Nova vest
Tenis

Utorak, 24.05.2016.

22:15

Dan III: Holanđanka izbacila šampionku iz Melburna

Možda pobeda Kiki Bertens protiv Anđelike Kerber nije senzacija, ali holandska devojka je definitivno zaslužila da bude heroina trećeg dana Rolan Garosa.

Izvor: B92

Autor:B92

Dan III: Holanđanka izbacila šampionku iz Melburna
Getty images

Posebno zbog načina na koji je savladala treću teniserku sveta i šampionku Australijan opena.

Posle sjajnog starta je izgubila drugi set i kada su svi očekivali preokret i pobedu favorita Bertensova je pokazala snagu i slavila sa 6:2, 3:6, 6:3.

Priznanje joj je odala i Nemica.

„Mislim da je onda odigrala odlično u prvom setu. U drugom sam pronašla ritam, ali u trećem je ona počela veoma dobro. Dobila je poslednji poen, a to je ono što je najvažnije.“

Kiki Bertens nije nepoznanica na WTA turu, a do sada je u karijeri osvojila dve titule. Pre četiri godine je slavila u Maroku, a samo tri dana pred start Rolan Garosa osvojila je turnir u Nirnbergu i to pokazuje u kakvoj je formi stigla u Pariz.

Ipak, teško da je mogla da očekuje trijumf protiv treće teniserke sveta. Holanđanka ima 24 godine i trenutno je 58. na WTA listi. Ovaj turnir mogao bi da joj bude prekretnica u karijeri, posebno jer joj se sada na neki način otvorio žreb.

U narednom kolu igraće protiv Kamile Đorđi protiv koje svakako može do trijumfa, a posle, ko zna...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve