igrac svih vremena.

Jumko

pre 7 godina

@Vaga Hahahaha, pa djokovicevci, sa vama vecito smejanje! Da oduzmu Francuzima Rg!? Sto? Zato sto je padala kisa pa su mecevi odlagani? Hahaha haos...

Tennis_guru

pre 7 godina

nekontam, kaze tod martin ''koliko je federeru trebalo?'' pa federer je osvojio sa 28god a djokovic sad vec ima 29
(jelena milosevic, 04. jun 2016 14:35) Ne kontaš zato što ti koeficijent inteligencije ne prelazi sobnu temperaturu, a ni pismenost ti nije jača strana očigledno...

Savetnik

pre 7 godina

Koliko je Federera trebalo vremena? Pa da je igrao finala sa Vavrinkom I Mariem nebi mu trebalo toliko. Ko je u ono vreme ista mogao onakvoj zveri kakav je bio Nadal.

danix

pre 7 godina

Ako borba bude fer i korektna bez mijesanja svjetskih teniskih mocnika Novak sigurno dobija ovaj RG.
Nisam sklon teorijama zavjere,ali vidim da se sizofrenija medju onima koji ne vole Novaka svakodnevno pojacava i bojim se raznih scenarija koji imaju za cilj da se Novak zaustavi na putu obaranja svih mogucih dosadasnjih rekorda.Mislim da je Novakovim protivnicima,u nastojanju da ga zaustave,sve dozvoljeno,bojim se,cak i doping.Jednog dana ce se saznati da je Novak igrao protiv dopingovanih igraca,kao sto je Agasi sam priznao da se drogirao,a Borgova zena u svojoj knjizi pise da se Mekinro drogirao.I nikome nista,cak su to danas najpostovaniji teniski strucnjaci cija rijec se postuje.
Kao sto je tesko objasniti sta se u posljednje vrijeme desava sa Fedexom i Rafom,vrlo sumnjive situacije koje se tumace "povredama".Do podne leti po terenu,Toni prica da ce se Rafa ravnopravno nositi sa Novakom,a za dva sata kaze da mu je zglob povredjen i da tu povredu vuce vec duze vrijeme.Prica za predskolski uzrast.
Ja samo znam da Mari sutra nece biti sam,znam da ce mu se pomoci,sta mu god i kolko mu god bude potrebno,a isto tako znam da ce Novak opet biti sam protiv svih,znam da ce Novak,za kratko,elimisati vijekovnu netrpeljivost izmedju Engleza i Feancuza i da ce svi navijati za Marija.
Medjutim,za Novaka ce to biti uobicajena situacija,on je naucio "ratovati" sam protiv svih i siguran sam da ce ih sve pobijediti.

Ko je ko?

pre 7 godina

bautista agut, bedenev, dominik tiem, darcis ... pametnom dosta, poluprazne tribine su sve rekle

(miljana_novipazar, 04. jun 2016 16:37)

'sti to pametno?

zmirko

pre 7 godina

Tod Martin je najveci uzrok Novakovog gren slem posta 08-2011. Da nije bilo te faze, i onog njegovog ocajnickog truda da mu pod stare dane menja tehniku serviranja, Novak bi vec sad bio blizu RF.

veki

pre 7 godina

Jumko, koga briga protiv koga osvaja, ne utiče on na konkurenciju, šta dođe ispred njega on pomete, (uključujući i te koje spominješ) trofeji se samo broje. Hehe :)

danilo

pre 7 godina

Federer kad je osvajao imao je teze protivnike. Nole vrati sve slemove, i batali tenis.???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pribil, 4. jun 2016 14:27)batali ti zivot majmune,koji su to tezi protuvnici Roddik i kompanija daj molim te,imas tezak kompleks od Djokovica izgleda

Zurkolomcina

pre 7 godina

Napred Mari. Emir NP
(kosovo-farska ostrva 2-0, 4. jun 2016 15:33)

Lepo pises na srpskom jeziku. A prezime ti se sigurno zavrsava na -ic ili -vic, tako da je sve jasno. Pozdrav za Rasku, staru srpsku drzavu...

v

pre 7 godina

nekontam, kaze tod martin ''koliko je federeru trebalo?'' pa federer je osvojio sa 28god a djokovic sad vec ima 29
(jelena milosevic, 4. jun 2016 14:35)

Zapravo, Federer je imao 27 godina kad je osvojio (nepunih 28).
(ja, 04. jun 2016 15:25)

Ja vas uopste ne razumem. Tu mislim pre svega na potrebu za poredjenjem. Svako ima svoje vreme. Na primer, Novak je mladji osvajac GS titule od Federera. Pa sta? Federer je poceo da dominira kada je nastupila smena generacija. I sta sad? Federer je dokazao da moze da se kasnije nosi i sa drugima, ali ne toliko dominantno. I dalje tvrdim da je Novaku bilo teze, jer nije isto ostati smiren i verovati u sebe kada imas posla sa azdajama, nego kada uspes da steknes ogromno samopouzdanje bez nekih velikih konstantnih konkurenata. Federer je svoja finala igrao stalno sa razlicitim teniserima. A Novak finala i polufinala uvek sa istim. Kada se govori o cekanju na RG Novak i Federer su prakticno isti. Od trenutka kada su vec osvojili preostala tri do osvajanja RG Fderer je cekao oko cetiri godine. Novak ceka isto toliko, mozda malo vise. Boze zdravlje uzece ga sutra. Federer je vec na kraju, Novaku se kraj jos ne nazire. Videcemo.

Lukić

pre 7 godina

Ajmo na tren da isključimo strasti i emocije da vidimo šta nas zaista očekuje sutra.
Mari je popravio servis, posebno drugi, pa će mnogo lakše izgraditi poene i mnogo više će imati tkz lakih poena. I te kako će mu značiti pobeda u finalu Rima nad Đokovićem. Negde u malom mozgu će mu odzvanjati da je zadnji meč na šljaci pobedio u dva seta najboljeg tenisera sveta i da to može opet da uradi.
Sve te male psihičke kapisle su nekada jako bitne u velikim mečevima i mogu da vas nose kroz ceo meč. Ali i Mari će takođe imati teret da osvoji svoj treći ukupno, a prvi GS na RG. Što je najvažnije da osvoji GS posle skoro tri godine!

Novak će ipak imati mnogo veći pritisak.
On bi pobedom na RG najzad zauvek izašao iz senke Federera i Nadala.
Jer sve dok nema u vitrini pehar sa sva 4 najveća turnira u tenisu uvek će se pričati kako nije uspeo da kompletira sve g.slemove i kako zbog toga ne može da bude u istom košu sa Nadalom i Federerom; što je ipak istina jer da bi bio kompletan teniser moraš da kompletiraš sve GSlemove.
Još veći teret je taj što je svih ovih godina uvek bio na korak od cilja, i uvek se sapleo!
Relativno su odmorni oboje, tj imaju rezerve za pet setova. Igraju sličan tenis pa će i uslovi biti jednaki, ne dajem nikom prednost ako bude vlažno ili suvlje nego ovih dana. Dakle definitivno će glava presuditi Finale! Ko izdrži bolje pritisak, ko se bolje odupre emocijama i ostane fokusiran duže, taj će biti po prvi put biti šampion RG.

menjam nick

pre 7 godina

Dobro, covek sigurno zna mnogo bolje od mene, al ne znam zasto misli da vlazniji uslovi vise odgovaraju Novaku.. Endi je snazniji dosta od Novaka, moze da udara mnogo snaznije od njega, i na kraju krakeva, videli smo kako je Novaku bilo tesko u cetvrtfinalu kada je lopta bila mokra i teska.. Novak udara mnogo delikatnije, voli da ima bolji osecaj, i mislim da mu u ovoj situaciji vise odgovaraju suvlji uslovi.. Videcemo, moguce da ce veci faktor od vremenskih uslova imati mentalno stanje obojice igraca.. Ako Novak bude dovoljno fokusiran, mislim da ce svakako moci da dobije..

fancy

pre 7 godina

ja noletu racunam da ima vec RG jer ono pecanje na mrezu je bilo smesno...ima boga. 3:0 za sokola naseg! Prosle godine Stanimal ga je pokidao, sto jes jes...

ja

pre 7 godina

nekontam, kaze tod martin ''koliko je federeru trebalo?'' pa federer je osvojio sa 28god a djokovic sad vec ima 29
(jelena milosevic, 4. jun 2016 14:35)

Zapravo, Federer je imao 27 godina kad je osvojio (nepunih 28).

nije ja , ja je.

pre 7 godina

Očigledno da komšije sanjaju da njihovi ljubimci Marija, Nadal i Rođa ponovo jašu.
Sutra će ih Novak ponovo podsetiti ko je i šta je. No. 1.

Vaga

pre 7 godina

Najbolje tek dolazi, ako Novak osvoji Rg, ako se francuzima oduzme organizacija GS, i Novak osvoji i taj novi GS, mnogo ako, ali zamislite to, to niko neće moći više nikada da ponovi, srećno sutra šampione, ako ovo uopšte čitaš :)

rejnald

pre 7 godina

Tod Martin je trenirao Novaka 2009-10,mada nije bila posebno uspesna saradnja bar na rezultatskom planu...
Ali opet za razliku od nekih drugih strucnjaka ovaj covek zna sta prica, realno I tacno.

poznavalac

pre 7 godina

Da Nadala Novak nije istresao u 3 seta prosle godine pa da Mats ima pokrice za svoju pricu...ovako "Pusti Micu gadan je u picu"...Federer Nadala na RG nije dobio,Novak jeste ali to ne igra opet nikakvu ulogu...trofej je samo ono sto se pise i pamti ostala prica traje samo do zakljucenja turnira.Dosao je trenutak da Novak uzme RG i time zaokruzi ono sto mu nedostaje.Put ka najboljem u istoriji ovog sporta niko vise ne zaustavi.

A ti brate?

pre 7 godina

@Ko tebi daje za pravo da hvalis Djokovica kada nisi osvojio titula koliko i on!?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 4. jun 2016 14:09)

A ko tebi druže daje pravo da kudiš Đokovića i prosipaš pamet kad nisi igrao tenis profesionalno?! Samo pitam...

Rod Lejver

pre 7 godina

Roland Garos 2022god...U prvom redu u publici razgovaraju penzioner R.Federer I Predsednik Anti-Doping Agencije R.Nadal,Komentator BBC-a A.Murray, u finalu za Svoju Sestu titulu R.Garosa ..N.Djokovic I u svom prvom G.Slem finalu Hrvatska Vecita Nada Borna Coric.Po novom statutu ATP-a Novak sva G.Slem finala igra sa povezom na jednom oku I Reketom manjim Od Protivnika..G.O.A.T u borbi za svoj jubilarni 50-ti G.Slem Trofej..Rezultat Finala?...Kuzite Decki.....Napred Najveci!!!!

Jole

pre 7 godina

Tod Martin je jedno vreme saradjivao sa Noletom, i najvise su radili na poboljsanju servisa. Ne da mu nije popravio servis nego nikad nije losije servirao, pa mu se Nole zahvalio na saradji. Sto se tice ovih izjava, covek je potpuno u pravu, mada nije rekao nista novo. Noletu zelim mnogo srece u finalu, i nadam se da ce nam ulepsati sutrasnji dan.

borky

pre 7 godina

Ove godine je mirniji, ali ima jos jedna stvar... Lu, Darsis, Bedene, Agut, Tim, bez Rafe i Rodzera! Prijatno!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 4. jun 2016 14:08)

Cekaj aboravio si da nema ni Vilandera,Borga,Agasia,Kuertena....

Bum Bum Vajda

pre 7 godina

Nole je na samo smireniji, vec je uvek on taj koji diktira tempo. On razmislja. Ne ceka on da se sa Andyem mekano prebacijue 30 puta za jedan poen. Nole gadja te linije i time izbegava duga natezanja. Andy najvise dobija 1 set. Sutra Nole pred skupstinu!

dominus

pre 7 godina

@ rafael nadal

Gledajući vremensku prognozu za sutra, očekuje se temperatura oko 19c, sa nekom manjom verovatnoćom padavina.
Dosta toga će zavisiti od samog pristupa meču, odnosno ako Novak uđe u meč sa pritiskom očekivanja.
E sad, očekujem veliku borbu, ali ne više od 4 sata tenisa. Sumnjam da će i toliko biti. Ako Novak bude imao pristup kao sa Timom, dobit će u 4 seta (možda i u tri, mada sumnjam, nije realno), ako uđe nervozno može otići i u 5 setova. Ipak mislim da ovu priliku neće propustiti. Novaku dajem 60% šansi da će pobediti.

znanje-imanje

pre 7 godina

@zmirko i sl.
"da mu pod stare dane menja tehniku serviranja"
Tod Martin je sa Novakom radio davno - dakle u "mlade dane" On je i angažovan da menja njegove mane a servis je svakako bio jedna od mana. Izmenili su ga u zajedničkom dogovoru ne onako kako je Tod predlagao nego izmišljanjem najkomplikovanijeg servisa ikad, u zajedničkom dogovoru. Lično tom "vetrenjačom", totalno nečitljivom, sam bio oduševljen ali nije išlo. Još manje sa Todovim - 100% ispravnim! - insistiranjem da dovršava neke od poena izlaskom na mrežu.
Ukratko za neuspeh te saradnje odgovorna je faza života, bliski odnoci i psihologija, tj. proces sazrevanja našeg asa. Tod je radio sve ispravno ali je bio žrtva u tom trenutku lične rastrzanosti igrača. Da ilustrujem ovako - slično bi tada i radio a i prošao Beker da je uleteo, kao što bi da je sada angažovan martin i on bio ovako - uspešan! Čak štaviše ja bih više voleo i da je tako! Beker ima tu prednost da je izvesno bolji kao ekipa za zezanje ali bi ga Tod izbacio na mrežu češće a na njon načino bolji u kretanju i nadmudrivanju.
Pored iscrpljujuće psihodinamike još veći uzrok što "kasni" nije naravno "zli Tod" nego Novak je počeo da dominira tek kada je izjednačio svoj fitnes sa najboljima. Od 2011 rezultati saradnje od 2009e sa DALEKO najbitnijim u timu Gebhardtom su tu.

Nebojša

pre 7 godina

Koliko je Federera trebalo vremena? Pa da je igrao finala sa Vavrinkom I Mariem nebi mu trebalo toliko. Ko je u ono vreme ista mogao onakvoj zveri kakav je bio Nadal.
(Savetnik, 04. jun 2016 17:33)


Federer je pet godina stariji od Nadala što nije titulu osvojio pre pojave Nadala ako je toliki baja a.

Gay ceka 12 titulu!

pre 7 godina

@Tod Martin
Nije fer mesati Gey ljude sa Jumkom. Ja sam Gay, a Jumko je poremecena osoba.
Navijam za Noleta svim srcem, dusom i razumom.

dominus

pre 7 godina

@ znanje-imanje

poštovani, interesuje me kako Vi vidite sutrašnji meč? Novak je manje-više odradio onako kako ste Vi napisali u komentaru od juče. Sa približno 50-tak minuta ranije nego drugi finalista.

radovan treci

pre 7 godina

Federer je pet godina stariji od Nadala što nije titulu osvojio pre pojave Nadala ako je toliki baja a.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nebojša, 4. jun 2016 18:12)

@nebojsa
federer je prvo roland garros finale igro sa 24god a djokovic sa 25

luqizia

pre 7 godina

Toliko je sreće doneo ovoj državi, da to ne može da se opiše. U ovakva 'surova' vremena, upalimo tv i opustimo mozak dok njega gledamo. (Dobro, nerviram se kao lud dok on igra hahah) Nego kad osvoji sve ovo do kraja sezone, treba napraviti docek ispred skupstine za sve ono sto je uradio. Cak iako ne osvoji, opet treba to uraditi. Zasluzio je sve, a malo ku je drzava dala

nevski

pre 7 godina

Forma se podize,potreban je fokus iz polufinala AO ove godine,ide u dobrom smeru,protiv Tiema je to bilo to...na kraju krajeva,od Novaka zavisi.

Tennis_guru

pre 7 godina

nekontam, kaze tod martin ''koliko je federeru trebalo?'' pa federer je osvojio sa 28god a djokovic sad vec ima 29(jelena milosevic, 4. jun 2016 14:35)Zapravo, Federer je imao 27 godina kad je osvojio (nepunih 28).
(ja, 04. jun 2016 15:25)
Aman ljudi, šta je sa vama, bavite se perifernim stvarima... Poenta Todove rečenice je da ni Federer nije uzeo RG kao mlad teniser, iako je već pouzimao gomilu GS-a pre te 2009. godine, već je morao da sačeka da se kockice slože, i u tom smislu pravi komparaciju sa Noletom. Sad dal je imao 27, ili 28 godina, totalno je nebitno...

City Girl

pre 7 godina

Ako Nole odigra u punoj formi, nema problema. Istina da je Murray napredovao, ali ovo finale ce pre svega odluciti glava, a tu Noletu dajem prednost. Istina da je Murray pobedio u Rimu, protiv polupovredjenog i nezainteresovanog Noleta i u dva seta. Ali je zato Nole pobedio nedelju dana ranije. Sutra ce biti druga prica. Priželjkujem 3-0 za Noleta, ali mislim da Murray mozda moze da uzme jedan set.

Blackout76

pre 7 godina

Iskreno mislim da će Novak Djoković odigrati skoncentrisano i čvrsto protiv Andy-ja,tako da neće ništa prepustiti slučaju.Očekujem brzu pobedu od 3:0,jer se Andy teško vraća u meč,pogotovu protiv Novaka.Iskustvo do sad je naučilo Dokovića da se teško osvaja ovaj Grand slam,ne verujem ni da će sebi dozvoliti oscilacije u igri.Svaka čast Andy,izuzetno si dobar teniser,ali sutra igraš protiv takve sile,nećeš ni znati šta te je snašlo za kratko vreme.Brza pobeda Djokovića,nakon toga ulazak u istoriju ovog sporta.Živeli!

wolfpfc

pre 7 godina

tokom finala u Rimu ove godine,rekao sam prijateljima da ako dobije Marej isto,a sretnu se u finalu RG,lagano dobija Novak,jer tako treba da bude.....

hihihi

pre 7 godina

(Mikii, 04. jun 2016 14:20)
Pa ti još plačeš za "najboljim danima Rafe" hi hi!?! Pomalo te žalim već.
Znaš šta ti je činiti. Da se ne ponavljam. Pusica!

art

pre 7 godina

Da li ovi koji osporavaju Djokovica kao najveceg u istoriji kapiraju koliko su nisko pali? To su isti oni koji su se rugali naslovu 'Moj prvi Gren Slem'svojevremeno,aludirajuci da je i jedini, jadni su. A ja kazem da sto se mene tice ne mora nista vise da osvoji.Puna kapa

pasionirani antinovak navijac

pre 7 godina

Ove godine je mirniji, ali ima jos jedna stvar... Lu, Darsis, Bedene, Agut, Tim, bez Rafe i Rodzera! Prijatno!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Jumko, 4. jun 2016 14:08)

U sustini, Djokovicu je svejedno, da li Federer ili Darsis, Nadal ili Tim. Na kraju meca ishod je uvek isti...pobeda Djokovica. Hvala na "prijatno", samo mislim da tebi danas, nakon finala, nece biti bas prijatno. Pocni ti navijati za Novaka. Zdravije je, nego navijanje protiv njega.

stefan.simic

pre 7 godina

Nikola Matic, ne mlati. Provjeri dobro svoje cinjenice pa onda lupaj po komentarima. Novak je 2011 prvi put postao broj 1 , a Federer je 81 godiste sto znaci da je Federer imao 30 godina a ne 32. Drugo, Federer nema zlato na Olimpijadi, a Nadal ima, sto ga cini boljim od Federera. A onda pogledaj protiv koga je sve Federer osvojio turnire , protiv tih igracina -
2003 Wimbledon Mark Philippoussis
2004 Australian Open Russia Marat Safin
2004 Wimbledon Andy Roddick
2004 US Open Lleyton Hewitt
2005 Wimbledon Andy Roddick
2005 US Open Andre Agassi
2006 Australian Open Cyprus Marcos Baghdatis
2006 Wimbledon Rafael Nadal
2006 US Open Andy Roddick
2007 Australian Open Fernando González

Sve igraci do igraca, lise Nadala 2006te na Wimbledonu. 10 titula na GS-ovima protiv najboljih na svijetu. Sigurno...