Četvrtak, 26.05.2016.

09:00

Ćorić za B92: Novak mi uvek kaže šta misli, rano je za Top10

Vide ga kao budućeg Top 5 tenisera i Gren slem šampiona, ali Borna Ćorić svestan je do toga dug put, put na kojem će morati da bude posvećen, vredan i uporan.

Izvor: B92

Æoriæ za B92: Novak mi uvek kaže šta misli, rano je za Top10 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

znalkos

pre 7 godina

Monika Seleš, najveća svih vremena! Koliko je Nolo osvojio u njenim godinama, ako već u isti koš stavljate tenisere i teniserke!

Bornin problem

pre 7 godina

Borna Coric ima jedan veliki problem: predugo je velika nada! U minulih godinu dana nista veliko nije uradio, skine poneki skalp, a onda opet prosek! Nedostaje mu vatra, kakvu je pre svih u mladim godinama imao Beker - sa 17 je osvojio Vimbldon. Neki zameraju Novaku sto savetuje Bornu - medjutim, bolje bi za Bornu bilo da se osovi na svoje noge, da se ne ponasa kao NADA, nego vec sada kao svoj, gotov covek. Usput, niko nema pravolinijski napredak, dobar junior cesto nista ne napravi, pre se desi da neki dotad neupadljivi igraci eksplodiraju! Setite se kako je Poljak Janovic blistavo odigrao nekoliko meceva pre mozda dve godine, najavio je veliku karijeru, ali je stao. Mislim da ce buduci broj jedan biti neko od igraca na koje u ovom trenutku niko ne obraca narocitu paznju! Tako je i Nisikori bio dosta dugo neupadljiv, a sad je medju 3-4 najbolja igraca, i jos moze dosta da napreduje.

nije sve tako crno

pre 7 godina

Mi smo tu uvijek da pomognemo, a kad Coric osvoji GS slavice uz Tompsona i pjesme o Jasenovcu kao sto je to uradio i Cilic.
(1,2, 26. maj 2016 08:57)

ko mi...?
tebe je Djokovic pitao za dozvolu da malcu da savijet...
ti mu takodjer pomazes....?

samo pitam

pre 7 godina

Susjedi, objasnite mi gospodo, ako je Borna supertalentovani budući superstar, a konkurencija godinama nikakva (po vama), zašto onda Borna ne može da prođe 3. kolo slema, čak ni 3. kolo mastersa? Da li on u stvari i nije toliki talenat, ili je možda upak jaka konkurencija? Da vas podsetim da je Novak u njegovim godinama igrao finale slema i već osvajao masterse, i to sve u strašnoj konkurenciji 2007. kada je Federer vladao, i nije bio mator, niti je Nadal bio povređen. Hvala!

B

pre 7 godina

Herbert koji je izgubio od Zvereva je skinuo svaki Noletov pokret da je to prosto smesno. Inace Zverev ga je dobio na cistu srecu. Pogledajte Herberta kako igra i kako se ponasa - isti Nole.

eh, susjed

pre 7 godina

Decko fin I pristojan. Cijeni Novaka kao da mu je brat a vama Srbima opet ne valja.
(how yes no, 26. maj 2016 09:10)

Pa dobro susjed, zar ne vidis i ne cujes sta ti se u zemlji desava? Prakticno ponovo zivite u fasizmu, i ponovo ponajvise uperenom protiv Srba. Nemoj se cuditi sto je "mali covek" u Srbiji podozriv prema Novakovoj velikodusnosti (na kojoj mu svaka cast, a i Borna ju je zasluzio, jer je dobar momak). Razmisli malo, onak realno.

Gradjanin sveta

pre 7 godina

Meni se mali dopada kao teniser,dobro je gradjen,tehnika nesporna ali neiskristalisana,igra jos mehanicki,sa malo razmisljanja,fizicki izdrzljiv.Treba mu sada neko da ugradi pobednicki duh i sportsku drskost.Ja cu ga pratiti.

Nn

pre 7 godina

Iskreno ima glavu ali ne i forhend i drskost dovoljnu za sada, ja pratim muški tenis već 30 godina i igram ga, tako da si malo utvaram da znam nešto o tome, jednostavno tu je puno prostora za napredak ,svi mi možemo vidjeti kako kod nekih tenis jednostavno sazrijeva usporedno sa njima samima , volio bih da griješim ali zasada ja tu nenazirem TOP 10,Hrvat

kmnccc

pre 7 godina

Ako lazu novine lazem i ja. To su bile vijesti, da je Cilic slavio uz Tompsona, a Tompson ima pjesme o Jasenovcu.
(1,2, 26. maj 2016 11:31)

Čilić da, Čorić ne. Da li će uraditi tako nešto u budućnosti ne znamo. Ali dok ne uradi glupo mu je pripisivati tuđe greške.

Malena

pre 7 godina

Najlakse je konstantno pljuvati po nekome,Novaku,Borni,Rafi,Jeleni,Ani....najveći kritičari su,u stvari iskomplesirani,neostvareni ljudi koji vide i kritiziraju svih,osim sebe.

Mirko Kojotovski

pre 7 godina

prošle godine posle pobede nad Robredom na RG mali je na sva vrata galamio da će u ovaj RG uci među prvih pet.....
eto toliko

dejan

pre 7 godina

Mene kao laika Coric podseca na Djokovica iz mladjih dana. Prepoznaje se ona ista glad za uspehom, motivacija da se napreduje, da se radi na sebi. Naravno, sve to je potreban, ali ne i dovoljan uslov za uspeh. Jos jedna slicnost je ta sto obojica sporije fizicki sazrevaju. Primeti se da je Coric fizicki inferiorniji u odnosu na ostale vrsnjake koji se namecu talentom. Nezahvalno je prognozirati, ali mozda ce jednog dana rivalstvo Nadal-Djokovic biti zamenjeno rivalstvom Tim-Coric.

Nema N

pre 7 godina

Gledao sam par mečeva ovog Ćorića ja ne znam da li se on šali ili stvarno misli da će ući u top 10,malo se zaleteo ako osvoji koji masters to će za njega biti san snova,ja ću tenis prestati da gledam kad nole završi karijeru on fedex,rafa,endi posle njih tenis umire,od ovih mladih sve najbolje želim Austrijancu Dominiku Timu on je verovatno jedina svetla tačka u tenisu i možda spasi tenis svi ostali....

(Millan., 26. maj 2016 10:33)

Danas, kad većinu poena podele Đoković, Nadal, Mari i Federer, lakše je ući u top 10, nego osvojiti masters. Tenis će uvek biti zanimljiv. Na svakom turniru će neko da zablista. Neko novi! I to je za tenis bolje nego da sve uzima jedan ili četvorica tenisera. Za tenis, ne i za navijače. Jedino će kvalitet tenisa jedno vreme biti sporan. Čini mi se. A posle, ko zna?!

BotKiller

pre 7 godina

Moram da iskoristim ovu priliku da pohvalim sve iz redakcije b92, mnogo je lepo videti gramaticki ispravno napisane tekstove. Ko ne razume o cemu pricam, neka procita par clanaka na konkurentskom, Blic portalu. Svaka cast, nastavite tako!

Millan.

pre 7 godina

Gledao sam par mečeva ovog Ćorića ja ne znam da li se on šali ili stvarno misli da će ući u top 10,malo se zaleteo ako osvoji koji masters to će za njega biti san snova,ja ću tenis prestati da gledam kad nole završi karijeru on fedex,rafa,endi posle njih tenis umire,od ovih mladih sve najbolje želim Austrijancu Dominiku Timu on je verovatno jedina svetla tačka u tenisu i možda spasi tenis svi ostali....

Nenad NS

pre 7 godina

Pa to je njegova veličina Jumko, da ne uvredi nikog, da bude sa svima dobar. Zar to nije vrlina? Mogao bi on sada kad je najbolji mnoge da kritikuje i da im traži mane, kao neki kad su bili najbolji što su radili, ali ne, Nole uvek gleda kako će na najbolji način nekom mladom igraču da pomogne i da ga motiviše. To je njegova veličina, ne razumeš ti to Jumko.

Zigzag

pre 7 godina

Mi smo tu uvijek da pomognemo, a kad Coric osvoji GS slavice uz Tompsona i pjesme o Jasenovcu kao sto je to uradio i Cilic.
(1,2, 26. maj 2016 08:57)nece,a ni cilic nije slavio uz pjesme o jasenovcu.zasto lazes?dobro je dobrica rekao...

Zoki

pre 7 godina

Biće odličan Borna to se vidi iz aviona.Po okončanju Noletove dominacije 2019 on,Zverev, Kirjos, Fric i Tim žestoko će se boriti za presto.

komljen

pre 7 godina

Da da, kao sto je Dimitrov novi Federer. Borna, bices u deset kad 37 tenisera ispred tebe odrtavi i povuce se, i ne lozite vise sa njim, decko je vise nego prosek, Nole je u njegovim godinama kidao.

Srdjan

pre 7 godina

Cini se da je Borna jako pametan momak i dopada mi se ovo sto je rekao da mnogo razmislja o tenisu, o mecu, da sve analizira itd. On mene vise po tome podsjeca na Novaka nego stilom igre. Srecno Borna!

Boston

pre 7 godina

Ne kapiram kritike. Decko je veoma mlad, mozda nece biti nikada osvajac Grend Slema, ali pljuvati dete koje ima tek 19 godina i 15 godina tenisa pred sobom je smesno. Talenat jeste, da li ce iskoristiti to videcemo. Naravno sada ce biti samo reci hvale za njega jer ipak lepo govori o Djokovicu, cim izgubi odma kritike i to od Srba.

.

pre 7 godina

Novak se razlikuje od svih tenisera sa ovih prostora jer ima imanentno svojstvo ka stalnom usavrsavanju, plus zelju da bude najbolji ikad (zbog Federera i Nadala). To nijedan teniser i teniserka sa ovih prostora nisu imali, osim mozda u kratkim periodima (Ana). Zato od njih i mozete da cujete super analize njihovih meceva, ali rezultata nema.
Ako Coric hoce da bude uspesan, on mora da pocne da razmislja kao Novak - ceo zivot se mora posvetiti tenisu, a sve ostalo (nagrade, novac, uzivanje u zivotu) nisu bitni dok se ne zavrsi karijera. Tako da mi se ne svidja ova njegova logika, prvo top 30 pa polako onda... Treba mu zelja sad, da bude broj 1, da osvoji sve GS, da prestigne sve rekorde koje drzi velika trojka itd. Ovako ce da zavrsi na nivou Cilica ili Troickog, a bila bi steta jer ima vise potencijala u sebi.

My name is Zlatan

pre 7 godina

Najdelikatniji dio njegove karijere, tu je, a jos nije tu, moze prema vrhu, a moze jos lakše izgoriti. No ima taj strašan drive i zrelost, nadam se da ce bit zdrav i da ce ga malo i sreća pratiti- jer treba nesto i sreće da se sve stvari poslože- neki matchevi, ma nekad ekstremno i pojedinačni poeni mogu da prelome tijek nečije karijere.
Nole ljudina i u tom segmentu - nesebično pomaze dečku. Svaka čast.

Vera

pre 7 godina

Borni želim sve najbolje,ima se na koga ugledati i za nekoliko godina tko zna što će biti,možda stvarno bude u prvih 10.Ima karakter i to mi se sviđa kod njega.

kmnccc

pre 7 godina

Mi smo tu uvijek da pomognemo, a kad Coric osvoji GS slavice uz Tompsona i pjesme o Jasenovcu kao sto je to uradio i Cilic.
(1,2, 26. maj 2016 08:57)

Prvo, ne mi nego Nole. Da "nas" pita ne bi dobio ni jedan savet. On pita najboljeg od nas i od njega dobija savete. Drugo, ne sudi čoveku za "grešku" koju nije počinio.

Jumko

pre 7 godina

Ma da, uvek kaze sta misli! Diplomatski odgovori da nikoga ne uvredi, nikoga ne kritikuje ko zasluzi, svaki turnir voli, publika koja mu zvizdi je najbolja, za svaki Fk navija... Bas je iskren!

fx

pre 7 godina

Da bi igrao bliže liniji mora drastično da popravi forhend.
Da bude spreman da odigra i poluvolej sa linije (Federer),
da može jako da odigra tešku loptu forhendom iz streča i to samo zglobom, a ne telom (Djoković),
da odigrava forhende uz liniju, i paralelu i dijagonalu (Felisijano), da češće koristi ravan forhend na kraću loptu (Marej)
i da pojača spin na forhendu (Nadal).
Dok mu je forhend prosečan, mora da se drži dalje od linije što ga često dovodi u defanzivu.
Ipak, dečko ima dobre sve osnovne udarce, koje će vremenom popraviti. Top 10 je dostižno za par godina, a kasnije zavisiće i od buduće konkurencije u vrhu.

kimiko

pre 7 godina

Pa momak je sve sam rekao.Naucio je vazne stvari u tenisu,ali ja bih dodao sledece.
Za sampiona mora da ima nesto svoje,neku svoju "specijalku".To mora postati njegova licna karta,a sve ostalo mora biti solidno.
Rafa ima taj spin,Federer voli tempo i napadacki tenis,Novakova specijalka je fantastican return i kontra,Ferer se bori kao lav...
Tako da ovom igracu zelim da pronadje to nesto svoje i krene ka vrhu.

Joca gomboca

pre 7 godina

Bravo Borna! Koliko se razlikuje ponasanje ovog mladog momka id Kirjosa ili Tomica, a nisu mnogo stariji od njega! On je zreliji, analiticniji prema sebi sto veoma dobro! Nekome ni godine ne pomazu! Zelim mu svu srecu!

Joca gomboca

pre 7 godina

Bravo Borna! Koliko se razlikuje ponasanje ovog mladog momka id Kirjosa ili Tomica, a nisu mnogo stariji od njega! On je zreliji, analiticniji prema sebi sto veoma dobro! Nekome ni godine ne pomazu! Zelim mu svu srecu!

fx

pre 7 godina

Da bi igrao bliže liniji mora drastično da popravi forhend.
Da bude spreman da odigra i poluvolej sa linije (Federer),
da može jako da odigra tešku loptu forhendom iz streča i to samo zglobom, a ne telom (Djoković),
da odigrava forhende uz liniju, i paralelu i dijagonalu (Felisijano), da češće koristi ravan forhend na kraću loptu (Marej)
i da pojača spin na forhendu (Nadal).
Dok mu je forhend prosečan, mora da se drži dalje od linije što ga često dovodi u defanzivu.
Ipak, dečko ima dobre sve osnovne udarce, koje će vremenom popraviti. Top 10 je dostižno za par godina, a kasnije zavisiće i od buduće konkurencije u vrhu.

kimiko

pre 7 godina

Pa momak je sve sam rekao.Naucio je vazne stvari u tenisu,ali ja bih dodao sledece.
Za sampiona mora da ima nesto svoje,neku svoju "specijalku".To mora postati njegova licna karta,a sve ostalo mora biti solidno.
Rafa ima taj spin,Federer voli tempo i napadacki tenis,Novakova specijalka je fantastican return i kontra,Ferer se bori kao lav...
Tako da ovom igracu zelim da pronadje to nesto svoje i krene ka vrhu.

kmnccc

pre 7 godina

Mi smo tu uvijek da pomognemo, a kad Coric osvoji GS slavice uz Tompsona i pjesme o Jasenovcu kao sto je to uradio i Cilic.
(1,2, 26. maj 2016 08:57)

Prvo, ne mi nego Nole. Da "nas" pita ne bi dobio ni jedan savet. On pita najboljeg od nas i od njega dobija savete. Drugo, ne sudi čoveku za "grešku" koju nije počinio.

Boston

pre 7 godina

Ne kapiram kritike. Decko je veoma mlad, mozda nece biti nikada osvajac Grend Slema, ali pljuvati dete koje ima tek 19 godina i 15 godina tenisa pred sobom je smesno. Talenat jeste, da li ce iskoristiti to videcemo. Naravno sada ce biti samo reci hvale za njega jer ipak lepo govori o Djokovicu, cim izgubi odma kritike i to od Srba.

Vera

pre 7 godina

Borni želim sve najbolje,ima se na koga ugledati i za nekoliko godina tko zna što će biti,možda stvarno bude u prvih 10.Ima karakter i to mi se sviđa kod njega.

kmnccc

pre 7 godina

Ako lazu novine lazem i ja. To su bile vijesti, da je Cilic slavio uz Tompsona, a Tompson ima pjesme o Jasenovcu.
(1,2, 26. maj 2016 11:31)

Čilić da, Čorić ne. Da li će uraditi tako nešto u budućnosti ne znamo. Ali dok ne uradi glupo mu je pripisivati tuđe greške.

Srdjan

pre 7 godina

Cini se da je Borna jako pametan momak i dopada mi se ovo sto je rekao da mnogo razmislja o tenisu, o mecu, da sve analizira itd. On mene vise po tome podsjeca na Novaka nego stilom igre. Srecno Borna!

.

pre 7 godina

Novak se razlikuje od svih tenisera sa ovih prostora jer ima imanentno svojstvo ka stalnom usavrsavanju, plus zelju da bude najbolji ikad (zbog Federera i Nadala). To nijedan teniser i teniserka sa ovih prostora nisu imali, osim mozda u kratkim periodima (Ana). Zato od njih i mozete da cujete super analize njihovih meceva, ali rezultata nema.
Ako Coric hoce da bude uspesan, on mora da pocne da razmislja kao Novak - ceo zivot se mora posvetiti tenisu, a sve ostalo (nagrade, novac, uzivanje u zivotu) nisu bitni dok se ne zavrsi karijera. Tako da mi se ne svidja ova njegova logika, prvo top 30 pa polako onda... Treba mu zelja sad, da bude broj 1, da osvoji sve GS, da prestigne sve rekorde koje drzi velika trojka itd. Ovako ce da zavrsi na nivou Cilica ili Troickog, a bila bi steta jer ima vise potencijala u sebi.

Nenad NS

pre 7 godina

Pa to je njegova veličina Jumko, da ne uvredi nikog, da bude sa svima dobar. Zar to nije vrlina? Mogao bi on sada kad je najbolji mnoge da kritikuje i da im traži mane, kao neki kad su bili najbolji što su radili, ali ne, Nole uvek gleda kako će na najbolji način nekom mladom igraču da pomogne i da ga motiviše. To je njegova veličina, ne razumeš ti to Jumko.

Malena

pre 7 godina

Najlakse je konstantno pljuvati po nekome,Novaku,Borni,Rafi,Jeleni,Ani....najveći kritičari su,u stvari iskomplesirani,neostvareni ljudi koji vide i kritiziraju svih,osim sebe.

My name is Zlatan

pre 7 godina

Najdelikatniji dio njegove karijere, tu je, a jos nije tu, moze prema vrhu, a moze jos lakše izgoriti. No ima taj strašan drive i zrelost, nadam se da ce bit zdrav i da ce ga malo i sreća pratiti- jer treba nesto i sreće da se sve stvari poslože- neki matchevi, ma nekad ekstremno i pojedinačni poeni mogu da prelome tijek nečije karijere.
Nole ljudina i u tom segmentu - nesebično pomaze dečku. Svaka čast.

BotKiller

pre 7 godina

Moram da iskoristim ovu priliku da pohvalim sve iz redakcije b92, mnogo je lepo videti gramaticki ispravno napisane tekstove. Ko ne razume o cemu pricam, neka procita par clanaka na konkurentskom, Blic portalu. Svaka cast, nastavite tako!

Zigzag

pre 7 godina

Mi smo tu uvijek da pomognemo, a kad Coric osvoji GS slavice uz Tompsona i pjesme o Jasenovcu kao sto je to uradio i Cilic.
(1,2, 26. maj 2016 08:57)nece,a ni cilic nije slavio uz pjesme o jasenovcu.zasto lazes?dobro je dobrica rekao...

samo pitam

pre 7 godina

Susjedi, objasnite mi gospodo, ako je Borna supertalentovani budući superstar, a konkurencija godinama nikakva (po vama), zašto onda Borna ne može da prođe 3. kolo slema, čak ni 3. kolo mastersa? Da li on u stvari i nije toliki talenat, ili je možda upak jaka konkurencija? Da vas podsetim da je Novak u njegovim godinama igrao finale slema i već osvajao masterse, i to sve u strašnoj konkurenciji 2007. kada je Federer vladao, i nije bio mator, niti je Nadal bio povređen. Hvala!

Gradjanin sveta

pre 7 godina

Meni se mali dopada kao teniser,dobro je gradjen,tehnika nesporna ali neiskristalisana,igra jos mehanicki,sa malo razmisljanja,fizicki izdrzljiv.Treba mu sada neko da ugradi pobednicki duh i sportsku drskost.Ja cu ga pratiti.

eh, susjed

pre 7 godina

Decko fin I pristojan. Cijeni Novaka kao da mu je brat a vama Srbima opet ne valja.
(how yes no, 26. maj 2016 09:10)

Pa dobro susjed, zar ne vidis i ne cujes sta ti se u zemlji desava? Prakticno ponovo zivite u fasizmu, i ponovo ponajvise uperenom protiv Srba. Nemoj se cuditi sto je "mali covek" u Srbiji podozriv prema Novakovoj velikodusnosti (na kojoj mu svaka cast, a i Borna ju je zasluzio, jer je dobar momak). Razmisli malo, onak realno.

Zoki

pre 7 godina

Biće odličan Borna to se vidi iz aviona.Po okončanju Noletove dominacije 2019 on,Zverev, Kirjos, Fric i Tim žestoko će se boriti za presto.

komljen

pre 7 godina

Da da, kao sto je Dimitrov novi Federer. Borna, bices u deset kad 37 tenisera ispred tebe odrtavi i povuce se, i ne lozite vise sa njim, decko je vise nego prosek, Nole je u njegovim godinama kidao.

dejan

pre 7 godina

Mene kao laika Coric podseca na Djokovica iz mladjih dana. Prepoznaje se ona ista glad za uspehom, motivacija da se napreduje, da se radi na sebi. Naravno, sve to je potreban, ali ne i dovoljan uslov za uspeh. Jos jedna slicnost je ta sto obojica sporije fizicki sazrevaju. Primeti se da je Coric fizicki inferiorniji u odnosu na ostale vrsnjake koji se namecu talentom. Nezahvalno je prognozirati, ali mozda ce jednog dana rivalstvo Nadal-Djokovic biti zamenjeno rivalstvom Tim-Coric.

Nema N

pre 7 godina

Gledao sam par mečeva ovog Ćorića ja ne znam da li se on šali ili stvarno misli da će ući u top 10,malo se zaleteo ako osvoji koji masters to će za njega biti san snova,ja ću tenis prestati da gledam kad nole završi karijeru on fedex,rafa,endi posle njih tenis umire,od ovih mladih sve najbolje želim Austrijancu Dominiku Timu on je verovatno jedina svetla tačka u tenisu i možda spasi tenis svi ostali....

(Millan., 26. maj 2016 10:33)

Danas, kad većinu poena podele Đoković, Nadal, Mari i Federer, lakše je ući u top 10, nego osvojiti masters. Tenis će uvek biti zanimljiv. Na svakom turniru će neko da zablista. Neko novi! I to je za tenis bolje nego da sve uzima jedan ili četvorica tenisera. Za tenis, ne i za navijače. Jedino će kvalitet tenisa jedno vreme biti sporan. Čini mi se. A posle, ko zna?!

B

pre 7 godina

Herbert koji je izgubio od Zvereva je skinuo svaki Noletov pokret da je to prosto smesno. Inace Zverev ga je dobio na cistu srecu. Pogledajte Herberta kako igra i kako se ponasa - isti Nole.

Jumko

pre 7 godina

Ma da, uvek kaze sta misli! Diplomatski odgovori da nikoga ne uvredi, nikoga ne kritikuje ko zasluzi, svaki turnir voli, publika koja mu zvizdi je najbolja, za svaki Fk navija... Bas je iskren!

Nn

pre 7 godina

Iskreno ima glavu ali ne i forhend i drskost dovoljnu za sada, ja pratim muški tenis već 30 godina i igram ga, tako da si malo utvaram da znam nešto o tome, jednostavno tu je puno prostora za napredak ,svi mi možemo vidjeti kako kod nekih tenis jednostavno sazrijeva usporedno sa njima samima , volio bih da griješim ali zasada ja tu nenazirem TOP 10,Hrvat

Mirko Kojotovski

pre 7 godina

prošle godine posle pobede nad Robredom na RG mali je na sva vrata galamio da će u ovaj RG uci među prvih pet.....
eto toliko

nije sve tako crno

pre 7 godina

Mi smo tu uvijek da pomognemo, a kad Coric osvoji GS slavice uz Tompsona i pjesme o Jasenovcu kao sto je to uradio i Cilic.
(1,2, 26. maj 2016 08:57)

ko mi...?
tebe je Djokovic pitao za dozvolu da malcu da savijet...
ti mu takodjer pomazes....?

Millan.

pre 7 godina

Gledao sam par mečeva ovog Ćorića ja ne znam da li se on šali ili stvarno misli da će ući u top 10,malo se zaleteo ako osvoji koji masters to će za njega biti san snova,ja ću tenis prestati da gledam kad nole završi karijeru on fedex,rafa,endi posle njih tenis umire,od ovih mladih sve najbolje želim Austrijancu Dominiku Timu on je verovatno jedina svetla tačka u tenisu i možda spasi tenis svi ostali....

Bornin problem

pre 7 godina

Borna Coric ima jedan veliki problem: predugo je velika nada! U minulih godinu dana nista veliko nije uradio, skine poneki skalp, a onda opet prosek! Nedostaje mu vatra, kakvu je pre svih u mladim godinama imao Beker - sa 17 je osvojio Vimbldon. Neki zameraju Novaku sto savetuje Bornu - medjutim, bolje bi za Bornu bilo da se osovi na svoje noge, da se ne ponasa kao NADA, nego vec sada kao svoj, gotov covek. Usput, niko nema pravolinijski napredak, dobar junior cesto nista ne napravi, pre se desi da neki dotad neupadljivi igraci eksplodiraju! Setite se kako je Poljak Janovic blistavo odigrao nekoliko meceva pre mozda dve godine, najavio je veliku karijeru, ali je stao. Mislim da ce buduci broj jedan biti neko od igraca na koje u ovom trenutku niko ne obraca narocitu paznju! Tako je i Nisikori bio dosta dugo neupadljiv, a sad je medju 3-4 najbolja igraca, i jos moze dosta da napreduje.

znalkos

pre 7 godina

Monika Seleš, najveća svih vremena! Koliko je Nolo osvojio u njenim godinama, ako već u isti koš stavljate tenisere i teniserke!

Jumko

pre 7 godina

Ma da, uvek kaze sta misli! Diplomatski odgovori da nikoga ne uvredi, nikoga ne kritikuje ko zasluzi, svaki turnir voli, publika koja mu zvizdi je najbolja, za svaki Fk navija... Bas je iskren!

komljen

pre 7 godina

Da da, kao sto je Dimitrov novi Federer. Borna, bices u deset kad 37 tenisera ispred tebe odrtavi i povuce se, i ne lozite vise sa njim, decko je vise nego prosek, Nole je u njegovim godinama kidao.

Millan.

pre 7 godina

Gledao sam par mečeva ovog Ćorića ja ne znam da li se on šali ili stvarno misli da će ući u top 10,malo se zaleteo ako osvoji koji masters to će za njega biti san snova,ja ću tenis prestati da gledam kad nole završi karijeru on fedex,rafa,endi posle njih tenis umire,od ovih mladih sve najbolje želim Austrijancu Dominiku Timu on je verovatno jedina svetla tačka u tenisu i možda spasi tenis svi ostali....

Zigzag

pre 7 godina

Mi smo tu uvijek da pomognemo, a kad Coric osvoji GS slavice uz Tompsona i pjesme o Jasenovcu kao sto je to uradio i Cilic.
(1,2, 26. maj 2016 08:57)nece,a ni cilic nije slavio uz pjesme o jasenovcu.zasto lazes?dobro je dobrica rekao...

Mirko Kojotovski

pre 7 godina

prošle godine posle pobede nad Robredom na RG mali je na sva vrata galamio da će u ovaj RG uci među prvih pet.....
eto toliko

.

pre 7 godina

Novak se razlikuje od svih tenisera sa ovih prostora jer ima imanentno svojstvo ka stalnom usavrsavanju, plus zelju da bude najbolji ikad (zbog Federera i Nadala). To nijedan teniser i teniserka sa ovih prostora nisu imali, osim mozda u kratkim periodima (Ana). Zato od njih i mozete da cujete super analize njihovih meceva, ali rezultata nema.
Ako Coric hoce da bude uspesan, on mora da pocne da razmislja kao Novak - ceo zivot se mora posvetiti tenisu, a sve ostalo (nagrade, novac, uzivanje u zivotu) nisu bitni dok se ne zavrsi karijera. Tako da mi se ne svidja ova njegova logika, prvo top 30 pa polako onda... Treba mu zelja sad, da bude broj 1, da osvoji sve GS, da prestigne sve rekorde koje drzi velika trojka itd. Ovako ce da zavrsi na nivou Cilica ili Troickog, a bila bi steta jer ima vise potencijala u sebi.

Joca gomboca

pre 7 godina

Bravo Borna! Koliko se razlikuje ponasanje ovog mladog momka id Kirjosa ili Tomica, a nisu mnogo stariji od njega! On je zreliji, analiticniji prema sebi sto veoma dobro! Nekome ni godine ne pomazu! Zelim mu svu srecu!

kmnccc

pre 7 godina

Mi smo tu uvijek da pomognemo, a kad Coric osvoji GS slavice uz Tompsona i pjesme o Jasenovcu kao sto je to uradio i Cilic.
(1,2, 26. maj 2016 08:57)

Prvo, ne mi nego Nole. Da "nas" pita ne bi dobio ni jedan savet. On pita najboljeg od nas i od njega dobija savete. Drugo, ne sudi čoveku za "grešku" koju nije počinio.

Zoki

pre 7 godina

Biće odličan Borna to se vidi iz aviona.Po okončanju Noletove dominacije 2019 on,Zverev, Kirjos, Fric i Tim žestoko će se boriti za presto.

Boston

pre 7 godina

Ne kapiram kritike. Decko je veoma mlad, mozda nece biti nikada osvajac Grend Slema, ali pljuvati dete koje ima tek 19 godina i 15 godina tenisa pred sobom je smesno. Talenat jeste, da li ce iskoristiti to videcemo. Naravno sada ce biti samo reci hvale za njega jer ipak lepo govori o Djokovicu, cim izgubi odma kritike i to od Srba.

eh, susjed

pre 7 godina

Decko fin I pristojan. Cijeni Novaka kao da mu je brat a vama Srbima opet ne valja.
(how yes no, 26. maj 2016 09:10)

Pa dobro susjed, zar ne vidis i ne cujes sta ti se u zemlji desava? Prakticno ponovo zivite u fasizmu, i ponovo ponajvise uperenom protiv Srba. Nemoj se cuditi sto je "mali covek" u Srbiji podozriv prema Novakovoj velikodusnosti (na kojoj mu svaka cast, a i Borna ju je zasluzio, jer je dobar momak). Razmisli malo, onak realno.

samo pitam

pre 7 godina

Susjedi, objasnite mi gospodo, ako je Borna supertalentovani budući superstar, a konkurencija godinama nikakva (po vama), zašto onda Borna ne može da prođe 3. kolo slema, čak ni 3. kolo mastersa? Da li on u stvari i nije toliki talenat, ili je možda upak jaka konkurencija? Da vas podsetim da je Novak u njegovim godinama igrao finale slema i već osvajao masterse, i to sve u strašnoj konkurenciji 2007. kada je Federer vladao, i nije bio mator, niti je Nadal bio povređen. Hvala!

nije sve tako crno

pre 7 godina

Mi smo tu uvijek da pomognemo, a kad Coric osvoji GS slavice uz Tompsona i pjesme o Jasenovcu kao sto je to uradio i Cilic.
(1,2, 26. maj 2016 08:57)

ko mi...?
tebe je Djokovic pitao za dozvolu da malcu da savijet...
ti mu takodjer pomazes....?

kimiko

pre 7 godina

Pa momak je sve sam rekao.Naucio je vazne stvari u tenisu,ali ja bih dodao sledece.
Za sampiona mora da ima nesto svoje,neku svoju "specijalku".To mora postati njegova licna karta,a sve ostalo mora biti solidno.
Rafa ima taj spin,Federer voli tempo i napadacki tenis,Novakova specijalka je fantastican return i kontra,Ferer se bori kao lav...
Tako da ovom igracu zelim da pronadje to nesto svoje i krene ka vrhu.

fx

pre 7 godina

Da bi igrao bliže liniji mora drastično da popravi forhend.
Da bude spreman da odigra i poluvolej sa linije (Federer),
da može jako da odigra tešku loptu forhendom iz streča i to samo zglobom, a ne telom (Djoković),
da odigrava forhende uz liniju, i paralelu i dijagonalu (Felisijano), da češće koristi ravan forhend na kraću loptu (Marej)
i da pojača spin na forhendu (Nadal).
Dok mu je forhend prosečan, mora da se drži dalje od linije što ga često dovodi u defanzivu.
Ipak, dečko ima dobre sve osnovne udarce, koje će vremenom popraviti. Top 10 je dostižno za par godina, a kasnije zavisiće i od buduće konkurencije u vrhu.

Srdjan

pre 7 godina

Cini se da je Borna jako pametan momak i dopada mi se ovo sto je rekao da mnogo razmislja o tenisu, o mecu, da sve analizira itd. On mene vise po tome podsjeca na Novaka nego stilom igre. Srecno Borna!

BotKiller

pre 7 godina

Moram da iskoristim ovu priliku da pohvalim sve iz redakcije b92, mnogo je lepo videti gramaticki ispravno napisane tekstove. Ko ne razume o cemu pricam, neka procita par clanaka na konkurentskom, Blic portalu. Svaka cast, nastavite tako!

B

pre 7 godina

Herbert koji je izgubio od Zvereva je skinuo svaki Noletov pokret da je to prosto smesno. Inace Zverev ga je dobio na cistu srecu. Pogledajte Herberta kako igra i kako se ponasa - isti Nole.

Nema N

pre 7 godina

Gledao sam par mečeva ovog Ćorića ja ne znam da li se on šali ili stvarno misli da će ući u top 10,malo se zaleteo ako osvoji koji masters to će za njega biti san snova,ja ću tenis prestati da gledam kad nole završi karijeru on fedex,rafa,endi posle njih tenis umire,od ovih mladih sve najbolje želim Austrijancu Dominiku Timu on je verovatno jedina svetla tačka u tenisu i možda spasi tenis svi ostali....

(Millan., 26. maj 2016 10:33)

Danas, kad većinu poena podele Đoković, Nadal, Mari i Federer, lakše je ući u top 10, nego osvojiti masters. Tenis će uvek biti zanimljiv. Na svakom turniru će neko da zablista. Neko novi! I to je za tenis bolje nego da sve uzima jedan ili četvorica tenisera. Za tenis, ne i za navijače. Jedino će kvalitet tenisa jedno vreme biti sporan. Čini mi se. A posle, ko zna?!

znalkos

pre 7 godina

Monika Seleš, najveća svih vremena! Koliko je Nolo osvojio u njenim godinama, ako već u isti koš stavljate tenisere i teniserke!

Vera

pre 7 godina

Borni želim sve najbolje,ima se na koga ugledati i za nekoliko godina tko zna što će biti,možda stvarno bude u prvih 10.Ima karakter i to mi se sviđa kod njega.

My name is Zlatan

pre 7 godina

Najdelikatniji dio njegove karijere, tu je, a jos nije tu, moze prema vrhu, a moze jos lakše izgoriti. No ima taj strašan drive i zrelost, nadam se da ce bit zdrav i da ce ga malo i sreća pratiti- jer treba nesto i sreće da se sve stvari poslože- neki matchevi, ma nekad ekstremno i pojedinačni poeni mogu da prelome tijek nečije karijere.
Nole ljudina i u tom segmentu - nesebično pomaze dečku. Svaka čast.

Nenad NS

pre 7 godina

Pa to je njegova veličina Jumko, da ne uvredi nikog, da bude sa svima dobar. Zar to nije vrlina? Mogao bi on sada kad je najbolji mnoge da kritikuje i da im traži mane, kao neki kad su bili najbolji što su radili, ali ne, Nole uvek gleda kako će na najbolji način nekom mladom igraču da pomogne i da ga motiviše. To je njegova veličina, ne razumeš ti to Jumko.

Malena

pre 7 godina

Najlakse je konstantno pljuvati po nekome,Novaku,Borni,Rafi,Jeleni,Ani....najveći kritičari su,u stvari iskomplesirani,neostvareni ljudi koji vide i kritiziraju svih,osim sebe.

kmnccc

pre 7 godina

Ako lazu novine lazem i ja. To su bile vijesti, da je Cilic slavio uz Tompsona, a Tompson ima pjesme o Jasenovcu.
(1,2, 26. maj 2016 11:31)

Čilić da, Čorić ne. Da li će uraditi tako nešto u budućnosti ne znamo. Ali dok ne uradi glupo mu je pripisivati tuđe greške.

Bornin problem

pre 7 godina

Borna Coric ima jedan veliki problem: predugo je velika nada! U minulih godinu dana nista veliko nije uradio, skine poneki skalp, a onda opet prosek! Nedostaje mu vatra, kakvu je pre svih u mladim godinama imao Beker - sa 17 je osvojio Vimbldon. Neki zameraju Novaku sto savetuje Bornu - medjutim, bolje bi za Bornu bilo da se osovi na svoje noge, da se ne ponasa kao NADA, nego vec sada kao svoj, gotov covek. Usput, niko nema pravolinijski napredak, dobar junior cesto nista ne napravi, pre se desi da neki dotad neupadljivi igraci eksplodiraju! Setite se kako je Poljak Janovic blistavo odigrao nekoliko meceva pre mozda dve godine, najavio je veliku karijeru, ali je stao. Mislim da ce buduci broj jedan biti neko od igraca na koje u ovom trenutku niko ne obraca narocitu paznju! Tako je i Nisikori bio dosta dugo neupadljiv, a sad je medju 3-4 najbolja igraca, i jos moze dosta da napreduje.

Gradjanin sveta

pre 7 godina

Meni se mali dopada kao teniser,dobro je gradjen,tehnika nesporna ali neiskristalisana,igra jos mehanicki,sa malo razmisljanja,fizicki izdrzljiv.Treba mu sada neko da ugradi pobednicki duh i sportsku drskost.Ja cu ga pratiti.

dejan

pre 7 godina

Mene kao laika Coric podseca na Djokovica iz mladjih dana. Prepoznaje se ona ista glad za uspehom, motivacija da se napreduje, da se radi na sebi. Naravno, sve to je potreban, ali ne i dovoljan uslov za uspeh. Jos jedna slicnost je ta sto obojica sporije fizicki sazrevaju. Primeti se da je Coric fizicki inferiorniji u odnosu na ostale vrsnjake koji se namecu talentom. Nezahvalno je prognozirati, ali mozda ce jednog dana rivalstvo Nadal-Djokovic biti zamenjeno rivalstvom Tim-Coric.

Nn

pre 7 godina

Iskreno ima glavu ali ne i forhend i drskost dovoljnu za sada, ja pratim muški tenis već 30 godina i igram ga, tako da si malo utvaram da znam nešto o tome, jednostavno tu je puno prostora za napredak ,svi mi možemo vidjeti kako kod nekih tenis jednostavno sazrijeva usporedno sa njima samima , volio bih da griješim ali zasada ja tu nenazirem TOP 10,Hrvat